Endo_ro Postat Aprilie 29, 2011 Share Postat Aprilie 29, 2011 Este foarte interesant si trist ca unii dintre voi, nu o luati ca pe o jignire, ci ca pe o mila, sunteti mai ... ca noaptea... Sunt convins ca acceptati ideea conform careia ar putea exista civilizatii extraterestre avansate, cu care noi nici macar nu am putea comunica din cauza diferentei enorme intre stiinta noastra si a lor. Atunci, cum va inchipuiti ca ati putea intelege si cuprinde cu mintea divinitatea care a creat intregul univers cu tot cu eventualele civilizatii mult mai vechi? Iar daca divinitatea gaseste cea mai potrivita metoda de a se adresa oamenilor, printr-unul sau mai multi oameni, ce vi se pare imposibil? Va uitati la tot felul de filme SF cu cele mai stupide ipoteze, dar daca este vorba de Dumnezeu, atunci este cu neputinta. Asta e indaratnicie de catar deja... sau gandire cu ochelari de cal. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
TARKA 2 Postat Aprilie 29, 2011 Share Postat Aprilie 29, 2011 Este foarte interesant si trist ca unii dintre voi, nu o luati ca pe o jignire, ci ca pe o mila, sunteti mai ... ca noaptea...Sunt convins ca acceptati ideea conform careia ar putea exista civilizatii extraterestre avansate, cu care noi nici macar nu am putea comunica din cauza diferentei enorme intre stiinta noastra si a lor. Atunci, cum va inchipuiti ca ati putea intelege si cuprinde cu mintea divinitatea care a creat intregul univers cu tot cu eventualele civilizatii mult mai vechi? Iar daca divinitatea gaseste cea mai potrivita metoda de a se adresa oamenilor, printr-unul sau mai multi oameni, ce vi se pare imposibil? Va uitati la tot felul de filme SF cu cele mai stupide ipoteze, dar daca este vorba de Dumnezeu, atunci este cu neputinta. Asta e indaratnicie de catar deja... sau gandire cu ochelari de cal. S-ar putea ca Dumnezeu sa fie extraterestru sau mai rau , femeie. Exista multe posibilitati. ... iar incepi cu jignirile...iar ne sar nervii din pantaloni direct in...iar sterge Adminu' topicul din cauza ta.... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Ancalagon Postat Aprilie 29, 2011 Share Postat Aprilie 29, 2011 Endo_ro, n-o lua nici tu ca jignire, dar esti un credincios stupid... Formalitatile fiind rezolvate, hai sa-ti mai spun ceva: n-am vazut inca catedrale, moschee si institutii apartinand vreunui scriitor sau cenaclu SF. Asta daca nu consideram Biblia si celelelate carti de pe acelasi raft un fantasy sau sword&sorcery de serie B... De ce nu am putea sa ne plimbam putin prin Universul asta inainte de a ne taia gaturile pe controversa daca exista sau nu cineva care l-a creat? Hai sa vedem lumea cum este de fapt, nu cum credem, visam sau elucubram ca ar fi. Daca ajungem peste nu stiu cate milenii la capatul celalalt al Universului si dam in parcarea vreunui guasar de un mos simpatic care ne invita la un ceai, so be it... Dar pana atunci, wtf, cred ca sunt lucruri mult mai interesante de facut... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Ancalagon Postat Aprilie 29, 2011 Share Postat Aprilie 29, 2011 Paine si circ pentru cei ca endo_ro... Mesaj completat Off the record, desi nu ma intereseaza nici o forma de guvernare - sunt toate niste "racket"-uri legale -, pe MS Mihai I l-am cunoscut intr-o imprejurare; chiar daca nu esti monarhist, mciaulih, acel om merita tot respectul. Si el, si sotia lui. In ceea ce il priveste pe Duda, sunt intru totul de acord cu tine si e pacat ca prin aceasta cedare total neinspirata, dinastia regala a fost compromisa; m-am mirat intotdeauna de ce l-au acceptat pe acel om. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
B.B. Postat Aprilie 29, 2011 Share Postat Aprilie 29, 2011 Va uitati la tot felul de filme SF cu cele mai stupide ipoteze, dar daca este vorba de Dumnezeu, atunci este cu neputinta. Cand ne uitam la filme SF sau la stapanu inelelor stim din capul locului ca sunt fantezii... pe cand tu crezi orbeste in mambo-jumbo bau-bau care a dat o basina si a creat universul. Chiar asa, daca nu stii cine a creat universul nu poti dormi linistit noaptea... Si chiar daca ai sti, cu ce te-ar incalzi? De ce te inchini cuiva cand nici macar nu stii daca exista sau nu? Si daca te inchini, ce? Daca chiar exista o forta atotputernica care a creat universul, de ce crezi ca i-ar pasa de rugaciunile sale? Daca tot e asa de mare si de neinteles, cum pla calului crezi ca intelege el "doamne ajuta" si ca ai aprins 2 lumanari cand a inviat... gizaz? Daca e asa mare, crezi ca-i pasa? Ti se pare ca au ceva in comun cel care a creat universul prin forta sa si cel care i-a tras-o nevestei unui cioban din Nazaret? Pt ce? De ce nu gandesti logic? De ce ai ochelari de cal creier de maimutza? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Ancalagon Postat Aprilie 30, 2011 Share Postat Aprilie 30, 2011 Si? So? Adica? Ne bucuram ca gandesti cu creierul lui Voltaire - un ateu celebru, dealtfel - dar niste detalii nu ne dai? Topicul nu costa nici macar cat ai spus - e chiar gratis... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
zaelu Postat Aprilie 30, 2011 Share Postat Aprilie 30, 2011 Goodkat ne bucuram ca ai incheiat activitatea aici. revino doar cind ai citit doua vorbe despre evolutionism scrise nu in carti de rugaciune si sa iti reincepi activitatea cu o sutocritica. ceva in genu: "Am gresit cind am crezut ca evolutionismul spune ca lumea a aparut din accident si credeam in schimb ca lumea a aparut dintr-un act magic. Acum am inteles ca lumea contine variatie si sansa iar selectia naturala elimina ceea ce este nefolositor astfel in timp incet incet se slefuieste ceea ce vedem azi". sau ceva in genu. Incepe de aici. evolutionism nu este sansa/accident now go learn something. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
SRJN Postat Aprilie 30, 2011 Share Postat Aprilie 30, 2011 Salut Zaelu, ma refeream la fenomenul numit "Big Bang" evolutionismul este corelat dar ulterior. Am aflat ceva nou. Cine a venit cu teoria Big Bang. Un PREOT. http://en.wikipedia.org/wiki/Georges_Lemaître Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
maverick08 Postat Aprilie 30, 2011 Share Postat Aprilie 30, 2011 (editat) Sondaj de pe un forum. Nu comentez... Cum credeți că am apărut noi, oamenii pe Pământ ? O evoluție a maimuțelor - 16% Adam Âşi Eva - 27% Ne-a făcut Dumnezeu - 28% ExtratereÂştrii - 9% Habar n-am, nu-mi pasă... - 20% Editat Aprilie 30, 2011 de maverick08 Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Ancalagon Postat Aprilie 30, 2011 Share Postat Aprilie 30, 2011 Pentru Big-Bang si faza cu intamplarea, recomand ultima carte a lui Stephen Hawking - prima demonstratie care demonteaza si varianta "soft", cea care sustine ca nu putem neaparat exclude un creator chiar daca nu avem dovezi in acest sens. Pentru niste fiinte care traiesc doar cativa zeci de ani ca oamenii e greu sa se impace cu ideea evolutiei - nici o specie nu va evolua in zeci sau sute de ani. Asteapta in schimb cateva mii sau zeci de mii si o sa fii surprins cate se vor schimba. Intamplarea singura nu e suficienta - poate sunt necesare mai multe intamplari si mai trebuie asteptat, poate milioane sau miliarde de ani. GoodKat, esti prea nerabdator pana si pentru aceasta discutie - n-o sa intelegi niciodata aparitia Universului sau evolutia vietii. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Ancalagon Postat Aprilie 30, 2011 Share Postat Aprilie 30, 2011 Parca era cineva care nu stia cum se formeaza sistemele solare... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
B.B. Postat Aprilie 30, 2011 Share Postat Aprilie 30, 2011 el a fost ateu si nu stiu ce nu i s-a potrivit lui de a trecut la crestinism, el precizand faptul ca sunt numeroase dovezi cum ca a fost un mare potop ( Si daca a fost candva un potop, de aici deduci automat ca a venit de la Bau-Bau? Schimbari drastice climatice au fost si vor mai fi pe Terra, nu au nici o legatura cu nici o religie... Legat de calimara si varsatu in foi... n-a zis nimeni ca universul format la inceput era ordonat, ba din contra, era asa un mare haos.. cam ce ramane dupa o explozie uriasa. Si nici macar acea explozie primordiala nu a aparut din nimic, ci dintr-o acumulare de energie care la momentul big-bangului a produs expandarea materiei si a format universul, univers care s-a comprimat inainte de asta.. totul e ciclic my friend. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
vrajitorul din oz Postat Aprilie 30, 2011 Share Postat Aprilie 30, 2011 Sansele ca universul sa fi fost creat dintr-o intamplare sunt aceleasi cu sansele din situatia in care ai varsa o calimara de cerneala peste un teanc de foi si s-ar scrie o carte. Si am incheiat activitatea pe acest topic de 0.00000000000002 lei Pfff... de ce ma? ca spune un fraier pe un forum? . Daca despre univers nu se stie asa mult cit am vrea, si daca nici despre dumnezeu nici macar religiosii nu stiu mare lucru, de unde stii tu ma despre probabilitati si smecherii? Apoi de la creatie la ortodoxism mai ai de mincat niste piine. Faptul ca universul sa zicem ca a fost creat de "cineva" nu insmena deloc ca si omul o fost creat, ca exista judecata de apoi, viata dupa moarrte, suflat, ca-i pasa cuiva de tine samd. De la ortodoxism ori alta religie la ateismul "absolut" sint foarte multe trepte. Poti sa te opresti unde vrei. Pina la urma crearea universului sau chiar a omului e irelevanta pentru noi. Nu ne influenteaza viata cu nimic. Viata iti e influentata de credinta intr-un dumnezeu digestiv, care urmareste ce maninci si cind, care trage cu ochiul cum te f_uti si cit, cum gindesti si cit, si care e chitit sa te pedepseasaca acum si dupa moarte daca nu te supui unor reguli arbitrare. Aia e problema noastra... de aici, creatori si d-astea sint treburi pur filozofice care n-au treaba cu viata ta. Mesaj completat In nici un caz nu sunt prea nerabdator, astept sa vad daca cineva va aduce o teorie irefutabila vrodata, si nu pure supozitii. Dar ce dovada ai cerut de la biserica? Mesaj completat O chestie care pe mine ma intriga este datarea cu carbon, arunca astia cu milioanele de ani de parca ar fi manelisti... Ma, daca religiosii ar fi si ei mai chinuiti de indoieli, ar fi o treaba. Unul n-am azuit sa spun ca ba, uite, n-am dovezi dar m-am gindit eu asa filozofic si in opinia mea exista dumnezeu (exagerez, am auzit citiva dar sint foarte putini). Ca pina la uma nici ceilalti n-au dovezi concludente. Dar nu, prostanii n-au intrebari, ei "cred", sint siguri, au o opinie deja formata, si-s gata sa ii atace pe toti aia care nu-s asa siguri ca ei. Toata relatia lor cu dumnezeu e foarte manelista, se bazeaza pe bataie (te bate dumnezeu), pe pedeapsa, pe bici, pe recompensa (il ajuta dumnezeu) ca animalele cu ciobanii. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Ancalagon Postat Aprilie 30, 2011 Share Postat Aprilie 30, 2011 Una din marile fisuri logice este legata de ce a fost inainte de Isus sau Yahve - our jewish adopted God... Ce s-a intamplat cu oamenii de pana atunci? Toti in iad, sau exista un loc special pentru cei care n-au fost anuntati la timp ca se inchina la cine nu trebuie? O prostie fara seaman, punct... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Endo_ro Postat Aprilie 30, 2011 Share Postat Aprilie 30, 2011 Mie mi se pare ca ganditi superficial. Incercati tot felul de ipoteze, dar omiteti esenta. Bun! Sa zicem ca universul a aparut prin big bang, tac pac sau oac mac... Ajungeti la acel moment intre nimic si inceputul existentei a ceva. Acolo ii ziceti energie sau mai stiu eu cum. Dar si energia e ceva, nu nimic. Eu vorbesc de nimicul absolut si inceputul existentei a ceva care ulterior a ajuns ceea ce este azi. Pentru ca din nimic sa apara ceva, orice ar fi, este nevoie de un o existenta terta, de o vointa, de cineva care sa faca din nimic ceva, caci daca nu exista, nimicul de unul singur nu poate deveni ceva palpabil, concret. Acel tert nu poate fi decat ceva necreat, etern, ceva ce este prin sine, de la sine. "Eu sunt cel ce sunt!" Sustin cele scrise si explic totodata scriptura. Deci din nimic nu poate aparea ceva ce sta la originea tuturor celor de acum, nici prin intamplare, nici prin altceva... Acel ceva care a facut posibil totul poate fi privit ca o constiinta. V-ati gandit vreodata ca tot ceea ce exista, inclusiv noi, suntem "ganditi" de catre acel ceva care a "gandit tot universul" ? Si il gandeste inca... Ati simtit vreodata, incercand sa constientizati starea de moarte sau starea in care "eram" inainte de nastere, efemeritatea existentei, care poate sa se rezume practic la faptul ca nici nu existam de fapt? Dar existam! Cum putem exista? In ce fel, care este explicatia pentru a exista? Si aici nu ma refer la lucrurile "simple" de origine animala... Mananc, respir, deci exist... Nu! Ci suntem conceputi de catre cineva.... Chiar credeti ca niste materie s-a organizat singura si aleatoriu dupa care a inceput sa se autoobserve? Cu de la sine putere? Si daca ar fi asa, tot cineva a creat aceasta posibilitate... Stiti ca iubirea nu este posibila de unul singur? (pentru psihopati, nu vorbesc de masturbare) Deci iata din nou, dorinta de partinire a lui Dumnezeu, care a vrut sa imparta fericirea tuturor. (din nou pentru unii, nu mai sariti cu pacatele si greselile omenirii sa le aruncati in carca creatorului, caci nu de asta ne-a facut. Greselile sunt urmarea stricta a ratacirii umane in care ne aflam pana azi). Asa este Sfanta Treime (vezi profesorul Staniloae), la fel este familia, in care omul trebuie sa fie fericit si asa mai departe... Ma opresc, ca sa nu aduc in discutie prea multe elemente... Deci, sunteti superficiali... Big-Bang! Bun! Si inainte? Energie! Si inainte? .... Mergeti cat vreti voi, cu cate ipoteze doriti, dar nu va opriti cand ajungeti la Dumnezeu. Caci mai devreme sau mai tarziu acolo se ajunge... Si logic si in orice mod... Din cauza asta spun ca cei care cred in Dumnezeu sunt si mai logici si mai plauzibili decat ateii, argumentele fiind mult mai solide, pe cand teoriile care exclud pe Dumnezeu sunt de-a dreptul amputate... le lipseste exact samburele. :P Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Cesar Postat Aprilie 30, 2011 Share Postat Aprilie 30, 2011 Probabilitatea ca viata sa se nasca prin evolutie plecand de la materie neinsufletita este la fel de mare ca probabilitatea ca dupa o tornada ce se abate asupra unui depozit cu piese si componente de avioane, sa se "nasca" gata functional un Boeing 747 Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Cesar Postat Aprilie 30, 2011 Share Postat Aprilie 30, 2011 (editat) Editat Aprilie 30, 2011 de Cesar Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
adiere de vant Postat Aprilie 30, 2011 Share Postat Aprilie 30, 2011 Ma, daca religiosii ar fi si ei mai chinuiti de indoieli, ar fi o treaba. Unul n-am azuit sa spun ca ba, uite, n-am dovezi dar m-am gindit eu asa filozofic si in opinia mea exista dumnezeu (exagerez, am auzit citiva dar sint foarte putini). Ca pina la uma nici ceilalti n-au dovezi concludente. da' ce dovada vrei? sa pui mana pe el?)) omul spiritual il cauta. n-ai decat sa-l cauti si tu. ori basta. ne vedem de matze, cum sa dormim, cum sa taiem iarba, who cares? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Ancalagon Postat Mai 1, 2011 Share Postat Mai 1, 2011 De pe aceeasi pagina de youtube: Nu mai pune materiale tip revista de penticostali, ca sunt "pure-shit"... Mesaj completat Familiile regale din Europa sunt de fapt o mare familie, asta fiind si explicatia faptului ca ramura din Romania a fost invitata la nunta respectiva. Ca sa vezi ce ciudate sunt lucrurile, stra-stra-bunica printului Charles se numea Rhedey si provena dintr-o familie nobiliara maghiara din Sangeorgiu de Padure - castelul familiei mai exista, pe langa Sovata; s-a maritat cu ducele de Wurtemberg si a intrat in arbore;le genealogic al actualei familii britanice. De aici si interesul printului Charles pentru cetatile si castelele din Transilvania lasate de "romanii verzi" in paragina. Dupa revolutia franceza si mai ales dupa Napoleon s-a incercat o "Europa Unita" prin intermediul relatiilor de rudenie intre monarhi; n-a functionat din cauza diferentelor religioase si a frustrarilor imperialiste, care continua si astazi. Daca studiezi istoria coroanei britanice o sa vezi ca monarhia britanica a avut foarte putine momente de absolutism - "societatea civila" britanica avand o traditie inca din 1215 de la Magna Charta. Sistemul parlamentar a functionat acolo inca din sec al XVII-lea. Tentativele de modernizare de dupa razboi sunt dupa parerea mea nu prea reusite - daca un aprozarist pakistanez a ajuns in Camera Lorzilor, WTF... O monarhie reinstaurata in 1990 in Romania ar fi adus doar beneficii politice - desi sunt de acord cu tine ca totul e un bullshit de parada, pragmatic nu pot sa nu ma intreb daca in locul tampeniilor gen Prigoana, Vantu, Basescu, Columbeanu nu era de preferat un show monarhic. Macar eram si noi prieteni cu cine trebuia, la momentul oportun. Mesaj completat Chiar si estetica era alta: Haydn in loc de pusca si cureaua lata sau dusmanii lui Gutza... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Cesar Postat Mai 1, 2011 Share Postat Mai 1, 2011 De pe aceeasi pagina de youtube: "This powder is a catalyst. It's not gthe catalyst the bombardier beetle uses" Prima minciuna! "It would be, not particularly dangerous to the beetle." De unde stiu? Nu este facut un experiment pe nici o vietate. Este doar experiment in pahare Berzelius. La fel daca mi-ar arata ca luminozitatea unui bec aprins de la un reostat are un gradient fata de becul aprins de un intrerupator clasic, arata valabilitatea teoriei evolutiei vietii )) Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
B.B. Postat Mai 1, 2011 Share Postat Mai 1, 2011 Eu vorbesc de nimicul absolut si inceputul existentei a ceva care ulterior a ajuns ceea ce este azi. Pentru ca din nimic sa apara ceva, orice ar fi, este nevoie de un o existenta terta, de o vointa, de cineva care sa faca din nimic ceva, caci daca nu exista, nimicul de unul singur nu poate deveni ceva palpabil, concret. Da, inainte de nimicul ala era Bau-Bau... si el a creat universul... dar pe bau-bau cine la creat daca la un moment dat era doar el si nimic? Inainte de bau-bau cine era? Pe el cine l-a creat? De ce trebuie ca materia sa fi fost creata? Materia exista pur si simplu si a existat dintotdeauna. Asa cum pe tine te-a facut ma-ta si nu bau-bau, asa si pe univers l-a facut ma-sa, adica un big-bang creat din comprimarea unui univers mai vechi, si tot asa. Nu e nevoie de nici o vointa, de nici un creator divin. Fenomenele naturale sunt tot de un creator facute sau se intampla pur si simplu dupa legi fizice naturale? Tunetul, fulgerul, cutremurul, eruptiile vulcanice? Sunt de la bau-bau, nu? Ei, poti sa extinzi un fenomen natural banal la scara universala? De ce-ti rebuie un creator, o vointa? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Lehamith Postat Mai 1, 2011 Share Postat Mai 1, 2011 ca faza... top ateisti Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Enduristul Postat Mai 1, 2011 Share Postat Mai 1, 2011 Ma bag si eu in sema ca ma plictisesc pana incepe meciul. Va spun de la inceput ca eu cred in Dumnezeu desi nu am dovada palpabila ca el exista.Totusi sa privim lucrurile dintr-o alta perspectiva.Existenta supravietuirii spiritului dupa moarte a fost dovedita atat stiintific cat si prin marturiile unor persoane aflate in coma care au povestit ce se intampla in timpul in care osciloscopul arata "flat line" .Ca dovezi stiintifice ma refer la cantarirea sufletului (În anul 1907 doctorul Duncan McDougal a făcut un experiment macabru, însă interesant deopotrivă. El a cântărit trupurile a 6 pacienți bolnavi de tuberculoză în fază terminală pentru a observa dacă părăsirea sufletului în momentul morții are vreun impact asupra greutății corporale.Spre stupefacția echipei de cercetători conduse de McDougal, în momentul morții fiecăruia din cei 6 subiecți umani, greutatea corporală a acestora a scăzut, invariabil, cu 21 de grame. Nici mai mult, nici mai puțin. Nu conta dacă proaspătul decedat cântărea 120 sau doar 45 de kilograme. Cifrele cântarului arătau o scădere de fix de 21 grame.cat si prin hipnoza regresiva cand pacientii relatau diverse aspecte din vietile anterioare. Deci daca suntem de acord ca nu creierul ne da constienta de sine ci spiritul(sufletul) iar corpul este doar un vehicul care atunci cand se strica ,soferul lui se da jos si pleaca atunci nu putem sa ignoram sau sa nu fim de acord ca acel suflet se duce undeva unde e posibil sa fie impreuna cu alte suflete iar toate la un loc sa fie conduse de cineva.Nu zic ca acel cineva e Dumnezeu.Zic doar ca pot exista suflete superioare altora care sa le ghideze in viata de apoi pe cele care nu au evoluat destul.Si daca aceste spirite superioare exista,oare nu ar putea ca ele insele sa fi creat acest vehicul numit "omul"? Acuma nu stiu daca mai intai au aparut spiritele iar apoi universul dar un lucru e clar.Terra e acolo unde trebuie sa fie ca sa permita viata ,in locul perfect,atat de perfect incat parca a fost pusa cu mana.Cei care nu au vazut documentarul "Planeta privilegiata" sa-l caute pe dc++ ca e foarte interesant. Oricum toate discutiile privind existenta lui Dumnezeu sunt inutile.Nimeni nu va putea sa demonstreze vreodata ca exista sau nu.Asa cum oamenii de stiinta isi dau cu presupusul despre aparitia universului lansand teorii ce nu pot fi demonstrate cum e cea a Big-Bangului asa si cu aparitia religiilor.Fiecare dintre aceste teorii au goluri foarte mari si intrebari fara raspuns. Un articol interesant despre contradictile teoriei Big_Bangului gasiti aici Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Lehamith Postat Mai 1, 2011 Share Postat Mai 1, 2011 Nu cred ca zice nimeni ca n-avem o "aura" de 21 grame, e destul de poetic sa credem ca ala ne este sufletul de fapt. Cum stim ca avem suflet pana la urma? Detinem sentimentele si le mixam intre ele pt a obtine "scheme" cerebrale...pt supravietuire. Ochiul uman e inca inclus in misterele doftoricesti si acu stim ca avem suflet intr-o stare gazoasa dupa logica si stiinta...ceva undeva parca nu se pupa. oricum fain filmul 21grame Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
vrajitorul din oz Postat Mai 1, 2011 Share Postat Mai 1, 2011 Ba eu as interzice folosirea expresiei "dovada stiintifica". De cite oriu folositi in van, 10 bice ude al piele goala. Asa, poate mai ginditi putin inainte sa binguiti cretinisme. Timpenia cu 21 de grame nu e stiinta, nu e un experiment, ci e o aiureala pentru fraieri ca sa aiba penticostalii ce publica. E regretabil ca oameni care altfel nu dau 2 bani pe stiinta se agata de pseudo stiinta ca dovada. Deci wikipedia mai copii: http://en.wikipedia.org/wiki/Duncan_MacDougall_%28doctor%29 si filmul http://en.wikipedia.org/wiki/21_Grams The title refers to a belief propagated by the 1907 research of physician Dr. Duncan MacDougall which purported to show scientific proof of the existence of the immortal human soul by recording a small loss of body weight (representing the departure of the soul) immediately following death. The research did not follow the scientific method, showed wide variance in results (21 grams is an arbitrary figure; MacDougall's actual results showed no reliable mean), and were widely dismissed by the scientific community, even at the time. The film presents MacDougall's findings as accepted scientific fact as a form of dramatic license.[1] http://www.snopes.com/religion/soulweight.asp Ideea este ca nenea asta a incercat sa masoare cu un cintar foarte imprecis variatii de greutate de 0.0025%. Pe ciini nu i-a iesit deloc si a tras concluzia ca ciinii n-au suflet. Cred ca si religiosii totusi accepta ca ciinii functioneaza si alte animale cam la fel ca oamenii. Numai ca ciinii au masa mai mica si experimentul e mai corect, d-aia n-a iesi. Terra e acolo unde trebuie sa fie ca sa permita viata ,in locul perfect,atat de perfect incat parca a fost pusa cu mana. Confuzie crunta cauza/efect. Din cauza ca terra e acolo unde e, a aparut viata si formele ei mai mult sau mai putin inteligente au inceput sa-si puna intrebvari pa internet. Ca daca terra nu era unde e, cine ar fi observat ca nu e unde ar trebui sa fie? Intre catralioanele de catralioane de planete in univers, cine stie cite sint excat in pozitia care trebuie si cine stie citi extraterestri se intreaba acelasi lucru chiar acum? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate