Sari la conținut

Este nevoie de BOR? De ce sunt ateu?

Postări Recomandate

Quote//

ramane 1% din perspectiva carora se poate privi altfel nevoia omului de ceva, ceva ce nu poate gasi aici

Da, dar iti dai si tu seama cat de irelevant este procentul ala de care spui tu?

In continuare, salut postarile obiective si lipsite de patima.

quote//

Chiar daca Isus nu a fost intemeietorul unei religii,cred eu ca i-a dat un alt sens.

Carei religii i-a dat Iisus un alt sens?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 13,1k
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Care e relevanta muritului pentru ceva? Asta poate fi considerat un criteriu de civilizatie sau despre ce vorbim? Daca ne sacrificam toti maine o sa ramanem in istorie ca niste oameni extraordinari?

Scopul principal in viata oamenilor e fericirea individuala - cine sustine altceva e fie spalat pe creier fie e smecher si vrea sa para ce nu este. La fel, menirea unei societati este sa asigure bunul trai si fericirea membrilor ei. E mai simplu sa speli creierele si sa oferi majoritatii o iluzie a fericirii in loc sa iei masuri concrete; cei care conduc societatea practica acest sistem de mii de ani, atata doar ca de fericirea personala se ocupa la modul serios. Sa luam exemplul celor impuscati in decembrie '89 - nu stim cati erau sau nu credinciosi si de ce confesiuni, dar cu siguranta au murit degeaba. Argumentul nu sta in picioare; cum mai spunea cineva inainte, tendinta de a-ti pune viata in pericol pentru semenii tai, chiar necunoascuti, era prezenta la oameni cu mult timp inaintea religiilor. E prezenta si la unele mamifere evoluate, care in mod sigur nu participa la nici o liturghie.

Isus nu a fondat nici o religie. Cei care i-au prezentat povestea au transformat iudaismul pentru a extinde baza de prozeliti. Cel mai probabil ca si islamul are aceeasi sursa. Nu mai am chef sa ma repet sau sa citez surse, poti sa te documentezi si singur de inconsistenta si dubiile care le ridica toate scrierile facute la multi ani si de poameni care n-au fost martori oculari. E ca si cum am conduce de maine Romania dupa cartile lui Pavel Corut.

Link spre comentariu

Ma indoiesc ca frica de moarte sau promisiunea celor nspe fecioare e motivatia tuturor credinciosilor.

Motivatiile oamenilor se restrang la doua primare, indiferent daca sunt sau nu credinciosi, daca sunt femei sau barbati, albi, galbeni sau negrii, frumosi sau urati, saraci sau bogati. In ce haina le imbraca, cum si le justifica personal si cum le prezinta sau indeasa pe gatul celorlalti, aici o sa vezi diferentele.

Link spre comentariu

Care e relevanta muritului pentru ceva? Asta poate fi considerat un criteriu de civilizatie sau despre ce vorbim? Daca ne sacrificam toti maine o sa ramanem in istorie ca niste oameni extraordinari?

Scopul principal in viata oamenilor e fericirea individuala - cine sustine altceva e fie spalat pe creier fie e smecher si vrea sa para ce nu este. La fel, menirea unei societati este sa asigure bunul trai si fericirea membrilor ei. E mai simplu sa speli creierele si sa oferi majoritatii o iluzie a fericirii in loc sa iei masuri concrete; cei care conduc societatea practica acest sistem de mii de ani, atata doar ca de fericirea personala se ocupa la modul serios. Sa luam exemplul celor impuscati in decembrie '89 - nu stim cati erau sau nu credinciosi si de ce confesiuni, dar cu siguranta au murit degeaba. Argumentul nu sta in picioare; cum mai spunea cineva inainte, tendinta de a-ti pune viata in pericol pentru semenii tai, chiar necunoascuti, era prezenta la oameni cu mult timp inaintea religiilor. E prezenta si la unele mamifere evoluate, care in mod sigur nu participa la nici o liturghie.

Isus nu a fondat nici o religie. Cei care i-au prezentat povestea au transformat iudaismul pentru a extinde baza de prozeliti. Cel mai probabil ca si islamul are aceeasi sursa. Nu mai am chef sa ma repet sau sa citez surse, poti sa te documentezi si singur de inconsistenta si dubiile care le ridica toate scrierile facute la multi ani si de poameni care n-au fost martori oculari. E ca si cum am conduce de maine Romania dupa cartile lui Pavel Corut.

Da,muritul pentru ceva este relevant,asa cum si traitul pentru ceva,altceva decat fericirea individuala,este relevant.

Dar de asta sunt capabili probabil ,tot un procent de 1%,nu neaparat crestini...

Sa nu fiu inteles gresit,nu cred sa fac parte dintre acestia.

Cat despre cei morti la revolutie,ai dreptate,au murit degeaba;erau insa prea tineri multi dintre ei,n-apucasera sa afle ca fericirea individuala e totul...

Link spre comentariu

Pisica Matache, stii foarte bine ca atat varstele cat si motivatiile celor care au murit in 89 au fost foarte diverse. Unii erau chiar din intamplare in strada, la altii fericirea individuala tindea la zero; sunt timisorean si am vazut manifestantii din acele zile, pe unii chiar i-am cunoscut. Pot sa-ti spun ca unii din cei mai vehementi si mai activi demonstranti din 17 decembrie din fata actualei prefecturi erau copii ai strazii. Hai sa nu dramatizam si sa impartim lumea in credinciosi altruisti si ateisti nazisti, ca e o tampenie.

La fericirea individuala se poate ajunge in multe moduri; evident, unul din ele este sa faci pe cineva fericit, sau sa-i salvezi viata, etc. Orice activitate care iti produce stimularea sistemului de recompensa din creier si iti descarca un pic de endorfine iti da o stare de bine. Eu insa nu vorbesc de mecanismul momentan, biochimic, ci de un status obiectiv, de fond a persoanei. De pilda, daca tu ai un loc de munca din care castigi suficient ca sa poti sa te alimentezi corespunzator, sa iti cumperi si sa te poti plimba cu motocicleta, sa iti permiti calatorii, sa-ti cresti copiii, etc; chiar si omul care traieste in canal are momente de fericire individuala, dar fondul de baza nu mai este asigurat. Religia ofera un surogat pentru asa ceva - sub forma unei sperante intr-o iluzie. De asta a fost si denumita opiul popoarelor, pe buna dreptate. Preotii sunt "dealerii" - ei si-au asigurat fondul obiectiv al fericirii individuale cu pretul "anestezierii" psihologice a enoriasilor.

Link spre comentariu

Am vazut ca se vorbeste de acest sacrificiu uman, de martirism, de jertfa induviduala... Un om care moare pentru convingerile sale. Exemplul lui Isus, un exemplu de urmat... Pisica_matache tot face referiri la acest lucru si sustine ca ateii nu au facut asa ceva. De fapt au fost multi atei care au murit datorita convingerilor sale (Si Galileo Galilei a murit pentru ca era convins ca pamantul era rotund, si biserica l-a executat pentru ca nu a vrut sa renunte la convingerile sale) dar nu ne-am apucat sa scriem cate o biblie pentru fiecare. Pentru ca la prima vedere, pare un gest altruist, romantic chiar, sa mori pentru convingerile tale. Pare ceva rupt din povestile cu eroi, cavaleri si zimbri... Dar nu e asa. E o ineptie. Viata umana are valoare mult prea mare pentru a fi pusa in pericol de niste convingeri , indiferent de natura lor.

Sa ne imaginam un scenariu: Un credincios, isi sustine religia, crezul si dumnezeul sau, ferm convins ca are dreptate absoluta, si restul lumii ar trebui sa vada asta, iar el e dispus sa deschida ochii tuturor pentru a vedea calea ce buna... Pentru ca toata lumea sa poata fi fericita, asa cum este el, pentru a putea fi "inaltata spiritual"... si atunci, ca sa elimine obstacolele din calea dumnezeului lui, pentru a elimina rau-voitorii ce ii pun bete in roate lui si bisericii lui, lui si fratilor lui credinciosi, e dispus sa isi sacrifice viata...Si-o sacrifica pentru binele altora. Pana aici o sa spuna un credincios de pe aici: "da, bravo lui, asa trebuie sa faca, asa a facut si Isus pentru binele nostru, pentru binele sufletelor noastre, si acel credincios va fi primit in rai, alaturi de Domnul, si i se va oferi pacea eterna si fericirea"... Doar ca acel credincios se suie intr-un avion si il prabuseste intr-o cladire imensa, in mijlocul unei metropole, sau isi pune o vesta cu exploziv si o detoneaza intr-o statie foarte populata de metrou, strigand exaltat: "Allah Akbar!".

Care e diferenta? Ca nu credea in Isus, in Fecioara Maria, in Dumnezeul iudaic-crestin, Elohim? Ca apartinea altei religii? Doar crestinii sunt indreptatiti sa moara pentru convingerile lor? Ceilalti ori nu o fac, ori o fac pentru convingeri gresite?

De ce nu spuneti: Viata e pretioasa, si nu trebuie irosita? De ce trebuie sa ridicati in slavi martirii? OK, unii mor nevinovati, ucisi de opresia puterilor de regim dictatorial...si mor fara sa vrea, nevinovati. Dar asta nu inseamna ca va valideaza voua intr-un fel credinta, inseamna doar ca cei ce i-au ucis trebuie opriti.

Faptul ca au existat martiri crestini nu inseamna ca ei sau ceilalti crestini sunt mai "inaltati spiritual". Nici macar pe departe. Pentru moartea lor sunt vinovati cei ce i-au ucis, iar daca s-au sacrificat singuri in numele religiei lor, asta se numeste fanaticism, si nu merita nici o lauda.

@pisica matache: Eu nu prea imi dau seama de ce inseamna pentru tine "evoluarea spirituala", si incep banuiesc ca nici tu nu prea stii cu ce se mananca. Termenul asta pe care il folosesti tu pare rupt dintr-o carte ieftina de povesti sau filozofie de la coltu' bisericii... Poate incerci sa te referi la un intelect dezvoltat, un compas moral bine slefuit, o intelegere ascutita a firii umane...

Link spre comentariu

Ba vezi ca Giordano Bruno a murit ars ca avea idei contrare cu adevaru catolic... Galileo a dat inapoi si ca sa scape de credinciosi a zis ca ei...

Amuzant e faptul ca din punctul asta de vedere Galileo e o laba trista... nu a murit pentru ideile lui... ca marele isus... ce prostovan... este? Trebuia sa moara ca bolovanu de mina enoriasilor...

Timpenia asta cu sacrificiu este gretoasa de-a dreptul. Toti sinucigasii mor pentru convingerile lor. Una din cele mai bune "zone" de analiza a auto-sacrificiului este la samuraii care isi faceau harachiri. Acolo se vede absurditatea si dimensiunea erorii "autosacrificiului pentru idei". Nu intru in detalii acum... dar cine analizeaza chestiunea bine isi da seama de aberatia fara margini... aberatie "romantica" ce prinde la imbecili.

Sa mori sa iti salvezi copilul de la inec... e OK. Sa mori ucis de niste aborigeni pentru ca esti convins ca exista mnezo sau ca nu exista mnezo... e o idiotenie si "a complete failure" of intelect.

Link spre comentariu

Asa e, imi cer scuze, Galilei nu a fost executat, a fost judecat si arestat pentru tot restul vietii... Bruno a fost executat. Ideea e aceeasi. Au existat si altii care au murit pentru convingerile lor, fara ca acele convingeri sa fie de natura religioasa. Ideea e ca e stupid sa mori pentru ideologii stupide (indiferent de cat de mult adevar salasluieste in acele ideologii, nu merita sacrificiul vietii).

@pisica matache: daca preotul de la parohia de care apartii, ti-ar cere personal sa iti dai viata pentru Dumnezeu, ai face-o? Ai accepta de exemplu sa fii rastignit, si sa mori pe cruce? Asa, pentru mantuirea pacatelor tale si ale semenilor tai... Sau ca semn de protest impotriva altor religii sau impotriva ateilor din intreaga lume. Ai muri pentru asta?

Stiu ca vor sari cativa si vor exclama: "Dar un preot nu iti va cere niciodata asta! Nici nu are voie!" Probabil ca nu, nu iti va cere asta (sunt convins ca majoritatea dintre ei nu ar face asta), dar asa, ipotetic vorbind, daca s-ar putea intampla, ce ai face?

Sau ai putea sa fii fericit daca fratele, sora, sotia, unul din parinti sau chiar copilul tau ar face asta? Ar muri pe cruce pentru tine si credinta ta. Ai fi mai "evoluat spiritual"? Sau cel rastignit, ar fi el mai "evoluat spiritual"?

Link spre comentariu

Da Belbody, dar tu si cu mine nu credem in viata dupa moarte... Poate pentru pisica matache si alti credinciosi, moartea e doar un popas mic. Reincarnare, inaltarea sufletului la cer, si alte chestii...

Ma rog, eu ma refeream la ce fel e rastignitul inainte de moarte... "evoluat spiritual" probabil, multumit si fericit ca isi da viata pentru convingerile sale.

Abia dupa aceea mort.:bounce:

Link spre comentariu

ba... eu cred in viata de dupa moarte... si am probe. De exemplu au murit toti bunicii mei... io inca sint viu... deci.... viata dupre moarte beeei...

natura a descoperit de mult secretul nemuririi... se cheama replicare.

cautati pe gugle "second replicator"... hihihihi

Link spre comentariu

Ba vezi ca Giordano Bruno a murit ars ca avea idei contrare cu adevaru catolic... Galileo a dat inapoi si ca sa scape de credinciosi a zis ca ei...

Amuzant e faptul ca din punctul asta de vedere Galileo e o laba trista... nu a murit pentru ideile lui... ca marele isus... ce prostovan... este? Trebuia sa moara ca bolovanu de mina enoriasilor...

Timpenia asta cu sacrificiu este gretoasa de-a dreptul. Toti sinucigasii mor pentru convingerile lor. Una din cele mai bune "zone" de analiza a auto-sacrificiului este la samuraii care isi faceau harachiri. Acolo se vede absurditatea si dimensiunea erorii "autosacrificiului pentru idei". Nu intru in detalii acum... dar cine analizeaza chestiunea bine isi da seama de aberatia fara margini... aberatie "romantica" ce prinde la imbecili.

Sa mori sa iti salvezi copilul de la inec... e OK. Sa mori ucis de niste aborigeni pentru ca esti convins ca exista mnezo sau ca nu exista mnezo... e o idiotenie si "a complete failure" of intelect.

Tampenia asta cu sacrificiul,poate fi gretoasa pentru mine,pentru tine si pentru marea majoritate...din simplul motiv ca nu suntem sau nu ne credem capabili de asa ceva...

In legatura cu samuraii,parca mi-ai citit gandurile...tocmai pe ei vroiam sa-i dau exemplu ,ca de,nu sunt crestini,in sustinerea celor afirmate de mine.Sa compari sinugigasii in general,cu samuraii e putin deplasat.

La samurai nu-si faceau seppuku decat cei ce pierdeau,priveste-o ca pe o selectie naturala,sub semnul onoarei...

Absurditatea autosacrificiului la samurai si-a lasat puternic amprenta asupra japonezilor,pilotii kamikaze,fiind dupa stiinta mea,lasand la o parte extremistii musulmani,singurii capabili sa moara de buna voie,INUTIL pentru o idee.

Daca extremistii musulmani ,veti spune ,nu prezinta incredere,nu cred ca pilotii japonezi lasa loc de indoiala.

As mai putea spune ca tampenia sacrificiului inutil s-a vazut recent la japonezi.

Ca noi nu suntem capabili sa intelegem asemenea gesturi,e o alta poveste...

Ca suntem capabili sa coboram in derizoriu gesturi de care nu suntem capabili ,e firesc..

Zaelule de ce sa mori sa ITI SALVEZI COPILUL de la inec si sa nu mori salvand la intamplare,pe oricine...un aurolac,un betiv,un tigan ?

Asa e, imi cer scuze, Galilei nu a fost executat, a fost judecat si arestat pentru tot restul vietii... Bruno a fost executat. Ideea e aceeasi. Au existat si altii care au murit pentru convingerile lor, fara ca acele convingeri sa fie de natura religioasa. Ideea e ca e stupid sa mori pentru ideologii stupide (indiferent de cat de mult adevar salasluieste in acele ideologii, nu merita sacrificiul vietii).

@pisica matache: daca preotul de la parohia de care apartii, ti-ar cere personal sa iti dai viata pentru Dumnezeu, ai face-o? Ai accepta de exemplu sa fii rastignit, si sa mori pe cruce? Asa, pentru mantuirea pacatelor tale si ale semenilor tai... Sau ca semn de protest impotriva altor religii sau impotriva ateilor din intreaga lume. Ai muri pentru asta?

Stiu ca vor sari cativa si vor exclama: "Dar un preot nu iti va cere niciodata asta! Nici nu are voie!" Probabil ca nu, nu iti va cere asta (sunt convins ca majoritatea dintre ei nu ar face asta), dar asa, ipotetic vorbind, daca s-ar putea intampla, ce ai face?

Sau ai putea sa fii fericit daca fratele, sora, sotia, unul din parinti sau chiar copilul tau ar face asta? Ar muri pe cruce pentru tine si credinta ta. Ai fi mai "evoluat spiritual"? Sau cel rastignit, ar fi el mai "evoluat spiritual"?

Preotul de la parohia de care apartin tot imi spune sa trec pe la biserica si sa ma cunun cu femeia cu care traiesc in pacat de vreo 10 ani..crezi ca m-ar putea convinge sa fiu rastignit?

O sa repet un citat din Cioran...daca as crede in Dumnezeu,as avea curajul sa merg in pielea goala pe strada...

Asta nu inseamna ca n-am indoieli...

Link spre comentariu

Absurditatea autosacrificiului la samurai si-a lasat puternic amprenta asupra japonezilor,pilotii kamikaze,fiind dupa stiinta mea,lasand la o parte extremistii musulmani,singurii capabili sa moara de buna voie,INUTIL pentru o idee.

Sacrificiul pentru idei e in general cerut si bagat in capul oamenilor de structuri totalitare (nu neaparat statale). E o timpenie sa mori pentru o idee. Intr-o tara civilizata moartea pentru idei nu mai exista. Moartea pentru idei a fost transformata in eroism in evul mediu si inainte de asta pentru ca structura puterii era totalitara (cu mici exceptii). Pentru idei a omorit in primul biserica si religia/religiile. S-a murit eroic mult in armata lui Stalin. Foarte eroic. O armata civilizata trebuie sa evite cit mai mult eroismul... de fapt ma rog, trebuie sa evite chiar razboiul cit mai mult. S-a mai murit eroic pentru ca daca nu mureai iti murea acasa toata familia.

Membrii societatii sint utili vii, nu morti.

Link spre comentariu

@pisica matache

Una din cauzele "necunoasterii" la om este confuzia. Confuzia ia nastere de multe ori pentru ca ne uitam la reflexia sentimentala a evenimentelor... Multe din confuziile astea ajung sa fie "incurajate" cultural.

Cind un om iti spune ca este o super jmecherie sa mori pentru alah... sansele sa poti sa il convingi ca ce face e absurd sint foarte mici... cam la fel si unu care se burzuluieste la tine ca e onoarabil sa isi verse matele... la fel si o babalutza care freamata la ideea de martiri a lu isus.

Cit de dispus esti tu sa afli ca ideile tale legate de sacrificiu/auto sacrificiu ar putea fi nule? Ca sa nu imi racesc buricele degetelor degeaba.

Link spre comentariu

Bine zis confuzie...

N-o sa putem sa intelegem niciodata cu adevarat modul de gandire a unui om din evul mediu sau antichitate - una din consecinte fiind cvasi-inutilitatea unei carti ca biblia sau coranul. Poti sa iei De bello Gallico ca una din sursele unui studiu asupra cuceririi Galiei de catre romani, dar nu mai poti invata medicina dupa Hippocrate; poti folosi biblia ca material de studiu asupra evreilor din antichitate, dar nu ca o "constitutie" sui-generis a statului modern, sau manual de stiintele naturii. Si totusi, exista inca o "meserie" care se bazeaza pe acest manual de mumbo-jumbo si cel putin 50% din populatie care isi ocupa timpul si mintea cu ritualuri inutile si daunatoare psihologic. Curat confuzie...

Evident ca in anumite situatii unor oameni li se parea ca moartea e unica solutie. Daca cuceritorii omorau si distrugeau tot in calea lor, ce puteai sa faci, daca fuga era inutila? Ucrainenii au intampinat - satui de ororile stalinismului - Wehrmacht-ul lui Hitler ca pe o armata de eliberatori; germanii puteau castiga razboiul cu Stalin pe cartea ideologica, daca nu dezlantuiau ororile SS-iste. Rusul, bielorusul, ucraineanul aveau de ales intre gulag, lagarul nazist sau moarte prin lupta; viata era cool... Nu intamplator Stalin a relaxat politica fata de ortodoxia rusa - un pic de "opiul popoarelor" era bun pe langa votca, si mult mai ieftin.

Nici samuraii nu isi faceau toti hara-kiri - multi preferau sa devina ronini, adica fara stapan si sa se descurce pe cont propriu. Probabil niste baieti mai destepti decat fanaticii care isi faceau singuri laparotomie de dragul unor concepte abstracte si discutabile.

Societatea e un ansamblu complicat, ca un ceas, daca imi permiteti comparatia. Evident ca religia si institutiile ei sunt mecanisme care ocupa un loc important si multora li se pare ca daca scoti arcul de la ceas vei face nefunctional tot restul mecanismului - dar si la ceasuri s-a putut pune un motor electric in loc. Dupa aceeasi logica, poti gasi o alta sursa de energie "spiritual-like", mai moderna si mai potrivita, pentru psihologia de masa a societatii actuale. Nu intamplator batalia intre biserica si lumea laica se da pe educatie.

Editat de Ancalagon
Link spre comentariu

Mi-ar place sa vad cum s-ar descurca niste religiosi citind niste manuale de utilizare a unor aparate... gen Iphone scrise in stil biblic... cu pilde cu 14 finaluri in loc de indicatii precise cum sa pui aparatu la incarcat... sau pe unde sa bagi cartela.

Pentru ca imbirligaturile alea din cartile "de capatai" ale religiilor asta se vor... niste indrumare... care arata omului cum sa traiasca. Acu... un Iphone daca il strici nu e mare problema... dar un om... e buba. I phone are super instructiuni... omu... lula... pilde si minuni.

Link spre comentariu

Luați de-aici sa faceti un bine:

/index.php?/topic/661880-pe-2-roi-pentru-copiii-foamei-din-glodeanu/page__pid__2850622__unlockUserAgent__1

E loc pt toți în Împărăția Cerului :D

Link spre comentariu

frumoasa initiativa.

tu mergi?

Link spre comentariu

Mi-ar place sa vad cum s-ar descurca niste religiosi citind niste manuale de utilizare a unor aparate... gen Iphone scrise in stil biblic... cu pilde cu 14 finaluri in loc de indicatii precise cum sa pui aparatu la incarcat... sau pe unde sa bagi cartela.

Pentru ca imbirligaturile alea din cartile "de capatai" ale religiilor asta se vor... niste indrumare... care arata omului cum sa traiasca. Acu... un Iphone daca il strici nu e mare problema... dar un om... e buba. I phone are super instructiuni... omu... lula... pilde si minuni.

Cu putin timp in urma ii raspundeai Vrajitorului,ca un individ nu poate fi copiat,doar reproducandu-l atom cu atom ...si sunt de acord cu asta.

Sa inteleg acum ca tu gasesti suficient de precis un singur manual de utilizare ,la n iphon-uri ,dintre care nici macar doua nu sunt perfect identice ?

Tare mi-e teama ,ca de-a lungul perioadei de functionare,un astfel de aparat ,chiar de-ar avea un manual dedicat,tot nu va functiona asa cum a vrut proiectantul sa functioneze...

Daca un iphone crestin se presupune totusi a avea un proiectant si un manual de utilizare,dupa ce manual va functiona un iphone ateu?

Link spre comentariu

Cu putin timp in urma ii raspundeai Vrajitorului,ca un individ nu poate fi copiat,doar reproducandu-l atom cu atom ...si sunt de acord cu asta.

Sa inteleg acum ca tu gasesti suficient de precis un singur manual de utilizare ,la n iphon-uri ,dintre care nici macar doua nu sunt perfect identice ?

Tare mi-e teama ,ca de-a lungul perioadei de functionare,un astfel de aparat ,chiar de-ar avea un manual dedicat,tot nu va functiona asa cum a vrut proiectantul sa functioneze...

Daca un iphone crestin se presupune totusi a avea un proiectant si un manual de utilizare,dupa ce manual va functiona un iphone ateu?

Nu trebuie decat sacitesti cu voce tare si ti-ai raspuns singur la nelamuriri.

Btw, esti pe aproape cu crestinii iphone ;) Un ateu nu poate sa fie decat Android. Hahahaaha.

Link spre comentariu

pai ce treaba are copierea cu manualu?

tu ai copii? cum ii educi? prin pilde? stai cu mainile in sin ca nu poti sa ii copii atom cu atom?

Cum le spui sa se spele pe maini? eu inteleg sa dai exemple si sa creezi povestiri ca sa ii ajuti sa inteleaga sau sa le faci plictiseala invatarii banalitatilor mai fun... dar nu pina pierzi ideea.

Daca ai avea o fata si un baiat i-ai educa prin povesti din care sa reiasa ca fata e inferioara din start baiatului? Le-ai face reguli prin care fata sa fie pedepsita mai mult si mai arbitrar decit baiatul?

Ai bate cimpii cu pildele si alte snoave pina cind uiti chestii esentiale... gen sa nu faca anumite rele (gen sclavia) sau treburi banale de igiena?

Tot insist pe chestia cu igiena doar doar cineva s-o prinde ca asta este un "smoking" gun in ceea ce priveste "caracterul educativ al bibliei ca cuvint al domnului zmeu". Voi daca ati fi zei si ati avea niste "copii" ati vorbi despre futishag si cum este "pe placul vostru" sa dea ei din koor dar ati omite chestii importante pentru supraavietuire de cum sa se spele la gaoz si pe labe ca sa nu se imbolnaveasca?

Ce rost isi au regulile imbecile despre sex si mincare cind nu poti sa spui ceva despre igiena sau macar niste retete de bucatarie...

Spui tu ca degeaba ai face un manual mai bun... pai si atunci... nu numai ca nu incerci dar faci unu cu bazaconii despre sex, inferioritatea femeii si sclavilor si metafore cu fecioare si porumbei? Apoi mai pui si contradictii, aberatii si lauda de sine la tot pasul.

Link spre comentariu

Luați de-aici sa faceti un bine:

http://www.motocicli...ockUserAgent__1

E loc pt toți în Împărăția Cerului :D

Ca sa nu moara de foame ar trebui sa manance in fiecare zi, sau macar la perioade rezonabile - ma indoiesc de eficienta unei astfel de actiuni, care la fel ca asa-zisa filantropie crestina, ca tot vorbeam, e doar un exercitiu de imagine care face bine de fapt celor care o organizeaza, nu celor care se pretinde ca li se adreseaza.

Deci, drop it...

Aia cu crestinii iPhone si ateii Android a fost la categoria glume informatice - amandoua sistemele se trag din distributii de Linux, sa vezi ce fain merg comenzile de Debian in consola pe iPhone. Am vrut sa mai divaghez pe tema asta metaforica dar e o tampenie.

Link spre comentariu

Ca sa nu moara de foame ar trebui sa manance in fiecare zi, sau macar la perioade rezonabile - ma indoiesc de eficienta unei astfel de actiuni, care la fel ca asa-zisa filantropie crestina, ca tot vorbeam, e doar un exercitiu de imagine care face bine de fapt celor care o organizeaza, nu celor care se pretinde ca li se adreseaza.

Deci, drop it...

Aia cu crestinii iPhone si ateii Android a fost la categoria glume informatice - amandoua sistemele se trag din distributii de Linux, sa vezi ce fain merg comenzile de Debian in consola pe iPhone. Am vrut sa mai divaghez pe tema asta metaforica dar e o tampenie.

Ce-am inteles eu...daca tot o sa moara de foame,maine sau poimane,n-ar fi mai bine sa-i lasam sa moara de foame ...azi?

Acum sunt nevoit sa recunosc ca aveati dreptate...si animalele sunt capabile de gesturi altruiste;mai mult chiar,e posibil ca ele singure sa fie capabile de asa ceva;noi oamenii descompunem fiecare gest,oricat de firesc ar fi,pana reusim sa gasim macar o mica fisura,care sa ne demonstreze noua,ca gestul ala e inutil,deci n-are rost...

Ce te face pe tine sa-i acorzi asistenta unui boschetar,aurolac,etc,stiind foarte bine ca gestul respectiv,e inutil pe termen lung...?

V-ati astepta probabil sa amintesc ca de copii respectivi are grija un preot;ei bine pentru mine nu e important acest amanunt,important e insa ca mai exista OAMENI,care in loc sa despice firul in patru,filozofic,incearca sa hraneasca niste copii...

Ca Dumnezeu e vinovat si nu face o minune,sa-i scoata din mizerie,sunt de acord....

Link spre comentariu

E OK ca te simti bine ducand mancare la copiii aia. Nu e OK ca te legi de mine - sau de atei, si mai rau, ca si categorie... Ti-as povesti multe despre facutul de bine la aurolaci, dar nu e on-topic. Personal, mi-am propus sa devin un filantropist dupa primul milion de dolari in cont, dar mai am pana acolo...

Link spre comentariu

• Vizitator changed the title to Este nevoie de BOR? De ce sunt ateu?
  • Vizitator pinned this topic
  • Kristian unpinned this topic