Sari la conținut

Este nevoie de BOR? De ce sunt ateu?

Postări Recomandate

credinta este o alta forma de manipulare defapt cea mai puternica! incercati sa i spuneti tipei care canta si slaveste "mielul" ca pastorul ei (cred ca sa se spune la ei la popa) este un sarlatan! dar hai sa fim seriosi voua nu v ar placea sa va asculte intru totul asa femeie? :) in numele credintei s au facut cele mai oribile crime in istorie si parca ei ne invata sa iubim!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 13,1k
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

credinta este o alta forma de manipulare defapt cea mai puternica! incercati sa i spuneti tipei care canta si slaveste "mielul" ca pastorul ei (cred ca sa se spune la ei la popa) este un sarlatan! dar hai sa fim seriosi voua nu v ar placea sa va asculte intru totul asa femeie? :) in numele credintei s au facut cele mai oribile crime in istorie si parca ei ne invata sa iubim!

Credinta indusa de religie este o forma de manipulare, dar datorita ei scrii tu paci ... Ca acu 200 de ani nu aveai big bang, avocati si politie locala.

In numele religiei s-au facut crime dar nu cele mai cumplite. Hiroshima si Nagasaki iti spune ceva?

In schimb mii de ani religia a contribuit major la mentinerea ordinii in societate.

"rau e cu rau dar mai rau e fara rau".

Inteligenta au multe animale, dar sentimente de iubire si ura au foarte putine. Noi suntem pe cale sa renuntam la ele si sa traim ca animalele.

Singurul sentiment care ne va mai atinge va fi frica.

Judecatorii ii iau locul lui Isus iar tribunalul locul bisericii.

Contractul prenuptial va fi obligatoriu, iar copii vor crescuti in institutii, ca au pairs nu vor mai fi. :)

Oricum, vrem nu vrem, stiinta, tehnologia si socitatea actuala ne imping spre ateism ...

In final ori vine isus ori ne ia dracu pe toti :)

Apropo, un film super tare: http://www.imdb.com/title/tt0238380/

PS: in conditiile in care cele mai puternice state ale lumii investesc miliarde in armata, fac scuturi antiracheta, dezvolta arme biologice, nemtii inchid centrale nucleare la ei dar vor sa deschida la noi, nu crezii ca popii si religiile sunt un subiect neinsemnat?

Religia mai poate doar sa prosteasca, in schimb stiinta si tehnologia poat sa distruga, si probabil ca o vor si face.

Deja ne intrebam cum vom tine sub control clonarea, cum facem sa ajungem iar la 6 miliarde de oameni ... si ce facem daca reusim sa crestem speranta de viata la 100 ani.

Astea sunt problemele viitorului si nu bisericile din Romanica, care adunate toate nu valoreaza cat averea primilor 10 din top 300.

sau 3 blocuri din Dubai in care intra doar "desteptii".

Nicaieri in lume nu conduc si decid popii.

Vrei nu vrei Angela Merkel iti afecteaza mai mult traiul de zi cu zi decat biserica si religia ..

Link spre comentariu

In schimb mii de ani religia a contribuit major la mentinerea ordinii in societate.

Pe ce te bazezi cind spui asta? mie imi sare in ochi ca o aiureala fara nici o baza.

In numele religiei s-au facut crime dar nu cele mai cumplite.

DIRECT in numele religiei (adica inchizitia sau razboiaele religioase) poate nu s-au facut nici cele mai cumplite nici cele mai multe crime.

Dar indirect religia a fost folosita mereu ca justificare ori pentru a imparti oamenii si a arata cu degetul pe "celalt". Care trebui cucerit, exterminat, masacrat sau macar ocupat si facut sclav.

Mai toate marile razboie ale lumii l-au avut pe dumnezeu sau allah de fiecare parte simultan.

Link spre comentariu

vrajitorul din oz, on 08 Feb 2014 - 02:43, said:

Pe ce te bazezi cind spui asta? mie imi sare in ochi ca o aiureala fara nici o baza.

DIRECT in numele religiei (adica inchizitia sau razboiaele religioase) poate nu s-au facut nici cele mai cumplite nici cele mai multe crime.

Dar indirect religia a fost folosita mereu ca justificare ori pentru a imparti oamenii si a arata cu degetul pe "celalt". Care trebui cucerit, exterminat, masacrat sau macar ocupat si facut sclav.

Mai toate marile razboie ale lumii l-au avut pe dumnezeu sau allah de fiecare parte simultan.

In mai toate marile razboaie oamenii s-au omorat din interes. In micile razboaie oamenii s-au omorat din prostie. Au fost cumva imperiile construite de oamenii manati de credinta ? Armatele erau construite cu bani, promisiuni, fortat si pre putin cu popi.

Acum petrolul e de fiecare parte simultan.

In Romania daca s-ar face ca in germania sa platesca taxe doar credinciosii, fac pariu ca jumatete din crediciosi s-ar declara atei a doua zi. Romanii sunt mai degraba superstitiosi decat credinciosi.

Cu toata indoctrinarea asta fortata predata in scoli, la slujba de duminica sunt mai multi popi decat enoriasi. Enoriasii traditionali sunt in carciumi, facebook, joace.

superbec, on 08 Feb 2014 - 03:04, said:

prospaturi... sa ma abonez.

muratura, zii ceva ca-ti raspund peste doua saptamanii, daca ai rabdare pana atunci, daca nu dezaboneaza-te ..

sarpente reloaded, on 08 Feb 2014 - 02:58, said:

muimuiiiieeeeee lui dumnezeu

Vezi sa nu te muste ...

Editat de viosss
Link spre comentariu

viosss, on 08 Feb 2014 - 00:35, said:

Credinta indusa de religie este o forma de manipulare, dar datorita ei scrii tu paci ... Ca acu 200 de ani nu aveai big bang, avocati si politie locala.

Faza e ca eu is convins ca tocmai asta cu frica de God functioneaza cel mai putin dintre toate caile in care influenteaza religia omul. E scoasa des la inaontare, dar eu n-am observat-o la nici un om religios.

viosss, on 08 Feb 2014 - 00:35, said:

Vrei nu vrei Angela Merkel iti afecteaza mai mult traiul de zi cu zi decat biserica si religia ..

Da clar, nu ne mai putem scula la 5 AM sa stam la coada la carne din cauza Ioropei decadente care vrea sa ne suga de tot ce avem... Uite ce bine ne descurcam fara Merkel, industrie puternica, bani, tot ce vrei. Doar l-am avut profesor pe Adam.

Nu ca as crede ca diminuarea religiozitatii la romani ar rezolva ceva, o sa scada de la sine cind o sa ne mai desteptam, dar cu sigurantaa e o metrica a inapoieri unui popor.

Link spre comentariu

Faza e ca eu is convins ca tocmai asta cu frica de God functioneaza cel mai putin dintre toate caile in care influenteaza religia omul. E scoasa des la inaontare, dar eu n-am observat-o la nici un om religios.

Da clar, nu ne mai putem scula la 5 AM sa stam la coada la carne din cauza Ioropei decadente care vrea sa ne suga de tot ce avem... Uite ce bine ne descurcam fara Merkel, industrie puternica, bani, tot ce vrei. Doar l-am avut profesor pe Adam.

Nu ca as crede ca diminuarea religiozitatii la romani ar rezolva ceva, o sa scada de la sine cind o sa ne mai desteptam, dar cu sigurantaa e o metrica a inapoieri unui popor.

Nu te contrazic, doar cateva obeservatii:

- In societatea actuala cand credinta e mai mult declarata decat practicata frica dispare, dar acum 500 de ani lucrurile stateau altfel.

- referitor la Merkel trebuia sa comentezi faza cu centralele nucleare nu sa deviezi la comunism, care a fost tot un fel de religie nefasta

- si noi ne-am destepta daca ar creste taxele si nu ar mai fi obligatorii (ba mai repede ca nemtii, poate becali ar mai ramane :)); si gunoiul menajer l-am tria mai bine ca danezii daca ar sta cate un polist local langa fiecare tomberon,

http://blog.mygermanexpert.com/2013/06/10-Facts-about-German-Church-Tax.html

http://www.marketplace.org/topics/world/many-german-christians-quit-church-avoid-tax

Editat de viosss
Link spre comentariu

Vizitator 9fingers

Pe langa costuri, relatia cu UE ("Merkel") aduce si o suma de avantaje. In mod evident este un schimb in favoarea ambelor parti.

Pe cand "investitia" in biserici si comercializarea superstitiei aduce profit unei singure parti. Si sunt niste sume semnificative, care ar putea fi investite, macar partial, acolo unde suferim cel mai mult.

Oricum este un sofism caracteristic lui viosss. E ca si cum ai spune ca O2 care ne inconjoara peste tot, ne influenteaza astfel existenta mult mai mult decat un amarat de myxovirus influenzae. Atunci de ce sa ne mai batem capul cu o entitate care nu ocupa mai mult spatiu la scara planetara decat o lingurita (nici atat macar)?

Link spre comentariu

Nu te contrazic, doar cateva obeservatii:

- In societatea actuala cand credinta e mai mult declarata decat practicata frica dispare, dar acum 500 de ani lucrurile stateau altfel.

Sigur era frica de dumnezeu si nu de biserica ( iti dadea foc) ?

Tie ti se pare normala o societate care e "cuminte" de frica si nu pt. ca asa e bine?

Link spre comentariu

Sigur era frica de dumnezeu si nu de biserica ( iti dadea foc) ?

Tie ti se pare normala o societate care e "cuminte" de frica si nu pt. ca asa e bine?

DA

Arata-mi societatea care in care oamenii sunt cuminti ca asa e bine si nu de frica.

Arata-mi societatea fara politie si justitie.

Pe langa costuri, relatia cu UE ("Merkel") aduce si o suma de avantaje. In mod evident este un schimb in favoarea ambelor parti.

Pe cand "investitia" in biserici si comercializarea superstitiei aduce profit unei singure parti. Si sunt niste sume semnificative, care ar putea fi investite, macar partial, acolo unde suferim cel mai mult.

Oricum este un sofism caracteristic lui viosss. E ca si cum ai spune ca O2 care ne inconjoara peste tot, ne influenteaza astfel existenta mult mai mult decat un amarat de myxovirus influenzae. Atunci de ce sa ne mai batem capul cu o entitate care nu ocupa mai mult spatiu la scara planetara decat o lingurita (nici atat macar)?

Da, asa ar trebui sa fie, dar la cat de neispraviti suntem, balanta se apropie de verticala.

E bine ca am scapat de tigani, dar am scapat si de bani in acelasi timp.

Tot neamtu are cont in banca la care si-a luat dobanda din creditele de 15-22 % care s-au dat prin Romanica. Apoi ne cheama la munca sezoniera ca sa nu-i pice sistemul de pensii.

Asa profitam noi, il avem pe Isarescu.

Prin 2008 ne zicea Base ca avem bani sa dublam salariile profesorilor, peste sase luni luam 20 miliarde de la FMI ca a venit criza, si bancile trebuiau sa-si duca banii acasa.

Asa suntem noi darnici, si Isarescu la fel.

Petrolul l-am dat, si tot vorbeai tu de O2, urmeaza sa-l dam si pe el.

Cand fu vorba sa se folosesca initium, am acceptat primii, inaintea nemtilor care il produceau, asta ca sa dea bine la UE.

Ca sa nu mai vorbim de toti neispravitii care fura pe rupte prin toate institutiile.

In conditiile date, e treaba ta cum iti stabilesti prioritatile, ocupa-te in continuare de popi.

Link spre comentariu

Vizitator 9fingers

Nu a fost si nu e vorba de prioritati aici. Topicul asta este un colt obscur, pe un forum oricum de nisa. Intr-o sectiune unde sunt o gramada de alte topicuri cu teme sociale si politice, teme care capata mult mai multa atentie.

Si sunt intradevar teme mult mai acute dar care nu-ti suscita acelasi interes ca acest topic. Tu esti cel cu prioritati dubioase aici, ingrijorat de atentia pe care ar primi-o acest subiect.

"Lasati popii/credinciosii in pace, luati-va de politicieni (?). In timp ce tu ii lasi pe toti in pace, cu partide si legi si alegeri si biserici si slujbe si subventii, ca sa te iei de niste... atei.

Link spre comentariu

@viosss:

omu' trebuie sa aiba parte si de recompensa, si de pedeapsa. Biciu' si zaharelu in doze corecte. Daca exagerezi cu vreuna & iei din cealalta iti ies niste oameni varza (prea mult zaharel = fraieri rasfatati/razgaiati & incapabili; prea mult bici = probleme psihice majore)

Intr-adevar odata poate ca oamenii erau destul de prosti incat sa poti folosi credinta/'mnezeu pe post de bici si zaharel. Pentru ca nu aveai alta alternativa

Gen: daca o vad acu' pe una si o omor sa-i iau banii - nu ma vede nimeni, nu ma prinde, etc. Popa zice: te vede doamne-doamne. Nu fa asta ca arzi. Daca esti baiat bun - ai parte de rai. Atunci ok, de frica/prost ma fac baiat bun.

cum omu' e din ce in ce mai avansat dpdv tehnologic & intelectual. daca o vezi pe una si vrei sa o omori - in juma' din orasele civilizate e plin de camere de luat vederi; teste ADN; amprente; baze de date internationale; etc, etc.

Asa ca overall rolul lui 'mnezeu (scop+bici+zaharel) e luat de omenire/societate - care incepe sa fie destul de puternica overall (cu ajutorul tehnologiei) incat sa fie o contra-oferta viabila. Inainte nu era.

Tocmai de-aia - cu cat mai ne-civilizata zona cu atat mai multi credinciosi. Si invers.

Omul are nevoie de bici, zaharel, scop, etc - ca sa functioneze. cand eram fraieri - niste baieti dejtepti au inventat credinta si au folosit-o sa convinga oamenii sa functioneze "corect" dar in acelasi timp si sa-i manipuleze cand aveau chef.

acum tehnologia ne ofera variante mai bune ;)

dar sa nu credeti ca omenirea va putea renunta vreodata la frica/pedeapsa ca metoda coercitiva. Poate doar sa o dozeze/aplice diferit.

Link spre comentariu

in unele tari a reusit deja. alea civilizate. in tarile nordice + japonia - fanatismul religios e minim

de tot n-o sa dispara niciodata, ca mereu o sa fie cativa nebuni, oameni cu probleme psihice, carente emotionale, etc.

dar cu cat creste gradul de civilizatie - cu atat mai mult scade numarul fraierilor care's convinsi de cei nebuni ;)

Link spre comentariu

Si tehnologia creeaza fanatism. Adevarul este ca cu prostia omeneasca nu te poti lupta. Scoate orice concept din tine, oricat de bine intentionat, si vei gasi o mana de tembeli gata sa moara pentru el sau sa omoare alti oameni.

Daca inainte religia era opiumul popoarelor, acum acest opiu a devenit tehnologia. O fi bun? O fi rau?

Sa nu cumva sa ne salvam de religie si sa dam in alt rahat.

Zic si eu.

Link spre comentariu

Vizitator 9fingers

Cum se manifesta fanatismul asta pt tehnologie oare?

Ca eu aud mai multi oameni care se tot plang de tehnologia cu care ne-am inconjurat, in timp ce beneficiaza de ea.

Link spre comentariu

Si tehnologia marketingul creeaza fanatism. Adevarul este ca cu prostia omeneasca nu te poti lupta. Scoate orice concept din tine, oricat de bine intentionat, si vei gasi o mana de tembeli gata sa moara pentru el sau sa omoare alti oameni.

Cred ca mai repede e asa.

Editat de Dan_06
Link spre comentariu

1. pentru unele chestii merita sa mori chiar daca nu esti tampit. chestii care ajuta omenirea pe lung - sau ajuta sa-ti propagi genele mai departe & mai bine & cu mai multe sanse pe viitor. e programare biologica, f. putini scapa de ea.

de ex te duci la razboi si sa risti mori/sa omori pentru ca copiii/nepotii tai sa aiba viata mai buna (libertate, regim economic/social ok, samd ) = genele tale o duc mai bine/se perpetueaza mai ok. bla, bla, bla

2. jmecheria e sa le alegi pe alea bune pentru care merita sa faci treaba asta.

3. sincer nu vad ca o tehnologie sa creeze atat fanatism ca religiile.

sau exprimat mai corect - nu vad ca "fanatismul" care apare din marketingul anumitor tehnologii sa faca rau decat alora care's fanatici.

si nici macar nu e asa de rau ;)

Link spre comentariu

Si tehnologia creeaza fanatism. Adevarul este ca cu prostia omeneasca nu te poti lupta. Scoate orice concept din tine, oricat de bine intentionat, si vei gasi o mana de tembeli gata sa moara pentru el sau sa omoare alti oameni.

Daca inainte religia era opiumul popoarelor, acum acest opiu a devenit tehnologia. O fi bun? O fi rau?

Sa nu cumva sa ne salvam de religie si sa dam in alt rahat.

Zic si eu.

Tehnologia nu prea are treaba cu fanatismul.

Meritul ei e ca ne transforma in roboti, in favoarea speciei dar in defavoarea individului.

Link spre comentariu

E foarte buna observatia referitoare la inlocuirea unei supuneri voluntare fata de un sistem si obsesiei cu el (respectiv respingerea ideii ca ar exista o alternativa in afara lui) cu altul care nu face decat sa impacheteze substanta primului altfel si sa o faca mult mai "productiva", intre ghilimele pentru ca nu este productiva pentru cei captivi in el ci pentru cei care il conduc si ii reprima pe cei care vor o viata inafara lui.

Si tehnologia si marketingul au rolul lor nefast intr-o altfel de incatusare, care la fel cu cea religioasa este pana la urma tot emotionala. Intr-o societate, atat de laudata (prin marketing) si aparata (cu tehnologie) ca fiind cea mai buna dintre toate, in care actiunile sunt conduse de profit si nu de utilitatea pentru membrii societatii, tensiunile nu au cum sa se atenueze ci dimpotriva vor escala pana la momemtul la care nu vor mai putea fi stapanite si vor erupe. Sunt de acord si cu observatia cum ca, comunismul a fost o altfel de religie cu completarea ca toate sistemele politice sunt o altfel de religie, care au scapat de ghiuleaua legata de picior reprezentata de supestitiile oarbe si de dezavantajul unei singure carti care nu poate fi modificata si doar greu interpretata si le-au inlocuit cu statistici si programe politice care au tot atata focus pe bunastarea oamenilor cat au avut proorocirile si rugile sfintilor parinti.

Pana si cu 9fingers sunt de acord, atunci cand in dezacord cu el insusi spune ca se da prea multa importanta bisericii in loc ca oamenii sa-si indrepte atentia spre ceea ce face de fapt ca biserica sa aiba o asemenea evolutie, importanta si influenta, mai ales in timpul nostru.

Ca fapt divers, ca tot s-a pomenit de Merkel, Germania a numit ca ambasador la Vatican (sau urmeaza sa) o fosta doamna ministru (prima femeie ambasador al Germaniei la Vatican, poate prima femeie ambasador la Vatican ever, nu stiu) care s-a distins anul trecut prin faptul ca in urma unui scandal de plagiat si-a pierdut titlul de doctor si ca urmare s-a retras din functia de ministru al....Educatiei. Unde vreau sa ajung cu asta, ipocrizia, standardele duble, spiritul de gasca, favorurile in interiorul gastii si apartenenta la o asa zisa "elita" sunt doar o parte din legaturile dintre religie si politica. Cine crede ca a scapat de rele prin faptul ca nu mai merge lumea la biserica se inseala grav, locul slujbei de duminica a fost luat de ziare, Facebook, stiri si comentarii la televizor. Nu mai are nevoie lumea sa mearga la biserica ca sa le spuna popa ce si cum trebuie sa gandeasca, acum toata lumea are televizor.

Link spre comentariu

bai oameni buni...tehnologia/marketingul sunt niste unelte pe care oamenii le folosesc.

acu' daca oamenii le folosesc pentru bine sau rau (notiuni relative la o scara de valori foarte subiectiva) e partea a 2-a

+ daca iei in calcul ca sistemul pe care il avem chiar e cel mai bun - pentru oameni asa cum sunt ei (imperfecti, subiectivi, emotionali)

adica mai pa romaneste: daca ai 51-90% din populatie tampita - de unde poola mea vrei tu sistem perfect?

+ un sistem perfect si pur logic este incompatibil cu omul emotional

are religia bubele ei, da' totusi sa nu dam vina pe ea pentru toate tampeniile umane ca ajungem ca tampitii ailalti de-l vad pe dracu' & 'mnezeu peste tot, si pe feliad e toast si pe curu cainelui... know what i mean?

Editat de vladase
Link spre comentariu

• Vizitator changed the title to Este nevoie de BOR? De ce sunt ateu?
  • Vizitator pinned this topic
  • Kristian unpinned this topic