Sari la conținut

Este nevoie de BOR? De ce sunt ateu?

Postări Recomandate

Mincinos mic, da' nu-i tot dadeai inainte ca tu crezi in alt fel de God?

Aici aduc in discutie ideea generala. Nu ma intereseaza in ce fel de Dumnezeu crede nenea asta, ci ca el crede ca exista. Daca n-ai priceput asta, inseamna ca esti cam... prostut. Dar sunt sigur ca ai inteles inca de la bun inceput.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 13,1k
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

@HD

Apropo de citatele din Collins... Faza e următoarea: odată ce ai nevoie de Dumnezeu şi ajungi să crezi în el, corelaţiile sunt destul de uşor de făcut. Chiar şi în cazul unui Dumnezeu complet abstract, spinozaist, odată acceptate nişte atribute absolute, e foarte uşor să faci corelaţii cu biblia: "totul de la tatăl purcede", "Iisus e fiul lui Dumnezeu" (la fel cum suntem toţi) etc. Problema e să nu ajungi să priveşti toate textele astea ca fiind altceva decât nişte alegorii, nişte încercări de creare a unui sistem filosofic care să răspundă întrebărilor principale din perioada în care au fost elaborate.

Din punctul ăsta de vedere, pe mine mă amuză foarte tare controversele teologice creştine (denumite "erezii"), care încearcă să facă ordine în neconcordanţele logice generate de interpretările "oficiale". Gen monofizism, nestorianism, gnosticism... Sunt niște scărpinări la urechea stângă cu piciorul drept de te doare minteea. Am dat un search rapid şi am găsit un rezumat aici, pentru cine e interesat: http://www.ducu.de/rel48.htm

Editat de ionradoi
Link spre comentariu

Stiintic si logic, daca nu putem demonstra statutul inorogului, spunem ca nu stim daca exista sau nu.

Nici vorba, daca asa functiona stiinta si acum ne chinuiam sa demosntram ca vracii nu fac bine sanatatii sau ca pisica neagra nu aduce ghinion.

Stiinta se bazeaza pe bun simt, in forma princpiului lamei lui Occam (un calugar de altfel).

Francis Sellers Collins (born April 14, 1950) is an American physician-geneticist noted for his discoveries of disease genes and his leadership of the Human Genome Project.

Vad ca ai ajuns la fundul sacului, p-asta l-ai mai bagat de 3 ori pina acum.

Eu n-am zis ca nu sint deloc, am zis ca e foarte posibil sa fie mult mai putin decit ateii. Nu ca asta ar fi o demonstratie.

Link spre comentariu

Daca cineva, in naivitatea sa sincera, ar incerca sa ma convinga ca tabloul de sigurante (pe care il vede) este (singura) sursa de energie (electrica), ar trebui sa cred asta, cu dovada (lui) "stiintifica" (cu martori) ca nimeni (dintre naivi) nu a vazut sa existe un cablu subteran de alimentare? Sau sa ma prefac ca il cred?

Daca as rade de acest naiv poate s-ar supara. Daca i-as spune adevarul (partea pe care o stiu) poate nu ma va crede.

Daca tac s-ar putea electrocuta sau arde sapand dupa cablu si il voi avea pe constiinta ca nu l-am avertizat macar.

Cum ar trebui sa procedez? :)

» Post actualizat in 17 Dec 2015 23:02

P.S. Analog... despre creier... analog...

Ai icnercat tu ceva dar nu ti-a iesit.

Analogia corecta e ca credinciosul incearca sa te convinga ca electricitatea vine prin aer, cu toate ca-l iei de minuta si-i arati cablul din pamint.

Link spre comentariu

Deci tu crezi ca in spatele tabloului de sigurante e un pitic mic care da la pedale?

Ca asa e teoria relgioasa: nu stim de unde vine X, hai sa tragem o poveste caraghioasa.

Nu chiar. Ci mai degraba: unde se termina cunoasterea si nu exista raspunsuri, acolo e ceva prea complicat, prin urmare e opera lui Dzeu, intelligent design.

Normal ar fi sa ridice din umeri si sa zica, nu stiu. Inca nu stim.

Faptul ca oameni de stiinta din trecut au transferat complexitatea descoperirilor lor pe explicatia "I suppose there must be a god to create such beautiful complex life/world/design", nu inseamna ca automat exista si un Dumnezeu. Domnul --=HD=-- se cam agata grav de chestia asta si vad ca nu se lasa.

Unii oameni de stinta in trecut au pus LIMITA atinsa a cunoasterii lor pe explicatia unei forte superioare. Dar asta NU VALIDEAZA AUTOMAT existenta unui Dzeu.

Rapiti-va 3 minute, fix asta explica aici (dupa momentul epic al lui Bill OReilly care combatea un ateist zicand ca flux-reflux nu poate fi explicat, must be God)

Si daca tot in esenta e vorba de intelligent design, ce tot incearca HD sa ne zica, sa privim un pic in ansamblu iar (4 minute) cu ajutorul lui Neil deGrasse Tyson.

Editat de Mr.Wattmaster
Link spre comentariu

"Nu stim" poate echivala si cu... dracu' stie.

Si uite-asa toate drumurile duc la Roma :)

Nu-i asa ca te-ai gindit tu ca daca incerci sa pari abscons o sa creada lumea ca spui chestii inteligente?

Cumva legat de subiect: https://www.quantamagazine.org/20151216-physicists-and-philosophers-debate-the-boundaries-of-science/

Link spre comentariu

Nu draga! Era doar o timida aluzie spre cunoasterea pandemonica. Fara demon-stratie :)

Ti-a fost lene sa te uiti pe link, cu toate ca va dadea apa la moara. De fapt, ce zic eu, voi aveti deja toate raspunsurile.
Link spre comentariu

Mno, cum e treaba cu Craciunul, v-a adus mosu o Cola-Cola macar? :)

http://www.mediafax.ro/life-inedit/craciun-2015-povestea-din-spatele-imaginii-lui-mos-craciun-asa-cum-il-cunoastem-cu-totii-foto-video-14926890

"Most people don't even know the origin.." (n.a. Coca-Cola Santa Claus of 1931)

..hmm, ce cunoscut suna asta, la fel e situatia si cu Crestinismul, majoritatea habar nu au istoria acestei religii, insa ii sunt adepti ferventi si combatanti aprigi ai celor ce nu le impartasesc credinta.

» Post actualizat in 25 Dec 2015 09:11

Singurele chestii care s-au afirmat sint ca nu exista dumnezeul crestin sau de orice alta religie (= nu exista adevar in Biblie/Coran etc, ci sint doar povesti cu pesti) si de asemenea ca tu si altii ca tine spuneti timpenii cu pseudo-demonstratiile voastre psuedo/anti-stiintifice de gasire a unui creator sau dumnezeu.

:agree:

» Post actualizat in 25 Dec 2015 09:13

Distractie maxima in continuare de Saturnalia, Yule, Craciun or uat-evah! ;)

Editat de Vallach
Link spre comentariu

In ultima vreme tot vad prin presa articole lacrimogen-alarmiste pe tema "vor sa ne fure si ultima comoara, credinta"

http://www.evz.ro/de-ce-vrea-europa-sa-l-ucida-pe-hristos-chiar-de-ziua-lui.html

"Am văzut deja unde poate duce ”moartea lui Dumnezeu”, proclamată de filosofii care au inspirat ideologiile de extremă dreaptă și stângă."

Natingului asta ar trebui sa-i dea cineva macar articolul Wikipedia despre miscarea legionara.

Link spre comentariu

Nu fii rau! Fiecare sarbatoreste ceva zilele astea... chiar daca nu stie ce....

Concediul ;)

» Post actualizat in 04 Jan 2016 08:28

Te-ai gandit la acele legiuni romane care, dupa ce au daramat Templul, au devenit crestine pentru totdeauna?

In ce desene animate se intampla treaba asta?

» Post actualizat in 04 Jan 2016 09:49

Multa apa a mai curs pe Tibru de la asediul Ierusalimului din anul 70, pana la, sa zicem 325 si Consiliul de la Niceea (convertirea imparatului Constantin este controversata si un subiect major in sine, asa ca o lasam pe alta data). Armata romana din timpul Imperiului tarziu este oricum foarte diferita de cea din timpul Republicii sau din timpul Imperiului lui Augustus (sunt convins ca majoritatea se gandesc la legionarii cu lorica segmentata cand aud de armata romana).

Interesant ca printre legiunile ce au participat la distrugerea Templului a fost si V Macedonica, care a participat la toate razboaiele dacice, ulterior fiind stationata la Potaissa pana la retragerea Aureliana. Ma indoiesc ca aveau cea mai mica legatura cu Crestinismul.

Concluzie, dupa ce au incendiat Templul din Ierusalim, soldatii romani si-au vazut de treaba lor si probabil au inchinat o amfora de vin in cinstea lui Marte ;)

» Post actualizat in 04 Jan 2016 10:16

EGO ZENOVIVS POST-VM POSVI

B)

Link spre comentariu

Wow, it's all so clear now, I can see the light..

Pff, faptul ca am ajuns sa scriu aici inseamna ca m-am plictisit prea tare, gata, am fugit sa citesc ceva din "Testimonium Flavianum" (Flavius Josephus), editia de colorat, bineinteles, doar nu degeaba o studiaza preacre(s)tinii, desi s-a dovedit de mult ca este un fals. Cred ca ma va amuza mai mult decat stilul tau "eliptical crypto-electric" (a.k.a BS) sau decat alte povesti nemuritoare despre Preafericitul si ambitia lui de a descoperi misterul originii Universului.. or smth.

» Post actualizat in 09 Jan 2016 19:43

Vallach e cumva o forma derivata de Allah cu motor in V?

:moron:

Link spre comentariu

Vizitator goe 75

In ultima vreme tot vad prin presa articole lacrimogen-alarmiste pe tema "vor sa ne fure si ultima comoara, credinta"

http://www.evz.ro/de-ce-vrea-europa-sa-l-ucida-pe-hristos-chiar-de-ziua-lui.html

"Am văzut deja unde poate duce ”moartea lui Dumnezeu”, proclamată de filosofii care au inspirat ideologiile de extremă dreaptă și stângă."

Natingului asta ar trebui sa-i dea cineva macar articolul Wikipedia despre miscarea legionara.

» Post actualizat in 09 Jan 2016 19:59

Tot ce scrie acel destept in articol este luat aproape copy paste dintr-o emisiune de pe Fox News cu invitat Bill O'Riley pe care am vazut-o cu mai mult de 5 ani in urma.

» Post actualizat in 09 Jan 2016 20:07

Practic a inlocuit expresia "liberal media " cu " birocratii bruxellezi".

Link spre comentariu

• 2 weeks later...
  • 3 weeks later...
Vizitator AdrianB1

Deci inca mai continua discutia intre credinciosii lui Mos Craciun si fanii Star Wars? A castigat Spaghetti Monster campionatul? Se mai bea agheazma cu aroma de busuioc?

12670118_966993323380676_283833766944398

Link spre comentariu

Vizitator AdrianB1

Corect, cruciulitele pe parbriz si aia mare haurita pe piept sunt tot ce le trebuie. Si un sobor de preoti, dar din aia destepti care chair daca sunt gay nu lasa sa afle lumea.

Link spre comentariu

• Vizitator changed the title to Este nevoie de BOR? De ce sunt ateu?
  • Vizitator pinned this topic
  • Kristian unpinned this topic