Sari la conținut

Este nevoie de BOR? De ce sunt ateu?

Postări Recomandate

• Răspunsuri 13,1k
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Acum 18 minute, Starcream a spus:

Eu as propune ca pe toți cei care nu sunt credincioși, sa ii tragem in roata, in teapa, sa ii atârnam cu picioarele in jos, doar așa, de dragul istoriei, și de cât de bine se făceau lucrurile in trecut.

Ce treaba are credinta cu intrebarea topicului?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Acum 22 minute, Starcream a spus:

Eu as propune ca pe toți cei care nu sunt credincioși, sa ii tragem in roata, in teapa, sa ii atârnam cu picioarele in jos, doar așa, de dragul istoriei, și de cât de bine se făceau lucrurile in trecut.

Cu picioarele în sus, man, în sus. Ca să fie dureros. 😂

Link spre comentariu

Nici nu ma asteptam la mai mult din partea voastra.

Exista un motiv pentru care scriu si Eroii Neamului Romanesc, dar pe voi va depaseste.

Acum 14 minute, Silver Arrow a spus:

Nu ai inteles ca colegu' este cu deprinderi artistice, literare ...

Nu stii tu (si nici eu) din astea. Omul este la nivel de Eminescu.

E, da! Bravo! Se numeste "licenta poetica", dar ai uitat termenul.

Link spre comentariu

Acum 27 minute, categoria"A" a spus:

Ce treaba are credinta cu intrebarea topicului?

Pai simplu: insitutia privata numita BOR exploateaza un fenomen numit CREDINTA. Asta este legatura.

Iar ceea ce ma amuza la tine este ca tu conduci lupta de clasa impotriva privatilor cei rai si lacomi, dar sustii cu frenezie biserica care este o intreprindere privata care ia bani de pe unde apuca, de la stat si de la oameni, nu plateste nici un impozit si nu da seama nimanui cum si in ce fel cheltuie banii, fiiind de departe evazionistul nr.1 oriunde in lume.

Cat despre licenta poetica, asta este, nu toti avem abilitati literare si artistice.

Uite vezi cum incet incet se cristalizeaza o idee:  poate ca in loc de afaceri, ar trebui sa te apuci de scris. Sigur vei gasi destui cetateni care iti vor aprecia scrierile.

Si daca mergi pe cele doua directii care deja te-au consacrat - moarte exploatatorilor clasei muncitoare si respectiv Credita si Biserica - nu ai cum sa dai gres.  Mai putin aici pe forum.

Dar stai ca footui mama masii, si editurile tot private ai ajuns 😂. Dar poti incerca la editura patriarhiei.

Sau la Editura de Stat pentru Literatura Politica. La naiba, ca pe asta au desfiintat-o, culmea, chiar comunistii prin anii '60 🤣

Sau, de ce nu, ai putea sa reinfiintezi Editura de Stat pentru Literatura Politica dar ca asta te-ar putea face un patron bogat si contravine convingerilor tale.

Ce sa mai zicem: cum o dai ca draqu vine!

Link spre comentariu

@Lucian_M

De ce confunda omul asta BOR-ul cu istoria? E o mare varza la tine în caput. 

Ia luminează-ne domnule, când începe istoria asta a romanilor, pe care trâmbițezi atât? 

Nu vreau sa te jignesc, dar din cum vorbești, nivelul cunoștințelor tale în acest domeniu se rezuma la 'Povestirile Istorice' ale lui Dumitru Almas, pe care le citeam când eram copii. 

Voiam sa scriu pentru @categoria"A". 

Editat de andrei111
Link spre comentariu

Acum 18 minute, andrei111 a spus:

@Lucian_M

De ce confunda omul asta BOR-ul cu istoria? E o mare varza la tine în caput. 

Ia luminează-ne domnule, când începe istoria asta a romanilor, pe care trâmbițezi atât? 

Nu vreau sa te jignesc, dar din cum vorbești, nivelul cunoștințelor tale în acest domeniu se rezuma la 'Povestirile Istorice' ale lui Dumitru Almas, pe care le citeam când eram copii. 

Voiam sa scriu pentru @categoria"A". 

Nu stiu de ce, dar am impresia ca tu confunzi Istoria Romanilor cu Istoria Romaniei.

Pana te decizi si imi spui la ce vrei sa facem referire, o sa-ti spun ca aproximativ acum 1960 de ani au aparut primii crestini pe acest teritoriu. A fost unul, apostolul Andrei, care n-a avut de lucru si prin anul 60 d.Hr. a ars-o in pribegie si prin zona asta. Apoi toate bune si frumoase pana in anul 101 d.Hr., cand romanii s-au gandit ca vor sa fvta si ei ceva prospaturi, asa ca au venit sa ia la puIa niste femei din Dacia. Dupa ce le-au babardit bine, alea s-au impuiat si au inceput sa apara niste metisi, adica o amestecatura dac-roman, care mai tarziu s-au transformat in romanasi. Azi, romanasii, dupa unii mari curve ale istoriei, au inceput sa-si renege chiar partile decente ale istoriei lor, cum ar fi faptul ca poporul romanasilor s-a nascut crestin si ca, mai tarziu, in sanul manastirilor au aparut primele scoli si tiparnite, care au mai ajutat putin acest popor sa ridice capul printre celelalte popoare.

Desi caracterul majoritatii romanasilor este clar unul de tot cac@tul, de-a lungul istoriei unii au reusit sa iasa in evidenta prin eroism si putere de sacrificiu, lucru ce a reliefat faptul ca pe acest teritoriu au mai existat si ceva coa!e. Din pacate, in ziua de azi, tot mai multi romanasi mai au coa!e doar cat sa-si dea in cap unul altuia si cam atat. In raport cu celelalte popoare majoritatea romanasilor ar svge orice puIa straina doar ca sa faca un ban in plus. Niste sclavi fara orgoliu si mandrie nationala, care se impauneaza cu realizarea de a fi clacasi pe pamanturile altor neamuri.

PS. Sper ca m-am exprimat pe intelesul tau in cadrul acestei scurte lectii de istorie.

Link spre comentariu

Vizitator john17
1 oră în urmă, categoria"A" a spus:

acum 1960 de ani au aparut primii crestini pe acest teritoriu

Între timp la unii s-a pierdut doar "ș" - ul. :crack:

Link spre comentariu

Dacă mai aveam vreun dubiu, s-a spulberat. O asemenea sinteza a procesului de romanizare n-am văzut în viata mea😀

Probabil, în mintea ta, trăiești cu impresia ca deții informații corecte. Istoria nu se învață de pe Wikipedia, nici de pe YouTube :)). Dacă vrei, îți pot recomanda câteva lucrări de calitate pe tema crestinarii în Moesia Inferior. Nu a avut loc în decupajul temporal făcut de tine. 

Te documentezi, pe urma stam de vorba. Ok? 😉

Link spre comentariu

Vizitator _Raul_
Acum 12 ore, categoria"A" a spus:

mai tarziu, in sanul manastirilor au aparut primele scoli si tiparnite, care au mai ajutat putin acest popor sa ridice capul printre celelalte popoare.

Mi-am dat o palma peste ochi de era sa cad din pat. 

Eu zic sa abandonezi ușor ușor domeniile în care nu ai habar despre ce vorbești. 

Da, au emancipat științific și intelectual poporul roman la fel cum o fac școlile doctorale de la academiile politiei, sri-ului și mapn-ului. Și paralela nu este o gluma, dar mi-e teama ca o sa te depășească. 

Dacă ai avea habar măcar despre partea teoretica a afacerilor, ai înțelege mai usor biserica, fiindca regulile sunt în mare aceleași. Vorbesc de toate bisericile. 

Sa nu crezi ca te ia cineva în serios, dar adminii sau virusul l-au răpus pe Gheorghe și facem și noi ce putem ca sa mai treacă timpul. 

Editat de _Raul_
Link spre comentariu

Tot o dati cu afacerile si banii, cand vine vorba despre BOR. Bine, ma, e un mare business. E o mare firma cu mii de puncte de lucru si mii de angajati. Ce va deranjeaza? Va deranjeaza ca popii nu platesc impozit pe salariul ala mizer de 2000 de lei? Pai unii au cate 5-6 copii... Pana la urma este si normal sa mai caute si alte surse de venit, iar faptul ca unii se descurca sa convinga lumea si sa-si vanda produsul este meritul lor. Sau va deranjeaza ca s-a facut Catedrala aia cu care se vor mandri generatiile viitoare peste 200-300 de ani, atunci cand nu vor mai fi ramas nici oasele din mancatorii de cac@t de azi? Dar faptul ca multe alte firme din Romania au fost scutite de la plata unor datorii catre Stat nu va deranjeaza? Multi privati au beneficiat de pe urma Statului, nu doar BOR. Aia de ce nu va deranjeaza? Tot voi ati platit si pentru datoriile alora. Si inca ceva: Inaintea lui Daniel sunt multi alti oameni foarte bogati in tara asta. 

Link spre comentariu

Cine plm îi pune pe popi să toarne copii pe bandă?! La pocăiți mai e moda asta, anul și cârlanul.

Să fie scoase cultele de la finanțarea din banii publici, apoi impozitate. Și nu avem nimic cu nimeni.

Btw, ești purtătorul de cuvânt al BOR-masinii? Sau jurist, avocat?

Editat de Lucian_M
Link spre comentariu

Acum 21 minute, categoria"A" a spus:

Va deranjeaza ca popii nu platesc impozit pe salariul ala mizer de 2000 de lei?

Sau va deranjeaza ca s-a facut Catedrala aia cu care se vor mandri generatiile viitoare peste 200-300 de ani 

Un anumit preot dintr-un anumit oras numit Targu Mures avea primul Jeep din Mures la scurt timp dupa 90 iar dupa schimbarea numerelor de inmatriculare, i-a picat la nimereala MS xx PSD.

O sa se mandreasca idotii cu hidosenia aia, lumea civilizata a trecut de mult timp peste grandomanii de genul.

Editat de vladf
Link spre comentariu

Bai Categorie "R" te rugam, sa te hotaresti: pe discutia cu Privat vs Stat  footzi in koor toti patronii care jefuiesc bietii oameni si isi cumpara masini fara numar si isi fac casoaie, iar acuma spui "Pana la urma este si normal sa mai caute si alte surse de venit, iar faptul ca unii se descurca sa convinga lumea si sa-si vanda produsul este meritul lor."  Adica accepti si chiar lauzi conceptul de baza al capitalismului.

Daca nu te deranjeaza ca BOR SRL isi face ditamai catedrala cu ce te deranjeaza ca patronul tau isi face un casoi?

Iar despre scutirile de impozite esti complet pe langa subiect:  absolut toate partidele aflate la putere au dat in ajun de alegeri scutiri pentru PLATA PENALITATILOR aferente unor taxe si impozite neachitate la timp. Dar campion de departe este PSD.

Iar nea Ponta a ANULAT datoriile firmei de STAT Complex Energetic Oltenia. In 2012 cand a ajuns premier.  Iar cand si-a dat demisia, dupa 3 ani si jumatate, datoriile ajunsesera mai mari decat cand fusesera anulate.

La fel nemernicii astia de acuma doreau sa anuleze in dec 2019 datoriile Complex Energetic Hunedoara, tot pravalie de STAT.

Asa ca nu mai manca kakat cand nu este cazul, pentru ca nici un SRL, adica "dujmanii"tai, nu a fost scutit de catre stat de nici un leu, in schimb au fost alergati toti patronii si le-au fost blocate conturile firmelor chiar si pentru datorii imaginare. Blocate fix de catre cacanarii aia de bugetari care freaca menta aiurea, si carora cand le-am spus ca imi blocheaza contul degeaba intrucat nu aveam nici o datorie,  mi-au spus ca este problema mea si ca sa ma adresez justitiei. Desi duduia de la "calculator" a recunoscut in fata sefei de birou ca a uitat sa dea un "enter" care sa ateste ca am datoria platita. Si mai aveam si Certificat Fiscal emis cu doua luni in urma evenimentului care atesta ca nu am datorii !!!

Si te rog sa te decizi cum este mai bine: moarte privatilor sau daca unii se descurca sa convinga lumea sa le vanda produsul este in regula?

Link spre comentariu

Bai, baieti, am zis sa intru in jocul vostru si sa amestec afacerile cu BOR. Asta pentru ca voi nu sunteti capabili sa le separati si sa vedeti BOR si altfel decat prin prisma banilor. Aasa ca daca vreti sa amestecati afacerile cu BOR, atunci si asta este o afacere ca oricare alta. Si cum multe afaceri beneficiaza de pe urma Statului, la fel cred ca si asta poate beneficia.

Eu totusi insist ca BOR nu poate fi privita astfel, ci trebuie privita in alta perspectiva. Dar nu mai stau sa reiau ceea ce am scris, pentru ca deja pare ca repet ca pentru inteligenti.

Link spre comentariu

• Vizitator changed the title to Este nevoie de BOR? De ce sunt ateu?
  • Vizitator pinned this topic
  • Kristian unpinned this topic