Sari la conținut

Este nevoie de BOR? De ce sunt ateu?

Postări Recomandate

Problema cu BOR (si nu numai, e valabil si la alte biserici) nu e existenta in sine a divinitatii. Aici e simplu, daca esti ateu, BOR nu are nicio intersectie cu tine, nici macar nu esti tintit pentru convertire. Esti combatut, ca sa nu se uite si altii (doar) in gura ta, dar altfel nu esti interesant. Daca esti credincios insa (sau accepti ca exista dumnezeu), cazul majoritatii si, important, majoritate relevanta pentru interesele BOR, atunci incepe circul mare. Caci nu se  permite disocierea divinitatii de dogma, practic, daca accepti existenta divinitatii, trebuie sa o accepti sub forma in care o proclama ei. Altfel esti necredincios. In continuare toate bune (sa zicem), numai ca, plecand de aici, acceptand dogma, lucrurile incep sa capete alt contur si tot ce zice BOR ca reprezentanta a divinitatii si autoare a dogmei capata litera de lege, sub sanctiunea pacatului. Si asta presupune cheltuieli din partea ta exclusiv catre biserica (lumanari numai de la ei, de exemplu) sau supunere orbeasca si in alte planuri ale vietii sociale daca BOR poate obtine avantaje sub diferite forme (concretizate tot in castiguri materiale intr-un final) de pe urma ei (vezi traficul de influenta in cazul voturilor, sa nu mai zic de cazuri in care popa decide in locul medicului - glumind, asta cred ca e ca un test in cadrul caruia se verifica periodic daca schema inca functioneaza in parametri). 

Cu alte cuvinte o mafie de cea mai joasa speta. 

Si sa nu mai vorbim de aiureli precum donatii de cateva milioane in contextul in care se stie ca banii respectivi sunt produsi in foarte scurt timp de catre institutie (estimand, ca nu-s fiscalizati). Sunt, de fapt, bani meniti sa aduca alti bani prin mentinerea viabilitatii schemei. 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 13,1k
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Acum 9 minute, WotRU2Me a spus:

Daca esti credincios insa (sau accepti ca exista dumnezeu), cazul majoritatii si, important, majoritate relevanta pentru interesele BOR, atunci incepe circul mare. Caci nu se  permite disocierea divinitatii de dogma, practic, daca accepti existenta divinitatii, trebuie sa o accepti sub forma in care o proclama ei. Altfel esti necredincios. In continuare toate bune (sa zicem), numai ca, plecand de aici, acceptand dogma, lucrurile incep sa capete alt contur si tot ce zice BOR ca reprezentanta a divinitatii si autoare a dogmei capata litera de lege, sub sanctiunea pacatului.

Nici nu mai stiu cum sa-ti explic ca sa intelegi... Prea putin ma intereseaza de dogme, de ce spune BOR ca e bine sau rau, ca BOR ma considera credincios sau necredincios. Prea putin ma intereseaza si daca BOR ma excomunica maine. Oricum eu inteleg ideea de Dumnezeu mult diferit fata de ceea ce propovaduieste BOR si oricare alta religie. Eu sunt adeptul explicatiilor stiintifice si acolo este locul in care eu il caut pe Dumnezeu. Faptul ca incerc sa gasesc similitudini intre ce spune stiinta si ce spune Biserica consider ca este ceva de bun simt, este ceva ce pana si un ateu convins ar trebui sa faca. Orice om care se vrea a fi putin cultivat cred ca ar trebui sa se intereseze de toate aspectele vietii.

Si cu toate astea, desi nu sunt un om care imbratiseaza dogma, care nu merge duminica la biserica, care nu da bani la preoti, totusi inteleg importanta BOR si necesitatea ca ea sa supravietuiasca. De pe pozitia asta scriu eu aici.

Link spre comentariu

Acum 28 minute, Adrian M. a spus:

Eu inca astept poza cu chitanta BOR....a primit cineva?

Eu am primit. Atunci cand l-am inmormantat pe tata. V-as face si o poza pe care sa o postez, dar sunt sigur ca n-ar conta prea mult pentru voi si veti trece imediat la urmatorul punct pe de pe lista nemultumirilor.

Editat de categoria"A"
Link spre comentariu

Acum 28 minute, categoria"A" a spus:

Eu am primit. Atunci cand l-am inmormantat pe tata. V-as face si o poza pe care sa o postez, dar sunt sigur ca n-ar conta prea mult pentru voi si veti trece imediat la urmatorul punct pe de pe lista nemultumirilor.

Pics or it didn't happen!

Oricum, ai fi în categoria selectă a celor sub 10% care au primit. Ca să nu spun că n-ar fi trebuit să plătești nimic. ;)

Editat de Doctor X
Link spre comentariu

Acum 5 minute, Doctor X a spus:

Pics or it didn't happen!

Oricum, ai fi în categoria selectă a celor sub 10% care au primit. Ca să nu spun că n-ar fi trebuit să plătești nimic. ;)

Exact lucrul de care eram sigur, voi nu sunteti deschisi la a afla, ci la a combate.

Acum 32 minute, categoria"A" a spus:

V-as face si o poza pe care sa o postez, dar sunt sigur ca n-ar conta prea mult pentru voi si veti trece imediat la urmatorul punct pe de pe lista nemultumirilor.

Deci n-ar avea niciun rost.

Link spre comentariu

Acum 1 minut, categoria"A" a spus:

Exact lucrul de care eram sigur, voi nu sunteti deschisi la a afla, ci la a combate.

Deci n-ar avea niciun rost.

Deci n-ai chitanță, nu?

Link spre comentariu

Personalul clerical beneficiază de o contribuţie de la bugetul de stat, însă fondurile alocate erau utilizate, până în prezent, în special pentru plata contribuţiilor sociale ale preoţilor. AGERPRES/(A - autor: Cristian Lupaşcu, editor: Oana Popescu, editor online: Ady Ivaşcu)

Ati prins ideea? In loc sa ceara direct contributie fiecarui enorias suma de 1-2-300 ron etc anual, preotul te lasa in pace, apoi te taxeaza la evenimentele vietii cu 500-1000 ron, sa-si scoata parleala. Cineva de mai sus a postat ca a platit la inmormantarea unui parinte contributia pe ultimii 7 ani. Corect. Vii la preot numai cand ai nevoie, in rest te doare undeva de el, nu platesti nimic. Si ai pretentia sa-ti faca si gratis, ca e oricum platit de stat. Uite ca nu e platit de stat, tot tu trebuie sa-l platesti.

Link spre comentariu

Acum 7 minute, megamotoreta a spus:

Personalul clerical beneficiază de o contribuţie de la bugetul de stat, însă fondurile alocate erau utilizate, până în prezent, în special pentru plata contribuţiilor sociale ale preoţilor. AGERPRES/(A - autor: Cristian Lupaşcu, editor: Oana Popescu, editor online: Ady Ivaşcu)

Ati prins ideea? In loc sa ceara direct contributie fiecarui enorias suma de 1-2-300 ron etc anual, preotul te lasa in pace, apoi te taxeaza la evenimentele vietii cu 500-1000 ron, sa-si scoata parleala. Cineva de mai sus a postat ca a platit la inmormantarea unui parinte contributia pe ultimii 7 ani. Corect. Vii la preot numai cand ai nevoie, in rest te doare undeva de el, nu platesti nimic. Si ai pretentia sa-ti faca si gratis, ca e oricum platit de stat. Uite ca nu e platit de stat, tot tu trebuie sa-l platesti.

Știi ce scrie în statutul BOR?

Contribuțiile sunt "benevole", iar condiționarea slujbei de înmormântare de plata unor taxe este interzisă. Vrei documentul?

Link spre comentariu

Vizitator john17

Așa e era și munca patriotică pe vremuri! Aveam o profă care zicea: "mâine toată lumea vine la muncă voluntară obligatorie!" :lol:

Link spre comentariu

Acum 1 oră, categoria"A" a spus:

Eu cand mi-am inmormantat tatal, popa nu a vrut sa-i faca slujba, ca nu l-a vazut la biserica. Si am gasit alt popa. Asa ca........ oameni si ei

Link spre comentariu

1 oră în urmă, Doctor X a spus:

Știi ce scrie în statutul BOR?

Contribuțiile sunt "benevole", iar condiționarea slujbei de înmormântare de plata unor taxe este interzisă. Vrei documentul?

Da,asa e, dupa cum a zis si Doctorul Chirurg Lucan: Daca nu-mi dai 6000 euro, te operez si te tai ca pe porc!

Link spre comentariu

Acum 45 minute, megamotoreta a spus:

Da,asa e, dupa cum a zis si Doctorul Chirurg Lucan: Daca nu-mi dai 6000 euro, te operez si te tai ca pe porc!

Pentru sistemul medical de stat (la fel de corupt), puteți deschide alt topic. Aici se discută despre popi.

Link spre comentariu

Cred ca pe nenea asta il stiti bine, pentru ca este destul de prezent si la TV. Este astrofizician si ateu.

Luati o mostra despre cum ar trebui sa se poarte o discutie intre un ateu si un credincios (romano-catolic in speta de fata). Omul nu se apuca sa arunce cu noroi in popi, ci acolo unde este cazul chiar le recunoaste meritele. Exact la fel cum si meritele lui sunte recunoscute de catre oamenii religiosi.

Dar iti trebuie un anumit grad de inteligenta si un anumit nivel de pregatire intelectuala ca sa poti purta o discutie astfel. Voi, ateistii de pe forum, continuati cu popii, banii, chitantele, lucrurile pentru oameni marunti ca voi.

Link spre comentariu

Acum 13 minute, Doctor X a spus:

Bagă chitanța aia, n-o mai da cotită.

...N-am nimic de castigat.

Acum 17 minute, Doctor X a spus:

Bagă chitanța aia, n-o mai da cotită.

Uite, daca facem o intelegere cu ADMIN si accepti sa fii dat afara de pe Forum si sa ti se stearga definitiv contul, eu iti arat chitanta.

La fel in cazul meu, daca nu ti-o arat.

Editat de categoria"A"
Link spre comentariu

Acum 23 minute, categoria"A" a spus:

Uite, daca facem o intelegere cu ADMIN si accepti sa fii dat afara de pe Forum si sa ti se stearga definitiv contul, eu iti arat chitanta.

De acord. Cu condiția să fie specificat pe chitanță pentru ce ți-au luat banii.

Și ai de câștigat: puțină reputație, pentru că ai dovedi că nu minți cu nesimțire. ;)

Link spre comentariu

Acum 35 minute, categoria"A" a spus:

Ce-ti mai place penitenta, comunist ratat....

Link spre comentariu

• Vizitator changed the title to Este nevoie de BOR? De ce sunt ateu?
  • Vizitator pinned this topic
  • Kristian unpinned this topic