frankone Postat Iulie 1, 2020 Share Postat Iulie 1, 2020 1 oră în urmă, Bigfoot a spus: Cum ar fi sa vezi familii care nu merg la doctor pentru ca ei nu trebuie sa ia medicamente pt ca ei se fac bine cu voia lui Dumnezeu? A? Sau familii care nu folosesc metode contraceptive pt ca nuj ce doctrina de cacao ii obliga(nu e vb ca ar recomanda) pe ei sa fie old school, fac 6 copii si ei nu au bani de intretinut nici macar 2, produc sclavi pentru societate ....... Ironia e ca fiecare dintre exemplele tale le-am intalnit si printre ortodocsi, si nu din auzite ci contacte directe. Am avut norocul sa cunosc persoane (ortodoxe) de un fanatism greu de imaginat, ceva de genul amicului paul. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
categoria"A" Postat Iulie 2, 2020 Share Postat Iulie 2, 2020 Acum 11 ore, ZaiR a spus: DESPRE REALITATE ...stilul lor de viață hedonistic... probleme cu legea, au ajuns în închisoare, au suferit de alcoolism și de dependență de droguri ca cocaina și heroina, au avut nenumărate escapade cu femei și sunt tatuați excesiv ...experiențele... de moarte apropiată... petrecere alimentată cu droguri... injectat cu o ultimă seringă de heroină - și a ramas rece... supradozaj... devenise albastru... reanimarea din gură în gură... a distrus o baie de hotel în jurul lor. . „Am încercat să stau în picioare... greu să-mi ridic corpul... picioarele imi erau taiate... zăcea acoperit... ” „...egoist arogant...” „...go fuck himself. Mi-am smuls tuburile și am plecat doar în pantaloni...” Da, asta e realitatea ateista. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
categoria"A" Postat Iulie 2, 2020 Share Postat Iulie 2, 2020 Acum 32 minute, Starcream a spus: Pff, am avut cativa la spital care voiau neaparat servicii medicale, dar cand era vorba de semnat consimtamant, aveau o singura problema: nu erau de acord ca in caz ca e nevoie, sa li se faca transfuzie de sange Acum am ajuns la partea medicala... Urmeaza sa ne referim putin si la fotbal, pentu ca si acolo se inchina lumea si se roaga la Dumnezeu. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
paul_biker Postat Iulie 2, 2020 Share Postat Iulie 2, 2020 “Mi-au spus unii că se smintesc pentru că văd multe lucruri strâmbe în Biserică. Iar eu le-am spus: “Dacă vei întreba o muscă: «Sunt flori în locul acesta?», ea îţi va spune: «Nu ştiu. Ci ştiu numai că acolo jos, în groapă, sunt cutii de conserve, gunoaie, necuraţii», şi îţi va înşira toate murdăriile pe care a stat. Dar dacă vei întreba o albină: «Ai văzut vreo necurăţie în locul acesta?», ea îţi va spune: «Necurăţie? Nu, nu am văzut nicăieri. Aici locul este plin de flori bine mirositoare», şi îţi va enumera o grămadă de flori de grădină şi sălbatice. Vezi, musca ştie numai unde există gunoaie, in timp ce albina ştie că acolo este un crin, mai departe o zambilă…”. După cum mi-am dat seama, unii oameni seamănă cu albina, iar alţii cu musca. Cei care seamănă cu musca in orice situaţie caută să afle ce rău există şi se preocupă de el; nu văd nicăieri nici un bine. Cei care seamănă cu albina află peste tot orice bine există. Omul stricat gândeşte, pe toate le interpretează de-a stânga şi le vede anapoda. In timp ce acela care are gânduri bune, orice ar vedea, orice îi vei spune, îşi va pune în minte gândul cel bun. Sfantul Paisie Aghioritul Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
pinnochio Postat Iulie 2, 2020 Share Postat Iulie 2, 2020 Mahhh...da isus nu a avut mameloane? Blasfemieeee Mai ceva,rastignirea nu se facea asa.Din punct de vedere anatomic,ligamentele nu rezista,in varianta asta,pe care dealtfel,ignorantii de la bor o afisaza peste tot .In varianta asta,isus ar fi cazut de pe cruce,in scurt timp.Deci,din nou,stiinta(anotomia)versus bor. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
categoria"A" Postat Iulie 2, 2020 Share Postat Iulie 2, 2020 1 oră în urmă, pinnochio a spus: Mahhh...da isus nu a avut mameloane? Blasfemieeee Mai ceva,rastignirea nu se facea asa.Din punct de vedere anatomic,ligamentele nu rezista,in varianta asta,pe care dealtfel,ignorantii de la bor o afisaza peste tot .In varianta asta,isus ar fi cazut de pe cruce,in scurt timp.Deci,din nou,stiinta(anotomia)versus bor. De fiecare data duci discutia la un nivel la care cu greu poate cineva sa se coboare. Vorbesti despre rezistenta ligamentelor, despre STIINTA VS. BOR, de parca ai fi vreun mare cercetator. In realitate esti doar un individ neinsemnat pe care cineva nu l-a mai primit in casa sa-i faca o lucrare. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
pinnochio Postat Iulie 2, 2020 Share Postat Iulie 2, 2020 Deci nu stii,a avut mameloane? A fost rastignit? In pozitia de mai sus,este imposibil.Rastignirea aia e un fals.Ca si restul povestii,de altfel.Bor....la puscarie,pentru inselaciune Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
categoria"A" Postat Iulie 2, 2020 Share Postat Iulie 2, 2020 (editat) 1 oră în urmă, pinnochio a spus: Deci nu stii,a avut mameloane? A fost rastignit? In pozitia de mai sus,este imposibil.Rastignirea aia e un fals.Ca si restul povestii,de altfel.Bor....la puscarie,pentru inselaciune Cum sa te legi de un lucru atat de marunt? Cum sa ai un nivel de inteligenta atat de scazut? Aceea este o pictura si ca orice pictura contine o serie de elemente care reprezinta viziunea artistului. Iisus a avut toate trasaturile caracteristice unui om. A fost crucificat in stilul crucificarilor romane, care din pacate nici pana astazi nu este pe deplin inteles, pentru ca pana in prezent au fost descoperite osemintele unei singure persoane crucificate. Asa ca ne bazam foarte mult pe relatarile scrise, care si ele sunt traduceri ale traducerilor. Ca un om care m-am intersectat cu latina si greaca veche, te asigur ca lucrurile sunt mult mai complicate, pentru ca aceluiasi cuvant ii pot fi atribuite mai multe intelesuri. In timp ce unii ar putea sa-si imagineze ca este vorba despre palma, altii ar putea traduce prin zona mai sus de incheietura mainii, adica zona antebratului, acolo unde exista doua oase destul de solide ca sa suporte greutatea corpului. Ca idee si pentru cultura ta generala, sa stii ca un om care cunoaste la perfectie greaca veche si merge in Grecia, nu va intelege o iota din ceea ce vorbesc grecii de azi. Esti foarte rau intentionat si din pacate ai o educatie precara care te face de fiecare data sa cazi in penibil. Editat Iulie 2, 2020 de categoria"A" Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
frankone Postat Iulie 2, 2020 Share Postat Iulie 2, 2020 1 oră în urmă, pinnochio a spus: In pozitia de mai sus,este imposibil. daca o iei asa, 99.99% din ce scrie in cartile lor sunt imposibile Partea isteata (not) e ca ei au inventat aceasta portita in logica, prin care nimic din ce e acolo nu trebuie sa urmeze legile fizicii, pentru ca toate sunt posibile prin cuvantul divin.. Combate asta daca poti :)) Desigur acolo unde e in favoarea lor, acolo faptele aparent consistente cu legile fizicii, devin argumente de scos ochii necredinciosilor. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
pinnochio Postat Iulie 2, 2020 Share Postat Iulie 2, 2020 (editat) Acum 17 minute, categoria"A" a spus: Esti foarte rau intentionat si din pacate ai o educatie precara care te face de fiecare data sa cazi in penibil. Educatia precara,si penibilitatea care ma caracterizeaza,sunt lucruri care ma opresc sa cred fantasmagoriile voastre. Editat Iulie 2, 2020 de pinnochio Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
categoria"A" Postat Iulie 2, 2020 Share Postat Iulie 2, 2020 Acum 4 minute, pinnochio a spus: Educatia precara,si penibilitatea care ma caracterizeaza,sunt lucruri care ma opresc sa cred fantasmagoriile voastre. Eu tocmai iti explicam cum ar fi putut arata o crucificare romana. Nu e vorba despre nicio minune aici, despre nicio fantasmagorie. Mai bine mi-ai multumi pentru faptul ca te mai invat cate ceva nou. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
pinnochio Postat Iulie 2, 2020 Share Postat Iulie 2, 2020 Mulțumesc! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Vizitator goe 75 Postat Iulie 2, 2020 Share Postat Iulie 2, 2020 (editat) 1 hour ago, categoria"A" said: Asa ca ne bazam foarte mult pe relatarile scrise, care si ele sunt traduceri ale traducerilor. Ca un om care m-am intersectat cu latina si greaca veche, te asigur ca lucrurile sunt mult mai complicate, 1 Dar blibia e cuvantum barbosului... si apostoli ...ce ironic.... 2 Tu si latina/greaca veche , baba si mitraliera. Editat Iulie 2, 2020 de goe 75 Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
frigider Postat Iulie 2, 2020 Share Postat Iulie 2, 2020 Revin asupra parerii initiale care suna gen "LOL nu" : Normal ca e nevoie. Oile fara pastor sunt pierdute. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
paul_biker Postat Iulie 2, 2020 Share Postat Iulie 2, 2020 (editat) Iata dovada ca voi toti antiBOR, anticrestini ce sunteti, faceti de ras tot neamul vostru si stramosii vostri ce si-au varsat sangele pentru tara si dreapta credinta in Dumnezeu! Acusi vine si sfarsitul peste noi, o sa dea disperarea peste toata lumea, cine o sa va salveze de distrugere? Cine o sa va duca sufletele la loc de odihna dupa moarte? Numai mistocareala si batjocura puteti, nimic serios! Pentru voi si-au dat sangele marii nostri voievozi??? "Ștefan cel Mare nu a fost baptist! Mircea cel Bătrîn nu a fost evanghelist sau adventist! Alexandru cel Bun nu a fost martorul lui Iehova; nebunii ăștia de sectari au ieșit acum. Nici o sectă nu exista în țara noastră pe atunci. Să știți că rădăcina și viața poporului nostru, înaintea lui Dumnezeu, este credința cea dreaptă în Hristos, adică Ortodoxia. Noi ne-am încreștinat de aproape două mii de ani, din timpul Sfîntului Apostol Andrei. Ați văzut dumneavoastră, de la primii voievozi creștini ai românilor, de când sunt cele trei Țări Române, Moldova, Muntenia și Ardealul, toți au fost creștini ortodocși. Ați văzut pe Mihai Viteazul? Mama lui a fost călugăriță. Du-te la Mănăstirea Cozia și vei afla lângă Mircea cel Bătrân, care a întemeiat această mănăstire și-i înmormîntat acolo, o lespede de piatră pe care scrie: «Aici odihnește monahia Teofana, mama lui Mihai Viteazul» – ai auzit? El, domn peste trei Principate și mama lui, călugăriță. Apoi și Ștefan cel Mare. Du-te la Mănăstirea Probota, unde este îngropat Petru Rareș, făcută de el. Vei vedea lîngă dînsul scris: «Aici odihnește roaba lui Dumnezeu, monahia Maria Oltea, mama lui Ștefan cel Mare». Ei domni, și mamele lor, călugărițe! Vedeți voi câtă unire era atunci între credință și conducere? Așa trebuie să murim! Ați văzut că toți își făceau câte o mănăstire? Fericiți și de trei ori fericiți au fost domnii noștri ortodocși: Ștefan cel Mare și Sfânt la Putna; Eremia Movilă și Gheorghe Movilă la Sucevița; Petru Rareș la Probota; Lăpușneanu la Slatina; Alexandru cel Bun la Bistrița; Mircea cel Bătrân la Cozia. Ai auzit unde era inima lor? Unde este inima ta, acolo va fi comoara ta. Pentru aceea au făcut ei mănăstiri, ca să fie pomeniți sute de ani la Sfânta Liturghie. "In vremea de apoi vor ieși hristoși mincinoși și prooroci mincinoși, și vor face semne și minuni ca să-i înșele de va fi cu putință și pe cei aleși (Marcu 13, 22). Păziți-vă de sectari, care dau broșuri prin trenuri, prin gări și prin cutiile de poștă și unde văd oameni, dau gratuit otrava lor. Să țineți credința pe care ați supt-o de la piepturile maicilor voastre! Să țineți credința pe care o avem de două mii de ani! Nu vă luați după slugile satanei care vin din apus cu milioane de dolari. Ei cumpără pe cei proști și nelămuriți în credință, să rupă unitatea în sufletul poporului român, și vor să facă cele mai mari erezii și nebunii în țara asta. Păziți-vă de aceștia! Au case de rugăciuni, dar acolo e casa satanei. Unde nu sînt preoți și Arhierei, nu este Hristos. Că Mântuitorul suflând asupra Apostolilor, le-a spus așa: "Luați Duh Sfânt, cărora le veți ierta păcatele, se vor ierta lor, și cărora le veți ținea, ținute vor fi.." (Ioan 20, 22-23). Nu la sectari le-a spus aceasta, ci la Apostoli, la Episcopi și la preoți. Căci Apostolii, prin punerea mâinilor și prin succesiunea apostolică, au dat darul Duhului Sfânt la toți preoții din lume, prin hirotonii. Deci, băgați de seamă că: sectarii nu au ierarhie canonică, nu au cele șapte Sfinte Taine, nu cinstesc pe Maica Domnului și Sfânta Cruce și nu au mântuire. De aceea, feriți-vă de sectari.“ Părintele Cleopa Editat Iulie 2, 2020 de paul_biker Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
frigider Postat Iulie 2, 2020 Share Postat Iulie 2, 2020 Poate mai bine sa-si vada fiecare de-ale lui. Da daca tot s-a facut topic mereu e loc de bascalie. As putea spune ca religia e inventata de om dar na, nu o fac sa nu supar lumea Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
frankone Postat Iulie 2, 2020 Share Postat Iulie 2, 2020 Acum 2 ore, paul_biker a spus: antiBOR, anticrestini ce sunteti ai uitat indraciti din lista ooops.. ceva m-a dat de gol Paul - tu oare realizezi ca efectul pe care il provoci este exact opusul celui dorit de tine? 90% din mistocareala pe care o acuzi este rezultatul direct al discursului tau si al felului tau de a fi. Is 2 variante.. ori realizezi asta, si de fapt exact asta ti-ai dorit, tu fiind un mic trol cum zicea cineva mai sus (poate chiar ateu); ori varianta 2-a, vederea ti-e atat de incetosata de mizeriile astea pe care le-ai invatat si le reproduci cu atata elan pe aici, incat nu realizezi de fapt ce penibil esti si ce efect provoci, efecte care pe tine mai tare te inflacareaza, te simti un mic martir de tastatura, aruncat in groapa cu leii satanisti Ma intreb de ce nu il asculti tu pe cleopa asta al tau, sa te feresti de toti sectarii, indracitii si cei fara niciun dumnezeu? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
mobiletron Postat Iulie 2, 2020 Share Postat Iulie 2, 2020 (editat) 3 hours ago, paul_biker said: Ștefan cel Mare nu Ca o paranteza fara legatura cu religia, ascultam astazi la radio ca Stefan cel Mare era recunoscut la vremea lui ca un mare domnitor la nivel european. https://www.rfi.ro/cultura-122614-pagina-de-istorie-moartea-lui-stefan-cel-mare Moartea domnitorului a fost consemnată de cronicari din toată Europa, în condițiile în care el era unul dintre monarhii cunoscuți ai vremii. ”În anul 1504, în 2 iulie, marţi, ora 1, după răsăritul soarelui, din voia destinului, muri Ştefan, voievodul Moldovei, împovărat de lupte, bătrâneţe şi podagră. Natura îl făcuse norocos, isteţ şi viteaz. El alungase din Moldova pe regele unguresc Matia, bătut în oraşul Baia şi lovit el însuşi în trei locuri la spate. Tot el – minunată faptă – înfrânse cu o mână de oameni şi alungă cu ruşine pe sultanul Mahomed, care avea 120.000 de ostaşi. Tot el, cu arma în mână, alungase peste hotarele Moldovei pe regele polon Ioan Albert, călcând învoiala prin care i-a fost asigurată de mai înainte libera ieşire a acestuia din ţară. Tot el zdrobi, mai de multe ori, şi respinse pe tătarii de dincolo de Volga şi pe cei din Crâm”, scria cronicarul polonez Miechowski la moartea domnitorului român. Rămâneţi alături de noi la Pagina de istorie pentru a afla poveşti din trecut, dar şi pentru că presa de azi este ciorna istoriei de mâine. Ascultați rubrica ”Pagina de istorie” în fiecare zi, de luni până vineri, dimineața de la 8.30 și de la 9.55 și după amiaza de la 17.20, numai la RFI România Editat Iulie 2, 2020 de mobiletron Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
frankone Postat Iulie 2, 2020 Share Postat Iulie 2, 2020 Acum 24 minute, mobiletron a spus: Ca o paranteza fara legatura cu religia, ascultam astazi la radio ca Stefan cel Mare era recunoscut la vremea lui ca un mare domnitor la nivel european. fara sa vreau sa minimizez cu nimic importanta lui ScM in istorie, au mai fost si alte nume cu care ne putem mandri in istoria noastra, precum Iancu de Hunedoara, pentru care au batut clopotele in toate bisericile din Europa dupa victoria de la Belgrad impotriva turcilor. Ooooops, stai asa.. parca asta nu era ortodox, era putin catolic... inseamna ca era slujitorul satanei?? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
categoria"A" Postat Iulie 2, 2020 Share Postat Iulie 2, 2020 Acum 3 ore, frigider a spus: As putea spune ca religia e inventata... Si razboaiele sunt inventate de om, dar celor cazuti pe campurile de lupta le spunem eroi. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
mobiletron Postat Iulie 2, 2020 Share Postat Iulie 2, 2020 3 minutes ago, frankone said: fara sa vreau sa minimizez cu nimic importanta lui ScM in istorie, au mai fost si alte nume cu care ne putem mandri in istoria noastra, precum Iancu de Hunedoara, pentru care au batut clopotele in toate bisericile din Europa dupa victoria de la Belgrad impotriva turcilor. Ooooops, stai asa.. parca asta nu era ortodox, era putin catolic... inseamna ca era slujitorul satanei?? Tocmai ca nu l-am evocat pe Stefan cel Mare intr-o nota religioasa, ce treaba are catolicismul in treaba asta? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
frankone Postat Iulie 2, 2020 Share Postat Iulie 2, 2020 Acum 1 minut, mobiletron a spus: Tocmai ca nu l-am evocat pe Stefan cel Mare intr-o nota religioasa, ce treaba are catolicismul in treaba asta? nu are cu ce ai zis tu, decat "disclaimerul" cu care am inceput, ca nu vreau sa minimalizez ce a facut Stefan. In rest era mai mult in legatura cu ce a zis mai sus amicul Paul, care dadea una-ntruna cu citate ca toata istoria noastra a fost scrisa doar de voievozi crestini ortodocsi. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
categoria"A" Postat Iulie 2, 2020 Share Postat Iulie 2, 2020 Acum 5 ore, goe 75 a spus: 2 Tu si latina/greaca veche , baba si mitraliera. Timp de 6 ani m-am chinuit cu greaca veche si latina, in timp ce paleoslava am invatat-o in doar cateva luni. Desigur ca greaca veche a fost de ajutor in aceasta situatie, dar nu mai intru in detalii pentru ca oricum n-ai intelege. Ideea este ca a fost o perioada in care am avut nevoie de ele, dar azi nu mai este cazul. Totusi si azi, atunci cand intru prin cate un muzeu, mai sunt in stare sa citesc ceea ce este scris in cartile cu litere chirilice. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
mobiletron Postat Iulie 3, 2020 Share Postat Iulie 3, 2020 7 hours ago, taong_mapagbiro said: Din nefericire ascultati doar ce vor altii sa auziti . Asta e o cale cu doua sensuri. 7 hours ago, taong_mapagbiro said: 100% nu ti-ai dori sa fi contemporan cu stefan cel mare ( intentionat cu literemici).... 99,99% din populatia planetei de astazi nu si-ar dori sa traiasca in acea perioada, nu cred ca exista la acea vreme un regim de conducere asemanator cu vremurile noastre. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
frankone Postat Iulie 3, 2020 Share Postat Iulie 3, 2020 Acum 1 oră, mobiletron a spus: 99,99% din populatia planetei de astazi nu si-ar dori sa traiasca in acea perioada corect, cu asta sunt de acord, au fost oamenii vremurilor in care au trait, nu ii putem condamna dupa standardele noastre de acum. Insa... (si din nou ajung inapoi la religie... ) nu pot intelege in acelasi fel toate atrocitatile descrise in VT, acelea sunt comise la comanda divina directa, sunt acolo capitole intregi despre cum sa comiti tot felul de marsavii, este clar ca au fost si acelea scrise de oameniii vremurilor respective dar puse pe seama autoritatii divine, pentru a putea fi impuse mai usor ca lege. O divinitate se presupune ca este atemporala, cu un sistem moral absolut, ar fi trebuit sa stie mai bine de atat. Si pentru cine incearca scuze penibile pentru comportamentul asta grotesc, ca fiind singura chestie care ar fi fost inteleasa de oamenii acelor vremuri.. le zic sa o lase balta, cum a putut sa dea legi despre ce fel de copitate se pot manca si ce fel de tesaturi se pot purta ca haine, putea sa impuna prin cuvantul sau si chestii elementare de genul sclavia e wrong, nu se accepta, femeia nu este proprietatea tatalui sau a barbatului ei, este egala in drepturi cu el, dreptul la viata al copiilor e sfant, etc etc etc etc Doar problema asta, care ar trebui sa fie inacceptabila dpmdv, pentru orice om cu un minim simt moral, ar trebui sa fie de ajuns ca toata religia sa fie aruncata acolo unde ii este locul, la cosul de gunoi al istoriei. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate