free runner Postat Duminică la 14:14 Share Postat Duminică la 14:14 Acum 6 ore, mircea.cazachevici a spus: ISU nu stie sa intervina nici la un accident cu incendiu si persoana incarcerata la GPL..... Sau eventual, la unul cu masina pe hidrogen.....Dar ma gandesc ca pana si ei pot evolua la un moment dat. Problema incendiului la electrice e doar in momentul in care e strivita bateria. Si asta se intampla foarte rar, de obicei bateria e protejata destul de bine. Oricum, eu inca astept sa apara in productie de seria bateria cu electrolit solid. Acolo, riscul de incendiu e mult mai mic. Insa e hilar faptul ca se tot aduce in discutie acest subiect. De 2 ani (parca totusi mai putin in ultima jumatate de an), toti cei anti-EV fac un misto feroce referitor la incendiile EV-urilor. In aceste conditii, la cate electrice avem, ar trebui sa fie cate un incendiu saptamanal. Spuneti, va rog, ati auzit ceva concret de vreun incendiu? Ceva intamplat recent in orasul sau macar in judetul vostru? Sau singura sursa de inspiratie pe acest subiect sunt meme-urile de tik-tok? https://www.g4media.ro/o-dacia-spring-a-luat-foc-in-tulcea-un-scurtcircuit-la-baterie-prima-interventie-a-pompierilor-tulceni-la-o-masina-electrica.html P.S. Am ajuns la 40.000 km cu springul, in 2 ani. Iar sotia la 30.000. Si inca nu ne-am plictisit de linistea din masina atunci cand accelerezi. Probabil tine si de preferinte. Unii vor "loud pipes save lives", altii vor liniste si fara vibratii. Cat despre dezavantaje....eu deocandata nu le simt. Probabil si pentru ca inca mai am hibridul cu care am reusit sa fac maxim 5000 km anul asta la deplasarile mai lungi. Sa stii ca asta ma mira si pe mine. Eu sunt unul dintre aia de lasa 30-50m pana la masina din fata, indiferent cu ce merg. Si 90% dintre soferi mi se baga in spate si ruleaza la 2 metri, apoi daca vad ca las distanta suficienta fata de ala din fata, ei forteaza depasirea si se baga in fata mea. Care e faza? Pana la urma, cand e carambol cu 50 masini pe autostrada, pe timp de ceata, injuram soferii ca nu merg preventiv si nu lasa spatiu de franare, apoi injuram drumurile pentru numarul mare de accidente? Hai sa ne mai uitam un pic si in propria curte. Nu fac misto deloc , ma intreb doar daca va ganditi la siguranta sau doar la economii si "salvat planeta" Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Jebelu Postat Duminică la 14:23 Share Postat Duminică la 14:23 Acum 3 ore, ALEX-Guzzista a spus: Si eu pațesc aceeasi faza,este vorba de slaba pregatire a soferilor. Conduc o carosata de 3,5 To,deci nu poti vedea prin ea,este si pătrată,deci iti obturează vizibilitatea daca stai aproape. Ei cred ca daca au 2-3 metri pana la mine,o sa depaseașcă mai repede,ii vad in oglindă cum tot ies si intra inapoi ca nu au vizibilitate si nu vad daca vine ceva din contrasens. Si trec km in care m-ar putea depasi lejer dar ei tot acolo sunt. Colegul cred ca sa referit la mersul la drum intins,nu in oras. Unde este normal ca distanta de siguranta sa fie in raport cu conditiile de trafic,viteza…etc Daca iti permiti sa platesti amenzi poti sa vb si acolo la tel,cu tigara in gura,sorbind din cafea. Respectul la noi e o pasare rara. Legile la noi sunt blande . Pentru ca are bani sa plateasca amenda,daca i s-ar lua copilul macar o luna,permisul pe minim 3 luni si o amenda de 10.000 ron ia sa vezi cum si-ar schimba mentalitatea. Legile la noi sunt blande . Pentru ca are bani sa plateasca amenda,daca i s-ar lua copilul macar o luna,permisul pe minim 3 luni si o amenda de 10.000 ron ia sa vezi cum si-ar schimba mentalitatea. Cum este prin nus ce tara,la care daca ai bruscat plodul,vine Asistenta Sociala si ti-l ia. Culmea e ca “mocaiții”care pleaca greu de la semafor au si masini puternice. Am citat eu gresit, dar daca te uiti la postarea lui fix dinainte de a mea, ai sa vezi ca specifica ca e vorba de condusul urban. Ce nu inteleg cei ce conduc in felul asta, este faptul ca, ei dispun overall de timpul tau pierdut in plus in trafic pentru ca ei lasa distantele astea sau/si uita de ei cand se face verde. Probabil si altele. Nu toti au masini mai potente, dar majoritatea da. Ei, nu pleaca in tromba caci se termina repede motorina in suvulache si ne doare la jeb... Scuze de off, sa ramanem la subiectul topicului. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ENEOS Postat Duminică la 16:47 Share Postat Duminică la 16:47 (editat) Acum 8 ore, mircea.cazachevici a spus: nevasta-mea nu iese din oras cu al ei. Aici, doar tabla indoita se poate intampla, mai ales la cum se circula prin Bucuresti. Tot pt mers prin oraș i-am confiscat Panda! Eu cel mai nasol accident auto l-am avut în oraș, aveam probabil <10 km/h cu un BMW 635 din cel vechi, abia plecasem de la semafor pe Polonă spre St cel Mare și a venit o dacia 1300 condusă de un apv-ist care nu a văzut semaforul de pe Eminescu, m-a lovit în roata dreapta față de mașina mea de 1700 kg s-a învârtit în loc, eu am ieșit cu capul prin geamul ușii din dreapta ('95-96, nu era obligatorie centura în oraș, de atunci o pun și până la colțul străzii) și el s-a dus drept încă 22.4m! Crede-mă că se întâmplă în oraș destule nenorociri, și într-o cutie de sardine ești ca și mort dacă "încurcă pedalele" careva la un tănculeț... Dacă aș fi fost în vreo Panda veche sau un șpring nu ne mai contraziceam acum! Nu mai zic că la un eveniment cu Mercedesuri electrice am constatat că la o evitare cu revenire pe direcția inițială, un soi de test al elanului dar mai în scurt, un eqs are nevoie de o distanță între jaloane de cca 3 ori mai mare decât un turism normal, prima schimbare a direcției o face okeish, dar a 2-a văleu mamă. Editat Duminică la 16:52 de ENEOS Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
mircea.cazachevici Postat Duminică la 17:38 Share Postat Duminică la 17:38 Acum 2 ore, Jebelu a spus: Am citat eu gresit, dar daca te uiti la postarea lui fix dinainte de a mea, ai sa vezi ca specifica ca e vorba de condusul urban. Cu respect, permiteti sa raportez. Noi, astia din sudul capitalei, avem cateva bulevarde pe unde iti cam permite sa ii dai. E vorba de Splai, de Berceni (intre IMGB si centura), de Vitan-Barzesti, etc Locuri unde distanta ntre semafoare e de peste 500 metri-1 km. Acolo tot sub 10m intre masini sa las? Eu las 30-50m doar pe la viteze de peste 60-70km/h. Cat despre plecatul de la semafor, sa fii tu sanatoasa. Am declarat de atatea ori ca eu, cu Springul, plec cam primul, ca nu ma prea intrece pe prima suta de metri mai nimeni in afara de cate un X7, din cand in cand. Nu merg la consum in oras. Acum putem sa ne intoarcem la subiect? Subiectul fiind ca, cel putin la mine, 80% din deplasarile din ultimul an le-am facut cu electrica, si 20% cu hibridul. Si ca, daca as fi avut o electrica cu 500km autonomie, nu cu doar 200, as fi inlocuit de tot hibridul. Iar legea aia ce, am inteles, va intra in vigoare din 2025, cum ca fiecare cladire noua va trebui sa asigure macar o posibilitate de incarcare in locurile de parcare construite ajuta destul de mult. Te vei gandi de 2 ori ce sa-ti iei, electrica sau ICE, daca te muti peste un an la casa noua (sau bloc nou) si afli ca in locul de parcare ai macar o amarata de priza casnica. Dar la care sa-ti incarci masina. " Legea 101/2020, care a modificat prevederile Legii 372/2005 privind perfomanța energetică a clădirilor și care se află acum în vigoare, a adus schimbări importante cu privire la infrastructura de încărcare pentru mașinile electrice și hibride. În cazul clădirilor nerezidențiale noi sau supuse unor lucrări de renovare majoră, care au mai mult de 10 locuri de parcare, investitorii/proprietarii acestora, după caz, sunt obligați să instaleze cel puțin un punct de reîncărcare pentru vehicule electrice, precum și tubulatura încastrată pentru cablurile electrice pentru cel puțin 20% din locurile de parcare prevăzute. Acestea trebuie să permită instalarea, într-o etapă ulterioară, a punctelor de reîncărcare pentru vehicule electrice. Regula se aplică atunci când parcarea se situează în interiorul clădirii sau este adiacentă acesteia, ori dacă măsurile de renovare includ parcarea sau infrastructura electrică a clădirii/parcării. În cazul clădirilor nerezidențiale existente cu peste 20 de locuri de parcare, proprietarii au obligația de a instala până la data de 1 ianuarie 2025 un număr de puncte de reîncărcare pentru vehicule electrice cel puțin egal cu 10% din numărul total al locurilor de parcare, dar nu mai puțin de două puncte de reîncărcare pentru vehicule electrice. În cazul clădirilor rezidențiale noi sau renovate major, care au mai mult de 10 locuri de parcare, investitorii/proprietarii acestora, după caz, sunt obligați să asigure instalarea tubulaturii încastrate pentru cabluri electrice pentru fiecare loc de parcare, pentru a permite instalarea într-o etapă ulterioară a punctelor de reîncărcare pentru vehicule electrice. " Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ALEX-Guzzista Postat Duminică la 20:11 Share Postat Duminică la 20:11 Acum 2 ore, mircea.cazachevici a spus: Cat despre plecatul de la semafor, sa fii tu sanatoasa. Am declarat de atatea ori ca eu, cu Springul, plec cam primul, ca nu ma prea intrece pe prima suta de metri mai nimeni in afara de cate un X7, din cand in cand. Nu merg la consum in oras. Daca gasesti unul "meserias"care stie sa demareze,sa aiba si gume bune,iti da "fum"....lejer ... Ca majoritatea sunt niste "adormiti"e altceva. Sa nu mai zicem de diferentiale autoblocante...etc... Cat i-ai da la Spring,are rotile mici si subtiri,nu ai aderenta si doar 33 kw(45 cp) Ca tot vb de Dacia,eu am Logan 1,6 16 V, 77 kw(105 cp) ,are demaraj cat vrei,ridica in turatie pana la rosu imediat,dar pierde aderenta. Si am gume Michelin CrossClimate 3.....altceva all-season mai bun nu am gasit. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ENEOS Postat Duminică la 20:19 Share Postat Duminică la 20:19 Acum 2 ore, mircea.cazachevici a spus: Legea 101/2020, care a modificat prevederile Legii 372/2005 privind perfomanța energetică a clădirilor și care se află acum în vigoare Wishful thinking! Prize, cabluri, stații pe aceeași rețea veche și amărâtă! Acum 2 ore, mircea.cazachevici a spus: astia din sudul capitalei, avem cateva bulevarde pe unde iti cam permite sa ii dai Și dacă "îi da" un berbec cu gip în timp ce belește pă tiktok și se urcă pe tine ce protecție îți oferă cașcarabeta? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ALEX-Guzzista Postat Duminică la 20:27 Share Postat Duminică la 20:27 (editat) Noi motociclistii nu ar trebui sa ne facem griji cata protectie ne ofera 'conserva"cand moto are 0 stele NCAP... Indicele NCAP,este pentru cei care ne vad pe noi ca "donatori de organe". Editat Duminică la 20:29 de ALEX-Guzzista Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ENEOS Postat Duminică la 20:30 Share Postat Duminică la 20:30 Acum 9 minute, ALEX-Guzzista a spus: Logan 1,6 16 V, 77 kw(105 cp) ,are demaraj cat vrei,ridica in turatie pana la rosu imediat 1.6 rupeasfaltu' Liniuțe cu Logan vs șpring lipsesc în traficul ăsta de ... Vine acu' foxbat cu zoaiele și vă dă fum în nas de numa'! Mai sunteți mulți?!? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ALEX-Guzzista Postat ieri la 07:29 Share Postat ieri la 07:29 Acum 10 ore, ENEOS a spus: 1.6 rupeasfaltu' Liniuțe cu Logan vs șpring lipsesc în traficul ăsta de ... Vine acu' foxbat cu zoaiele și vă dă fum în nas de numa'! Mai sunteți mulți?!? Nu fac liniute sefu'ca e ilegal ! Eu doar mi-am expus parerea,ca sa lamurim cu Kw-atii aia de la putere. Ca si colegul Mircea cu Springul,mi-am luat masina in functie de nevoile pe care le am ,iar''conservele'' chiar nu ma pasioneaza,sa fie ieftina,sa aiba km putini,un singur proprietar de noua,costuri de intretinere cat mai mici si preferabil sa pot face eu acea intretinere. Si neaparat benzinar ! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
TheHuskyCrobats Postat ieri la 09:40 Share Postat ieri la 09:40 La 21.12.2024 la 22:41, ENEOS a spus: Mustangul nou parcă e buleftric... TOȚI merg încet cu electricele pe autostradă! Dacă îi dau talpă merg din încărcător în încărcător, alea multe de pe hartă, și ajung la mare toamna! Și merg și cu tactica elasticului, să frâneze și să accelereze cât mai puțin. Dar ei sunt relaxați, nu se grăbesc, lasă câte 30-50 m față de mașina din față în oraș, salvează dihorii de văzduh și alte specii. Ti-am pus mai devreme o poza cu viteza medie si cu timpul pe o calatorie de peste 1000km, dar o tii una si buna cu aceleasi afirmatii fara nici o baza. Ai accentuat cuvantul toti, ceea ce este o exagerare grosolana, daca puneai un smiley ma gandeam ca esti ironic insa se pare ca tu chiar asa gandesti, imi pare rau pentru tine. La 22.12.2024 la 7:22, free runner a spus: Urmaresc de la inceput acest topic si vad ca nimeni nu s-a intrebat daca ISU stie sa intervina la un accident cu "electrice", eventual cu incarcerare si incendiu Așa cum spunea și colegul, ISU nu știe să intervină la accidente minore. Despre ce discutăm, atunci? E clar că mașinile electrice iau foc mult mai rar – un adevăr care doare. Dar, din cauza unei înverșunări absurde împotriva a tot ce e nou, fiecare incident izolat este speculat și transformat în știre bombă. Recent, a apărut un articol în care un Opel Insignia era prezentat drept Tesla Model 3. De ce să mai verificăm faptele? Oricum, tot ce circulă pe internet e „adevărat”, cu excepția, bineînțeles, a ceea ce este cu adevărat real. :))) Din păcate, acest subiect nu pare să fie despre viitorul mașinilor electrice, ci mai degrabă o scenă unde unii își varsă frustrările legate de ele. Se ignoră datele clare și evidente. Am adus inclusiv statistici legate de vânzările din 2024: da, ritmul a încetinit, dar nu a scăzut, spre deosebire de vânzările de mașini ICE, care s-au prăbușit, iar diesel-ul aproape că a dispărut. În schimb, se promovează mituri prezentate ca adevăruri de necontestat, de către oameni care nici măcar nu au condus o mașină electrică. Și totuși, aceste mituri au fost demontate chiar aici. Nu e deloc surprinzător că majoritatea posesorilor de mașini electrice au renunțat să mai scrie aici. De ce să pierzi timpul, când oricum nimeni nu ascultă și toată lumea refuză realitatea? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ENEOS Postat ieri la 09:48 Share Postat ieri la 09:48 Acum 6 minute, TheHuskyCrobats a spus: Ai accentuat cuvantul toti Bine, atunci toți pe care i-am întâlnit eu. Mulțumit? Acum 7 minute, TheHuskyCrobats a spus: Ti-am pus mai devreme o poza cu viteza medie si cu timpul pe o calatorie de peste 1000km, dar o tii una si buna cu aceleasi afirmatii fara nici o baza. Îți fac cunoștință cu tipul care și-a vândut ? Poate vorbiți aceeași limbă. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
thesaw Postat 21 ore în urmă Share Postat 21 ore în urmă Acum 6 ore, TheHuskyCrobats a spus: În schimb, se promovează mituri prezentate ca adevăruri de necontestat, de către oameni care nici măcar nu au condus o mașină electrică. Și totuși, aceste mituri au fost demontate chiar aici. Nu e deloc surprinzător că majoritatea posesorilor de mașini electrice au renunțat să mai scrie aici. De ce să pierzi timpul, când oricum nimeni nu ascultă și toată lumea refuză realitatea? Am mai scris de cateva ori, daca e cineva interesat cu adevarat de ce inseamna sa mergi cu electrica in RO raspund cu cea mai mare placere. Am 40.000 km cu Tesla si vreo 4000 cu Q8. Cu ambele am fix aceeasi viteza medie ca precedentele termice, toate intre 300 si 450 cai detinute in ultimii 10 ani. Cu Tesla am facut in 12h 1000km din care o ora stat pe loc la vama la Nadlac si vreo ora pierduta in ambuteiaje in Ungaria. Referitor la meme-uri, tiktokuri si teoriile conspiratiei nu am nici cel mai mic interes sa le combat sau macar sa discut pe marginea lor. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ENEOS Postat 16 ore în urmă Share Postat 16 ore în urmă https://www.instagram.com/reel/DDaY1dEziTC/?igsh=a2w1aWMybWt6M2d6 Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
mircea.cazachevici Postat 6 ore în urmă Share Postat 6 ore în urmă Vorbeam ieri cu o tanti despre masini. Imi spunea ce ghinioane a avut de-a lungul timpului cu masinutele ei. Luate "ca la carte", SH dar cu doar 3-4 ani vechime, "sa fie bune". Insa tipa e simgurul sofer din familie si nu se pricepe. Asa ca a reusit de vreo 2 ori sa ramana cu ambreiajul dus pe cand era in concediu. A reusit inclusiv sa rupa distributia, recent, pentru ca a uitat ca si aia se schimba la nr de km sau la ani (ea a avut sub numarul de km, dar mult peste nr de ani). Plus alte cateva intamplari mai putin costisitoare. Stiu ca cei mai multi de aici sunt barbati puternici si inteligenti, care duc masinile la mentenanta si nu au probleme niciodata. Insa pentru tipe ca cea de mai sus, ce iese foarte rar din oras, insa nu le prea are cu programarile, cam ce fel de masina i-ati recomanda? Sa zicem ca, din intamplare, are si o priza in parcare Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
danypop Postat 6 ore în urmă Share Postat 6 ore în urmă Una noua in garantie! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ENEOS Postat 5 ore în urmă Share Postat 5 ore în urmă (editat) Acum 51 minute, mircea.cazachevici a spus: pentru tipe ca cea de mai sus, ce iese foarte rar din oras, insa nu le prea are cu programarile, cam ce fel de masina i-ati recomanda? Asta! Acum 51 minute, mircea.cazachevici a spus: ce ghinioane a avut de-a lungul timpului cu masinutele ei. Luate "ca la carte", SH dar cu doar 3-4 ani vechime, "sa fie bune". [...] A reusit inclusiv sa rupa distributia, recent, pentru ca a uitat ca si aia se schimba la nr de km sau la ani (ea a avut sub numarul de km, dar mult peste nr de ani) Asta e prostie și indolență, nu ghinion! O făptură de genul va comite ceva și cu electrocarul, de ex să rămână fără curent pe rampa de ieșire de la mall. Pariez că și ambreiajele le-a pârlit pt că ține piciorul mereu pe pedala aia. Editat 5 ore în urmă de ENEOS Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ALEX-Guzzista Postat 4 ore în urmă Share Postat 4 ore în urmă Acum 1 oră, mircea.cazachevici a spus: Vorbeam ieri cu o tanti despre masini. Imi spunea ce ghinioane a avut de-a lungul timpului cu masinutele ei. Luate "ca la carte", SH dar cu doar 3-4 ani vechime, "sa fie bune". Insa tipa e simgurul sofer din familie si nu se pricepe. Asa ca a reusit de vreo 2 ori sa ramana cu ambreiajul dus pe cand era in concediu. A reusit inclusiv sa rupa distributia, recent, pentru ca a uitat ca si aia se schimba la nr de km sau la ani (ea a avut sub numarul de km, dar mult peste nr de ani). Plus alte cateva intamplari mai putin costisitoare. Stiu ca cei mai multi de aici sunt barbati puternici si inteligenti, care duc masinile la mentenanta si nu au probleme niciodata. Insa pentru tipe ca cea de mai sus, ce iese foarte rar din oras, insa nu le prea are cu programarile, cam ce fel de masina i-ati recomanda? Sa zicem ca, din intamplare, are si o priza in parcare Daca nu se pricepe si poate nici nu apeleaza la cineva care se pricepe,o mai fi si zgarcita,normal ca si-a luat țeapa cu ce a cumparat. O fi gasit Bmw la pret de Logan,de la bunica din Germania,samsaru” o fi fost tinerel si frumusel,a inghitit momeala instant. Crezi ca daca are priza in parcare,se duce cablul singur la priza ? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
frigider Postat 4 ore în urmă Share Postat 4 ore în urmă Acum 2 ore, mircea.cazachevici a spus: Insa pentru tipe ca cea de mai sus, ce iese foarte rar din oras, insa nu le prea are cu programarile, cam ce fel de masina i-ati recomanda? O sa fiu și eu rau și puțin pe lângă subiect și o sa spun "sa stea acasă". Traficul aici în buc e f nasol pt ca 30-50% din șoferi e femei. Nu se baga / se baga prost/ merg prea încet/ reacționează încet etc. Procentul e de la mine. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate