Sari la conținut

Schimbările climatice si poluarea

pinnochio
 Share

Postări Recomandate

• Răspunsuri 250
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Nu ma simt vinovat cu nimic!

Si nu sunt adeptul vinovatiei colective.

Vinovatii sunt in alta parte,Undeva mai sus.Poate chiar in galaxie sau in Univers.

Stim prea putin despre schimarile climatice in milioane de ani.

De fapt nu orea stim de acum 3-4-500 de ani.

Alea cu recordirile atinse de temperatura sunt vrajeli.

Bunicii mei sunt din Baragan.Au prins si ierni grele si usoare,Si veri caniculare ,seceta,sau veri normale,Ploile au fost tot timpul rare.Mai ales vara.

Sahara nu a fost tot timpul desertul de acum.Si aparitia si dezvoltarea ei nu are nici cea mai mica legatura cu omul sau poluarea.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Pare că schimbarea climei e doar o altă vrăjeală neomarxistă.

"Motivul pentru care trebuie insistat pe învățarea lecțiilor după fiecare fazaniadă din asta de prosteală generală este acela că mereu ne suflă-n ceafă amenințarea următoarei sesiuni de testare a inteligenței."

„Este mai ușor să înșeli un om decât să-l convingi că a fost înșelat” (Mark Twain)

Link spre comentariu

1 oră în urmă, pinnochio a spus:

Salutare,să vorbim și despre climă,schimbările ei,suntm vinovați? Nu suntem? Se poate face ceva? 

Or fi și schimbări ciclice ale climei, dar suntem și noi răspunzători pentru raul făcut planetei: consumerism excesiv, poluare, defrișări excesive, agricultura excesiva, pescuit industrial excesiv. 

E de ajuns sa te uiți pe meleagurile noastre și să vezi babuinii cum aruncă gunoaie in natura. Sau cum se duc babuinii la all inclusive și își umplu 'nspe farfurii cu mâncare (deși mănâncă doar o jumătate de farfurie) că doar au plătit. Și multe alte exemple. 

Că e folosit și ca arma politica asta e iar adevărat.

Link spre comentariu

Eram la mare cu bicicleta, pe la faleza, zona Olimp, am vazut explodand Cernobalul si hiroshima, fumul se ducea in sus pana la iad si am stiut ca o sa mor si...Dupa cateva momente am observat ca de fapt plecase un vapor din port, fumul era de la el. Atunci am inteles ce inseamna poluarea.

Link spre comentariu

1 oră în urmă, megamotoreta a spus:

plecase un vapor din port, fumul era de la el. Atunci am inteles ce inseamna poluarea

Gata, trecem la vapoare electrice!

Cât reprezentau autoturismele, procentual, ca poluare? Parcă un 5-10%. Dar gata, s-a găsit 🐐 ispășitor!

Link spre comentariu

19 minutes ago, ENEOS said:

Cât reprezentau autoturismele, procentual, ca poluare? Parcă un 5-10%. Dar gata, s-a găsit 🐐 ispășitor!

Vaca mea de la tara era responsabila cu 95% din poluare( pe regiune) ...pt ca nimenini mai avea vaca ....toti  erau la bodega si comentau cat polueaza animalu !

DAca aveam 10 vaci in sat ...nu mai eram eu capul rautatilor globului .

....sigur nu ne uitam in directia gresita  ?????

Link spre comentariu

Consumerismul face mai rau ca poluarea auto?

Betonarea,residensurile,mallurile fac bine sau nu?

Canalizarile fac bine sau nu mediului?

Dar aerul conditionat casnic sau auto?

Distrugerea vegetatiei in numele dezvoltarii face rau?

Ikea si Schweishoppfer fac rau sau bine mediului?

Ingrasamintele umplu matul dar fac bine sau nu mediului?

Sunt multe intrebari de pus.

Stim doar ca auto/moto polueaza si balega de vaca.Restul e tacere.

Chiar acum, adiy32 a spus:

Consumerismul face mai rau ca poluarea auto?

Betonarea,residensurile,mallurile fac bine sau nu?

Canalizarile fac bine sau nu mediului?

Dar aerul conditionat casnic sau auto?

Distrugerea vegetatiei in numele dezvoltarii face rau?

Ingrasamintele umplu matul dar fac bine sau nu mediului?

Stim doar ca auto/moto polueaza si balega/basinile de vaca.Restul e tacere.

Link spre comentariu

Orice activitate umana afecteaza mediul.

Cu sau fara oameni clima este in permanenta schimbare.

Este foarte posibil ca activitatile umane sa accelereze anumite schimbari, cu ce procente este de discutat.

Ceea ce este important este ca Pamantul nu se plange de schimbarile climatice, oricare ar fi acestea.

Cu sau fara oameni,  Pamantul impreuna cu toata flora si fauna isi va vedea de treaba.

Ca pe noi oamenii or sa ne beleasca schimbarile climatice, vorba unui contemporan: ghinion!

Link spre comentariu

Vazut un reportaj,zice ca e dramatic din 2000 încoa. Ceea ce s-ar fi întâmplat în zeci de mii de ani,s-a întâmplat în 20. Uite,avem +15 grade-n Ianuarie.Record istoric absolut.Cred că asistăm la un fenomen natural,dar și omul contribuie din plin la nenorocirea asta.Hai să ne amintim exploziile nucleare din Guiana franceza,sau din sua,sau rusia.Vorbim de zeci,poate sute de explozii.La un moment dat rusia a detonat o bomba cu hidrogen,care a fost cât pe ce sa aprinda atmosfera.

Link spre comentariu

Ar fi bine sa se faca diferenta intre poluare si schimbarea climatica, poluarea exista si creaza probleme dar este prea putin probabil sa aiba suficienta putere sa influenteze clima. Chiar spuneau oameni de stiinta ca un vulcan cand fumega polueaza in scurt timp mai mult decat toata omenirea in nu stiu cati ani. Politicienii combina poluarea cu schimbarea climatica pentru a prosti populatiile sa accepte aberatiile lor, si le merge de minune...

Acum 19 minute, ENEOS a spus:

Neeeaaaahhh, e de la Golfu' diesel!

Schimbarea climatica nu e de la Golfu' diesel dar poluarea in Bucuresti este de la dieselurile obosite cu care umbla navetistii prin Bucuresti. Am cateodata "norocul" sa dau de o taraboanta de asta de trebuie sa opresc climatizarea masinii ca sa nu intre fumul in masina. As interzice dieselul pe autoturisme...

Editat de Nguyen
Link spre comentariu

1355322831_Screenshot_20230116-093203_SamsungInternet.thumb.jpg.c011157f64aeb9b92833d6549dd4f6f9.jpgUite...190 explozii subterane.40 în atmosferă.Doar franta.Daca adunam cu ce au facut si ceilalti...plm,mă mir că mai avem oxigen.

Editat de pinnochio
Link spre comentariu

• Vizitator changed the title to Schimbările climatice si poluarea
Acum 32 minute, ENEOS a spus:

N-ai recirculare automată, senzor de poluare? 😳 Pfff, ce kzan...

Skoda bre, masina ieftina.

Acum 10 ore, adiy32 a spus:

Astia exploateaza "sustenabil".

Link spre comentariu

Acum 2 minute, ZaiR a spus:

Aseara, gen..

Astia nu polueaza, doar lumea occidentala polueaza ca asa zice la propaganda. 

Problema ar avea rezolvare, reducerea populatiei la 1.5 mld, hai doua miliarde ca sa fiu generos. Incepem cu indienii si chinezii ca astia sunt cei mai multi si continuam cu populatiile sarace dar care nu au viitor (ex: Bangladesh). Adica trebuie sa incetam cu minciuna ca omul alb este de vina pt toate problemele planetei pt ca albii reprezinta o minoritate absoluta la nivel planetar (16%). Dupa reducerea populatiei trecem la o gestionare mai eficienta a resurselor si mai vedem ce se intampla.

Acum 10 ore, adiy32 a spus:

Se pare ca starea naturala a Pamantului dpdv climatic este cea de era glaciara, asa sustinea un om de stiinta care spunea ca Pamantul este de mii de ani intr-o continua incalzire climatica si ca dupa ce va trece varful de incalzire climatica vom asista la o racire climatica.

Link spre comentariu

Rasa albă are un nivel de venit şi confort care consumă mai multe resurse / individ, în plus clasa mijlocie trebuie distrusă pentru că ăştia-s mai colţoşi, au pretenţii de democraţie şi drepturile omului, se adaptează greu la viaţa de sclav.

De asta reducerea populaţiei trebuie aplicată mai mult albilor, are cine să-i înlocuiască pe continent.

Link spre comentariu

La 16.01.2023 la 10:03, Krimh a spus:

Vine un veniment cu "major impact": pică curentul. Haos

:crack:

Ideea este ca schimbarile se produc o leaca mai repede decat ne putem adapta noi STILUL DE VIATA la aceste schimbari.

Ca de fapt despre asta este vorba.

Daca iei curentu' nu mai stie omul modern ce sa faca.  Daca este noapte te duci naibii la culcare. Dar cum sa te duci linistitit cat timp nu ai vazut ultimul episod din ... nu conteaza

Iar dimineata daca e tot pana, ce faci? Fara microunde, net, telefon mobil, laptop, TV, etc, adica cam tot ce functioneaza cu buleftrica , majoritatea celor mai tineri sunt pierduti.

Adevarul este ca societatea moderna occidentala nu mai functioneaza fara energie electrica. Cade in cap instantaneu. Nu poti face nimica din ceea ce faci zilnic si ti se pare firesc.

Mai tii minte cum arata New York-ul  cand a fost marea pana de curent din august 2003? Cum ar zice RTV - Soc si Groaza 🤪

La tara mai gatesti la lemne, scoti apa din fantana, mai mulgi vaca, tai o gaina, cumva traiesti. La oras esti terminat: bani nu (ca toata lumea card), apa nu, mancare nu, comunicare nu 🙈

Link spre comentariu

Acum 9 minute, Kristian K a spus:

Si vezi c-ai uitat de locomotivele diesel-electrice si vapoare(cu diesel in 2 timpi).

Poate gresesc dar la acestea stiu ca daca imparti poluarea pe fiecare tona de marfuri transportata poluarea nu e mare. Mai nasol cred ca e faptul ca fabricam orice in China sau in alte parti si dupa aceea trebuie transportate peste mari si tari desi multe produse pot fi produse local. Am vazut o chestie tare, gem de piersici vandut in Anglia fabricat din piersici din America Latina dar procesate in Malaezia... te doare mintea. Sau cizme enduro fabricate la Iasi de o firma din Italia, cumparate online iar ele au venit din SUA... caz prezentat chiar aici pe forum. 

Link spre comentariu

Acum 2 ore, Trial a spus:

De la doiciland mi-am luat un flex sh cu acumulator Makita - made in Romania  (jur ca de aia l-am si luat,initial voiam ceva de la Hilti)

Mai tarziu cand merg la garaj o sa fac si poze cu el

Au fabrica acilea langa Bucuresti, in Branesti.

Acum 2 ore, Penetru a spus:

Se transportă toate prostiile de parcă s-ar fi inventat teleportarea, cum altfel să-ți explici faptul că bordurile de ciment din București sunt fabricate în China?

Te rog sa raspunzi sincer la urmatoarea intrebare: daca vezi in magazin un produs Made in RO sau UE mai scump decat unul Made in China, pe care o sa il cumperi?

Cand vine vorba de profit , nu mai exista norme euro si alte limitari.

Ele reapar insa misterios cand ti se spune sa arunci la gunoi masina ta euro4 , care de altfel functioneaza foarte bine, si sa cumperi musai una noua euro6 sau electrica, treaba care inseamna un fleac de poluare de 20-30 tone CO2 per masina.

Link spre comentariu

Au zis intelijentii planetei,că vacile poluează cel mai mult(beșesc).Să le exterminăm,apoi să bem lapte de cuc,și carne de greieri,pulpe de lăcuste,viermi la rotisor...

Link spre comentariu

Acum 59 minute, Silver Arrow a spus:

Au fabrica acilea langa Bucuresti, in Branesti.

Te rog sa raspunzi sincer la urmatoarea intrebare: daca vezi in magazin un produs Made in RO sau UE mai scump decat unul Made in China, pe care o sa il cumperi?

Mi se pare anormal că este mai ieftin să transporți bordura aia, la asta mă refer.

Link spre comentariu