Bigfoot Postat Martie 8 Autor Share Postat Martie 8 Prima iesire din Bucuresti 2026, cu "micul Gigant", o naveta sa zicem pana in Ciolpani. 8500km acum. All good. Toata saptamana am mers in Bucuresti cu micul Gigant, consum 7%, dupa tura pana in Ciolpani + retur consumul este acum 5,9%, dar eu NU sunt un model de mers la consum, nu am aceasta "notiune", cand vine vb de motociclete. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Bigfoot Postat Martie 21 Autor Share Postat Martie 21 (editat) 8800km acum. Anvelopa spate este cam dusa, Probabil o voi tine pana la 10.000km. Anvelopa CST Ambro A4 este foarte foarte foarte buna. Aderenta buna pe carsoabil ud, excelenta pe uscat, la mers in 2. Am cumparat deja alta anvelopa. Gama de anvelope este unica, nu limitata, pt ca dimensiunea este de 140/70 R18, o dimensiune unica, tinand cont de faptul ca piata ofera 140/80 R18. Am vazut in trafic cateva MT450 care au anvelope 140/80 R18. Acum fratilor eu stiu ca in caz de accident/dauna provocata de un vehicul care nu este conform CIV asigurarea se anuleaza si asta e nasol. Nu? Probabil ca daca se doreste a fi utilizata o alta dimensiune, trebuie mers la RAR pt a fi adaugata in carte, ca sa ai probleme de ordin legislativ in caz de control RAR, ITP si RCA. Editat Martie 21 de Bigfoot Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Cristian C. Postat Martie 21 Share Postat Martie 21 Acum 2 ore, Bigfoot a spus: 8800km acum. Anvelopa spate este cam dusa, Probabil o voi tine pana la 10.000km. Anvelopa CST Ambro A4 este foarte foarte foarte buna. Aderenta buna pe carsoabil ud, excelenta pe uscat, la mers in 2. Am cumparat deja alta anvelopa. Gama de anvelope este unica, nu limitata, pt ca dimensiunea este de 140/70 R18, o dimensiune unica, tinand cont de faptul ca piata ofera 140/80 R18. Am vazut in trafic cateva MT450 care au anvelope 140/80 R18. Acum fratilor eu stiu ca in caz de accident/dauna provocata de un vehicul care nu este conform CIV asigurarea se anuleaza si asta e nasol. Nu? Probabil ca daca se doreste a fi utilizata o alta dimensiune, trebuie mers la RAR pt a fi adaugata in carte, ca sa ai probleme de ordin legislativ in caz de control RAR, ITP si RCA. Trebuie sa schimbi si fata daca pui 80 ul ala. Schimba un pic geometria.. sau reglezi din suspensie Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Bigfoot Postat Luni la 21:15 Autor Share Postat Luni la 21:15 La 21.03.2026 la 15:50, Cristian C. a spus: Trebuie sa schimbi si fata daca pui 80 ul ala. Schimba un pic geometria.. sau reglezi din suspensie Da, ok, insa cat timp nu apar dimensiunile respective in carte, esti vulnerabil in fata legii in caz de "necaz". Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
3.14 Postat Joi la 19:08 Share Postat Joi la 19:08 Schimbat azi bujiile la 20k ....pe mobra erau Torch BN8RTI dar am pus conform manualului LMAR8BI-9 Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Bigfoot Postat ieri la 10:35 Autor Share Postat ieri la 10:35 Acum 15 ore, 3.14 a spus: Schimbat azi bujiile la 20k ....pe mobra erau Torch BN8RTI dar am pus conform manualului LMAR8BI-9 In 20k km, ce nu ti-a placut la 450 MT? In ceea ce ma priveste in 9000km cu 450MT pot spune ca ma deranjeaza frana fata, lipsa de dozaj a franei. Nu te poti baza pe ea, initial franeaza 20% apoi tu apesi mai tare mai tare si abia cand ajungi la 80% cerinta de frana, franeaza 80%. Intre performanta de franare de 20% si cea de 80% nu exista dozaj, deloc, chiar daca tu franezi din degete 30% 40% 50%, ea tot 20% franeaza efectiv la roata fata. Am cumparat niste placute de frana pt 450MT o sa le schimb cand fac si revizia de 10k km, poate ca va fi mai dozabila frana. Chestia asta o simt mai ales acum de 2zile de cand merg cu SWM-ul la care nu am "curaj" sa franez mai mult de 50% cu fata pt ca "te da peste cap". Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
3.14 Postat 23 ore în urmă Share Postat 23 ore în urmă Nu am ce sa-i reprosez deocamdata . Dpmdv , franele sunt absolut ok Ca si ''nemultumire'' ...parca ar fi mers un 60cp ... Una peste alta , mobra asta chiar ofera ce promite , LA BANII DATI . Acu ...sper doar sa ajung fara bube la 50k . Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Ruginel Postat 21 ore în urmă Share Postat 21 ore în urmă Salutare baieti! Cum stati cu consumul de ulei. Un prieten de al meu a avut unul si la drum lung incepea sa consume ulei. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Bigfoot Postat 17 ore în urmă Autor Share Postat 17 ore în urmă Acum 3 ore, Ruginel a spus: Salutare baieti! Cum stati cu consumul de ulei. Un prieten de al meu a avut unul si la drum lung incepea sa consume ulei. Dupa prima revizie aveam Ipone 10W40 Katana. Dupa 600-700km deci pe bord la 1600-1700km a inceput sa fie zgomotos motorul, treptele se schimbau cu barosul, punctul mort greu se gasea, am avut si un oarecare consum de ulei, nu stiu cat pt ca nu am completat, am schimbat direct uleiul, Motul 10W40 7100 (asta era la service, nu sunt pasionat de Motul) si totul a fost super ok. Treptele se schimbau usor, punctul mort iarasi se putea gasi imediat, consum de ulei nu am avut cu Motul iar motorul a redevenit silentios, nu se mai auzea ca o cutie cu scule. De 10W40 7100 Motul sunt multumit, am tras de motocicleta la offroad, 120-130km/h pe asfalt, ceva joaca cu ridicat pe o roata, nu am ce comenta la adresa acestui ulei, in conditii de mers sportiv. Ca paranteza ca vb de uleiuri. Acum am terminat la garaj, schimbul de ulei la SWM 500 SM care avea Motul 7100 10W40. Am pus Liqui Molly 10W60, am si dat o tura mica pt ca a inceput sa picture afara. O imbunatatire simt cu 10W60 Liqui Molly, cutia este extrem fina, iar motorul se tureaza ceva mai usor/hotarat. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
3.14 Postat 14 ore în urmă Share Postat 14 ore în urmă Fara sa fac reclama , dupa uleiul pus in service ( cel mai cel , extra , neprihanit ...etc.. ), la cam 1500 km am schimbat cu eneos max performance off road ... Nu sunt mecanic ,,,dar am remarcat urmatoarele : 1 : ... neutralul este la locul lui si ''gasibil'' imediat 2 : ventilatorul intra mult mai putin pe acelasi drum aglomerat de capitala ! ....diferenta de temperatura este vizibila pe display si este mare rau . Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate