Sari la conținut

Motocicletă second hand sau nouă?

Alex0209
 Share

Postări Recomandate

Salutare motocicliști! Eu dau de A1 și trebuie să îmi iau un motor. Însă am o nelămurire nou sau second. Am buget de maxim 4000 și mă gândeam să îmi iau ori cf moto125nk nou ori Honda cb125r sau mt125 3rd gen second maxim 10000km. Ce ați recomanda. Din ce am înțeles, la Honda și Yamaha am auzit numai păreri de bine la cfmoto nu prea. Nu știu ce să fac. Aștept sfaturi.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Bine ai venit!

Sunt fan japoneze, nu mi-aș lua altceva, e bine că urmărești ceva recent, totuși să ai în vedere că motocicletele de A1 sh nu prea sunt îngrijite, lumea trage de ele grav de tot. Km puțini nu înseamnă automat că moto e in stare foarte bună. Mergi să o vezi cu cineva priceput, eventual cu mecanicul la care o vei servisa.

Cât despre CFMOTO, arată foarte bine motocicletele lor, au garanție, nu costă o avere, daaaaaaar nu strică să te informezi din mai multe surse. În caz de probleme, am înțeles că se cam așteaptă după piese. Dar nu pune bază pe "auzite" și caută informații.

În caz că vrei ceva fiabil și cu un design aparte, este aici un motor fain, pe injecție, după care mulți vor întoarce capul.

Îți rămân bani de echipament și ceva plimbări.

Editat de Lucian_M
Link spre comentariu

Mai exact, ce categorie moto doresti sa fie motocicleta?

Dupa ce ai postat modelele de mai sus, deduc ca doresti speed sau naked.

De ce nu ai lua ceva, gen dual-sport cu care sa poti aborda si drumuri mai rele sau macadam. O plimbare prin padure, mai pe un deal, etc. Cu un speed de 125 sa nu te crezi vreun Rossi, caci nici vorba de senzatii de speed real. Doar forma e de ele.

Inafara de Honda si Yamaha, mai poti lua si de la Suzuki sau Kawasaki. De cele chinezesti, ma abtin de la a ma pronunta... 

Link spre comentariu

te salut! Da, naked vreau mt125 sau cb125r. Știu ca prind puțin eu le vreau ca sa am să mă plimb și ca vreau sa încep pe naked deoarece astea îmi plac. Poate m-aș risca și la un yzf dar nu știu sigur. Ai zice să mă duc pe o japoneză second sau chinezărie noua? Vreau doar de oraș și poate să mai fac plimbări în afară. Nu mă interesează dual sport.

Editat de Alex0209
Link spre comentariu

Mers un pic cu jucaria copilului, XSR125. Suficient cat sa recomand cu incredere.

Are olx-ul oferte de la 330km si 4000eur in jos.

Nu e made in japan, nu e top la finisaje, dar e f ok pe strada.

Si noua poti sa prinzi tot in jur de 4000.

Cred ca modelul Legacy este cu vin de japonia si niste gume mai civilizate.

PS Nu prind deloc putin! In trafic oras si pre oraș este cu mult peste viteza traficului.

Link spre comentariu

Acum 2 ore, Alex0209 a spus:

te salut! Da, naked vreau mt125 sau cb125r. Știu ca prind puțin eu le vreau ca sa am să mă plimb și ca vreau sa încep pe naked deoarece astea îmi plac. Poate m-aș risca și la un yzf dar nu știu sigur. Ai zice să mă duc pe o japoneză second sau chinezărie noua? Vreau doar de oraș și poate să mai fac plimbări în afară. Nu mă interesează dual sport.

Ca prima motocicleta eu as merge pe un sh, caci incepator fiind, iti vei face mana cu ea, probabil o vei si varsa sau lovi. Daca ar fi noua, ti-ar parea rau atat de motocicleta cat si de banii dati. Ca sa inveti, e cat se poate de ok un sh.Cumpara orice, dar nu o chinezarie. Alea nici noi, nu merita, daramite sh...

Nu in ultimul rand: nu te gandi sa bagi toti banii doar in motocicleta, mai ai nevoie si de echpament motot: geaca, pantaloni, casca si manusi, asa ca vezi cum imparti banii. Sa nu uiti ca ai nevoie de bani si sa transcrii motocicleta pe tine, asta insemnand platitul de acte si asigurare, poate si itp.

Editat de summer
Link spre comentariu

De fapt intai iti iei echipament si apoi, cu banii ramasi, vezi ce motocicleta iti permiti.

Din cei 4000 o sa ramai, probabil, cu maxim 3000 dua ce iti iei echipamentul, ceea ce e ok, la 3000 ar trebui sa gasesti un sh civilizat.

Link spre comentariu

2 hours ago, Speedy.K said:

De fapt intai iti iei echipament si apoi, cu banii ramasi, vezi ce motocicleta iti permiti.

Din cei 4000 o sa ramai, probabil, cu maxim 3000 dua ce iti iei echipamentul, ceea ce e ok, la 3000 ar trebui sa gasesti un sh civilizat.

Mi-am cumpărat echipament deja. 4000 euro mi-au rămas. Dar nu știam ce să aleg dintre cfmoto 125nk sau mt125/yzf r125 cu vreo 10000-12000km sau cb125r

Link spre comentariu

8 minutes ago, Alex0209 said:

Mi-am cumpărat echipament deja. 4000 euro mi-au rămas. Dar nu știam ce să aleg dintre cfmoto 125nk sau mt125/yzf r125 cu vreo 10000-12000km sau cb125r

Dacă vrei second hand, ia Yamaha, eu aș alege MT și nu carenata.

Dacă vrei nouă, cu un supliment de aproximativ 500 euro la buget poți lua Suzuki GSX-S125.  Dar, dacă iei nouă, probabil o vei vinde peste câțiva ani și trebuie să ai în vedere o pierdere financiară.

Eu aș lua una nouă. 

Link spre comentariu

Acum 50 minute, Alex0209 a spus:

MT.

Sau ce zice colegu, daca te incadrezi la bani pt ea noua.

Cu baietii astia de la Motomus ai vorbit ceva? Sunt de incredere, ai si garantie, poate mai si negociezi ceva la bani.

https://www.motomus.ro/motociclete/kawasaki-z125-abs-78560.html

In alta ordine de idei, au ajuns astia mici sa le trebuiasca 4000 de euro pt o ragalie de 125 sh?! Plm, acum 16 ani am dat 1700 pe KLE500 cu 50.000 la bord...

Editat de Speedy.K
Link spre comentariu

Eu as cumpara prima motocicleta noua.

Esti incepator si nu ai experienta nici ca reflexe probabil nici ca mecanica, de aceea ar fi bine sa excluzi din start o veriga slaba si anume o motocicleta SH, cand tu pasesti in lumea moto prima oara.

Vezi ca ai SWM la EST BIKE (Campina si Constanta) si evident CF Moto in multe locuri din tara. 

AS EVITA fara discutie orice motocicleta mica sub 300cc sa o cumpar SH, mai ales una pt 16 ani A1, pt ca se trage tare de ele.

TU vei lua in 50% din cazuri o motocicleta la mana 7-a sau 2-a pe care a mers unu "PRAF SI PULBERE".

Eu am inceput cu 125, Yamaha XT 125 R in 2007 si nu aveam la acea vreme cunostiinte tehnice aprofundate, in familie, nici atat....... praf.

1) I-am calat motorul, la 100km/h s-a blocat roata spate, noroc ca am avut reflexul si am tras ambreiajul destul de rapid. Nu stiam ca un motor MIC care este ABUZAT ( indiferent ca ai 16 ani sau 30 de ani, ca sa tii pasul cu traficul il abuzezi non stop pt a nu fi claxonat, consuma ulei in mers sportiv la un interval anume de km.

2) Daca mai visezi, cum visam eu la 16 ani ca sunt pe "Racheta" tragi si mai tare de acel motor, ii sare distributia,..........din experienta proprie spun asta, "incercam" sa ma tin dupa un KTM 525 EXC ( motocicleta smechera la vremea aceea ).

Decat un cadavru cu sigla de Yamaha, mai bine CF MOTO nou.

Aceste motoare mici sunt abuzate si vor fi abuzate. Trebuie sa stii sa ii verifici uleiul des, pt ca e tot timpul in 90% sarcina un 125cc, tu la randul tau va trebui sa verifici uleiul des mai ales vara, pt ca saracul piston va sta in 8000rpm tot timpul.

Pune mana si cumpara-ti o motocicleta noua de 125cc. Treaba ta ca e Yamaha(2ani garantie) sau CF MOTO(5ani garantie), dar sa fie noua2. Asa fiind noua, o sa ai mai mult timp sa stai cu fetele, decat sa plangi pe forumuri ca ai luat "Yamaha domnule" SH evident si iti fierbe motorul sau bate motorul, sau mai rau ai ramas in nu stiu ce judet pe marginea drumului.

Avantajul la 125cc este ca legea te limiteaza la 15cai 11kw. Acum la norma Euro 5+ 2025 toate 125-urile fac 10-11kw adica 13-15cai, deci.........este mai mult decat irelevanta marca, pachetul final din punct de vedere tehnic fiind acelasi ca e CF Moto, Honda, Yamaha, Kawasaki, SWM. Dai banu' doar pe o marca si o imagine, solutia tehnica fiind aceeasi.

Link spre comentariu