solo Postat Ianuarie 30, 2007 Share Postat Ianuarie 30, 2007 vreau sa desfac amortizorul sa vad ce si cum are pe acolo sa schimb uleiul...O ringuri si nu stiu cu ce e umpluta are ~3 atm dar cu ce e umpluta...??? multumesc Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Achile Postat Ianuarie 30, 2007 Share Postat Ianuarie 30, 2007 un gaz inert, de obicei poti baga si CO2 sau argon... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
cbrxx Postat Ianuarie 31, 2007 Share Postat Ianuarie 31, 2007 un gaz inert, de obicei poti baga si CO2 sau argon... nicidecum,nu se poate baga orice,ca schimba proprietatile amortizorului.(gazul pe baza de N suporta compresia,si are si proprietati de racire) Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ktm_geo Postat Ianuarie 31, 2007 Share Postat Ianuarie 31, 2007 are gaz in ea:D Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
TNG Postat Ianuarie 31, 2007 Share Postat Ianuarie 31, 2007 are gaz in ea:D in cele mai multe cazuri este azot Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Dimethylmercury Postat Ianuarie 31, 2007 Share Postat Ianuarie 31, 2007 (editat) Azot nu cred ca are, ca atunci ar fi bun si aerul atmosferic. (din moment ce contine peste 70% azot) Daca tot contine vreun oxid al azoltului, cel mai probabil contine N2O3. Pererea mea de chimist, nu de motociclist. Editat Ianuarie 31, 2007 de Mikulaish Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
solo Postat Ianuarie 31, 2007 Autor Share Postat Ianuarie 31, 2007 (editat) in cele mai multe cazuri este azot da in ce le mai multe cazuri e N ca nu se dilata la caldura asa de tare ca aerul....dar de unde pot sa fac rost de azot,,>>>se foloseste la sudat sau ceva de genu..??? Parerea mea de inginer mecanic, e ca contine N2. Si aerul atmosferic nu e bun, pentru ca are O2 care oxideaza metalele si apa care face acelasi lucru. la amortizor nu are treaba aerul ca acolo e ulei si se face ungerea tot timpul Are doar presiune in functie de kg pe care le ai Editat Ianuarie 31, 2007 de solo Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Dimethylmercury Postat Ianuarie 31, 2007 Share Postat Ianuarie 31, 2007 (editat) Deci... Orice gaz se dilata in exact aceeasi proportie la caldura (pV=vRT). Important e ca azotul pur nu poate sa isi schimbe compozitia la presiune. In aerul atmosferic se pot intampla reactii la presiune, care sa ii micsoreze volumul. Din acest punt de vedere el poate fi inadecvat utilizarii in amortizoare. N2O3, de care ziceam, iarasi e un gaz, care nu poate sa-si schimbe compozitia la presiune, astfel scazandu-i volumul. Si CO2 si Ar si N2 au aceeasi proprietati in sensul asta. Eu zic sa pui dintre astea, ce gasesti mai ieftin si mai la indemana. Editat Ianuarie 31, 2007 de Mikulaish Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
norway_gl Postat Februarie 1, 2007 Share Postat Februarie 1, 2007 salut Solo. in amortizor se baga azot deoarece isi pastreaza proprietatile.dc te intereseaza un mecanic ok,care se ocupa cu bagatul gazului in amortizoare,da-mi un tel. nr meu0722633702 numai bine Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
duc Postat Februarie 1, 2007 Share Postat Februarie 1, 2007 vezi ca la unele vulcanizari gaseti azot! mai baga astia in anvelope..... dar nu stiu cat costa! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Alexyz2006 Postat Februarie 1, 2007 Share Postat Februarie 1, 2007 Unchimiu avea un VF 1000 F si la amortizorul central avea valva in care puteai sa bagi si aer cu compresorul. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
remu1 Postat Februarie 1, 2007 Share Postat Februarie 1, 2007 La ce presiune se afla gazul ? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
solo Postat Februarie 1, 2007 Autor Share Postat Februarie 1, 2007 (editat) La ce presiune se afla gazul ? asta ma intreb si eu ...ce presiune trebuie sa aiba..??? ..o sa bag aer ca e bun dar ce presiune...trebuie..?? si da!!! avetzi dreptate trebuie ddesfacut de un meserias...ca daca nu risti sa ti zboare o tija de metal in cap.. Editat Februarie 1, 2007 de solo Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate