Sari la conținut

Grupul posesorilor de Aprilia Pegaso 650 pana in 2004


Postări Recomandate

OMG tocmai am sunat la unitedmotors sa vad cat ma costa bendixul...........220E

dar surpriza se poate sami mai trebuiasca si cele 2 camasi.........230E 220E pai la bani astia imi bag picioru o dezmembrez nu se merita sa bag 1000 E in o moto de 2000 E o sa ma duc cu ea sa o demonteze sa vada daca sunt volanta si roata dintata atinse ca daca este doar bendixul se merita sa bag 300E in ea

deci in o saptamana o sa postez daca o fac sau o dezmembrez

 

deci dupa ce mam calmat putin imi poate recomanda cineva un mecanic bun sa vada ce anume este dus la pegasu meu? eu stau in berceni mai exact pe vacaresti aproape de piata sudului si mar ajuta mult un mecanic prin apropiere

Da un mail la MyMoto - piese@mymoto.ro si vezi o contra-oferta la bendix :bigstar:

Mecanici/service au tot ei, insa nu-s asa aproape: 072MOTOARE e nr de acolo, Iuliu Maniu 9-11, langa sala BINGO si BGS - http://www.salutbucuresti.ro/planoras/swf_...-5674&-8096

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 14,3k
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

caut un bucurestean cu ureche fina pentru mecanica la noul meu pegaso 3 din'98 sa-mi spuna si mie (ca de el e mai specialist decat mine, io fiind incepator in motoare moto) daca dupa umila lui parere tre sa imi fac griji sau nu cu moto cel "nou"

 

 

 

 

 

am impresia ca se aude un frecat metalic in momentul in care motoru se invarte (cred ca a avut ungere slaba) si acum cand l-am controlat la ulei SURPRIZA: nivelul mult peste maxim ... :hug: :kiss:

 

dau :D

 

astept raspuns PM sau 0723584076

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Salve!

Da,trist dar adevarat,costa saracia aia de bendix o gramada...vezi ca n-o sa-ti trebuiasca in plus decat piesa in care intra rulmentul(ti-am mai zis,daca a apucat sa sape sant in interior trebuie alta,ca ti-l buleste pe-asta nou),dar volanta aia care inchide ansamblul e pos sa fie buna,trebuie verificata cu atentie).Manopera nu cred c-o sa coste mult,pe mine m-a costat vreo 500 de lei cu tot cu curatat carburi si reglaj de supape,mai bine o duci la aia,ca stiu exact despre ce e vorba (parerea mea).

Eu stau pe la Piata Sudului vizavi de posta pe partea cu Agip-ul,daca vrei imi pot arunca un ochi,numa ca nu-s mecanic dar am mai surubarit la a mea :D

:hug: :D

"At the start-up of the engine, this decompressor valve is actuated to release pressure from the combustion chamber to the outside as a result of its driving connection with a travel of a movable member of a recoil starter at the start-up of the engine. The pressure released decreases the resistance generated by force applied to a piston when starting the engine, thereby facilitating the start-up operation of the engine. "

Rezulta din asta ca daca-l dezafectezi (lasand la o parte faptul ca e extrem de posibil sa nu mai mearga capra :hug: ) evident reduci facilizarea pornirii motorului.Cum motorul de pe Pegas porneste si asa mirobolant,extraveral si imbadubitabil de dat dreaq,dupa ce dezafectezi decompresorul poti sa-i pui niste pedale de bicicleta si faci primul Pegas ecologic :hug: .

 

Bafta si sa mai auzim si de bine,de belele suntem plini (unele vin peste noi,altele...ei bine,altele si le mai face omul si "ad labam") :kiss: :hug:

 

 

da. :D intradevar asa este.dar m-am gandit si eu,cand am vazut arcul acela schilodit,care nu isi mai facea datoria,am zis ca renunt la decompresor.dar fiind faptul,ca m-am documentat,m-am hotarat sa caut arcuri....noroc cu socrul meu,care aduna tot ce este bun la ceva.are o cutie de carton " 7 days " plina cu arcuri ,care mai de care :D numai asa poti sa bei 4 beri de unul singur cu muzica la sentiment.sambata seara,l-am montat,cheie,start engine,brum-brum.bine inteles,ca a fost bificil,ca arcul a fost un pic mai lung,si etc....dar acuma e :hug: nu mai clancane deloc.sper ca nu o sa mai am probleme o vreme. distanta acela intre axul cu came si decompresor,cum se vede si in manual,l-am reglat la 2.5 mm.

hai ca bat campii.is fericit nah :D de aia scriu .

bafta tuturor.vreme faina.benzina.etc... :hug:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Da un mail la MyMoto - piese@mymoto.ro si vezi o contra-oferta la bendix :D

Mecanici/service au tot ei, insa nu-s asa aproape: 072MOTOARE e nr de acolo, Iuliu Maniu 9-11, langa sala BINGO si BGS - http://www.salutbucuresti.ro/planoras/swf_...-5674&-8096

eu am cumparat doar rulemntul de bendix paraca cu 70e de la KTM a venit in 3 saptamani este intentic cu cel de la pegaso dar nu mai stiu codu de produs stiu ca este de KTM duke din 1996 parca mai intereseazate shi u ar trebui sa fie pe aici prin posturi numai cand il montezi sa ii intorci bilele alea conice in sensul opus bafta .

 

<small>--- Mesaj completat în 06 Feb 2008 08:41 -------------</small><br/>sal acuma am shi eu o intrebare care stie ce masura are jocu la valve cumva are 1.5mm pe evacuare shi 1mm pe admisie ?

 

<small>--- Mesaj completat în 06 Feb 2008 08:42sal acuma am shi eu o intrebare care stie ce masura are jocu la valve cumva are 1.5mm pe evacuare shi 1mm pe admisie ? -------------</small><br/>

Editat de torto
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

2. De unde imi fac si eu rost de o cheie de bujie pentru pegaso. Am vazut niste posturi mai vechi dar nu stiu daca mai sunt valabile.

 

PS: Voi ce service folositi?

:D daca vrei cvheie de buji iti imprumut eu gratis.

0720.400.534 Adrian, stau in salajan la potcoava

:kiss:

iar ca service ce pb mai ai la ea ?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

ce rugaminte am la voi,lasati voi un site(sau mai multe) de unde se poate comanda cate ceva ptr pegaso,ca sunt destul de greu de gasit si eu sunt intr`o zona unde nu prea gasesc nici consumabile,si trebuie sa comand pe net sau in alte parti si as vrea sa fac o comparatie sa nu sar ca shiopu`n carje cum vine vorba.

 

Merci!!!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Salut ! Am intrebat de bendix la KTM Romania si asta este raspunsul :

 

Pretul piesei, FREE-WHEEL FWD 332008 BLS, este 231 lei.

Piesa se livreaza in maxim doua saptamani de la comanda.

 

Acum ei nu sunt siguri dak piesa se potriveste. A pus cineva vreodata bendix de KTM ?

Cineva scria intr-un post anterior "KTM Duke, 1997, cod: KTM 58440026000 ( Free-wheel FWD 332008 BLS ) sau pe cel de la BMW F650 cod:12 11 2 343 296 (aprox.90euro) -valabil pentru Pegaso 1997-2000."

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

salutare,

 

daca intereseaza pe cineva am de vanzare un termostat pt.aprilia pegaso 650 din98, l am luat degeaba de la UM, pretul este de 100 ron, am si factura.

Da,si pe mine ma intereseaza.Daca nu-l ia bachus il iau eu :what:

 

salut

mi am cumparat un pegaso 650,imi spune si mie cineva despre motor am auzit ca nu sunt fiabile,nu m am carat cu el asatept sa l inscriu.

multumesc du o :kiss:

Salutare si bine ai venit printre noi!

Posteaza si tu mai multe date,an,rulaj,etc,poze daca ai....Nu exceleaza la fiabilitate,dar conteaza mult intretinerea si rulajul.Daca sare de 40 k km are nevoie de bibileala,schimbat kit de lant (mie mi s-a rupt in mers :ok: ),se duce bendixu si garnitura de chiulasa,etc.Eu am reparat la ea de mi-au sarit capacele si inca mai am cateva chestii de dres(schimbat garnitura,pus inapoi termostatu ca se bloca pe inchis-de-aia s-a dus dreaq garnitura,vazut de ce curge benzina dupa ce-o opresc,reparat cricul central ca s-a rupt un surub,si sper eu cam atat).Aoleu,cand imi dau seama cate am reparat la ea si cate mai am,ajung la cocluzia ca ori sunt eu ghinionist si a mea blestemata :eek: ,ori e o motocicleta de toata :kiss: -a ;) Daca mai schimb cateva chestii la ea o fac noua,ca am nu stiu cate piese noi noute pe ea...nici nu cred c-o mai vand,ca nu prea mai are ce sa se strice...

 

Bafta si s-auzim si de bine :kiss:

Editat de Gothmog
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Eu am cumparat-o la 69 000km in august. Am facut vreo 3 500km fără probleme. Când zic fără probleme însemnă fără să0mi curgă un strop de ulei sau benzină, fără să se rupă ceva sau să am de lucru la ea. Oricum o revizie e binevenită primăvara.

3 500 e destul de puțin dar in mai am programata o tură de 10 000km.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Salut. Sunt nou-nout atat pe forum cat si in lumea motociclistilor.

Am permis din iulie 2007 si tot atunci mi-am luat un pegaso 650 Cube din 2000.

Am incerct in acest w-end sa o pornesc.

Am "ajutat" bateria cu cabluri de curent de la masina (asa incat electromotorul invarte f bine), am dat jos rezervorul si am verificat ca bujia da scanteie (ar fi si cazul sa dea, pt ca e schimbata prin octombrie-noiembrie), benzina curge din rexervor daca e pe ON si miroase in spate la esapament cand dau la cheie.

Totusi, NICIO urma de "intentie" din partea motorului sa porneasca. Nu da absolut niciun semn ca ar face o expozie, cat de mica.

Poate cineva sa-mi spuna ce ar trebui sa mai verific/incerc?

Sau poate cineva sa-mi spuna pe cineva in Cluj care ar e pricepe la asa ceva si m-ar putea ajuta?

Multumesc mult.

Editat de Pegaso650Cj
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Sau poate cineva sa-mi spuna pe cineva in Cluj care ar e pricepe la asa ceva si m-ar putea ajuta?

Multumesc mult.

 

În Cluj sunt mai multe serviceuri moto: Adi ÂŞenilă în FloreÂşti, lânga poÂştă, 0722 378 198, Ocsi în MărăÂşti, lângă Petrom, 0744 248 501, DragoÂş în SomeÂşeni 0740 230 173, Motoland în Vâlcele.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

am garnitura de chiulasa, garnitura cilindru (aia din hartie) am oring pt. capacul de la axele cu scame - toate sunt noi sigilate, de origine.

mai suporti de genti laterale

Pt. toate fac pret de neegalat, la bucata negociem. Eu oricum nu am ce face cu ele. Nu mai am pegas.

Daca aveti nevoie de ceva din cele de mai sus, da-ti de stire.

ma intereseaza suportii laterali ,daca se potrivesc la o pegaso din 1998.doru, bacau ,0723284991.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Salut. Sunt nou-nout atat pe forum cat si in lumea motociclistilor.

Am permis din iulie 2007 si tot atunci mi-am luat un pegaso 650 Cube din 2000.

Am incerct in acest w-end sa o pornesc.

Am "ajutat" bateria cu cabluri de curent de la masina (asa incat electromotorul invarte f bine), am dat jos rezervorul si am verificat ca bujia da scanteie (ar fi si cazul sa dea, pt ca e schimbata prin octombrie-noiembrie), benzina curge din rexervor daca e pe ON si miroase in spate la esapament cand dau la cheie.

Totusi, NICIO urma de "intentie" din partea motorului sa porneasca. Nu da absolut niciun semn ca ar face o expozie, cat de mica.

Poate cineva sa-mi spuna ce ar trebui sa mai verific/incerc?

Sau poate cineva sa-mi spuna pe cineva in Cluj care ar e pricepe la asa ceva si m-ar putea ajuta?

Multumesc mult.

 

Daca nu ai golit carburatoarele si ai pus aprilica la iernat, este posibil sa ai la un carburator cuiul poantou intepenit. Astupa cu mana admisiile de aer de la filtrul de aer si cu socul tras si fara sa-i dai acceleratie incearca sa o pornesti. Daca da sa porneasca si se opreste cand lasi aer sa intre in filtru inseamna ca primeste benzina numai de la un carburator - de aia miroase a benzina, dar amestecul este sarac si motorul fiind foarte rece nu porneste. Se poate verifica si desfacand pe rand suruburile de golire a carburatoarelor si deschizand robinetul de la rezervor, benzina ar trebui sa curga cu debit destul de mare.

In 90% din cazuri se rezolva ciocanind usor carburatoarele, daca nu se impune o curatenie generala la carburi. Oricum pegaso nu este renumit pentru pornirile fulminante la rece sau dupa ce a stat mai mult timp nefolosit.

Bafta.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

daca modelul tau are surub de reglaj al ralanti-ului tragi socul si in timp ce dai la automat maresti ralantiul.trebuie sa porneasca fara probleme.la mine amerge asa dupa ce sta mult timp

 

 

--- Mesaj completat în 13 Feb 2008 21:34 -------------
pentru cheie de bujii recomand tubulara de 18 lunga ,circa 7 cm ,se gaseste la magazinele care vind truse de scule .eu folosesc asa ceva si nici nu costa

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

salut

mi am cumparat un pegaso 650,imi spune si mie cineva despre motor am auzit ca nu sunt fiabile,nu m am carat cu el asatept sa l inscriu.

multumesc du o :wink:

sal

yo am pegaso din august 2007 dar merge bine! doar ca acu' trei sapt am pornit-o dar imi cresteau gradele la apa vazand cu ochii! un prieten mi-a spus ca trebuie radiatorul aerisit! radiatorul era caldut si apa era la rosu! si pegaso al meu a pornit greu! bafta multa!!!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Kristian K changed the title to Grupul posesorilor de Aprilia Pegaso 650 pana in 2004

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.


MOTOCICLISM.ro
Grup Facebook: +36000 membri
Înscrie-te în grup
Discutii despre motociclism pe Facebook
 
BIKESHOP.ro
Grup Facebook: +18000 membri
Înscrie-te în grup
Anunturi de vanzare - cumparare pe Facebook.


×
×
  • Creează nouă...