Sari la conținut

Cric Lateral


Ikarus
 Share

Postări Recomandate

Daca aveti careva un cric lateral care sta degeaba as fi incatat sa vi-l achizitionez ca m-am saturat sa ridic dnepra pe cricu central. Inca doua saptamani de "antrenamente" si cred ca ma primesc aia la olimpiada. :baubau:

 

Si un pont de magazind unde as putea gasi (la preturi pt "comuniste") m-ar scoate din mizerie.

 

Bafta cu caru!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

La moto-boxer, la cristi tunaru adica, in giulesti, un cric lateral costa cam la 350.000. Mie unuia nu mi-a venit sa dau atatzia bani pentur o simpla tija, dar realitatea este ca nu e usor deloc de improvizat chestia asta. Eu cu o improvizatzie aproape reusisem sa-mi torsionez cadrul (noroc ca s-a incadrat in limita de elasticitate...). Altfel, poate pune cineva schema unu astfel de cric, cum arata sistemul de prindere (altfel decat cu sudura), cum arata mecanismul, opritorul, arcul etc...

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Fara sudura iese un vax. Trebuie sudata o ureche pe cadru, intr-un punct de rezistenta, calculata inclinatia, lungimea cricului, eventuale unghiuri/curburi ale tijei ca sa se plieze si sa se extinda corect, loc de prindere al arcului , triunghiul stabil care va forma baza motocicletei (2 roti +cric).

Eu mi-am facut la jawa un cric din fier beton (masiv) de 18 mm , indestructibil .La Guzzi a trebuit sa il modific ca statea prea inclinat-->lungit tija cu vreo 4 centimetri.

 

Solutia e sa pui mana pe un flex si un aparat de sudura, niste resturi de fier( tija din fier beton sau teava de instalatii de un sfert/jumate de tol, faci ceva calcule, intai sudezi urechea (in "u", platbanda de 4-5 mm minim) si pleci de acolo cu proiectarea. Iei o bucata de fier beton, o lasi mai lunga, ii faci prinderea in ureche,intarita la cap cu sudura/adaosuri, polizezi tot cu flexul pana obtii o cursa corecta intre pliat/extins, dupa aia vezi la ce unghi ti-a iesit...daca e prea inclinat sau prea vertical-->indoi tija de la jumate intr-o mengina puternica pana obtii triunghiul optim de stabilitate.Lungimea tijei o determini cu el montat,pe loc drept, tai felii paralele cu solul pana sta corect,luand in calcul si grosimea talpicii (din platbanda de 3 mm de ex). Desenezi/decupezi talpica, cat mai lata sa nu intre in asfalt, o pozitionezi sub cric (montat) si la inclinatia aia o sudezi, ca sa se aseze perfect . Dupa aia sudezi 2 piulite (una pe ureche,una pe cric), pe care va sta arcul. Daca cele 2 piulite si axul cricului sunt aliniate inainte ca(,) cricul sa atinga extinderea maxima , atunci sistemul va functiona.Arc gasiti la orice magazin auto, Dacia are in ea o gramada de arcuri :baubau: . Ultimul pas e sa sudezi un brat care sa-ti permita sa dai jos cricul cu calcaiul , stand pe sha, sa nu cotrobai pe sub motorul incins/uleios dupa el.

Spor la treaba !

 

 

PS Am vazut cric de la Tunaru pus pe dnepr,1: era prea lung;2: nu rezista la ditamai fieratania ruseasca, se indoaie/rupe kktul ala de teava subtire in carne.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

@Axa: Multam de sfaturi.Problema e ca nu prea am unde sa fac toate alea (in spatele caminului, fara scule gen menghina, mi-a luat 2 ore sa indrept o scarita indoita.Ca sa nu mai vb de sudura si flex.Daca aveam astea la dispozitie dnepra mea arata cu totul altfel pana acum (am o gramada de idei - da n-am ce face cu ele).De aia intrebam de un cric "ready-made". Si nici sa apelez la atelierul altcuiva nu prea pot pt ca nu prea stiu pe nimeni cu atelier :baubau:.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Eu am la a mea un cric lateral de MZ ETZ si o tine foarte bine...

Iti recomand Vitan-ul, trebuie sa gasesti vreun junghi de cric ieftin pe-acolo pe care il poti apoi modifica dupa preferinte (singura problema este sa fie suficient de rezistent sa tina Nipra).

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Iti zic ce am eu mai nou si sunt extrem de multumit!!!

crashbaruri fata iar din crashbar vine cricul lateral. Super!!! Fara sudura pe cadru :baldy:

Am zis crashbar fata fiindca mi-am pus si pe spate... :D Daca tot am nipru macar sa fie TANC!!!

Am patit de cateva ori sa incerce unii cu conservele sa se bage in fata mea incercand sa ma sperie ca intra in mine, eu neavand unde sa ma duc... Dobitoci! Sa intre acum daca au tupeul! :baubau:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

niet... :baubau: L-am luat de la un prieten cu o nepra care la randul lui l-a luat de la un mosh.

Nu e greu totusi de facut! Insa ai nevoie de niste bara de fier sau teava, o menghina, un bonfier si un aparat de sudura...

Cea de pe spate e facuta de BIG. Aia am indoit-o frumos si-am sudat-o in doua locuri cu un triunghi de rezistenta intr-o parte. O sa trag niste poze cand pot..

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 weeks later...

Si eu m-am chinuit cu cricul mult la Nipra, ca e grea ca naiba. Solutia a fost fier forjat si o bucsa pe un ax gros de 12. Piciorul este din fier beton. Cricul de Ij se indoaie :baubau:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...