Sari la conținut

Max Friz's R 32

Super Membru
  • Număr conținut

    719
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Orice postat de Max Friz's R 32

  1. in austria am intalnit un alt exemplar cu aceasta combinatie, omul zicea ca e cadru de chiang-jiang, iar rezervorul l-a modificat el.
  2. nu a fost nici o problema, doar ca inainte de a iesi din tara s-a constatat uzura prea mare la roata atasului. in sag am gasit in zi de sarbatoare (8 sept.) anvelopa potrivita. anvelopa noua a luat locul celei a rotii din fata, care a mers la roata atasului. toata aceasta manevra a luat putin timp. in rest, uralele au facut fata cu brio calatoriei. Mesaj completat iata ce povestesc si altii despre aceasta intalnire: http://www.est-motorcycles.fr/forum/viewto...id=31720#p31720
  3. dupa poza cu lebada si cea cu motoarele sub copac, urmatoarele sunt din viena, nu de la balaton mai departe ... la locul intalnirii, la 40 km de linz, castelul piberstein, intre ahorn si helfenberg va urma Mesaj completat motociclete in tabara de la castel
  4. prima intalnire a fost in 2008, povestea ei aici: /index.php?...t&p=1474875 la a doua, in 2009 am lipsit cu totii ... povestea de anul asta, deocamdata in imagini: ortisoara, romania sag, jud. timis iesirea din tara pe drum, in ungaria balaton, ungaria
  5. pun anuntul pt un amic care nu are cont pe forum, poate aici intereseaza pe cineva. vara asta am facut o tura cu el prin maramures. Se vinde motocicleta KTM Duke II 640, an fabricatie 2001, 21200 km, 55 HP, 3000 euro, stare perfecta, inmatriculata in Bucuresti, in prezent se afla in Satu Mare, actele sunt pe numele vanzatorului, satmarean cu resedinta si jobul la Bucuresti. Se vinde din motive de emigrare in Canada. Tel. 0726.237109, Istvan.
  6. grade de vinovatie pentru ce? singurul vinovat de vatamarea persoanelor este soferul. pentru alte aspecte, fiecare poate fi raspunzator, dupa caz. organizarea poate fi cel mult o conditie care a facut posibila actiunea, nu cauza actiunii soferului. nu exista ordine sau ierarhie de vinovatii, asa cum vezi tu situatia. este o logica gresita. ca daca evenimentul x nu avea loc, nu era posibil nici evenimentul y. asa este, doar ca cel ce comite evenimetul y este responsabil de fapta lui, nu poate da vina pe evenimentul x. fiecare raspunde pentru fapta lui. pentru vatamarea oamenilor, doar soferul e vinovat. procurorul a stabilit ca fapta nu e comisa din culpa, ci cu intentie. probabil intentie indirecta, nu a vrut sa vatame/omoare oameni, dar a acceptat ca asta se putea intampla. presupun ca a avut probe cand a facut aceasta incadrare juridica. am citit tot topicul asta, implicit si toate posturile tale. ai argumente, dar pleci de la premise gresite. in primul rand, starea de fapt, nu poti fi sigur ca lucrurile s-au intamplat asa cum crezi/deduci tu. poate exista probe care dovedesc ca inainte de a fi agresat a lovit cu masina oamenii de pe pista. a incerca sa opresti un nebun din cursa lui infernala nu e un act de agresiune. agresiunea suferita ulterior actiunii lui de lovire nu are cum fi legitima aparare. este posibil sa fi existat carente in organizare, dar asta nu il disculpa pe sofer. el este cel care a lovit oamenii, el va raspunde pt asta. indiferent de carentele de organizare, oamenii nu erau vatamati daca soferul nu intra in ei. asta inseamna legatura de cauzalitate intre fapta comisa si rezultatul faptei.
  7. curtea constitutionala s-a pronuntat de mai multe ori cu privire la art. 337 cpp, ultima data in feb. 2009: http://www.legestart.ro/Decizie-nr-208-din...-(MzI2Mzg2).htm vreau doar sa observ ca, dupa ce a cerut schimbarea incadrarii juridice din ucidere din culpa in omor (o gafa fara alte consecinte decat caderea in ridicol), avocatul partilor civile mai face o gafa, de data aceasta in dezavantajul net al clientilor. previzibil, exceptia va fi respinsa. consecinta directa este tergiversarea judecatii. exceptiile de neconstitutionalitate au devenit in ultima vreme si in marea majoritate (cu exceptiile de rigoare) doar modalitati de a amana judecarea unui proces penal. este explicabila invocarea unei astfel de exceptii din partea inculpatului. insa in acest caz, suspendarea cauzei nu e in favoarea partilor civile. inculpatul trebuie sa raspunda penal (pedeapsa) si civil (alaturi de firma angajatoare si de societatea de asigurare) cat mai repede. cu cat mai tarziu se intampla asta (= a se face dreptate), cu atat mai dureros pt toti cei care asta asteapta de 2 ani. incompetenta, orgoliu sau prostie - din pacate asta este ceea ce platesc partile civile. imi exprim compasiunea pt parintii copiilor. si admiratia pt ceea ce fac prietenii/motociclistii in memoria lor.
  8. ei bine, da! si cu un cafe racer de serie, commando 961. nascut in sua, acum adaptat pt pentru piata europeana: euro 3, injectie. primele 200 de exemplare SE, special edition. doar negru. http://www.nortonmotorcycles.com/bikes/nor...do-961-spec.php triumph thruxton era, pana acum, cel mai frumos cafe racer de serie. acum are un rival cel putin la fel de frumos. in plus, commando 961 SE e mai puternic, mai usor, mai compact. probabil va fi si mai scump.
  9. e un idiot. in locul clientilor i-as da papucii. cine face o astfel de cerere, se descalifica profesional. daca un student de anul II, pe o astfel de speta, sustine schimbarea incadrarii juridice, nu ia examenul. dar, asta e alta poveste ... si o alta mare buba a sistemului nostru de justitie. de acord, numai ca astfel de solutie nu poate fi practic aplicata. raman la parerea ca trebuie schimbata legea, pentru a nu exista posibilitatea de a trata cu indulgenta.
  10. textele reproduse de tine sunt din proiectul de cod penal, cel in vigoare incrimineaza uciderea din culpa la art. 178. limitele de pedepse sunt, oricum, cam aceleasi. Art. 178. - Uciderea din culpa a unei persoane se pedepseste cu inchisoare de la unu la 5 ani. Uciderea din culpa ca urmare a nerespectarii dispozitiilor legale ori a masurilor de prevedere pentru exercitiul unei profesii sau meserii, ori pentru efectuarea unei anume activitati, se pedepseste cu inchisoare de la 2 la 7 ani. Cand uciderea din culpa a unei persoane este savarsita de un conducator de vehicul cu tractiune mecanica, avand in sange o imbibatie alcoolica ce depaseste limita legala sau care se afla in stare de ebrietate, pedeapsa este inchisoarea de la 5 la 15 ani. Cu aceeasi pedeapsa se sanctioneaza fapta savarsita din culpa, de orice alta persoana in exercitiul profesiei sau meseriei si care se afla in stare de ebrietate. Daca prin fapta savarsita s-a cauzat moartea a doua sau mai multor persoane, la maximul pedepselor prevazute in alineatele precedente se poate adauga un spor pana la 3 ani. poate lua deci intre 2 si 10 ani. pai ... nu cred ca ar insemna nimic. nu are nici o legatura durata pedepsei cu durata procesului. poate te-ai gandit la situatia in care inculpatul este arestat preventiv, atunci da, daca primeste o pedeapsa egala cu durata arestarii aceasta i se computa si nu mai are de executat nimic. insa in acest caz, inculpatul este judecat in stare de libertate. legat de parerea ta, ca va primi o pedeapsa cu detentie, tare ma tem ca nu va fi asa. din pacate, asta e practica judiciara. (am dezbatut, mai demult, acest subiect - /index.php?...p;#entry1598241 cu @cats ) remember: carmen paunescu, 3 victime, 2 ani cu suspendare, luca stefanoiu, copil ucis pe fondul starii de ebrietate, 2 ani cu suspendare. iar daca i se retin circumstante atenuante, poate lua intre 15 zile si 2 ani (fara o zi).
  11. http://www.emaramures.ro/stiri/21327/ACTUA...aia-Mare-VIDEO- http://www.emaramures.ro/Video-Maramures/9...teana-Baia-Mare aici e stirea, inclusiv un material video dupa accident, mai exista si o serie de comentarii legate de viteza motociclistului,unii care afirma ca au fost la fata locului etc.
  12. http://www.emaramures.ro/Video-Maramures/7...nului-moto-2009
  13. linkul http://www.emaramures.ro/stiri/20086/ACCID...-nu-avea-permis
  14. da, frumoase poze. de acolo am extras una cu motociclete:
  15. felictari pentru copilut, sa creasca si sa se nasca sanatos. daca in 19.01.2009 http://www.mediafax.ro/life-inedit/luni-19...ml?4728;3770183 ai reusit sa fii fericit, nu mai are ce sa te afecteze tot anul (scuze de off-topic) spor cu niprul.
  16. cu permisiunea lui @valicaddy (indic sursa si platesc drepturile de autor!) pun in acest album poze cu niprul meu mt16, poze facute de vali (pe cand era motorul lui). va primi o alta culoare si atunci voi reveni cu poze facute de mine.
  17. honda cbr 600 rr limited edition 2009 - grafitti, prezentata in premiera la intermot in 2008 http://www.intermot.de/ http://www.loqu.com/honda-cbr-600-rr-limit...os/monaxd-34994 mai multe poze cu aceasta editie limitata aici: http://www.bikez.com/motorcycles/honda_cbr600rr_2009.php
  18. un articol despre caz, cu explicatii utile in legatura cu accidentul: http://www.cotidianul.ro/cornel_nistorescu...ideo-66876.html "Contactat de Cotidianul, Nistorescu a refuzat să precizeze dacă va încerca să se împace cu victimele înaintea demarării unei anchete penale efective. Aceasta nu poate fi declanÂşată de procurori decât dacă una dintre victime are nevoie de cel puțin 60 de zile de spitalizare sau dacă depune o plângere prealabilă. Purtătorul de cuvânt al Spitalului Floreasca, Bogdan Oprița, a declarat pentru NewsIn că starea celor două victime este stabilă. Bărbatul este internat la secția de Ortopedie, iar fata a fost operată Âşi se află internată la terapie intensivă. Ea a suferit o ruptură în zona abdominală, a declarat Oprița pentru sursa citată. Medicul nu a putut estima câte zile de îngrijiri medicale necesită cei doi pacienți."
  19. ce asi, in ce maneci? aiurea! nu trebuie decat sa se aplice legea. aici nu e joc de poker. chiar daca, asa cum s-a mai spus, e posiblil sa nici nu se ajunga la proces, daca tinerii nu sunt prea grav raniti si soferul plateste toate daunele morale/materiale. partile se impaca, nistorescu se alege cu permis suspendat + amenda + deficitul de imagine creat.
  20. in primul rand, limitarea de viteza se refera doar la anumite situatii. iar daca este semafor la trecerea de pietoni, asa cum au aratat si altii, chiar nu se aplica. in la doilea rand, nu orice incalcare a regulilor de circulatie atrage culpa comuna. important e ca acea incalcare a regulii de circulatie sa fi fost cauza accidentului. (daca eu trec cu masina pe verde si tu vii pe rosu si intram in coliziune, nu e culpa comuna, chiar daca eu, de pilda, nu am pusa centura de siguranta, sau treceam cu 100 km/h prin intersectie.) in cazul de fata, cauza accidentului a fost intoarcerea auto in loc nepermis si neacordare de prioritate. nu are nici o legatura viteza motocicletei. culpa exclusiva conducator auto.
  21. cateva reactii din presa/blogosfera: http://blogs.click.ro/simona_ionescu/2008/...-o-motocicleta/ http://morar.catavencu.ro/2008/12/07/sint-...otociclistilor/ http://www.zoso.ro/2008/12/o-manipulare-mica-dar-vioaie.html http://www.realitatea.net/doi-tineri-au-aj...fer_408911.html
  22. Kiev Motorcicle Plant = Fabrica de Motociclete Kiev. Si rusii de la IMZ si ucrainienii folosesc "plant" ca termen in engleza pt. "zavod". KMZ e de fapt KМЗ, la fel cum IMZ e de fapt ИМЗ, adica ИРБИТСКИЙ МОТОЦИКЛЕТНЫЙ ЗАВОД, ei traduc Irbit Motorcycle Plant si uneori Irbit Motorcycle Works. plant (engl.) = usine (fr.) = Werk (germ.) . iar google zice plant=planta!
  23. Max Friz's R 32

    Ural Cobra

    "Lumea s-a intors cu susul in jos. Roboteii inlocuiesc animalele de casa, a zbura devine mai ieftin decat mersul cu bicicleta, productia modelului BMW R 1200 C este oprita, iar singurul chopper european veritabil vine din Rusia. Si este un boxer. Wolf 750 trezeste emotii tocmai prin aura sa purista. Ghidonul 'apenhanger' este inalt, dar nu exagerat de mult, iar scaritele pozitionate avansat sunt cam distantate in lateral. Nu este o opera de arta, nici un exponent al perfectionismului extrem. Pura functionalitate dicteaza forma pana si in cazul cadrului - negru, vizibil, solid, destinat exclusiv mentinerii legaturii dintre componentele unei mecanici care transmite pilotului toata gama de senzatii posibile absolut nefiltrate. Fanta-Rainer zambeste larg, satisfacut, chiar daca din cei 50 CP declarati de rusi raman doar 40 atestati de bancul de probe german. Sau daca amortizoarele spate ar putea fi inlocuite, fara vreo consecinta observabila, cu doua bare de fier. Ori daca o cutie de viteze atat de indaratnica si-ar gasi locul mai degraba pe un tractor. Trairea directa a pilotarii unei motociclete atinge indiscutabil pe Ural cota maxima. Clar, BMW-ul are mai mult confort, mai mult crom, mai multa putere. Dar mai mult caracter nu are in nici un caz. Vine din nou o seara in care in care ne vom strange mainile la despartire, dupa experienta mersului cu doua motociclete aparent asemanatoare, dar de fapt atat de diferite. De asta data insa, nu mai intreb nimic despre vreun posibil schimb. Conosc deja raspunsul. " Rolf Henninges, in revista Motorrad 4/2005 http://www.motorradonline.de/archiv/motorr...ter.142695.htm# articol preluat si la noi de motolife, nr. 6/2005 /index.php?showtopic=19258 in rest, da cu 5-7000 de euro iti poti cumpara si o veritabila bijuterie, fara roti, sau chiar un wc de aur (cu efect de activia), ori la 80.000 euro chiar poti lua o veritabila bijuterie cu 2 roti http://morar.catavencu.ro/2008/10/06/bicic...entru-cocalari/ motocicleta ural nu e o bijuterie, ci un fier. pt. cei ce nici nu vor altceva.
  24. vali, in conditiile in care un ural cu atas e 10.000 euro, iar pt. un mt16 de 14 ani in stare buna se cere 3.300 euro http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showDeta...mp;pageNumber=2, pretul de 3000 euro pe un mt16 nou e foarte bun. asta chiar si in cazul in care nu ai putea sa obtii omologarea si l-ai inmatricula pe actele unui nipru vechi. si chiar daca esti carcotas, eu cred ca s-ar cumpara in romania en gros nipre la pretul asta si s-ar face "recarosari". probabil ca apoi s-ar revinde (aici sau afara) cu un adaos de vreo 2000 e. si asa, ar fi la jumate pretul unui ural. dar, vorba basmului (putin modificata): daca ar fi, nu s-ar povesti ...
×
×
  • Creează nouă...