Sari la conținut

marcone

Super Membru
  • Număr conținut

    2.123
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Orice postat de marcone

  1. Daca le-ai luat sa faci bani cu ele, foarte bune. Folosite in regim DYI nu merita asemenea cheltuiala, parerea mea. Uitandu-ma in cutia cu scule pe baterie, am o Makita, cred ca cea mai potenta varianta cu perii, un incarcator casa-masina, o baterie de 5Ah si o lanterna. Cred ca am dat cam 350RON pe ele, si le folosesc tot cam de atat.
  2. Pe considerente estetice, ar trebui schimbate prea multe la DL.
  3. Un sfat, nu vine Vstrom-ul pana nu cumperi si pui la punct pe urmatoarea, pe principiul gaina din mana vs cioara de pe gard.
  4. Cea mai mare problema a Vstomului e ca te invata zgarcit. La 5000 de euro (eventualele reparatii separat banuiersc) mobra upgrade la Vstrom nu cred. Poate un xtz1200 din primii ani, dar daca te feresti de Varadero din cauiza greutatii, Tenere e tot acolo.
  5. marcone

    Pareri Motocard

    Eu cu motocard am problema respectarii termenelor de livrare asumate. Mai nou vad ca livreaza cu DHL dar un DHL care ridica comanda de la ei pe 23 Mai si-mi da mie termin de livrare 2 Iunie, fata de 26 Mai, estimarea motocard.
  6. Corect, n-ar trebui sa mai dau sfaturi beat.
  7. Pe scurt, invarte motorul inca 180 de grade si vezi daca situatia se imbunatateste.
  8. Ma intereseaza un VFR800X, doar varianta cu radiatorul in fata, deci 2016 sau mai noua si cat mai stoc. Nu ma intereseza varianta carenata. Buget max 6000 euro Merge si 2015 cica: https://www.motorcyclespecs.co.za/model/Honda/honda_Crossrunner 15.htm
  9. E misto dracia, dar preturile sunt rupte de realitate, 20k euro pentru o motocicleta de oras. Eu fac cam 3000km anual in oras cu un cost al combustibilului de 500 de euro, deci as amortiza aceasta electrica in vreo 40 de ani, si nu stiu daca-i mai am.
  10. E ceva in aer pe la Iasi pe acolo, e a doua oara cand citesc astel de topicuri hilare ce implica ieseni, primul fiind cu Roland si al sau Transalp, acum multi ani. Nu ma pronunt daca e de bine sau rau, dar locul nu si-a pierdut "vibe-ul" Pentru initiatiorul topicului, nu m-as mai lega la cap cu transferuri de bani ce implica Revolut sau alte banci din afara Romaniei, Revolutul e folosit pentru a imparti costurile unui covrig sau spalare de bani. Banca ar trebui sa fie cu sediul in RO iar contul sa fie pe numele cumparatorului neaparat. Dar internet banking iti trebuie in ziua de astazi. La BT ai posibilitaea sa ai IB doar pe desktop, fara a utiliza dispozitive mobile. Eu inca am token la BT si nu renunt la el.
  11. Stati linistiti ca nu se schimba nimic, la fel cum s-a intamplat cu interzicerea accesului in centru pentru masinile sub un anumit Euro. Bucurestiul este si va ramane o saorma cu de toate.
  12. Am rezolvat problema si va recomand si voua: 0728715608, locatia e la intersectia dintre Drumul Sarii, Bulevardul Ghencea, Antiaeriana si 13 Sept, vis-a-vis de cimitir. Omul e specialist in piele si motociclist pe deasupra.
  13. Am fermoarele rupte atat la geaca textila cat si la cea de piele. Caut o recomandare updatata pentru serviciile de mai sus, pagina de Fb cat si userul au disparut.
  14. Cam tarziu pentru un salon moto, la sfarsit de Mai toata lumea e calare pe cate ceva. Pe de alta parte, dupa doi ani de pauza, merge de o plimbare pana la Romexpo.
  15. Am intrebat caci am un prieten care are un V85TT Euro4 si-mi spunea ca merge mai ok cu benzina cu cifra octanica mai mare. Si nu e efect placebo, la ce pret are benzina in zilele noastre Treaba cu intratul in viteza si gasitul neutrului ar trebui sa se rezolve prin rodaj, doar sa ai uleiul potrivit in cutie. Treaba cu prea mult ulei pus in cardan/cutie/motor de catre dealer e la ordinea zilei, dupa fiecare revizie a tebuit sa mai scoata ulei si asta in Ungaria, nu aici. Sa nu le fi si amestecat caci sunt 3 uleiuri diferite, nu e ca la mobrele normale unde cu 10w40 ai rezolvat treaba.
  16. Mobra cu personalitate, ce sa-i faci. O sa se rezolve pana la urma dar 65 de cai vor ramane 65 de cai. Nu detoneaza cu benzina de 95?
  17. https://www.rammount.com/consumer/on-road/motorcycle https://www.rammount.com/consumer/off-road/dirt-bike
  18. Undeva am auzit-o si eu, daca nu e adevarata, mea culpa.
  19. Cu rabla nu va asteptati sa lase dealerul nimic, ba chiar ma tem ca salta preturile. Oricum e pret bine 3000ron pentru un tichet considerant ca poti lua 3500ron ducand rabla la casat fara a achizitionat masina noua.
  20. Eu am fost entuziasmat la inceput, scoti bateria, o bagi la incarcat in casa, fara zgomot, trecut pe la pompa samd dar mi-a dat cu virgula la calcule.
  21. Pai da, ca petrolul il vand altora: The top exports of Norway are Crude Petroleum ($29.6B), Petroleum Gas ($23B), Non-fillet Fresh Fish ($6.82B), Refined Petroleum ($6.11B), and Raw Aluminium ($2.93B), exporting mostly to United Kingdom ($20B), Germany ($15.5B), Netherlands ($11.1B), Sweden ($10.1B), and France ($6.58B).
  22. Nu l-as folosi zilnic, altfel ar fi mult mai multi km pe an dar nici nu am momentan incredere in longevitatea bateriile actuale. Astept sa fiu placut suprins fie prin fiebiltiate dovedita in timp fie printr-un pret scazul al bateriilor.
  23. La fiecare drum prin oras fac cel putin 40km. Scuterele electrice au autonomie sub 100km, deci la fiecare 2 drumuri ar trebui sa incarc. Plus ca bateria se deterioreaza si stand degeaba, conform principiului: folosesti sau nu, vremea bateriei trece.
  24. Topicul asta are multi ani inainte. Personal aveam de gand sa-mi iau scuter electric pentru oras (Bucuresti) sa nu mai frec motorul aiurea. Pusesem ochii pe un Niu, 70km/h max si 80km autonomie minima, roti de 14, numai bun pentru urban. Toate bune si fumoase pana am trecut la calcule. Cum la electrice principala grija e bateria, Niu spune ca, desi garantia bateriei este de (doar) 2 ani, ea poate fi folosita pana la 5 (cine are telefon mobil pate confirma cat de mult mai tine bateria dupa 5 ani ). Scuterul are 2 baterii, fiecare costa 1000 de euro, deci asteptarea e ca dupa 5 ani sa dau 2000 de euro in baterii noi (daca mai ofera chinezii in 5 ani baterii pentru model, altfel direct la reciclat) Cu motocicleta fac in medie in oras 3000km pe an, consum 5.5 cam 220 euro pe benzina, deci in 5 ani 1100 de euro. Acum ma chinui sa justific diferenta de 900 de euro. N-am pus la socoteala cheltuielile de mentenanta pentru ca motorul il folosesc si in afara, scuterul asta nu, mentenanta o fac in regie proprie iar frane si cauciucuri necesita si electricele. Ca o concluzie personala, electricul va fi adoptat atunci cand bateriile vor avea fiabilitate DOVEDITA in timp sau se vor IEFTINI (originale saui aftermarket) sau vom fi OBLIGATI sa le adoptam (gen limita de viteza 30km/h in oras, acces doar cu vehicule electrice, benzina 10lei/l). Pana atunci eu tot benzina bag. Pe partea de ecologie, m-am convins inca de pe vremea in care dieselul era impins ca solutie impotriva poluarii. Gura merge, banii fosnesc, altul la rand.
×
×
  • Creează nouă...