Sari la conținut

ozzy

Super Membru
  • Număr conținut

    1.541
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Orice postat de ozzy

  1. Pe frigul asta nu pun mana pe chei nici daca ma platesi Am avut o tentativa cu doua saptamani in urma. Nu am reusit sa incalzim atelierul si dupa cateva ore am abandonat munca. Vine ea primavara.
  2. Diferenta in tre LOTR si HP este ca la HP si cartile si filmul sunt digerabile. In schimb la LOTR ori sunt eu prost ori cartea aia e imposibil de urmarit. Daca LOTR este carte pentru copii inseamna ca la ei acolo toti copii sunt genii. In viata mea nu am citit o carte cu atatea personaje imprastiate prin atatea tari cu tot atatia regi si regine si slujitori si...... Parerea mea este ca ala care a reusti sa scota un film cat de cat ok din catile alea e un geniu. A fost singura carte la care daca nu vedeam filmul nu as fi inteles nimic din ea.
  3. Nu prea am inteles la ce te referi la *voi singuri* si cine sunt cei de care nu stii. Nu o sa existe prea curand un ONG care sa iti reprezinte interesele. Arunca un ochi la ONG-urile de afara. Vezi cine le-a infiintat cine le sustine si apoi mai vorbim. Si miscarile de protest nu sunt niciodata inutile. Poate ca nu rezolva problema pe loc. Dar lasa semne de intrebare pe termen lung. Romanii intodeauna vor ca altii sa le reprezinte interesele. parca sunt toti frati cu Becali. Eu dau banul...pac, pac si ei saa imi faca mie treaba cu avocati si senatori. pac, pac. Nu omule. Nimeni in lumea asta nu te va reprezenta mai bine decat o faci tu insuti. Desigur e mai simplu sa iti faca altii treaba. Eventual moca. Fiindca banii tai se duc la avocati cand ii dai la asociatie. dar asociatia aia este formata din niste oameni. Oamenii aia trebuie sa stranga banii de la platitori, trebuie sa angajeze avocati, sa verifice avocatii ca oamenii sunt parsivi de felul lor. Iti iau bani si la revedere. mai trebuie aceiasi oameni din asociatie sa identifice problemele motociclistior, sa isi faca nervi cu birocratia. Si toate astea din dragoste pentru motociclisti. Sau sa existe o cotizatie serioasa la asociatie din care acei oameni sa capete un salariu decent. Cam cati bani crezi ca ai putea sa dai tu si altii ca tine unei asociatii? Zi asa o suma lunara pe termen lung. Conform acestui articol http://www.slowride.ro/2012/12/18/circulatul-cu-motocicleta-este-sah-la-nivel-inalt/ in Viena sunt 70.000 de motociclisti. In Romania sunt cam tot atat. Cam cati crezi ca vor plati cotizatie la o asociatie? Imi e lene sa calculez. Dar ca om implicat si cu experienta in domeniu iti garantez ca nu vor fi bani nici de platit chiria la un sediu pe un an. Nu mai vorbim de avocati si salarii plus alte cheltuieli. Nu asa isi face treaba o asociatie. Crede-ma sau incearca si tu sa faci parte dintr-o asociatie si apoi mai vorbim. Prin 2005-2007 am scris un articol in revista Moto Life care se numea *Cu o floare nu se face primavara* Era un interviu cu directorul de la CSA din acea vreme. La intrebarea mea in care vroiam sa aflu de ce nu se poate plati asigurarea pe termen mai scurt raspunsul a fost ca au primit o singura sesizare de la un singur motociclist si cum cu o floare.... ok. dupa cativa ani am revenit cu un numar de asociatii care reprezentau cam 600 de oameni. Adica o gradina de flori. Brusc nu se mai putea schimba nimic fiindca e lege. Cum sa dea un stat al unei tari o lege care sa ma oblige sa platesc permanent o suma catre sectorul privat? OK. Sunt obligat de lege sa am asigurare cand merg cu masina. DAR NUMAI CAND MERG CU MASINA. Daca eu doua luni nu merg e normal sa nu platesc.
  4. Nu cred ca un sistem in care asigurarea sa se faca pe persoana si nu pe vehicul este cea mai buna abordare. Suntem intr-o tara saraca. Cum spunea si Aleko, poate ca suntem tinuti saraci intentionat. Oricum majoritatea familiilor de la noi au de regula un singur autoturism. O familie cu trei membrii ce detin permise de conducere ar trebui sa plateasca trei polite de asigurare cu toate ca toti trei conduc acelasi autoturism. Si atunci cei care isi permit sa cumpere mai multe masini, sa le intretina si sa le bage benzina nu e normal sa isi permita si o asigurare pentru fiecare? Adica pentru mine ar fi rentabil ce spuneti voi. Dar obisnuiesc sa ma gandesc si la cei din jurul meu. Eu am 2 masini si 2 motociclete la care le fac asigurare tot anul si sunt conduse de doua persoane eu si sotia. Mai am doua comuniste la care le fac pe 6 luni si cu care merg numai eu ocazional. Mie sistemul imi place cum este acum. Doar atat mi-as dori sa pot plati pe perioade mai scurte. Mare economie nu ar fi pentru mine. la masini oricum fac pe tot anul. As economisi cam o asigurare pe un an cumuland toate asigurarile la motoare. Nu e rau dar nici ceva fantastic nu e. Totusi nu e corect sa platesc niste bani in plus fiindca statul e mana in mana cu asiguratorii. Nu e corect sa platesc pentru un motor de 600 cc si 200 kg o asigurare aproape egala cu a unei masini de 1200 cc si de cinci ori mai grea. Cert este ca nu avem sanse sa schimbam nimic. Cati oameni ati auzit voi ca au schimbat o lege? Nu vorbim de asociatii de firme ori de sindicate. Asa oameni simplii ca noi care s-au adunat sa schimbe o lege. Cati au reusit? Nici cu mai multe asociatii la un loc nu avem nici o sansa. Asociatiile care au reusit sunt ori sindicate care au si putere finaciara, nu le e frica de amenzi si pot sa destabilizeze un sector economic, ori sunt asociatii de firme care au facut presiuni politice ajutati de puterea financiara din spatele lor. Daca nu ai cu ce sa fortezi mana statului ori sa ii cumperi bunavointa nu ai nici o sansa. Poate doar asociatia condusa de Chuck Norris sa ne poata ajuta. De aceea va spun ca noi singuri nu avem nici o sansa. Dar un miting la CSA tot as face in primavara. Doar asa ca sa ne varsam naduful Si sa strigam HOTII, HOTII. Ca e si TVR-ul alaturi si poate se aude pana la ei. Ce ziceti va bagati?
  5. A trebuit sa sterg adresa asa ca am editat. Nu pot sa atasez raspunsul CSA Si Aleko sa stii ca nu fac la toate pe tot anul. Numai la doua.
  6. Ca sa ne lamurim. AMR-ul nu a inventat apa calda. Uite aici un topic ceva mai vechi. /index.php?/topic/484350-rca-protest/ In 2009 eu am facut prima solicitare in numele AMR ca pe acolo imi distrugeam neuronii pe vremea aia. Noroc ca m-am vindecat la timp in urma injuraturilor primite. Probabil ca si acum sunt regretate acele injuraturi. Si o sa le mai regrete mult timp de acum in colo. Fiindca nu am putut sti daca atunci am primit raspuns din motive pe care le aflati in topicul de mai sus Am mai facut o solicitare in numele a 14 sau 15 ONG-uri de la care am strans personal stampile. Deci am mai facut o solicitare in numele a mai multe AMR-uri in toamna anului 2010. Din pacate nu pot sa atasez lista cu acele ONG-uri fara acordul lor. Aveti mai jos raspunsul CSA la solicitarile noastre ca eu din fericiream primit audienta la seful CSA. Aceste solicitari le gasiti postate de mine in linkul de mai sus. Nu va chinuiti sa cititi tot raspunsul CSA. Cititi ultimele doua fraze. CSA-ul nu poate schimba legea asigurarilor. Numai Parlamentul Romaniei poate face acest lucru. Si nu e simplu sa schimbi o lege. Va recomand sa nu va consumati energia intr-o lupta fara sanse de succes. Ma refer la membrii forumului. Totusi AMR-ului ii urez succes. Sper sa isi poata respecta promsiunile facute in acest topic. Singurul lucru pe care il mai putem face este sa o punem de un protest in fata la CSA. Nu o sa ne rezolve problemele acel protest dar macar or sa afle si altii de ele. Mai exista o varianta sa schimbam legea. Dar ii las pe cei de la AMR sa o gaseasca singuri. Cand o sa am timp o sa ma ocup si de varianta asta. Pe mine suma nu ma deranjeaza atat de tare. 500-600 de lei pe an pentru 4 motociclete nu mi se pare o suma enorma incat sa merg fara RCA. Sunt constient ca unii motociclisti nu isi permit o asemenea cheltuiala si au dreptate. De ce sa platim un serviciu de care nu beneficiem cateva luni pe an? Mi se pare furt din partea siguratorilor cu acordul statului.
  7. CUXI ai o adresa de email ca nu reusesc sa iti trmit PM
  8. Cat de tareeeeeee. Cum am vorbit stai sa fac si eu inventarul la ce am prin atelier si cred ca o rezolvam cu protectiile alea. Oricum pe tine te agatam pe drum. Nu cred ca are rost sa vii pana la Bucuresti si apoi sa te intorci la Sinaia. Poate cand vom pleca spre mare sa vii tu spre noi. Plecarile oricum vor fi in zile diferite ca mai trebuie sa si muncim. Adica la un sfarsit de saptamana spre SInaia si altul catre Mamaia. Pana atunci pregateste agregatul de drum. E cam devreme sa hotaram. Oricum o sa fie prin mijlocul verii. Adica sa fie suficient de cald si la munte incat sa putem dormi la cort. Evident ca poti merge si tu. De fapt cum am mai spus poate merge orcine indiferent daca merge pe Mobra ori pe ce are el acasa. Cei care ne insotesc cu motoare moderne vor merge inainte cu rugamintea sa se opreasca cat se poate de des pentru poze si filme in timp ce trecem noi cu Mobrele pe langa ei. Apoi iar ne depasesc si ne astepta sa trecem. Eventual sa ne faca galerie. O stiti pe aia? Moarte sigura e cobra dar mai sigura e Mobra. Asa arata mobra mea deocamdata. Cand ma apuc sa o montez mai fac poze. A costat 450 lei, este inmatriculata si nu este ruginita. Imi lipseste la ea pedala de pornire. Ma poate ajuta cineva?
  9. Este recomandat sa pastrezi denumirile generale pentru oamenii cu care te cunosti. Ti-am explicat ca eu nu ii consider prosti fiindca nu stiu mecanica. Nici eu nu stiu fizica atomica. Ii consider prosti fiindca nu se doteaza cu scule. Daca nici de data asta nu intelegi iti mai explic. Crede-ma ca stiu ce spun. Chiar exista sanse mari sa gaseasca pe cineva care este mai tehnic. Nu trebuie sa stii cine stie ce mecanica pentru a inlocui un cablu de ambreiaj, pentru a desface o roata ca sa ii faci pana, sa schimbi un bec, ori pentru a inadi un furtun de benzina/racire Am depanat motociclete prin corespondenta aici pe forum. Am depanat motociclete prin telefon. Daca te pricepi stii ca nu e complicat mai ales la lucrurile simple. Conditia este ca oameni sa aiba cu ce sa lucreze. Nu se apuca nimeni sa scoata pistone din motor in mijlocul drumului. Dara daca nu au scule la ei lucrurile simple devin comlicate si nu ii mai poate ajuta nimeni. Am fost de multe ori in situatia de a opri langa motociclist si a nu avea cu ce sa il ajut fiindca eram cu masina si nu aveam decat patent si surubelnita. Unul nu mai avea curent in baterie. Motor mare imposibil de pornit impins. Nu am putut sa ii dau curent fiindca avea saua prinsa cu suruburi si nu am avut cu ce sa o desfacem sa ajungem la baterie. Si aveam cabluri de pornire la mine, Macar i-am faut rost de duba. Dar sa chemi duba pentru o baterie descarcata e aiurea. Transportul costa cat o baterie noua. Dar degeaba gasesti sa cumperi baterie daca nu poti sa o scoti pe cea veche. Intelegi ce spun eu? Motociclistul cand pleaca la drum se bazeaza numai pe el. Nu pe MI, nu pe ACR-ul comunistilor, ori pe alte organizatii utopice. Si e dator sa fie pregatit cat poate el. Nu ii cere nimeni sa devina si inginer atunci cand isi cumpara motor. Dar sa isi ia la el cateva scule nu cred ca e o sarcina colosala. Un alt destept de prieten face pana de cauciuc la dracu in praznic. Ma suna si eu sun un alt prieten de prin zona sa se duca dupa el. Ala cu pana binenteles ca nu avea la el nici o cheie. Asa ca ala care avenit in ajutor a trebuit sa se intoarca sa ia scule si sa se duca inapoi sa ii scoata roata. Desteptul e aici pe forum si ma rog de el de 2-3 ani sa isi cumpere 3 chei fixe si doi clesti. Si ca sa il fac de ras e vorba de Mexykanu. Poate asa isi cupara si el scule. Si asta cu verificatul e o treaba buna. Dar cum spuneam- datorita binefecatorilor or sa plece toti cu mobrele neverificate ca doar are cine sa vina dupa ei. Oricum in general daca se strica altceva ce nu ai la tine si nu poti cumpara din apropiere nu mai e cazul sa o repari pe loc. Nici tu, nici MI si nici alti oameni de bine. Daca mergi pe principiul ca se strica altceva decat ai la tine inseamna ca esti un client sigur pentru ACR si alte organizatii demne de toata increderea. Si Popescu a omis sa spuna ca papucul ala al AMR trebuia sa functioneze pe baza de voluntariat. Eu nu imi aduc aminte sa fi avut vreodata mecanic, sofer si alte chestii de genul asta. Eu stiu ca trebuia sa facem cu schimbul cate o zi fiecare membru din cei 6-7 cati eram dintre care 2 fete. Totul trebuia sa fie benevol. Sa stam pe rand o zi intreaga la universitate pregatiti de interventie cu cagulele pe ochi ca la moto GP.. Cam asta era ideea. Dar de fapt papucul a fost cumparat in graba cu toti banii asociatiei inainte de SMAEB pentru ca Popescu vroia sa ii ia fatza lui Dobrescu. Incheiat citatul. Aveau ei doi niste suparari din trecut. Apoi a fost vandut fiindca nu avea girofar. Si inante sa trageti concluzii pripite ar trebui sa dati un telefon la ACR. Asa de control.
  10. Esti acid si ma ataci direct. Nu imi amintesc sa-ti fi vorbit eu vreodata urat. Probabil ca tu estu unul care pleaca fara scule la el si de aici indignarea. Totusi raman la parerea mea. Cei care pleaca fara minimul necesar de scule ori piese la ei sunt prosti facuti gramada. Exista chituri de reparatie pentru diverse elemente gata ambalate prin diverse magazine. Si nu costa o avere. In aceleasi magazine gasesti truse de scule mici si usoare cu strictul necesar la fel de ieftine. Stiu ca exista fete si atehnici. Dar asta nu ii impiedica sa aiba la ei scule si piese in asa fel incat atunci cand fac pana sa opreasca pe cineva care se pricepe. Nu trebuie sa fii neam de manivela ca sa nu ramai ca prostul in drum. E de ajuns sa fii suficient de inteligent sa fii prevazator. Nu stiu daca sesizezi diferenta. Eu nu i-am facut prosti fiindca nu se pricep la mecanica. I-am facut prosti fiindca pleaca nepregatiti la drum si daca se implementeaza ideea acestui topic or sa plece chiar si fara griji. Ce daca au un cui in cauciuc si il umbfla la doua zile. Nu conteaza. Vin baietii de la MI. Dar daca baietii de la MI nu au o anumita cheie in trusele lor. Cam cate scule pot cara ei pe o motocicleta in asa fel incat sa aiba toate cheile pentru toate motocicletele. Pentru a desface roata din spate la unele motociclete ai nevoie de un imbus foarte mare. Pana si eu am avut dificultati sa il gasesc de cumparat. Am facut o investitie care nu se va amortiza in veci fiindca acea cheie am folosit-o de doua ori in 4 ani. Cam ce investitii trebuie sa faca cei de la MI pentru a fi pregatiti pe tot cuprinsul tarii numai pentru cazurile de pana? Nu ar fi mai simplu ca MI sa puna la dispozitie neamuri de manivela iar motociclistii sa aiba macar sculele speciale pentru motoarele lor? Si daca tot au sculele speciale la ei nu mor daca isi iau la ei macar un patent si o surubelnita. Si cum motocicleta nu e autoturism exista o diferenta. Autoturismul daca se strica il poti lasa pe marginea drumului si sa pleci sa cauti ajutor. Daca vremea nu iti permite sa pleci dupa ajutor poti ramane la adapost pana se indreapta vremea. Autoturismul are roata de rezerva. Motocicleta nu o poti lasa pe marginea drumului fiindca ai multe sanse sa nu o mai gasesti. Bagajele sunt mai expuse si pot fi tentante pentru hoti. De aceea nu pot fi comparate cele doua vehicule. In plus este foarte dificil de ajuns la piesele motorului la masinile din noua generatie. E cam inutil sa ai scule la tine in afare de cele pentru schimbat roata, un patent si o surubelnita care oricum vin in trusa masnii. La motocicleta e diferit, totul e la vedere si accesibil. O carena are 5 suruburi maxim si ai tot motorul la dispozitie cu cutie si transmisie finala. Caz concret. Ma suna un prieten cu un BMW ca a ramas in drum. Se intorcea de la mare. Duminica fiind nu a gasit nici o duba sa il ridice de acolo. Eu ma intorceam tot de la mare dar mai tarziu. Ma asteapta desteptul in drum cam 2 -3 ore pana ajung eu. Eu aveam scule pentru motorul meu. doar ca nu se potriveau si la BMW. Si uite asa am pierdut alte trei ore langa motorul ala fiindca el nu avea nici o scula la el si m-am chinuit sa le desfac cu japca. E prietenul meu dar e prost rau uneori si i-am comunicat acest aspect. In schimb ma suna Purghi. E aici pe froum fata. Vroia sa ii scot bateria de pe motor ca venise iarna. O chestie simpla care acum a invatat sa o faca singura si nu ma mai suna cu chestii banale. Avea fata toate sculele sub saua motocicletei ca eu nu a trebuit sa le scot pe ale mele desi venisem pregatit de data asta. Si ea tot BMW are. Deci se poate.
  11. Pot sa confirm si eu ca GSXR-ul e cam dificil pe denivelari. Cel putin ala cu care am mers eu model 2002. Cu alea mai vechi de 2000 nu am avut probleme. Poate e doar o coincidenta si aveau setari aiurea amandoua. Cert este ca mie mi separea ca nu am loc pe motorul ala. Si nu sunt o persoana foarte inalta. Am 1,80. Totusi persoanele mai scunde mi-au spus ca nu au probleme pe GSXR. Cel mai bine este sa verifici daca iti place pozitia inainte sa umperi un motor.
  12. Majoritatea pieselor enumerate de tine nu costa o avere si fiecare ar trebui sa le aiba la el cand pleaca la drum. Eu le am la mine permanent sub saua motocicletei. Dar sunt unii care nu au spatiu de depozitare sub sa si atunci ar trebui sa le ia la ei doar cand pleaca la drum. De asemenea si scule ar trebui sa aiba la ei cand pleaca. Ar fi o prostie sa deranjeze un om doar ca sa aduca un patent. Eu unul nu m-as deplasa doar ca sa duc un patent si niste sarma. Desigur daca sunt platit bine ma duc sa duc si o scobitoare. dar sa ma duc pe drumuri doar fiindca unul a fost destul de prost sa nu isi la un patent la el? Nu. Prostia coasta si se platesteste. De aceea trebuie sa aveti grija ce anume incurajati prin actiunile voastre. BB. Ala cu sarma si patentul nu e Chuck Norris e MacGyver.
  13. Salut, La prima intrebare e greu sa iti raspund. Pana acum nu am observat probleme nasoale la nici unul din modele. Si de verificat oricum trebuie sa verifici cam ce se verifica la un motor SH. CBR-ul e clar mult mai comod. GSX-R-ul e naspa rau mai ales cu pasager. Daca nu ai o pasagera de liceu de 30 kg te rupe. Cu o femeie normala pe saua din spate poti sa mergi in oras ture scurte dar cam atat. Desigur daca esti ceva mai sportiv poti sa mergi si mai mult. Saua pasagerului fiind foarte inalta il cam face pe pasager sa stea peste tine. LA HONDA NU SE INTAMPLA ASA CEVA. Glumesc. Textul cu majuscule este pentru incepatorul de mai sus. Si RR-ul de la honda este la fel de incomod. Consumul este mai mic la Honda. FIINDCA HONDA-I HONDA. Sa moara dusmanii mei. Alte recomandari nu am cum sa fac fiindca nu stiu ce preferinte ai tu. Ce anume vrei tu de la o motocicleta. Ca daca vrei sa agati gagici iti pot recomanda un Ducati. De fapt cam toate motocicletele sport italiene au un ceva al lor care place oricui. Desigur ca trebuie sa iti si permiti sa intretii o motocicleta Italiana. Dar ca idee cred ca sunt mult mai bune la agatat decat japonezele. Este ca si cand ai pune un Ferrari langa o Honda civic. Desigur ca Honda e mai practica, mai usor de intretinut, consuma mai putin. Ferrari este total inutil. Dar nu pentru utilitate a fost facut. Ca si motocicletele italiene de altfel. Te poti trezi cu ele ca te lasa in Siberia in mijlocul ursilor. A patit-o un mare expeditionar de aici de pe forum.
  14. Eu nu pot sa ma pronunt inca daca o sa vin ori nu. Depinde cine organizeaza. Ca daca printre organizatori sunt unii care spun despre cluburile moto ca sunt o adunatura de betivi eu nu vin. Dar daca totusi se organizeaza trebuie sa tineti cont de multe aspecte. In primul rand la locatie trebuie sa existe multa umbra. Daca se organizeaza orice intrecere, concurs va fi nevoie de implicarea FRM conform legii sporturilor. Daca se organizeaza doar o plimbare in grup mare pe TF eu unul nu ma bag fiindca tin la viata mea. E un drum complicat si nu vreau sa ma arunce un incepator or un teribilist in rapa cu tot cu nevasta. Trebuie sa tineti cont si de acest aspect. Se pot organiza in schimb plimbari in grupuri mici si pentru asta nici nu iti trebuie autorizatie. Parerea mea este ca trebuie sa incepeti organizarea in alt mod. Intai cautati sponsori. Nu neaparat pentru bani cat pentru participare. Din cate am vazut eu pe la intrunirile mari de pe afara, acolo este plin de corturi ale comerciantilor de diverse. Eu daca as face o astfel de intrunire as merge intai pe la cateva intruniri de pe afara. As vorbi cu organizatorii ca sa ma invete cum fac ei. As vorbi cu ei sa ma ajute sa iau legatura cu comeriantii, as vorbi cu comercianti si le-as lasa invitatii sa vina sa participe GRATUIT. As inchiria o parcela de pamant de la un privat si in primul an as organiza totul pe banii mei. Evident ca nu m-ar costa decat scena cu muzica, salubrizarea si chiria pamantului. Este o investitie pe termen lung fiindca daca treaba iese bine in anul urmator as cere o taxa modica de la comercianti iar peste inca un an doi as pune o taxa normala. Oricum in primul an or sa vina putini comercianti si putini participanti. In felul asta esti motivat sa iasa din ce in ce mai bine de la an la an. Daca se va organiza doar o alta intrunire cu nume pompos nu vad rostul deplasarii. Doar ca sa fiu unul dintre ceilalti? Sa stau la coada la doua tarabe de mici? Oricat de nationala ar fi intrunirea trebuie sa vina cu ceva in plus. Nu scriu nimic cu rautate, poate doar partea de la inceput sa fie mai rautacioasa dar am si eu motivele mele. Scriu doar ce as vrea eu sa gasesc acolo. Nu imi pasa de parada, plimbare pe TF, curse si alte deplasari la care ma pot duce si singur daca vreau. Dar ca tuturor oamenilor imi place balciul. Ca si intrunirile alea mari de pe afara sunt tot niste balciuri doar ca sunt mai civilizate. Si daca nu am timp sa ma duc la intrunirile alea mari de pe afara chiar mi-as dori una aici la noi. As vrea un SMAEB in aer liber. Cu concerte, baruri cu teme diferite, magazine cu diverse si cu reduceri, Comercianti de prin alte tari. tatuatori, pictori de motociclete, Chestii care sa nu ma lase sa ma plictisesc. Daca nu faceti macar jumatate din ce scrie mai sus mai bine stati cuminti. Ca lumea e satula de intruniri cu doua tarabe cu mici si un dozator de bere. Imi place si al intrunirile de la noi fiindca ma duc sa ma vad cu prietenii din tara. Dar nu cred ca mai e nevoie de inca una la fel. Cautati faaker see pe net. Sau faak am see. Cam asta as vrea eu daca se poate. macar putin din ce e acolo.
  15. Am si eu o intrebare. Rahaturile alea de scrie pe ele ca sunt pentru curatat injectoare chiar fac treaba ori este vrajeala. Intreb fiindca am avut in vara un GSR din 2010 la reparat care mergea in trei pistoane. Avea 3000 de km si tocmai iesise din garantie. Eu de felul meu nu fac motoare pe injectie ca nu ma pricep si nici nu am scule. Dar omul imi e preten si am zis sa arunc un ochi. Am pus zeama deaia de curatat injectoare si merge si acum in toate pistoanele. La un service i se recomandase sa schimbe injectia. Motorul mergea bine in turatii de peste 3000 dar in ture mici mergea in 3 pistoane. Sunt curios sa stiu daca zeama aia chiar curata mizeria ori am avut eu noroc?
  16. E posibil sa fi gasit prima Mobra. Sambata viitoare se duce un prieten dupa ea. Sa speram ca se rezolva bine treaba. Ne auzim peste o saptamana, eventual cu poze.
  17. Hai ma ca nu toti sunt ca tine. Mai exista si oameni normali.
  18. Eu cred ca acest serviciu este folositor doar oamenilor antisociali, profitorilor si jmecherilor. Pentru depanari de urgenta eu recomand mersul pe la intrunirile din tara. Te distrezi, iti faci prieteni si uite asa scapi de grija penelor in camp. Eu daca am probleme la Moeciu sun un prieten din Brasov. Daca el nu ma poate ajuta suna la un prieten care suna la alt prieten care vine si ma ajuta. Daca accepta si plata pentru ajtorul dat e foarte bine. Daca nu accepta ii raman dator. Ii raman dator oricum chiar daca accepta plata. Astfel daca imi suna telefonul si mi se comunica faptul ca este prieten cu omul care m-a ajutat la Moeciu eu sar in bocanci si ma duc sa il ajut ori daca nu pot sun la cineva care poate. Pana acum sistemul prieteni intre prieteni a functionat perfect. Oricum eu am telefonul pe forum. Daca suna cineva pe care nu il cunosc tot fac pe dracu in patru sa il rezolv. Daca nu pot eu sun mai departe si tot gasesc pe cineva sa il ajute. Uneori mai e nevoie si de putin tupeu ca sa ceri ajutor. O alta problema in Romania este lipsa banilor. Oamenii nu inteleg ca motociclismul nu este un sport ieftin. Ar vrea sa faca motociclism dar fara cheltuieli prea mari. Nu e o problema sa nu ai bani daca poti sa oferi altceva in schimb. Nici eu nu ma scald in bani. Dar multi oameni stiu ca sunt un tip saritor si sensibil la problemele altora. Dar am muncit mult ca sa ma fac remarcat in acest fel. Unii ar vrea sa se pise pe toti cei din jurul lor. Sa nu depuna nici un efort. Dar sa fie reparati cat mai ieftin si propt in caz de probleme. Eu cred ca un proiect in care motociclistii sa fie ajutati moca va atrage si incuraja toate loazele sa profite la maxim. Am prieteni care daca pleaca cu mine la drum nu isi mai iau scule la ei. Chiar sunt putin inconstienti. Daca eu ma hotarasc sa plec pe alt traseu ori sa ma intorc? Proiectul asta ii va incuraja multi motociclisti sa plece fara sa isi verifice motoarele, cu cauciucuri tocite... Vor pleca cu tot felul de nereguli bazandu-se pe faptul ca va veni cineva dupa ei gratis ori foarte ieftin. Iar fetele care se apuca de motociclism ar trebui sa isi ia masuri de precautie inainte sa plece la drum. Sa se agite sa caute sercice-uri, sa ia numere de telefon. Sa isi asigure cat de cat spatele pe traseul stabilit. Si nu ma refer doar la problemele mecanice. Dar asta e doar o parere. Poate ma insel. Poate din acest proiect va deriva ceva cu adevarat folositor. Daca exista timp si dedicatie merge o incercare. Succes.
  19. He, he. Tu zi unde e mbra si lasa vrajeala. Ca indiferent daca ne rezolvi cu mobra aia sau nu, oricum vii cu noi. Stii pozele alea de demult facute pe marginea drumului in care apareau doua mobre langa un Ij, Mz sau Simson? Cam asa or sa arate si pozele noasre. Oricum este invitat sa merga cu noi oricine doreste. Vom anunta plecarea din timp in asa fel incat sa se poata organiza tot poporul.
  20. O sa incerc sa nu dezamagesc. Dar va trebui sa ai rabdare. Eu nu prea mai dispun de timpul liber pe care il aveam pana acum cateva luni. Dar de terminat sigur o termin si sper sa nu fiu nevoit sa mai cumpar piese. Mai am una busita pentru piese. Dupa ce o termin o sa incep sa ajut cu piese pe altii care nu au. Ca doar nu o sa stau cu fiarele in magazie degeaba. Am eu un plan si cu Jawa asta. Dar e ceva mai complicat si nu sunt sigur ca or sa ma tina bretelele sa il pun in aplicare. Asa ca nu fac promisiuni de care nu sunt sigur ca le pot tine. Este o idee mai veche chiar aici pe forum. Dar pana atunci hai sa vedeti ce am mai mesterit. Nu e mare lucru dar atat am avut timp. Deocamdata m-am inpotmolit in amortizoare. Atat cele fata cat si cele spate. cele pe fata sunt reparate romaneste si trebuie sa cauut cealalta pereche sa fac din 4 doua bune. Si alta belea: Nu mai gasesc amortizoare din spate. Am gasit o pereche dar se pare ca nu sunt de la ea. Mie imi trebuie amortizoare ce se prind cu furca pe bucsele din cadru. Eu am gasit amortizoare cu bucsele pe ele. Habar nu am de unde dracu le am si pe alea. Dar ii dau eu de cap pana la urma. Trebuie sa le gasesc pe ale ei. asa ca am montat bascula si semicadrul din spate. Dupa ce rezolv treaba cu amortizoarele ma apuc de roti. Sa vad in ce stadiu sunt rulmentii. Ca oricum trebuie sa ma duc sa cumpar rulmenti pentu jug si sa nu fac drumul de doua ori. Dupa ce o urc pe roti ii pun si motorul.
  21. Ai mare dreptate cu Mamaia dar ce sa fac daca acolo am prieteni. Totusi poate dam o tura si pana la Neptun sa facem o poza cu simbolul litoralului comunist. Totusi putem pune problema si altfel. Daca ne ducem de la Sinaia la Mamaia le facem in ciuda tovarasilor militieni Lupasti. Vom duce mobrele acolo unde nu ar fi vrut ei sa ajungem niciodata. Vom duce mobrele acolo unde doar unii aveau voie sa merga. Acolo unde oamenii normali nu ajungeau niciodata. Oricum nu conteaza in ce fel privim lucrurile. Tot va fi o aventura frumoasa. M-am saturat sa apas butonul de start si sa plec la drum, sa vad locuri frumoase si sa ma intorc fara grija acasa. Nu spun ca aceste calatorii nu au farmecul lor. Si asta ne-am dorit dintodeauna. Sa avem motociclete la care sa nu mai fie nevoie sa desfacem nimic pe marginea drumului. Dar parca ceva imi lipseste uneori la aceste plimbari. Imi lipseste emotia drumului. Si ca sa imi satisfac aceasta dorinta aveam nevoie de o poveste. Eu nu pot sa bat drumurile fara nici un scop. Asa sunt eu. Eu nu ma duc pana la Sinaia doar ca sa am de unde sa ma intorc. Chiar daca ma duc doar pentru o poza cu castelul pe fundal, chiar daca ma duc iau doua conuri de brad pentru un decor. Imi trebuie un motiv sa fac un drum. Iar asta mi se pare un motiv frumos. Multumesc pentru link. Ar trebui sa il citesca de zece ori nostalgici fostului regim. Poate vor intelege ca daca lor le era bine nu la toti le era la fel. Domnul meu stim tot. Calul de dar nu se cauta la kilometraj. Iar daca zici ca e mai frumos fiecare pe mobra lui eu te cred si asa vom proceda. Sfaturile bune date din suflet trebuie pretuite. Oricum nu benzina ne doare pe noi ci exterienta redusa pe doua roti a lui 44. Noi inca nu am primit raspunsul cu mobrele alea dar poate vine si la noi mosul ca doar nu am fost cuminti degeaba. Multa sanatate va dorim si noi si sper din toata inima sa ne vedem la Mamaia calare pe Mobre. Stai ma omule sa facem rost de mobre si apoi incepem noi sa strigam pe aici dupa ce ne trebuie. EU sper sa le luam cat mai complete. Ca mi-a soptit mie un pasroi pe PM ca e mai indicat sa le luam complete. Mai ales motoarele sa fie in mintile lor. Multumim. Oricum esti trecut pe lista. Nu o lua si tu asa. Este evident ca nu toti posesorii de BMW au fost mari comunisti. Unii au facut sacrificii imense pentru un vis in care ei calareau un BMW. Dar si atunci ca si acum au fost diferente financiare intre oameni. Chiar daca in comunism toti ar fi trebuit sa fie egali se intampla deseori ca unii sa fie mai egali decat ceilalti. Si uneori nu poti sa nu te intrebi cum era posibil ca unii sa aiba motociclete Honda si Yamaha in acele vremuri. Oamenii simplii oricat de pasionati ar fi fost nu ar fi putut avea acces la anumite marci niciodata.
  22. Pai domnul meu cand vom pleca la drum nu ne goneste nimeni. Daca fac 10 ore pana la Mamaia ori fac doua zile ce conteaza. Ne oprim pe drum o reparam si plecam mai departe. Eu nu sunt un mecanic prost. Dar 44 e mecanic la o firma auto foarte renumita. Si stie ce face. In functie de cate Mobre gasim 44 o sa merga cu mine pe motor ori calare pe Mobra lui. Nici nu conteaza destinatia. Aventura e importanta. Chiar as fi dezamagit sa nu avem nici o problema. Tine aproape si poate reusim sa ne vedem cand ajungem la litoral. Cum spuneam as fi dezamagit sa nu se strice nimic. Macar o pana de cauciuc. Pai sigur ne vedem ca doar trecem pe la tine pe la poarta in drum spre Sinaia. Eventual te lipesti de noi si mergiem mai departe impreuna pana la Sinaia si inapoi. Asa ca apuca-te de treaba. Noi intre timp am gasit trei mobre gratis. Dar sunt pe la Campulung. Sa vedem cum ne facem timp sa ne ducem dupa ele.
  23. Bai Aleko, eu am un respect deosebit pentru tine si pentru tot ce faci tu in materie de comuniste. Stiu de asemenea cat ajutor ai dat altora ca sa isi puna fiarele pe sosea. Nu ne stim noi foarte bine dar eu stiu ce ai facut tu dea lungul timpului. De asemenea inteleg si ce spui tu si in mare parte ai dreptate. Totusi e pacat cand incepi sa raportezi la bani o pasiune. Pasiunea nu are limite financiare ori de timp. Eu nu imi refac motocicletele pentru valoarea pe care ar putea sa o aiba. Le refac pentru valoarea pe care le-o dau in sufletul meu. Nu le vand nici in tara si nici afara. Faptul ca se cauta pe afara Nipre cu atas nu justifica pretul din tara. Sunt multe chestii diferite. Este vorba de distanta, de acte vamale, taxe de inmatriculare. Noi suntem la cateva sute de km de Rusia. Si nici calitatea vanduta afara nu se compara cu ce gasesti pe la noi si nici salariile. Faptul ca vinzi un Nipru cu 2000 de euro in Germania nu e mare lucru la puterea lor de cuparare. Sa incerci sa faci lucrul asta la noi e o prostie. Vrei sa iei 2000 de euro pe el il vinzi afara. Nu dai anunt in Ro ca vede Gigel din satul Tulburel si zice ca poate sa ia si el 2000 de euro pe jaful lu* tasumare cu care a carat cartofi de la camp toata viata. Ia incerca tu sa vinzi in Germania Niprul cocosat de munca al lui Gigel. Sa vedem cam ce bani iei pe el. Incerca tu sa vinzi in germania chiar Niprul tau. care stiu ca e jmecher rau. Incerca sa vezi cam ce oferte ai. Daca tu poti sa vinzi nipre cu atas cu 2000 de euro in germania eu iti aduc doua containere pline. Facem banii jumate, jumate daca ma scapi de ele in doua trei luni. Nu spun ca nu se vand dar nici nu cred ca cererea justifica pretul. Nu sunt chiar asa cautate. Deci esti constient ca noi avem o disputa pe niste fiare care ajung in proportie de 50% la fier vechi. Cam asta e valoarea lor intr-o tara fara cultura. Cristi pe mine nu ma deranjeaza preturile samsarilor. Daca prostul cere eu nu sunt prost sa dau. Cel mai tare ma deranjeaza modul in care se desfasoara comertul in aceasta zona. Am cumparat multe piese pentru comuniste de pe site-uri straine. Fara sa mai punem la socoteala ca erau noi si mai ieftine decat cer ai nostri pe SH. ma uimea prezentarea . La ei aveau poze pe un site, la noi... Au poze facute in gradina. La noi apare cate unul pe forum, oportunist ca tot romanul si hop sare cu preturi nesimtite urmate de replica *daca nu il cumparati il dau la fier vechi*. Hai frate asta e mod de a face comert.? Asta e santaj sentimental Sectiunea asta a devenit un talcioc oribil. Poate ca am pierdut contactul cu realitatea copunistelor Aleko. Dar la revenire am avut un soc. Mai scrie cate unul din an in paste despre cate o restaurare, In rest numai vanzari de jafuri la preturi uimitoare. Acest fapt m-a determinat sa scriu despre aceasta restaurare. Ca eu din activitate nu m-am oprit. Doar ca nu am mai scris. Si ca fapt divers astazi am luat si restul de piese de la garaj. Maine le duc la atelier. Nu am mai gasit in schimb busonul de la rezervor. Daca nu il gasesc am gasit pe net nou cu 30 de lei. Maine poze.
  24. Nu stiu in ce fel de cercuri te invarti tu Aleko dar nu inteleg cum de nu observi ca unii si-au facut o afacere din a aduna fiare si a le vinde pe aici. Si nici macar nu au spirit de comercianti ca studii nici atat. Nu compara cu ce e afara din tara. Nici eu si nici tu nu traim in Germania si nici nu avem salariile nemtilor iar comerciantii nostrii nu au cultura financiara a nemtilor. Vor sa vanda fier vechi la pret de piese de colectie sa se adreseze pietei externe, Sa vedem cam cat succes or sa aiba. Tu stii ca eu in activitatea mea zilnica nu lucrez cu romanii? Pur si simplu nu isi permit sa ma platesca. Si atunci nici macar nu am oferte pentru tara asta. Stii ce e mai grav? Decat sa vanda la pret mic mai bine le dau la fier vechi ca sa nu strice piata. Asta a fost un raspuns primit de mine de la un samsar de fier vechi. Imi cerea 100 de euro pe o roata SH de Ij. De ij frate. Am adus.o din Rusia cu mai putin de 50 de euro fara transport ca a adus-o un prieten. Si a fost noua nu SH. Sunt cativa pe aici care ridica preturile nejustificat. Unul vindea o rapandula de Nipru fara acte cu 500 de euro. Ca asa vazuse el pe net ca sunt preturile. Cum sa ii explici ca daca o motocicleta a fost fabricata in 1985 nu este nici o motocicleta clasica si nici o motocicleta de colectie. Nici nu avea rost dialogul. Ulterior a luat pe ea cateva sute de lei la fier vechi. Tu spui ca orice motocicleta e colectionabila. Si ai dreptate. Dar nu orice mobra are valoare de colectie. Faptul ca tu colectionezi sa spuneam Nipre si Ij-uri nu te face un om bogat. Te numesti doar colectionar de Nipre si Ij-uri. Esti egal cu cei care colectioneaza capace de bere. Si daca ala se apuca sa vanda capacele de bere coelctionate de el la pret de timbre de colectie cum se numeste omul respectiv? Au trecut de mult vremurile cand un Nipru se vindea cu 500 de euro. Acum cu 500 de euro cumperi un CB 450 functional cu frane pe disc si pornire la buton. In rest cati bani bag eu in crom ori in vopsea e problema mea. Asta nu inseamna fierul vechi are valoare. Si nici nu creste valoarea unui fier investitile mele ulterioare. Tu cumperi un fier pentru cat valoareaza el ori il cuperi adaugand si investitia ta ulterioara la ptretul de cumparare? Si nici nu inteleg de unde a pornit moda asta cu refacutul motocicletei dupa coloritul original. De cand e lumea oamenii si.au vopsit fiarele in funtie de gusturi. Am un vecin care si-a cumparat pe vremuri Dacia verde noua si a vopsit-o rosie cand a ajuns cu ea acasa. Apoi a vandut-o si nimeni nu a comentat nimic ca nu mai avea vopseaua originala. Oricum nu e vorba de bani in discutia asta. E vorba de principii si prostie. Am dus motorul de la Jawa la atelier dar nu am avut aparat sa ii fac poze. Probabil maine cand duc si rotie si furca.
  25. Nu am auzit pana acum de motociclisti care sa aiba probleme sa merga cu o motocicleta. Motociclistii sunt oameni liberi. Merg cand vor ei si cum vor ei. Inmatricularea este cea mai mica problema a noastra. 44 o sa merga cu mine pe Mobra. Dar e posibil sa reconditionam cate Mobre gasim fiindca mai avem doi motociclisti dornici de aventura. Nu cred ca poti intelege. Multumesc Cuxi. Tu intodeauna ai fost saritor. Daca o sa avem nevoie te anunt. Nu cred ca drumul nostru va trece prin Pitesti. Dar te poti alatura daca doresti sa fii martor la aventura. Din pacate BMW-ul tau nu este de nomenclaturist. Aia aveau R 80 daca nu ma insel. Te poti interesa de ea? Imi poti face rost de un numar de tel de la proprietar? Cum spuneam mai am doi amatori. Multumesc mult. Se intampla ca simti cum vibreaza viata in jurul tau. Asta se intampla cand iti urmezi visele. Imi place sa rezonez cu acea vibratie. Multumesc Nu cred ca mai impinge cineva motocicleta in ziua de azi. Nu am spus ca plec fara telefon mobil la mine. Ti-am furat ciocolata cand eram mici? Iti luam mancarea din ghiozdan? Ne cunoastem? Daca iti sunt asa antipatic de ce intri pe topicurile mele? E o tara libera. Foloseste-ti drepturile omule. Multumesc totusi de incurajari. Eu cred ca nu esti suficient de informat cu privire la activitatea mea de motociclist. Pana acum am refacut 2 MZ-uri gat de lup, un MZ 125, un CZ 175, si sunt pe cale sa termin o Jawa 250 in doua tobe (vezi ca e topic), un Ij cu atas si inca un gat de lup. Nu e masochism. E pasiune. Ce fac eu cu timpul meu liber si cu banii mei ma priveste doar pe mine. Si oricum nu sunt cine stie ce bani. Ca nu le fac de expozitie. Le fac sa merga si sa arate cat mai aproape de original. Nu o sa bag 2000 de euro intr-o vechitura oricat imi plac acele vechituri. Am si eu o limita. name='SO_TOXIC' .deci sfatul meu este sa incerci ...MULTA BAFTA Multumesc mult. . Va fi o super aventura. name='VULPOIU' ...stai să vezi ce de ajutor o să-i fie "vorba bună" cînd o fi singur în niezu nopţii şi nijlocul cîmpului!!! Tre' să fii tembel să pleci la drum şi să crezi că în momentele alea te reconfortează "gîndurile bune". Gandurile bune te ajuta intodeauna. Cand esti in mijlocul noptii pe marginea drumului si deja ai epuizat toate ideile, gandurile bune te ajuta sa incerci in continuare. Poate tu nu mai poti de oboseala dar stii ca nu poti sa ii dezamagesti pe cei care sunt langa tine din tot sufletul. Dar nu se va intampla asa. Deja un om care nu ma cunoaste s-a oferit sa vina cu noi cu BMW-ul lui de nomenclaturist. Cred ca iti poti imagina unde or sa fie cei care ma cunosc. Poate sa plec pe ascuns ca sa nu vina cu mine. Desigur ca eu voi merge singur cu 50-60/H ora probabil. Nu are rost sa ii tin dupa mine, se vor duce inainte. Dar ei vor fi acolo pentru mine, pentru aventura mea, pentru ideile mele tembele. Vor fi acolo. Nu vor avea voie sa ma ajute decat in situatii extreme. Vor fi doar observatori. Si vor face pozeeeeeeeee. Multe poze. Eu nu am fost niciodata singur in lumea motociclistilor.. name='Louis Cyphre' Du-te, Ozzi, de unde vrei, pana unde vrei si cu ce vrei, ca mergi pe timpul tau, banii tai si pentru propria placere. Bafta. Merci Louis
×
×
  • Creează nouă...