Sari la conținut

pasquinel

Membru
  • Număr conținut

    422
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Orice postat de pasquinel

  1. Copilul din video are 17 ani. Băi, bolnavilor, 17 ani! Și, după umila mea părere, mergea mai bine decât 90 la sută din agramații înfoiați în pene de pe-aici. Ăstora cu "smardoi", "frică", "provocare", le urez să întâlnească de fiecare dată când se dau cu motoru' un gibon burtos cu tricou "BOSS" care să le articuleze o "perversă". Să mă c-a.c în forumul ăsta. Vă urez asfalt plin de că c.at. Luați cu pâine.
  2. Stimă back to you. Am învârtit niște ATV-uri (11 la număr) la Sucevița, prin 2007. Din modesta mea experiență, selectarea clientelei poate fi mai dificilă decât pare. Cireada mea de ATV-uri mergea doar pe drum forestier și avea câte 4 roți (dooh!), așa că nu mi-am bătut capul prea tare cu riscurile traficului. Am închis ochii uneori și când clientul mirosea a trăscău. Dar clienții noștri au mers întotdeauna însoțiți de noi (tovarășul meu sau eu), spre a evita emoțiile nedorite. @Razmar a zis 50 EUR. Așa aș zice și eu. Problema e că-ți trebuie un contract beton ca să acoperi eventualele mortăciuni, furăciuni, stricăciuni, zahăr în rezervor, cabluri rupte, ambreiaj prăjit, vopsea sărită, ghidon strâmb sau cardan rupt. Iar ca să poți face un asemenea contract, trebuie să funcționezi legal, adică să plătești salariile bugetarilor, pensiile speciale (lua-și-ar din ele lumânări și pastile), și nu mai rentează. Da' hai să zicem că mergi pe încredere. Îți spun sincer, dacă mă vezi cum arăt dimineața, mi-ai da motoreta pe datorie! Problema e că atunci când sunt în concediu (să nu creadă lumea că-s bețivan ratat), odată ajuns lângă o sursă de bere, mă transform în Sorbi-Lăți-Burtilă. Nu garantez că prind returul traseului cu giroscopul la purtător, mai degrabă îl găsești aruncat sub masă ori amanetat. Aș ajunge să-ți predau utilajul ca un Evel Knievel cu un castron în loc de cască și cu fața de masă în carouri în loc de mantie. Scuze, sunt nevorbit, am limbăriță. Se poate face, da' e cu riscuri mari și multe. 50 de euro aș da și eu, plus benzina. Și maxim 200 de euro garanție. Și aș scurta durata la maxim 4 ore. Așa poți să "prinzi" trei ture pe zi. Gânduri bune!
  3. Dacă aș avea așa o șansă, le-aș plăti și înmormântarea. Aș face și credit la bancă.
  4. Lasă copilu' în pace, master, că nici matale nu dai pe-afară de gramatică.
  5. Da, Eneos, să nu deranjeze. Într-un stat funcțional, "tăietorii de lemne" ar fi simpli prestatori de servicii, nu mafioți analfabeți, ca la noi, în românia. Tot într-un stat funcțional, "tăietorii de lemne" ar exploata parcele de pădure bine determinate, în scopul reîmprospătării fondului forestier. Un fel de curățenie anuală sau periodică a pădurii. Fixed pe dracu'. Pe topicul ăsta se vorbea despre dorința Cadariului de a interzice motoarele în 2 timpi pe traseele turistice. Nu mai poate ministrul de grija turiștilor. A zis ceva de manele date la maxim la ore imposibile? A zis ceva de gunoaiele aruncate la voia întâmplării? A zis ceva de lipsa de personal calificat care să vegheze asupra respectării legii? CARE LEGE?! Este următoarea întrebare pertinentă. Legea pe care o sug unele persoane, aceeași lege pe care alte persoane, bugetare prin excelență, o dau la supt. Pe cadariu, MINISTRUL TURISMULUI, îl doare zgomotul de la 2 timpi. Înfiorător. Liniște! Inspirați... Expirați... Miniștrii lucrează pentru voi! Well, ăștia care aveți motoare în doi timpi sau patru timpi care pot să meargă și în lipsa asfaltului, posesori de ATV-uri, ministrul Turismului :))))))) vă recomandă să vă schimbați pasiunea. Poate să vă apucați de pescuit? E doar o sugestie, dar hei! Pescuitul nu poluează, nu face gălăgie și nu deranjează turiștii care vor să scape de poluarea din oraș, plimbându-și hoitul o dată pe lună prin virginele păduri. Cadariul ar putea să monteze băncuțe pe vârf de munte! Să jucăm șah, români! Șahul combate scleroza! (Sper) Sau table! Neapărat pe bani. Table e un joc de strategie. Chiar. Dă-l dreacu' de motociclism în doi timpi, ăla e de la capitaliști. Huă. Hăuă. Trăiască. Fuck off.
  6. La fel cum se pot amenaja trasee turistice pentru dat cu pasul, s-ar putea amenaja, foarte simplu, și trasee pentru enduro, cross și ATV-uri. Sunt convins că s-ar găsi pasionați care chiar ar putea să ajute autoritățile să găsească trasee optime, care să nu-i deranjeze pe ceilalți turiști. Dar pentru asta ar trebui să avem autorități competente și implicate.
  7. Venind dinspre Grecia, am avut emoții într-un sat bulgăresc, unde unu' mai bronzat, la bustul gol și cu o sticlă goală în mână, făcea break-dance cu înjurături în mijlocul uliței, exact pe "trasa" mea. În rest, apă, paie și bătaie. M-a amuzat că în câteva sate prin care am trecut, era câte un indicator în centrul satului, pe care scria "Library". Să fiu al naibii dacă nu-mi venea să merg să citesc un Balzac și să schimb păreri cu cetățenii prezenți la bibliotecă: - Ă? Ți-a plăcutătă? Eu dau din cap că da. - Auzi, că nu i-a plăcutătă!
  8. Corec. Dar noi, MOTOCICLIȘTII, nu ne implicăm în bunul mers al țării, noi suntem apolitici. Apoliticii, un fel de agnostici, la fel de inutili pentru o națiune, la fel de nepăsători, atâta timp cât interesele personale nu le sunt afectate.
  9. Hai să discutăm subiectul, nu persoanele. Ministrul vieții a specificat că ar interzice total "dacă ar putea", scrie și în titlul articolului. Probabil a mers el la funcționarii ăia din subordinea lui și le-a zis: - Ia, uăi, făceți cumva să interzâcim gălăgia di pi munti, uăi, câ ma duari capu! - Domnule ministru venit din Moldova, nu e chiar așa de simplu!... - Crușea mami lor de motoșicliști! Conform dorințelor ministrului, adio Transfăgărășan, adio, Transalpina, adio, Transrarău, adio România! Ar ieși un imn frumos din versurile de mai sus (sau de mai jos, depinde cum țineți ecranu').
  10. Hai să (mă) dezvolt. Incompetența și impostura la nivel de ministere au ajuns la un nivel înfiorător. În loc să încurajeze concret inițiativele private, generatoare de bani la buget, "guvernanții" contra naturii se străduiesc, disperați, să poată asigura salariile bugetarilor. Oameni buni, s-a prăbușit UN DITAMAI PODUL, și nimeni nu răspunde!!! "Nu s-a recepționat, nu era deschis pentru circulație, n-avem noi treabă. Noi avem treabă doar cu salarii, prime, sporuri, tichete de vacanță, pensii speciale." Conform noilor legi, prin postarea mea risc să fiu băgat direct în pușcărie pentru "incitare la inițiativa pentru tăierea pensiilor speciale". (Glumesc, desigur). Băga-le-aș un par în (cenzurat) la toți pensionarii speciali și la morții lor de gradul I! (Cu respectul cuvenit, desigur). Ca o remarcă personală, dacă următorul ministru ar fi pasionat de motoare, ar declara că ar interzice liniștea! Atâta îi duce capu' pe "aleșii" neamului ăsta de daci liberi și blegi.
  11. Hai să interzicem tot, că e mai ieftin decât să investim în trasee amenajate și generatoare de bani. „Este o nenorocire, un dezastru”. Ministrul Turismului ar interzice, dacă ar putea, ATV-urile și motocicletele în zonele turistice - HotNews.ro Pe domnu' ministru îl deranjează motoarele în 2 timpi. Le-ar interzice "în totalitate, în totalitate". Și eu aș interzice pensiile speciale "în totalitate, în totalitate". Na, ziceți și voi.
  12. Corec. Când am întrebat pe-aici dacă e ok (adică ok din punct de vedere legal) să umblu cu Ka-Bar-ul în topcase când merg pe coclauri, au sărit mulți și m-au făcut maniac, ucigan, violator... nu, violator nu m-au făcut aici, da' nici nu mai contează. Da' revenind la topic, chestia asta cu șicanările în trafic mi se pare culmea stupizeniei. Cei care se pretează la așa ceva sunt, în general, frustrați. Ce mi se pare comic e că, după ce realizează cât au fost de pitecantropi, aproape toți o iau la fugă sau, în cazul de față, îngroapă cuțitul Păi asumă-ți, dacă tot te faci de rahat în public! Stai acolo, în mijlocul drumului! Când vin agenții de la Poliția Canală... pardon, Locală, întinde mâinile pline de sânge și spune-le să te aresteze, că nu-ți pasă, ți-ai apărat onoarea cu mândrie! Gizăz...
  13. Postarea de mai sus ar trebui să fie articol în Codul Rutier. S-a spus cam tot ce trebuie.
  14. S-ar putea să fie întinzătorul lanțului de distribuție uzat. Am avut și eu sunetul și am mers cu el vreo două'j de mii de kilometri până să încep să mă îngrijorez. Am găsit întinzător second cu 100 de lei și a dispărut sunetul.
  15. pasquinel

    Kawasaki EN500

    @adria1977 Dacă a început să-ți facă figuri de astea, împușcă-l, că se chinuie... EN-ul meu a mers bine cât a mers bine, dar când n-a mai mers bine, n-a mai mers bine, mi-a mâncat sufletul. Aceleași probleme clasice: piston dreapta - mort, magneți rotor rupți, CDI prăjit, carburatoare distruse fără nici un motiv evident. O dată am trecut dinspre Bistrița spre Rădăuți într-un piston, mi-a mâncat 10 litri de benzină și nu am luat foc în mers doar pentru că sunt norocos. Un prieten de-al meu care are același tip de utilaj a avut aceeași problemă: relanti de Harley, mers într-un piston, chestii. Și-a demontat carburatoarele, le-a scufundat peste noapte într-o baie de oțet și... miracol! A doua zi, după curățare și montare, motorul lui merge ceas! Lucky bastard... Bro, văd că ești din proximitate. Dacă ai cu ce să te deplasezi, hai într-o zi până la Rădăuți și te las să bagi ochiu' și cleștele în kawa-bird al meu. Trimite-mi mesaj și îți scriu acolo nr. meu de telefon, dacă ești interesat.
  16. În general taxa e între 2.6% și 3.7%, în funcție de tipul bateriei, dar partea nasoală e că există prohibiție la importul de baterii și trebuie să prezinți la vamă "Numarul de inregistrare in Registrul national al producatorilor si importatorilor de baterii si acumulatori gestionat de Ministerul Mediului, Apelor si Padurilor prin Agentia Nationala pentru Protectia Mediului". După aia: Nota de subsol 17031 Prevederile H.G. nr. 1132/2008, modificata si completata ulterior, (adică prohibiția la import) nu se aplica bateriilor si acumulatorilor utilizati in: - echipamentele asociate protectiei intereselor esentiale ale Romaniei, armele, munitiile si materialul de razboi, cu exceptia produselor care nu sunt destinate unor scopuri specific militare; - echipamentele destinate să fie lansate in spatiu. Nota de subsol 17032 Este interzis importul bateriilor si acumulatorilor care contin mercur intr-o proportie mai mare de 0,0005% din greutate, indiferent daca sunt sau nu integrate in aparate. Nota de subsol 17033 Este interzis importul bateriilor si acumulatorilor portabili, inclusiv a celor integrati in aparate, care contin cadmiu intr-o proportie mai mare de 0,002% din greutate.
  17. Moaaamăăă, domnu' Bill Gates, m-am făcut verde... Și nu din cauză că vine primăvara, ci de invidie!
  18. În primul rând, firma care ți-a adus motorul trebuia să facă tranzit T1 sau export din UK spre RO. Dacă te prezinți la vamă fără una din astea două, poți să pregătești din start 1500 de ronișori, cu titlul de amendă. Da' marea întrebare e: măcar te-ai prezentat la vamă?! NU poți înscrie moto fără declarația vamală de punere în liberă circulație (de import). Declarația respectivă reprezintă dovada că ai plătit taxele vamale și TVA la momentul introducerii motorului pe teritoriul UE. Iar până acolo, mai ai ceva pași de făcut.
  19. Dacă ai răbdare (și tutun), ascultă ce zice nenea. Deși vorbește cam mult pentru gustul meu, știe ce zice. Afli de la el toate răspunsurile. Vreau detector de metale: ce trebuie sa stiu? - Partea I: situatia de fapt in Romania - YouTube
  20. Am făcut și eu botezul detectorașului meu. Am mers total la întâmplare, pe malul râului, într-o pădurice de pini. Distracția a fost maximă, cred că tocmai mi-am descoperit un nou viciu...
  21. Dacă e repatriere, nu te costă nimica la vamă. Am intervenit ca ABS-ul pe asfalt ud, că deja se derapează. Nu știu cum e cu înmatricularea, dar cu vama e crystal clear, vorba francezului.
×
×
  • Creează nouă...