Sari la conținut

danutu_m

Super Membru
  • Număr conținut

    823
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Orice postat de danutu_m

  1. Poti incerca o metoda pe care am folosit-o cu succes la un ambreiaj hidraulic de la Aprilia (Brembo cred ca era producatorul), poate merge si la tine: tragi cu o seringa lichidul din rezervorul de la maneta, demontezi cilindrul, scoti pistonul, cureti ce e de curatat. Apoi tii cilindrul in pozitie orizontala (sper sa iti dea voie furtunul sa il pozitionezi cum vrei) si il umpli cu lichid pana la buza. Bagi apoi pistonul in cilindru doar cat sa treaca garnitura de buza cilindrului, cu grija, astfel incat sa versi cat mai putin lichid posibil. Apoi intorci/ rastorni cilindrul astfel incat surubul banjo (sau mai exact gaura pe unde iese lichidul din cilindru) sa fie in cel mai inalt punct dupa care apesi pe piston pana ajunge lichidul in rezervorul de la maneta. Daca faci operatiunea corect, nu ar trebui sa ramana aer pe instalatie.
  2. Man, nu știu de unde ai rămas cu impresia ca nu înțeleg cum aerodinamica afecteaza consumul. Cum practic și ciclism de sosea, cred ca înțeleg și simt cât se poate de bine acest efect.
  3. Bai da-o nabii, daca-s asa sensibile electricele la carosabil umed, inseamna ca daca pui doua biciclete pe plafon si ii dai cu peste 100 la ora, se duce naibii autonomia cu totul...
  4. Man, nu iti bate capul cu dilemele astea, intelege pur si simplu ca majoritatea celor care au electrice le folosesc pentru fataiala prin oras, sau in jurul orasului si mai au in gospodarie cel putin o masina (probabil cu motor termic sau hibrid). Fa un exercitiu de imaginatie: daca tu stai la casa, iti permiti cel putin o masina noua odata la 4-6 ani, esti nevoit sa te fatai zilnic acasa - munca - acasa, eventul intr-un oras aglomerat unde mai mult stai decat mergi, pai tre' sa fii nebun sa nu realizezi ca o masina electrica mica este ceea ce trebuie pentru nevoile tale de naveta. Bonus sa iti poti produce si curent prin panouri. Eu as avea totusi o alta dilema pentru persoane cum e Mircea Cazachevici, care au optat pentru a 2-a sau n'spea masina sa fie electrica pentru a face economie: v-ati intrebat vreodata cata economoie ati putea face daca inlocuiti masina electrica cu o bicicleta electrica?
  5. Daca tot te-a amuzat comentariul, care este experienta ta pe coclauri mai exact? Cu exceptia autostrazii (unde oricum e moarte pasiunii pe moto) n-ai cum sa zici ca nu poti merge decent pe asfalt cu o motocicleta de specificatiile lui Kove. Mers solo bineinteles, pentru ca nu vad ce sa cauti cu pasager pe offroad.
  6. Nu stiu despre voi, dar cu pretul actual al combustibilului si nivelul la care a ajuns RCA-ul, pot spune ca am devenit un biciclist convins. @frigider: poti sa pui un link cu sursa de unde ai luat furca fixa? Parca ma bate si pe mine gandul sa fac asta. Multumesc!
  7. Andrei, treaba este simpla: daca te pricepi cu engleza cauta pe forumuri de-afara dedicate modelului tau de motocicleta si vezi ce zice lumea vizavi de cum mai poti stoarce ceva putere din motor sau comportamentul in timp dupa ce ii pui set de 290cc. Fii sigur ca au facut altii treaba asta inainte. Sau vezi exact care sunt diferentele dintre wr250 si yz250 dpdv al motorului, pentru ca stiu ca yz-ul trage mai bine. Pana la urma cum folosesti motocicleta? Poate cu o simpla modificare a rapoartelor finale vei fi multumit de rezultat.
  8. incerci sa ataci linia la un unghi cat mai mare posibil, printr-o manevra mai brusca de virat la stanga, gen ocolirea unui obstacol imaginar prin partea stanga. Daca esti sigur pe aderenta existenta, poti accelera usor a.i. sa mai usurezi fata.
  9. Pentru ca e vorba de o motocicleta de hard enduro, care va rula pe strada extrem de putin. Se poate intampla sa fii nevoit să mergi pe strada dintr-un motiv sau altul si in cazul asta sa ai o motoreta înmatriculata te scapa de belele, daca ai asigurare si itp probabil scapi fara amenda. La ce te ajuta sa ii pui semnale si oglinzi daca la prima iesire le faci praf?
  10. Cred ca cel mai bine dai o fuga la o statie itp din zona ta si intrebi direct pe inspector daca mai poata sa treaca cu vederea anumite aspecte, pentru ca in final tu nu vei circula aproape deloc pe strada. Altfel, gandeste-te ca daca o pui la punct cu tot ce inseamna lumini, claxon, semnalizari, cel mai sigur ai pe el niste cauciucuri care nu sunt legale de strada... Eu cel putin asa am procedat cu un exc200 si a fost totul ok. Daca esti din Bucuresti iti pot recomanda statia itp la care am fost.
  11. Pai raspunsul probabil este simpu: suspensii slabe, in principal furca. Cand cobori cu fata de pe limitatorul de viteza, furca se comprima si combinat cu pasager si bagaje se micsoareaza mult garda la sol. Aici tine de constructia fizica a fiecaruia, dar si de greutate. Adica tu la 1.77 poti avea picioarele mai lungi comparativ cu altcineva care are o inaltime o idee mai mare. Apoi, greutatea corporala dicteaza cat se lasa motociclcleta atunci cand incaleci pe sa. Si nu in ultimul rand, sunt persoane care daca nu ating cu toata talpa jos nu se simt confortabil pe motocicleta la manevrele de pe loc sau viteza mica.
  12. La o motocicleta gandita din fabrica ca fiind adventure touring si implicit cu o cursa mai generoasa la suspensii, poti sa ii faci tu ce vrei, insa nu cred ca vei gasi un compromis bun intre a diminua efectul de picat in bot pe franare si in acelasi timp sa isi pastreze confort la rulatul peste denivelari. Asta daca are furca reglaj la compresie, ca altfel din reglaj la preincarcare si revenire nu faci nimic.
  13. Pana una, alta, in Bucuresti e ceva daca se întâlnesc doi biciclisti la semafor. Asa ca scenariul despre care scrii mai sus, nu stiu daca o sa il apuci in viata asta
  14. Din ce am inteles, mutand mai inapoi marcajul transversal care te obliga sa opresti, amenda se da in baza articol 100, alin. 3. (3.nerespectarea semnificației indicatoarelor și marcajelor de obligare;)
  15. Pai probabil e frustrarea mare ca nu e voie sa avanseze si motociclistii/scuteristii in careul ala. Daca ar fi dupa mine, da, as da cat mai multe drepturi biciclistilor/trotinetistilor, poate in felul asta se decid unii carutasi sa schimbe tabara. Ideea e ca deja la traficul normal din Bucuresti nu se mai pune problema ca bicicleta inurca masina, ci e invers.
  16. Sa strangi robinetul de preload nu inseamna ca intaresti suspensia, ci de fapt compensezi kg in plus cu care incarci motoreta, astfel incat la final ea sa isi pastreze geometria gandita de producator (atunci cand rulezi cu ea). Adica ma gandesc ca tu de fapt te-ai jucat cu geometria motocicletei si ai gasit o formula care iti place. Ai putea sa incerci sa faci urmatorul lucru: rogi pe cineva sa iti masoare sag-ul fata si spate, cu tine pe motoreta, cu setarile care iti plac. Apoi mai iei din preload la furca si amortizor spate astfel incat sa cobori motocicleta egal si de fata si de spate. Daca nu, o alta varianta la problema ar fi sa scoti motocicleta pe la coclau si exersezi ce nu iti place, adica manevre la viteza cat mai mica.
  17. De curiozitate, ce reglaje ai la suspensii? Poti sa pui o poza din manual cu ce inseamna setari standard si ce setari ai cand zici ca iti place cum se simte? Te intreb pentru ca din cate stiu, sa faci o suspensie sa fie mai rigida, te atingi de reglaj la compresie si revenire ceea ce nu ar trebui sa iti afecteze inaltimea seii.
  18. Bai baiatule, cum vorbesti tu ca un om mare. Asa-i ca pana la gsa, care e stiut ca ia curbele singur, nu ti s-a intamplat niciodata sa iei un viraj prost si sa iesi putin pe contrasens?
  19. Mai ai o varianta prin zona la locatia din linkul de mai jos: https://www.google.com/maps/place/Metropolis+Pizza/@44.3921137,26.1250412,178m/data=!3m2!1e3!4b1!4m5!3m4!1s0x40b1fe684fda7a5d:0x7ecc51890e251a64!8m2!3d44.3921127!4d26.1255897
  20. Nu am asa ceva, desi ma uitam dupa acest model atunci cand cautam o motoreta pentru nevasta-mea. Pentru naveta acasa-munca poti fi sigur ca e potrivita motocicleta, totusi pentru partea de aventura poate e cazul sa te gandesti putin. Adica tu stii ce fel de ture ai in plan sa faci (in afara asfaltului) caz in care sa nu cumva sa ajungi la limitarile motocicletei destul de repede. Singurul lucru la care ma gandesc ar fi pe parte de suspensii care cel mai probabil sunt moi, combinat cu o cursa destul de scurta, (140mm) sa te faca sa ajungi destul de usor la capat de cursa.
  21. N-are nicio treaba klr-ul, himalayan-ul, gs-ul 310 sau ktm-ul 390 cu motoreta despre care se discută în topic. Nu ca ar fi crf-ul la ani lumina peste cele de mai sus, dar cine se uita dupa asa ceva clar cauta o motocicleta cat mai usoara, cu o cursa lungă la suspensii, roata de 21" pe fata si o cutie de viteze gandita pentru offroad dar și asfalt.
  22. Maine dupa-amiaza, daca nu ploua, se baga cineva la o iesire la coclau sau pe malul Argesului?
  23. danutu_m

    2timpi sau 4timpu

    Salut, eu sunt la inceput in sportul asta, am trecut de la motor mai mare in 4 timpi (650cc) la 200cc 2 timpi si pot sa zic ca motorasul asta mic m-a resetat cu tot ceea ce stiam eu despre motoare. Pur si simplu trage ca turbatul, intra repede in plaja de putere si iti lungeste mainile. Fara o tehnica corecta te oboseste destul de repede pe coclauri. Referitor la intretinere, la motorul 2T ai mai putine componente (nu ai distribuitie si supape) deci mai putine batai de cap. Din ce citisem, inainte sa fac achizitia, se pare ca un piston la 4T are viata mai lunga, dar pe de alta parte multe au probleme cu supapele.
  24. Salut, intre reperii din linkurile de mai jos o sa gasesti zona respectiva. https://www.google.ro/maps/place/44°10'59.6"N+26°12'53.8"E/@44.1832138,26.2127453,535m/data=!3m2!1e3!4b1!4m14!1m7!3m6!1s0x40ae1759cbc4282f:0x4bc29253d46dd195!2sGostinari+087057!3b1!8m2!3d44.1829687!4d26.2143244!3m5!1s0x0:0x0!7e2!8m2!3d44.18321!4d26.2149337 https://www.google.ro/maps/place/44°10'22.4"N+26°15'49.5"E/@44.1728817,26.2621894,535m/data=!3m2!1e3!4b1!4m6!3m5!1s0x0:0x0!7e2!8m2!3d44.1728788!4d26.2637369
  25. Am mai explorat duminica asta malul Argesului si dpmdv chiar e o zonă faina de exersat pentru cei care sunt la inceput in sportul asta (printre care și eu). Zona e pe malul drept, in aval de podul de tuburi de la Gostinari. VID-20210314-WA0034.mp4 VID-20210314-WA0032.mp4
×
×
  • Creează nouă...