Sari la conținut

Adrian M.

Super Membru
  • Număr conținut

    4.656
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

  • Zile Câștigate

    1

Orice postat de Adrian M.

  1. Pune pe lista si un Vstrom de 650, sau un versys tot de 650. Ambele bune, per ansamblu, la tot si nimic specific. Simple, ieftine, fiabile, confortabile, merg la drum lung, ceva protectie la vant, suspensie cu cursa mai lunga fiind pe format sport touring adventure crossover cum naiba le mai numesc acum :)))
  2. TU de fapt intrebi cum faci o smecherie, sa arati tu ca se poate merge cu ce de fapt nu se poate. Ia arata tu un certifcat de ala de limitare, facut din afara. EU fac pariu ca si pe ala scrie clar ca limitarea s-a facut de la, pana la. Asta una. APoi, are si RAR la noi catalog cu taraboantele, si specificatii. Poti sa spui tu ce vrei, ca ei pe carte iti trec TOT CE AU EI IN BAZA DE DATE, PLUS certificatul tau de limitare. Deci sunt 99% sigur ca haiducia ta nu merge, nu vei avea acte de a2. ASta una. a doua, daca ai avea teoretic acte de A2 care sa fie conform cerintelor legale, dar moto nu i chiar asa, nu au cum sa descopere pe strada. Doar cand o cauta in baza de date, o gasesc cu puterea initiala mai mare, si pica iar smecheria. Lasa golaniile, si ia moto de a2. Ca i cu iz penal povestea.
  3. Nu i ce cauti, daca o sa compari cu fjr. Insa, daca vrei o moto fun, usoara, manevrabila, cu un cuplu si o livrare a puterii fuuuun acolo unde conteaza, si nu i dai cu viteze aberante-ca nu i sportiva si nu are geometrie sau suspensie pentru 250 la ora, atunci e ce trebuie. Saua e o mizerie, trebuie rezolvata. Protectia la vand de la piept in jos rezonabila. Probleme maaaari cu parbrizul, o mizerie. Buffeting grav. Solutii exista, dar urate toate, din aftermarket. SI arata urat fiindca problema tracer ului e ca are de fapt bordul, botul, farul, carenele din fata montate prea jos. Pui un givi cel mai mare touring, si rezolvi problema daca ai 1.80. Pui si un deflector, cum am eu pe givi, si de acolo am si mai mult reglaj. Uraaaata cu spume solutia, dar eu acum merg cu casca deschisa la 120. Insa, uiti de toate cand vezi cum livreaza puterea, cat de fun e. Da, nu i tren de 150 cai si 4 in linie, din nou, atentie cu ce compari. alternativa ar fi un TIGER 800, varianta de strada. Ala e mai comod, poziitie, sa,suspensii, dar nu i la fel de fun, e mai potolit motorul. Ai mai putea cauta un tiger 1050, capat de productie, misto motoreta tare. Pacat ca nu o mai fac.
  4. Si a1, da. Dar AM e mai simplu de obtinut. MIzerii?da, clar.
  5. In general posesorii de moto nu se uita cum trebuie la graficul ala privind raspunsul la intrebarea vesnica: CE ULEI SA PUN ? :))))) cele doua valori au legatura cu vascozitatea. la temperatura mica vs mare. Prima e pentru temperaturi mici, cu cat mai mica. A doua valoare e pentru temperaturi mari. 40w e pana in 40 de grade, zice graficul. Asta una. apoi, te poti uita si la recomandarile producatorilor de ulei, ai de la motul sau bel ray oil selector online, si iti da sugestii. Eu mereu am pus 10 sau 15 si 50 in coada, la moto anterioare. Si acum la tracer, am pus yamalube, ca de, garantie. Surpriza, ala stock vine 10w40, au si 15-50 dar cica vezi domle e performance si mai scump. Practic, n-am avut probleme cu yamalubu ieftin. Dar daca ar fi sa aleg, eu tot 15-50 as pune sintetic sau semi-Bel Ray cel mai probabil.
  6. salut, jucaria aia are o viteza constructiva de 70km/h. Si este o motocicleta electrica destinata utilizarii pe offfroad. NU este un vehicul legal, ce poate fi folosit pe strada. NU este o bicicleta! Si chiar daca ar fi omologata, si ar avea semnalizari si toate cele, tot nu ai putea sa mergi cu ea fara permis de conducere, fiindca prinde 70 la ora! Ca idee, tu la 16 ani poti obtine categoria AM, si poti lua fie ceva cu motor normal, fie electric. Dar la ambele ai limitari-fie de capacitate cilindrica-50cm3, fie de putere de 4KW la electrce. Surronul dat are 6kw Categoria AM - ce poti conduce? Cu permis AM poti conduce vehicule categoria AM - scuter / moped, cu doua, trei sau patru roti, a carui viteza maxima prin constructie este mai mare de 25 km/h dar nu depaseste 45 km/h. Vehicul care este echipat cu un motor cu ardere interna, cu aprindere prin scanteie, cu o capacitate cilindrica ce nu depaseste 50 cm3 sau cu un alt motor cu ardere interna ori, dupa caz, electric, a carui putere nominala continua maxima nu depaseste 4 kW, iar masa proprie a vehiculului nu depaseste 350 kg, neincluzand masa bateriilor in cazul vehiculului electric. Este asimilat mopedului cvadriciclul usor sau triciclul cu motor care pastreaza caracteristicile acestuia. Conditii de Inscriere scoala de soferi categoria AM Varsta minima de la care se poate incepe scoala pentru aceasta categorie este de 15 ani si 9 luni iar cand se implineste varsta de 16 ani se poate sustine examenul, proba practica. Orice cursant trebuie sa fie apt din punct de vedere medical si psihologic; Cursantul sa nu fi fost condamnat pentru infractiunile prevazute la Art.24 din O.U.G. 195/2002; Buletin - Carte de Identitate; Semnarea contractului de prestari servicii. si uite si varianta legala, de sur ron: https://surronbike.ro/magazin/moped-electric-sur-ron-light-bee-road-legal-x/ dar cum spuneam, ai nevoie de permis AM, jucaria inmatriculata, RCA. Si este limitat la 50 la ora, electronic.
  7. Salut, si bine ai venit. Faci din pacate ce fac mai toti-tu nici bine n-ai inceput scoala, dar vrei sfaturi de echipament, de motocicleta, de luna si soare:))) Eu zic sa le iei pe rand. Incepe scoala, vezi cum e, daca iti place, daca te descurci. Cum te simiti pe moto de scoala-naked. Pentru scoala, eu as lua daca as fi in locul tau, manusile mele, si casca mea macar. Nu as da o galagie de bani, ca nu stii dupa scoala ce faci, in ce directie o iei ,ce fel de moto iti place. M-as duce la magazine moto, de exemplu la asfalt uscat, as lua niste manusi de maxim 300 lei, si o casca tot asa, pana in 1000 lei. Dar sa aiba viziera cu pinlock(e o folie anti aburire) si ochelari de soare. Casca se cumpara pe probate, nu pe net, neaparat.
  8. Salut, intreaba la the bike hub romania, ei aduc oficial piaggio in ro. dar vezi si pe fb, este un grup piaggio ape romania, si intreaba acolo. Stiu ca mai vindea cineva in Bucuresti de noi jucarii de astea, si parca aveau service.
  9. Stiu ce zici. Ai musai nevoie de 6 trepte? iei fix ultima serie de productie pana sa puna cutia in 6. Saaaaau, scoti cashu, si iei unul cu productie dupa ce a venit nebunia cu recallul, si nu se incadreaza la recall-il are din fabrica. Dar asta inseamna deja multi bani La momentul discutiei mele cu dealerul, ktm/husqvarna dadeau doar 2 ani de garantie, fara posibilitate extindere. SI la cum e cu ktm/husqy, m-am cam debusolat atunci. Acum sunt mai curajosi, dau 3+2 ani garantie extinsa :)))) Si da, chiar ma gandesc inapoi la ideea initiala, de adventure. sunt in deliberari pana in toamna....
  10. Acum se merge pe pseudo tourere adventure sau crossoverele astea de le numesc ei sport touring, de tipul tracer 9. Categoria big bilke, motor de 1000cc macar, cardan, protectie la vant, cai, bla bla, e pa! Fuse si se duse din pacate... Am cochetat o gramada cu fjru ultimul model. Dar pentru mersul pe care l fac eu, nu e ce caut. Mare, grea, greoaie. Da, se aseaza, da, trage, da nu te bate vantul, cardan, e vis motoreta daca pleci 3 saptamani prin europa la drum intins. Dar cum ajungi pe chestii tehnice, viraje stranse, drumuri inguste, pt mine e prea grea.. E ca si cum ai avea un jack russel...langa un ..nu stiu...rottwiler? Protectia la vant e subiectiva. Eu nu suport caldura, si pe rt de exemplu a fost chin-prea multa protectie la vant :)) Mie imi place sa simt si ceva aer pe ici colo... Eu repet-cauta sa te sui macar pe ambele. Nu cumpara asa la orb totusi..
  11. N ai cu cine, arunca pastila si apoi nu raspunde. E plin de meseriasi de astia care i dau doar cu jeg pe tema scutere, el e unul dintre ele.Ca nu i place lui scutericiu, treaba lui. Eu in oras sunt mega multumit sa ma dau cu wcul Iar on topic: tracer 9 gt nu i de incepator. E destul de potent motorul, si poate bune in belea un novice. Protectia la vant clar nu e la nivel de maxi nici pe t7 nici pe t9, nici nu are rost comparatia. SI nu are rost nici cu sport tourere mari.
  12. Daca esti ironic, cam meh ironia. Daca vorbesti serios, io nu folosesc, ca s mai curajos din fire. E bun raspunsul, se aproaba? On topic: @longilinul, Amesteci cam rau lucrurile! vrei o ciorba cu tarhon afumatura si smantana, dar vrei sa i pui si 2l de bors de casa ca in Moldova:))) Trebuie in primul rand sa te gandesti foarte bine la ce folosesti jucaria. Asta vad ca ai cam facut, naveta, ocazional drumuri lungi, iar in oras , doar oras mic, nu i cazul de aglomeratie, trafic, etc. Ambele utilaje pot face ce vrei tu. O fac insa foarte diferit. Forza 750 : Maxiscuter. Mare, gras, dodolotz, cu spatiu depozitare meh-22l doar-incape doar o casca, DCT. Centru de greutate jos, manevrabil, dar totusi maare-lung si lat. Protectie la vant la nivel de tourer mare. Pozitie asa si asa la drum lung-eu unul nu prea indragesc pozitia de pe scuter, pe distante lungi- stai ca pe scaun/sau ca pe un cruiser Nu e cea mai ok pozitie pentru coloana, toata greutatea se duce in noada, pt spate nu i grozav. SCUMP pentru un scuter, din punctul meu de vedere-mi se pare mult sa dai 11k pe ....un scuter Yamaha tracer 7 Motocicleta Supla, jucausa, manevrabila. Viteze Pozitie de pilotaj mai activa-esti usor aplecat pe ghidon, iar picioarele vin sub tine-asta face ca o parte din greutate se se duca pe scarite cat si rezervor-te sprijini cu genunchii de el. Pozitia asta este mult mai confortabila pentru timp mai indelungat in sa, sau pur si simplu la un drum Bucuresti-Cluj. Nu stiu specificatii la ambele, dar e de vazut si suspensia-cred ca totusi tracerul are ceva mai ok. Protctie la vant clar sub forza. cam toate motocicletele expun mai mult la vant pilotul, prin constructia lor-cu unele exceptii. Sigur ai ceva vant la picioare, sub genunchi, sigur si la umeri, cap, etc. Depinde si de inaltimea ta mult. Exista si parbriz touring mare, care rezolva problema in mare parte. Fun factor, clar mai mare la Tracer. Cu un quickshifter, un parbriz mai mare, si un topcase, e gata de touring foarte fun. Daca nu stii ce e un quickshifter-e un device ce iti permite sa schimbi vitezele fara ambreiaj. Si atunci ai rezolvat problema de ambreiaj-dupa ce te pui in miscare dai de schimbator in sus sau un jos, pentru treapta superioara/inferioara. Unul dintre cele mai reusite motoare a celor de la yamaha, impreuna cu cel in 3 cilindrii. NC 750 X DCT Ca sa te incurc si mai tare, ar trebui sa pui in discutie si NC 750 X DCT. Este fix definitia unei moto de naveta. Ai cutia DCT, si scapi de ambreiaj si viteze-dar poti schimba cand vrei tu. Ai o moto cu centru de greutate jos-sus unde e rezervorul ai un gol in care incape ceva gentura/rucsac mic. Ai o moto usurica si simpatica, buna pentru un inceptor care face naveta, si nu vrea 130 cai si 250 pe autostrada. NU SPUNE NIMIC, are putini CAI, nu e fun comparand cu Tracer. Dar e acelasi motor ca pe maxi, un pic chiar mai voios. Dar este o jucarie PRACTICA, utila, simpla. Daca esti pragmatic, poate fi o solutie. E de ales practic vs fun. Eu as merge pe fun, in cazul tau, si as lua tracer. Si eu sunt utilizator de scuter, dar forza 350. In oras si naveta legata cu orasul, e top. Uite, de exemplu eu am mereu 2 casti sub sa, plus topcase in care duc bagaje dupa caz-rucsac, cumparaturi, etc. Si in oras asta e foarte util. E agil si manevrabil, nu i de gabaritul lui 750. Eu nu vad rostul scuterului maare-maxi, dar care sub sa are loc doar de o casca, si aia inghesuita! IN FINAL< cel mai important, ar trebui sa faci cumva sa te sui pe ele, sa vezi cum ti se par. Apoi, poate sa te si dai cu ele, fie si 10 minute. Cam greu, ca nu prea am vazut sa fie la teste forza 750-tracer mai exista, la cluj il gasesti cel mai probabil. Si asa poate iti dai seama mai bine ce vrei de la jucarie...
  13. zici tu. dar producatorii zic clar, ca nu ai voie sa montezi dracovenii sau sa dai gauri, ca isi pierde omologarea. Evident, cu litere mici mici mici, pe pagina 35 din cartea aia de 50 pagini mici mici mici , cu care vin castile :))))
  14. Primul suspect, bateria. Ia si masoara sa vezi daca mai are curent. Te-a intrebat deja cineva, porneste impinsa? ca atunci sigur de la baterie/ incarcare este. Fiind honda si vfr, ai sanse mari sa se fi dus statorul-boala comuna la honda si mai ales la vfr uri.
  15. Adrian M.

    Gps TomTom Rider

    Este modelul tom tom rider 2013. Toate cele dedicate moto-rider, sunt rezistente la apa, ploaie, vant, vibratii, caldura. N-ai treaba. The waterproof Rider weighs in at 353-grams, filling dimensions of 130 x 101 x 53mm. It features Bluetooth for hands-free phone calls and data-exchange, USB 2.0 for connectivity to a computer, and has internal memory but no SD slot. The glove-friendly 4.3" screen is of the multi-touch variety, and has an option to brighten, making it easier to read on sunny days, and also a small rim which occasionally acts as the screen's sun visor. Mai important e ce harti are incluse, ca suport exista, dar trebuie sa fi fost licenta din start luata-adica ideal, Full Europe. Unele veneau doar cu vest, altele doar centrala si est. ASta se poate verifica din contul logat al userului actual, pe platforma tomtom online.
  16. Or sa planga toti romanii, ca isi cumparau volvo uri noi pe banda rulanta :))))))))) Dar da, era clar trendul privind motorizarile volvo, au spus de niste ani de zile ca intentioneaza sa nu mai produca dizel. Benzinar hibrid, si aia e. Pt cine isi permite..
  17. Mai castigat esti cu un topcase cu perna montat.... iti va multumi pasagerul. Altfel e cand ai pe ce sa te sprijini, vs sa te tii. Oricat te-ai tine, la accelerari tot te duci pe spate.
  18. Noi intrebam ceva clar, tu raspunzi ca o sa pui tu poza. Cum e pana la urma, rugina pe toba sau pe galerie? Ca nu i un raspuns greu de dat. incep sa cred ca doar bagi batul prin gard de fapt.....
  19. Poate pe tine te cunosc altfel :)))))))))) Eu am mai fost pe acolo ,am mai cumparat si intrecut un costum clover, casti, manusi, mereu am negociat si mi-au dat pret bun.
  20. La v1 i-am dat un kit de coborare suspensie, FATA-SPATE. Adica si pe fata inlocuieste arcurile. Si atunci nu mai reglezi din prindere furca, deja e aliniata-vezi linkurile.
  21. Salut, am si eu unul, si nu am nici una dintre problemele semnalate de tine. Ca idee, mi-a ramas si mie o data blocat capacul de la buson. Vezi ca se intampla de la actionare incorecta, plus combinatie keyless plus buton selector. Vezi ca desi o pui pe pozitia de deshis, nu trece selectorul complet si nu iti da voie sa o deschizi. mai da o tura pe o alta pozitie si revino inapoi, problem solved. Legat de rugina-rugineste toba sau cot/teava legatura? Ca toba ma indoiesc ca rugineste. Ia pune o poza. Daca vorbim de intermediara, e perfect normal sa faca fenomenul de oxidare termica-toate fac asta, fie moto fie scuter. Ca nu i tratata ceramic. Ai montat topcase? ca ala troncane binisor cand treci peste denivelari. Are sistemul de fixare cu tolerante cam mari. Rezolvi foarte usor cu niste fasii de cauciuc bine plasate. Mai troncane si din suspensie, si e perfect normal. Are suspensie meh, simpla, cursa mica , roti mici. Nu i scuter de trecut peste gropi si denivelari in conditii de confort. Daca doreai asa ceva iti luai unul cu roti mai mari, de tipul piaggio beverly sau honda sh300. Nu are nici pe dracu, dar te zdruncina mai tare. Aia e. Ca idee, eu nu mai calc niciodata pe la Honda Nord-Pipera. Am doua honda, scuterul si rebelul sotiei, am trecut pe la ei o data cu ele, nu mai vreau , multumesc. preturi nesimtit de nesimtite, si abodarea a la BMW.... cu nasul pe sus. Anul asta am facut revizia la scuter la motorteam, a fost totul rapid si ok, cat au facut revizia am facut si un testride , am lasat si niste bani pe o geaca noua :)))
  22. Salut, ai mai multe variante: Prima, kit spate fata , schimbi arcuri: https://www.xparts.net/en/rear-lowering-kit-30mm-hyperpro-for-yamaha-fz6-2004-2009 https://www.xparts.net/en/front-lowering-kit-30mm-hyperpro-for-yamaha-fz6-/-fazer-2004-2011 Avantaje-pui arcuri noi, faci o revizie si la furca, dai un refresh la suspensie. Contra:scump tare. Varianta a 2-a: cumperi o piesa, care schimba pozitia de fixare amortizor spate, practic il coboara. Gasesti de 25-30 mm. Lowering link sau lowering kit. Plin pe internetul mare. De exemplu: https://www.genialmotor.it/en/faster96-lowering-kit-25mm-for-yamaha-fz6-naked-2004-2006-244415.html Atentie, la V2 trebuie coborata si fata, se face din prinderea furcii. Ca sa ai motocicleta la nivel, nu ridicata de fata vs spate. Atentie iar, la ambele variante, e posibil sa ai probleme cu cricul-va sta mai dreapta, cricul fiind prea lung. Solutia-iei un alt cric OEM din dezmembrari, pe care l tai, scurtezi, sudezi talpa la loc. Sau iei un cric aftermarket, reglabil. Daca nici asa nu i suficient, mai poti lua si o sa coborata-iar, scumpa. In oricare varianta, manevra se face la mecanic, nu pe internet....
  23. Salut, daca impinsa porneste, dar la buton nu, probabil ai o problema de natura electrica. Ori baterie moarta, ori incarcare moarta-releu de incarcare defect. Poti face , cum ti-a sugerat deja colegul, verificare cu un multimetru simplu. daca scrii pe youtube : how to check a motorcycle battery sau how to check motorcycle charging system, iti arata acolo cum sa faci. in linii mari, masori prima data bateria, sa vezi ce curent are. Daca are sub 12, deja iti pui semne de intrebare. Daca ai sub 10 , deja posibil sa fie pa. O pui la incarcat si vezi daca o ia din loc. o pui pe moto, legi multimetrul iar, dai sa o pornesti, si urmaresti caderea. daca pica sau o valoare, deja e posibil tot bateria sa fie pa-nu tine, se descarca prea repede. Uzual, nu prea are voie sa cada sub 11.5. O baterie incarcata e pe la 12.5 12.7. Apoi, daca a pornit, ar trebui sa ai undeva pe la 14 incarcarea. daca ai sub 14 sau peste 15, deja iti pui semne de intrebare privind starea releului de incarcare. Daca esti nepriceput, apeleaza la cineva care stie cat decat. Sa nu faci alte boacane...
×
×
  • Creează nouă...