Sari la conținut

switch

Super Membru
  • Număr conținut

    5.799
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Orice postat de switch

  1. Cautati "dusintors". Aparent a scris ceva
  2. Cumva e mai frig afara acum? Cu toate ca era cald in iunie cand ai desfacut... Din ce imi aduc aminte, trebuie schimbate arcurile mici ale decompresorului (si parca mai era un al patrulea pe undeva...) ca sa scapi de zgomotul acela. Complicata operatiune, caci trebuie demontat... tot. Erau mai multe posturi pe aici pe tema asta. Uite unul: La tine nu sunt probleme de genu, insa arcurile respective vin de la motorul 1996 si nu au fost cu siguranta schimbate niciodata.
  3. Doar sa dea un retard peste tine si in loc sa te rostogolesti pe caldaram, sa te infigi in plastic si sa iti striveasca partea ailalta un plaman. O nimica toata dealtfel, nu? Adevaru e ca stiu un nene care i-a cumparat Q7 lu nevasta ca sa aiba copiii mama. Femeia isi regla oglinzile sa vada odraslele din masina si mergea pe principiu "da ce, nu ma vede ca vin?"
  4. Scuter cu plastic, moartea vine pe nestiute. Cum de e permis cu asa ceva pe drumuri publice, nu stiu. Sper ca parintii sunt suficient de inteligenti cat sa nu cumpere asa ceva copiilor.
  5. Stii tu ca e coapta? Dupa miros probabil, altfel nu-mi imaginez cum te-ai prins De data asta te inseli insa. Culmea ca nu rugina e problema - rugina e cat pe orice esapament de 10 ani, cateva puncte ici colo, nimic special, iar in zona cu pricina nu prea exista deloc. Intregul sistem e in stare foarte buna data fiind varsta. A fost atinsa toba fix in apropierea imbinarii (poveste de Dorel, nu de rugina) si a pocnit unul din punctele de sudura cand s-a flexat tabla. N-am de gand sa dau 1000 euro (atat costa toba oem - si nu e cat sau ceva, e doar o ditai toba cu 3 camere) pentru ceva ce poate fi rezolvat cu o sudura buna, mai ales ca asta e singura hiba a intregului sistem de evacuare! Iar toba aftermarket pot sa iau la 800 lei maxim, livrata si montata, insa prefer sa repar toba originala fix din considerentele enuntate...
  6. Mersi @l.u.v Daca schimb toba cu una OEM, ma costa prea mult (ordin de marime 5000). La dezmembrari e greu de gasit modelul auto. Aftermaket am gasit niste petarde ordinare. E doar desprins putin racordul de la intrarea in toba, aia e singura "dauna". Cineva priceput ar trebui sa o poata reface, dar nu merge cu sudura grosiera ca distrugi toba imediat.
  7. Multam de pont si de feedback. Fix de asta imi e teama - dau un ban sa stiu ca nu-l am. Ca de rezolvat mai rau stric.
  8. Intreb si aici, poate am bafta si primesc un sfat util: puteti recomanda pe cineva (persoana sau firma) care sa se ocupe se sudura migaloasa la tobe auto? Am o conserva cu o toba OEM ce are nevoie de sudura, insa tabla e subtire si sudorul de la tinichigerie nu se baga cu sculele lui. Mersi!
  9. Cred ca ar fi cazul sa dau unpin topicului asta, la cate 3 persoane mai stau pe el...
  10. Aia e carena frontala cu totul... doar la vreo dezmembrare pe undeva...
  11. Am eu o guma pe 17, insa nu-i de moto... Sunt curios de la ce era electrica... masa sau blocul de lumini?
  12. De la mine a plecat cu piese de la mama lui, distributia era originala, deci ce s-a schimbat s-a schimbat mai aproape de tine. Oricum, nici forumul asta nu mai este foarte frecventat, caci am vazut chiar recent pe cineva cu domi cu numere rosii.
  13. Omologare modificare, reomologare. Nu ti-au spus cei de la service-ul autorizat ce trebuie facut? Daca tot sunt autorizati RAR sa faca respectiva modificare? Aici ce tre sa faci: https://www.rarom.ro/?page_id=629 Aici iti faci programare pentru modificare, la RAR (Bucuresti, Ilfov, Prahova, Buzau sau Salaj, nu conteaza): https://www.rarom.ro/?page_id=254 Vei avea nevoie de actele doveditoare ale modificarii de la service, CIV, Talon, CI... toate cel mai probabil original + copie. Sigur mai sunt si altele specifice, gen o cerere tipizata, insa nu mai sunt la curent.
  14. Musai uleiul de la cartofi prajiti de la McDonalds, musai dupa ce l-au folosit 2 ani. Este esential sa utilizezi ulei 2T special, adaugat in conformitate cu specificatiile producatorului de la "cross"-u ala. Daca bagi orice altceva, se duce dracu motoru si ramai cu o bicicleta grea fara pedale. Iti recomand sa te documentezi ce inseamna acel "cross" si cum trebuie intretinut, in caz contrar risti sa iti rupi ceva - fie vreun os, fie capu, fie ceva pe la "cross de 80cc".
  15. Sincer nu cred ca ar fi putut demonstra cineva ca Oprea a fost de vina. Stim cu totii ca asa este, insa daca exista si posibilitatea ca nu el sa ceara explicit ceva... atunci nu e asa de alb pe negru dpdv legal. Ca a zis X sau a zis Y... meh. Fara ceva concret nu poti trage pe om la raspundere. Acuzatiile au fost formulate pentru cercetare, nu pentru condamnare - era clar ca nu condamna pe nimeni. Trist Semnalizarea lucrarilor e boala veche la noi. Era un canal deschis ieri pe la intersectie la Dimitrov in Bucuresti. Trei conuri din alea de cauciuc de jur imprejur. ATAT.
  16. Cat te costa in ziua de azi sa mergi 100km prin oras bara la bara cu electrica? La preturile reale ale curentului electric din ziua de azi, ca adio plafon cand iti incarci masinuta acasa... Intreb ca sunt si eu curios, sigur si-a facut cineva calculele.
  17. O poti vinde, doar ca nu poti circula cu ea nici tu nici noul proprietar. Acesta din urma va trebui sa o inmatriculeze final (numere negre) ca sa poata circula cu ea. Nu are dreptul la un nou set de numere rosii daca au fost deja scoase pe VIN numere rosii pentru 90 de zile total.
  18. Vad ca e greu cu link-urile, asadar copy-paste de la https://www.rarom.ro/?p=655 Daca l-a inlocuit "un prieten" sau "in regie proprie", e necesara reomologarea practic.
  19. Teoretic merge montat doar cu desfacut de suruburi. Eu parca nu am dat jos codita cand le-am montat. But can't really remember, au fost 10 ani de atunci si tu ai motoru langa tine. So... vrea cineva Domi-ul asta?
  20. Nu e normal acel consum de ulei. Consuma ulei foarte putin doar cand mergeai ca nebunu cu ea (dupa 2000km prin tara facuti cu gasca de vitezomani, a consumat cam 100ml, ceea ce la un schimb de unei e decent). Vad ca nu mai ai nici crash-ul de pe dreapta... probabil a plecat odata cu vechile tobe originale.
  21. Cred ca asta e singura afirmatie cu care nu sunt deloc de acord din ceea ce zici tu. Mai exista multe variatiuni, hibridizari etc. Cel putin in domeniul masinilor mici. Bine ca avem de acum full electric, sa ii vedem limitarile si problemele. E nevoie sa incepi de undeva, altfel niciodata nu o sa ajungi sa faci performanta. Iar la noi la Romanica, mai e mult pana departe. Ia un cartier comunist. Sau ia un complex rezidential post-comunist. Unde sunt locurile de parcare? Unde poti pune statia de incarcare pentru "publicul general"? In UK, NL, DK, IE ... e mult mai simplu ca lumea are curti. La noi ai masina la juma de strada de blocul tau, ca acolo ai loc de parcare (in cazul fericit in care ai loc de parcare). Am vazut si cazuri in care nenea de la parter si-a tras din balcon cablu de incarcare pentru masina, insa pentru cine sa de la 2 in sus si nu scuipa fix pe masina, devine interesant. Deci o sa fie complicat cu incarcarea la domiciliu.
  22. Da, pentru ca au incercat sa faca un Diesel asistat electric, nu electric asistat Diesel. Cand pui un tren de rulare gandit sa functioneze predominant electric, fara cuplaj mecanic permanent, cu motorul Diesel doar pe post de generator (asta NU a facut nimeni pana acum) poti obtine teoretic o eficienta impecabila in materie de distanta parcursa vs emisii. Pentru ca un Diesel la regim are emisii relativ mici. Problemele apar cand trebuie sa ii variezi regimul, daca nu ma insel amarnic. Dar daca ai 100kW electrici, Diesel-u nu trebuie sa fie nici mare, nici de megaputere/megacuplu. Trebuie doar sa fie foarte eficient. ...si daca reusesti sa faci pe dracu in patru sa iti arda benzina, iar ai un win. Si - dupa mine - cam singurul bridge disponibil intre vremea de azi si viitorul electric, daca el exista. Dar nu, nu e zero emisii, niciodata nu va ajunge acolo. Pentru zero emisii tare mi-e ca ne mai trebuie doua generatii de pile electrice cat mai originale din punct de vedere fizic/chimic. Actualele "baterii" sunt de rasu curcilor si au o amprenta de carbon mai mare decat un Passat 1.9 TDi.
  23. Intr-o tara in care un sfert din energie e pe carbuni, o treime pe gaz... nu ai cum sa pretinzi ca o masina electrica nu e poluanta. Si nu vorbesc doar de RO, priviti spre Europa. Sunt vreo 5 exceptii, in rest... de ce credeti ca s-a scumpit brusc energia cand nu mai curge gazu? Daca iei in calcul emisiile necesare cu producerea, transportarea si furnizarea energiei electrice, precum si costul masiv al bateriilor actuale dpdv al impactului asupra mediului, veti constata ca nu sunt tocmai eco. Cel putin generatia actuala. Motoarele Diesel, la modul general, daca nu au veleitati sportive, sunt ultraeficiente si mult mai putin poluante decat benzina. Concret, poti obtine emisii la jumatate daca folosesti un anumit regim si nu pui catalizator de dimensiunea unui purice. O tehnologie diesel-hibrid ar fi absolut imbatabila si ar cam mucifica eforturile de electificare. Repet, un diesl in regim e mai putin poluat decat un benzinar prin prisma eficientei. Ar mai fi ciclul diesel (pentru eficienta) cu alimentare pe benzina (care e mai rafinata decat motorina deci mai putin poluanta odata arsa), insa e tehnic foarte dificil de obtinut. Un astfel de motor ar fi moartea deisel-ului clasic si al benzinei clasice in acelasi timp. Doar Mazda a investit in cerceare in directia asta. Daca ar continua si l-ar imperechea cu sistemul electric de la Toyota, cred ca am avea un inlocuitor adevarat de 1.9tdi. Insa vorbim vorbe pentru ca 1/2 din lume nu are capacitatea sa migreze la electric. Europa + SUA&Canada -- maybe. O parte din Asia? Poate. Restul Asiei? Mexic? America latina? Australia AFRICA? Not so much.
  24. Care curele? Care CVT? Despre ce vorbim? Motorul hybrid Toyota/Lexus nu are curele la CVT... e angrenaj mecanic cu trei motoare: unul termic si doua electrice. Nu are niciun belt. Despre ce vorbim? Nu e CVT ca la scutere sau masini vechi, doar are comportament similar. @Silver Arrow eu am experienta cu Toyota in principiu, RAV4 mai vechi (prima generatie RAV hibrid), prius si mai vechi (luat SH si pus gaz pe el... masina aia nu se simtea la buzunar decat la ITP+RCA, in rest bagi de 100 de lei si uitai sa mai bagi), corolla si yaris. Am cochetat si cu lexus, insa diferenta de pret era doar pentru confort (peste nevoile mele) si am preferat sa dau banii pe o corolla full decat pe un lexus chel. Tehnic vorbind e o masina foarte buna, daca ai incredere in vanzator eu as lua in considerare serios masina. Daca nu, verificare in service macar. In principiu motorul nu va avea probleme, insa bateria hibrida s-ar putea sa aiba nevoie de inlocuire (1000euro daca nu ma insel). Sunt mai multe metode, mergi la un service Toyota mai "de cartier" si o sa te sfatuiasca baietii referitor la variante
×
×
  • Creează nouă...