Sari la conținut

iridiu192

Membru
  • Număr conținut

    108
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Orice postat de iridiu192

  1. pare un port de vacuum. nu imi e clar daca in poza se vede un carburator si burduful de cauciuc in care ar fi "surubul" de care zici tu. cred ca ar trebuii sa dai mai multe detalii.
  2. am rezolvat. revin cu o intrebare... nu reusesc sa imi dau seama din diagrame daca pinionul de plastic de pe partea cu motorul este identic cu cel de pe axul pompei de apa. nu am acces la motor pana in weekend si nu m-am uitat bine iar acum nu stiu daca sa iau 2 la fel sau trebuie alt cod. pe axul pompei este cod 11517652905 in motor pare sa fie la fel dar nu gasesc o referinta clara, poate confirma cineva de pe aici care a schimbat. https://www.realoem.com/bmw/enUS/showparts?id=0175-EUR-02-2004-R13-BMW-F_650_GS_04_0175,0185_&diagId=11_2932 hai ca se pare ca nu mai e un topic asa popular. am rezolvat si pb asta. ambele pinioane de plastic sunt acelasi cod , deci identice.
  3. salut. are cineva o pompa de apa de rezerva pe care ar vinde-o? am motorul desfacut de 10 zile si tocmai am aflat ca nu mai vine comanda :( si as da o tura in weekend. o platesc si raman recunoscator. multam. adrianxc pe gmail
  4. La toamna cand o sa ii verific supapele o sa desfac si intinzatorul sa vad daca e in bucati sau nu. Am tot citit ca cel montat din fabrica pe motoarele mai vechi are problema asta des.
  5. salut. revin cu un raspuns la problema (mea) cu tacanitul metalic la pornire dupa iernat - a disparut dupa aprox 2-3 km de mers mai domol, in timp ce mergeam la ai mei sa desfac intinzatorul de lant de distributie. zilele astea am fost pe la Macin (tura de 740km) si motorul se aude normal, ca anul trecut. e prima oara cand a tacanit dupa iernat. sper sa nu mai faca multumesc mult pentru sugestii.
  6. @ZIDU' mersi. amorsarea se face cu intinzatorul scos si imersat in ulei si pompez?
  7. @flavius.corhei - mersi - seamana mult zgomotul din filmarea de pe youtube cu ce face si al meu. o sa verific daca sunt stranse suruburile - nu am reglat nimic la supape pana acuma pt ca au fost tot timpul in specificatii - am avut grija sa nu scap nimic in motor - ti-am trimis pm cu masuratorile - trebuie sa gasesc sublerul sa iti confirm masuratorile - nu bag mana in foc pentru distanta intre flansa si capatul tijei (care din pacate e cea mai importanta masuratoare) @john17 - mersi. - nu e ciudat ca bataia dispare cand accelerez si reapare dupa un timp? Am mai pus un filmulet care se aude mai bine - sunt de fapt 2 filmari lipite in el:
  8. @flavius.corhei iti spun maine. motorul e la munca. mersi de raspunsuri. e cineva pe aici care a avut probleme cu lantul sau intinzatorul de lant? si stie careva daca se poate verifica intinzatorul? in manualul de pe dvd scrie ca se scoate capacul si se masoara distanta din flansa pana in piston. pe faq am gasit ca exista 2 modele de intinzator si e posibil sa il am pe cel vechi care nu tine bine presiunea.
  9. Salut Am pornit GS-ul (2004) zilele astea pentru prima oara dupa iernare si tacane metalic 1-2 minute pana se incalzeste si il turez. L-am pornit de 4 ori pana acuma si de fiecare data a tacanit. Inca nu am apucat sa merg cu el. A stat 4 luni nemiscat. Tacanitul nu exista in toamna, nu este influentat de apasarea manetei de ambreiaj, motorul porneste normal (la prima sau a 2-a cheie ), reactioneaza la gaz si sta la relanti normal. Supapele le-am verificat acum ~10 000km si sunt in parametrii normali din 2012 incoace (aceleasi marimi de lere go/no-go). Uleiul e schimbat acum 3000 km (in toamna), e curat si are nivelul corect. Martorul de ulei nu se aprinde. E Motul 7100 sintetic 10W-50. E prima oara cand pun 10W-50 in loc de 15W-50. Ciudat ca la pornire nu era ulei f mult in rezervor, fiind primul locru pe care l-am verificat. Joja era uscata. Dupa cateva minute de la prima pornire a revenit la nivel normal -> chiar... se poate scurge uleiul in alta parte peste iarna? Nu am mai remarcat chestia asta pana acuma. Tacanitul metalic poate sa fie semn ca se duce intinzatorul de lant? Sau lantul de distributie? Daca aveti ceva pareri va rog sa le scrieti. Am pus si o filmare scurta cu tacanitul pe utube (*variatia de turatie e de la mine, sa nu moara ca era cam rece):
  10. salut fisiere mari (peste 25MB si sub 10GB) puteti trimite cu gmail desktop pentru ca le urca automat pe google drive si face sharing de acolo. alte alternative: dropbox, digistorage, etc eu stiu 2 manuale mai raspandite: un pdf pt modelul 2000 (26MB, Edition: 11/99) si un dvd cu manualele pentru mai multe modele moto, care pare editie 2014 (3.34GB, v1.2.8.0) pdf-ul il poti tine pe telefon in caz ca trebuie sa umbli la motor pe drum aplicatia de pe DVD este foarte bine organizata dupa ce inveti un pic meniul. are pasi foarte detaliati si cu poze bune. tot pe DVD sunt valorile updatate pentru service.
  11. legat de baterie, un fel de long test review - e am pus in martie 2017 o baterie JMB12AL-A2 (JMT) luata cu 250 lei. inca porneste motorul si nu am avut pb cu ea. clar mai bune decat yuasa pe acid solutie care se evapora periodic. inainte de gel am schimbat 3 baterii la interval de 2 ani fiecare. asta cu gel pare fericita.
  12. da asa e... am citit initial "Calatorii in STRAINATATE", crezand ca e sub sectiunea de poze. imi pare rau. acum o sa ma simt dator sa pun poze de pe drum. sper ca ai rabdare 2 saptamani sa vezi si poze Pana una alta - filmare cu trecerea pe la Mazaka in 2014
  13. Salut. Anul asta o sa ajung iar in Grecia, dar ca sa variez drumul as incerca si o alta trecere Bulgaria - Grecia. A fost cineva recent pe varianta Plovdiv - Peshtera - Batak - Dospat - Delcev - Ilindeni - Exochi? (37+197+19) Nu gasesc prea multe informatii despre starea drumului. Pe street view drumul apare su sectiuni de macadam si in lucru dar pozele par facute in 2012. Am mai gasit niste postari vechi de prin 2008/9 in care drumul nu era foarte ok dar nimic recent. Intreb pentru ca mergem si cu o masina dupa noi anul asta. Sa rezum trecerile de la Greci (poate mai cauta careva pe viitor): Kulata - asta cred ca e cel mai utilizat punct de frontiera, e pe vale, peisaje faine cum vi de pe Sofia - stare drum bun - multa autostrada (am fost 1 data inainte sa existe autostrada pe Sofia) Ilinden - nu stiu cum e - util daca esti in regiunea Plovdiv si vrei sa treci prin munti (vreau sa merg anul asta) Rudozem - aici e drum in bulgaria dar grecii nu au construit nimic la ei (nu se poate trece inca) Zlatograd - peisaje frumoase, dar drum rau, ingust si obositor daca te grabesti, multe serpentine (am fost de 2 ori inainte sa deschida Makaza) Makaza - peisaje frumoase, drum bun, relativ rapid, bun pt Thassos, Samothraki, Chalkidiki (am fost de 3 ori) Slaveevo - drum secundar in camp, aprope de Svilengrad (nu am mers niciodata) Slivengrad - destul de plictisitor, campie, vara e foarte cald, bun sa mergi/vi spre/de pe coasta marii negre (am fost 1 data cand am tinut litoralul marii negre pana la Jurilovca) *Alte treceri eu nu stiu. Deci daca a fost cineva pe Ilinden - Exochi recent sau prin zona Batak - Dospat, va rog sa scrieti pareri. Multumesc.
  14. cred ca pe asta il cauta: WK720 sau pe asta WK69/2 nu m-as incurca pt 400 ron (gasesti in uk) sa ma joc cu furtunele din zona de presiune cu benzina ia in calcul si faptul ca filtrul se poate folosii mult si bine (cel putin 50 000 km) » Post actualizat in 28 Jul 2018 11:42 Cel mai des pe forumuri am vazut codul asta WK69/2: http://f650gs.pl/topic/11452-filtr-paliwa-w-poszukiwaniu-oszcz%C4%99dno%C5%9Bci/ E si cel mai ieftin cred din optiuni https://www.epiesa.ro/filtru-combustibil-mann-filter-wk-69-2-autoart-13225643.htm?gclid=Cj0KCQjwqPDaBRC6ARIsACAf4hBinlt01PAVyPXM1dCX9e9OYrGTrTQeYBbCDeKE-OI4PN8llUAZEO0aAu6IEALw_wcB Dupa cum ziceam, nu m-as incurca pt urmatorii 5-10 ani cat tine un filtru sa nu iau oem.
  15. iridiu192

    ITP moto

    La agrobarsa (wag) in bartolomeu. Sunt la al 3-lea la ei si nu am facut niciodata programare. Am prins liber si acum (vineri la ora 4), a durat 30 min si a costat 100 lei.
  16. eu am luat luna trecuta 2 anvelope de la ei (pentru prima data). am comunicat pe mail cu ei si m-au anuntat ca nu pot sa imi garanteze dot de 2018 dar sigur sunt maxim 18 luni vechime de productie si ca dureaza 5 zile pana le primesc. au venit in 5 zile. fata avea dot primavara 2018 si spatele vara 2017. happy customer.
  17. iridiu192

    BURSA LOCALA Brasov

    Donez anvelopa din poze. DOT 2012 Rulaj aprox 25000km Astept PM si stabilim cand ne putem vedea sa ridicati personal anvelopa. (in principiu seara) Observatii: -cu toate ca are crampoane nu este in conditie buna (material imbatranit) -o dau pentru cazuri speciale (itp, uz temporar...) -parerea mea e ca NU e ok pt uz normal » Post actualizat in 28 Jul 2018 16:29 Vand ghete moto de vara Dainese Street Biker Air, versiunea Lady, marime 36, culoare Lila. Pretul este fix 450 ron, nu trimit prin posta, curierul este suportat de cumparator si prefer predare personala pentru a proba ghetele. Sunt ghete cu protectii de glezne, foarte bine aerisite.
  18. iridiu192

    VULCANIZARE MOTO

    Va recomand sa mergeti la Alex. E un tip de treaba si se pricepe. Schimbatul a decurs foarte repede si cu programare. Este in incinta spalatoriei in spate.
  19. Nu stiu de bateria din link, pot sa iti zic ca am cu gel JMB12AL-A2 (JMT) luata pe 2017.03.06 cu 250 ron si inca merge normal. Peste iarna motorul a stat in garaj la munca (aprox +10C) si nu a trebuit sa dau jos bateria. Data viitoare o sa iau tot cu gel. Bateriile pe care le-am avut inainte YB12AL-A (cu care a venit motorul) si CB12AL-A/SM (Unibat) au tinut 2 ani fiecare. Iarna dupa 1-2 luni se descarcau si trebuia sa le incarc, vara in Grecia trebuia sa cumpar apa distilata si de acolo ceva probleme cu pornirile. Poti sa cauti sa vezi, poate e acesi baterie cu cele de la LP, de obicei bateriile sunt facute in aceasi fabrica si primesc doar cutia si stickerul in functie de cine le comanda. » Post actualizat in 01 Jul 2018 19:05 Am rezolvat cu frana spate. Acum nu mai scartaie si nu se mai incalzeste etrierul in mers (cand nu franez). Observatii: -in etrier si in pompa de frana spate era o gramada de mizerie -garniturile din etrier aveau depuneri pe ele (pete albe, dar nu se simteau la deget) -pompa de frana cu toate ca mergea fluent avea rugina in interior -pistonul spate avea mizerie pe exterior (cu toate ca am dat cu spray de frana si carpa cand am schimbat placutele) -pistonul spate nu avea piesa din plastic in el - apasa direct pe placuta - nu stiu daca unele modele asa sunt -pistonul spate avea urme de uzura pe partea teflonata -pistonul din pompa de frana avea urme in care teflonul se uzase -la pompa de frana sa desfaceti usor siguranta - mie mi-a sarit la naiba in praznic - bine ca aveam kitul si oricum schimbam -am folosit unsorile venite la pachet in kituri (ceva f lichid pentru etrier si o vaselina destul de vascoasa - parea siliconica - pentru pompa de frana) -am spalat totul cu apa si sapun, periuta de dinti colgate si alte perii si pensule moi sa nu zgarie, am clatit bine, am uscat cu piston de aer comprimat -inainte sa imping pistonul de tot in etrier am pus un strat bun de vaselina de etrier (abe) pe piston sa stea uns Alte observatii -nu umblati la frana daca nu stiti ce faceti -nu zgariati sub nici o forma nici o suprafata de piston sau garnitura sau perete care intra in contact cu garnituri sau pistoane -nu lasati lichid de frana in contact cu suprafete vopsite -nu folositi decat lichid de frana proaspat deschis -ganditi de 2 ori inainte sa faceti ceva la frana Poze pentru curiosi: Mizeria din etrier Etrier dupa curatare Mizerie pe piston Pistonul nou cu material plastic in interior (asa arata si cele de pe etrierul fata la mine; doar plasticul face contact cu placuta de frana acuma) Pompa de frana murdara Pompa de frana dupa curatare » Post actualizat in 09 Jul 2018 08:17 Update - iar a inceput sa scartaie frana spate Nu se mai incalzeste discul si etrierul. Functioneaza normal doar ca scartaie enervant. Ori sunt placutele astea ceramic carbon predispuse la scartait ori mai incercam ceva (rotunjit toate colturile la placuta, pilit un pic din glazing-ul de pe placuta, unse toate suprafetele de contact dintre etrier si placuta cu vaselina de frana si poate chiar montarea unor saibe de clingherit intre disc si butuc ca la discul fata... le iau pe rand si va anunt cand se rezolva) Pana una alta sa va zic de un drum fain si relativ usor de facut cu GS-uri: Covasna - Comandau - Valea Jaristei (fara apendicele ala care urca pe Vf. Lacauti este usor, urcarea pe varf e grea, noua nu ne-a iesit samabta asta) Si o filmare cu portiuni din drum pentru curiosi: » Post actualizat in 18 Jul 2018 05:32 Update pt frana spate. Scartaitul a inceput sa dispara in timp, probabil de la asezarea placutei pe disc. Incalzitul discului si a etrierului este episodic. Adica sunt drumuri la care dupa 20 km etrierul e rece dar si zile in care daca pui apa pe etrier are peste 100 Celsius pt ca daca pui un strop de apa sfaraie. Am dat jos iar etrierul si totul pare normal. Cand actionez pedala de frana pistonul culiseaza in afara din etrier cursiv si usor. Cand las pedala sa revina, pistonul se retrage in etrier 1-2 mm. Pistonul merge impins cu un deget inauntru si aluneca foarte bine. Deci sistemul de franare functioneaza excelent. Nu am apucat sa pun un ceas comparator pe disc sa vad daca nu e mai stramb decat ar trebuii dar asta ureamza. In momentul asta suspectez placutele. Este vorba de placute Brembo Carbon Ceramic 07BB02TT (link). As merge pe ideea ca sunt contrafacute, nu cred ca modelul e de vina, dar nu am de unde sa stiu.
  20. De mizerie ar trebuii sa protejeze garnitura de praf, cea cu canal pe ea si mai micuta, in care ar trebuii sa fie vaselina de piston de frana (cam ce da brembo in plic la garnituri). Garnitura patrata (cea mai in interior) are 2 roluri: etanseaza sistemul hidraulic si contribuie la retragerea pistonului. Am cautat ceva referinte inainte sa ma pronunt. Informatia e disponibila in mai multe carti si articole pe site-uri educationale (nu pe wikipedia). Acum o saptamana nu credeam nici eu ca asa sta treaba... mai departe fiecare are dreptul sa creada in ce vrea ea/el. Pana una alta sper sa treaca musonul de vara si sa vad doar cel albastru si sa apuc sa imi desfac etrierul spate ca sa remediez problema.
  21. Si eu eram convins ca pistonul se retrage din cauza ca se retrage pistonul in pompa de frana (si scade presiunea in etrier) si datorita neplaneitatii discului (care apasa pe placuta), dar m-am inselat. Si garnitura de etansare din etrier contribuie la retragerea corecta a pistonului. Referinte: http://citeseerx.ist.psu.edu/viewdoc/download?doi=10.1.1.456.5074&rep=rep1&type=pdf
  22. Are foarte mult sens explicatia ta. Voi desface etrierul in weekend.
  23. Ai dreptate si nu. Normal ca se incalzeste la franare, dar nu e normal sa se ingalbeneasca discul de la temperatura. In momentul asta cred ca fenomenul are legatura cu faptul ca am curatat sumar pistonul din etrier (cu spray si servetele). Placutele anterioare spate le-am montat acum 3 ani, timp suficient sa se murdareasca capatul expus al pistonului. Probabil si garniturile din etrier in timp s-au uscat si combinatia asta nu permite pistonului sa se retraga cand iau piciorul de pe pedala. Forta care retrage pistonul din etrier este cauzata de arcul care impinge pistonasul din pompa. Cum miscarea pistonasului din pompa este destul de mica, banuiesc ca orice depunere pe piston poate cauza probleme. Si cum pistonul nu se retrage in etrier, ma gandesc ca nu permite placutelor sa se distanteze de disc suficient de mult incat sa permita racirea lor din fluxul de aer. Ideea e ca nu ma astept ca frana spate sa fie rece ca cea fata, datorita pozitiei ei, dar nici sa ajunga spre suta de grade. Voi desface complet etrierul sa curat/ung si piston/garnituri si mai postez aici concluzii dupa.
  24. -pistonasul revine cursiv pana in capat si are cursa de aprox 5mm -se vede un pic de rugina pe saiba de blocare dar nu este rugina pe piston si in gaura sau pe pinul care impinge pistonul -pinul vechi era un pic corodat si l-am schimbat cu unul nou (aveam un kit pt etrierul fata si se potrivesc toate piesele in afara de distantierul de deasupra placutelor) -am reverificat daca pistonul este curat si culiseaza ok in corpul etrierului - OK -am reverificat daca etrierul culiseaza usor si fluent pe pinii de pe suport - OK -am scos un pic de lichid de frana din rezervor Dupa cateva franari placuta ramane pe disc. M-am invartit in jurul blocului si deja se incazise discul destul de tare cu 2 franari usoare de la 40 km/h. O sa desfac etrierul si scot pistonul afara sa vad daca are urme de uzura pe el sau daca e complet uscat si daca garniturile din etrier sunt bune. Ma gandesc ca ar fi singurele care ar putea impiedica placuta sa se retraga inca un pic inapoi. In acest moment daca roata spate e ridicata si motorul la neutru, la o miscare mai puternica cu mana pe roata reuseste sa se invarte cam 1/2 - maxim 1 tura si se aude din cand in cand un scartait usor de la contactul placuta-disc. Si ar mai fi o idee sa cumpar un kit complet pt pompa de frana sa inlocuiesc arc/piston/garnituri/bucsa de teflon/saiba. Poze: Pinul vechi corodat si pinul din kitul de pin pt etrierul fata (asta aveam acasa comandat mai demult) Placuta de otel de pe spatele placutei exterioare de frana pe care am scos-o din calcul Placutele pe disc dupa cateva franari Pompa de frana si un pic de rugina (am si un filmulet cu ea dar nu pot atasa pe forum)
×
×
  • Creează nouă...