Jump to content

September

Super Membru
 • Content Count

  1,035
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by September

 1. Spunând că una este mai ușoară, sunt suficiente 2 cântăriri. Dacă spuneai, una este diferită, trebuiau 3.
 2. Până și autostrada spre mare mi s-a părut mișto după luni de pauză! Mi-a rămas mic rezervorul...
 3. Pentru o displazie la piciorul stâng al unui labrador, în Canada cer 5000 de dolari de-ai lor, fără nici o garanție...
 4. Labrador negru. Extraordinar cu copii. Îl plimbi dimineața și seara. Un parc și o minge de tenis îți trebuie. Aport. Adoră apa. Dacă poți odată pe săptămână să îl scoți la un lac, de mic și să-i arunci mingea cat mai departe în apă. Extrem de expresiv. Face echipă, te înțelegi cu el, fără figuri.
 5. Vedeți ce se întâmplă când se retrage Rossi?
 6. Trebuie "dimensionate" îmbolnăvirile astfel încât cazurile grave să fie la 90% din capacitatea locurilor cu oxigen și plămân artificial. Astfel poți accelera imunizarea naturală a unei populații. O dimensionezi cam pentru 2 ani. Sincron pe toată Europa. Sigur cu un efort investițional poți să crești capacitatea (numărul de paturi dotate) de 4 ori reducând astfel timpul la 6 luni. Dacă se eliberează locurile în spitale, înseamnă ca n-ai îmbolnăviți destui și mai relaxezi restricțiile. La cât de contagios este ăsta se rezolvă repede. Aritmetică...
 7. Dacă mai, va fi anul viitor, aproape sigur...
 8. Problema este gradul de contagiune, extrem de ridicat. Dacă nu se iau măsuri de prevenție și se lasă la "liber" contactul, se pot îmbolnăvi 30% din populația globului. Adică 2.5 miliarde, într-o lună. La 0.2% rata de deces sub 50 de ani, deși pare foarte mică, (cei în vârstă vor sta zavorâți în casă în carantină luna aia) înseamnă 2 la mie, 2000 la 1 milion, 2 milioane la miliard, 5 milioane de morti deodată, într-o lună trecand prin toate fazele. Din 20 de milioane grav bolnavi. Dar, la numarul ăsta nu vor mai fi locuri suficiente în spitale și probabil rata se va dubla. Deci, corect ar fi: Cu acelasi dezinteres ca și față de celelalte motive de deces, cardiac, accidente, gripa sezonieră, Covid19 ar putea face 10 milioane de morți intr-o lună. Este drept, astfel globul s-ar putea imuniza. (Un lucru bun, virușii gen herpes și HPV rămân în organism și se reactivează oricand atunci când scade imunitatea. Ar fi fost bombă cu ceas pentru momentul îmbătrânirii. Dar, pe ăștia testele îi descoperă oricând că îi ai, dacă îi ai. Testele la Covid19 devin negative. Deci, sistemul imunitar răzbește. E bine. ) Revenind la motoGp, italienii (Ducati, Aprilia) chiar au o problemă legată de carantina impusă de cam toți, în lume. Probabil vor intra în "cantonament" cu piloti, tehnicieni, etc. în zone "neutre" sub control, de unde vor urca direct în avioane, cu tirurile și rulotele lor.
 9. Și totuși... Ce acționează cele 2 cabluri/conducte hidraulice, la "protecțiile" de față? Amortizor de masă?
 10. București-Constanța de 5 ori, într-o sâmbătă în afara sezonului când nu este radar, alimentezi alternativ la fiecare capăt (apare succesiunea orelor), începând cu 12 noaptea. Merge?
 11. Am răbdare până la anu' să iasă din criza vârstei mijlocii. Vom vedea, cu noul tehnician și ce-or mai face ăștia de la Yama, dacă va fi peste cumintele Vinales. Dacă nu, mai închid un capitol. Mi-e târșală, la F1 nu m-am mai uitat de la titlul 3 cu Ferrari a lui Schumacher. 2002? La dracu', 17 ani?
 12. Nici o inserție de aluminiu ductil în CF-ul ăla...
 13. Vorbim de K 1200-1300 GT? Puncte slabe: Maneta ambreiaj dură. Prin oraș în aglomerație este sâcâitor. Protecția la vânt slabă. De la 140 la 180 îmi arunca aerul pe la barbie sub cască cu tendința de ridicare a ei. Te bagi sub parbriz și rezolvi. Confort pasager redus. Direcția mai greoaie la viteze foarte mici. Poziție la ghidon cam în mâini. Poți să mai reglezi ușor înălțimea ghidonului. Poziție pe șa ciudată: în față este ok ca senzație dar șaua este îngustă și amorțești repede, în spate unde șaua este lată stai prea în mâini și apare o vulnerabilitate la vânt. Dar eu sunt atipic, am 1.97m... Ah, în oraș vara la foarte cald, la punctul mort apare oscilația în turație, dacă atingi accelerația urcă pe la 3000 (o bagi în a 1-a strângi frâna dai drumul la ambreiaj o aduci în ralanti, dar dacă atingi accelerația și n-ai plecat, urcă iar) problemă nerezolvată de Bavaria. Puncte tari: Motor superb. Elastic și progresiv. Stabilitate excelentă la viteze foarte mari. Zona 180-240km/h. Accelerație de miar. Zâmbet garantat.
 14. @Adrian M: vreo 3000€ cu manoperă și TVA. _Tex_ în istorie mi-a rămas de 3 ori între 4 și 5 la schimbarea în forjă, dar incomplet. A 3-a oară, am auzit un "tink" pe la Narvik și am găsit o bucățică de jumătate de mm3 dintr-un dinte, pe magnetul din bușon la schimbul de ulei acasă. Asta acum 40000km.
 15. Geoană fusese recrutat de CIA in post la New York, de acolo azi NATO, iar Băse declarase public la ProTv în anii 90: Hă, hă, vă trebuie camion măi să cărați tot ce am scris eu în post la Anvers. Astea fiind la adevăruri istorice. Not fun.
 16. Când este căzută pe partea cealaltă este simplu: O ridici, o trântești pe partea corectă apoi pui cricu' și o ridici cum te învață ăștia...
 17. Vom vedea dacă Loredana, cât va mai sta la Honda, va face ceva, în sensul să-l bată pe MM. Dacă-și repară oasele. Atunci vom ști dacă Honda-i călăribilă.
 18. Rossi și MM în penultimul tur, au frânat și se invitau unul pe altul să treacă în față. Miller cu ei, dar nu-l băgau în seamă. Au stat secunde bune. Timpul rămas, sub un minut. MM avea deja locul 2, dar Rossi doar 12... Neavând încotro Rossi pleacă, MM după la 30m, Miller și el după ei. Trec în extremis, linia de start pentru ultimul tur și... totul pe o carte. Hard față, soft spate. Rossi 1, MM hiper agresiv într-o şicană unde a recuperat 15 m, noul nr. 1, Miller 3.
 19. @Method Când toate motocicletele accelerează cu roata de față la 3 cm de asfalt, pe unde crezi că trece rezultanta forțelor, cu tot cu apăsarea aero? Deși piloții stau înspre față, cu casca în parbriz...
 20. Interesant. Asfaltul este mai aderent anul ăsta. Yamaha are setările de la CT cu datele din anii trecuți. Surpriză. Acelerează mai bine, viteza lor maximă nu mai este cu 15km/h sub concurența Honda/Ducati, ci doar cu 5. Cu alte cuvinte motorul yamaha poate. Dar n-au om să stăpânească electronica. Supraînvârt roțile, n-au tracțiune și distrug cauciucurile repede. Asfaltul fiind mai aderent aici, cifrele s-au potrivit.
×
×
 • Create New...