Sari la conținut

September

Super Membru
  • Număr conținut

    2.229
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Orice postat de September

  1. Nu crescuseră ăia mici iar Ducati era încă nimeni. După ce i-au ajustat șaua lui Lorenzo dear Gigi a văzut cât contează detaliile și și-a lărgit perspectiva. Timpurile s-au schimbat. Acum au o echipă solidă și un campion italian. De ce să aduci în glorie un spaniol? Iar 2015 nu poate fi uitat. MM nu va lua niciodată vreun titlu cu Ducati. Și nici cu Aprilia. Pe de altă parte japonezele sunt departe, iar MM va avea 32 la anul. Îi vor rămâne maxim 2 ani pentru ultimul glonț, apoi va fi doar istorie. Cu cine? Cu KTM? Uită-l.
  2. După jumătatea sezonului, Ducati Lenovo va semna cu cel mai bine clasat pilot italian, aducându-l lângă Bagnaia. Poate rămâne Bastianini. În nici un caz MM. Sau orice altă nație.
  3. https://www.crash.net/motogp/news/1045572/1/francesco-bagnaia-had-10-minutes-adjust-totally-new-strategy-qatar
  4. @adrianm Fiecare cu demonii lui. Probabil nu ți-e confortabil să trăiești cu ei.
  5. Un neamț de 62 de ani, care și-a făcut 217 vaccinuri anticovid. Fiind neamț probabil toate mARN. Eh, când o să auzi că a pățit ăsta ceva ne vom îngrijora. https://time.com/6852933/covid-19-217-vaccines/
  6. Te uiți la banii din contract și cam știi cum este cu 1 sau 1.1 sau 2...
  7. Faci distincția antigen-anticorp? Mai liniștește-te și tu un pic, ești cam agitat.
  8. Ca orice anticorp creeat vreodată de organismul nostru, acum ne este codat în ADN. Sigur, redus ca stoc, dar SDV-urile și know-how-ul rămân prezente pururi.
  9. Acum 2 săptămâni, vineri, am început să răgușesc. Eh, vreo răceală ceva. Luni, am trecut pe parasinus, să fie. Pe lângă paracetamol, are un antihistaminic și clorhidrat de pseudoefedrină care-ți oprește mucii. Marți după amiază constat că o bere este amară și sărată. Mami ia vezi, este prea amară? Nu! Este normală... Ups... Covid. Marți și miercuri am dormit câte 16 ore, medicament natural, mai luam din când în când alternativ câte un nurofen plus, oprește tusea, în rest somn. Joi după amiază eu eram gata, aveam și gustul corect, dar o luase pe mami. Gura aia de bere luată după mine (tembel ) a fost o contaminare masivă pentru ea. A ținut-o 7 zile în casă. Azi i-a trecut covidul pe teste, dar încă simte totul amar și sărat. Amândoi câte 3 vaccinuri acum 3 ani.
  10. Pe vremuri ca individ veneai cu plasa ta și luai doar sticle și borcane de sticlă, pe care oricând le dădeai la schimb sau la centrul de reciclare. 2lei/sticlă, 3lei aia de "șampanie". Simplu. Cărai nițel. Super "ecologic" nici o mizerie nicăieri. Firmele cărau totul în navete, date la schimb. Dar erau "comuniști depășiți". Acum, ca firmă ai așa: 1. Gunoi menajer. Un contract de ridicare. Odată pe săptămână. 2. Aluminiu reciclabil. 3. Cartoane reciclabile. 4. Plastic reciclabil. 5. Sticlă reciclabilă. Astea 4 alt ridicător. Le prestezi și se ridică la kg. Presă, locuri de depozitare separată. Vine de 2 ori pe săptămână. 6. Sticle returnabile în navete. Astea specifice cu diverși furnizori. SGR-uri... 7. Aluminiu returnabil. 8. Plastic mare returnabil. >0.7l 9. Plastic mic returnabil. <0.7l Toate intacte, neîndoite. Nu găsești încă ridicător autorizat. Le bagi în preț, le presezi și le reciclezi la kg, dar în contabilitate nu te descarci de ele și astfel "nu salvezi planeta"... Deci dacă ai "o gogoșerie" oficial ai nevoie de 9 tomberoane diferite...
  11. Excelent! Sau: notăm numărul cu x (x-5)/10=x-2264 9x=22635 x=2515
  12. La ăia și gravitația are preț bun...
  13. Cubaneze... Se găsesc greu și și-au dublat prețurile. De mulți ani pufăi vitola Churchill de la Romeo y Julieta. Petit Churchills, Short, Wide, normale de 18cm, dar Churchills. Erau rezonabile și la preț. 2200lei cutia de 25, în tuburi de aluminiu. Pentru cele normale. Inel 47, 7", timp de "pufăit" +60 minute spre 90. Notă cam 91 din 100. Excelente. De câțiva ani le găsești greu. Le-au dublat prețul și tot nu le găsești ușor. Au ajuns ~5000lei pentru 25 de Tubos. Încercasem tot felul de prostii medii. Montecristo, Cohiba, Romeo y Julieta 1, 2, 3. Nop. Deveneau iuți sau "pământii" la gust. Sigur nota lor era pe la 50-65. Când te obișnuiești cu binele, deh. Acum vreo câteva săptămâni rămăsesem fără. Mă duc în magazin. Online multe surprize cu nu mai avem pe stoc, după ce făceam comanda. Zic, ce-mi dai bun? Intrăm în camera umedă și-mi cad ochii pe niște Cohiba. Cutii de 10. Arătoase. Aniversario. Prețul, scris mare, era 2100lei. Eh mă gândesc, merge la cutia de 10. Mă aplec, prețul era pe bucată... Să nu exagerăm. Acum deja sunt 2200lei... Am luat o cutie de Trinidad la Trova.
  14. A reînceput să-mi placă, văzând progresele. La greutate, nu... Dar mi-a scăzut talia în 2 luni cu 8cm, celelalte perimetre crescând. Când am făcut primul abdomen am constatat că am o minge la centru... Sunt oarecum pe heavy duty, cu ultima serie pe aparat de maxim 5-7 repetari până nu mai pot, cu 100%, apoi încă una de 1-3 repetari cu 105%. Să-i "spun" mușchiului ce vreau de la el. Nu stau mai mult de 45 de minute în sală, de 4 ori pe săptămână. E bine.
  15. Am deja 7 săptămâni de antrenamente. După o pauză de aproape 4 ani.
  16. Vreți cumva să întrați în istorie? M-a întrebat cineva când am luat permisul de vânătoare...
  17. Evident că probabil noi o ducem mai bine acum decât pe vremea aia. Dar pentru amărâți nu este așa. Pe vremea aia amărâții aveau casă, serviciu, sănătate și învățământ gratuit. Alea care erau la tehnologia de atunci. Citeam într-o statistică despre SUA că 50% dintre cei mai săraci americani (175 de milioane) dețin 3% din valoarea Americii private. N-au casă, au oarece serviciu, n-au acces la sănătate nepermițându-și să-și plătească asigurările de sănătate, n-au acces la taxele învățământului superior, cel puțin. Sigur, este o simplă discuție retorică, nu vreo invitație sau opțiune.
  18. Perioada '70 n-a fost rea. Din povești. '80 când s-au plătit miliardele de dolari, nașpa. Dar "clasa muncitoare" de atunci a trăit mai bine ca acum. Iar într-o democrație numărul contează. În plus, școala-școală, casă de la stat, principii clare. Odată cu plata datoriei lucrurile se puteau îndrepta. Cine știe...
  19. Ai văzut cum stăteau Vinales și MM-ul "ca inițiativă personală spaniolă" în spatele lui Martin să-l țină pe 5 pe Bagnaia în cursa de sprint. Poate-poate face ceva compatriotul lor. Vrei ca echipa să fie sfântă? Bine, Vinales cred că nu și-a dat seama ce face... În primele 2 treimi ale campionatului fiecare arată ce poate, pe urmă îl sprijină pe primul de-al lor. De ce nu, dacă mai este și italian.
  20. Voi realizați cât a schimbat omul ăsta MotoGp-ul în 10 ani? Și cât creier poate să aibă? Deasupra tuturor...
  21. 18°C la asfalt și 23°C în aer și Bagnaia a ieșit cu hard pe față... Este drept că asfaltul nou este mai aderent, dar când comprimi furca la maxim pe frânare, "specialitatea casei", trebuie să ai încredere în cauciucul ăla. A zis și el că a mers prudent pentru că nu-l "simțea". Ieri in cursa de sprint când am văzut cum Marquez și Vinales îi țin spatele lui Martin, să câștige unul de-al lor, mi s-a pus pata "istoric vorbind". Mă gândeam că azi MM-ul în a n+1-a sa căzătură, ce-ar fi să-l ia pe Martin din spate? A fost ălalalt mai hotărât!
×
×
  • Creează nouă...