Jump to content

September

Super Membru
 • Content Count

  953
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by September

 1. Se numește criza vârstei mijlocii. Începe pe la 40, cu evaluarea trecutului. Cu regrete. Familie, 2006, 2010. Înainte nu aveai decât viitor. Te ține vreun an și jumătate. Apoi trece și totul reintră în normal. Dar în timpul ăsta apar momente de lipsă de concentrare. Când ești pe frână, înclinat la limită și ți-a zburat gândul, te împrăștii. A început. O știe și el. De aia nu mai merge la maxim. A început de vreo 6 luni de când tot declară că a avut o carieră fabuloasă. Și așa este. Până acum mergea tare din instinct. Reflex. De acum va merge tare conștient. Trecerea asta va dura puțin. La anul va fi ca nou. Câțiva ani, apoi...
 2. @bebi "Cum de s-a întâmplat, puteam sa fac ceva sa evit accidentul? Ce pot face sa ma asigur pe viitor ca asa ceva nu se va mai întâmpla?" Împingeai brutal semighidonul stâng înainte. În prima fractiune de secundă când ai redevenit conștient că drumul o ia la stânga. Se numește contravirare și salvează vieți.
 3. Dacă te gândești bine Lorenzo le-a făcut un bine. Nu mai există nici o presiune asupra lor din partea milioanelor de fani, să câștige titlul. Pentru că nu se mai poate din cauza "#!#!#!#" ăluia de Lorenzo... De-acum poate fi spectacol. Fără presiunea rezultatului obligatoriu. E bine. Și pentru ei și pentru noi. Frâna de spate pentru Yamaha poate fi folosită ca un supracontrol al pilotului la supraînvârtirea roții pe accelerație. Pentru că, să fim clari, când 2 moto de GP pe accelerație stau cu roata de față la câțiva centimetri de asfalt (deci toată greutatea și încărcarea aerodinamică este pe roata spate) au acelasi tip de cauciuc, aceeași presiune în pneu, același asfalt și temperatură iar una accelerează mai repede, plecând de la o vitează relativ mică, 80-120km, când nu contează puterea motorului, singura diferență este CT-ul. Și întotdeauna există un singur punct de maxim. Supraînvârtind prea putin ești lent, prea mult iar devii lent și distrugi repede și cauciucul. Exact de ce se plange Yamaha de cativa ani, după ce nu a reușit să angajeze niciun inginer care a lucrat la elaborarea softului unic al CT-ului (parametrizabil firește). (Cum naiba o fi reușit Suzuki?) De aia am pomenit de Michele Gadda.
 4. Rossi confirmed that Michele Gadda - promoted from Yamaha's WorldSBK project to become Head of the factory's new European-based Electronic Control Group - is a key figure behind the developments, as Yamaha seeks to address one of the M1's main weaknesses. "Gadda's a very good guy. For me, we improve a lot with him," said Rossi, before warning: "The problem is we need five Gaddas, but we only have one!"
 5. La Mugello, după ce a căzut Rossi, am plecat. Asta e. Aveam de ajuns la Menton.
 6. Da, azi îl avansam în grad pe eurosporc. Avem Eurosport 1 HD!
 7. Prețiosul, încăpățânat și fără viziune. Gigi, altă marfă. Și acum au cadru de aluminiu. Ce, să le spună Rossi cum să-l facă? Nici chiar așa.
 8. Ai 5 locuri în care să mergi: • În Austria: -Grossglockner 2547m • În Italia: Bormio. -Cu Stelvio 2758m, Umbrail 2503m, Gavia 2618m la un loc. • În Franța: -Col de la Bonette 2715m, cu Cime de la Bonette 2800 la talpă. -Col de l'Iseran 2764m, lângă Val d'Isère -Col Agnel 2744m la granița cu Italia. Asta este crema acum. Mai sunt câteva, mai înalte, în șantier. În tot cazul, programează după 15 iunie. Altfel riști să fie închise.
 9. Sunt foarte solid lucrate. La 70000km am schimbat pivotul inferior de la jugul față, iar la 100000 rulmenții față, atât. În 8 ani. Consumul de ulei este sub control. Arată ca nouă. Sunt la Mugello și plecăm prin alpii francezi luni. N-a stat... Nu încercați Col d'Iseran, mai devreme de 15 iunie... Mai precis: Col de l'Iseran. Dincolo, spre Bonneval-sur-Arc, zăpada are încă 5m. Și l-au închis și pe partea cu Val d'Isère, după ce am ocolit 400km să ajungem...
 10. MM nu va pleca niciodată de la Honda. Va sta să ia 12 titluri (dacă nu-l dau ăia afară) și va omorâ tot spectacolul. Dar lui n-o să-i pese. Vrea record absolut, ceva care sa pară imposibil de depășit. Și chiar va fi, pentru că oricum în 10 ani se va trece exclusiv la electric și nu va mai fi timp. Stivuitoare mari și mici. La dracu'.
 11. Cel mai bun pe asfalt uscat...
 12. Drumul, perfect. Vama plină până la buză (Petrom), dar fix în 5 minute am trecut. Bulgarii au asfaltat mare parte din drum. Unt. O culoare gri mat, care îți dă încredere. Cald. Luminos. Cred că și eu sunt cam stătut... Bucuria croşetatului, mare!
 13. Cursa din Qatar a ținut 42' 36'' 9 adică 2556.9s Primele 5 moto, Ducati, Honda, Honda2, Suzuki, Yamaha au trecut în 0.6s adică 0.0234% Se mai poate considera ceva, oricât de mic, nerelevant?
 14. Iți dai seama că în Argentina toți vor avea "făraşe pentru răcire" în teste. Cei mai avantajați vor fi cei de la yamaha, pentru că ei încă nu au "nimerit cifrele" și au supraînvârtire în toate fazele de accelerație.
 15. Ca și lanțul. Creează un moment al forței, care da, comprimă arcul.
 16. Au scos prostia cu "popo..." când voiam să scriem "curte", "curent"...
 17. Nu-i un simplu plastic. Este pe o parte și pare comandat de electronica/hidraulica mobrei. Dacă nu bat câmpii. Iar spatele, este lat și direct în curentul de aer, categoric are funcție aerodinamică. Stabilizează motocicleta pe viraj? Permite aplicarea unei forțe mai mari pe frânare, în primul moment la viteză mare?
 18. Da, nu m-am gândit până acum la problema asta. Vezi GigaFactory de la Tesla. La bateriile staționare (30% mai voluminoase) vezi John B. Goodenough, au reușit cu Clor-Ion 15000 de cicluri, fără scaderea capacității de încărcare. Clorul este insensibil la oxigen, ieftin și democratic, multe țări îl găsesc dacă au o mare lângă ele. Ar fi și un motiv pentru retragerea din Afganistan...
×
×
 • Create New...