Sari la conținut

dezamagitoru

Super Membru
  • Număr conținut

    649
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Orice postat de dezamagitoru

  1. dezamagitoru

    Yamaha VIRAGO ZONE

    In Germania, daca ai sub un anumit numar de kW (aparent 13) primesti un discount la asigurare/impozit. Nemtii sunt un neam de zgarie branza, tipicari si scarbosi. In afara de tehnologie n-au nimic care sa nu fie detestabil. I-am respectat ca populatie pana in ziua cand i-am cunoscut in mediul lor natural. Dar divaghez. Morala e cea de mai sus: putere mica = discount la asigurare. Prin urmare, ca sa capete numitul discount, au aplicat o solutie nemteasca, finala, facuta cu abuz de tehnologie si procedura, solutie care o data pusa in practica nu mai poate fi retrasa, ci doar regretata. De ce oare imi suna atat de familiar chestia asta... zici ca s-a mai intamplat candva, demult... Nici eu n-am crezut pana cand nu am vazut cod separat de piesa pentru axa cu came exact in catalogul OEM de piese al Yamaha.
  2. dezamagitoru

    Yamaha VIRAGO ZONE

    Am aflat cum este limitata Virago 250 de la 17 la 13 kw. O minte germana, ca una normala nu gandea o solutie atat de finala pentru o problema atat de minora. a socotit ca cel mai elegant este sa conceapa o axa cu came care sa reduca puterea. Bata-l Dumnezeu. Se gasesc de cumparat de pe eBay cu circa 60 de euro perechea axe cu came de provenienta chinezeasca. Sau se pot pune axe cu came de 125, ca sunt "normale". Bag si niste meta-taguri, pentru nefericiti care or mai cauta pe internetul romanesc solutie la asa problema: yamaha virago xv 250 limitare la 13kw 17 cai eliminare 17kw 22 cai. Spor la toate domnilor.
  3. dezamagitoru

    Yamaha VIRAGO ZONE

    Revin. Am fost si in evacuari, nu exista nicio obturatie. Curatat, pus la loc. Intr-un final am inteles de ce nu trece de 100. Pentru ca sunt gras si aerodinamica mea este dezastruoasa. Cu o usurica de 50 de kile si o forma considerabil mai aerodinamica a trecut de 120 fara emotii. Deci... Problema este ca si rezolvata. Trebuie sa ma intorc la sala. Multumesc tuturor pentru idei si sprijin. In aceasta calatorie a mea catre velocitatea terminala am ajuns sa devin foarte intim cu motoreta mea, si sa ii repar mai toate micile bube. Domnilor, va doresc ce-i mai bun in materie de ce va pasioneaza, si spor in orice veti intreprinde!
  4. dezamagitoru

    Yamaha VIRAGO ZONE

    Am incercat cu pinioane standard... acelasi comportament se simte clar o plafonare la 100. A treia depaseste 90 fara drama exagerata, dar 100 e un prag "psihologic". Zici ca-i e frica ma bag in evacuari. pacat ca nu-s acasa. In 2 saptamani maxim va raportez ce se intampla. Multumesc de sfaturi!
  5. dezamagitoru

    Yamaha VIRAGO ZONE

    Ma gandesc ca e vreo gatuire pe undeva. In talon e 3LW de 13kw/17cai, versiune de germania unde se aplica ceva restrictii. Conform cartii de identitate, viteza maxima constructiva e 120. Are cineva habar ce gatuire poate fi? Pe unde? Cand am curatat carburatorul nu am vazut nimic care sa arate a gatuire, si nici in galeria de admisie nu vad nimic. Jiglerele sunt stock, #110 principal #17.5 de relanti. Cuiul de pe diafragma l-am probat in diverse pozitii, cel mai bine am simtit-o la 2 din 5 de sus, cum este acum. Trece de 90 in a treia, face 100 in a patra, a cincea ramane acolo. Daca e vale se duce spre 110, dar cu greu. Tind sa cred ca e limitator undeva, dar unde?
  6. dezamagitoru

    Yamaha VIRAGO ZONE

    Salutare tuturor. Sunt "proaspăt" posesor de virago 250. Până acum am făcut vreo 3000km cu el, în principiu ture lungi, peste 200 km per tură, una de 600. Problema mea e că nu trece de 100kmh decât cu lăutari și colivă, și atunci nu mai mult de 110, în vale și cu vânt din pupa. Până în 100 merge grozav. Pot spune că simt cum mă trage de mână (așa discret, șăgalnic :)), nu am ce mă plânge, fac loganul de 1.6 16v și ALH-urile pe linie :))) Menționez că am schimbat pinioanele de la 16/45 la 17/40 și 16/40. În niciuna din combinații nu a depășit suta elegant. Cel mai bine o simt pe 16/40. Compresia e egală pe ambii cilindri. Galeria de admisie e nouă. Filtru de aer nou și curat. Bujiile noi. Cea din față se afumă ceva mai tare ca cea din spate. Aici e semnul de întrebare. Am schimbat fișa cu bobina și tot la fel. Am verificat și reglat supapele, care sunt egale față cu spate și lăsate puțin mai larg. Am verificat scurgeri de vacuum, nu par să fie. Carburatorul a fost desfăcut, curățat, suflat, zis de deochi și apoi sfințit. Gume noi, cauciucuri noi, lanț nou, pinioane noi, ambreiaj nou. Are niște tobe ixil, care au silencer-ele găurite în 3 locuri fiecare. Consumul este de circa 3.5. Pare cam mare, dar am mâna grea. Întrebările mele sunt: - e normal să fie bujia din față mai afumată ca cea din spate (mă gândesc că e puțin mai rece cel din față, că ia vânt mai bine) - e normal să nu treacă de 100? Am cam 90 de kg cu echipament, și sunt relativ compact/aerodinamic/sferic. În general scutere de 125 trec de sută și mă aștept moto de 250 să poată merge susținut cu 110-120, cu reprize de 130. Asta a mea merge 95-100 cu grație, ore în șir, chiar și la deal, dar nu mai mult. Verificat pe gps. Zici că la 100 intră computerul de injecție și-i taie turbocompresorul ionic... Încă o chestie, e versiunea 3LW de 13kw. S-a m mai discutat aici pe forum cu niște ani în urmă dar fără nicio concluzie. Eu nu am găsit nimic în ea care să restricționeze, nici în galerie nici în carburator. A pățit careva așa ceva? Unii se laudă că ale lor merg și 140 pe bord. Oare doar se laudă ? Ale voastre cum se comportă? Mulțumesc pentru orice contribuție! Spor la toate!
  7. De vanzare: R1100GS 1999 - Topcase Givi Maxia E55 - Wingrack Givi - suport pentru topcase si sidecase - amortizoare ohlins pentru BMW K1200RS/GT -
  8. Vand 2 R1100GS. Unul impecabil, gata de drum la 3000 euro si unul care necesita ITP, asigurare si lichide proaspete la 2000 de euro. Asta al doilea urma sa devina motorul meu de offroad. Din nefericire nu mai pot sa ma urc pe bestii din motive sciatice. Daca are careva un rebel 500 prin garaj, sau ceva cruzer modern super usor si cu saua super joasa (adica motor de gagici), le dau pe ambele pe unul de-ala . Puteti face misto, nu ma supar Nu am poze recente. La cerere pot face inclusiv live-uri.
  9. Vand 2 R1100GS. Unul impecabil, gata de drum la 3000 euro si unul care necesita ITP, asigurare si lichide proaspete la 2000 de euro. Asta al doilea urma sa devina motorul meu de offroad. Din nefericire nu mai pot sa ma urc pe bestii din motive sciatice. Daca are careva un rebel 500 prin garaj, sau ceva cruzer modern super usor si cu saua super joasa (adica motor de gagici), le dau pe ambele pe unul de-ala . Puteti face misto, nu ma supar Nu am poze recente. La cerere pot face inclusiv live-uri.
  10. Salutare! Intreb pentru un prieten care are o magna vf750c (aia cu lant), daca este printre voi un om bun care sa dea o mana de ajutor unui om tare necajit. Povestea este astfel: magna lui merge in 2 (spate dreapta cu fata stanga sau invers). Absolut totul este impecabil. Compresie buna, bujii + fise noi, carburatoare curatate etc. Cu toate astea, motorul nu merge de anul trecut, si sezonul asta e aproape ratat. Singura chestie care nu a fost verificata este CDI-ul. Prietenul este dispus sa trimita CDI-ul sau presupus a fi defect, la cineva care este dispus sa-l puna la el pe motorul functional, si sa verifice daca dupa schimbul de CDI motorul merge in 2. Prietenul meu va pune CDI-ul la curier sau va veni personal cu CDI-ul in ghiozdan daca cel dispus sa faca proba este aproape de Timisoara sau Lugoj. Eu intru foarte rar pe forum, iar prietenul meu deloc, asa ca, daca nu e mare deranj, as prefera sa fiu contactat pe telefon, sau cel mai bine sa-l contactati direct pe el, tot la telefon. Numarul meu este: 0724 993738 (Sile) Numarul prietenului este: 0722 639838 (Cristi) Multumiri si spor la toate!
  11. Or sa faca ca la messerschmidt-ul ala vechi din razboiul al mare, de trageau cu mitraliera printre palele de la elice. in principiu mergea bine https://en.wikipedia.org/wiki/Synchronization_gear
  12. Liniste. Ar fi fost liniste cat sa mai conteze 0.013 tone la atat amar de motoreta...
  13. mai bine ii puneai aceeasi serie ca RT-ului. Il vopseai in aceeasi culoare, si tineai doar un rand de acte Ar fi aratat intr-un mare fel vopsit albastriu de-ala
  14. https://www.bikeshop.ro/motociclete-de-vanzare/bmw/r1100-rt/bmw-r1100rt-576003.html Un bmw 1100rt foarte fain. Detalii in link
  15. https://www.bikeshop.ro/motociclete-de-vanzare/bmw/r1100-rt/bmw-r1100rt-576003.html Un rt foarte fain de vanzare, pt care e interesat. Toate cele bune!
  16. Un bun prieten vinde bmw 1100rt. Imaculat. Îmbunătățiri Multiple, consumabile proaspete toate. https://www.bikeshop.ro/motociclete-de-vanzare/bmw/r1100-rt/bmw-r1100rt-576003.html Detaliile in link
  17. verifica acelea. dar daca cumva ti se manifesta intr-o singura viteza (sa zicem 2 sau 3), e posibil sa ai probleme la cutie... ceea ce nu-ti doresc sa se intample vreodata
  18. Salutare! Isi doreste careva Ohlinsuri pentru K1200RS/LT/GT? Am o pereche de vanzare. Spatele necesita o renovare, care costa circa 150 euro. Spatele este model cu robinet pe preload si rezervor de gaz. Fata e simplu. Pret 700 euro ambele. Negociabil. Spor la toate!
  19. Salutare dragilor. Desi nu mai sunt posesor de CB500, postez aici un anunt, al unui prieten posesor de CB500, care isi vinde motocicleta avariata. Povestea pe scurt este: impact cu o masina, furca indoita, farul spart, si alte mici estetice. Omul a cumparat toate cele trebuincioase repararii, dar, a constatat cu stupoare ca are cadrul afectat in partea de sus dreapta, sub rezervor. Nu s-a mers cu ea de la accident, posibil sa nu se simta nimic in mers, dar daca pui mana, se simte cum vopseaua este sarita de pe cadru. Trebuie sa subliniez ca motocicleta mergea impecabil inainte de accident. Motorul are circa 65000 de km, si se aude si simte ca un motor nou. Cauciucurile sunt noi, consumabilele erau noi la momentul accidentului, anul trecut pe vremea asta. In principiu, mai sunt 2 posibilitati pentru aceasta motocicleta: 1 - un pasionat de model care isi doreste sa aiba absolut orice piesa de schimb pentru eternitate. 2 - un doritor de CB500 cu buget foarte mic, care sa il asambleze si sa mearga cu el asa. Pretul este negociabil, si sunt convins ca un cumparator hotarat poate obtine un pret chiar mai bun decat cel solicitat. Anuntul este in linkul de mai jos. https://www.olx.ro/oferta/se-vinde-cu-totul-pt-dezmembrat-honda-cb-500-din-2002-IDaWLHP.html#6d925c315b Daca nu permiteti anunturi de publicitate pe acest forum, rog un admin sa stearga acest post. Spor in toate!
  20. numarul lui dan este 0761326424. dar legenda spune ca nu mai tapiteaza. dar face lucru fantastic. mie mi-a retapitat o sa wunderlich, pe care i-am zis s-o faca cat de joasa se poate, indiferent cat de incomoda ar iesi. A facut-o extrem de joasa, cu confort comparabil cu wunderlichul de la care am plecat.
  21. cred ca m-as enerva sa am atatia cai si sa n-am timp si voie de la nevasta sa-i molestez pe fiecare in parte sau pe toti deodata asa, cu aia cati au mai ramas, macar nu-s multi sa ma enervez tare. ma enervez asa, putintel
×
×
  • Creează nouă...