Sari la conținut

Geo_ZGA

Super Membru
  • Număr conținut

    5.829
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Orice postat de Geo_ZGA

  1. Ieri am iesit (din nou, ca am mai fost de 2-3 ori anul asta, fara mare succes) la Dunare, in zona Belina. Ca orice pescar parlit, am ajuns pe la 12 si ceva, cand altii deja strangeau nemultumiti ca vine iarba si nu trage nimic. Eu am facut reteta clasica mreana, morunas, scobar + pelete parmezan + british bread + aditiv usturoi. Cosulet 120gr, ac mic, 2 viermi. Lansarile la maxim 7-8 minute, nu te lasa iarba sa stai mai mult. Trasaturile au inceput pe la 15 minute, in medie cam pe la 4 minute au fost. Morunasi, un avat si ceva albitura.
  2. Recunosc ca mi-a fost lene sa citesc 10 pagini... as vrea sa merge (ca spectator, evident) in 2025 acolo. Imi poate da cineva ceva detalii, locatii de vazut cursa, cazari etc? Nu am nici cea mai vaga idee cat m-ar costa, e o idee de moment "la bautura".
  3. Ieri vreo 10.5km pe munte, fara rezultate notabile. Au iesit si ursuletii...
  4. 6 si cu mine :)) Am unul de la Lidl de vreo 10-12 ani, folosit in regim amator din an in paste. Singura chestie e ca nu "vede" bateria cand voltajul e scazut mult... dar il pacalesc cu o sursa de 12v si isi face treaba. Am incarcat si baterii moto, si auto de amperaj mai mare, fara probleme.
  5. Ieri am iesit pe o zona ww2, f dificila din cauza lastarisului care a crescut haotic. Din pacate fara mari descoperiri...
  6. Pentru mine, cel putin, Temu e limitat si scump. Am instalat aplicatia, am cautat chestii... am dezinstalat si am revenit pe aliexpress
  7. Da, in ultima luna am primit 10-12 colete de pe ali. Toate au venit acasa cu Fan, unele grupate intr-o singura punga (desi de la selleri diferiti). Absolut nici o problema. Un singur colet intarzie, nu ma agit f tare.
  8. Pe scurt, taiau copacii de pe marginea soselei (vor sa o lateasca) si bustenii ii carau intr-o cariera veche. Drumul lui trecea pe langa noi, ne-a vazut prin padure, a vazut si masinile lasate la sosea si l-a sunat pe un amic care avea nr de tel in geam. Dupa care ne-a asteptat sa ne intrebe ce facem. A zis doar ca pe viitor sa sunam la ocolul silvic si sa anuntam, sa stie si el de noi. Zicea ca masina mea o mai vazuse in zona, cand am mai fost... Am mai vorbit nitel pe tema detectiei, ne-am salutat si aia a fost. Nu a fost agresiv si a incercat sa inteleaga ce autorizatii avem, desi pe el il interesa strict de la ocolul silvic, nu cele de la politie pt detinere. Sunt unii care nu vor sa vada altii ce manevre fac cu lemnele, altii care pur si simplu sunt prosti sau nu stiu sa vorbeasca frumos.
  9. Am fost la Babadag initial, fara mari rezultate, ne-a mai pandit si padurarul... dupa aia m-am oprit adhoc in 2 alte locuri, unul fiind dealul asta mare de langa Baia.
  10. Joi si vineri, 2 zile la rand in cateva locatii diferite... joi in 3 locatii, perioade diferite, un deal rusesc ww1 mega fortificat si mega GOL :)) Vineri pe zona ww2, 2 nasturi rusesti, unul german, moneda germana, lingura, maruntisuri.
  11. Am iesit si azi impreuna cu un prieten... slab spre foarte slab. Mai mult bile de muscheta, si alea rare...
  12. Geo_ZGA

    Yamaha VIRAGO ZONE

    Se poate monta usor... dezmembrari, daca gasesti, sau nou la un pret maricel (peste 1000 lei). La o prima cautare: https://www.motomus.ro/accesorii/cric-central-yamaha-xv-535-virago-1987-1998.html
  13. Am iesit si eu vinerea trecuta, pe la munte. Cuci si cocarda (fara nr regimentului) romanesti ww1, placuta identificare caine Brasov 1912. Plus maruntisuri... ochelari masca de gaze, nasturi, nasturei si inele de cort. Si jumatate de sticla de wiskey :)) BD la munte si la mare... la munte am fost, azi a fost la mare ww2 Dobrudja. Jumatate de tag german, "mesterit" ca plachiu de bocanc cred, dupa forma. Bricheta germana 1938. Tub creion, cu lemnul inca la interior. Un degetar de cusut. Plus cateva maruntisuri si multe fiare oarecare.
  14. Nu imi plac lucioase... prefer sa le las cu urme de vechime. Doar curatate, nu reconditionate. ?
  15. Sambata, fiind cea mai calda zi din perioada asta, am zis sa-l iau pe tata si sa incercam pe salbatic... cum Dunarea se anunta inca crescuta si tulbure, am zis sa mergem mai aproape de casa. Pana pe la ora 12 am incercat pe Arges, in aval de barajul Mihailesti, dar f scazut si in scadere cat am stat noi. Dupa pranz am fugit pe Neajlov, raul crescut, cateva tacuri firave dar tot cu 0 rezultate. Eu am dat cu un feeder la cosulet, tata la undita... 0 pesti, nici macar cateva sabioare.
  16. Zilele trecute am iesit la o padurice de pe langa Bucuresti... singura descoperire notabila, bricheta din anii '30-'40, pe margine placata cu aur, in context ww2.
  17. Eh, unii au comentat si ca trebuia sa o las cu lunile in apa dedurizata... si mie imi place, as mai fi putut insista, dar e ok si asa. Nici eu nu am mai iesit de atunci, vremea se strica...
  18. Ziua de ieri a fost salvata de insigna de ranit germana ww1. Desi zona e ww2, probabil a fost purtata de un veteran si pierduta acolo. Asta a salvat ziua... altfel eram campion la capace de borcan :)) Si curatata... frecata cu baton de sapun si lasata in apa calda peste noapte
  19. Struna de kevlar sau otel groasa, ace mari si groase in carne, fire f groase, bat solid, mulineta mare... nu ma pricep la pescuit pe ocean, dar din ce am mai vazut pe net astia folosesc echipament mai solid decat ce folosim noi la somn. Normal, depinde si dupa ce peste dai.
  20. Va trebuie un echipament mai solid asta prins de voi e momeala pt ce e in ocean.
  21. Mai sunt si zile slabe... padurea urata, cu boscheti si paianjeni, sarme multe, obiecte putine.
  22. Nici macar cele complete (goale) nu ma mai incanta cu nimic... schijele cu atat mai putin :)) Schijele mici neferoase sunt f enervante, suna bine, le sapi si pierzi timpul cu ele.
  23. E o barda de mana dreapta. Nu pare prea veche, dupa inmanusare e moderna.
  24. Ieri am iesit pe la munte cu un prieten... 11km pe zone abrupte, am zis ca nu mai repetam prea curand.
  25. Sambata am fost (nu, nu pe Delta Gruiului) la Dunare cu un amic priceput in ale feeder-ului... am incercat vreo 3 locuri, pe la pranz ne-am stabilit pe un loc cu apa adanca si curent puternic. Am pescuit la cosulet de 120gr, ac extrem de mic legat cu fir f subtirel. Nada a fost un amestec de scobar, morunas, mreana cu parmezan, british bread si pelete de parmezan, cu un strop de aditiv de usturoi. Toate de la Benzar. La ac 2-3 viermi. A fost prima mea partida la cosulet, ma declar multumit. Am prins vreo 20 de morunasi, scobari si mrenute si am scapat 2 mrene mai maricele.
×
×
  • Creează nouă...