Sari la conținut

ignoranta incepatorului


babolat
 Share

Postări Recomandate

Cand esti incepator, si mai ai si 18 ani, te vezi invincibil...nimic nu te poate atinge, vezi accidente la TV., dar te gandesti ca tie nu ti se poate intampla.

Inevitabilul s-a intamplat pe data de 11 iulie 2001, aprox. pe la 9:30 seara. Eu mergeam dinspre Sincai catre Universitate, eram smecher...aveam 120 km/h cu o Dacie din '99. Eram pe banda din stanga, si am intrat in intersectia de la Budapesta, cu vreo 110. Eram foarte aproape de cei care vroiau sa faca stanga catre Pasajul Marasesti, dar am zis ca nu e problema...mie nu poate sa mi se intample nimic. De dupa o masina mi-a iesit o Dacie pe care am lovit-o (destul de rau dupa cum arata masina mea in poza) si am aruncat-o 17 metri inapoi. Eu am fost aruncat prin usa mea (apropo...nu purtam nici centura, ca ce....EU?) si roata stanga fata a intrat in prag, asa ca masina a facut 180* pe scut.

Cand am iesit din masina, prima imagine a fost cu nevasta celuilalt intinsa pe asfalt (normal, eu am crezut ca era moarta) eram (cuvant urat) pe mine...ma vedeam direct in pirnaie. Din "fericire", daca se poate spune, se lovise la cap, dar era lesinata decat. A avut o contuzie craniana, iar barba-su a avut fisura de stern, pentru ca i se rupsese centura. Ea a stat 3 zile in spital, dupa care a iesit...totul s-a terminat cu bine, fara victime, dar cu o sperietura de cosmar pentru mine.

La spital am aflat ca si celalalt sofer era incepator, si conducea pentru prima oara seara/noaptea.

Asa ca aveti grija mai ales la incepatori!!!

Va urez o viata lunga fara peripetii si sa ne distram pe motoretele noastre.

post-14-1107536633_thumb.jpg

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 60
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

ce noroi prietene? esti adeptul conceptului ortodox "fapta recunoscuta e pe jumatate iertata" ?

 

e "demn" de condamnat garcon-ul de mai sus !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 

Nu inteleg pt ce a postat lucrul asta aici?! Se astepta la lauri sau la ce?

Unii chiar sunt facuti sa mearga cu RATB-ul pe viata.

Zmeii ca cel de sus trebuiesc opriti , batuti mar , odihniti si luati iar la omor!

 

Ps: Numai un dobitoc se poate lauda cu asa ceva! STF

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

ok. ideea celor care au propus acest gen de topicuri, de genul accidentelor, a fost nu sa lase loc unora sa se dea mari cu accidentele lor. administratorii precum si cei care posteaza cred ca au vrut sa deschida ochii celor indiferenti si ...inconstienti.

 

 

 

ps...o bataie la timpul ei....

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Numai in Romania cred ca se produc accidente de acest gen si la asa viteza,in UE aia sunt calmi si nu au probleme de infrastructura ca romanii asa ca nu se grabesc sau sunt deja obisnuiti cu aglomeratia si ambuteiajele.In curand sa mergi cu masina in Bucuresti o sa fie o adevarata aventura poate doar sa te trezesti pe la 6 dimineata.Nu ajungeti mai repede ci din contra se poate sa nu mai ajungeti niciodata daca mergeti cu viteza si va bagati in fata .

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Buei - serios - voi chiar credeti ca se lauda ?

 

Important e ca si-a dat seama de stupiditate si zice la altii "Buei, nu fiti asa imbecili cum am fost eu !"

 

Eu n-am accidente de povestit in felu asta pentru ca am fost mai norocos pe vremea cand eram asa imbecil ... am facut si eu o gramada de prostii ...

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Toata smecheria la povestitul accidentelor e ca altii sa citeasca si sa nu faca la fel. Postul si-a atins scopul, GSK e vehement degeaba. Reactia e probabil declansata de faptul ca e vorba de o masina. Treaba cu "daca si cu parca" nu tine. La fel de bine povestea putea fi despre un motociclist incepator care nu a tinut cont de conditii si a lovit o masina. GSK, ai fi fost la fel de suparat?

2 sau 4 roti, 2 sau 4 timpi, toti mergem pe aceeasi sosea, ar trebui sa ne respectam unii pe altii. Cineva trebuie sa inceapa, de ce nu noi? Infatuarea si ranchiuna sunt prostii care pot sa ne coste viata. Personal am condus mai mult masina decat motorul, dar am invatat sa respect pe cei pe 2 roti, biciclisti, scuteristi sau motoristi. Iar pe cei din urma ii admir ori de cate ori ii vad, invidios, cu conditia sa nu faca pe desteptii.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

eu nu am postat pe situl asta sa ma dau mare. ideea era ca orasul e plin de nebuni, care unii inteleg ce inseamna sa vezi moartea cu ochii si sa te linistesti (e cazul meu) si altii care nu invata din nici un fel de greseli.

la 2 luni dupa accident am plecat in state un an jumate, unde am invatat ce inseamna calmul la volan.

ideea nu era sa va spun despre accidentul meu pentru compasiune...nu-mi trebuie

oricum nici un sofer auto nu poate intelege prin ce trec motoristii de fiecare data cand se suie pe motor, atata timp cat ei nu au facut-o.

acum si eu merg cu motoru' si va inteleg. eu asta am vrut sa spun aici...fiecare o ia asa cum vrea, sau cum poate s-o inteleaga.

multumesc pentru critici!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

las-o prietene nu o mai da de gard!

 

incearca sa-ti vezi de-ale casei si nu mai face pe impuscatu' printre "motociclisti"

Sincer genul tau de oameni intalnesc zilnic pe strazile capitalei si abia astept sa prind unu' la semafor!

 

Ochii mari si condu prudent !

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Trebuie sa cer scuze lui GSK, adolphyno si cu remu1 sunt cei 'suparati'. Probabil ei sunt cei fara pata, ceri care au dreptul sa ridice biblica prima piatra, sa judece pe altii. Probabil s-au nascut cu codul rutier in sange si au copilarit pe motocicleta in loc de leagan, altfel nu-mi inchipui cum pot fi atat de siguri ca nu vor da cu mucii in fasole intr-un moment nefericit, comitand o prostie pe sosea.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Mai toleranti baieti, mai toleranti.

 

Omul a incercat sa dea o pilda. Cel mai bine e sa inveti din greselile altora ca sa eviti sa inveti din ale tale. Nu mi s-a parut ca a avut un ton superior cand a relatat accidentul.

 

Nu judecati pripit si nu mai fiti atat de patimasi, ca avem pretentia sa spunem ca ne civilizam o data cu intrarea in Europa.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Cei care comentati linistiti probabil nu ati fost la un pas de accident. Cei care au trecut prin faze de astea nu stiu daca ar fi asa toleranti.

Cititi in urma sa vedeti ce au patit unii frati ai nostri din partea soferilor .

Totusi daca intre timp a devenit motociclist e bine . Cind e sofer va fi mult mai atent cu fratii sai .

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Ceea ce incercam sa-ti explic remu1, dupa 10 ani si mult peste 100 mii de km de trafic pe 2 si 4 roti este ca orice moneda are 2 fete, si "fratii motociclisti" pot gresi la fel de mult ca si "conservarii". Daca privesti accidentele cu ochelari de cal, o vei pati. Am vazut de zeci de ori destepti pe 2 roti care faceau depasiri imbecile, bazandu-se strict pe permisivitatea conservarilor, crezand ca demarajul bolizilor lor e suficient sa-i scoata din orice rahat. Probabil unii din ei sunt deja cruci pe marginea drumului, ca tare si-o cautau. La fel am vazut mii de motociclisti intregi la cap, care evitau accidentul chiar daca era din vina celorlalti, pentru ca erau constienti ca au mai multe de pierdut decat conservarii. Personal prefer sa fiu viu si sa-l injur pe dobitocul pe care l-am evitat decat sa fiu un mort frumos, care are si dreptate. Te atentionez ca la modul in care se dau carnete de sofat la momentul de fata, nu esti in siguranta nici pe jos, nici pe 2 sau 4 roti. Fereste-te pe drum de ca si cum toti ceilalti te-ar vana numai pe tine, si poate o sa apuci sa-ti vezi nepotii.

Iar atacul asupra celui care a postat aici a fost total gratuit. Omul a povestit ca a lovit, din greseala lui, cu masina, o alta masina. I-ati sarit la gat pe motivul ca "daca ar fi fost un motociclist". Ce avea sula cu prefectura? La fel de bine puteai sa te intrebi ce ar fi fost daca ar fi fost o caprioara din o specie pe cale de disparitie, Geta sor'mea sau eventual prea-fericitul Teoctist... Ar fi avut tot atata legatura cu subiectul.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Cei care comentati linistiti probabil nu ati fost la un pas de accident. Cei care au trecut prin faze de astea nu stiu daca ar fi asa toleranti.

Nu mai fa presupuneri gratuite.

Am avut accident atat din cauza mea cat si din cauza altora.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

E bine ca si-a dat seama cat a gresit...

Personal, desi nu conduc de asa mult timp, am avut de-a face si cu masina si cu motocicleta la tot felul de chestii ciudate...

Sincer, cum s-a spus mai sus mai bine il injur pe ala de la volan evitand un accident decat sa fiu un mort frumos dar ce a avut dreptate...

M-am lasat si de viteza si de concursuri si de toate...Ma mai apuca din cand in cand dar o fac cu cap ca sa zic asa si numai dupa ce sunt sigur de unele chestii!!!

 

 

Oricum trebuie mers prudent...Daca nu te feresti tu de altii... :cheers: -in cel mai bun caz.

 

Va salut si conduceti cu prudenta!!!

 

see YA

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Cititi in urma sa vedeti ce au patit unii frati ai nostri din partea soferilor .

Frate iar am dat de unu care vede numai drept, crede-ma ca sunt motociclist incepator si am mers mult timp inainte sa-mi iau carnet pe un scuter care prindea lejer 80 la ora, si stiu cum e in trafic, dar am si invatat ca daca am motor (scuter :cheers:) nu trebuie sa ma bag ca desteptu printre masini in miscare ca asa se intampla sa fi in puctul mort al unei masini si ala ocoleste o groapa si te-a saltat, si tu dai vina pe el, ca el e dobitoc, fi sigur ca el s-a uitat in oglinzi dar de unde sa se gandeasca ca esti tu langa el, mai ales ca nu te vede. Conduc o conserva de un an si cateva luni si vreau sa spun ca am experienta destul de mare in ambele domenii, mai ales ca am mers pe scuter cativa ani. Eram cu conserva le unirea venind dinspre mall stateam linistit in coloana, cei din fata au accelerat iar eu am pornit putin mai greu si cand sa accelerez mai tare vine unu cu vreo 70 la ora pe o sportiva (nu uitati erau coloane pe toate benzile, in miscare) se baga printre mine si alta masina deci 1 sec l-am vazut cum a trecut, si s-a bagat prin fata mea erau cam 3 metri intre mine si cel din fata, apoi tot asa a mai taiat fata la alte masini si s-a dus, acum ma gandesc daca porneam mai devreme si nu avea loc sa se bage, si se infigea in mine, iar spunea-ti domne ca soferii astia terminati nu se uita, nu le pasa, cum draku sa nu-mi pese cand am mers atata timp pe scuter si fratele lu mama a murit pe motor, tot din cauza lui, ca a picat si s-a infipt intr-o bordura. Nu mai vorbiti ca sunt numai conservarii vinovati, stiu ca majoritatea sunt nepasatori, dar si fratii nostri inconstienti sunt la fel de vinovati.

Mai aud de accidente prin oras ca domne mergea cu motoru si a aparut o masina si nu a mai putut evita, dar nu se spune ca mergea cu 150 pe bulevardele din Bucuresti, pai la viteza aia putea sa apara ala cu masina si la cateva sute de metrii in fata ca tot nu putea sa-l evite, sau il evita si dadea intr-o groapa (ca sunt destule) si tot vina soferului era, dar motociclistu nu are vina ca mergea cu mult peste limita legala. Majoritatea sunt fitzosi care vor sa se dea mari prin cartierul lor si baga mana in gaz, daca chiar va place viteza duceti-va fratilor pe Bucuresti-Pitesti fara intersectii, fara prea multe gropi si dati-i acolo pana va trece, dar nu trebuie sa-i dati in drum spre servici, si dupa aia tot noi conservarii suntem vinovati, care dam liniute noapte de noapte la margine Bucurestiului ca sa protejam protejam lumea, in caz ca se intampla ceva sa nu mai luam pe altii dupa noi, la asta de ce nu va ganditi, ca puteti sa omorati oameni la fel de usor ca si cu masinile, la 100 la ora daca ai prins pe franare niste nisip, te duci sanie si motosul tau devine proiectil.

Da si mie imi place si eu am mers, si voi merge cum imi voi lua motor, asta iubesc, dar sunt realistic fratilor, si am capul pe umeri, si cand simt nevoie de viteza chiar si cu masina ma duc pe autostrada.

Sper ca ati inteles ceva.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Imi aduc aminte de o faza din vara asta. Eram la Mamaia, la Hotel Tomis. Zi destul de infecta, dimineata. Circulatia pe langa hotel si asa incredibil de incarcata era si mai nasoala din cauza vremii inchise. Si un "frate motociclist" nu a gasit nimic mai bun de facut decat sa faca ture cu... naiba stie cat, da' mult peste 150, ca nu apucai sa-l vezi, se auzea numai. Toate aste pe dunga, pe mijlocul drumului, intre coloanele de masini.

Eu zic ca omul era kretin cu k mare de la Kilogram. Idiot. Vita incaltata. Bou cu tzate. Retardat cu carnet de motor. Mai multe nu imi vin in minte. Omul, daca vroia sa fac curse, ba mai mult, daca vroia sa-si imprastie creierii pe asfalt, era dreptul lui. Dar nu avea dreptul sa faca asta acolo, punand in pericol pe multi altii, oameni nevinovati. Exista circuite, exista eventual autostrazi, locuri in care omul se poate distra sau sinucide, dupa gust si pricepere.

Conservarul greseste ca pleaca de pe loc fara sa se asigure.Adevarat, in majoritatea cazurilor, dar daca motoristul are 150 la ora, undeva dupa o curba, cine poate prevede aparitia lui? Sunt multe faze de genul asta. Si majoritatea sunt generate tocmai de acest dispret fata de ceilalti. "I'm the King of the road, the rest are just junk!"

Sunt si eu nervos pe soferii prosti, stim cu totii ca e plina soeaua de ei, da' pe cuvantul meu ca nu imi pare rau de cei ce si-o cauta. Cateodata sunt si eu tentat sa-i dau bice, o si fac uneori, dar nu ma voi plange daca o fac lata, pentru ca in momentul in care imi las instinctele sa zburde, imi asum si raspunderea momentelor de nebunie. Placute ele, dar tot nebunie sunt.

Trebuie sa ne amintim ca pilotii de raliuri cand sunt in civil nu fac curse, sofeaza pur si simplu.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

multumesc tuturor pentru replici, iar cei care au sarit la gatul meu, probabil nu au gresit niciodata la volan, dar le multumesc si lor.

 

andrei

Faptul ca gresheshti shi te incadrezi pe o banda aiurea sau nu observi un semn de circulatzie este cat de cat scuzabil. Faptul ca intri intr-o intersactzie cu 110 Km/H este o idiotzenie shi o lipsa totala de respect fatza de ceilaltzi colegi de trafic shi nu este scuzabil.

Consider ca legiuitorul este mult prea indulgent cu astfel de accidente.

 

Apreciez ca astfel de conducatori auto shi moto povestesc astfel de intamplari ... shi eu am greshit in mersul cu moto sau auto.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Salut frati rideri.

Din povestea asta trebuie retinut un lucru:NU ASTEPTA SA TI SE INTIMPLE NENOROCIREA CA SA TE SCHIMBI, FA-O INAINTE!

De gresit fiecare gresim, asta e, important este sa inveti ceva din tot si sa mergi mai prudent.

Ceea ce s-a intimplat e regretabil, dar poate fi evitat, mai ales de cei care nu au avut vreun eveniment rutier, este pacat totusi ca a trebuit sa se lase cu accident cu ranire ca sa se invete ceva din asta. :cheers:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.


MOTOCICLISM.ro
Grup Facebook: +36000 membri
Înscrie-te în grup
Discutii despre motociclism pe Facebook
 
BIKESHOP.ro
Grup Facebook: +18000 membri
Înscrie-te în grup
Anunturi de vanzare - cumparare pe Facebook.


×
×
  • Creează nouă...