Sari la conținut

Samarkand 2008


Postări Recomandate

  • Răspunsuri 163
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

Am citit tot ce a scris Dayana si nu pot sa constat decit ca este o femeie cu un temperament sudist si multa personalitate, inclusiv talent prozatoric.

Tafu e un "teuton" planificat si exact. Si suficient de misogin ca sa-i mai scape cite un cuvint dur pe care ulterior il regreta.

 

Intentia ta de a modera acest topic, a fost buna......pacat insa ca dupa prima fraza ..........fara sa o

cunosti pe Dayana (decat de pe forum) ai calificat-o drept SUDISTA numai ptr. ca locuieste in Bucuresti.....

fata de voi NORDISTII teutoni din Cluj....

 

Pacat......dai nastere la alte discutii si interpretari.......

 

 

Dayana fata, alta data sa mergi doar cu grupul de sudisti....care-ti inteleg temperamentul

post-7020-1218027248_thumb.jpg

post-7020-1218027294_thumb.jpg

post-7020-1218027925_thumb.jpg

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Am citit tot ce a scris Dayana si nu pot sa constat decit ca este o femeie cu un temperament sudist si multa personalitate, inclusiv talent prozatoric.

Tafu e un "teuton" planificat si exact. Si suficient de misogin ca sa-i mai scape cite un cuvint dur pe care ulterior il regreta.

Intentia ta de a modera acest topic, a fost buna......pacat insa ca dupa prima fraza ..........fara sa o

cunosti pe Dayana (decat de pe forum) ai calificat-o drept SUDISTA numai ptr. ca locuieste in Bucuresti.....

fata de voi NORDISTII teutoni din Cluj....

 

Pacat......dai nastere la alte discutii si interpretari.......

 

 

Dayana fata, alta data sa mergi doar cu grupul de sudisti....care-ti inteleg temperamentul

 

 

Se pare ca ai observat ca Galen a "jignit-o" prin fraza "temperament sudist si multa personalitate, inclusiv talent prozatoric. " (chiar nu mi se pare ca atacat pe cineva sau a zis cu rautate), dar ai sarit peste toate frazele spuse despre cei doi (gen "tarani" , "haimanale" etc.), care le-am observat rasfoind topicul in graba. Nu ii cunosc pe nici unu din cei 3 cum probabil nici multi dintre voi, decat am citit textele postate de guy_ana in care ii inteapa din cand in cand pe cei doi sau sublineaza cat de bine ii este acum ca e singura. Este destul de urat ce s-a intamplat, dar nu putem judeca pana nu stim ce a fost acolo si sunt curios sa vad ce zice tafu cand o sa posteze. Din cate am inteles a fost decizia ei sa mearga singura pe nisip sau sa se desparta de cei doi. In astfel de chestii nu poate sa faca fiecare cum il taie capu`, ori mergeti impreuna si respectati un program, ori mergeti separat, si se pare ca s-a optat pentru varianta 2 pana la urma. Eu zic sa va abtineti a cataloga si dramatiza situatia (pana la urma se pare ca asa - separat - e cel mai bine pentru toata lumea) pana nu vedem si expunerea lui Tafu, daca nu cumva s-a scarbit de forumul asta.

 

Oricum, felicitari guy_ana, se pare ca ai parte de o aventura super, sa va intoarceti toti 3 cu bine acasa. Asteptam poze :kiss:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Mult timp a trecut de cind nu am mai trecut pe aici pe forum si multe s-au spus intre timp! Din pacate ma vad nevoita sa incep din nou postul meu cu rolul de moderatoare, caci se pare ca excursia asta a adus pe forum unii membri din familia mea (evident incepatori in ale acestei comunitati), care poate au sarit un pic calul. Oricum, in apararea lui Dydy pot spune doar ca termenul ala pe care l-a folosit e doar ceva ce foloseste mereu, e un fel de stereotip la el si din punctul meu de vedere nu a fost decit un fel de "gresala de tipar".....In rest, e exact ce am incercat sa evit spunind ca imi pare rau ca s-a ajuns la asta, adica luarea de parte de catre unii sau altii dintre prietenii unora dintre noi. Daca eu asi incepe acum sa dau replica la ce a scris Galen (si nu m-am simtit neaparat jignita, caci stiu cum e cu sudistii si nordistii- intimplator traiesc in Bucuresti dar am trait destul de mult in Brasov si in Sibiu, de unde ma si trag de fapt pe jumatate si unde am f multi prieteni care nu ma considera deloc o sudista :P - asta asa, ca sa terminam discutia si cu asta), m-asi vedea cazind exact in ceea ce asi dori sa nu fac. Si anume sa incep sa povestesc ce si cum gindesc despre ce s-a intimplat, sa incep sa povestesc cum si de cite ori si in cite feluri m-a jignit pe mine inca din primul moment HI si in ce mod nejustificat....faptul ca am rezistat atit cit am facut-o linga ei a fost doar pentru ca am dorit foarte mult sa merg mai departe. Daca ar fi fost sa fac cum am gindit, m-asi fi despartit inca din a doua zi, de la Kiev, cind dinsul a facut niste scene.....hai sa zic care m-au jignit nu numai pe mine, dar si pe gazda noastra......Si pentru ca s-a pomenit totusi un cuvint si anume misogin - si toate cele de mai sus, inclusiv aceasta explicatie sunt lucruri pe care i le-am spus si personal lui HI acesta fiind motivul pentru care imi permit sa scriu totusi aici despre ele- asta e cu adevarat nepotrivirea majora: pentru ca daca esti asa de misogin incit URASTI pur si simplu femeia aia care merge linga tine cu mobra- numai pentru ca merge cu mobra ea singura si nu depinde de tine; si daca nu poti sa suporti faptul ca se descurca mai bine si te scoate din situatii diverse, pina acolo incit preferi sa te invirti in cerc numai sa nu recunosti ca te-ai pierdut; si daca...si daca.....atunci mai bine nu pleci cu o femeie la drum. Asta e tot si acest lucru i l-am spus si lui, anume ca sunt convinsa ca cu un barbat s-ar fi purtat altfel in totalitate. I-am cerut sa nu ma mai priveasca ca pe o femeie daca tot zice ca nu ma comport ca una, ca sa putem continua sa mergem impreuna, iar modaliattea de a ne da puncte de intilnire a fost o varianta discuata si pe care a primit-o cu bucurie. Ca de altfel si despartirea dupa ce EU am acceptat sa plec, dupa ce MI-AU ZIS EI sa o fac.

 

Si acum sa revin la kkoua din care sper ca voi iesi miine.

 

Pina acum nu am putut scrie nici macar de pe tel, desi mi-a dat prin cap, pentru ca am fost mereu pe fuga si mereu "la limita" Am avut noroc ca si pina acum, dar in ultimele zile, de cind am intrat in Rusia, viata a fost mult "mai putin usoara" ca sa zic asa.

In primul rind ca de la Atyrau am plecat FOARTE tirziu, pentru ca mi-am pierdut ziua de duminica luptindu-ma cu netul sa incarc pe telefon harta turciei si sa calculez traseul posibil. Vor fi in cel mai bun caz inca 1300 de km acolo. Evident ca nu am reusit, asa ca am pierdut degeaba timpul. Am plecat totusi duminica, pentru ca stiam ca va dura mult pina voi trece in Rusia si nu vroiam sa imi stric o zi de mers. Bine am facut, pentru ca la Astrahan unde vroiam sa dorm, la 100 de km de granitza, am ajuns abia pe la 11 noaptea. Acolo...surpriza! unde naiba sa dorm, ca un motel pe marginea drumului imi cerea 80 de dolari cu reducere! Unde esti tu Kazachstanule cu motelurila tale de 15 dolari care mi s-au parut scumpe!

Pina la urma am gasit un fel de camping, unde am putut dormi la minuscula suma de exact 17 dolari, fara apa sau curent electric prea mult. Imi parea ca am ajuns la capatul lumii, pina a doua zi pe lumina cind am vazut ca locul era de fapt chiar oareshcum dragut. Un fost camping care pe vremea sovietelor probabil ca avusese o perioada infloritoare, dar care acum era administrat cred ca putin ilegal de o familie, caci pe poarta scria ca e inchis si se intra prin spate....

 

Bref, a doua zi cind tocmai ma pregateam sa ma despart de sticla de ulei carata tot drumul "pentru orice eventualitate", avind in vedere ca in curind trebuia sa schimb uleiul, imi da prin cap sa verific nivelul uleiului. Si :lol: ca nu se prea mai vedea nimic prin vizorul indicator. Unde o fi disparut nu stiu, ca mobra mea nu minca ulei pina acum! Completez vreo 300 de grame si brusc incepe sa creasca nivelul, de ajunge sa fie prea mare. Acum da-i fata si cauta o farmacie sa iei o siringa sa scoti ce e in plus.....si tot cautind, imi da prin cap sa si caut ulei nou, ca mult nu mai era de mers cu ala vechi....Iar cind am dat si de un magazin unde aia s-au apucat sa dea telefoane sa intrebe ce ulei mi sa potriveste mai bine, caci evident ca special de mobre nu exista- si cind s-au mai si oferit sa merg in spate la atelier sa mi-l schimbe ala....am stat sa fac un calcul ca de fapt in 700 de km tot tre sa-l schimb si ca de mers (si in graba) mai am inca 1400 de km si deci, de ce nu acum?!

Deci, zis si facut, ca daca tot e tirziu, de ce sa nu fie si mai tirziu, ma apuc si schimb uleiul acolo. Ca omul nu ar fi avut habar cum se face la modelul asta care are si el hachitele lui, dar macar mi-a dat ce imi lipsea mie (o surubelnita si un lighean, plus asistenta si sapun si apa....). In final, toata povestea m-a costat 77 de lei, cu tot cu spaga lui . Numai filtrul nu l-am schimbat, ca de unde, dar oricum acasa schimb tot din nou cu ulei calumea, asa ca mai bine asa decit deloc, am zis eu. Cu ulei nou, plus lantz curatat si intins (da, a venit si momentul in care a fost nevoie si de asta...), ma vad fericita sa profit de schimbarea de fus orar si sa aflu ca e doar 2 jumate, nu 3 jumate cind plec in sfirsit din Astrahan.

Aveam in fatza 1350 de km si trebuia sa ii fac in max doua zile, caci aveam speranta sa existe un vapor miercuri spre Trabzon. Asa se aflase prin telefon, ca e poate unul azi si sigur unul miine....stiti cum e cu socoteala, nu?

Vroiam sa ajung deci macar pina la Stavropoleu, un oras la jumatatea drumului, dupa o "liniutza" de vreo 650 de km, care altfel nici nu-mi spunea prea multe.

Doar ca, unu: atunci cind mai aveam doar vreo 150 de km de el si mai era putin si ajungeam si eu o data pe lumina undeva....se gaseste politia rusa sa se bage in seama! Ma rog, motivul mi se pare si in ziua de azi penibil, o sa scriu poate si despre asta la vremear respectiva, cert e ca a trebuit sa ma cert cu ala vreo ora ca sa nu-mi ia carentul, amenintindu-l cu ambasada mea, a lui si alte alea. In final i-am dat echivaelntul a vreo 80 de dolari si am plecat. Numai ca am ajuns iar la 10 in locatia de destiantie si acolo..... :kiss: cel mai ieftin hotel era peste 100 de dolari locul! Eh, Kazachstane kazachstane! ca de altceva decit hotelurile alea fastuoase nu auzise nimeni.

Cind.....eh, noroc ca mai am inca bafta aia a mea! Tocmai vroiam sa incalec cind linga mine opreste un Triumf, ultimul model. Ulterior omul s-a prezentat ca John , care facuse si el o tura prin Norvegia de curind de capul lui si probabil fusese atras de solidaritatea calatorului. Cert e ca nu prea inteleg nici acum ce l-a facut pe omul ala sa stea de capul meu pina la 1,30 in noaptea aia, cautind pentru mine intii hotel ieftin, apoi camping, apoi loc de campare..... Imi inchipuiam ca nu are ce face si nu-i place sa se culce devreme....ca sa aflu a doua zi, cind ne-am reintilnit sa luam micul dejun impreuna (incercam si eu sa-i fac cumva cinste, deh!) si sa-mi arate orasul, ca de fapt fusese iesit si el 15 minute sa duca mobra la garaj si il asteptasera nevasta si copilul toata seara..... :D Dupa ce l-am convins sa plece si sa ma lase sa pun cortul in padure linga o terasa cu restaurant unde era cit de cit apa, lumina si wc, intru inauntru sa intreb daca nu am macar voie sa pun cortul in curte.....Cind colo, tipa cu care vorbeam, care tocmai se intrerupsese (si era 1 noaptea!) din spalat pe jos, ma ia de o mina si ma duca intr-o casuta din curte, unde imi da voie sa dorm intr-un pat. Era casuta unui ceva gen om bun la toate, care cam locuia la ea, se pare emigrant nu se stie cit de legal din Armenia....pacat ca nu am stiut suficienta rusa, ca tare eram curioasa.... :drums: De la el aflu ca aia era...patrona!!!! :) Jos palaria! Nu ma pot opri sa nu ma umplu de mindrie pentru unele din suratele mele! A doua zi, John nu numai ca isi pierde o juma de zi sa-mi arate orasul, dar ma mai si insoteste vreo 80 de km pe un drum care nici nu era pe harta dar ii placea lui foarte mult si tinea sa mi-l arate. Foarte frumos drumul si foarte frumos din partea lui, dar din pacate asta m-a facut sa pierd iar juma de zi. Nu e asa grav am gindit eu, caci ma sfatuisem cu el cu privire la o "scurtatura" . De vreo 300 de km de altfel.... Asa ca aveam sperante sa ajung repede, ca doar ce sunt acum pentru mine 400 de km? Chiar daca pe la munte, dar eu sunt un as al soselelor, nu? :drums:

Eh bine....daca o luam pe drumul ala mai lung, nu stiu cind ajungeam in Soci, sincer! Ca pina la Tuapse a fost ok. Drum de munte cum imi place mie, chiar ma simteam ca acasa....Dar ultimii 120 de km de la Tuapse la Soci.....doua ore, asta e tot ce pot spune! Si asta profitind de avantajul orei inaintate, ca am mers intre 9 si 11! Dupa ce ca sosea asa virajata eu una nu am vazut (nu am prea putut filma, ca se lasase noaptea si a doua oara nu mai merg pe acolo, sincer! - sau ma rog, sa dea Domnul sa nu mai fiu nevoita sa merg pe acolo! ca asta nu se stie inca nici pina acum), e unica si tot traficul, de la cel turistic de sezon full (ginditi-va la cum e la noi la mare si puneti toate masinile alea pe cite o banda pe sens pe sa zicem Transfagarasan :drums: ) pina la cel gen cisterne cu benzina si camioane cu remorca, circula pe acolo. Viteza maxima 60, media de 45!!!!!! Cind am ajuns, imi pare rau ca trebuie sa recunosc, dar ma dureau miinile de la tinut ghidonul! A doua zi, adica azi, m-au durut toate oasele, dar las ca trece!

Mai rau e ca in Soci... stiam eu ca aici e lux mare mare, dar asa ceva....Credeti-ma, ca am fost! Monte Carlo sau Nisa sunt mici sate pe linga Soci! Unde naiba sa gasesc eu sa dorm, ca astia nici nu au auzit de mai putin de 4 stele!!!! Si credeti-ma, ca imi pierise risul chiar si mie! Era deja 1 noapte sau mai bine (deja nu ma mai uitam la ceas, ca sa nu ma apuce disperarea si oricum baterie nu mai aveam la nici unul din telefoane, caci nu avusesem priza de unde sa le incarc si cea de pe mobra s-a stricat- o sa ma uit la ea pe vapor, dar timp nu avusesem pina atunci, se intelege de ce...) si era cit se poate de clar ca la mai putin de 120 de dolari eu aici nu dorm.....

Asi fi optat evident pentru cort, ca-l puneam de draci in fata celui mai luxos hotel, chiar daca ma arestau astia, dar aveam nevoie macar de curent, ca sa incarc telefoanele! De dush nu mai vorbesc, ca nu mai vazusem de trei zile, dar aici era asa de umed, ca erau ude hainele pe mine oricum, deci nu mai era nevoie...... :laugh:

Si uite asa ma urc eu pe mobra si ma las dusa de catre nasul propriu care nu ma lasa la greu.....pina la sanatoriul ala unde am gasit cazare in final.... da, iar sanatoriu.....evident, a fost o incercare de reeditare si din fericire una reusita! La un pret egal cu cel de la camping, am primit de data asta si dus si curent, ba mai mult, pentru ca nu mai aveam destule ruble, m-a lasat sa dau cite am avut!!! :D Trebuia doar sa eliberez eu camera a doua zi pina la 9, dar una: nu imi mai pasa de conditii ca era deja 2 jumate si eram teleghidata si doi: oricum la 9 vroiam sa fiu la port sa vad cu vaporul.....

Asa ca la ora aia nu am mai avut puterea sa mai scriu repede ceva de pe telefon, asa cum imi propusesem, am dat doar smsuri la familia nelinistita si am adormit in cadere in pat.....

 

Si iata-ma ajunsa azi, aici, in Soci.....Adica azi e 6, miine e 7 si imi expira VIZA DE RUSIA!!!!!!!! IAR DE VAPOR NICI VORBA! Nici azi, NICI MIINE!!!! desi la tel zisesera ca este! Abia pe 8, dar nici macar atunci nu pot lua bilet, pentru ca, culmea! nu mai am viza!!!!! Asi pune eu aici un emotikon cu lol, dar credeti-ma, ca nu-mi prea mai venea a ride!

 

Asa ca toata ziua mi-am petrecut-o in a rezolva situatia, noroc ca am gasit o tipa la un birou de turism, in prima ei zi de lucru, care a venit si mi-a tradus peste tot. In final am gasit si pe cineva la biroul de imigratie care mi-a promis ca imi rezolva cu viza miine, dar asta urmeaza sa vad cum o sa fie. Pina una alta am dat de vaporul care trebuia sa plece miine si am aranjat sa ma urc miine pe el. Cu conlucrarea vamii, granicerilor si ajutorul ne-benevol al tipei de la bilete, miine ar fi sa cumpar bielet pt poimiine si sa stau o noapte pe vapor, unde tehnic se chiama ca am iesit din Rusia, deci sunt in regula! :kiss: Tipa aia de la turisti isi facea cruce, zicea ca asa ceva nu a mai vazut. Am linistit-o, nu e din cauza ca nu are experienta, e din cauza ca asa ceva nu au mai vazuit nici astia de la vama, cred ca nici capitanul -dupa privirea pe care o avea cind i s-a tradus ce vreau!!!! :D Miine la 10 o sa vad daca merge asta, caci sa merg 400 de km inapoi pina la urmatorul port, unde stiu intre timp ca vaporul de Istambul e tot stricat deci nu are sens sa merg, ar fi crima! Adica mai mult de dublu de sosea din aia eu nu mai vreau si gata! Iar miine daca nu se rezolva, cam nu-mi mai ramine nici macar timp fizic sa ies in Ucraina, deci tineti-mi pumnii! Ca sa nu mai spun bancul de final, ca aflu ca de aia nu e vapor miine, caci ala cu care am vb eu sa stau pe el, e stricat si de fapt nu se stie cind pleaca! Chiar sper sa fie ok, ca daca nu, se cheama ca ies din Rusia si nu se stie cite zile stau in port! De o sa ajung ca Tom Hanks (parca ) in Terminal

 

Si acum va las. S-a facut noapte si ma duc sa filmez miliardele de beculetze ale acestor hoteluri, sper sa ajung cindva sa vi le arat si voua! Evident ca din statiune nu am vazut inca nimic, dar miine voi avea oricum o zi intreaga. Cica sunt niste pesteri pe aici si o sa fac si o baie, ca in vedera Vamii (mai mult) mi-am luat si costum de baie. Caci pe al meu il uitasem acasa. Deh, cu o baie in desert nu imi facusem socoteala!

 

A, da! Ca era sa uit! Daca ar fi fost la limita cu ajunsul in weekend in vama daca plecam azi din Soci, in cazul in care plec poimiine, orice speranta e pierduta! O zi pe vas, apoi 1300 de km inseamna minim trei zile cu ochii scosi. Si o sa fie mai mult oricum, ca si de la Trabzon pina intru pe autostrada e o sosea cred ca tot cam ca asta de care va povesteam...asa ca patru zile, ca sa fie mai sigur. Si asta in conditiile in care nu imi mai dau timp sa vizitez Istambulul, facind socoteala ca, acum, citeva sute de km pina acolo alta data vor fi o nimica toata!!!! :drums:

Sau poate? Cine stie? Daca tot nu ajung la timp in vama, poate vizitez totusi si macar o zi Istambulul? Inca nu stiu, asa cum momentan nu prea stiu nimic. Nici macar daca imi dau turcii viza de intrare.....Nici macar daca ajung acasa, hehehehehe.....

Oricum, va mai scriu, sper sa pot ajunge miine dupa ce stiu ce si cum din nou la net.

 

Lectura placuta si asfalt uscat! Pe curind!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

:D vezi si tu de ce piese au aia nevoie ca sa pornesca epava aia, pe care vrei tu sa treci granita - poate facem ceva la strung si te scoatem legal din Rusia :) !

nici nu-mi fac probleme, cred ca le-ai aratat deja unde e defectiunea :D .

daca iti trebuie ceva spune !

DRUM BUN SPRE CASA :kiss:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

@guy_ana - nu mai intretine balacareala, e mult mai productiv sa te rezumi la relatarea drumului. acum ca esti vedeta ai inceput sa cam deviezi - hahaha

@all - cel cu temperamentul sudist nu a jignit cu nimic pe nimeni si se referea la sudul europei nu al romaniei - mediterana mai - hahaha

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

daca a existat cineva sa creada ca la mine poate fi ceva normal, imi pare rau sa-l dezamagesc! In final nu numai ca plec azi !!! Dar pe deasupra mai plec si cu.... Ia sa vedem, ghiciti? Vin cu "marfarul"! Decit sa aiba probleme, am gasit un vames destept care m-a impachetat printre tiruri :-))) Cind m-au intrebat daca am unde dormi ca ceilalti dorm in masini, am zis ca am cort si au fost de acord. Daca ajung sa pun cortul pe punte o sa iasa o poza de nu s-a mai vazut! Acum ma imbarc, ne auzim din turcia mĂ­ine!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Asta chiar sunt curios cum o s-o faca - sa ancoreze cortul pe puntea ferryboat-ului. Tocmai am primit un sms de la Dayana care e dusa cu tirurile :kiss: ("Super interesant pe vas!") prin care imi cere sa anunt ca ea nu a auzit de nici un atentat asa cum s-ar fi auzit la radio, deci totul e ok!

Acum, din cate am inteles eu a fost un atentat/sabotaj ieri in Turcia, la BTC - conducta care transporta petrolul din Baku la Marea Mediterana. Oricum asta nu trece pe malul sudic al Marii Negre care, dupa spusele unui prieten turc din Trabzon, pe care chiar asa il cheama (Karadeniz :D ), e cea mai sigura parte a Turciei. Tot el zice ca e o splendoare, asa ca inca un motiv sa asteptam pozele si filmele.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

gata sunt pe vas! Incredibil ce noroc pe mine sa iau barca asta, caci dupa ce ca e incredibil de interesant, mai aflu si ca nici miine nu pleca nici un vas....

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Salut

Fara sa comentez remarcile din acest topic de foto am de spus cateva idei foarte personale pe care n-o sa le argumentez prea mult. Cum a spus cineva, adevarul este undeva la mijloc, si nu stiu cine se simte suficient de informat, obiectiv si lucid sa isi permita sa judece. Eu una nu.

1. telenovela exista pe forum in forma asta pentru ca dayana a primit o sponsorizare prieteneasca in schimbul careia a promis trafic serios pe acest topic si probabil din nevoia ei de atentie publica.Pozele nu sunt asa interesante ca o femeie care merge singura prin pustietati. noi am ramas trei zile in urma in kazakstan si ieri am ajuns acasa... evolutia de la transmisia in direct de pe "fiarele contorsionate", la tanara femeie care isi descopera puterea si se declara libera, la motociclista singuratica si de succes este intr-adevar impresionanta. cu siguranta daca ar fi plecat pur si simplu singura n-ar fi fost asa funny.

2. am inteles ca nu e prima data cand dayana pleaca in tura cu o trupa si pe drum descopera ca pentru a-si "exprima personalitatea" trebuie sa se desparta de ceilalti mai mult sau mai putin (grecia?). in orice caz, cat a fost cu noi a ignorat complet ritmul nostru de mers (mai lent ca al ei, in fond dupa 6 zile am ramas fara abs, cu ghidonu stramb, cu oglinzi de bicicleta, cu cutiile rupte, cu topcasu intr-o gheara, cu portbagaju rupt, si cu un pic de groaza in suflet) si a insistat mereu ca in loc sa plecam mai de dimineatza, am putea sa mergem mai repede.. nu stiu care dinte voi ar plusa la faza asta. Cearta finala n-a fost prima. La prima (foarte serioasa, practic ne-am certat din prima zi) s-au aruncat vorbe grele si urate din amandoua partile (eu inca eram neutra, ca de, eram trei nu vroiam sa se formeze gasca), si dupa ce s-a scos in evidenta ca sntem in urma, ca trebuie sa renuntam la zile de pauza si la taraz din cauza ca mergem prea putin in fiecare zi, etc, dimineatza dayana dupa ce a baut cafeaua s-a dus sa se culce la loc si am reusit sa plecam de la hotel pe la vreo 11, spre politie unde aveam treburi de rezolvat.. in ziua in care a cazut in desert si era singura era a treia oara cand am asteptat-o vreo jumate de ora (desi, repet, mergea mult mai tare ca noi) dupa ce plecasem la ora 1 deoarece ea si-a pus dopurile in urechi (la propriu, cei care au lasat-o singura la gilau si au pornit spre bucuresti la ora stabilita de cu seara stiu despre ce vorbesc) : o data a vazut un deal si s-a gandit ca dupa el sigur e un lac, odata s-a orpt sa se filmeze cu un pui de camila si o data a venit scuipand flacari ca n-am fost langa ea cand a avut nevoie... Atitudinea ei era "mergeti inainte ca oricum va prind" si "eu ma duc inainte sa bag putin mana in gaz ca ma plictisesc" in fiecare zi ne-am eneervat.. absolut in fiecare zi si n-a facut nici un efort, nici un compromis pentru echipa, pur si simpu a ignorat ce aveam de zis. Si daca la o planuiala de cu seara noi am zis plecam devreme si ea a zis plecam la 3 sa intram in vama noaptea, sa nu murim de cald, a doua zi (fatidica zi) i-a luat fix pana la 3 sa isi faca bagajele si sa manace (a aflat pe la 10 noapte ca vama aia e inchisa noaptea). In cele din urma, ca sa facem mai mult de 300 de km pe zi am mers noaptea.. ceea ce in mod normal andi nu face decat la nevoie mare si destul de greu. Paiu care a rupt spatele camilei si fragila noaastra tovarasie a fost neinspirata idee de a ne duce la benzinaria din cere plecase cu bagu desfacut si in care banuia ca isi pierduse ochelarii de soare (era cam 11 noaptea) cand noi credeam ca ea cauta un uturn pe autostrada sa ne intoarcem spre locul in care aflasem ca ar fi hotel.

3. Eu imi permit sa nu ma simt jignita de comentariile pe care le-am citit aici si incerc sa nu para aparare postu asta, pentru ca nu e. Nu e vorba de sudisti si nordisti aici, telenovela e foarte interesanta, asta a fost si ideea, enjoy!

4. Ma bucur ca am fost in excursia asta. M-am chinuit un an sa strang bani si zile libere si pe alocuri traseul a fost foarte dur dar Kazakstanul si Uzbekistanul au meritat efortul. O sa povestesc si o sa pun poze in alte topicuri si locuri, n-o sa stric distractia pentru asta

5. Imi pare rau ca m-am trezit in telenovela asta, care este de fapt povestea personala a Dayanei in care eu sunt unul din personajele malefice. Imi pare rau ca Dayana s-a purtat asa de iresponsabil, superficial, egoist, imatur si vedetistic in aceasta excursie. Altfel, probabil ca este o persoana exceptionala, n-am de unde sa stiu.

Yours, Miha

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Am ajuns cu bıne ın Trabzon acum vreo doua ore, adica dupa ce am trecut cu bine si de faza cu viza, pe care am avut ceva emotii ca s-ar putea sa nu o primesc. Asata pentru ca undeva citisem ca nu se elibereaza vize pt cetateni romani la punctele de intrare maritime ale turciei. dar se oare ca intre timp lucrurile s=au mai schimbat, avind in vedere si ca am primit viza de 60 de zile cu intrari multiple si nu am scapat cu faptul ca vreau doar sa tranzitez si nu asi fi avut nevoie de viza, conform aceeliasi surse de informatie.....oricum, vestea bune e ca acum pot tot intra in Turcia pina prin octombrie, ca am si asigurare si viza si tot ce trebuie. Asta asa, aviz amatorilor, ca poate se gaseste cineva dornic de o tura rapida (ceva gen weekend prelungit) la Istambul, pe care renunt sa=l vizitez in incercarea de a ajunge totusi pina la sfirsitul weekendului in Vama.....

Cu ajunsul va voi mai tine la curent. Oricum, trebuie sa sa vad intii cum e urmatoarea bucata de drum. Pentru ea, adica ca sa am memorie unde sa filmez, am facut plinul la baterii de camera (se pare ca acumulatorii mei si=au dat intr=un final duhul, si asta dupa ce am ami cumparat si un incarcator special pt ei...... :kiss: ca acasa mai aveam unul.... :D )/ Dupa aia, tot pentru rapiditate o sa o iau pe autostrada si ar trebui sa fac repede o multime de km.

Acum va scriu repede ceva in asteptare adeschiderii biroului de turism de unde pot face rost de o harta a Turciei. pe care. dupa cum va povesteam. nu am reusit sa o downloadez in GPS si fara de care (desi am un roadbook) evident nu mi-ar face placere sa navighez prin aceasta tara.......

 

In rest, ma bucur ca cei doi par sa fi ajuns acasa cu bine si la timp si ca astfel voi avea cind ajung acasa pozele lipsa pentru a va putea arata si peisajele de dinainte de Aktobe.

 

Pe curind!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Salut

Fara sa comentez remarcile din acest topic de foto am de spus cateva idei foarte personale pe care n-o sa le argumentez prea mult. Cum a spus cineva, adevarul este undeva la mijloc, si nu stiu cine se simte suficient de informat, obiectiv si lucid sa isi permita sa judece. Eu una nu.

1. telenovela exista pe forum in forma asta pentru ca dayana a primit o sponsorizare prieteneasca in schimbul careia a promis trafic serios pe acest topic si probabil din nevoia ei de atentie publica.Pozele nu sunt asa interesante ca o femeie care merge singura prin pustietati. noi am ramas trei zile in urma in kazakstan si ieri am ajuns acasa... evolutia de la transmisia in direct de pe "fiarele contorsionate", la tanara femeie care isi descopera puterea si se declara libera, la motociclista singuratica si de succes este intr-adevar impresionanta. cu siguranta daca ar fi plecat pur si simplu singura n-ar fi fost asa funny.

2. am inteles ca nu e prima data cand dayana pleaca in tura cu o trupa si pe drum descopera ca pentru a-si "exprima personalitatea" trebuie sa se desparta de ceilalti mai mult sau mai putin (grecia?). in orice caz, cat a fost cu noi a ignorat complet ritmul nostru de mers (mai lent ca al ei, in fond dupa 6 zile am ramas fara abs, cu ghidonu stramb, cu oglinzi de bicicleta, cu cutiile rupte, cu topcasu intr-o gheara, cu portbagaju rupt, si cu un pic de groaza in suflet) si a insistat mereu ca in loc sa plecam mai de dimineatza, am putea sa mergem mai repede.. nu stiu care dinte voi ar plusa la faza asta. Cearta finala n-a fost prima. La prima (foarte serioasa, practic ne-am certat din prima zi) s-au aruncat vorbe grele si urate din amandoua partile (eu inca eram neutra, ca de, eram trei nu vroiam sa se formeze gasca), si dupa ce s-a scos in evidenta ca sntem in urma, ca trebuie sa renuntam la zile de pauza si la taraz din cauza ca mergem prea putin in fiecare zi, etc, dimineatza dayana dupa ce a baut cafeaua s-a dus sa se culce la loc si am reusit sa plecam de la hotel pe la vreo 11, spre politie unde aveam treburi de rezolvat.. in ziua in care a cazut in desert si era singura era a treia oara cand am asteptat-o vreo jumate de ora (desi, repet, mergea mult mai tare ca noi) dupa ce plecasem la ora 1 deoarece ea si-a pus dopurile in urechi (la propriu, cei care au lasat-o singura la gilau si au pornit spre bucuresti la ora stabilita de cu seara stiu despre ce vorbesc) : o data a vazut un deal si s-a gandit ca dupa el sigur e un lac, odata s-a orpt sa se filmeze cu un pui de camila si o data a venit scuipand flacari ca n-am fost langa ea cand a avut nevoie... Atitudinea ei era "mergeti inainte ca oricum va prind" si "eu ma duc inainte sa bag putin mana in gaz ca ma plictisesc" in fiecare zi ne-am eneervat.. absolut in fiecare zi si n-a facut nici un efort, nici un compromis pentru echipa, pur si simpu a ignorat ce aveam de zis. Si daca la o planuiala de cu seara noi am zis plecam devreme si ea a zis plecam la 3 sa intram in vama noaptea, sa nu murim de cald, a doua zi (fatidica zi) i-a luat fix pana la 3 sa isi faca bagajele si sa manace (a aflat pe la 10 noapte ca vama aia e inchisa noaptea). In cele din urma, ca sa facem mai mult de 300 de km pe zi am mers noaptea.. ceea ce in mod normal andi nu face decat la nevoie mare si destul de greu. Paiu care a rupt spatele camilei si fragila noaastra tovarasie a fost neinspirata idee de a ne duce la benzinaria din cere plecase cu bagu desfacut si in care banuia ca isi pierduse ochelarii de soare (era cam 11 noaptea) cand noi credeam ca ea cauta un uturn pe autostrada sa ne intoarcem spre locul in care aflasem ca ar fi hotel.

3. Eu imi permit sa nu ma simt jignita de comentariile pe care le-am citit aici si incerc sa nu para aparare postu asta, pentru ca nu e. Nu e vorba de sudisti si nordisti aici, telenovela e foarte interesanta, asta a fost si ideea, enjoy!

4. Ma bucur ca am fost in excursia asta. M-am chinuit un an sa strang bani si zile libere si pe alocuri traseul a fost foarte dur dar Kazakstanul si Uzbekistanul au meritat efortul. O sa povestesc si o sa pun poze in alte topicuri si locuri, n-o sa stric distractia pentru asta

5. Imi pare rau ca m-am trezit in telenovela asta, care este de fapt povestea personala a Dayanei in care eu sunt unul din personajele malefice. Imi pare rau ca Dayana s-a purtat asa de iresponsabil, superficial, egoist, imatur si vedetistic in aceasta excursie. Altfel, probabil ca este o persoana exceptionala, n-am de unde sa stiu.

Yours, Miha

Personal, imi cer scuze ca am indraznit sa va judec, nestiind exact despre ce e vorba.

Bine ati revenit!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Salut

Fara sa comentez remarcile din acest topic de foto am de spus cateva idei foarte personale pe care n-o sa le argumentez prea mult. Cum a spus cineva, adevarul este undeva la mijloc, si nu stiu cine se simte suficient de informat, obiectiv si lucid sa isi permita sa judece. Eu una nu.

1. telenovela exista pe forum in forma asta pentru ca dayana a primit o sponsorizare prieteneasca in schimbul careia a promis trafic serios pe acest topic si probabil din nevoia ei de atentie publica.Pozele nu sunt asa interesante ca o femeie care merge singura prin pustietati. noi am ramas trei zile in urma in kazakstan si ieri am ajuns acasa... evolutia de la transmisia in direct de pe "fiarele contorsionate", la tanara femeie care isi descopera puterea si se declara libera, la motociclista singuratica si de succes este intr-adevar impresionanta. cu siguranta daca ar fi plecat pur si simplu singura n-ar fi fost asa funny.

2. am inteles ca nu e prima data cand dayana pleaca in tura cu o trupa si pe drum descopera ca pentru a-si "exprima personalitatea" trebuie sa se desparta de ceilalti mai mult sau mai putin (grecia?). in orice caz, cat a fost cu noi a ignorat complet ritmul nostru de mers (mai lent ca al ei, in fond dupa 6 zile am ramas fara abs, cu ghidonu stramb, cu oglinzi de bicicleta, cu cutiile rupte, cu topcasu intr-o gheara, cu portbagaju rupt, si cu un pic de groaza in suflet) si a insistat mereu ca in loc sa plecam mai de dimineatza, am putea sa mergem mai repede.. nu stiu care dinte voi ar plusa la faza asta. Cearta finala n-a fost prima. La prima (foarte serioasa, practic ne-am certat din prima zi) s-au aruncat vorbe grele si urate din amandoua partile (eu inca eram neutra, ca de, eram trei nu vroiam sa se formeze gasca), si dupa ce s-a scos in evidenta ca sntem in urma, ca trebuie sa renuntam la zile de pauza si la taraz din cauza ca mergem prea putin in fiecare zi, etc, dimineatza dayana dupa ce a baut cafeaua s-a dus sa se culce la loc si am reusit sa plecam de la hotel pe la vreo 11, spre politie unde aveam treburi de rezolvat.. in ziua in care a cazut in desert si era singura era a treia oara cand am asteptat-o vreo jumate de ora (desi, repet, mergea mult mai tare ca noi) dupa ce plecasem la ora 1 deoarece ea si-a pus dopurile in urechi (la propriu, cei care au lasat-o singura la gilau si au pornit spre bucuresti la ora stabilita de cu seara stiu despre ce vorbesc) : o data a vazut un deal si s-a gandit ca dupa el sigur e un lac, odata s-a orpt sa se filmeze cu un pui de camila si o data a venit scuipand flacari ca n-am fost langa ea cand a avut nevoie... Atitudinea ei era "mergeti inainte ca oricum va prind" si "eu ma duc inainte sa bag putin mana in gaz ca ma plictisesc" in fiecare zi ne-am eneervat.. absolut in fiecare zi si n-a facut nici un efort, nici un compromis pentru echipa, pur si simpu a ignorat ce aveam de zis. Si daca la o planuiala de cu seara noi am zis plecam devreme si ea a zis plecam la 3 sa intram in vama noaptea, sa nu murim de cald, a doua zi (fatidica zi) i-a luat fix pana la 3 sa isi faca bagajele si sa manace (a aflat pe la 10 noapte ca vama aia e inchisa noaptea). In cele din urma, ca sa facem mai mult de 300 de km pe zi am mers noaptea.. ceea ce in mod normal andi nu face decat la nevoie mare si destul de greu. Paiu care a rupt spatele camilei si fragila noaastra tovarasie a fost neinspirata idee de a ne duce la benzinaria din cere plecase cu bagu desfacut si in care banuia ca isi pierduse ochelarii de soare (era cam 11 noaptea) cand noi credeam ca ea cauta un uturn pe autostrada sa ne intoarcem spre locul in care aflasem ca ar fi hotel.

3. Eu imi permit sa nu ma simt jignita de comentariile pe care le-am citit aici si incerc sa nu para aparare postu asta, pentru ca nu e. Nu e vorba de sudisti si nordisti aici, telenovela e foarte interesanta, asta a fost si ideea, enjoy!

4. Ma bucur ca am fost in excursia asta. M-am chinuit un an sa strang bani si zile libere si pe alocuri traseul a fost foarte dur dar Kazakstanul si Uzbekistanul au meritat efortul. O sa povestesc si o sa pun poze in alte topicuri si locuri, n-o sa stric distractia pentru asta

5. Imi pare rau ca m-am trezit in telenovela asta, care este de fapt povestea personala a Dayanei in care eu sunt unul din personajele malefice. Imi pare rau ca Dayana s-a purtat asa de iresponsabil, superficial, egoist, imatur si vedetistic in aceasta excursie. Altfel, probabil ca este o persoana exceptionala, n-am de unde sa stiu.

Yours, Miha

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Hi!

Ciudata intorsatura in aceasta poveste de calatorie urmarita si de mine cu sufletul la gura. Caci: o femeie a luat in piept o cale grea si plina de neprevazut. Calculat sau necalculat? A dat cu surubelnita, a negociat cu politisti si hotelieri, a zacut singura in desert si a gasit o cale. A descoperit cum functioneaza fiziologic organismul in desert si a gasit solutii nu doar practice ci si haioase. Da, solutiile erau pentru stilul ei de excursie. Si ritmul ei de viata pare a fi altul. Dar riscul era asumat de toti trei care ati plecat fara a va cunoaste. Iar raportul de forte era din start impotriva ei: un cuplu inchegat fata cu o femeie lipita (pripit) la grup cu o luna inainte de plecare.

Tot citind, cam asa vedeam lucrurile si mi-a placut explicatia cu temperamentele si mentalitatile diferite. Pina acum, am crezut ca cele intimplate au fost neprevazute si nedorite, regretate de ambele parti. Acum, pe admirata Daiana si povestea numita telenovela, Miha ni le prezinta altfel, facindu-le insa si mai palpitante. Iata de ce:

„Dayana s-a purtat asa de iresponsabil, superficial, egoist, imatur si vedetistic in aceasta excursie.”

„Dayana a primit o sponsorizare prieteneasca in schimbul careia a promis trafic serios pe acest topic si probabil din nevoia ei de atentie publica”

“evolutia de la transmisia in direct de pe "fiarele contorsionate", la tanara femeie care isi descopera puterea si se declara libera, la motociclista singuratica si de succes este intr-adevar impresionanta. cu siguranta daca ar fi plecat pur si simplu singura n-ar fi fost asa funny.”

„telenovela e foarte interesanta, asta a fost si ideea, enjoy!”

Inteleg ca acest om superficial, iresponsabil si imatur a ales, cu un bine facut calcul, de pe site un cuplu minunat cu care a plecat pentru a ramine singura si a face vedetism. Ca asta a facut-o dupa ce a gasit un sponsor caruia i-a promis trafic serios si a regizat o poveste in acest sens, avind un cuplu de nomazi ca pretext. Ca nu putea sa se expuna de la inceput desertului ci avea nevoie de un sut ca sa se simta bine si sa face garagata pe cinste!

Dar ... asta desvaluie un om ne-superficial, ne-imatur si foarte responsabil si calculat, capabil de o regie si un scenariu ce ar trebui sa il faca pe sponsor si pe multi interesati de scenarii palpitante sa o caute si sa o angajeze cu mare folos. Caci, trebuie sa recunoastem, postul Samarkand 2008 scris si foarte haios si informativ a avut o vizitare foarte buna. Si a dezlantuit discutii de etica, morala, comportament si nu arareori de patriotice remarci. Din pacate si de alt fel, dar hai sa raminem sec la varianta doi a povestii.

Si tot legat de asta, stau si ma intreb:

Sponsorul acela a interzis folosirea banilor pentru altii decit pentru Daiana? Si ma intreb, oare care din cele doua firme purtate constant pe postul ei a fost sponsorul acela, caci nu a lasat doar un nume ci doua? Si de ce nu s-a mai pus si pe ea si cabinetul ei ca sa isi faca si reclama proprie, caci pe situl Mihaelei, aparea si ea ca sponsor!

Si ma mai intreb, Miha a facut cercetari despre Daiana in excursii unde ea nu a fost de fata (Grecia, Gilau). De ce abia acum si nu cind a plecat la drum cu ea. De ce nu aminteste despre celelalte povesti si excursii unde Daiana a avut initative si succes? Cred ca cu totii am citit mereu cu sufletul la gura si despre Vrancea, si Enisala, si Sighisoara etc. Era o sursa publica elocventa, nu una despre care spune „am inteles ca... si „cei care au lasat-o singura la gilau stiu despre ce vorbesc”.

Sper ca Daiana sa nu inceapa sa sape si ea ca sa se apare si mai ales sper sa renunte la orice replica sau relatare justificativa. Incetati: a gresi este omenesc. Toti trei nu trebuia sa porniti la drum asa, necunoscindu-va si nestabilind de la inceput niste conditii. Toti trei ati ajuns la un capat cu bine si cu satisfactii personale. Bucurati-va si nu improscati cu noroi decit pe drumuri desfundate! Niciodata nu pui mina pe noroi fara sa te murdaresti. Si: cine se scuza se acuza!

Succes si drum bun pe unde veti mai merge!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

...hmm...se pare ca se mai simte cineva atins de schimbul de replici...iar...

..de ce trebuie sa apara useri noi,care au ca scop pe acest forum doar sa mai dea o replica catre una din tabere??

...nu observa nimeni ca in sarea si piperul dintre cele 2 tabere ,au intervenit doar cateva persoane,din care jumatate useri noi(a se citi oameni care si-au facut cont doar ca sa raspunda pe topicul asta) ???...si asta pe un forum un cateva zeci de mii de useri,care pe alte topicuri abea asteapta sa posteze in telenovele de genul asta??...in timp ce topicul asta e unul fierbinte,cu multe vizualizari

...asta inseamna ca,de fapt,pe noi cei multi ne-a prins doar calatoria asta...si o urmarim cu interes...si abea asteptam poze,rute si alte povestiri interesante de drum...

 

 

Felicitari celor trei....bine ati ajuns,sau aproape ajuns!!!....o calatorie frumoasa si,zic eu,si reusita...

...asteptam cu interes sa postati tot ce se poate despre aceasta calatorie,chiar daca strecurati si intepaturi...stim sa le cernem noi...:kiss:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Orice proprietar de motocicleta intra in legalitate dupa ce obtine carnetul de conducere.

De PERMIS DE CONDUITA nu are nevoie !

Asa se face ca in lume sunt mai multi POSESORI

decat MOTOCICLISTI...

 

...Cine afirma despre BMW R 1150 GS ca ar fi "o vaca blanda"...

vede pe pielea lui care este realitatea !

 

..Ageamii sa aibe rabdare cativa ani sa li se mai duca puful ca sa se umfle in pene !

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Asa e si eu umblu mai mult singur, chiar si cand plec cu unii cu care ma cunosc si am facut drumuri lungi impreuna merg tot mai mult simgur, in ritmul meu si ne vedem la masa sau in puncte stabilite anterior. Mersul in grup mare, desi am vazut ca se practica, e o aiureala din toate punctele de vedere dupa parerea mea. Cazul in speta nu are relevanta decat filozofica, un grup mare sau mic e tot o romanie buboasa mai mare sau mai mica. Astia suntem, as fi vrut sa nu ma nasc aici. Mi-am pierdut speranta cu tara asta, acum cca 10-20 de ani eram mai optimist. Bravo tuturor care au plecat si au venit cu bine. Sunt unii pe aici care umbla nu se-ncurca si bine fac. Cu cat mai departe cu atat mai bine.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.


MOTOCICLISM.ro
Grup Facebook: +36000 membri
Înscrie-te în grup
Discutii despre motociclism pe Facebook
 
BIKESHOP.ro
Grup Facebook: +18000 membri
Înscrie-te în grup
Anunturi de vanzare - cumparare pe Facebook.


×
×
  • Creează nouă...