Ekosekthor Postat Ianuarie 23, 2011 Share Postat Ianuarie 23, 2011 Cam pono pozele... mai mult nu zic pentru ca mie nu-mi ies astfel de poze si daca as comenta ar fi peste lungu nasului. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Vlad S Postat Ianuarie 23, 2011 Share Postat Ianuarie 23, 2011 Nu am dat lecții nimănui , asta este doar părerea ta Âşi a multora de aici ÂŞtii de ce am postat mai mult poza aia aici ? ( Am zis mai sus că nu o să intru IAR în detalii dar văd că acest subiect al discuției ăsteia tot continuă buuun ...) Am postat mai mult poza pentru că e prima oară când trag RAW , înainte eu trăgeam doar JPEG ...dacă erau fotografi PROFESIONIÂŞTI pe aici îÂşi dădeau seama imediat de diferența pe care am vrut eu să o arăt cu această poză ..când mi-au văzut prieteni de-ai mei ( fotografi ) poza prima oară m-au întrebat ..." te-ai apucat de RAW cumva ? " la care eu am zis da , Âşi mi-au spus ...bravo , bun început .. Tonul meu nepotrivit față de Ekosekthor ? Vezi că aici iar greÂşeÂşti ...eu am respect față de el în caz că nu ai văzut Âşi chiar i-am mulțumit pentru critica Âşi sfaturile date când probabil poate avea ceva mai bun de făcut decât să stea să-mi explice mie diverse ...deci citeÂşte mai bine despre ce este vorba ...poate nu îmi înțelegi tonul , poate consideri că este agresiv dar ...fi mai atent în anumite posturi ... Nu m-am obosit niciodată postând aici Âşi nu o să mă obosesc vreodată ...eu continui în absolut orice circumstanțe ( nu sunt genul de persoană care să se lase ) mai ales la chestii de genul ... Concluzia mea mai pe scurt : Poza am pus-o că e prima oară când am tras RAW Âşi am vrut niÂşte păreri de la cei care ar fi fost în cunoÂştințe de cauză , să-mi spună o părere personală , sfaturi Âşi critici ..dar cum în țara asta nu ai CU CINE aÂşa Âşi aici este la fel ...aÂşa că eu o să continui să-mi pun pozele fie ele bune sau proaste Âşi fie că primesc critici negative sau pozitive , hf Imi este clar ca nu ai inteles mai nimic din ce am vorbit pana acuma, nici din tonul care l-am folosit si nici intentia. Prin urmare iti doresc lumina buna si asfalt uscat. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
MillionDollarBaby Postat Ianuarie 23, 2011 Share Postat Ianuarie 23, 2011 (editat) Mai pun câteva poze să compensez offtopic-ul făcut L.E: m-a bătut forumul Editat Ianuarie 23, 2011 de MillionDollarBaby Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Jorge Lorenzo Postat Ianuarie 23, 2011 Share Postat Ianuarie 23, 2011 În primul rând am vrut să-mi fac poză la caterincă ca Âşi cum aÂş dormi cu casca în cap , în al doilea rând te-aÂş ruga să-mi explici Âşi mie ( de ce este un eÂşec total ) nu de alta dar chiar sunt curioasă La faza cu " eu unul aÂş fi Âşters-o de pe aparat .... " , eu nu sunt tu Âşi tu nu eÂşti eu ...( este o diferență destul de mare ) 1. Pai sa iti explic ... poza mi se pare un esec total fiindca o asemenea poza nu fac nici eu, cu camera mea foto compacta de 300 RON... cand pretinzi ca esti fotograf, cand ai "scule" profesionale, nu poti sa faci asemenea poze, sa le mai si postezi pe un forum. Cum am spus, sunt convins (si am si vazut) ca ai multe poze foarte reusite din punctul meu de vedere, dar din asta cu casca in cap nu intelegi nimic. Adica nu respecta nicio regula a fotografiei. Ti-au explicat mai sus baietii din ce cauza. 2. "Eu nu sunt tu si tu nu esti eu ...( este o diferenta destul de mare )" . Pai logic... chiar am si spus ca eu unul as fi sters-o, deci nu ti-am impus tie sa o stergi, si nici nu am pus in discutie persoana ta in acea fraza am spus ce as fi facut eu personal (tocmai pt a evidentia diferenta despre care spui tu) In fine, gata cu discutiile astea ca nu imi plac .. vreau sa vad poze frumoase , puse de voi cei care aveti aparate si obiective performante Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Anihilator Postat Ianuarie 24, 2011 Share Postat Ianuarie 24, 2011 mai vedem poze sau fotografii artistice? pun pariu ca daca n-ar fi existat digitalul, ca sa nu vorbiti de ps, wb si alte rahaturi, vorbeati de granulatie si aberatii cromatice. poze sau fotografii? va cam coborati la mintea puberilor, deci aveti sanse sa ramaneti la nivelul ala. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
GabiButon Postat Ianuarie 25, 2011 Share Postat Ianuarie 25, 2011 Colorata maine'i gata!!! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Ravenitza Postat Ianuarie 25, 2011 Share Postat Ianuarie 25, 2011 Colorata maine'i gata!!! Hahaha, ce m-ai speriat Gabi stii tu de ce... Ce dragalas erai! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
GabiButon Postat Ianuarie 25, 2011 Share Postat Ianuarie 25, 2011 Eram? adica!!! ce vrei sa spui )) Sunt un dragalas si acum Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Ravenitza Postat Ianuarie 25, 2011 Share Postat Ianuarie 25, 2011 Eram? adica!!! ce vrei sa spui )) Sunt un dragalas si acum evident!!! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Vlad S Postat Ianuarie 29, 2011 Share Postat Ianuarie 29, 2011 Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Joon Postat Ianuarie 29, 2011 Share Postat Ianuarie 29, 2011 (editat) cu D3100 18 - 55 mm filtru polarizare circulara ........ il am de doar o luna si este primul meu DSLR , deci sper sa devin mai indemanatic.... inainte trageam cu sony dsc W-30 Editat Ianuarie 29, 2011 de adolf_ss Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Cap0ne Postat Ianuarie 30, 2011 Share Postat Ianuarie 30, 2011 Primele 3 sunt foarte ok pt un begginer. Ca sfaturi minime - la aia din Carol era mai ok daca o faceai cu orizontul drept ca sta sa pice mausoleul, iar la cea cu pestele un ISo mai mare (1600) pt a obtine un timp mai scurt de expunere, astfel incat sa nu iasa "miscat" animalul . Dar pe aia cu ghiveciu sa nu o mai pui never ever pe vreun forum sau alt spatiu virtual Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Phoenix79 Postat Februarie 1, 2011 Share Postat Februarie 1, 2011 Ceva interesant Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Joon Postat Februarie 3, 2011 Share Postat Februarie 3, 2011 Primele 3 sunt foarte ok pt un begginer. Ca sfaturi minime - la aia din Carol era mai ok daca o faceai cu orizontul drept ca sta sa pice mausoleul, iar la cea cu pestele un ISo mai mare (1600) pt a obtine un timp mai scurt de expunere, astfel incat sa nu iasa "miscat" animalul . Dar pe aia cu ghiveciu sa nu o mai pui never ever pe vreun forum sau alt spatiu virtual pai asa era poza initiala dar am inclinat-o cu Picasa , si inca nu stiu de ISO optim pt fiecare cadru ( am facut si cu ISO 12ooo si au iesit cadrele rosiatice ) PS. cea cu ghiveciul ...... am avut bronsita si am stat 1 sapt. in casa , aveam de ales intre ghiveci si desktop .... multumesc de sfat am sa ma documentez in legatura cu ISO optim pt ca vreau sa invat si sa ma obisnuiesc cu aparatul Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Cap0ne Postat Februarie 3, 2011 Share Postat Februarie 3, 2011 pai asa era poza initiala dar am inclinat-o cu Picasa am sa ma documentez in legatura cu ISO optim pt ca vreau sa invat si sa ma obisnuiesc cu aparatul Legat de inclinare, mai ales la un astfel de cadru, ori o faci dreapta, ori o inclini serios gen 45° . Inclinata doar putintel da doar impresia de neatentie din partea fotografului, nu adauga dinamism or something ISO optim pentru o anumita scena e cel mai mic ISO posibil (pentru a evita zgomotul de imagine) la care poza aia sa nu iti iasa miscata Spor Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
memyselfandI Postat Februarie 4, 2011 Share Postat Februarie 4, 2011 (editat) +un trepied si un f11-16 Editat Februarie 4, 2011 de memyselfandI Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Vlad S Postat Februarie 4, 2011 Share Postat Februarie 4, 2011 De sezon: img]http://farm6.static.flickr.com/5139/5416036741_9916013e47_z.jpg[/img] Mesaj completat De sezon: img]http://farm6.static.flickr.com/5139/5416036741_9916013e47_z.jpg[/img] Mesaj completat Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
SubInfluentza Postat Februarie 5, 2011 Share Postat Februarie 5, 2011 Ma bag si eu cu cateva poze, daca mai e sezon (lacul Tarnița, langa Cluj) : Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Joon Postat Februarie 6, 2011 Share Postat Februarie 6, 2011 stanga jos m-i se pare super inca doua facute sambata in Herastrau Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
licinius Postat Februarie 6, 2011 Share Postat Februarie 6, 2011 m-am gandit mult daca sa postez aici sau nu... dar pana la urma sunt curios ce parere aveti...http://licinius-poze.blogspot.com/ nu sunt profesionist ...etc. accept critici/sfaturi, fara suparare, ba chiar am vazut ceea ce faceti si tocmai de aceea va cer parerea . Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Cap0ne Postat Februarie 7, 2011 Share Postat Februarie 7, 2011 (editat) m-am gandit mult daca sa postez aici sau nu... dar pana la urma sunt curios ce parere aveti...http://licinius-poze.blogspot.com/ nu sunt profesionist ...etc. accept critici/sfaturi, fara suparare, ba chiar Am aruncat un ochi si pe blogul tau este un amalgam de poze care chiar merita afisate cu poze nereusite sau poze de familie care au insemnatate si incarcatura emotionala doar pt tine. Cel mai bun sfat pe care il pot da - o filtrare mai stricta a ceea ce expui De ex: - Asta da (dar nu mai pune orizontul pe mijloc data viitoare, ca regula de compozitie) - http://2.bp.blogspot.com/_eFa-5v1Jm1o/TUv1...SC026061111.jpg - Asta nu - http://4.bp.blogspot.com/_eFa-5v1Jm1o/TUVY...SAM_1140111.jpg Bafta! Editat Februarie 7, 2011 de Cap0ne Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
licinius Postat Februarie 7, 2011 Share Postat Februarie 7, 2011 Merci de sfaturi ! voi continua sa urmaresc topicul sa mai invatz si eu cate ceva. As avea si o intrebare : ce este " zgomotul" unei poze. cum se traduce mai exact ? cer scuze daca s-a mai explicat pe aici , dar in 550 pagini... see ya ! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Ekosekthor Postat Februarie 7, 2011 Share Postat Februarie 7, 2011 Zgomotul sunt acei pureci care apar in poze. Acestia apar in conditii slabe de lumina cand aparatu sau fotograful creste valoarea ISO. Cu cat ISO este mai mic, cu atat purecii sunt mai putini/inexistenti si pzoa este sharp/curata. Cu cat ISO este mai mare cu atat poza este mai purecoasa. Solutii pentru evitarea zgomotului: 1. Folosirea unui aparat profesional scump. La D80 peste ISO 800 deja ai pureci enervanti, la un D3... probabil ca dupa ISO 3600 purecii devin enervanti. 2. Folosirea blitz-ului pe timp de noapte. 3. Folosirea unui trepied daca se fac peisaje nocturne si utilizarea unui timp de expunere mai lung + ISO mic 4. Folosirea unui obiectiv mai luminos astfel incat utilizarea acestuia la o diafragma mare (F mic - F1.8, F2) nu necesita neaparat cresterea valorii ISO. 5. Folosirea unui stabilizator de imagine a obiectivului, sau improvizat astfel incat sa nu fi nevoit sa cresti valoarea ISO. Pentru cei interesati de stabilizatorul de imagine improvizat acesta se poate face in halul urmator. Aveti nevoie de 1x surub care sa aibe filetul asemanator cu cel de trepied. Asta e piesa cel mai greu de gasit. Poate aveti un trepied stricat si puteti folosi de-acolo surubul sau chiar toata patina aia cu surub 1x Sfoara - incepeti cu o sfoara de 1.70m lungime (sau mai mare daca sunteti mai inalti) 1x saiba mare si lata. 1. Procedeu: de surub se leaga un capat de sfoara apoi se infileteaza pe aparat. 2. ridicati aparatul la nivelul ochiului (cam pe unde ar sta el cand faceti o poza din picioare) si calcati pe sfoara sa creati tensiune. Sfoara trebuie sa fie inainsa ca si cand aparatul ar fi legat de pamant prin acea sfoara. Cand pozati trebuie sa trageti in sus de aparat ca sa fie tensionata si sa nu mai puteti balangani aparatul in sus si in jos. 3. In locul unde sta piciorul si sfoara este intinsa legati sfoara de saiba. Aici aveti si un filmulet ca sa va dati seama mai exact despre ce e vorba. Eu pana n-am avut stabilizator la obiectiv am folosit aceasta metoda. Evident arata urat si te cam faci de rusine daca mergi la un eveniment pozand cu asa ceva. DAR, functioneaza. Am reusit sa fac poze la 1/30s si nu erau miscate. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
licinius Postat Februarie 8, 2011 Share Postat Februarie 8, 2011 Ms de explicatii ! Super tare ideea cu sfoara ! , eu folosesc trepied si de f putin timp un samsung wb5500. Asta nu inseamna ca si stiu sa fac poze, dar sper sa cresc si eu Apropo pareri legate de acest aparat ? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Mr_ORL Postat Februarie 8, 2011 Share Postat Februarie 8, 2011 Say Hello to my little friend Obiectivele sunt mecanice, si sunt cele pe montura M42 de la Zenit...puse cu adaptor! Prima impresie a fost faina...adica, fiind obisnuit sa lucrez cu aparate pe film si 100 de setari si rotite, mi-a placut ca pentru timpul de expunere aveam la indemana tot o...rotita Mai nasol la pozele gen instant ca pana faci 100 de reglaje cu diafragme, focalizare, timp de expunere, blablabla, iti fuge persoana sau momentul...Pentru moment, si pana imi iau si un obiectiv standard de asa ceva, sa poata face si alta lume o poza cu el(pe auto), l-am folosit numai pe Manual, diafragma avand-o in obiectiv si focalizarea la fel...inca sunt la stadiul de obisnuinta cu setarile, in functie de lumina/ISO, etc...dar nu difera mult fata de Zenitul batran pe film! Cateva cadre luate din prima zi, cu diferite tipuri de ISO si setari: (obiectiv Pentacon de 4/200) (obiectiv Helios de 2/58 ISO 1600) PS: merge foarte greu forumu cu uploadu meu asa ca m-am lasat pagubas sa mai incarc si celelalte teste pe alte ISO-uri... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate