Doctor X Postat Decembrie 13, 2013 Share Postat Decembrie 13, 2013 Dpdv tehnic - putin miscata Eu nu cred ca-i miscata, ci doar ca zona focalizata e in par. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
radu2000v Postat Decembrie 13, 2013 Share Postat Decembrie 13, 2013 Poza este facuta "din mana", se poate sa fi miscat un pic. Cum se poate mari sharpness (prin editare) ? Culorile sterse si expunerea se pot modifica in Photoshop (mai ales ca am RAW-ul). De obicei imi setez un punct de focus si incerc sa aleg ochii (mai lucram la asta). Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
gabyshor Postat Decembrie 13, 2013 Share Postat Decembrie 13, 2013 Poza este facuta "din mana", se poate sa fi miscat un pic. Cum se poate mari sharpness (prin editare) ? Culorile sterse si expunerea se pot modifica in Photoshop (mai ales ca am RAW-ul). De obicei imi setez un punct de focus si incerc sa aleg ochii (mai lucram la asta). cu ce ai tras? sau macar exif-ul? nici mie nu mi se pare miscata, dar focusul e in alta parte, nu pe fata... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
bocosb Postat Decembrie 13, 2013 Share Postat Decembrie 13, 2013 Critici ? La lumina aia, desi nu ma prea incanta din start eu as fi expus ceva de genul asta plus un iso mai mare eventual care sa imi asigure un timp de expunere mai scurt sa nu iasa miscata. Sau o cafea mai putin inainte ) + o compozitie cu fata mai in stanga Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
radu2000v Postat Decembrie 13, 2013 Share Postat Decembrie 13, 2013 Canon 1100D cu 50mm f/1,8 Nu stiu cum sa pun pe forum informatiile din exif (sau vreun program sa le salvez text). Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Doctor X Postat Decembrie 13, 2013 Share Postat Decembrie 13, 2013 Mda, presupun ca ai tras la 1.8 si n-ai avut probleme cu timpul de expunere. Ramane eroarea de focalizare. Parerea mea... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Ekosekthor Postat Decembrie 13, 2013 Share Postat Decembrie 13, 2013 1. Mai exista posibilitatea miscarii subiectului. Come on, stiti si voi ca astia mici se misca mult ) 2. Pe langa asta 50mm 1.8 de la canon daca e folosit la 1.8 e cam soft (de aici pleaca a 2-a problema de sharpness) Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Arthur E Postat Decembrie 13, 2013 Share Postat Decembrie 13, 2013 (editat) Cateva poze facute cu D7100 + 35mm f 1,8 : , , , , . Si nu sunt mobre in noapte Editat Decembrie 13, 2013 de Arthur TM Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Emanuel Iancu Postat Decembrie 13, 2013 Share Postat Decembrie 13, 2013 Cateva poze facute cu D7100 + 35mm f 1,8 : ART_4559.JPG , ART_0339.JPG , ART_1593.JPG . Si nu sunt mobre in noapte Pacat Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Vizitator Adrian Postat Decembrie 14, 2013 Share Postat Decembrie 14, 2013 Si nu sunt mobre in noapte Nu ,dar ai acelasi tipar..........trist. Ti am mai zis,schimba compozitia/incadrarea,ceva.........eu imi dau seama ca-s pozele tale fara sa ma uit la cine le-a postat (si nu,nu e un compliment). Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Arthur E Postat Decembrie 14, 2013 Share Postat Decembrie 14, 2013 Cand o sa-mi faceti complimente nu am sa mai postez aici , dar pana atunci va mai plictisesc retina cu operele mele . Lasand ironia deoparte , multumesc ptr critica . Sfaturile sunt bine venite atat in cazul meu cat si in cazul altor novici . Cu stima . Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Ekosekthor Postat Decembrie 14, 2013 Share Postat Decembrie 14, 2013 Bine bine, dar pune-le in practica. UIte, iti dau un task simplu de indeplinit pentru a imbunatatii compozitia si sa incepi sa gandesti altfel pozele. Cand ai de pozat un subiect (cal, portret, mobra etc) nu ai voie sa te distantezi de subiect mai mult de 2 metri. Ai zis ca vrei sa-ti iei teleobiectiv. Cu el te vei apropia de subiect.. e, pana atunci apropie-te cu ce ai. Invata sa incadrezi de aproape. De fapt, altfel zis, experimenteaza sa incadrezi de aproape in cat mai multe situatii. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Vizitator Adrian Postat Decembrie 14, 2013 Share Postat Decembrie 14, 2013 Eu i-as da alt task, sa faca niste portrete cu 24 sau 35mm. Cu un tele sau cu un 50 oricine poate incropi niste portrete (mai ales din alea de k.k.t, centrate).Vreau sa vad ceva artistic cu focala wide.( si nu ma refer la portrete trase de la 1 metru in care mutra omului e total distorsionata) Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Arthur E Postat Decembrie 15, 2013 Share Postat Decembrie 15, 2013 Va referiti la ceva de genul : , , ? Astea sunt facute cu 35 mm . Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Doctor X Postat Decembrie 15, 2013 Share Postat Decembrie 15, 2013 Astazi e ziua ei: Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
iulia_boris Postat Decembrie 15, 2013 Share Postat Decembrie 15, 2013 Ochi diavolesti..Sa-ti traiasca sanatoasa! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Vizitator Adrian Postat Decembrie 15, 2013 Share Postat Decembrie 15, 2013 ce vad de la balcon noaptea / plimbarea de Duminica prin Botanica Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Crazy-devil Postat Decembrie 15, 2013 Share Postat Decembrie 15, 2013 Va referiti la ceva de genul : ART_4479.JPG , ART_2288.JPG , ART_2117.JPG ? Astea sunt facute cu 35 mm . imi place a doua.. nu poza, don'soara (daca o fi). cred ca ai intrat cam mult in capul ei. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Vizitator Adrian Postat Decembrie 15, 2013 Share Postat Decembrie 15, 2013 (editat) @Arthur_TM: prietene,vinde-ti aparatura foto. nu vrei sa inveti. mi-am permis sa ma joc 3 minute cu poza cu tipa aia (care-i placea lui crazy). la un portret e destul de important sa prezinti persoana intr-o lumina favorabila. iti lua 2-3 minute sa o cosmetizezi putin..... Editat Decembrie 15, 2013 de Adrian Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ianachim Postat Decembrie 15, 2013 Share Postat Decembrie 15, 2013 @Arthur_TM: prietene,vinde-ti aparatura foto. nu vrei sa inveti. mi-am permis sa ma joc 3 minute cu poza cu tipa aia (care-i placea lui crazy). la un portret e destul de important sa prezinti persoana intr-o lumina favorabila. iti lua 2-3 minute sa o cosmetizezi putin..... vezi de e mie imi place sa fac POZE la natura... nu se supara numeni ca verdele de la frunza e mai verde decat era insa la femei ... e mai naspa mai bine o lasi asa cum e decat sa ti o furi de la unul care se indragosteste de ea FOFOSHOPATA..... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Vizitator Adrian Postat Decembrie 15, 2013 Share Postat Decembrie 15, 2013 ianachim,nu stiu daca faci misto de mine. eu doar am considerat ca felul cum a expus omul poza si cum i-a lasat......tenul,nu o avantaja. nu sunt adeptul postprocesarii,dar in cazul asta cred ca necesita putina 'coafare' cadrul.... in rest, cei care vor sa traga de cursoare la peisaje si sa 'redea' un verde nenatural, sunt liberi s-o faca Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Crazy-devil Postat Decembrie 16, 2013 Share Postat Decembrie 16, 2013 @Arthur_TM: prietene,vinde-ti aparatura foto. nu vrei sa inveti. mi-am permis sa ma joc 3 minute cu poza cu tipa aia (care-i placea lui crazy). la un portret e destul de important sa prezinti persoana intr-o lumina favorabila. iti lua 2-3 minute sa o cosmetizezi putin..... Bah, stai cuminte ca mi se pune pată pe ea şi după asta mii ca-l stresez pe asta sa mă bage pe felie cu ea. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Ekosekthor Postat Decembrie 16, 2013 Share Postat Decembrie 16, 2013 @Arthur_TM: prietene,vinde-ti aparatura foto. nu vrei sa inveti. Din ce am vazut la el pe fb vrea sa invete dar din nu stiu ce motiv (nu inteleg sa mor eu) din toata gramada de poze pe care le face, cele mai naspa le pune pe forum. Are cel putin 10 portrete mult mai bune decat ce a postat mai sus. Din seria cu caii, la fel. Si din alte serii la fel... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
gabyshor Postat Decembrie 16, 2013 Share Postat Decembrie 16, 2013 @Arthur_TM: prietene,vinde-ti aparatura foto. nu vrei sa inveti. mi-am permis sa ma joc 3 minute cu poza cu tipa aia (care-i placea lui crazy). la un portret e destul de important sa prezinti persoana intr-o lumina favorabila. iti lua 2-3 minute sa o cosmetizezi putin..... adriane, poate nu se pricepe la retusari (photoshop, lightroom, etc). era vorba de incadrari, ia-l incet. oricum, stiu niste oameni care ti-ar zice ca mai e mult de munca la poza aia. dupa mine, cand corectezi prea mult rapesti din personalitatea omului. pentru reviste e alta poveste, aia taie, corecteaza mut prea mult. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
bocosb Postat Decembrie 16, 2013 Share Postat Decembrie 16, 2013 dupa mine, cand corectezi prea mult rapesti din personalitatea omului Dupa mine, cand corectezi prea mult inseamna ca nu e buna poza din start In cazul de fata, lumina aia e total nepotrivita pentru un portret ok Si poate sa zica cine ce vrea dar la fete le place sa fie prelucrate ) Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate