Old School Rider Postat Septembrie 13, 2008 Share Postat Septembrie 13, 2008 Am ramas fara spray,mai cam 1 sapt de dat cu mobra pana imi expira numerele,lantul e un pic cam uscat.Se avariaza rau daca merg cu el inca o sapt asa?Sau ce solutii temporare de ungere pot aplica,pentru ca nu am de unde sa iau un spray acum (stau intr-un oras mic) Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
tiptil Postat Septembrie 13, 2008 Share Postat Septembrie 13, 2008 (editat) seu de oaie sau putina vaselina? nu lua sfatul meu de bun dar eu zic ca nu poate sa faca rau ce-am enumarat mai sus... Editat Septembrie 13, 2008 de tiptil Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ITS Postat Septembrie 13, 2008 Share Postat Septembrie 13, 2008 ulei de motor Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Old School Rider Postat Septembrie 13, 2008 Autor Share Postat Septembrie 13, 2008 Ok mersi,o sa pun niste ulei de motor,stiu ca sare repede,dar cate un pic in fiecare zi pentru o sapt cred ca o sa mearga. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ITS Postat Septembrie 13, 2008 Share Postat Septembrie 13, 2008 Ok mersi,o sa pun niste ulei de motor,stiu ca sare repede,dar cate un pic in fiecare zi pentru o sapt cred ca o sa mearga. Daca il ungi o data cu ulei te motor e de ajuns pt toata saptamana sau 500 Km dupa caz. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
noro Postat Septembrie 13, 2008 Share Postat Septembrie 13, 2008 iar daca nu il ungi deloc nu pateste nimic, doar face galagie Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
RaceTuning Postat Septembrie 13, 2008 Share Postat Septembrie 13, 2008 Ok mersi,o sa pun niste ulei de motor,stiu ca sare repede,dar cate un pic in fiecare zi pentru o sapt cred ca o sa mearga. Sau daca nu vrei sa-ti "sara de pe lantz" cum zici tu adica sa stropeasca, incearca ATF-u adica ulei pt transmisii automate(adera ceva mai bine la S metalice decat restul uleiurilor se pare), eu cu d-asta imi ung lantzu o data la cateva saptamani si-s supermultumit....de gasit se gaseste mai pe la toate statiile de combustibili (benzinarii). iar daca nu il ungi deloc nu pateste nimic, doar face galagie Pt o saptamana nu patzeste chiar nimik, dar sa nu incurajam lumea sa nu unga lantzu deloc ca se uzeaza muuult mai repede plus ca daca nu-i prea strans poate sari. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
luciani67 Postat Septembrie 13, 2008 Share Postat Septembrie 13, 2008 Pe ambalajul kitului de lant DID se recomanda a se folosi ulei motor 20w50 . Concluziile le tragi singur ... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ThunderByte Postat Septembrie 14, 2008 Share Postat Septembrie 14, 2008 (editat) Pe ambalajul kitului de lant DID se recomanda a se folosi ulei motor 20w50 . Concluziile le tragi singur ... 20w50-ul din cate stiu eu e ulei sintetic, si sa isi ia un litru de ulei pentru 50 de grame cat ii intra lui pe lant, dar nici 50 de grame nu cred ... deci mai bine cu ATF sau ulei de motor Editat Septembrie 14, 2008 de ThunderByte Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
luciani67 Postat Septembrie 14, 2008 Share Postat Septembrie 14, 2008 20w50-ul din cate stiu eu e ulei sintetic, si sa isi ia un litru de ulei pentru 50 de grame cat ii intra lui pe lant, dar nici 50 de grame nu cred ... deci mai bine cu ATF sau ulei de motor .... nu e vb de 20w50 , am gresit eu, - 20W40 si e cat se poate de mineral.... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Kumuya Postat Septembrie 14, 2008 Share Postat Septembrie 14, 2008 iar daca nu il ungi deloc nu pateste nimic, doar face galagie depinde si cate mii de km face in saptamana asta si cat de mult vrea sa mai tina lantul eu am dat si cu vaselina grafitata ... intr-o situatie asemanatoare .... nu stiu ca de bine i-a facut dar macar nu mai zornaia Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Dan Cata Postat Septembrie 14, 2008 Share Postat Septembrie 14, 2008 20w50-ul din cate stiu eu e ulei sintetic, si sa isi ia un litru de ulei pentru 50 de grame cat ii intra lui pe lant, dar nici 50 de grame nu cred ... deci mai bine cu ATF sau ulei de motor am in fata o ncutie de 20W50 si ii cat se poate de mineral si ala. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
yo4hgx Postat Septembrie 14, 2008 Share Postat Septembrie 14, 2008 Indicii de vascozitate nu reflecta tehnologia de obtinere a uleiului (mineral-sintetic). Cea mai buna solutie de compromis in lipsa spray'ului dedicat este intr'adevar uleiul de transmisie care datorita vascozitatii mult ridicate fata de uleiul de motor va adera un pic mai bine. Foarte importanta este insa curatirea lantului inainte de ungere, fie ca este vorba despre spray fie despre ulei. In timp "mizeria" se amesteca cu "unsoarea" si rezulta o pasta abraziva care accelereaza uzura lantului. Ungerea lantului fara spalarea prealabila face uneori mai mult rau decat neungerea sa... Spalarea poate fi facuta cu perolin, kerosen, petrosin sau chiar gaz lampant (la cele fara O'ring'uri merge si benzina). Ride Safe! P.S. Pe vremea cand nu se inventasera inca lanturile cu O'ringuri (X,W,K...) odata la cateva saptamani spalam lantul in benzina dupa care il "fierbeam" intr'un amestec de vaselina, ceara, seu de oaie si grafit... nu cred sa existe altceva mai bun. Problema e ca acum lanturile sunt "endless" (nituite) si nu le mai poti scoate oridecate ori vrei sa faci "ciorba de lantz"... in plus, nu stiu cat de mult le'ar place O'ring-urilor sa fie "gatite"!? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Mjollnir Postat Septembrie 15, 2008 Share Postat Septembrie 15, 2008 Ce se intampla la O-Ring daca le speli cu benzina? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ThunderByte Postat Septembrie 15, 2008 Share Postat Septembrie 15, 2008 Ce se intampla la O-Ring daca le speli cu benzina? ia si vezi O-ring vs. benzina Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Mjollnir Postat Septembrie 15, 2008 Share Postat Septembrie 15, 2008 ia si vezi O-ring vs. benzina Dar acolo e dupa expunere indelungata. Eu sa zicem ca doar spal cu periuta lantul. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ianachim Postat Septembrie 15, 2008 Share Postat Septembrie 15, 2008 am trecut de ceva timp de la lant la cardan pe balcon am o subst speciala de curatat lant este speciala pt o.ring care bagi nasu pana la lujerului e a ta mare atentie la spalatul lantului stiu 2 pers care acum au degetele bulite Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
FlorineluSPR Postat Septembrie 15, 2008 Share Postat Septembrie 15, 2008 vaselina fratilor cate putin pe fiecare zala si e ok nu ai stres mai sigur decat uleiul ca ala se curge repede Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Mjollnir Postat Septembrie 15, 2008 Share Postat Septembrie 15, 2008 am trecut de ceva timp de la lant la cardanpe balcon am o subst speciala de curatat lant este speciala pt o.ring care bagi nasu pana la lujerului e a ta mare atentie la spalatul lantului stiu 2 pers care acum au degetele bulite Cum anume au reusit sa le buleasca? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ianachim Postat Septembrie 15, 2008 Share Postat Septembrie 15, 2008 Cum anume au reusit sa le buleasca? i.a mancat in poponeata sa tina mana cu o carpa pe lant sa bage motorul in viteza vrei mai explicit de atat deci mare atentie la ce manevre faceti Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
B.B. Postat Septembrie 15, 2008 Share Postat Septembrie 15, 2008 /index.php?showtopic=202679 Cititi de la capat si continuati aici the endless story despre "da' ce se intampla daca-mi spal lantul cu xyz". L-au pus adminii sticky, sa-l vada toata lumea. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Mjollnir Postat Septembrie 16, 2008 Share Postat Septembrie 16, 2008 i.a mancat in poponeata sa tina mana cu o carpa pe lantsa bage motorul in viteza vrei mai explicit de atat deci mare atentie la ce manevre faceti Am facut asta de multe ori dar am avut grija sa nu ma duc cu degetele in pinion. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
invictus Postat Septembrie 16, 2008 Share Postat Septembrie 16, 2008 Am facut asta de multe ori dar am avut grija sa nu ma duc cu degetele in pinion. Nu trebuie sa le duci tu, ajung ele daca iti apuca pinionul maneca. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate