Vizitator _Raul_ Postat Decembrie 8, 2011 Share Postat Decembrie 8, 2011 (editat) Astea sunt dimensiunile de montaj ale xenoanelor cu lupa aftermarket din vremea cind cautam si eu sa imi montez in far. Sper sa iti foloseasca. Spor. Super! Asta este de salvat si pus intr-un topic cu resurse utile. Ceea ce am sa si fac: /index.php?/topic/500775-facerea-de-bine/page__view__findpost__p__3011687 Editat Decembrie 8, 2011 de _Raul_ Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
marius_eugen Postat Decembrie 16, 2011 Share Postat Decembrie 16, 2011 Plexiglass-ul asta rezista la UV , la zgarieturi si diferente mari de temperatura ? Eu vad farurile la masini ca dupa 2-3 ani se matuiesc f urat si ma gandesc ca pt moto aceste parbrizuri confectionate s-ar putea sa va dezamageasca dupa 1 an si ceva . Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
bogdan_harea Postat Decembrie 20, 2011 Share Postat Decembrie 20, 2011 Plexiglass-ul asta rezista la UV , la zgarieturi si diferente mari de temperatura ? Eu vad farurile la masini ca dupa 2-3 ani se matuiesc f urat si ma gandesc ca pt moto aceste parbrizuri confectionate s-ar putea sa va dezamageasca dupa 1 an si ceva . Poti fi linistit, rezista. Pana la 80 grade nu se deformeaza, iar temp de termoformare este peste 135. Cel mai vechi parbriz facut de mine are 5 ani si nu si-a schimbat culoarea. Asa ca o poveste motivul pt care eu m-am apucat sa fac parbrize a fost urmatorul. Cu ceva ani in urma am cumparat un F650 din 99 in stare foarte buna aproape nou, cu km putini, dar care avea un singur defect. Parbrizul desi intreg si nezgariat avea o tenta galbena de la soare. In iarna respectiva am cumparat de la Bavaria altul original clar, transparent, pe care am dat o gramada de bani, dar ziceam eu ca merita la un motor atat de nou. Dupa un sezon parbrizul meu nou arata la fel de galben ca si cel dinainte. A fost ultimul pe care am dat banii. Materialul pe care-l folosesc eu este plexiglas turnat, GS, de 4 sau 5 mm fabticat in Elvetia si cumparat de la MonsMedius. Il recomand tuturor celor care vor sa-si faca parbrize. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Vizitator MosRahao Postat Decembrie 22, 2011 Share Postat Decembrie 22, 2011 (editat) saptamana viitoare voi cumpara ceva plastic si ma apuc de treaba. Amatorii ma pot contacta la 0722646373, Domnul Harea, ati putea face si un parbriz pentru atasul IJ-ului meu Planeta 5, ca cel din poza dar nu asa de inalt? Din plexi fumuriu sau verzui inchis? Si cam cat ar costa? Dimensiunile aproximative (ale celui original) sunt cca 65 x 32 cm. e posibil sa "dea bine" la doar 15-20 cm inaltime. Pentru copierea curbei si a formei atasului va pot aduce parbrizul vechi. Editat Decembrie 22, 2011 de Festina Lente Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
bogdan_harea Postat Decembrie 23, 2011 Share Postat Decembrie 23, 2011 Forma e simpla. Se poate face usor. Nu am plexi colorat si nici importatorul pt ca zic ei nu este cerere. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Vizitator MosRahao Postat Decembrie 23, 2011 Share Postat Decembrie 23, 2011 Forma e simpla. Se poate face usor. Nu am plexi colorat si nici importatorul pt ca zic ei nu este cerere. Multumesc! Din cel colorat pot incerca sa gasesc pe la Hornbach - sper sa vanda in cantitate mica. MonsMedius din cate stiu vand doar la foaie mare. Daca nu gasesc, il facem din plexi transparent, e foarte bine si asa. Sa-l demontez pe cel vechi intr-o zi cu soare, dupa ce trece iuresul sarbatorilor si-apoi sa va dau un telefon? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
cicloburu Postat Decembrie 23, 2011 Share Postat Decembrie 23, 2011 (editat) Cred că merge „colorat” cu folie pentru parbrize, dar va trebui protejat pe margine cu ceva garnitură...(cheder)... Editat Decembrie 23, 2011 de cicloburu Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Vizitator MosRahao Postat Decembrie 23, 2011 Share Postat Decembrie 23, 2011 Cred că merge „colorat” cu folie pentru parbrize, dar va trebui protejat pe margine cu ceva garnitură...(cheder)... nu prea, ca nu adera folia pe plexiglas asa bine ca pe sticla si iese najpa. nu e problema ca-i transparent, de fapt e doar o chestie de dizain. e inutil si la dimeniunea originala, iar mai mare... e prea mare (uite unu` mare in poza, mie unuia nu-mi place). Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
edysson Postat Decembrie 23, 2011 Share Postat Decembrie 23, 2011 Cauzele tipice pentru voblaj sunt: presiunea inegala in roti, roti nealiniate sau inclinate, spite slabite, parbriz montat prost, transmisie proasta, viteza prea mare pentru designul motocicletei. Citat de aici. Succesuri nenumarate cu parbrizul home made Eu m-aÂş băga la confecționat cauciucuri. Am niÂşte rățusti de cauciuc pe care vreau sa le topesc, sper să obțin aceeaÂşi compoziție dintr-un Michelin Power Pilot! Dacă mai pun Âşi niÂşte sare, poate obțin 2CT-ul!! Niste bujii si niste rulmenti de roata cine imi face si mie?evntual niste ventile cusom??? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
bogdan_harea Postat Decembrie 23, 2011 Share Postat Decembrie 23, 2011 Multumesc! Din cel colorat pot incerca sa gasesc pe la Hornbach - sper sa vanda in cantitate mica. MonsMedius din cate stiu vand doar la foaie mare. Daca nu gasesc, il facem din plexi transparent, e foarte bine si asa. Sa-l demontez pe cel vechi intr-o zi cu soare, dupa ce trece iuresul sarbatorilor si-apoi sa va dau un telefon? Plasticul ce se gaseste la Hornbach sau Bricolaj, Practikar, este extrudat nu turnat si nu este bun pt termoformare. Nu se deformeaza uniform si apar valuri sau defecte optice. Pt ce-ti trebuie tie cred ca am eu clar. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Vizitator MosRahao Postat Decembrie 23, 2011 Share Postat Decembrie 23, 2011 (editat) Pt ce-ti trebuie tie cred ca am eu clar. Super! Atunci am sa va deranjez cu un telefon dupa ce ne linistim cu sarbatorile. Multumesc mult pentru ajutor! Din pacate nu am nici uneltele si nici experienta necesara sa-l pot face singur, iar de cumparat unul nou se pare ca nu e disponibil. Iar cel vechi e rupt, cusut cu sarma si e crapat cu totul. Pana atunci, Craciun Fericit va doresc! Editat Decembrie 23, 2011 de Festina Lente Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
bogdan_harea Postat Decembrie 24, 2011 Share Postat Decembrie 24, 2011 Super! Atunci am sa va deranjez cu un telefon dupa ce ne linistim cu sarbatorile. Multumesc mult pentru ajutor! Din pacate nu am nici uneltele si nici experienta necesara sa-l pot face singur, iar de cumparat unul nou se pare ca nu e disponibil. Iar cel vechi e rupt, cusut cu sarma si e crapat cu totul. Pana atunci, Craciun Fericit va doresc! Parbrizul il facem iarna , iar la primavara o plimbare cu atasul pt sunt si eu curios. Nu am mers niciodata! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
bogdan_harea Postat Aprilie 1, 2012 Share Postat Aprilie 1, 2012 Strotocamila, Fazer 800 cu parbriz enduroturing, la cererea expresa a proprietarului. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
dragos1972 Postat Aprilie 1, 2012 Share Postat Aprilie 1, 2012 nu o sa-l mai bata vantul pe dom' profesor Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
nike Postat Aprilie 2, 2012 Share Postat Aprilie 2, 2012 OFF TOPIC : Seamana cu scutul unui jandarm. Estetic arata urat, macar cu calitatea sa rmana Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
-WERNER- Postat Aprilie 2, 2012 Share Postat Aprilie 2, 2012 Strotocamila, Fazer 800 cu parbriz enduroturing, la cererea expresa a proprietarului. Mare grija cu parbrizele mari..Si eu am avut unul destul de inalt,care era super ok pana la vitezele 100 -120 km/h.. Am facut cateva incercari de mers mai tare nu au fost probleme..dar odata pe la 140-150 km/h + din fata a venit un camion cu o viteza destula de mare, peste 100 km/h..au aparut niste turbulente laterale foarte puternice incat parbrizul s-a rupt in doua pe orizontala deasupra prinderilor, si a zburat peste mine! :-) nu l-am mai gasit prin iarba pe marginea drumului! Nu este destul sa fie prinse jos, necesita si ceva intarituri mai sus de jumatate din parbriz.. conteza si grosimea plexiglasului, la mine era cred ca destul de subtire.. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
bogdan_harea Postat Aprilie 2, 2012 Share Postat Aprilie 2, 2012 L-am facut din plexiglas de 5 mm, iar suporturile din aluminiu. Nu mi-e frica ca se rupe parbrizul sau suportl. Partea slaba pare sa fie carena insasi. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Serban.S Postat Aprilie 2, 2012 Share Postat Aprilie 2, 2012 Ar fi fost o idee de rigidizare sa faceti ceva ranforsari de la prinderea parbrizului la baza oglinzilor. Asa pentru siguranta si intarirea la rafalele de vint laterale. Parbrizul a iesit superb. Felicitari. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
raducanescovan Postat Aprilie 10, 2012 Share Postat Aprilie 10, 2012 a facut cineva deflectoare? cu ce l-ati prins de parbriz? ma intereseaza "balamaua" sau...ma rog...mecanismul... multumesc anticipat Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Florynn Postat Aprilie 10, 2012 Share Postat Aprilie 10, 2012 a facut cineva deflectoare? cu ce l-ati prins de parbriz? ma intereseaza "balamaua" sau...ma rog...mecanismul... multumesc anticipat vreau sa imi fac eu si ma gandeam la o balama pt usi de sticla.pareri va rog Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
bogdan_harea Postat Aprilie 13, 2012 Share Postat Aprilie 13, 2012 Mecanismele de prindere reglabile pt deflector deasupre parbrizului se gasesc pereche pe ebay. La cca 150 roni. Mai iefin dar nu la fel de elaborate se poate folosi o balama de la tamlaria PVC usor modificata. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
scabron Postat Aprilie 13, 2012 Share Postat Aprilie 13, 2012 bogdane, ne dai si un link catre un exemplu pe ebay ? multzam Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
bogdan_harea Postat Aprilie 13, 2012 Share Postat Aprilie 13, 2012 Trebuie sa vorbesc cu un prieten care a comandat de cateva ori pt mai multi dintre ai nostri. Undeva in Lituania, fabricate probabil in China, dar privite de aproape si rasucite pe toate fetele identice cu cele vandute de firmele care fac parbrize. Daca reusiti sa comandati suportii respectivi va ajut cu plasticul curbat free. Am mai gasit o bucata maricica de plexiglas transparent de 3 mm. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
sorin 666 Postat Aprilie 13, 2012 Share Postat Aprilie 13, 2012 http://www.ebay.com/itm/Fitting-Bracket-Set-for-MRA-Vario-Touring-Spoiler-NEW-Adjustable-Position-/180831531489?pt=UK_Motorcycle_Parts&hash=item2a1a6631e1#ht_2514wt_754 ATENTIE la montaj: la strangerea suruburilor, in special pe parbrizul moto, se pot rupe bucsile filetate ! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
bogdan_harea Postat Aprilie 14, 2012 Share Postat Aprilie 14, 2012 http://www.ebay.com/...1#ht_2514wt_754 ATENTIE la montaj: la strangerea suruburilor, in special pe parbrizul moto, se pot rupe bucsile filetate ! Daca parbrizul este mai subtire, suruburile ajung stranse la max si atunci daca fortezi se rupe. Muntate corect conform instructiunilor nu sunt probleme. Spor la cumparare. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate