Sari la conținut

Banditmania


hot_wheel
 Share

Postări Recomandate

  • Răspunsuri 15,9k
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

No , se pare ca am avut noroc. Am reusit sa merg Zalau-Cluj-Zalau cu bateria, desi pare putin slabita.

O sa vad cum se mai comporta de acum incolo, daca face figuri, cumparam alta.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Salutare. tocami mi-am desenat un traseu aproximativ, pur informativ pentru concediu. avand in vedere ca si eu si pretina avem lume de vazut pe traseu, ne vom intinde pe o saptamana. mers lejer, admirat peisaje, poze si toate cele aferente unui concediu. ce parere aveti de traseu?

 

http://maps.google.com/maps?saddr=Bucharest,+Bucuresti,+Romania&daddr=Ploiesti,+Prahova,+Romania+to:P%C4%83ule%C5%9Fti,+Romania+to:Nehoiu,+Buzau,+Romania+to:%C3%8Entorsura+Buz%C4%83ului,+Covasna,+Romania+to:Bra%C8%99ov,+Rom%C3%A2nia+to:Rupea,+Rom%C3%A2nia+to:Sighi%C5%9Foara,+Rom%C3%A2nia+to:Media%C5%9F,+Rom%C3%A2nia+to:Sibiu,+Rom%C3%A2nia+to:Cluj-Napoca,+Romania+to:Oradea,+Bihor,+Romania+to:Arad,+Romania+to:Timisoara,+Timis,+Romania+to:Deva,+Romania+to:Hunedoara,+Romania+to:Petro%C5%9Fani,+Hunedoara,+Romania+to:Horezu,+V%C3%A2lcea,+Romania+to:R%C3%A2mnicu+V%C3%A2lcea,+Rom%C3%A2nia+to:Pite%C5%9Fti,+Rom%C3%A2nia+to:Bucuresti,+Romania&hl=en&ie=UTF8&ll=45.782848,24.389648&spn=2.865471,7.168579&sll=45.386877,23.999634&sspn=2.885746,7.168579&geocode=Fc8QpgId1zaOASlPrTy_OvmxQDEoppx84zIGrA%3BFeC6rQIdsC-NASn379ao9kmyQDEZkWVeluY_Cw%3BFdS0rgIdoCuMASkJG1opikyyQDHsEt9el_pdTA%3BFXwUtQIdyz-RASnD8dy9DZCzQDG8x-fWAFUKfg%3BFUrpuAId9z-NASn9t-XYpYK0QDHOyKy6DBSecQ%3BFWOmuAIdMMqGASnxFKIqhluzQDEPHjlU7_L1bA%3BFWl_vgIdZN2AASktVbugpkRLRzHotpnkuqKD4A%3BFfA2wQIdR0h6ASlbfmPm8nRLRzF_JGNBCeASew%3BFbFnwAIdcZBzASnPaawl8I5LRzEvqNmcsHxc2A%3BFTGpugIdm2VwASnVHCz9iGdMRzG0kDNOIZ3eOg%3BFaDDyQIdEhtoASmLC2yRHwxJRzGLFB8zHGC8Cw%3BFf8LzgIdBc1OASlTI3Zo40dGRzFEU13WhqRVGw%3BFYtywAIdO0RFASnDWVyjS5hFRzGRhFU-SgdwDw%3BFeo8ugIdsPFDASmntQ_LfWdFRzFJZ5NzZK9_Uw%3BFTkHvAId-Z9dASntF0sulPJORzF32h6K9VCVeg%3BFR5XugId571dASmfFZZzVIpORzE7IzU87YzzGQ%3BFX7vtAIdFaZkASlLXao1PMRNRzHlQqvV1vfWdQ%3BFSXVsAIdcxVuASnZh23S3nNNRzGKeShj0oF04Q%3BFVI-sAIdBPFzASmhFxYkpThNRzGapAV6c1MjhA%3BFYyErAIdwnN7ASlbK1Lgi7yyQDF2-CZDqTds8g%3BFc8QpgId1zaOASlPrTy_OvmxQDEoppx84zIGrA&mra=ls&z=8

 

Am si ca traseul este pur informativ, pentru ca noi vom merge pe principiul: ajungem si acolo... dar hai sa vedem unde merge drumul asta mai intai :)) pe drum se va mai modifica in fuctie de cerinte, locuri de vizitat and stuff. noptile le vom petrece in cort si ocazional cazare (omu mai are nevoie si de un dus).

 

Miercuri ii schimb si eu uleiul si placutele de frana si va fi pregatit pentru drum. vom pleca pe luni, 15 august cu retur candva :))

 

Cheers!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Drumul intre Deva si Lugoj este praf, pe dealuri si extrem de valurit, peticit. Nu stiu daca au mai reparat ceva. De la Lugoj la Timisoara este aproape autostrada, nou si bun.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Drumul intre Deva si Lugoj este praf, pe dealuri si extrem de valurit, peticit. Nu stiu daca au mai reparat ceva. De la Lugoj la Timisoara este aproape autostrada, nou si bun.

 

Din discutiile cu prietena, mai avem si varinata ca din Timisoara sa coboram spre Bistrita, Cheile Nerei, Drobeta, Craiova, Bucuresti... inca nu stim pe unde o s-o luam...de hotaram pe drum.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Seamana putin cu al meu , numai ca al meu e spre nord, al tau spre vest , dar asemanator ca lungime:)

 

Plecare pe 13 revenire spre sambata.

 

@warlock, bine ai venit !

 

 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Din discutiile cu prietena, mai avem si varinata ca din Timisoara sa coboram spre Bistrita, Cheile Nerei, Drobeta, Craiova, Bucuresti... inca nu stim pe unde o s-o luam...de hotaram pe drum.

Nu recomand de nicio culoare sa o iei pe la Drobeta, doar daca s-a schimbat ceva si au terminat lucrarile de acum 2 ani. Pe langa Dunare era unul dintre cele mai periculoase drumuri pentru moto - plin de praf si nisip si fara parapeti pe alocuri. Nu am mai trecut de atunci si nici nu ma mai duc. Erau portiuni cu drugi de fier care asteptau turnarea de beton si se circula pe o singura banda, niciun fel de parapeti, nimic.

 

Daca astea sunt variantele - as merge incetisor pe Deva.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

voua cit va consuma motorul?

ce ulei e recomandat?

vine cineva la arc?

ce bujii sint mai bune?

ce-mi recomandati intre bandit si hornet?

 

mi s-a parut ca a trecut o zi fara sa faca cineva mirc pe aici si-am luat situatia de hatzuri.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

oameni buni..cred ca m-am razgandit...si pastrez motorul. nu consuma mult, ulei pun ce vreau eu, nu vin la arc, pun bujii cu platina si am bandit :friends:

 

bafta

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Salutare posesorilor de bandit! Sunt mandrul posesor al unui bandit din 97 facut pentru drumetie :) manere incalzite si multe alte elemente de inox (home made) in garajelul meu .Este o motocicleta super ingrijita pentru ca sunt mecanic si ma mai pricep si eu :).Va urmaresc dar nu am vrut sa arat bijuteria decat cand este gata .Mai am de lucru la ea dar printre picaturi mai lucrez la ea in rest lucrez la altele.Va urez asfalt uscat km frumosi si sanatosi!

Cu stima Marius!

post-53307-0-26894000-1312829463_thumb.jpg

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Salutari tuturor Banditilor!

 

In curand mi-ar placea sa fac parte din grupul posesorilor de Bandit. Istoria e simpla... dupa ce am mers putin pe un B4 m-am imbolnavit, si uite asa mi s-a pus ca vreau Bandit 400.

 

Am gasit unul la pret rezonabil, proprietarul sustine ca singura lui problema este CDI-ul, motiv pentru care nici nu a mai folosit motorul o perioada lunga de timp (deci, necesita probabil si consumabile de schimbat).

 

Am nevoie de ajutorul unuia dintre voi (cu intentia de a ajuta de bunavoie, contra cost, sau contra unor beri multe ;) ). As vrea sa aud motorul invartindu-se macar cateva secunde, sa stiu ca totul e ok in el si nu am alte surprize. Nu vreau sa risc sa il iau si apoi sa raman cu el in curte pe post de bibelou avand si alte bube grave.

 

E cineva dispus sa mearga cu mine pana la proprietar sa testez cu un CDI bun acel motor? Din pacate motorul cu care am mers a fost vandut de proprietar si acesta i-a pierdut urma, deci nu am de unde sa il iau.

 

Sau aveti cumva alte sfaturi despre cum ar trebui sa procedez in acest caz?

 

CDI voi gasi ulterior in jur de 150E, dar nu pot sa dau 150E inainte si apoi sa constat ca nu merge.

 

Multumesc mult si sper ca in curand sa mi va alatur.

 

Asfalt uscat si sezon cat mai lung!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

s-a mai discutat subiectul de cateva ori, nu se recomanda banditul de 400. chiar daca esti incepator, 600-le face toti banii!

 

Daca si motorul a stat...cam greu de diagnosticat. in ce bani e banditul si ce buget maxim ai?

 

ca socoteala sa iasa, fa asa:

 

cauciucuri bune? nu->200 euro;

kit lant? nu->100 euro;

baterie buna? nu->30 euro;

placute frana? nu->40 euro (set fata spate);

 

alte cheltuieli, daca sunt...

 

totul adaugi la pretul de vanzare si vezi unde iesi!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Probabil s-a mai discutat problema.... Am stat azinoapte pana la 5 dimineata citind pe forum... Inca am tab-ul deschis la pagina 87 a topicului... dar pana la o mie si ceva mai am :D

 

Asta era un chilipir. 20 mil.

 

Ideea mea (care nu stiu cat de sanatoasa era) arata astfel: iau motorul acum, care oricum mai are nevoie de ceva reparatii, deci o sa ma tina sezonul asta ocupat + ca inca nu am permis de A (dar asta e doar o problema de timp) si o sa il scot la plimbare la primavara sau undeva spre sfarsitul sezonului.

 

Bugetul meu, care s-ar invarti momentan undeva la 700E nu e neaparat rezervat motorului (cu toate ca imi doresc unul de ma tine noptile treaz). Il voiam pe asta pt ca pretul e destul de mic.

 

Poate e dificil 400-le de intretinut, dar pretul e, cel putin pentru mine, mult prea atractiv... Mi-ar placea sa gasesc 600 la pret mic pe care sa il fac.

 

Orice sfat este binevenit, spus pe orice ton :)! Sunt la inceput, deci accept!

 

Multumesc!

 

Nu am vazut inca motorul, am vb doar la tel, dar din spusele proprietarului si dupa indicatiile tale, el spune in felul urmator. Kit-ul de lant il garanteaza inca 2 sezoane, cauciucurile sunt bune... De baterie nu am intrebat, dar cu siguranta e moarta si placutele se schimba...

 

Daca ar fi sa schimb toate cele de mai sus, ajung undeva la 800E... Inca ma gandesc cum e mai bine... :|

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Eu tocmai ce m-am linistit cu motoarele, avand o oferta de NErefuzat, pe care am refuzat-o :laugh:.

 

Nu am apucat s-o vars pe forum, dar o spun acum:

GSX1100F Katana de 88, o carenata de 136 de cai, la 950 euro (adusa din afara);

pus tot ce-am spus mai sus plus alte mici gadiliciuri, 1700 euro. Deci...foarte usor ajungi la dublul pretului unui motor.

 

Cand vine vorba de lant si de cauciucuri, daca tot esti la inceput, trebuie sa afli cateva lucruri:

lant: zale blocate, rugina, intindere NEuniforma a lui + altele de care nu imi aduc aminte acum = alt lant! Punct! daca se rupe la viteza, 2 lucruri se intampla: cazi si/sau spargi motorul si ramai cu curu-n drum pana vine unul sa te ia! (cu duba, pe care mai trebuie s-o si platesti);

cauciucuri: cauciucuri crapate, vechi sau "plastificate" = cauciucuri noi. cauciucul nou care face pana e mult mai usor de reparat decat unul vechi, care poate crapa iremediabil. Iarasi se repeta scenariul de masi sus cu curu-n drum si cu duba!

 

Ce garanteaza vanzatorul e apa de ploaie! daca o da in scris si scrie ca plateste in cazul in care se intampla ceva, e altceva. Asa...el vorbeste, vinde marfa, tu faci buba si el ridica din umeri!

 

PS: am cautat CDI de 400. mi se pare cam scump 150 euro...mai sap!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Mersi mult pentru raspuns si pentru indicatii date Macke! Intr-adevar sunt plauzibile scenariile. Totusi ma gandesc in continuare la 400-le asta... Daca apare vreo solutie, daca are cineva vreo idee... Sariti cu vorbe! Inca vreau sa il iau daca il testez, bineinteles.

 

Multumesc!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Salutare posesorilor de bandit! Sunt mandrul posesor al unui bandit din 97 facut pentru drumetie :) manere incalzite si multe alte elemente de inox (home made) in garajelul meu .Este o motocicleta super ingrijita pentru ca sunt mecanic si ma mai pricep si eu :).Va urmaresc dar nu am vrut sa arat bijuteria decat cand este gata .Mai am de lucru la ea dar printre picaturi mai lucrez la ea in rest lucrez la altele.Va urez asfalt uscat km frumosi si sanatosi!

Cu stima Marius!

Crashpad-urile alea arata misto, primul lucru care imi vine in gand "pozitie de chopper la drum lung"

Poti sa mergi cu picioarele pe ele ? Se sta comod ?

 

@Bragaru, ai mare grija ce cumperi.."Graba strica treaba"..mai bine ai rabdare, sa gasesti ceva care sa mearga..eventual sa nu fie de 400 :scratch:

 

ps. Merge careva la arc ? :crack:

Glumeam, cu arcul..dar la Sibiu, merge careva la Artmania 2011 ? Nu stiu daca vin cu mobra, sunt inca in tratative cu prietena :disappointed:

Azi m-am intors de la munte, unde am fost tot cu masina..Si acum imi dau seama, de ce nu fac eu mai mult de 5000 km pe an..

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Multumesc pt raspuns Banditrider! Incepe sa imi piara entuziasmul. Ai dreptate si incep sa ma gandesc din ce in ce mai mult la esec. Se pare ca nu il voi mai avea... :| Daca nu asta, poate urmatorul. Si totusi parca m-as duce, cel putin sa il vad in ce stare e...

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Salutari tuturor Banditilor!

 

In curand mi-ar placea sa fac parte din grupul posesorilor de Bandit. Istoria e simpla... dupa ce am mers putin pe un B4 m-am imbolnavit, si uite asa mi s-a pus ca vreau Bandit 400.

 

 

Si eu te sfatuiesc la unul de 600cc.

Dar daca iei unul de 400cc incearca sa calculezi de pe acum cat te va costa sa-l faci functional. Pe bike shop am vazut mai multe B4 la dezmembrat. Poate acolo ai noroc de ceva piese emai ieftine. O alta solutie este sa cauti epe e-bay. Fiind un model mai vechi e posibil ca acolo sa gasesti piese tot din dezmembrari la preturi f mici si cu putin noroc la acelasi vanzator.

Cand cumperi motorul gandeste-te si cat il vei folosi, cat vei baga in el si ce pret crezi ca vei lua pe el.

Un B4 acum se vinde greu (de ce crezi ca vanzatorul ala il da cu 2000 lei?). Cat crezi ca vei lua peste 2 ani pe el?

Acum dai 2000 lei + 150e CDI-iul + niste cauciucuri + placute de frana si peste 2 ani vei constata ca il vinzi cu 1500 lei.

Nu zic ca trebuie sa faci o "afacere", adica sa iesi in profit, dar oricum sunt niste bani investiti din care trebuie sa recuperezi cat mai mult cand vei dori sa schimbi moto.

Editat de ruxi2k
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Multumesc!

 

In principiu nu m-ar deranja deprecierea pentru ca nu intentionez sa il vand (cu toate ca vad ca asta e mersul firesc al lucrurilor si majoritatea de pe aici renunta la primul motor pt ceva mai potrivit, nu e exclus sa mi se intample si mie).

 

Vreun posesor de 400 pe aici sa imi spuna cum e cu jucaria asta? Pentru 600 va trebui sa mai astept.

 

http://forum.4tuning.ro/563-vanzari-cumparari-moto/265877-suzuki-bandit-400-an-1993-pret-2500-lei.html asta e subiectul cu pricina.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vreun posesor de 400 pe aici sa imi spuna cum e cu jucaria asta? Pentru 600 va trebui sa mai astept.

 

Tu vrei sa te plimbi cu motocicleta sau vrei sa te plimbi dupa piese?

 

Am avut si eu un 400.S-a dovedit ca avea mari probleme cu supapele,nu mai tinea compresie aproape deloc,pornea greu pana cand nu a mai pornit.Cine stie asta daca singura problema e la cdi.

 

Da,e mic,usor,foarte manevrabil,dar cum iesi cu el din oras parca nu mai e asa amuzant.Il cam fortezi si la un mers pe autostrada la 120-130.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Tu vrei sa te plimbi cu motocicleta sau vrei sa te plimbi dupa piese?

 

:) Cu siguranta cu motocicleta. Voi sta, in acest caz dupa unul care sa merite si sa se incadreze in buget la momentul respectiv. Cu siguranta il voi supune atentiei voastre pentru analiza si verdicte. Ms!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

nu ramane fixat pe modelul asta (bandit 400). poti incerca gs500, honde si kawa de 500...

motociclismul nu e deloc ieftin. sa iti scoti ideea asta din cap!

 

am pus azi pe GSF650, anvelope michelin pilot road 2. (juma din bugetul tau pentru motoreta :scratch: ). si cat 4 anvelope la fabiuta mea.

Editat de warlock
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.


MOTOCICLISM.ro
Grup Facebook: +36000 membri
Înscrie-te în grup
Discutii despre motociclism pe Facebook
 
BIKESHOP.ro
Grup Facebook: +18000 membri
Înscrie-te în grup
Anunturi de vanzare - cumparare pe Facebook.


×
×
  • Creează nouă...