Galen Postat Iunie 16, 2015 Share Postat Iunie 16, 2015 (editat) Am si eu aceeasi probleme. La un moment dat incepe sa vobleze fata, in asa masura, incat daca nu tin mana pe ghidon, ma rastorn. Am schimbat rulmentii de la furca, rulmentii de la roata, axul rotii fata, si tot asa face. Gandindu-ma mai bine, voblarea a aparut dupa ce am montat K60. O fii aia buba? Sa mai ncerc un alt cauciuc k60, sau ce sa fac? Pana acum am pus sus cu mainile mele in mod sigur mai multe sute de gume. De vre-o 4 ani guma spate o duc la cineva care are masina de procesat gume, dar fata am schimbat-o mereu eu. Singura precautie pe care am luat-o a fost sa umezesc talonul cu solutie de apa si sapun ca sa lunece mai usor. Dar am pus gume si pe sosea sau aiurea in teren cand am ramas in pana fara sa le umezesc taloanele cun nimic. Nici una n-a voblat din pus. De ce? Pentru ca dupa ce o umflu cat de cat, bat roata ca o minge de sol pe toata circumferita sa se aseze si se aseaza. Uite ce-ti recomand Tibor: in primul rand suspenzi fata, apoi lasa presiunea complet (scoti ventilul) bagi usor un levier pe toata circumferinta intre talon si janta si pensulezi cu sapun lichid 1:1 cu apa pe ambele parti talonul. Verificarea ca ai facut bine e ca cauciucul trebuie sa se roteasca pe janta la mana, normal cat permite inclinarea valvei. Apoi umfli cam la 05 atm si lovesti usor cu un ciocan de guma si circular cauciucul pe banda de rulare. Umfli apoi la presiune si daca e buna guma nu trebuie sa bata de loc si nici sa intre ghidonul in voblaj la viteza. Editat Iunie 16, 2015 de Galen Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
tibor_mt Postat Iunie 17, 2015 Share Postat Iunie 17, 2015 Pana acum am pus sus cu mainile mele in mod sigur mai multe sute de gume. De vre-o 4 ani guma spate o duc la cineva care are masina de procesat gume, dar fata am schimbat-o mereu eu. Singura precautie pe care am luat-o a fost sa umezesc talonul cu solutie de apa si sapun ca sa lunece mai usor. Dar am pus gume si pe sosea sau aiurea in teren cand am ramas in pana fara sa le umezesc taloanele cun nimic. Nici una n-a voblat din pus. De ce? Pentru ca dupa ce o umflu cat de cat, bat roata ca o minge de sol pe toata circumferita sa se aseze si se aseaza. Uite ce-ti recomand Tibor: in primul rand suspenzi fata, apoi lasa presiunea complet (scoti ventilul) bagi usor un levier pe toata circumferinta intre talon si janta si pensulezi cu sapun lichid 1:1 cu apa pe ambele parti talonul. Verificarea ca ai facut bine e ca cauciucul trebuie sa se roteasca pe janta la mana, normal cat permite inclinarea valvei. Apoi umfli cam la 05 atm si lovesti usor cu un ciocan de guma si circular cauciucul pe banda de rulare. Umfli apoi la presiune si daca e buna guma nu trebuie sa bata de loc si nici sa intre ghidonul in voblaj la viteza. Incerc si asta Multumesc Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Korben Postat Iunie 17, 2015 Share Postat Iunie 17, 2015 Galen dragule, Singurele gume second hand pe care le-am pus pe motocicleta sunt cele actuale, Dunlop, cumparate de la Raul din Rasnov, facuse cu ele o tura de vreo 500 km si atat Ambele seturi de Heidenau cumparate si montate de mine pe AT si pe TA au fost noi-noute si montate de meseriasi Atat la Heidenau cat si la Dunlop exista o linie paralela cu talonul anvelopei, e un fel de marker, se vede foarte usor daca anvelopa e asezata bine sau nu La toate anvelopele Heidenau, mai ales alea de fata, am incercat toate trucurile posibile, inclusiv verificat bine de tot magnificul punct rosu, degeaba, nu voia sa se aseze bine pe janta Meseriasul a incercat si cu suprapresiune, bagase 6 atm - eu am iesit din atelier, mi-era teama ca va exploda Heidenau nu si nu Dar din ce spuneti voi pe aici deduc ca asemenea tie cu instalatia electrica, eu am fost ghinionistul secolului cu Heidenau Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Arthur E Postat Iunie 17, 2015 Share Postat Iunie 17, 2015 Montat si echilibrat la Sag . Vobleaza . Demontat si montat in Timisoara . Vobleaza . Toate sunt aliniate , toate sunt asa cum ar trebui + o roaba de plumb . Vobleaza . Inainte am avut Bridgestone si nu am avut problema asta . Din punctul meu de vedere , nu voi mai merge cu Heidenau cu toate ca am deja cca 7000 km cu ele si inca se prezinta bine . » Post actualizat in 17 Jun 2015 07:19P.S : are cineva Anakee 3 in " teste " ? Vreun furnizor sau niste preturi . . . . Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Korben Postat Iunie 17, 2015 Share Postat Iunie 17, 2015 Ca tot suntem la capitolul anvelope Ce stiti despre Mitas E-08? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
raoulserban Postat Iunie 17, 2015 Share Postat Iunie 17, 2015 Mah. Va stric discutia cu cauciucele...a ti apucat la Ncity sa masurati lungimea basculei la 03,04,07 Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Marius R Postat Iunie 17, 2015 Share Postat Iunie 17, 2015 Korben: eu acum merg numai cu mitas si imi plac maxim. Urmatoarea va fi tot mitas! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Arthur E Postat Iunie 17, 2015 Share Postat Iunie 17, 2015 Mah. Va stric discutia cu cauciucele...a ti apucat la Ncity sa masurati lungimea basculei la 03,04,07 Or masurat doar .... sculele Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Bulinu' Postat Iunie 17, 2015 Share Postat Iunie 17, 2015 Ca tot suntem la capitolul anvelope Ce stiti despre Mitas E-08?Mitas e08.jpg am mers 18.500 km cu un set, majoritar pe asfalt inca mai aveau ceva profil, dar aveau crapaturi mari la baza crampoanelor. lumea, inclusiv un coleg care a pus aceleasi gume pe un pegaso odata cu mine se plangea ca aluneca pe ud, mai ales spatele. mie nu mi s-a parut ca ar aluneca mai rau ca altele odata rodate. » Post actualizat in 17 Jun 2015 14:03 ps.: majoritatea KM facuti in afara orasului (~10k) au fos cu pasager/bagaje, deci incarcare mai mare pe roata spate decat de obicei. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Andry Postat Iunie 17, 2015 Share Postat Iunie 17, 2015 La mine alunecă toate cauciucurile, atât spatele cât şi faţa Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Arthur E Postat Iunie 17, 2015 Share Postat Iunie 17, 2015 Din cauza motocicletei Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Galen Postat Iunie 17, 2015 Share Postat Iunie 17, 2015 (editat) Galen dragule, Singurele gume second hand pe care le-am pus pe motocicleta sunt cele actuale, Dunlop, cumparate de la Raul din Rasnov, facuse cu ele o tura de vreo 500 km si atat Ambele seturi de Heidenau cumparate si montate de mine pe AT si pe TA au fost noi-noute si montate de meseriasi Atat la Heidenau cat si la Dunlop exista o linie paralela cu talonul anvelopei, e un fel de marker, se vede foarte usor daca anvelopa e asezata bine sau nu La toate anvelopele Heidenau, mai ales alea de fata, am incercat toate trucurile posibile, inclusiv verificat bine de tot magnificul punct rosu, degeaba, nu voia sa se aseze bine pe janta Meseriasul a incercat si cu suprapresiune, bagase 6 atm - eu am iesit din atelier, mi-era teama ca va exploda Heidenau nu si nu Dar din ce spuneti voi pe aici deduc ca asemenea tie cu instalatia electrica, eu am fost ghinionistul secolului cu Heidenau Stimabile, absolut straniu, eu am terminat cam 5 gume spate si 2 fata heidenau, nici un fel de probleme! Iar daca voi programa din nou vre-o tura externa serioasa (anul asta nu-i cazul) imi voi lua din nou un set. Sunt imbatabile all road si absolut potrivite pentru vacile astea grele. Vezi daca nu cumva bate din jante. Si aplica metoda cu sapunul lichid, desi repet nu cred ca heidenau au aberatii geometrice sau nu se aseaza nemteste. Editat Iunie 17, 2015 de Galen Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
raoulserban Postat Iunie 18, 2015 Share Postat Iunie 18, 2015 Mah...dha atata voie buna pe aoci. Nici o cearta nimik nimik. Inca astept masuratorile de la bascula. Ps: Nu stiti de la mine...dar de oftica ca nu a ajuns la intrunore Borco a facut tandari motoreta Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
S3RJ Postat Iunie 18, 2015 Share Postat Iunie 18, 2015 ............................... Inca astept masuratorile de la bascula.............................. Nu stiu bascula de RD03 cum e fata de cea de RD04, dar mai jos ai poze cu bascula RD04 vs RD07 (stanga 04, dreapta 07): Desi pare putin mai lunga bascula de 04, distanta masurata de la axul basculei la axul rotii e aceeasi la ambele (aprox 618 mm). Distanta dintre bratele basculei pe axul rotii spate iar pare a fi cam tot pe acolo 235-236mm. Diferentele pe care le-am observat eu: 1. pe axul basculei la RD04 distanta dintre motor si cadru, in partea stanga este mai mica fata de RD07: 67mm (5mm distantier + 62mm bascula) la RD04 si 72mm (5mm distantier+67mm bascula) la RD07; 2. distanta la care se prinde "triunghiul" suspensiei fata de axul basculei e 188mm la RD04 si 195mm la RD07. Am incercat sa masor intre axele axurilor , dar avand in vedere ca am folosit ruleta si ochiul meu nu pot garanta exactitatea masuratorilor. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Galen Postat Iunie 18, 2015 Share Postat Iunie 18, 2015 Noah, end of storry! Gata setul de padure! E07 si E08 fiind de mult incercate (soft enduro si strasse) consider valabila combinatia intre e09 rear si e07 front. La mustata am evitat sa iau e09 si front pentru ca nu voi duce motoreta pe remorca (asa ceva nu s-o vazut, e africana) . Dar nici sa-mi sune fata aia buboasa si s-o simt in manusi sute de km n-am chef. Stiu suficient de bine sa ma dau ca sa compensez "off" diferenta destul de mica dintre front eo7 si eo9. "On" cele doua gume nu se compara, cu eo7 mergi domneste pe asfalt! Urmatorul set "adventure" va fi heidenau. La anul sigur ies din tara ceva mai departe. Ies si anul asta dar din pacate pe 4 roti Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
andreig Postat Iunie 18, 2015 Share Postat Iunie 18, 2015 Salut, La ce pret si de unde sunt luate ? Noah, end of storry! Gata setul de padure! E07 si E08 fiind de mult incercate (soft enduro si strasse) consider valabila combinatia intre e09 rear si e07 front. La mustata am evitat sa iau e09 si front pentru ca nu voi duce motoreta pe remorca (asa ceva nu s-o vazut, e africana) . Dar nici sa-mi sune fata aia buboasa si s-o simt in manusi sute de km n-am chef. Stiu suficient de bine sa ma dau ca sa compensez "off" diferenta destul de mica dintre front eo7 si eo9. "On" cele doua gume nu se compara, cu eo7 mergi domneste pe asfalt! Urmatorul set "adventure" va fi heidenau. La anul sigur ies din tara ceva mai departe. Ies si anul asta dar din pacate pe 4 roti Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Galen Postat Iunie 18, 2015 Share Postat Iunie 18, 2015 Cam 550lei cu totul Cluj mag. str. Streiului. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
kalator Postat Iunie 18, 2015 Share Postat Iunie 18, 2015 (editat) Salut. Chiar daca sunt Transalpist, dar tot Hondist, ma bag si eu la subiectul vostru legat de cauciuce. Eu am momentan pe a mea Haidenau K60, asa am luat mobra. In istoricul ei de cand a iesit de la mama ei a rulat doar Metzler Tourance. Acum am comandat tot Haidenau, modelu nou K60 Scout. Am vrut sa pun Metzler tourance dar pentru ca ma dau si off am optat pentru Haidenau K60Scout. Pret 441 lei amandoua, 130/80/17-90/90/21. Editat Iunie 18, 2015 de kalator Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
tibor_mt Postat Iunie 18, 2015 Share Postat Iunie 18, 2015 (editat) Salut. Chiar daca sunt Transalpist, dar tot Hondist, ma bag si eu la subiectul vostru legat de cauciuce. Eu am momentan pe a mea Haidenau K60, asa am luat mobra. In istoricul ei de cand a iesit de la mama ei a rulat doar Metzler Tourance. Acum am comandat tot Haidenau, modelu nou K60 Scout. Am vrut sa pun Metzler tourance dar pentru ca ma dau si off am optat pentru Haidenau K60Scout. Pret 441 lei amandoua, 130/80/17-90/90/21. De unde naiba le-ai luat la preturile astea??? Cod: 11140041 130/80-17 65T TL M+S K60 Scout Ron:401.73 Cod: 11140083 90/90-21 54T TL M+S K60 Scout Ron:269.44 Mie imi da exact: 671.17, adica cu 230.17 mai mult. Editat Iunie 18, 2015 de tibor_mt Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Galen Postat Iunie 18, 2015 Share Postat Iunie 18, 2015 De unde naiba le-ai luat la preturile astea??? Cod: 11140041 130/80-17 65T TL M+S K60 Scout Ron:401.73 Cod: 11140083 90/90-21 54T TL M+S K60 Scout Ron:269.44 Mie imi da exact: 671.17, adica cu 230.17 mai mult. Merita banii oricum, tin aproape de doua ori mai mult ca altele si ai o aderenta excelenta inclusiv pe ud. Deasemenea fac fata cu brio la soft enduro. Ai reusit sa centrezi guma fata? Dupa ce om reasezi cum am explicat, o invarti cu fata suspendata, nu trebuie sa fuleze mai mult decat cativa mm nici lateral, nici radial. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
tibor_mt Postat Iunie 18, 2015 Share Postat Iunie 18, 2015 Merita banii oricum, tin aproape de doua ori mai mult ca altele si ai o aderenta excelenta inclusiv pe ud. Deasemenea fac fata cu brio la soft enduro. Ai reusit sa centrezi guma fata? Dupa ce om reasezi cum am explicat, o invarti cu fata suspendata, nu trebuie sa fuleze mai mult decat cativa mm nici lateral, nici radial. Maine voi reusi sa fac operatiunea asta Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
kalator Postat Iunie 18, 2015 Share Postat Iunie 18, 2015 (editat) De unde naiba le-ai luat la preturile astea??? Cod: 11140041 130/80-17 65T TL M+S K60 Scout Ron:401.73 Cod: 11140083 90/90-21 54T TL M+S K60 Scout Ron:269.44 Mie imi da exact: 671.17, adica cu 230.17 mai mult. De aici http://www.cauciucuridirect.ro/content/search/PKW/so comanda care a fost facuta. Editat Iunie 18, 2015 de kalator Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Korben Postat Iunie 18, 2015 Share Postat Iunie 18, 2015 Site-ul asta are de regula preturi mai mari decat altele Chiar si acum e asa (vezi Mitas E08, care e vreo 300 lei la altii), in afara de Scout-urile astea, toate celelalte sunt un pic mai scumpe Ce mi se pare incorect din partea lor este ca nu specifica DOT-ul Poate astea stau in depozite de cativa ani... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
kalator Postat Iunie 18, 2015 Share Postat Iunie 18, 2015 (editat) Salut. Am intrebat de Dot. Nu au mai mult de 2 ani. Coletul este cu verificare, daca nu este conform cu cele spuse renunti coletul. Asa mi-sa spus la telefon. Eu m-am uitat doar la Tourance si K60, iar pentru K60 prwtul este foarteok. Revin cu info legat de Dot dupa ce le primesc. Editat Iunie 18, 2015 de kalator Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Arthur E Postat Iunie 19, 2015 Share Postat Iunie 19, 2015 Si ale mele au DOT dar nu stiu la ce foloseste . Este cat o moneda de 5 bani , rosie ...... . Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate