Sari la conținut

Agentii de politie fac accident in urmarirea unui motociclist


ZAQ
 Share

Postări Recomandate

nu e infractiune si se penalizeaza cu suspendarea permisului.

Nici mie nu mi se pare normal...nu mi se pare normal nici examenul pt cat.A dar...deh...adu-ti aminte in ce tara traim...

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 204
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

pai daca il iei piratat il mai cumperi ? :blink: ....buna idee cu jocul..m-as juca toata ziulica (dupa servici bineinteles,ptr ca sunt un cetatean care produce ptr societate :D )

 

Nu l-as lua bre piratat, l-as lua de la oficial, cu extras-uri and shit :D Iti dai seama, la filmuletele alea cand esti Busted, sa sara niste tablagii burtosi din Logan, mestecand seminte.... priceless.... si sa iti mai ceara si spaga, sa fie un mod "hai s-o dam la pace", in care sa ai optiuni de "Suna un sef din Politie", "marca banu'", "propune-i ceva" si variatii pe aceasta tema, pe care le stim cu totii, ca deh, fiecare a incercat o manevra cand a fost ginit de baietii in albastru.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

E clar ca, tre' sa fii prost rau de tot, sa incerci sa urmaresti un motociclist vitezoman care nu opreste la semnal. Asa ceva nu se poate solda decat cu un accident. Ori cade motociclistu', ori accidenteaza pe altcineva, ori cel ce urmareste face accident. Putea sa moara cineva din toata povestea asta.

De ce? ...pentru ca militienii n-au nimic in cap. Solutia era sa-i ia nr. de motor, culoare, etc, si in cel mult 30 min. erau la el acasa.

E normal sa incurajam militienii sa-i prinda pe contravenienti sau infractori, dar, nu cu pretul vietii, fie ea a lor sau a altora.

Care era castigul daca murea motociclistul? ..sau scuteristul?...sau militianul?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

E clar ca, tre' sa fii prost rau de tot, sa incerci sa urmaresti un motociclist vitezoman care nu opreste la semnal. Asa ceva nu se poate solda decat cu un accident. Ori cade motociclistu', ori accidenteaza pe altcineva, ori cel ce urmareste face accident. Putea sa moara cineva din toata povestea asta.

De ce? ...pentru ca militienii n-au nimic in cap. Solutia era sa-i ia nr. de motor, culoare, etc, si in cel mult 30 min. erau la el acasa.

E normal sa incurajam militienii sa-i prinda pe contravenienti sau infractori, dar, nu cu pretul vietii, fie ea a lor sau a altora.

Care era castigul daca murea motociclistul? ..sau scuteristul?...sau militianul?

 

Un prost mai putin pe strazi si cost 0, nu ca acum cand judecatori, politisti..in loc sa se ocupe de alte cazuri stau si freaca dosarul unui dement

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

ma prietene...pt cultura ta generala am A si B luate din prima...A la 18 B la 19...merg pe moto de la 16 ani pe campuri si stradute...cu masina nu mai zic ca vad ca ai citit de te-ai spart...vrei sa-ti zic si cum a ajus la 200+ passatu' ala? Ca idee cand eu faceam kilometrii tu te intrebai cum o fi oare cu legislatia aia...si ce sa vezi...n-am provocat in viata mea un accident sau orice altceva DECAT dupa ce am luat permisul...m-am tavalit cu motorul pe linia de tramvai...asta e...din greseli inveti...asa ca pune mana si fa km cu moto ca vad ca la numar scrie N/A...Apropo...nu mai spicui din ce am zis prin alte parti ca am mai multe posturi utile pe forumul asta decat toate posturile de la existenta userului tau

 

1. Nu sunt prieten cu tine, nu mai folosi apelative de Vitan.

2. Bai Pinocchio autohton, chiar crezi ca te crede cineva?

Se vede clar ca esti mitoman, faci parte din acea categorie mare de tupeisti din spatele tastaturii, cei care au impresia ca impresioneaza pe cineva prin ceea ce scriu pe internet.

 

Nici nu aveai permis cand spuneai ca mergeai cu Passat cu 200 km/h...

Daca ai permis de bicicleta si carnet de elev, cel mai bine este sa-ti vezi de treaba ta, sa nu poluezi forumurile cu visele tale.

N-am inca motocicleta, vreau sa-mi iau A-ul in vara asta.

Nu vad care-i problema si ce ai vrut sa spui prin chestia asta, faptul ca tu aberezi ca ai mers fara permis nu inseamna nimic pozitiv, nu este o dovada de curaj ci de inconstienta, asta daca plec de la premisa ca de data asta nu minti.

 

Nu conteaza nici faptul ca nu am posturi, nu mi-am facut cont pe acest forum pentru a scrie aberatii, vreau sa ma documentez si sa aflu informatii utile.

E clar ca posturile despre care vorbesti n-au nici cea mai mica utilitate pentru ca tu nu vorbesti din experienta ci din basme.

 

On Topic...hai frate...chiar credeti ce spuneti cu mersul fara permis si tot? voi aveti idee cati motociclisti merg fara permis in Bucuresti? sunt aproape la fel de multi ca scutere neinregistrate...poate omul chiar nu avea asigurare...sau poate iesise repede fara sa-si ia actele..si poate s-a gandit da-l dracu de logan ca decat sa opresc sa-mi iau 3 milioane amenda mai bine il alerg 2 strazi si scap ca fuge

greu loganu dupa motor...dar voi nu ganditi decat la motoare furate si alte porcarii...o intreaga teoria conspiratiei ce se leaga pe-aici.

Politistii aia nu trebuiau sa-i puna viata in pericol motociclistului...ca are si inconstientul prezumtia de nevinovatie prin alte parti si poate are si drepturi...da ce sa stie melteanu ce e sofranu...

am incheiat aici pana la noi dezbateri pe tema.

LE: dupa postul lui fast arrow... Intradevar...cand nu o sa se mai dea jos din masina un gabor gras ,impertinent si cu o competenta discutabila atunci probabil cetateanul o sa se simta poate chiar in siguranta cand e oprit la filtru sau in trafic...nu ca acum...care daca te opreste garda te intrebi oare de ce o sa se ia mai repede...de toba...de numarul un pic murdar...

 

Se vede treaba ca nu stai deloc bine cu logica.

Ce importanta are ca sunt multi care merg fara permis? Anormalitatea devine normalitate daca multi idioti fac acelasi lucru?

Legea trebuie respectata, daca alegi sa nu o respecti trebuie sa-ti asumi responsabilitatea pentru acest lucru si sa suporti consecintele.

Daca ai impresia ca esti prea smecher sa opresti la semnalul politistului, inseamna ca esti inconstient. Punct. Nu exista argumente pentru asa ceva.

Am fost oprit de mai multe ori de politia rutiera si niciodata nu am avut probleme cu ei, sunt foarte ok daca te comporti civilizat. Peste tot exista oameni si oameni, nu inseamna ca esti idiot daca lucrezi la politie.

Ce conteaza ca ala era un Logan? Prin Bucuresti sunt destule Passaturi si motociclete BMW de politie deci fuga nu este o solutie indiferent de circumstante.

Cum adica nu trebuiau sa-i puna viata in pericol? El este cel care nu a respectat legea, fuga de politie nu este o chestie banala, este ceva foarte grav.

Daca fugi de politie trebuie sa ai un motiv foarte important, nu fugi de o amenda de 3 milioane decat daca esti idiot, pur si simplu nu merita riscul.

 

Chestia asta cu gaborul gras si impertinent care se da jos din masina este o aberatie, generalizezi de parca ii cunosti tu pe toti politistii de la circulatie, cred ca te-au alergat cam mult prin GTA si nu mai stii pe ce lume traiesti.

In Romania legea este destul de blanda fata de alte state, destul de normal avand in vedere ca exista mult mai putine arme pe strazi, mult mai putine sanse ca politistul sa-si piarda viata, insa acest lucru nu inseamna ca legea nu trebuie respectata de orice puțache care are impresia ca e buricul pamantului si nu opreste la semnalul politistului pentru ca nu are el chef.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Magistrații Judecătoriei Oradea au analizat, joi după-amiaza, cererea de arestare formulată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea împotriva motociclistului din cauza căruia, înainte cu o seară, maÂşina Poliției care îl urmărea Âşi alte maÂşini au fost avariate, iar un tânăr a ajuns spitalizat.

 

În timpul procesului, procurorii au solicitat arestarea lui Kovacs Zoltan, un orădean de 26 de ani, pentru 29 de zile, acuzându-l de conducerea motocicletei fără permis corespunzător și părăsirea locului evenimentului rutier fără încuviințarea organelor de Poliție și, totodată, de atitudine ”nesinceră și sfidătoare” în timpul anchetei.

 

”După ce a fugit din fața organelor de Poliție, acest tânăr a abandonat motocicleta la marginea orașului, iar în când a fost prezentat la audieri a declarat în prima fază că nu este vinovat de ce s-a întâmplat pentru că ar fi vândut vehicolul în cursul dimineții, fără să știe mai știe cui. A încercat astfel să scape de răspundere, pentru că este șofer profesionist la o societate de transport și risca să i se suspende permisul de conducere pentru ce s-a întâmplat”, a explicat pentru Bihoreanul.ro prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea, Vasile Popa.

 

Ulterior, tânărul a revenit asupra depoziției date, recunoscând că a condus motocicleta fără a avea permis pentru astfel de vehicole, însă a afirmat că nu se face vinovat pentru tamponarea mașinii Poliției deoarece accidentul a fost provocat de polițiștii care au deschis portiera autoturismului din mers, în momentul în care el a pornit cu motocicleta pe lângă ei, încercând astfel să-l blocheze.

Varianta tânărului a fost admisă chiar și de procurorul care a susținut cererea de arestare a acestuia în fața judecătorilor. Întrebat despre motivul pentru care polițiștii au deschis ușa mașinii din mers, acesta a declarat că, prin acțiunea lor, polițiștii au încercat de fapt ”să-l temporizeze” pe fugar.

Argumentele prezentate de procurori pentru introducerea lui Kovacs în arest nu au fost însă suficient de întemeiate, judecătorii dispunând cercetarea acestuia în stare de libertate.

 

Hotărârea Judecătoriei Oradea nu este definitivă. Ea a fost atacată imediat de procurori, prin recurs, care se va judeca joi seară, până în jurul orei 22.00, la Tribunalul Bihor. ”Clientul meu regretă nespus cele întâmplate, însă nu se consideră vinovat de avarierea autoturismului Poliției și a celorlalte. Probabil exista și o altă posibilitate de a fi oprit”, a declarat pentru Bihoreanul.ro avocatul tânărului, Răzvan Doseanu.

 

UPDATE: Magistrații Tribunalului Bihor au respins, joi seara, recursul formulat de procurorii Parchetului Oradea împotriva hotărârii Judecătoriei Oradea și au dispus cercetarea în stare de libertate a lui Kovacs Zoltan

 

Iti multumim pentru acest post informativ si complet, spre deosebire de cele mai multe de aici in care userii nu fac decat sa se jigneasca unii pe altii sau sa se dea destepti ( fara exemple). Decizia instantei este corecta, tipul nu reprezinta un pericol pentru societate ( era un potential pericol in timp ce conducea fara permis, nu si acum); o sa fie suficient ca se va alege cu dosar penal si cazier, si eventual o sanctiune cu suspendarea executarii pedepsei, plus ca are de platit daune considerabile. A comis-o pe pielea lui, asta... dupa fapta si rasplata ( e un cliseu, stiu, dar perfect valabil in acest caz).

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Sa pun niste paie pe foc...Daca ala cu motorul abia luase permisul categoria A, la ce invata in poligon, sigur il prindea militia fara probleme. Propun sa-i dea permis categoria A, fara a mai sustine examenul practic, ca doar si-a dovedit maiestria. Pe de alta parte examenul teoretic sa-l dea de doua ori, sa invete ca nu e bine sa fugi de militie.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

EvZ: „Fenechiu avea 200 la ora. Ce dracu' sa-i faci?”

de Maria Craus Evenimentul Zilei

Vineri, 5 iunie 2009, 15:49 Revista Presei | Subiectele Zilei

 

 

interceptari ale convorbirilor telefonice purtate de agentii rutieri cu diverse persoane apare si o discutie telefonica referitoare la deputatul liberal Relu Fenechiu. Doi agenti rutieri l-au vazut in timp ce gonea pe drumul european E 583, cu aproximativ 200 de kilometri la ora, si au cazut de acord sa nu-l opreasca.

 

pochemonii da, parlamentarii nu.

 

pai si atunci?!! noi ce sa mai zicem?

 

na, ziceti voi!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vizitator moshnegutzu
Sa pun niste paie pe foc...Daca ala cu motorul abia luase permisul categoria A, la ce invata in poligon, sigur il prindea militia fara probleme. Propun sa-i dea permis categoria A, fara a mai sustine examenul practic, ca doar si-a dovedit maiestria. Pe de alta parte examenul teoretic sa-l dea de doua ori, sa invete ca nu e bine sa fugi de militie.

foarte bine zis frate :D poate omu l-a vazut pe ghost rider pe youtube si a zis: de ce sa nu fiu si eu la fel? :blink:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Bai asta .. dute`n p`m si ia`ti motor / permis si`apoi judeca`i pe cei de aici.

Vezi ca este`un programel gen chat " MirC " . Joaca`te pe`acolo.

Editat de CeZ_Ro
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

”Conducerea Poliției bihorene apreciază și încurajează polițiștii care își fac datoria, punându-și chiar în pericol integritatea fizică”.

Integritatea lor fizica?!?! Pai ceilalti pietoni, participanti la trafic ce sunt? moluste?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Ma contrazic acum, cand am spus ca n-o sa mai postez, dar trebuie sa ma fac inteles. :D

 

Spuneam ca

 

Momentan nu avem aceasta lege, asa ca daca politistii scot arma si o folosesc e ABUZ. :blink:

 

As spune si eu sa citesti macar 360/2002. I-auzi nene, e ABUZ. Deja mi-a fost inseninata ziua dupa ce am citit topicul asta.

 

As spune si eu sa citesti macar 360/2002. I-auzi nene, e ABUZ. Deja mi-a fost inseninata ziua dupa ce am citit topicul asta.

Mihai, eu personal nu intentionez sa citesc nimic pentru ca pur si simplu nu ma intereseaza (eu ma straduiesc sa respect orice lege de care am habar si chestiile care mi se par de bun simt sa fie sanctionate prin lege), dar cred ca aceasta legenda urbana ca politistii nu au voie sa foloseasca arma din dotare a aparut dupa ce tot felul de politisti nu au avut curajul s-o foloseasca nici macar de la 10cm ca sa traga in roti, si pentru asta vezi pe youtube de exemplu filmele cu judecatoarea betzivana.

Pe de alta parte am citit prin presa acum cativa ani de unul de la combaterea crimei organizate din Ploiesti care l-a impuscat pe un tzigan (unghi de 45 de grade de jos in sus), politzaiul avea buza sparta de bocanc, si astia erau asa de nesiguri ca a tras in legitima aparare cand il luasera tzigani la suturi incat l-au tinut pe bara (adica suspendat si fara leafa) mai mult de un an si in cele din urma se pare ca omul a emigrat ca murea de foame aici.

Inteleg ca daca faci uz de arma (sau daca faceai mai demult) poti sa stai pe bara in anchete luni de zile, asa ca unii nu vor sa-si bata capul cu asa ceva.

Pe de alta parte daca toti pot sa traga ca in Texas ce ne facem cu un sef de post care la bautura la o nunta isi descarca arma (din greseala zice el) in buca unui alt nuntas (bine ca nu l-a nimerit in cap)?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

As spune si eu sa citesti macar 360/2002. I-auzi nene, e ABUZ. Deja mi-a fost inseninata ziua dupa ce am citit topicul asta.

 

As spune si eu sa citesti macar 360/2002. I-auzi nene, e ABUZ. Deja mi-a fost inseninata ziua dupa ce am citit topicul asta.

 

Mihai, eu personal nu intentionez sa citesc nimic pentru ca pur si simplu nu ma intereseaza (eu ma straduiesc sa respect orice lege de care am habar si chestiile care mi se par de bun simt sa fie sanctionate prin lege), dar cred ca aceasta legenda urbana ca politistii nu au voie sa foloseasca arma din dotare a aparut dupa ce tot felul de politisti nu au avut curajul s-o foloseasca nici macar de la 10cm ca sa traga in roti, si pentru asta vezi pe youtube de exemplu filmele cu judecatoarea betzivana.

Pe de alta parte am citit prin presa acum cativa ani de unul de la combaterea crimei organizate din Ploiesti care l-a impuscat pe un tzigan (unghi de 45 de grade de jos in sus), politzaiul avea buza sparta de bocanc, si astia erau asa de nesiguri ca a tras in legitima aparare cand il luasera tzigani la suturi incat l-au tinut pe bara (adica suspendat si fara leafa) mai mult de un an si in cele din urma se pare ca omul a emigrat ca murea de foame aici.

Inteleg ca daca faci uz de arma (sau daca faceai mai demult) poti sa stai pe bara in anchete luni de zile, asa ca unii nu vor sa-si bata capul cu asa ceva.

Pe de alta parte daca toti pot sa traga ca in Texas ce ne facem cu un sef de post care la bautura la o nunta isi descarca arma (din greseala zice el) in buca unui alt nuntas (bine ca nu l-a nimerit in cap)?

 

Poate sint eu naiv, dar la partea cu trasul nu prea-mi pare o solutie. E frumos asa, o dai ca-n texas, dar: Pina acum, au fost destul de putini politisti omoriti cu arme de foc si relativ putine incidente nasoale pt ei. Asta si pt faptul ca infractorii stiind ca ei nu-i vor impusca, nu e nevoie sa se ajunga la nefacute. Pe cind daca politistii vor trage la liber, si infractorii stiind ca pot fi impuscati nu se vor jena. Si au si avantajul surprizei. Acum, ai vazut, vin, iau actele, discutii, alea. Pai aia de prin alte locuri cu pac pac, vint tiptil pe la stilpul usii, sa nu aibe unghi, sa alea, stau feriti, umbla-n 2, din astea. Probabil ca nu degeaba politistii englezi umblau fara arme. Riscul e de ambele parti si situatiile degenreaza f usor...

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Pct meu de vedere este urmatorul: Sa-i impuste pe astia care nu opresc la somatie si cu asta basta. De unde sa stii ca nu e un hotz de motoare sau de unde sa stii ca nu e beat sau nebun si in prima intersectie mai ia 3 nevinovati cu el de pe trecerea de pietoni. Si sa nu conteze ce vehicul conduce.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Asta ar merita sa stea un pic la racoare. Poate se invata minte. Si eu cred ca daca aveau numarul motorului era mai bine sa il lase pe nebun si dupa aia sa ii faca o vizita acasa. In America, de exemplu, nu ii urmaresc prin zone rezidentiale tocmai ca sa nu provoace un accident cu victime nevinovate. Era posibil ca motociclistul sa dea peste un pieton nevinovat. Asa au dat politistii, bine ca nu a fost nimeni ranit.

 

nu zau...te urmarste oriunde,crede-ma,doar ca atata vreme cat nu pui in pericol pe nimeni vine dupa tine cu girofarul pornit...eu insa nu as fi foarte curios ce se intampla daca nu opresc...nu ma risc :D

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Se trage în cauciucuri, polițistii nu sunt pluton de execuție.

 

În plus, ar fi o idioțenie să tragă în oraÂş, nu Âştii pe cine nimeresc.

 

 

cuce? cu toata intentia de-a trage in cauciucuri, sunt si ei constienti ca prastiile alea arunca glontu' in functie de vant...

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Dl Prodan va respect munca de politist. Eu nu am facut decat sa glumesc un pic, asa cum am obiceiul, dar unii inteleg glumele, altii nu. Cand am zis obligatia, poate am gresit, caci nu am citit regulamentele interne sau legile care reglementeaza activitatea d-vs in amanunt. Mi se pare de bun simt, sa nu pui viata altor persoane in pericol cand esti intr-o misiune, desi pot uneori sa apara si victime colaterale, din diverse cauze. Promit sa citesc 360/2002. P.S Eu personal, fara a avea legaturi cu institutia si banuiesc ca si multi politisti colegi ai d-vs doresc binele institutiei si sper sa apucam ziua cand nu vor mai fi politisti corupti, spagari sau politisti care sa se comporte ca si cum ar fi pe domeniul lor si nu angajati ai unei institutii respectabile. Aceasta atitudine nu face bine nici societatii, nici nu da bine pe obrazul institutiei. Vine tanara generatie din urma, mai scolita, mai educata si e un lucru bun. Daca ati scapa si de vechile mentalitati, de sefii corupti sau inregimentati politic, totul ar fi ok. Se zice ca, pestele de la cap se impute. Sunt convins ca nu sunteti ajutati suficient sau uneori procurorii si judecatorii va fac munca zadarnica. Sa stiti ca personal constat ca, s-au schimbat multe in bine. Doresc ca noi muritorii de rand, sa va simtim aproape de noi, aparatori ai legii, nu in cardasie cu infractorii, sau punand victimele la zid, asa cum se intampla uneori. Cand vom simti acest lucru, va asigur de dragostea noastra nemarginita. Respect.

1, @prd nu vine de la Prodan. Prefer Mihai.

2. Nu mai repetați aiurea acest curent de opinie cu sefi politici si alte nebunii, discutia deja tinde sa aiba un trend superfluu.

 

1. nu o mai tot dati atata in sus si in jos ca au urmarit o motocicleta cu Loganul... Daca fugi de politie, in Bucuresti, la ora 8.00 sau 18.00, prin centru, crezi ca te prinde daca au Gallardo? Eu zic ca nu...

2. Domnule politist. Nu contesc faptul ca, in acest caz, s-a procedat cum trebuia. In prima instanta au deschis usa loganului ca sa-l opreasca, dupa care s-au angajat in urmarirea infractorului. Dar, nu vi se pare ca vina pentru care politistii nu mai sunt respectati, va apartine in totalitate? De ce? Pentru ca toti gandesc ca politistul este un parlit cu salariu mizer, care ia spaga! Am un prieten, cara are un prieten (:blink:) in politie. Si ia ala la spaga la greu. Si i s-a spus ca e bulangiu. Raspunsul? "De ce ma? Ma doare la bascheti, de ce m-am bagat in politie?". Dumneavoastra aveti colegi care iau spaga?? Dumneavoastra ati luat macar o data in viata niste bani care nu vi se cuveneau?? Eu imi doresc din toata inima sa vina ziua in care uniforma aia de 2 bani, vazuta pe strada, sa ma faca sa ma gandesc de ce am acceptat sa primesc rest la paine mai mult decat trebuia sa primesc. Credeti ca va veni o zi ca aia?? Eu cred ca da. Dar nu la noi in tara.

 

 

P.S. Din cate stiu, faptul ca nu opresti la semnalul politistului nu este infractiune. Asa este sau am auzit eu aiurea?

 

L.E. Supapa, faptul ca multi motociclisti merg fara carnet, nu mi se pare ca face acest lucru banal. Stiu ca sunt. Si eu cunosc cativa, dar nu mi se pare normal. Si nu mi se pare normal ca vi se pare normal :D

 

Va doresc sa aveti salariul zilnic echivalentul spagii primite de mine de x ani de cand sunt iobag in aceasta mirifica si scuipata institutie bugetara. Va asigur ca dupa 3 zile ori muriti de inanitie, ori va apucati de cersit. Si atunci, Garcea, pac amenda!

Neoprirea la semnalul politistului este contraventie. Si asta se sanctioneaza. Iar in momentul in care fugi de politist cu barca, masina, motoreta, deja devii suspicios si un posibil infractor.

O stiu si eu pe aia cu prietenul lu prietenu, e perimata faza.

 

E clar ca, tre' sa fii prost rau de tot, sa incerci sa urmaresti un motociclist vitezoman care nu opreste la semnal. Asa ceva nu se poate solda decat cu un accident. Ori cade motociclistu', ori accidenteaza pe altcineva, ori cel ce urmareste face accident. Putea sa moara cineva din toata povestea asta.

De ce? ...pentru ca militienii n-au nimic in cap. Solutia era sa-i ia nr. de motor, culoare, etc, si in cel mult 30 min. erau la el acasa.

E normal sa incurajam militienii sa-i prinda pe contravenienti sau infractori, dar, nu cu pretul vietii, fie ea a lor sau a altora.

Care era castigul daca murea motociclistul? ..sau scuteristul?...sau militianul?

 

AÂş avea o dorinta, aÂşa aiurea, sa va fure unu motocicleta vreo 2 zile, dupa care s-o recuperati intreaga, iar in timpul asta hotul pe motocicleta sa nu opreasca la semnalul a vreo 3-4 echipaje de politie. Atunci, conform logicii dumneavoastra, prostii aia de politisti iau nr de pe motocicleta si in cel mult 30 de minute sunt la dvs acasa, sa va aduca vestea ca nu ati oprit la semnalul lor. Aaaa, probabil atunci i-ați injura ca de ce nu si-au facut datoria sa-l urmareasca.

Haidi fratilor, incercati sa procesati inainte sa postati.

 

As spune si eu sa citesti macar 360/2002. I-auzi nene, e ABUZ. Deja mi-a fost inseninata ziua dupa ce am citit topicul asta.

 

As spune si eu sa citesti macar 360/2002. I-auzi nene, e ABUZ. Deja mi-a fost inseninata ziua dupa ce am citit topicul asta.

 

Mihai, eu personal nu intentionez sa citesc nimic pentru ca pur si simplu nu ma intereseaza (eu ma straduiesc sa respect orice lege de care am habar si chestiile care mi se par de bun simt sa fie sanctionate prin lege), dar cred ca aceasta legenda urbana ca politistii nu au voie sa foloseasca arma din dotare a aparut dupa ce tot felul de politisti nu au avut curajul s-o foloseasca nici macar de la 10cm ca sa traga in roti, si pentru asta vezi pe youtube de exemplu filmele cu judecatoarea betzivana.

Pe de alta parte am citit prin presa acum cativa ani de unul de la combaterea crimei organizate din Ploiesti care l-a impuscat pe un tzigan (unghi de 45 de grade de jos in sus), politzaiul avea buza sparta de bocanc, si astia erau asa de nesiguri ca a tras in legitima aparare cand il luasera tzigani la suturi incat l-au tinut pe bara (adica suspendat si fara leafa) mai mult de un an si in cele din urma se pare ca omul a emigrat ca murea de foame aici.

Inteleg ca daca faci uz de arma (sau daca faceai mai demult) poti sa stai pe bara in anchete luni de zile, asa ca unii nu vor sa-si bata capul cu asa ceva.

Pe de alta parte daca toti pot sa traga ca in Texas ce ne facem cu un sef de post care la bautura la o nunta isi descarca arma (din greseala zice el) in buca unui alt nuntas (bine ca nu l-a nimerit in cap)?

 

 

Asta cu trasul la raspundere ca iti faci datoria si tragi dupa pasibili infractori este mai mult decat o legenda urbana, este o cutuma in randul anumitor categorii de politisti, care sunt f. comozi si le e mai simplu sa se vaite ca e greu de tras si-l ia nenea procurorul la intrebari, decat sa fie barbati cu aia mare si sa puna mana pe tragaci. Pe mine nu m-a intrebat nimeni absolut niciodata de ce am tras (bine, discutam de chestii pertinente, nu ca mi se pune mie pata si trag ca la nunta aia a lu Conu Leonida).

 

Poate sint eu naiv, dar la partea cu trasul nu prea-mi pare o solutie. E frumos asa, o dai ca-n texas, dar: Pina acum, au fost destul de putini politisti omoriti cu arme de foc si relativ putine incidente nasoale pt ei. Asta si pt faptul ca infractorii stiind ca ei nu-i vor impusca, nu e nevoie sa se ajunga la nefacute. Pe cind daca politistii vor trage la liber, si infractorii stiind ca pot fi impuscati nu se vor jena. Si au si avantajul surprizei. Acum, ai vazut, vin, iau actele, discutii, alea. Pai aia de prin alte locuri cu pac pac, vint tiptil pe la stilpul usii, sa nu aibe unghi, sa alea, stau feriti, umbla-n 2, din astea. Probabil ca nu degeaba politistii englezi umblau fara arme. Riscul e de ambele parti si situatiile degenreaza f usor...

 

Media ultrajelor comise asupra politistilor in Romania este de 1,5 pe zi, majoritatea fiind cazuri comise in mediul rural. Intrucat multe sunt cazuri de ultragiere usoara (numai noi avem tampenia asta cu ultragierea usoara sau grava, restul Europei au numai cazuri de ultragiere si se pedepsesc al dracului de naspa), nu sunt mediatizate, altfel Stirile de la 19.00 incepeau pe fircare zi cu 1-2 cazuri de ultraje. E mult de discutat pe treaba asta, se elaboreaza strategii, ma rog, chestii din bucataria interna, nu va mai plictisesc.

 

Hai ca nu mai intervin pe topicul asta, ca deranjez unii motociclisti care "le stie" pe toate. Si-s cam ambiguu in dizertatie, sunt obosit dupa ce am muncit la casa pe care mi-o fac din spaga.

Editat de mihai_prd
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

cuce? cu toata intentia de-a trage in cauciucuri, sunt si ei constienti ca prastiile alea arunca glontu' in functie de vant...

Daca vor si are cine, pot sa-si cumpere toti Glock cu 2/3 bani de la UE din fonduri structurale... Partea proasta e ca mare parte din aia putini care sunt competenti si care ar putea sa faca un dosar bun pentru UE care sa explice ca armamentul e perimat (printre altele) se ocupa de fapt de altceva ca de exemplu de facut dosare DNA pentru A.Nastase sau Miki Spaga sau mai stiu eu cine, si dosarele nici macar nu ajung in instanta ca se impotmolesc in Parlament. Ma rog, eu nu sunt din sistem, dar asta e perceptia mea subiectiva din afara. Adica parca unii incearca sa faca ceva dar nu prea le iese mai nimic pentru ca cineva sta cu calcaiul pe ceafa lor, cam ca in Republica Moldova, dar apasa mult mai moale ca sa para mai democratic si sa nu le lase vanatai pe ceafa...

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

De obicei asa este: daca motociclistul nu opreste la semnalul politistului este un erou. Daca merge ca turbatul si are accident este tot erou, dam cu RIP-urile si il injuram pe soferul conservar chiar daca saracu nu avea ce sa faca ca nebunu venea cu 140 km/h (calculati si voi cati metrii pe secunda) ...

 

Politia in schimb NU are voie sa urmareasca nici un "infractor" in trafic cu viteza pentru a nu produce accidente.

 

Politistii ar trebui sanctionati si motociclistul batut, suspendat carnetul pe toate categoriile, aruncat mobra in garla!

 

Nu degeaba se uita lumea la noi ca la niste nebuni, unii dintre noi muncesc mult sa schimbe mentalitatea oamenilor cu privire la motociclisti spre bine.

 

Presa doar isi face treaba, ei trebuie sa isi vinda ziarul.

 

Atentie in trafic, nu suntem super eroi, avem familii care vor plange daca patim ceva!!!

 

Respectati legea!

 

 

:D

 

De departe, cel mai bun post pe care l'am citit vreodata pe acest forum...

 

Ride Safe!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Se trage în cauciucuri, polițistii nu sunt pluton de execuție.

 

În plus, ar fi o idioțenie să tragă în oraÂş, nu Âştii pe cine nimeresc.

 

 

da se trage in cauciucuri si pe cat se poate sa il nimereasca in cap :D

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.


MOTOCICLISM.ro
Grup Facebook: +36000 membri
Înscrie-te în grup
Discutii despre motociclism pe Facebook
 
BIKESHOP.ro
Grup Facebook: +18000 membri
Înscrie-te în grup
Anunturi de vanzare - cumparare pe Facebook.


×
×
  • Creează nouă...