Vizitator rock46hunt Postat August 8, 2009 Share Postat August 8, 2009 (editat) "Doamne, dă-mi tăria să nu mă rog niciodată, cruță-mă de nebunia oricărei adorații, depărtează de mine ispita unei iubiri ce m-ar dărui ție pe veci. Fie ca vidul să se întindă între inima mea Âşi cer! Nu-mi doresc defel pustiurile populate cu prezența ta, nici nopțile tiranizate de lumina ta Âşi nici Siberiile topite sub soarele tău. Mai singur decât tine, îmi vreau mâinile curate, spre deosebire de ale tale care s-au mânjit pe veci plămădind lutul Âşi amestecându-se în treburile lumii. Nu cer stupidei tale atotputernicii decât respectul cuvenit singurătății Âşi chinurilor mele. N-am ce face cu vorbele tale; Âşi mă tem de nebunia care m-ar îndemna să le ascult. DăruieÂşte-mi miracolul recules de dinaintea primei clipe, pacea pe care n-ai putut s-o înduri Âşi care te-a stârnit să faci o spărtură în neant ca să deschizi aici acest bâlci al timpurilor Âşi să mă osândeÂşti astfel la univers, - la umilința Âşi la ruÂşinea de a fi." Emil Cioran acum ce sa inteleg(em)...ca esti Emil Cioran... omule,aici lucrurile sint simple...accepti minciuna sau nu...asta este tot,nimic altceva... accepti ca, copii sa fie botezati inainte de a sti ce insemna mizeria asta de religie... ti se pare normal asa,ca alticineva sa-ti impuna ce religie vei avea... mie nu mi se pare normal... Editat August 8, 2009 de rock46hunt Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Jean_Taxi Postat August 8, 2009 Share Postat August 8, 2009 Rockule, cred ca ai dreptate cand spui ca nu te-a intrebat nimeni cand ai fost botezat daca tu esti de acord cu religia crestina.., ce sa zic, daca intrebi 10 preoti toti iti vor fel de fel de raspunsuri, de fapt, raspunsul vine din interiorul tau, tu stii cel mai bine ce poteca doresti sa alegi pana la Dumnezeu.., crestina , iudaica sau cum so mai numi, toate duc ACOLO! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
alexxx Postat August 8, 2009 Share Postat August 8, 2009 da,esti prea tare...sa nu zic prost...in momentul in care imi vei demonstra ca exista dumnezeu,atunci am sa mai conversez cu tine...pina atunci,la revedere! am fost destul de corect cu tine...dar tu ma duci cu vorba...(mincinos)... N-are cum ... is multi ca tine ? Nu-mi raspunde, stiu ca da .. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Africanu Postat August 8, 2009 Share Postat August 8, 2009 @rock 08/15 Dar o bujie.... stii s-o schimbi? Nu crezi ca te-ai ratacit in forumul acesta???? E forum de motociclisti, si nu de psihologi de weekend. Pune-ti intrebarile care nu te lasa sa dormi in forumurile adecvate, plctisesti lumea cu timpul. TU ai dreptate, e bine asa, tu poti dormi linistit. Si, indiferent ce tablete iei.... lasa-le ca nu-ti fac bine. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
cubamarian Postat August 8, 2009 Share Postat August 8, 2009 Eu sunt DUMNEZEU, spune fiule ce te framanta, acum ai ocazia, ce vrei sa-ti demonstrez? vrei sa-ti indeplinesc 3 dorinte ca sa te conving? Eu NU am spus "crede si nu cerceta" eu am spus "cauta si vei gasi". Pace fiul meu ca tare intunecat ti-e sufletu. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Vizitator Kosh Postat August 10, 2009 Share Postat August 10, 2009 (editat) acum ce sa inteleg(em)...ca esti Emil Cioran...omule,aici lucrurile sint simple...accepti minciuna sau nu...asta este tot,nimic altceva... accepti ca, copii sa fie botezati inainte de a sti ce insemna mizeria asta de religie... ti se pare normal asa,ca alticineva sa-ti impuna ce religie vei avea... mie nu mi se pare normal... Am postat citatul de mai sus, nu pentru ca "sunt" Emil Cioran, ci pentru ca mi se pare ca lanseaza o idee destul de clara asupra acestui subiect. Si, NU. Nu sunt deacord cu indobitocirea asta numita religie, cu inselatoria generala, numita biserica si tot ce deriva de aici. Insa, puterea acestor "fenomene" vine doar daca "masele populare pun botul". Daca esti botezat, asta este egal cu 0 in momentul in care nu crezi in astfel de lucruri. Pot ei sa boteze pana le-o veni crizele... Problema sta numai in educatie, si cand vorbesti de educatie, treaba se impute. La nastere, copilul are un singur Dumnezeu, si anume, tatal biologic. Frica de tata este o metoda de educatie, caci, omul nu poate fi educat decat prin frica. So, in momentul in care individul creste si constientizeaza ca tatal sau este la fel de muritor ca si el, se impune prezenta unei "entitati divine", entitati care va prelua rolul initaial al tatalui biologic. Un fel de "bau-bau" pentru oameni mari. Asa vad eu religia: o metoda de control al maselor, cea mai mare si de succes farsa. Insa trebuie sa vedem si partea buna a religiei, caci, fara acest fenomen, societatea actuala nu ar fi putut exista. Inchei din nou cu un citat: "Dumnezeu exista doar pentru cei care au nevoie de el". Freud Editat August 10, 2009 de Kosh Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Jorj Postat August 10, 2009 Share Postat August 10, 2009 acum ce sa inteleg(em)...ca esti Emil Cioran...omule,aici lucrurile sint simple...accepti minciuna sau nu...asta este tot,nimic altceva... accepti ca, copii sa fie botezati inainte de a sti ce insemna mizeria asta de religie... ti se pare normal asa,ca alticineva sa-ti impuna ce religie vei avea... mie nu mi se pare normal... Omule, nu te supara dar dai dovada de o prostie monumentala! Esti asa de inversunat de a combate orice idee incat ii sari la gat si lui @kosh care prin citatul sau oarecum iti sustinea pledoaria. Practic, incepand cu titlul topicului ti-ai anuntat intentiile ostile si scepticismul impotriva oricarui are o parere diferita de a ta. Ex. Cand ai vazut intr-un post scris mare cu rosu "Dumnezeu exista" nici macar nu te-ai mai obosit sa citesti restul. Doar era o parere contra iar tu nu doreai altceva decat sa venim sa te sustinem in dobitocia ta. Apreciez o persoana care stie sa combata prin mijloace logice o idee dar tu nu faci altceva decat atac la persoana, jigniri de doi lei (nu-mi zi ca au inceput-o altii - tu ai jignit primul) si o incapatanare magareasca de mare stil. Scopul postului tau a fost de la inceput de a te contra cu asazisii "prosti indobitociti" si nu de a afla revelatia suprema. Frustrarile tale dau pe-afara de multe ce-s (asta vis-a-vis de politia din Tulcea) si persistenta ta de a ne face sa credem ca in ciuda faptului ca nu ai terminat liceul, esti totusi, citez "bine documentat". Hai sa te aduc cu picoarele pe pamant: nici bine documentat nu esti (studiaza un pic de istorie si vei afla ca multe din inventiile din ultimii 200 de ani isi au originea in antichitate), agramat esti grupa mare, ingust la minte rau si nici prea sociabil nu esti. P.S. Daca e adevarat ce zici si anume ca reprezinti AMR-ul.... m-ai lasat fara grai. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
TOR Postat August 10, 2009 Share Postat August 10, 2009 P.S. Daca e adevarat ce zici si anume ca reprezinti AMR-ul.... m-ai lasat fara grai. Da e adevarat... ii reprezinta pe cei ce l-au ales !!! Cine poate spune concret ca NU exista Dumnezeu ....? te ai uitat in stanga, in dreapta ,,dar ce l mai important te ai uitat vreodata in sus ? Parerea mea e ca numai un nebun poate nega existenta lui Dumnezeu . probabil ca tractoristu nostru nu a citit nici macar o buchie din biblie nici nu stie despre ce e vorba ...dar da cu parerea ... ca de ..are internet .e motociclist ...si mai important decat toate ..gandeste.. Ce e religia ...uite scrie mare si clar in dex ... RELĂGIE, religii, s.f. 1. Sistem de credințe (dogme) și de practici (rituri) privind sentimentul divinității și care îi unește, în aceeași comunitate spirituală și morală, pe toți cei care aderă la acest sistem; desi definitia asta nu e perfecta ... religia inseamna nu numai sistem de valori dar si modul in care sa format acel sistem(traditii si practici). Pacat ca nu il vei citii niciodata pe A W TOZER .. probabil te va plictisii ... la fel si biblia desi ai avea cate ceva de invatat din vechiul testament scris acu cred 5000 de ani - Ecleziastul ,(Pildele)Proverbe - depinde ce versiune a bibliei folosesti Ortodoxa sau mai recenta Dumitru Cornilescu (1891-1975) mai usor de citit fiind cea din urma apropo ai auzit de conceptul INTELIGENT DESIGN -da oare cine o fi facut designul ... evolutia? ) Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
papas Postat August 10, 2009 Share Postat August 10, 2009 Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Vizitator rock46hunt Postat August 10, 2009 Share Postat August 10, 2009 Am postat citatul de mai sus, nu pentru ca "sunt" Emil Cioran, ci pentru ca mi se pare ca lanseaza o idee destul de clara asupra acestui subiect.Si, NU. Nu sunt deacord cu indobitocirea asta numita religie, cu inselatoria generala, numita biserica si tot ce deriva de aici. Insa, puterea acestor "fenomene" vine doar daca "masele populare pun botul". Daca esti botezat, asta este egal cu 0 in momentul in care nu crezi in astfel de lucruri. Pot ei sa boteze pana le-o veni crizele... Problema sta numai in educatie, si cand vorbesti de educatie, treaba se impute. La nastere, copilul are un singur Dumnezeu, si anume, tatal biologic. Frica de tata este o metoda de educatie, caci, omul nu poate fi educat decat prin frica. So, in momentul in care individul creste si constientizeaza ca tatal sau este la fel de muritor ca si el, se impune prezenta unei "entitati divine", entitati care va prelua rolul initaial al tatalui biologic. Un fel de "bau-bau" pentru oameni mari. Asa vad eu religia: o metoda de control al maselor, cea mai mare si de succes farsa. Insa trebuie sa vedem si partea buna a religiei, caci, fara acest fenomen, societatea actuala nu ar fi putut exista. Inchei din nou cu un citat: "Dumnezeu exista doar pentru cei care au nevoie de el". Freud Da,frumos raspuns si bun...multumesc! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Jean_Taxi Postat August 10, 2009 Share Postat August 10, 2009 Am postat citatul de mai sus, nu pentru ca "sunt" Emil Cioran, ci pentru ca mi se pare ca lanseaza o idee destul de clara asupra acestui subiect.Si, NU. Nu sunt deacord cu indobitocirea asta numita religie, cu inselatoria generala, numita biserica si tot ce deriva de aici. Insa, puterea acestor "fenomene" vine doar daca "masele populare pun botul". Daca esti botezat, asta este egal cu 0 in momentul in care nu crezi in astfel de lucruri. Pot ei sa boteze pana le-o veni crizele... Problema sta numai in educatie, si cand vorbesti de educatie, treaba se impute. La nastere, copilul are un singur Dumnezeu, si anume, tatal biologic. Frica de tata este o metoda de educatie, caci, omul nu poate fi educat decat prin frica. So, in momentul in care individul creste si constientizeaza ca tatal sau este la fel de muritor ca si el, se impune prezenta unei "entitati divine", entitati care va prelua rolul initaial al tatalui biologic. Un fel de "bau-bau" pentru oameni mari. Asa vad eu religia: o metoda de control al maselor, cea mai mare si de succes farsa. Insa trebuie sa vedem si partea buna a religiei, caci, fara acest fenomen, societatea actuala nu ar fi putut exi Inchei din nou cu un citat: "Dumnezeu exista doar pentru cei care au nevoie de el". Freud Kosh, trebuie sa fie tare trista viata pt cine crede in teoria expusa de tine.., eu nu cred in cei care isi declama ateismul pt ca sunt absolut sigur ca in interiorul lor recunosc ca exista Entitatea Suprema sau Dumnezeu cum se mai numeste! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Vizitator rock46hunt Postat August 10, 2009 Share Postat August 10, 2009 Omule, nu te supara dar dai dovada de o prostie monumentala! Esti asa de inversunat de a combate orice idee incat ii sari la gat si lui @kosh care prin citatul sau oarecum iti sustinea pledoaria. Practic, incepand cu titlul topicului ti-ai anuntat intentiile ostile si scepticismul impotriva oricarui are o parere diferita de a ta. Ex. Cand ai vazut intr-un post scris mare cu rosu "Dumnezeu exista" nici macar nu te-ai mai obosit sa citesti restul. Doar era o parere contra iar tu nu doreai altceva decat sa venim sa te sustinem in dobitocia ta. Apreciez o persoana care stie sa combata prin mijloace logice o idee dar tu nu faci altceva decat atac la persoana, jigniri de doi lei (nu-mi zi ca au inceput-o altii - tu ai jignit primul) si o incapatanare magareasca de mare stil. Scopul postului tau a fost de la inceput de a te contra cu asazisii "prosti indobitociti" si nu de a afla revelatia suprema. Frustrarile tale dau pe-afara de multe ce-s (asta vis-a-vis de politia din Tulcea) si persistenta ta de a ne face sa credem ca in ciuda faptului ca nu ai terminat liceul, esti totusi, citez "bine documentat". Hai sa te aduc cu picoarele pe pamant: nici bine documentat nu esti (studiaza un pic de istorie si vei afla ca multe din inventiile din ultimii 200 de ani isi au originea in antichitate), agramat esti grupa mare, ingust la minte rau si nici prea sociabil nu esti. P.S. Daca e adevarat ce zici si anume ca reprezinti AMR-ul.... m-ai lasat fara grai. Bun...asa crezi tu...atunci explica ce intelegi prin PROSTIE...si sa stii ca nu vreau sa ma sustii tu,nu ai cum... dupa ce raspuns ai dat,demonstrezi cit de lovit esti si suferi ptr ca eu exist... te-am obligat eu sa citesti acest topic? in prostia mea,eu nu inteleg ce vrei...explica-mi te rog frumos...si da sint agramat,tu ce esti? lasind la o parte gluma si mistoul,nu pot intelege decit faptul ca eu te deranjez expunind-umi ideea... cred ca ar fi fost mult mai bine sa vii cu ideea ta si sa o expui si sa o sustii decit sa scoti in evidenta faptul ca nu am 12 clase,ca sint agramat si ca sint de o incapatinare magareasca... spre deosebire de tine,eu sint liber si nu ma bag ca chilotii in fund asa fara nici o treaba...si la faza cu AMR-ul,normal sa-ti piara graiul...ce vroiai,motomanelisti cu cruci de fier... eu zic sa deschizi ochii si eventual daca stii asa de multe din istoria pe care ai invatat-o tu,sa ne explici si noua,sau mie sa invat(am) si eu (noi)... probabil dupa aceea o sa fiu si eu cult si nu o sa te mai deranjez... cu bine domnule critic... Mesaj completat @rock 08/15Dar o bujie.... stii s-o schimbi? Nu crezi ca te-ai ratacit in forumul acesta???? E forum de motociclisti, si nu de psihologi de weekend. Pune-ti intrebarile care nu te lasa sa dormi in forumurile adecvate, plctisesti lumea cu timpul. TU ai dreptate, e bine asa, tu poti dormi linistit. Si, indiferent ce tablete iei.... lasa-le ca nu-ti fac bine. da.poate ai dreptate...dar ce este o bujie...recomanda-mi alte tablete,ca fara nu pot! http://www.danube-rebels.ro/viewtopic.php?f=9&t=63 http://www.danube-rebels.ro/viewtopic.php?f=9&t=14 Mesaj completat Eu sunt DUMNEZEU, spune fiule ce te framanta, acum ai ocazia, ce vrei sa-ti demonstrez? vrei sa-ti indeplinesc 3 dorinte ca sa te conving? Eu NU am spus "crede si nu cerceta" eu am spus "cauta si vei gasi". Pace fiul meu ca tare intunecat ti-e sufletu. pe tine te inteleg...esti mic si nu vezi lucrurile clar...ar fi interesant daca te-ai face calugar... Mesaj completat Da e adevarat... ii reprezinta pe cei ce l-au ales !!! Cine poate spune concret ca NU exista Dumnezeu ....? te ai uitat in stanga, in dreapta ,,dar ce l mai important te ai uitat vreodata in sus ? Parerea mea e ca numai un nebun poate nega existenta lui Dumnezeu . probabil ca tractoristu nostru nu a citit nici macar o buchie din biblie nici nu stie despre ce e vorba ...dar da cu parerea ... ca de ..are internet .e motociclist ...si mai important decat toate ..gandeste.. Ce e religia ...uite scrie mare si clar in dex ... RELĂGIE, religii, s.f. 1. Sistem de credințe (dogme) și de practici (rituri) privind sentimentul divinității și care îi unește, în aceeași comunitate spirituală și morală, pe toți cei care aderă la acest sistem; desi definitia asta nu e perfecta ... religia inseamna nu numai sistem de valori dar si modul in care sa format acel sistem(traditii si practici). Pacat ca nu il vei citii niciodata pe A W TOZER .. probabil te va plictisii ... la fel si biblia desi ai avea cate ceva de invatat din vechiul testament scris acu cred 5000 de ani - Ecleziastul ,(Pildele)Proverbe - depinde ce versiune a bibliei folosesti Ortodoxa sau mai recenta Dumitru Cornilescu (1891-1975) mai usor de citit fiind cea din urma apropo ai auzit de conceptul INTELIGENT DESIGN -da oare cine o fi facut designul ... evolutia? ) da dane.ai dreptate...asa crezi tu... eu cred ca doar niste oameni care nu accepta realitatea se mai iau dupa ce este scris in biblie... sint curios ce cunostinte aveau cei care au scris biblia...cite clasea aveau sau daca erau tractoristi sau daca aveau internet...ai ma, ce naiba...vezi ca ti-au intrat chilotii in fund! Mesaj completat Kosh, trebuie sa fie tare trista viata pt cine crede in teoria expusa de tine.., eu nu cred in cei care isi declama ateismul pt ca sunt absolut sigur ca in interiorul lor recunosc ca exista Entitatea Suprema sau Dumnezeu cum se mai numeste! Jeane...Cine este Entitatea Suprema sau Dumnezeu cum se mai numeste? Parerea mea este ,ca nimeni deocamdata nu poate explica,dar nici nu ne poate impune sau prostii sa acceptam minciuni...DE AICI SI TITLUL TOPICULUI... Faptul ca eu nu sint de acord cu religia si credinta in dumnezeu,care este impusa de religie,este doar parerea mea personala...dar vad ca mai sint si oameni care vad lucrurile asemenea... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
TOR Postat August 11, 2009 Share Postat August 11, 2009 Ti am dat exemplele alea 2 TOCMAI Pt ca ti se potrivesc Perfect . http://www.biblia-online.ro/ - Ecleziastul ...poate totusi faci un efort sa capeti o cunostinta in plus ... si sa mai schimbi tractorul ala de creier . Mesaj completat Ti am dat exemplele alea 2 TOCMAI Pt ca ti se potrivesc Perfect . http://www.biblia-online.ro/ - Ecleziastul ...poate totusi faci un efort sa capeti o cunostinta in plus ... si sa mai schimbi tractorul ala de creier . Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Jean_Taxi Postat August 11, 2009 Share Postat August 11, 2009 Rockule, nimeni nu stie cine este, cum este sau ce face Dumnezeu, insa iti pot spune ceea ce nu este si ceea ce nu face Dumnezeu tocmai pt ca nu poate fi inteles de ratiunea umana, nici nu poate fi explicat.., pe Dumnezeu il iubesti numai dupa ce il cunosti si ii esti recunascator pt fiecare clipa a existentei tale! Fiecare ii va simtii prezenta Sa intr-o anumita perioada a vietii sale, dar numai unii vor recunoaste asta in sinea lor si il vor iubii! El ne-a lasat posibilitatea de a avea liberul arbitru si de a ne alege fiecare calea care o dorim, buna sau rea, dar la sfarsit fiecare va da socoteala pt ceea ce a facut! Am citit Biblia de mai multe ori, si iti recomand calduros sa citesti de foarte multe ori pilda fiului ratacitor, eu am inteles-o cu mare greutate tocmai pt ca citeam Biblia cu ochii mintii si nu cu cei ai sufletului! Specific, pt cei care ar fi tentati sa creada, ca nu sunt vreun habotnic ci dimpotriva, detest religia si biserica in forma in care a ajuns ea astazi. Prea multi din asa zisi credinciosi se agata cu disperare de forma exterioara a religiei lor dar uita esenta, care inseamna IUBIRE! Iar asta putini o au! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Vizitator Kosh Postat August 11, 2009 Share Postat August 11, 2009 (editat) Kosh, trebuie sa fie tare trista viata pt cine crede in teoria expusa de tine.., eu nu cred in cei care isi declama ateismul pt ca sunt absolut sigur ca in interiorul lor recunosc ca exista Entitatea Suprema sau Dumnezeu cum se mai numeste! Nu mai trista decat a aceluia care isi traieste viata intr-o completa teama de pacat, de judecata, de retributie si, care crede ca daca-si face cruce in tramvai, este ferit de rau. Nu mai trista decat a aceluia care isi traieste o viata in pacat continuu insa SPERA ca admisia finala il va salva de pedeapsa propriilor sentimente de vinovatie indurate o viata. Nu ma trista decat a aceluia pentru care viata are un singur scop final: moartea. Se pare ca este mai usor, chiar caracteristic, sa ne amintim de Dumnezeu numai cand suntem la anaghie. Daca ti s-a intamplat ceva rau, e de vina satana, daca, in schimb este ceva bine, trebuie neaparat sa fi fost Dumnezeu. Este de-dreptul hilar. Este suficient sa te distantezi un pic si nu poti sa nu observi "metodele de dresaj". Nici nu mai stiu pe unde (sau in ce carte) am citit ca termenul satana, diavol nici nu apartine crestinatatii sau catolicismului. Ideea de Satana isi are originile asiatice. Reprezentarea grafica a satanei contine in mod intentionat si premeditat elemente specifice scopului de a instaura teama, frica, repungere. Prefer o viata fara "the grand design", o viata a carei soarta nu este prestabilita. Mi-a placut enorm de mult ideea din spatele sloganului: "No fate but one we make!" In jurul meu cel putin, exista doar credinciosi de ocazie (Craciun,Paste etc) pentru care mersul la biserica nu este altceva decat un eveniment monden, un fel de red-carpet de cartier. In ceea ce priveste biserica, despre caracterul acesteia, afli tot ce ai nevoie daca studiezi Inchizitia. Un alt eveniment important in evolutia bisericii il reprezinta First Council of Nicaea. In cadrul acelui eveniment s-a stabilit ce trebuie si, ce nu trebuie sa contina Biblia. Editat August 11, 2009 de Kosh Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
CrazYRaveN Postat August 11, 2009 Share Postat August 11, 2009 Nu e trista deloc viata asa! Dimpotriva,singurul zeu in care ar trebui sa credem este acela pe care il privim in oglinda dimineatza... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Jean_Taxi Postat August 11, 2009 Share Postat August 11, 2009 Nu e trista deloc viata asa! Dimpotriva,singurul zeu in care ar trebui sa credem este acela pe care il privim in oglinda dimineatza... Oglinda constiintei.., cumva?! Atunci sunt de acord cu tine! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Vizitator Kosh Postat August 11, 2009 Share Postat August 11, 2009 Oglinda constiintei.., cumva?! Atunci sunt de acord cu tine! Si iata cum unul din "parametrii" care ne diferentiaza de animale, si anume, constiinta, devine o povara. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Jean_Taxi Postat August 11, 2009 Share Postat August 11, 2009 Si iata cum unul din "parametrii" care ne diferentiaza de animale, si anume, constiinta, devine o povara. Constiinta este o povara numai pt cei care o au foarte incarcata.., pt altii, insa, poate fi liantul care te pune in legatura cu Dumnezeu, numai sa iti doresti asta, si atunci chiar de o vei avea incarcata El iti va usura mult din greutatea ei! Intelegi, Kosh? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Vizitator rock46hunt Postat August 11, 2009 Share Postat August 11, 2009 salutare! dupa demersul vostru,in a incerca sa ma faceti sa cred ca dumnezeu exista,incep sa cred ca exista...de ce oare...chiar exista...cum de nu am stiut pina acum...de ce mi-a fost ascuns acest lucru? ce prost sint...nu cred in dumnezeu... dupa umila mea parere nu sinteti in stare sa-mi explicati,doar sa ma aburiti cu fel si fel de idei... bine,nu sint un tip cult si bine educat,dar ce vreti de la mine... sa cred in prostii... vad ca unii spun ca nu cred in religie dar stiu ca dumnezeu exista...ciudat! mie imi pare ca se bat cap in cap asemenea idei...parerea mea! SE POATE FACE DIFERENTA INTRE RELIGIE SI DUMNEZEU? CINE IMPUNE RELIGIA? de ce cred unii in religie...eu stiu raspunsul...doar stiu sa jignesc...nu? atunci le transmit credinciosilor sa creada si in Legendele Olimpului sau in cartea cu povesti...cica exista un simbure de adevar... alo...oameni...in ce secol va aflati...stiti? multumesc cu aceasta ocazie tuturor celor care au scris...fie de bie,fie de rau...ce conteaza...nimic nu este clar! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Vizitator Kosh Postat August 12, 2009 Share Postat August 12, 2009 (editat) Constiinta este o povara numai pt cei care o au foarte incarcata.., pt altii, insa, poate fi liantul care te pune in legatura cu Dumnezeu, numai sa iti doresti asta, si atunci chiar de o vei avea incarcata El iti va usura mult din greutatea ei! Intelegi, Kosh? Constiinta este o povara insasi prin existenta. Constiinta, este fenomenul care genereaza nevoia de religie a omului pentru ca mintea umana nu poate functiona fara o autoritate necontrolabila. Este nevoie de existenta unei autoritati pe care sa se dea vina. Ca si exemplu, cati dintre voi, care ati avut un examen, nu ati visat in noptile premergatoare faptul ca picati respectivul examen? Aceasta este o metoda prin care creierul pregateste constiinta punand-o in fata faptului implinit inaintea realitatii. Prin analogie, acelasi lucru, se poate spune si despre religie: metoda prin care mintea umana face fata evenimentelor pe care nu le poate intelege. Cu timpul, religia a evoluat odata cu noile descoperiri ale umanitatii. Tin sa cred ca singura "religie" cu adevarat importanta in viata unui om este educatia. Ma rog, este foarte mult de discutat si oarecum anevoios in scris. Editat August 12, 2009 de Kosh Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
fizzer Postat August 14, 2009 Share Postat August 14, 2009 Salut. Eu sunt din constanta si sunt unul din asa-zisii atei. Vreau sa va spun in schimb ca s-au facut niste statistici la nivel mondial acum 2 ani si aratau cam asa : - 33% crestini (catolici, ortodocsi, evrei etc) - 21% islamisti - 16% non-religiosi (atei, agnostici etc.) - 14% hinduism Ceea ce este foarte interesant este ca a crescut foarte mult numarul ateilor si al islamistilor in ultimii 10 ani. Trageti voi concluziile. Enjoy the riding. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
kidal Postat August 14, 2009 Share Postat August 14, 2009 (editat) Ceea ce este foarte interesant este ca a crescut foarte mult numarul ateilor si al islamistilor in ultimii 10 ani. este firesc, atata timp cat religia inca majoritara in romania este reprezentata de niste escroci. preotii ortodoxi sunt niste canalii, niste corupti majoritatea lor nu stiu cum sa scoata banu de pe urma fraierilor sau a credulilor (in general mosi si babe). si atunci... la ce sa mergi intr-o biserica ortodoxa... daca ai pe dumnezeu in suflet, poti fi si in varf de munte, nu-i nevoie sa fii in biserica, sa ai in fata un umflat doi care sa citeasca din carti lucruri sfinte si apoi sa-si bage p... in ei de enoriasi ca oricum is fraieri si vin ei la slujba si data viitoare. sorry dar asta nu-i credinta, asta-i circ. Editat August 14, 2009 de GoogleBoy Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
bachus_21 Postat August 14, 2009 Share Postat August 14, 2009 Un topic care initial m-a amuzat,apoi mi-a dat senzatia ca o ia pe aratura(datorita insultelor si jignirilor),dar care a revenit la calea initiala. Si pentru ca ma intereseaza subiectul si am incercat sa ma documentez cat-de cat,atat din surse pro cat si contra,dau si eu aici cu parul,ca doar e gratis. 1.Dumnezeu exista.Ca e Dumnezeu cu D mare,ca e dumnezeu cu d mic(gresit,pentru ca e un nume),ca e constiinta suprema,ca e forta care controleaza universul,el exista.Prea merg toate bine(cu exceptia a ceea ce strica oamenii),sa nu fie puse la punct de cineva sau ceva. 2.Biserica e,cu siguranta,cea mai performanta institutie.A fost construita pe temelia religiei,pe care a dezvoltat-o ulterior,facand-o cel mai puternic mijloc de control si manipulare;iar religia crestina e cea mai tare cu doua mii de ani de istorie. 3.Biblia pare a fi o poveste.A fost "rotunjita" la multi ani dupa moartea lui Isus Hristos(admitem ca a existat,cu toate ca nu stiu sa existe vreo dovada istorica),din scrierile unora care,la fel,au trait la ani buni dupa cel mentionat mai sus.Iar in ea se pare ca sunt multe contradictii,care nasc semne de intrebare.De asemenea,la "rotunjirea" Bibliei au fost excluse unele scrieri care au "candidat",datorita faptului ca nu se aliniau la politica... Sunt credinta si religia ceva bun sau ceva rau?Ziceti-mi ceva din lumea asta ceva care sa fie numai bun sau numai rau.Sunt,nu pot spune in ce masura,si bune si rele.Dar haideti sa fim pozitivi si sa luam ce este bun;poate uneori ne dau taria sa trecem peste greutati,ne unesc,ne dau speranta,ne dau incredere si asa mai departe. Nu sunt Ateu.Cred in Dumnezeu,cel mentionat la punctul 1.Merg la biserica;nu abuzez ,de 2-3-4 ori pe an.De ce?E la urma urmei o traditie(astea fac perte din noi) si pe de alta parte uneori(de cele mai multe ori) ma simt putin altfel dupa aceasta(datorita unor imprejurari se intampla sa fie biserici ortodoxe,catolice sau protestante-in care sa se vorbeasca alte limbi,pe care sa nu le inteleg,dar efectul poate fi acelasi). Ideea e,asa cum spunea Jean,ca daca credem,nu pierdem nimic;dar daca nu credem si... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
kidal Postat August 14, 2009 Share Postat August 14, 2009 ia aici credinta de doamne feri!!!!!! hahahahaaaaaaaaa http://stirileprotv.ro/stiri/social/noapte...rea-nicula.html Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate