Sari la conținut

"fraieri" Vs "fraieri"........


tarka
 Share

Postări Recomandate

Salut ,

 

Vreau sa spun si eu parea in ceea ce priveste accidentele de circulatie in care sunt sau pot fi implicati motociclisti.Poate ce am sa spun in continuare o sa deranjeze pe unii, altii o sa mi-o "dea" ..... , cel putin sper ca pe unii o sa-i puna putin pe ganduri. Sunt pe aici de putin timp , "lucrez" la A si ma uit cu jind la motorul din fata blocului.Asa ca pentru moment pot spune ca vorbesc doar in calitate de "conservar" cu ceva experienta,cum bine spunea cineva pe aici..cu multi kilometri, anii neavand importanta. M-am plimbat pe forum cam peste tot si bineinteles dintr-o morbiditate pur umana am "insistat" pe partea cu accidentele, lista neagra, etc...ca sa vad in ce ma "bag" de acum incolo..... : ) Sunt destul de contrariat de ceea ce citesc de fiecare data si de faptul ca acest forum se transforma de prea multe ori intr-un fel de talk -show ....polemica in care, ca in orice "emisiune " de genul asta.....fiecare vrea sa arate ca are dreptate,experienta, cateodata ca e mai catolic ca Papa...Unii chiar cad in ridicol.E placut totusi sa vad ca cei mai multi sau mai bine spus din ce in ce mai multi sunt cu picioarele pe pamant, sunt obiectivi cu ei insisi.Totul ar fi ok, pentru fiecare trebuie sa-si spuna parea chiar daca ceilalati nu sunt de acord cu ea,daca miza nu ar fi una importanta : viata insasi, a ta si a celor care vor suferi daca tie se va intampla ceva rau.Cam lunga introducerea, nu ? Asa sunt eu.Imi place vorba...Sa trec la ceva concret.GRESEALA NR.1 - GRESEALA FUNDAMENTALA .Faptul ca multi dintre cei care cred ca o "rasa" de conducatori de...ceva sunt mai aparte decat ceilalti.

"Conservarii"...ca motociclisti sunt smecheri, motociclisti .....nenorocitii de "conservari......taximetristi... ceilalti sunt niste fraieri .....probabil ca si vatmanii au parerea lor despre toti ceilalti .Iti dai seama ce frustrare zilnica trebuie sa ai sa conduci o chestie de 30 de tone in fiecare zi pe un traseu FIX cu maxim 30 km/h....Se pare ca cei mai multi uita zilnic cand intra in trafic ca TOTI sunt PARTICIPANTI la trafic si ca DEPIND UNII DE ALTI !Uita ca absolut toti avem drepturi si obligatii fata de ceilalti participanci la trafic.In momentul in care acest lucru se intampla suntem dusi.....Bunuri facute praf, vatamari corporale , cateodata tragedii . Se pare ca pentru motociclisti pericolul nr.1 sunt conservarii...probabil din cauza ca sunt cei mai multi....desi teoretic si un tramvai te poate accidenta.GRESEALA NR. 2 - GRESEALA "PSIHOLOGICA"... Majoritatea motociclistilor nu stiu cum gandesc si cum reactioneaza in trafic "conservarii".Chiar as fi curios cati motociclisti detin "B"-ul si de cati kilometri inainte de a obtine "A"-ul. Din cate scriu unii pe aici imi dau seama ca multi o sa fie in continuare siderati, pe patul spitalului cu picioarele rupte,neputandu-si sa-si dea seama cum de cum a fost posibil ca un "conservar" care a schimbat directia de mers spre stanga nu s-a asigurat si........

Banuiesc ca asta nu mai poate fi de folos cand prietenii tai se vor fi plimbat cu poza ta pe carena intre Arc si Romana......Ce poti face atunci nu este decat sa te uiti de langa EL in jos si sa zici..."Mama ! Ce de prieteni am avut ! Eram cu ei la bere acum daca observam mai devreme ca ala avea stopul crapat....."Doamne fereste ! Da.Daca ai fi tinut cont de niste detalii si nu ai fi lipsit la niste lectii de fizica prin a opta.....erai inca si tu cu ei ...inca. Asa ca urmeaza parea mea (sfatul meu) de conservar viitor motociclist : 1.conduceti preventiv in ADEVARATUL SENS al cuvintelor. 2.Viteza te ucide MAI USOR daca esti motociclist.3.incearca sa faci CONTINUU un "profil" al conducatorilor auto din vecinatatea imediat urmatoare a voastra.Cum ? Observa....Cine conduce..femeie/ barbat...marca masinii...BMW, DACIA.JEEP , are geamuri fumurii....posibil smecher...nu te vede sigur , ignorant in trafic, numarul masinii...vai cat de multe iti spune despre om....IMITA numerele de Politie....SRI Guvern...din alea cu multi de WWWWWW.......are si tobe Remus....CUM DOUA ? AU ! FERESTE-TE !Scrie posibil accident.E si duminica ? ESTI MANCAT !!!!! Apropo, eu ma feresc sa conduc sambata si duminica.Cei mai multi conducatori auto de slaba calitate conduc sambata si duminica.Intrebati orice posesor de B experimentat si o sa va confirme asta.In cursul saptamanii chiar daca traficul este ca-n jungla ,este mai sigur.Cand ies cei mai multi motociclisti ? Sambata si duminica......GRESEALA NR.3 - SUNT CEL MAI TARE ! O veche zicala spune...ca "Omu' cum este in viata este si la volan"...in cazul de fata ghidon....Fiecare dintre noi vrem sa avem "momentul" nostru,nu ? Sa arati ca esti mai bun ca ala, ai o scula mai buna (ma refeream la motor...), esti mai priceput in manuirea ei....(tot la motor ma refeream)...

Unii sunt ,altii nu....fiecare cu limitarile lui.Bineinteles ca mai conteaza si admiratia fetelor de la stop cand te vad "umflat" de geaca ta cu protectii....sau pe "fraierul " cu Jeep pe care BINEINTELES ca il "faci" la plecarea de pe loc de la stop....ii dai fum in nas.....Cat dureaza asta ? Probabil 5 secunde ? As zice ca uneori 3.....CLIPA TA DE GLORIE ! Faci slalom printre masinile oprite la stop ? Vrei sa fii primul ? Sigur ca da ! Atunci sa nu te mire daca o sa-ti rupa genunchii un taran care isi curata scrumiera la primul stop deschizand usa brusc......Eu as sugera sa incerci sa fii PRIMUL in....viata intr-un fel mai ..util.Incearca un job mai bun, incearca sa ai o femeie cat mai frumoasa langa tine, cumparati motorul dorit, ia-ti o casa mai buna.......Daca o incerci sa fii primul fortandu-ti limitele sigur o sa ti-o iei in barba, e doar o chestiune de timp.Uite ce a patit Adrian Nastase ..... !!!!! :) Si ala a vrut sa fie ..primul....Toti te vor admira pentru 4-5 secunde iar dupa alte 4-5 te vor fi uitat....inclusiv fetele.... asa ca nu marita ! Parerea mea.... GRESEALA NR.4 - FIZICA NU CONTEAZA ! (sau ESTI IGNORANT !) .......Ce ? In special tot ce tine de definirea vitezei, impuls ,forte,etc...TOTUL depinde de chestia asta si tehnic si uman.Frana, servodirectia,ghidonul, abordarea unei curbe toate mecanismele unei masini si motociclete "reactioneaza" altfel in functie de viteza.La fel si abilitatile conducatorului si aici ma refer bineinteles la timpul de reactie pe care ti-l "oferi" conducand cu viteza adaptata la ce se intampla in jurul tau.Toata lumea stie asta,nu ? Dar cati aplica ?Aproape nimeni. Si atunci de ce se mira aproape toti conducatotii de vehicule cand sunt implicati in accidente de circulatie sau situatii vecine accidentelor de circulatie ...ca se intampla ? De IGNORANTI ce sunt ! Nici macar din prostie ! Din IGNORANTA ! Cati stiu ca o masina mama ABS-ului cu tot nu se opreste complet decat dupa 45-50 de metri...si asta la 60 de Km/h....si asta mai depinde si de forta cu care apesi frana.....sau se gandeste cineva ca ruland cu 100 km/h vei fi parcurs cam 30 de metri pe secunda ?Nu exista astfel de detalii in cartea tehnica a masinii....Cine are interes sa "inhibe" consumatorii....?Si atunci cam cati "fraieri" sunt pe drum ?? Ala care merge cu suta dupa tine la 5 metri distanta cu o masina de doua tone ? Tu care apari in doua secunde langa un autoturism cand perioada de verificare a oglinzii retrovizoare sau laterale este cam de 5- 10 secunde (cine o face, cine nu...)?

Ai 90...100 km/h...A uitat un nemernic de muncitor sa adune nisipul de pe carosabil.....?AAAA !!!!! Parca mai era la fizica si un capitol cu frecarea........Naspa ! Dar asta e viata ! Toti avem doza noastra de "fraiereala" la un moment dat...Eu unul recunosc ! Mai e cineva ? In concluzie asa vrea sa spun ca am respectat aceste reguli "personale" si pana acum si totul a fost ok.

Si asa am de gand sa fac si de acum incolo !

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

intelept grait-ai....

 

dar nu uita, in acelasi timp, ca trebuie clipa de clipa ,in trafic, sa fii constient de tot ce ai scris aici... si mai ales cand o sa conduci motorul... astfel o sa rezisti tentatiei de a da gaz doar din propria placere a adrenalinei eliminand admiratia fufelor de pe marginea strazii

Editat de djidji_duru
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Succes cu A-ul !

 

Sper sa nu ai accidente cat timp esti in sa. Si totusi daca se intampla, poti sa-ti versi nervii la sectiunea ''accidente'', nu de alta dar altii pot invata din cele postate.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

As mai avea ceva de adaugat: nu merge mai repede decat poate analiza creierul tau ce se intampla in jur.

 

Este esential.

 

Cat de repede ai merge, decorul nu e ca in biker boys (cine a vazut filmul).

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

As mai avea ceva de adaugat: nu merge mai repede decat poate analiza creierul tau ce se intampla in jur.

Adica sa nu treci de aproximativ 35-40km/h???Nici chiar asa...

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Adica sa nu treci de aproximativ 35-40km/h???Nici chiar asa...

 

 

Nu, depinde de mediul inconjurator. Daca e o piata/intersectie cu batrani, copiii, statie de taxi mergi si cu 30-40 daca nu vrei sa ai surprize, ca nu stii de unde sare iepurele. Cand esti pe un bulevard deja situatia si viteza se schimba, mai putine "variabile"....ajungand pana la autostrada, land of freedom :)

Editat de kcuf_di
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Sunt fraier. In fiecare zi. Am ajuns la concluzia ca in fiecare zi, comit ilegalitati de aproximativ 5 milioane de lei. De la condus aiurea, pana la infractiuni legate de viteza, de la aruncat tigari in public si traversat aiurea, pana la sex in public si neplatirea tuturor taxelor sau nedeclararea tuturor veniturilor.

 

Bring it on!

 

 

:)

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

bine ai venit pe forum si succes cu A'ul.

sunt de acord in cea mai mare parte cu ce ai scris.

ignoranta (de o parte sau de cealalta) e in majoritatea cazurilor generatoare de accidente.

okiu'n paishpe si creer lucid va doresc!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Este adevarat cam tot ce ai spus tu aici dar tentatia e foarte mare!O sa vezi ca teoria e greu de aplicat!

Si eu am mare experienta de B (12 ani) care ma ajuta muuuult in mersul cu motorul, dar totusi o mai comit!Tentatia e mare, repet!

Si chestia cu creierul care la anumite viteze nu mai face fata este perfect adevarata, dar hai sa nu zicem la ce viteze se intampla asta!

Conduceti cu grija!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Sunt fraier. In fiecare zi. Am ajuns la concluzia ca in fiecare zi, comit ilegalitati de aproximativ 5 milioane de lei. De la condus aiurea, pana la infractiuni legate de viteza, de la aruncat tigari in public si traversat aiurea, pana la sex in public si neplatirea tuturor taxelor sau nedeclararea tuturor veniturilor.

 

Bring it on!

 

Asa ieftin esti? 5 bulioane? :) :)

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Sunt fraier. In fiecare zi. Am ajuns la concluzia ca in fiecare zi, comit ilegalitati de aproximativ 5 milioane de lei. De la condus aiurea, pana la infractiuni legate de viteza, de la aruncat tigari in public si traversat aiurea, pana la sex in public si neplatirea tuturor taxelor sau nedeclararea tuturor veniturilor.

 

Bring it on!

 

 

:)

 

:)

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Salut ,

 

Vreau sa spun si eu parea in ceea ce priveste accidentele de circulatie in care sunt sau pot fi implicati motociclisti.Poate ce am sa spun in continuare o sa deranjeze pe unii, altii o sa mi-o "dea" ..... , cel putin sper ca pe unii o sa-i puna putin pe ganduri. Sunt pe aici de putin timp , "lucrez" la A si ma uit cu jind la motorul din fata blocului.Asa ca pentru moment pot spune ca vorbesc doar in calitate de "conservar" cu ceva experienta,cum bine spunea cineva pe aici..cu multi kilometri, anii neavand importanta. M-am plimbat pe forum cam peste tot si bineinteles dintr-o morbiditate pur umana am "insistat" pe partea cu accidentele, lista neagra, etc...ca sa vad in ce ma "bag" de acum incolo..... : ) Sunt destul de contrariat de ceea ce citesc de fiecare data si de faptul ca acest forum se transforma de prea multe ori intr-un fel de talk -show ....polemica in care, ca in orice "emisiune " de genul asta.....fiecare vrea sa arate ca are dreptate,experienta, cateodata ca e mai catolic ca Papa...Unii chiar cad in ridicol.E placut totusi sa vad ca cei mai multi sau mai bine spus din ce in ce mai multi sunt cu picioarele pe pamant, sunt obiectivi cu ei insisi.Totul ar fi ok, pentru fiecare trebuie sa-si spuna parea chiar daca ceilalati nu sunt de acord cu ea,daca miza nu ar fi una importanta : viata insasi, a ta si a celor care vor suferi daca tie se va intampla ceva rau.Cam lunga introducerea, nu ? Asa sunt eu.Imi place vorba...Sa trec la ceva concret.GRESEALA NR.1 - GRESEALA FUNDAMENTALA .Faptul ca multi dintre cei care cred ca o "rasa" de conducatori de...ceva sunt mai aparte decat ceilalti.

"Conservarii"...ca motociclisti sunt smecheri, motociclisti .....nenorocitii de "conservari......taximetristi... ceilalti sunt niste fraieri .....probabil ca si vatmanii au parerea lor despre toti ceilalti .Iti dai seama ce frustrare zilnica trebuie sa ai sa conduci o chestie de 30 de tone in fiecare zi pe un traseu FIX cu maxim 30 km/h....Se pare ca cei mai multi uita zilnic cand intra in trafic ca TOTI sunt PARTICIPANTI la trafic si ca DEPIND UNII DE ALTI !Uita ca absolut toti avem drepturi si obligatii fata de ceilalti participanci la trafic.In momentul in care acest lucru se intampla suntem dusi.....Bunuri facute praf, vatamari corporale , cateodata tragedii . Se pare ca pentru motociclisti pericolul nr.1 sunt conservarii...probabil din cauza ca sunt cei mai multi....desi teoretic si un tramvai te poate accidenta.GRESEALA NR. 2 - GRESEALA "PSIHOLOGICA"... Majoritatea motociclistilor nu stiu cum gandesc si cum reactioneaza in trafic "conservarii".Chiar as fi curios cati motociclisti detin "B"-ul si de cati kilometri inainte de a obtine "A"-ul. Din cate scriu unii pe aici imi dau seama ca multi o sa fie in continuare siderati, pe patul spitalului cu picioarele rupte,neputandu-si sa-si dea seama cum de cum a fost posibil ca un "conservar" care a schimbat directia de mers spre stanga nu s-a asigurat si........

Banuiesc ca asta nu mai poate fi de folos cand prietenii tai se vor fi plimbat cu poza ta pe carena intre Arc si Romana......Ce poti face atunci nu este decat sa te uiti de langa EL in jos si sa zici..."Mama ! Ce de prieteni am avut ! Eram cu ei la bere acum daca observam mai devreme ca ala avea stopul crapat....."Doamne fereste ! Da.Daca ai fi tinut cont de niste detalii si nu ai fi lipsit la niste lectii de fizica prin a opta.....erai inca si tu cu ei ...inca. Asa ca urmeaza parea mea (sfatul meu) de conservar viitor motociclist : 1.conduceti preventiv in ADEVARATUL SENS al cuvintelor. 2.Viteza te ucide MAI USOR daca esti motociclist.3.incearca sa faci CONTINUU un "profil" al conducatorilor auto din vecinatatea imediat urmatoare a voastra.Cum ? Observa....Cine conduce..femeie/ barbat...marca masinii...BMW, DACIA.JEEP , are geamuri fumurii....posibil smecher...nu te vede sigur , ignorant in trafic, numarul masinii...vai cat de multe iti spune despre om....IMITA numerele de Politie....SRI Guvern...din alea cu multi de WWWWWW.......are si tobe Remus....CUM DOUA ? AU ! FERESTE-TE !Scrie posibil accident.E si duminica ? ESTI MANCAT !!!!! Apropo, eu ma feresc sa conduc sambata si duminica.Cei mai multi conducatori auto de slaba calitate conduc sambata si duminica.Intrebati orice posesor de B experimentat si o sa va confirme asta.In cursul saptamanii chiar daca traficul este ca-n jungla ,este mai sigur.Cand ies cei mai multi motociclisti ? Sambata si duminica......GRESEALA NR.3 - SUNT CEL MAI TARE ! O veche zicala spune...ca "Omu' cum este in viata este si la volan"...in cazul de fata ghidon....Fiecare dintre noi vrem sa avem "momentul" nostru,nu ? Sa arati ca esti mai bun ca ala, ai o scula mai buna (ma refeream la motor...), esti mai priceput in manuirea ei....(tot la motor ma refeream)...

Unii sunt ,altii nu....fiecare cu limitarile lui.Bineinteles ca mai conteaza si admiratia fetelor de la stop cand te vad "umflat" de geaca ta cu protectii....sau pe "fraierul " cu Jeep pe care BINEINTELES ca il "faci" la plecarea de pe loc de la stop....ii dai fum in nas.....Cat dureaza asta ? Probabil 5 secunde ? As zice ca uneori 3.....CLIPA TA DE GLORIE ! Faci slalom printre masinile oprite la stop ? Vrei sa fii primul ? Sigur ca da ! Atunci sa nu te mire daca o sa-ti rupa genunchii un taran care isi curata scrumiera la primul stop deschizand usa brusc......Eu as sugera sa incerci sa fii PRIMUL in....viata intr-un fel mai ..util.Incearca un job mai bun, incearca sa ai o femeie cat mai frumoasa langa tine, cumparati motorul dorit, ia-ti o casa mai buna.......Daca o incerci sa fii primul fortandu-ti limitele sigur o sa ti-o iei in barba, e doar o chestiune de timp.Uite ce a patit Adrian Nastase ..... !!!!! :) Si ala a vrut sa fie ..primul....Toti te vor admira pentru 4-5 secunde iar dupa alte 4-5 te vor fi uitat....inclusiv fetele.... asa ca nu marita ! Parerea mea.... GRESEALA NR.4 - FIZICA NU CONTEAZA ! (sau ESTI IGNORANT !) .......Ce ? In special tot ce tine de definirea vitezei, impuls ,forte,etc...TOTUL depinde de chestia asta si tehnic si uman.Frana, servodirectia,ghidonul, abordarea unei curbe toate mecanismele unei masini si motociclete "reactioneaza" altfel in functie de viteza.La fel si abilitatile conducatorului si aici ma refer bineinteles la timpul de reactie pe care ti-l "oferi" conducand cu viteza adaptata la ce se intampla in jurul tau.Toata lumea stie asta,nu ? Dar cati aplica ?Aproape nimeni. Si atunci de ce se mira aproape toti conducatotii de vehicule cand sunt implicati in accidente de circulatie sau situatii vecine accidentelor de circulatie ...ca se intampla ? De IGNORANTI ce sunt ! Nici macar din prostie ! Din IGNORANTA ! Cati stiu ca o masina mama ABS-ului cu tot nu se opreste complet decat dupa 45-50 de metri...si asta la 60 de Km/h....si asta mai depinde si de forta cu care apesi frana.....sau se gandeste cineva ca ruland cu 100 km/h vei fi parcurs cam 30 de metri pe secunda ?Nu exista astfel de detalii in cartea tehnica a masinii....Cine are interes sa "inhibe" consumatorii....?Si atunci cam cati "fraieri" sunt pe drum ?? Ala care merge cu suta dupa tine la 5 metri distanta cu o masina de doua tone ? Tu care apari in doua secunde langa un autoturism cand perioada de verificare a oglinzii retrovizoare sau laterale este cam de 5- 10 secunde (cine o face, cine nu...)?

Ai 90...100 km/h...A uitat un nemernic de muncitor sa adune nisipul de pe carosabil.....?AAAA !!!!! Parca mai era la fizica si un capitol cu frecarea........Naspa ! Dar asta e viata ! Toti avem doza noastra de "fraiereala" la un moment dat...Eu unul recunosc ! Mai e cineva ? In concluzie asa vrea sa spun ca am respectat aceste reguli "personale" si pana acum si totul a fost ok.

Si asa am de gand sa fac si de acum incolo !

 

 

:)

 

Mie-mi esti simpatic deja, judecand dupa ce ai scris, mai ai si BMW, dupa ce iti termini A-ul de-al nostru esti!

 

Ry.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

:)

 

Mie-mi esti simpatic deja, judecand dupa ce ai scris, mai ai si BMW, dupa ce iti termini A-ul de-al nostru esti!

 

Ry.

 

Merci pentru apreciere.Chiar nu credeam ca o sa citeasca atatia ce am scris si mai ales ca nu m-am inselat.Cei mai multi sunt cu picioarele pe pamant.Mai putin aia care fac sex in public.... :) Glumeam.

Era un fel de figura de stil la....tentatii....Putina sare si piper trebuie sa dam vietii.Cu siguranta o sa cochetez cu viteza la un moment dat, o fac si acum, dar fara sa fac rau nimanui.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

"Cei mai multi sunt cu picioarele pe pamant.Mai putin aia care fac sex in public...."

 

De ce? Crezi ca in public se face sex numai culcat? Merge si din picioare :)

Cat despre cochetatul cu viteza din cand in cand depinde unde se intampla.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Salut ,

 

Vreau sa spun si eu parea in ceea ce priveste accidentele de circulatie in care sunt sau pot fi implicati motociclisti.Poate ce am sa spun in continuare o sa deranjeze pe unii, altii o sa mi-o "dea" ..... , cel putin sper ca pe unii o sa-i puna putin pe ganduri. Sunt pe aici de putin timp , "lucrez" la A si ma uit cu jind la motorul din fata blocului.Asa ca pentru moment pot spune ca vorbesc doar in calitate de "conservar" cu ceva experienta,cum bine spunea cineva pe aici..cu multi kilometri, anii neavand importanta. M-am plimbat pe forum cam peste tot si bineinteles dintr-o morbiditate pur umana am "insistat" pe partea cu accidentele, lista neagra, etc...ca sa vad in ce ma "bag" de acum incolo..... : ) Sunt destul de contrariat de ceea ce citesc de fiecare data si de faptul ca acest forum se transforma de prea multe ori intr-un fel de talk -show ....polemica in care, ca in orice "emisiune " de genul asta.....fiecare vrea sa arate ca are dreptate,experienta, cateodata ca e mai catolic ca Papa...Unii chiar cad in ridicol.E placut totusi sa vad ca cei mai multi sau mai bine spus din ce in ce mai multi sunt cu picioarele pe pamant, sunt obiectivi cu ei insisi.Totul ar fi ok, pentru fiecare trebuie sa-si spuna parea chiar daca ceilalati nu sunt de acord cu ea,daca miza nu ar fi una importanta : viata insasi, a ta si a celor care vor suferi daca tie se va intampla ceva rau.Cam lunga introducerea, nu ? Asa sunt eu.Imi place vorba...Sa trec la ceva concret.GRESEALA NR.1 - GRESEALA FUNDAMENTALA .Faptul ca multi dintre cei care cred ca o "rasa" de conducatori de...ceva sunt mai aparte decat ceilalti.

"Conservarii"...ca motociclisti sunt smecheri, motociclisti .....nenorocitii de "conservari......taximetristi... ceilalti sunt niste fraieri .....probabil ca si vatmanii au parerea lor despre toti ceilalti .Iti dai seama ce frustrare zilnica trebuie sa ai sa conduci o chestie de 30 de tone in fiecare zi pe un traseu FIX cu maxim 30 km/h....Se pare ca cei mai multi uita zilnic cand intra in trafic ca TOTI sunt PARTICIPANTI la trafic si ca DEPIND UNII DE ALTI !Uita ca absolut toti avem drepturi si obligatii fata de ceilalti participanci la trafic.In momentul in care acest lucru se intampla suntem dusi.....Bunuri facute praf, vatamari corporale , cateodata tragedii . Se pare ca pentru motociclisti pericolul nr.1 sunt conservarii...probabil din cauza ca sunt cei mai multi....desi teoretic si un tramvai te poate accidenta.GRESEALA NR. 2 - GRESEALA "PSIHOLOGICA"... Majoritatea motociclistilor nu stiu cum gandesc si cum reactioneaza in trafic "conservarii".Chiar as fi curios cati motociclisti detin "B"-ul si de cati kilometri inainte de a obtine "A"-ul. Din cate scriu unii pe aici imi dau seama ca multi o sa fie in continuare siderati, pe patul spitalului cu picioarele rupte,neputandu-si sa-si dea seama cum de cum a fost posibil ca un "conservar" care a schimbat directia de mers spre stanga nu s-a asigurat si........

Banuiesc ca asta nu mai poate fi de folos cand prietenii tai se vor fi plimbat cu poza ta pe carena intre Arc si Romana......Ce poti face atunci nu este decat sa te uiti de langa EL in jos si sa zici..."Mama ! Ce de prieteni am avut ! Eram cu ei la bere acum daca observam mai devreme ca ala avea stopul crapat....."Doamne fereste ! Da.Daca ai fi tinut cont de niste detalii si nu ai fi lipsit la niste lectii de fizica prin a opta.....erai inca si tu cu ei ...inca. Asa ca urmeaza parea mea (sfatul meu) de conservar viitor motociclist : 1.conduceti preventiv in ADEVARATUL SENS al cuvintelor. 2.Viteza te ucide MAI USOR daca esti motociclist.3.incearca sa faci CONTINUU un "profil" al conducatorilor auto din vecinatatea imediat urmatoare a voastra.Cum ? Observa....Cine conduce..femeie/ barbat...marca masinii...BMW, DACIA.JEEP , are geamuri fumurii....posibil smecher...nu te vede sigur , ignorant in trafic, numarul masinii...vai cat de multe iti spune despre om....IMITA numerele de Politie....SRI Guvern...din alea cu multi de WWWWWW.......are si tobe Remus....CUM DOUA ? AU ! FERESTE-TE !Scrie posibil accident.E si duminica ? ESTI MANCAT !!!!! Apropo, eu ma feresc sa conduc sambata si duminica.Cei mai multi conducatori auto de slaba calitate conduc sambata si duminica.Intrebati orice posesor de B experimentat si o sa va confirme asta.In cursul saptamanii chiar daca traficul este ca-n jungla ,este mai sigur.Cand ies cei mai multi motociclisti ? Sambata si duminica......GRESEALA NR.3 - SUNT CEL MAI TARE ! O veche zicala spune...ca "Omu' cum este in viata este si la volan"...in cazul de fata ghidon....Fiecare dintre noi vrem sa avem "momentul" nostru,nu ? Sa arati ca esti mai bun ca ala, ai o scula mai buna (ma refeream la motor...), esti mai priceput in manuirea ei....(tot la motor ma refeream)...

Unii sunt ,altii nu....fiecare cu limitarile lui.Bineinteles ca mai conteaza si admiratia fetelor de la stop cand te vad "umflat" de geaca ta cu protectii....sau pe "fraierul " cu Jeep pe care BINEINTELES ca il "faci" la plecarea de pe loc de la stop....ii dai fum in nas.....Cat dureaza asta ? Probabil 5 secunde ? As zice ca uneori 3.....CLIPA TA DE GLORIE ! Faci slalom printre masinile oprite la stop ? Vrei sa fii primul ? Sigur ca da ! Atunci sa nu te mire daca o sa-ti rupa genunchii un taran care isi curata scrumiera la primul stop deschizand usa brusc......Eu as sugera sa incerci sa fii PRIMUL in....viata intr-un fel mai ..util.Incearca un job mai bun, incearca sa ai o femeie cat mai frumoasa langa tine, cumparati motorul dorit, ia-ti o casa mai buna.......Daca o incerci sa fii primul fortandu-ti limitele sigur o sa ti-o iei in barba, e doar o chestiune de timp.Uite ce a patit Adrian Nastase ..... !!!!! :) Si ala a vrut sa fie ..primul....Toti te vor admira pentru 4-5 secunde iar dupa alte 4-5 te vor fi uitat....inclusiv fetele.... asa ca nu marita ! Parerea mea.... GRESEALA NR.4 - FIZICA NU CONTEAZA ! (sau ESTI IGNORANT !) .......Ce ? In special tot ce tine de definirea vitezei, impuls ,forte,etc...TOTUL depinde de chestia asta si tehnic si uman.Frana, servodirectia,ghidonul, abordarea unei curbe toate mecanismele unei masini si motociclete "reactioneaza" altfel in functie de viteza.La fel si abilitatile conducatorului si aici ma refer bineinteles la timpul de reactie pe care ti-l "oferi" conducand cu viteza adaptata la ce se intampla in jurul tau.Toata lumea stie asta,nu ? Dar cati aplica ?Aproape nimeni. Si atunci de ce se mira aproape toti conducatotii de vehicule cand sunt implicati in accidente de circulatie sau situatii vecine accidentelor de circulatie ...ca se intampla ? De IGNORANTI ce sunt ! Nici macar din prostie ! Din IGNORANTA ! Cati stiu ca o masina mama ABS-ului cu tot nu se opreste complet decat dupa 45-50 de metri...si asta la 60 de Km/h....si asta mai depinde si de forta cu care apesi frana.....sau se gandeste cineva ca ruland cu 100 km/h vei fi parcurs cam 30 de metri pe secunda ?Nu exista astfel de detalii in cartea tehnica a masinii....Cine are interes sa "inhibe" consumatorii....?Si atunci cam cati "fraieri" sunt pe drum ?? Ala care merge cu suta dupa tine la 5 metri distanta cu o masina de doua tone ? Tu care apari in doua secunde langa un autoturism cand perioada de verificare a oglinzii retrovizoare sau laterale este cam de 5- 10 secunde (cine o face, cine nu...)?

Ai 90...100 km/h...A uitat un nemernic de muncitor sa adune nisipul de pe carosabil.....?AAAA !!!!! Parca mai era la fizica si un capitol cu frecarea........Naspa ! Dar asta e viata ! Toti avem doza noastra de "fraiereala" la un moment dat...Eu unul recunosc ! Mai e cineva ? In concluzie asa vrea sa spun ca am respectat aceste reguli "personale" si pana acum si totul a fost ok.

Si asa am de gand sa fac si de acum incolo !

mie imi place cum ai grait si sunt de parere ca daca toata lumea ar tine cont de cele mai sus mentionate de tine numarul accidentelor s-ar injumatatii.

Hail!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

"Cei mai multi sunt cu picioarele pe pamant.Mai putin aia care fac sex in public...."

 

De ce? Crezi ca in public se face sex numai culcat? Merge si din picioare :)

Cat despre cochetatul cu viteza din cand in cand depinde unde se intampla.

 

Era un fel de gluma la ce a spus STEGE mai sus....cat despre pozitii.....e cam ca la motor.....poti sa o faci si in cap...... :)

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Salut ,

 

Vreau sa spun si eu parea in ceea ce priveste accidentele de circulatie in care sunt sau pot fi implicati motociclisti.Poate ce am sa spun in continuare o sa deranjeze pe unii, altii o sa mi-o "dea" ..... , cel putin sper ca pe unii o sa-i puna putin pe ganduri. Sunt pe aici de putin timp , "lucrez" la A si ma uit cu jind la motorul din fata blocului.Asa ca pentru moment pot spune ca vorbesc doar in calitate de "conservar" cu ceva experienta,

(...)

(...)

(...)

 

... Dar asta e viata ! Toti avem doza noastra de "fraiereala" la un moment dat...Eu unul recunosc ! Mai e cineva ? In concluzie asa vrea sa spun ca am respectat aceste reguli "personale" si pana acum si totul a fost ok.

Si asa am de gand sa fac si de acum incolo !

 

 

 

Ia-ti permisul, mergi un an pe motor si postul tau de 2 pagini va arata asa :

 

RUPETI-LE CAPU' , MAMA LOR DE @#!!%&*#! :baldy: :) :) :crack: :baldy:
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Frumos punctat!!!!!!

 

Mi se pare cea mai mare calitate a unui om aceea de a fi obiectiv cu el insusi. Ia sa vedem cati dintre noi (motoretistii) au capacitatea de a recunoaste ca si ei mai calca pe bec din cand in cand, ca si ei, in calitate de "conservari" au uitat sa se asigure si era gata sa o puna de un accident.... noroc ca era o alta conserva si nu o motoreta.

 

Pana la urma depinde in cea mai mare masura de fiecare dintre noi cat de intregi ajungem la destinatie.

 

La aviatie se spune ca "Pilot bun e ala care iese la pensie"....... tre sa existe ceva de genul asta si la motoretism!!!!

 

Bafta maxima!!!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Salut ,

 

Vreau sa spun si eu parea in ceea ce priveste accidentele de circulatie in care sunt sau pot fi implicati motociclisti.Poate ce am sa spun in continuare o sa deranjeze pe unii, altii o sa mi-o "dea" ..... , cel putin sper ca pe unii o sa-i puna putin pe ganduri. Sunt pe aici de putin timp , "lucrez" la A si ma uit cu jind la motorul din fata blocului.Asa ca pentru moment pot spune ca vorbesc doar in calitate de "conservar" cu ceva experienta,cum bine spunea cineva pe aici..cu multi kilometri, anii neavand importanta. M-am plimbat pe forum cam peste tot si bineinteles dintr-o morbiditate pur umana am "insistat" pe partea cu accidentele, lista neagra, etc...ca sa vad in ce ma "bag" de acum incolo..... : ) Sunt destul de contrariat de ceea ce citesc de fiecare data si de faptul ca acest forum se transforma de prea multe ori intr-un fel de talk -show ....polemica in care, ca in orice "emisiune " de genul asta.....fiecare vrea sa arate ca are dreptate,experienta, cateodata ca e mai catolic ca Papa...Unii chiar cad in ridicol.E placut totusi sa vad ca cei mai multi sau mai bine spus din ce in ce mai multi sunt cu picioarele pe pamant, sunt obiectivi cu ei insisi.Totul ar fi ok, pentru fiecare trebuie sa-si spuna parea chiar daca ceilalati nu sunt de acord cu ea,daca miza nu ar fi una importanta : viata insasi, a ta si a celor care vor suferi daca tie se va intampla ceva rau.Cam lunga introducerea, nu ? Asa sunt eu.Imi place vorba...Sa trec la ceva concret.GRESEALA NR.1 - GRESEALA FUNDAMENTALA .Faptul ca multi dintre cei care cred ca o "rasa" de conducatori de...ceva sunt mai aparte decat ceilalti.

"Conservarii"...ca motociclisti sunt smecheri, motociclisti .....nenorocitii de "conservari......taximetristi... ceilalti sunt niste fraieri .....probabil ca si vatmanii au parerea lor despre toti ceilalti .Iti dai seama ce frustrare zilnica trebuie sa ai sa conduci o chestie de 30 de tone in fiecare zi pe un traseu FIX cu maxim 30 km/h....Se pare ca cei mai multi uita zilnic cand intra in trafic ca TOTI sunt PARTICIPANTI la trafic si ca DEPIND UNII DE ALTI !Uita ca absolut toti avem drepturi si obligatii fata de ceilalti participanci la trafic.In momentul in care acest lucru se intampla suntem dusi.....Bunuri facute praf, vatamari corporale , cateodata tragedii . Se pare ca pentru motociclisti pericolul nr.1 sunt conservarii...probabil din cauza ca sunt cei mai multi....desi teoretic si un tramvai te poate accidenta.GRESEALA NR. 2 - GRESEALA "PSIHOLOGICA"... Majoritatea motociclistilor nu stiu cum gandesc si cum reactioneaza in trafic "conservarii".Chiar as fi curios cati motociclisti detin "B"-ul si de cati kilometri inainte de a obtine "A"-ul. Din cate scriu unii pe aici imi dau seama ca multi o sa fie in continuare siderati, pe patul spitalului cu picioarele rupte,neputandu-si sa-si dea seama cum de cum a fost posibil ca un "conservar" care a schimbat directia de mers spre stanga nu s-a asigurat si........

Banuiesc ca asta nu mai poate fi de folos cand prietenii tai se vor fi plimbat cu poza ta pe carena intre Arc si Romana......Ce poti face atunci nu este decat sa te uiti de langa EL in jos si sa zici..."Mama ! Ce de prieteni am avut ! Eram cu ei la bere acum daca observam mai devreme ca ala avea stopul crapat....."Doamne fereste ! Da.Daca ai fi tinut cont de niste detalii si nu ai fi lipsit la niste lectii de fizica prin a opta.....erai inca si tu cu ei ...inca. Asa ca urmeaza parea mea (sfatul meu) de conservar viitor motociclist : 1.conduceti preventiv in ADEVARATUL SENS al cuvintelor. 2.Viteza te ucide MAI USOR daca esti motociclist.3.incearca sa faci CONTINUU un "profil" al conducatorilor auto din vecinatatea imediat urmatoare a voastra.Cum ? Observa....Cine conduce..femeie/ barbat...marca masinii...BMW, DACIA.JEEP , are geamuri fumurii....posibil smecher...nu te vede sigur , ignorant in trafic, numarul masinii...vai cat de multe iti spune despre om....IMITA numerele de Politie....SRI Guvern...din alea cu multi de WWWWWW.......are si tobe Remus....CUM DOUA ? AU ! FERESTE-TE !Scrie posibil accident.E si duminica ? ESTI MANCAT !!!!! Apropo, eu ma feresc sa conduc sambata si duminica.Cei mai multi conducatori auto de slaba calitate conduc sambata si duminica.Intrebati orice posesor de B experimentat si o sa va confirme asta.In cursul saptamanii chiar daca traficul este ca-n jungla ,este mai sigur.Cand ies cei mai multi motociclisti ? Sambata si duminica......GRESEALA NR.3 - SUNT CEL MAI TARE ! O veche zicala spune...ca "Omu' cum este in viata este si la volan"...in cazul de fata ghidon....Fiecare dintre noi vrem sa avem "momentul" nostru,nu ? Sa arati ca esti mai bun ca ala, ai o scula mai buna (ma refeream la motor...), esti mai priceput in manuirea ei....(tot la motor ma refeream)...

Unii sunt ,altii nu....fiecare cu limitarile lui.Bineinteles ca mai conteaza si admiratia fetelor de la stop cand te vad "umflat" de geaca ta cu protectii....sau pe "fraierul " cu Jeep pe care BINEINTELES ca il "faci" la plecarea de pe loc de la stop....ii dai fum in nas.....Cat dureaza asta ? Probabil 5 secunde ? As zice ca uneori 3.....CLIPA TA DE GLORIE ! Faci slalom printre masinile oprite la stop ? Vrei sa fii primul ? Sigur ca da ! Atunci sa nu te mire daca o sa-ti rupa genunchii un taran care isi curata scrumiera la primul stop deschizand usa brusc......Eu as sugera sa incerci sa fii PRIMUL in....viata intr-un fel mai ..util.Incearca un job mai bun, incearca sa ai o femeie cat mai frumoasa langa tine, cumparati motorul dorit, ia-ti o casa mai buna.......Daca o incerci sa fii primul fortandu-ti limitele sigur o sa ti-o iei in barba, e doar o chestiune de timp.Uite ce a patit Adrian Nastase ..... !!!!! :) Si ala a vrut sa fie ..primul....Toti te vor admira pentru 4-5 secunde iar dupa alte 4-5 te vor fi uitat....inclusiv fetele.... asa ca nu marita ! Parerea mea.... GRESEALA NR.4 - FIZICA NU CONTEAZA ! (sau ESTI IGNORANT !) .......Ce ? In special tot ce tine de definirea vitezei, impuls ,forte,etc...TOTUL depinde de chestia asta si tehnic si uman.Frana, servodirectia,ghidonul, abordarea unei curbe toate mecanismele unei masini si motociclete "reactioneaza" altfel in functie de viteza.La fel si abilitatile conducatorului si aici ma refer bineinteles la timpul de reactie pe care ti-l "oferi" conducand cu viteza adaptata la ce se intampla in jurul tau.Toata lumea stie asta,nu ? Dar cati aplica ?Aproape nimeni. Si atunci de ce se mira aproape toti conducatotii de vehicule cand sunt implicati in accidente de circulatie sau situatii vecine accidentelor de circulatie ...ca se intampla ? De IGNORANTI ce sunt ! Nici macar din prostie ! Din IGNORANTA ! Cati stiu ca o masina mama ABS-ului cu tot nu se opreste complet decat dupa 45-50 de metri...si asta la 60 de Km/h....si asta mai depinde si de forta cu care apesi frana.....sau se gandeste cineva ca ruland cu 100 km/h vei fi parcurs cam 30 de metri pe secunda ?Nu exista astfel de detalii in cartea tehnica a masinii....Cine are interes sa "inhibe" consumatorii....?Si atunci cam cati "fraieri" sunt pe drum ?? Ala care merge cu suta dupa tine la 5 metri distanta cu o masina de doua tone ? Tu care apari in doua secunde langa un autoturism cand perioada de verificare a oglinzii retrovizoare sau laterale este cam de 5- 10 secunde (cine o face, cine nu...)?

Ai 90...100 km/h...A uitat un nemernic de muncitor sa adune nisipul de pe carosabil.....?AAAA !!!!! Parca mai era la fizica si un capitol cu frecarea........Naspa ! Dar asta e viata ! Toti avem doza noastra de "fraiereala" la un moment dat...Eu unul recunosc ! Mai e cineva ? In concluzie asa vrea sa spun ca am respectat aceste reguli "personale" si pana acum si totul a fost ok.

Si asa am de gand sa fac si de acum incolo !

Ai spus numai adevaruri!!! Ai dreptate, majoritatea accidentelor se fac din dorinta de a fi mai tare ca cel de langa tine. Succes in viata de motorist!!! Fii cu ochii in patru!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

:) :) :crack: Pe o 3 lazi de bere sau 3 sticle de Jack Daniels ca Axa are dreptate!!! :baldy: :baldy: :baldy:

Nici nu ii trebuie un an destul ii sa faca cateva ture prin Bucuresti si atunci sa vezi posturi :what:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...