Marius R Postat Noiembrie 27, 2009 Share Postat Noiembrie 27, 2009 Motocicleta este o honda shadow 750. Ideea este urmatoarea. Motocicleta la relantii cu motorul incalzit are un mers normal rotund si o oarecare tonalitate. Analizat foarte atent ar suna de parca in interiorul motorului ar fii ceva gen o piulita libera care are un fin zornait. Am moto de 1 an si nu am sesizat chestia asta desi sunt atent la detalii. Cand trag ambreiajul sunetul dispare sau isi schimba tonalitate. E firesc sa se intample asta! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Dan Cata Postat Noiembrie 27, 2009 Share Postat Noiembrie 27, 2009 Motocicleta este o honda shadow 750. Ideea este urmatoarea. Motocicleta la relantii cu motorul incalzit are un mers normal rotund si o oarecare tonalitate. Analizat foarte atent ar suna de parca in interiorul motorului ar fii ceva gen o piulita libera care are un fin zornait. Am moto de 1 an si nu am sesizat chestia asta desi sunt atent la detalii. Cand trag ambreiajul sunetul dispare sau isi schimba tonalitate. E firesc sa se intample asta! daca are ambreiaj usca, da! da al tau e in baie de ulei din cate stiu. ai joc la maneta de la ambreiaj? daca mergi in a 5-a si tragi brusc de gaz, motorul raspunde sau se tureaza in gol si viteza nu creste? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
B.B. Postat Noiembrie 27, 2009 Share Postat Noiembrie 27, 2009 e normal Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Lupu Postat Noiembrie 27, 2009 Share Postat Noiembrie 27, 2009 Nu stiu daca e normal. Shadow-ul respectiv are un cuzinet la oala de ambreiaj care se fuche in timp. Fostul meu VT a avut "problema" asta inainte sa o cumpar eu. Ideea e ca ambreiajul functiona normal dar avea exact simptomele astea. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
B.B. Postat Noiembrie 27, 2009 Share Postat Noiembrie 27, 2009 Pai la asta ma refeream, cu toate ca face zgomot, ambreiajul va functiona bine si fara probleme.. si in afara de sunet nu stiu daca se strica mai rau, decat dupa o perioada mai lunga... Acuma nu stiu ce zornait se aude mai exact, dar daca e cloncaneala care dispare/apare odata cu actionare ambreiajului, fenomenul e tipic Honda si e din seria "asa fac toate" .. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
dani31 Postat Noiembrie 27, 2009 Share Postat Noiembrie 27, 2009 sfaturi din seria "pâc-pâc-pâc-poc, pâc-pâc-pâc-poc" daca nu-i spuneti si cati microni e abaterea jocului la supape tot degeaba Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Bogdis Postat Noiembrie 28, 2009 Share Postat Noiembrie 28, 2009 Aproape toate motocicletele fac asta inclusiv R1 care la 1000 de km ii batea oala de ambreiaj iar cei de la reprezentanta ziceau ca e normal. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
rat_jawa Postat Noiembrie 30, 2009 Share Postat Noiembrie 30, 2009 este un zgomot normal, toate mototcicletele cu ambreiaj in ulei il capata in timp, este doar uzura normala a ambreiajului. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
B.B. Postat Noiembrie 30, 2009 Share Postat Noiembrie 30, 2009 sfaturi din seria "pâc-pâc-pâc-poc, pâc-pâc-pâc-poc" daca nu-i spuneti si cati microni e abaterea jocului la supape tot degeaba Atunci trimite-l tu la service sa vada cat costa cuzinetii sau bucsa oalei de ambreiaj sau chiar oala... vorbiti sa va aflati in treaba mr. mecanic sef micronar.. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Patrick_M Postat Noiembrie 30, 2009 Share Postat Noiembrie 30, 2009 Din capitolul Honda e Honda... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
stulewa Postat Noiembrie 30, 2009 Share Postat Noiembrie 30, 2009 oala de ambreaj e de aluminiu, axul cutiei de viteze pe care sa monteaaza e din otel deci oala isi face joc in timp si zornaie... cand tragi ambreajul arcurile fac presiune pe oala si o fixeaza pe ax diminuand zgomotul Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
sorinm Postat Noiembrie 30, 2009 Share Postat Noiembrie 30, 2009 (editat) 600rr 2005, luata la 13.000, la rece cand trageam ambreiajul tacanea exact ca acum cand am 24.000 Km. nu s-a accentuat deloc in 11.000 Km. Tacane doar la rece iar cand bag in viteza si merg cativa metri se lecuieste. toti zic ca e normal. Editat Noiembrie 30, 2009 de sorinm Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Marius R Postat Noiembrie 30, 2009 Autor Share Postat Noiembrie 30, 2009 da am mai intrebat cativa oameni si mi au zis ca e normal. ma rog cand am auzit chestia asta si am postat parea dubios. Ma bucur sa aud ca totul e ok. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
dani31 Postat Noiembrie 30, 2009 Share Postat Noiembrie 30, 2009 Atunci trimite-l tu la service sa vada cat costa cuzinetii sau bucsa oalei de ambreiaj sau chiar oala... vorbiti sa va aflati in treaba mr. mecanic sef micronar.. poate sa se duca intr-adevar la service si sa obtina un diagnostic competent, asta nu il costa mare lucru altfel obtine diagnostice de la oameni care 1. nu au vazut sau auzit motorul si 2. nu au inteles ca e vorba de un cuzinet la oala de ambreiaj, cuzinetii aia multi sunt pe la manetoane prin alte locuri hai da un google repede si vino cu o parere "avizata" "pâc-pâc-pâc-poc, pâc-pâc-pâc-poc" Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
B.B. Postat Decembrie 1, 2009 Share Postat Decembrie 1, 2009 poate sa se duca intr-adevar la service si sa obtina un diagnostic competent, asta nu il costa mare lucru altfel obtine diagnostice de la oameni care 1. nu au vazut sau auzit motorul si 2. nu au inteles ca e vorba de un cuzinet la oala de ambreiaj, cuzinetii aia multi sunt pe la manetoane prin alte locuri hai da un google repede si vino cu o parere "avizata" "pâc-pâc-pâc-poc, pâc-pâc-pâc-poc" mai Dani treisunu ca are cuzinet, ca are bucsa, orice ar avea, simptomele sunt aceleasi. Singurul care a zis ca are cuzinet e @Lupu, si daca el zice sigur inseamna ca asa e, la transalp sau la alte modele e bucsa, putin conteaza, jocul oricum apare. Pentru Transalp numai bucsa costa 60euro, probabil cuzinetii ar costa la fel, dar problema e ca nu numai acestia se uzeaza, se uzeaza si oala, deci degeaba schimbi numai cuzinetii/bucsa ca tot nu ai rezolvat nimic. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
redbeben Postat Decembrie 14, 2009 Share Postat Decembrie 14, 2009 mie imi zornaia ceva cu tenta de piulita in carcasa stanga pe partea cu ambreiajul la un MZ dupa ce am scos capacul am constatat ca zornaiala venea de la lantul de transmisie primara care manca din carcasa.facuse burta si atingea in anumite momente. vreifica tensiunea lantului aluia si vezi daca nu cumva e de la asta.se vad semnele cu usurinta pe capac daca a atins sau nu. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
B.B. Postat Decembrie 14, 2009 Share Postat Decembrie 14, 2009 mie imi zornaia ceva cu tenta de piulita in carcasa stanga pe partea cu ambreiajul la un MZdupa ce am scos capacul am constatat ca zornaiala venea de la lantul de transmisie primara care manca din carcasa.facuse burta si atingea in anumite momente. vreifica tensiunea lantului aluia si vezi daca nu cumva e de la asta.se vad semnele cu usurinta pe capac daca a atins sau nu. Nu stiu ce lant de transmisie primara are mz-ul, aaaa, stiu.. e lantul care angreneaza oala de ambreiaj, si e multiplu... Ei, motocicletele japoneze nu au asa ceva, transmisia se face direct cu pinioane. Exista totusi un lant sub oala de ambreiaj, e cel care angreneaza axul pompei de apa si ulei... ala daca se uzeaza poate duce la tacanit, si sunetul vine cam tot de acolo cand asculti motorul. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate