bach Postat Ianuarie 5, 2010 Share Postat Ianuarie 5, 2010 Mi-am propus sa deschid acest topic pentru a ne familiariza cu motociclismul si tehnica aniilor din timpul celui de-al doilea razboi mondial. Rog toti pasionatii de istorie, motociclism si nu numai sa posteze pe aceasta tema daca au ceva de zis bineinteles in scopul de a aduce informatii utile pentru cei care nu stiu atatea detalii despre acest subiect ( inclusiv eu). Deci din start e topic cu scop educativ nu pentru discutii inutile cum se practica...... Atasez primul set de fotografii(UK), ele sunt ordonate pe grupe. Uk, Sua si Germania. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ioneld Postat Ianuarie 5, 2010 Share Postat Ianuarie 5, 2010 Frumoase. Sa incerc sa pun si eu citeva ; Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
HOGAN Postat Ianuarie 5, 2010 Share Postat Ianuarie 5, 2010 Heill... bag si eu niscaiva poze. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Pijama Postat Ianuarie 5, 2010 Share Postat Ianuarie 5, 2010 Ultima nu are nicio legatura cu Al II-lea Razboi Mondial, insa este o motocicleta destinata armatei, Hercules K 125 un model care imi place foarte tare si regret ca nu am mi-am luat una la timpul potrivit, acum 3-4 ani erau foarte multe de vanzare pe mobile.de la preturi mici. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ubord Postat Ianuarie 5, 2010 Share Postat Ianuarie 5, 2010 ...preferata mea e cea cu calea ferata! cred ca aveau niste coae de otzel! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
bach Postat Ianuarie 5, 2010 Autor Share Postat Ianuarie 5, 2010 Grupa U.S Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
uzunu Postat Ianuarie 5, 2010 Share Postat Ianuarie 5, 2010 Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
cicloburu Postat Ianuarie 6, 2010 Share Postat Ianuarie 6, 2010 Hai să amintim Âşi de "grupa" Românească: (pozele sînt preluate de pe http://www.worldwar2.ro/ ) Toate bune! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
CzCustoms Postat Ianuarie 6, 2010 Share Postat Ianuarie 6, 2010 (editat) poate ati vazut-o pe discovery. Facuta de armata sau pentru armata numai stiu, imi place ca e diesel. Nu e din al 2-lea razboi mondial dar e interesanta. Editat Ianuarie 6, 2010 de TheIceman Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
bach Postat Ianuarie 6, 2010 Autor Share Postat Ianuarie 6, 2010 Grupa a 3-a "Nemtia"si probabil cea mai indragita grupa aici pe forum .....asta fiind si ultimul rand de poze de la mine(deocamdata) Mesaj completat astea-s Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
sorinavram Postat Ianuarie 6, 2010 Share Postat Ianuarie 6, 2010 Ultimele 7 poze sunt cu briti, nu? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
bach Postat Ianuarie 6, 2010 Autor Share Postat Ianuarie 6, 2010 tot ce-i posibil dupa uniforme asa par baietii da motoarele-s jermane, nu stiu tancu cu ghidon ce hram poarta da nah, ele asa au fost structurate pe capitole si in carte Motorcycles at War (pdf) de unde le-am extras, mai erau si o serie de scutere ce au fost folosite in razboi da alea nu ma atrag, Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
soarecu Postat Ianuarie 8, 2010 Share Postat Ianuarie 8, 2010 (editat) SUPER FRUMOASE POZELE...ALEA DA MOBRE.. AVAEAU SI AMERICANSKI NISTE HARLEY FRUMUSELE PARCA Editat Ianuarie 8, 2010 de soarecu Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Aleko Postat Ianuarie 8, 2010 Share Postat Ianuarie 8, 2010 (editat) grupa sovietica, atat poze WW2 cat si dupa, intrucat sovieticii si acum rusii au folosit moto cu atas pana cel mai recent in scurtul razboi cu Georgia din vara lui 2008. 2 din poze nu sunt sigur ca sunt cu armata rusa, mai degraba un aliat est german, vezi ultimele 2 poze : molli si molli2. Mesaj completat un Nipru la afgani, apoi unul posibil rusesc, desi poate fi al oricui, aveam in mana o poza cu voluntari romani (moldoveni) in Transnistria cu un Nipru.. Mesaj completat motocicletele rusesti Ural au fost exportate in america de SUd ca motociclete militare, mi se pare Venezuela. Apoi a 2-a si ultima tara in care s-a exportat Ural militar a fost Irakul, fabrica Irbit primind o comanda de vreo 2500 de Urale 650 dar Gear-Up de la dictator. Cateva exemplare se gasesc pe net pozate cu americanii eliberatori. Editat Ianuarie 8, 2010 de Aleko Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Cavaleru Postat Ianuarie 8, 2010 Share Postat Ianuarie 8, 2010 tot ce-i posibil dupa uniforme asa par baietii da motoarele-s jermane, nu stiu tancu cu ghidon ce hram poarta da nah, ele asa au fost structurate pe capitole si in carte Motorcycles at War (pdf) de unde le-am extras, mai erau si o serie de scutere ce au fost folosite in razboi da alea nu ma atrag, tancu cu ghidon e nemtesc. sunt singurii care au facut asa ceva in WW2 Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
RaduI Postat Ianuarie 8, 2010 Share Postat Ianuarie 8, 2010 a aparut unul restaurat la intalnirea VW de la Wolfsburg in 2008: Mesaj completat na, am aflat, este un German Kettenkrad tractor (Sd.Kfz. 2) http://www.lonesentry.com/articles/ttt07/kettenkrad.html Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
bachus_21 Postat Ianuarie 8, 2010 Share Postat Ianuarie 8, 2010 (editat) grupa sovietica, atat poze WW2 cat si dupa Da' ce te-ai zgarcit cu dimensiunile... Ultima motocicleta e langa fratele ei, camionul Ural. Editat Ianuarie 8, 2010 de bachus_21 Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Aleko Postat Ianuarie 9, 2010 Share Postat Ianuarie 9, 2010 (editat) Da' ce te-ai zgarcit cu dimensiunile... Ultima motocicleta e langa fratele ei, camionul Ural. nu m-am zgarcit, asa le-am gasit eu. De pe net de peste tot adunate de-a lungul unor ani, pe net returnate aici in ograda lu ADMINU sa aiba concentratie de informatie. Cu nemti am sute de poze WW2, cu rusi sunt putine, se si vede ca majoritatea-s regizate. Asta spune ca soldatul neamt isi permitea sa aiba un aparat foto si cu toata rigiditatea prusaca se vede ca soldatul german nu era carne de tun pentru superior si isi permitea si glume cu ofiterii. Ah si ultima motocicleta este un Dnepr , nu un Rural. Uralele Gear-Up sunt surogate, nu motociclete militare . Editat Ianuarie 9, 2010 de Aleko Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
seby_mf Postat Ianuarie 9, 2010 Share Postat Ianuarie 9, 2010 Am avut pe mana o carte de propaganda romaneasca din prima parte a razboiului pe care am scanat-o....daca vrea cineva si restul cartii as putea sa il trimit,o sa pun numai o poza ce contine si motociclete...din pacate din spate,este vorba de trupe romanesti Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
rove Postat Ianuarie 16, 2010 Share Postat Ianuarie 16, 2010 Vad ca trebuie ''sa dai la lopata'' la propriu ca sa gasesti un Zundapp Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ioneld Postat Ianuarie 16, 2010 Share Postat Ianuarie 16, 2010 Vad ca trebuie ''sa dai la lopata'' la propriu ca sa gasesti un Zundapp Asta-i visu tuturor motociclistilor care intra pe acest forum ,altii am auzit ca le-au scos din lacuri secate etc. Intrebare: au gasit cumva si oasele nemtilor care erau sub castile acelea Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
rove Postat Ianuarie 19, 2010 Share Postat Ianuarie 19, 2010 nu m-am zgarcit, asa le-am gasit eu. De pe net de peste tot adunate de-a lungul unor ani, pe net returnate aici in ograda lu ADMINU sa aiba concentratie de informatie. Cu nemti am sute de poze WW2, cu rusi sunt putine, se si vede ca majoritatea-s regizate. Asta spune ca soldatul neamt isi permitea sa aiba un aparat foto si cu toata rigiditatea prusaca se vede ca soldatul german nu era carne de tun pentru superior si isi permitea si glume cu ofiterii. Ah si ultima motocicleta este un Dnepr , nu un Rural. Uralele Gear-Up sunt surogate, nu motociclete militare . Am mai gasit eu astea doua cu rusi Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
mihai_prd Postat Ianuarie 20, 2010 Share Postat Ianuarie 20, 2010 Astea-s poze de la polonezi, de la o actiune de reenacment. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
rove Postat Ianuarie 20, 2010 Share Postat Ianuarie 20, 2010 Astea-s poze de la polonezi, de la o actiune de reenacment. Aici am gasit pozele http://www.ww2incolor.com/soviet-union/ Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
cicloburu Postat Ianuarie 20, 2010 Share Postat Ianuarie 20, 2010 Tot de pe saitu' pus de @rove, cîteva cu motocicliÂşti români Mesaj completat Pe saitu' respectiv, la prima poză, descrierea suna cam aÂşa: Motociclist român care se odihneÂşte pe marginea drumului. Poartă o banderolă albă pentru a nu fi confundat de soldații nemți cu un soldat rus! (traducere aproximativă) Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate