DonFlamingo Postat ieri la 15:40 Share Postat ieri la 15:40 Intr-un final am dat eu o fuga astazi la BBMoto pentru a proba Shoei Neotec 3 cu diferinte configuratii si fitting system, bla bla. Oricum as da-o nu imi este confortabila, cu bureti mai subtiri, luate masuri, adaugat tot felul chestii prin interior pentru a aduce mai in fata, mai in spate.........oricum as da-o ma jeneaza la articulatia mandibulara. Sunt foarte dezamagit de capul meu in colturi si ca nu imi vine Shoei. pe de alta parte Shoei GT-Air 3 imi vine perfect, desi parca nu mi-as dori o integrala. Cat am fost la ei am probat si Shark Oxo si imi vine excelent, calitatea materialelor mi se pare foarte buna, peste HJC. AGV, Bell dar sub Shoei, Schubert. Una peste alta demn de luat in seama. La 11.11.2025 la 16:05, Kristian a spus: Am in prezent si GT Air 1 si GT Air 3. 3-ul mi se pare mai ok ca si 1 la silentiozitate desi cica,daca bine tin minte,au acelasi coeficient de silentiozitate,iar ca aerisire,mie mi se pare la fel cu 1. 2 nu am avut,are nevasta-mea dar nu o pot proba din cauza marimii.Nu s-o plans niciodata legat de aerisire. Dar niciuna din astea nu-s flip-up. GT-Air 3 o iau foarte serios in considerare intrucat zici ca e turnata pe capul meu si imi vine excelent. Dar pana sa ma hotarasc la ceva integral voi mai incerca cateva flip=up-uri Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
pierrotlefou Postat 5 ore în urmă Share Postat 5 ore în urmă Dupa ani de HJC RPHA 90, am trecut la Shoei Neotec 3, după ce am încercat multe, tot pe motiv de formă a capului. Culmea, HJC RPHA 91 nu se mai potrivea la formă și calitatea mi s-a părut în regres. Per ansamblu mulțumit de Shoei, dar partea cu dezaburirea e perfectibilă, chiar dacă are Pinlock. Cât despre silențiozitate, o folosesc doar pe scuter și în oraș. Când am mers cu ea pe motocicletă, folosesc dopuri. Fără, e foarte zgomotoasă. Ca multe altele. Însă pe motocicletă folosesc o cască integrală, HJC RPHA 70. Suficient de silențioasă fără dopuri, dar prefer cu. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
DonFlamingo Postat 5 ore în urmă Share Postat 5 ore în urmă Acum 16 minute, pierrotlefou a spus: Dupa ani de HJC RPHA 90, am trecut la Shoei Neotec 3, după ce am încercat multe, tot pe motiv de formă a capului. Culmea, HJC RPHA 91 nu se mai potrivea la formă și calitatea mi s-a părut în regres. Per ansamblu mulțumit de Shoei, dar partea cu dezaburirea e perfectibilă, chiar dacă are Pinlock. Cât despre silențiozitate, o folosesc doar pe scuter și în oraș. Când am mers cu ea pe motocicletă, folosesc dopuri. Fără, e foarte zgomotoasă. Ca multe altele. Însă pe motocicletă folosesc o cască integrală, HJC RPHA 70. Suficient de silențioasă fără dopuri, dar prefer cu. Deci nu sunt singurul caruia i s-a parut HJC RPHA 91 mai slaba calitativ si la fel nu mi-a mai venit pe cap (eu avand RPHA 90S care imi vine foarte bine). Foarte dubiosi HJC din punctul asta de vedere. O sa mai incerc saptamana asta si LS2 Advant X Carbon sa vedem cum e, si poate Scorpion EXO EVO Carbon. Daca nici un din astea nu imi vine o sa revin la integrala - Shoei GT-Air 3 Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
pierrotlefou Postat 2 ore în urmă Share Postat 2 ore în urmă Acum 2 ore, DonFlamingo a spus: Deci nu sunt singurul caruia i s-a parut HJC RPHA 91 mai slaba calitativ si la fel nu mi-a mai venit pe cap (eu avand RPHA 90S care imi vine foarte bine). Foarte dubiosi HJC din punctul asta de vedere. Iti confirm. La un moment dat chiar am vrut sa imi iau HJC RPHA 90S, avand in vedere regresul in calitate. Dar am gasit Shoei. Am mai folosit pentru o perioada scurta un Nolan N104 Absolute, dar cred ca avea un defect deoarece aveam un punct dureros spre ceafa. Cred ca avea un defect. Plus ca ochelarii interiori vibrau zgomos daca erau lasati si viziera ridicata. Sper ca tot pe motiv de defect, nu de conceptie. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
DonFlamingo Postat 2 ore în urmă Share Postat 2 ore în urmă @pierrotlefou nu se compara oricum Shoei la calitate cu HJC sau Nolan si altii asemenea. Poate Arai sau Schubert sa mai fie la nivelul ala, in rest e....... sunt scumpe nu zic nu, dar sunt senzationale. Mai zic o data povestea: pasagera mea si-a luat o Vespa primavera de 125 sa o conduca cu B125 in oras. Am facut un drum pana la Adancata si pe drum acolo s-a infipt direct in parapet la 60 la ora (nu era atenta, a uitat ca e la ghidon si ca nu e pasagera). Full echipament si casca Shoei Neotec 2 pe cap. rezultatele? Nici macar o vanataie, iar la cap desi a dat cu "dintii" de asfalt nici macar inrosita nu era zona, ne=a intrebat daca a dat cu fata de asfalt ca ea nu a simtit......iar casca? Casca in afara ca are mandibula julita in rest functioneaza zici ca e noua!! DPMDV este incredibil, sa mearga ca atunci cand a cumparat=o desi a avut accident!! Pe cand RPHA90S a mea, desi neatinsa, ne-lovita, ne-zgariata incepe sa se destrame singura: i=a cazut un surub de prindere a mandibulei, vizierara nu mai sta deschisa decat atunci cand stau pe loc, protectia de vant de sub barbie e aproape desprinsa.... Una peste alta sunt dezamagit de calitate. Asa rau imi pare ca nu am bostanul facut pentru Neotec Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
pierrotlefou Postat 49 minute în urmă Share Postat 49 minute în urmă (editat) Acum 1 oră, DonFlamingo a spus: ...Pe cand RPHA90S a mea, desi neatinsa, ne-lovita, ne-zgariata incepe sa se destrame singura: i=a cazut un surub de prindere a mandibulei, vizierara nu mai sta deschisa decat atunci cand stau pe loc, protectia de vant de sub barbie e aproape desprinsa.... Una peste alta sunt dezamagit de calitate. .. Cunosc... Bube la RPHA 90: - suruburile laterale care blocheaza mandibula s-au desfacut, a trebuit sa intervin ca sa le strang cat mai bine - mecanismul de blocare a vizierei pe pozitii intermediare s-a stricat pe o parte, la cel mai mic curent de aer cadea singura - ochelarii interiori s-au zgariat inexplicabil, iar cei noi au patit la fel Bube la RPHA 70: - mecanismul de inchidere si blocare a vizierei se fisureaza (unei cunostinte i s-a rupt complet), a trebuit sa schimb o viziera in garantie, nici cea noua nu se comporta mai bine Editat 42 minute în urmă de pierrotlefou Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate