Sari la conținut

Scule de calitate - de unde le cumparam?

mavetz

Postări Recomandate

• Răspunsuri 3,2k
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

Acum 10 ore, Radu Andrei Gabriel a spus:

Un cadou misto :) 

43672173_WhatsAppImage2024-10-30at08_13.39(1).thumb.jpeg.c03663b23fbc31a7ff607f910dc4f062.jpeg

WhatsApp Image 2024-10-30 at 08.13.39.jpeg

Profesional aparat.Răcire cu lichid..pfoaaa...tre sa ai si pedală pentru amperaj.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

53 minutes ago, pinnochio said:

Profesional aparat.

Da, cel care ni l-a dat are o fabrica pentru productie diverse piese metalice si s-a retehnologizat anul acesta. N-a mai avut ce face cu el, si-a luat unele mai moderne

54 minutes ago, pinnochio said:

tre sa ai si pedală pentru amperaj.

Mi-as dori, sincer, sa ajung la finetea asta de lucru, sa reglez in timp real fara sa ma opresc si sa butonez aparatul. 

Link spre comentariu

Citat

Mi-as dori, sincer, sa ajung la finetea asta de lucru, sa reglez in timp real fara sa ma opresc si sa butonez aparatul.

Cred ca e un pic invers, ca sa obtii finetea ai nevoie de reglajul in timp real :)

Eu cel putin la concluzia asta am ajuns, ca m-as descurca mai bine cu o pedala dar n-am achizitionat-o inca asa ca nu stiu sigur.

Link spre comentariu

4 hours ago, Lucian_M said:

E cumva trifazic sau mă înșel?

Merge si si. A venit cu trei cabluri, doua monofazice si unul trifazic.

49 minutes ago, binox said:

Cred ca e un pic invers, ca sa obtii finetea ai nevoie de reglajul in timp real :)

Adevarat. Ai dreptate :) 

Link spre comentariu

Va salut. Vazand linkurile puse de @Cavaleru cu cateva pagini in urma a inceput sa ma tenteze sa trec pe Dewalt. Zivtool pare ca au cele mai bune preturi si poate o sa aiba ceva reduceri de Black Friday, dar nu ma bazez pe asta. Ma intereseaza un impact drill, il voi folosi la constructia unui car port si a unui atelier/magazii pe timber frame, iar pentru a schimba rotile de la masina caut si un impact driver.

Am tot urmarit comparatii pe youtube si au ajuns pe lista scurta DCF850, DCF887 si DCF921. As putea sa ma folosesc doar de una - DCF921, pentru a o folosi in ambele cazuri?

Stiu ca recomandat este sa am scula dedicata pentru fiecare operatiune, insa am vazut ca unii folosesc una singura in ambele situatii si nu imi dau seama ce probleme as putea sa intampin daca voi merge pe una singura, sa zicem DCF921.

Link spre comentariu

@iulianserban  DCF921 este suficient de puternica, totusi la suruburi de mici dimensiuni as secunda cu un DCF850. eu unul asa am. iar in cazuri extreme pot lua de la munca un DCF891 :)

DCF850 nu va scoate prezoane de la rotile de masina dar la suruburi si surubele in lemn nu va da gres

eu folosesc acumulatori powerstack de 1.7Ah pe DCF850 si cel de 5Ah pe DCF921 (tot powerstack) si mai am unul clasic de 5Ah

Parerea mea ia un DCF921 set cu incarcator si un acumulator powerstack si apoi iei DCF850ul chel

Dewalt lauda ca powerstackul de 1.7Ah e la fel de puternic ca generatia anterioara de 5Ah, nu am testat inca, dar am vazut multi ca le lauda prin videouri.

CU DCF850 si acumuatorul de 1.7Ah, dau jos etrieri, desfac furci,doar la axul de la roata e nevoie de a DCF921

Inca nu am apucat sa testez mai consiincios DCF921ul sa vad cum se descurca cu piulita de la pinionul de lant de exemplu, dar axele de la roti le-a rezolvat usor

Editat de Cavaleru
Link spre comentariu

@iulianserban eu am ridicat o casa pe structura de lemn de vreo 250 mp suprafata construita, P+E, folosind doua DCF809 si doua DCD 709 pentru toate holzsuruburile din structura, de la 3,9 x 75 la 8 x 300, si pregaurire unde a fost cazul.

IMG_20210213_175032981.jpg

Pentru chestii mai hardcore si roti sau alte lucrari pe la masini am un DCF899.

Editat de DKW
Link spre comentariu

Vă mulțumesc pentru răspunsuri. Am zis sa nu iau două scule din prima, ține de buget. Mă gândesc că la 921 pot folosi modul inferior de putere pentru lemn și dacă este cazul măresc puterea pentru prindere în beton, șuruburi lungi etc. Ideal este sa le am pe ambele, în viitor probabil așa va fi, 850 fără acumulator și încărcător nu rupe buzunarul...prea rău. 

La powerstack mă uitam, dar nu bănuiam ca cel de 1.7 este chiar așa bun. Eu as sări direct la unul de 5 și mai târziu ceva mai mic. 

Încărcătorul contează? Cel ieftin este ok oare? Nu mă interesează încărcare rapidă prea mult, dacă măresc familia Dewalt o să am două cu siguranță. Mai am câteva scule Einhell pe care le folosesc și rămân de backup sau completare.

Din câte îmi dau seama dcf809 și dcd709 sunt modele puțin mai vechi? Văd că sunt capabile cam toate din gama Dewalt, însă aș vrea să mă orientez către ceva mai nou, cu siguranță voi cumpăra mai scule utile pe lângă casă. 

Link spre comentariu

Acum 19 minute, ENEOS a spus:

Aveți idee ce cuplu are sculamentul ăsta? 🤔 Văd că nu s-au obosit să scrie pe el...

Screenshot_20241107_082338_Facebook.jpg

dc nu cauti modelul pe net: https://www.lidl.de/p/parkside-performance-12-v-akku-drehschlagschrauber-ppdssa-12-a1-ohne-akku-und-ladegeraet/p100379131

image.thumb.png.a1695c045aded361223fa3056508b1d4.png

Acum 9 ore, iulianserban a spus:

Vă mulțumesc pentru răspunsuri. Am zis sa nu iau două scule din prima, ține de buget. Mă gândesc că la 921 pot folosi modul inferior de putere pentru lemn și dacă este cazul măresc puterea pentru prindere în beton, șuruburi lungi etc. Ideal este sa le am pe ambele, în viitor probabil așa va fi, 850 fără acumulator și încărcător nu rupe buzunarul...prea rău. 

La powerstack mă uitam, dar nu bănuiam ca cel de 1.7 este chiar așa bun. Eu as sări direct la unul de 5 și mai târziu ceva mai mic. 

Încărcătorul contează? Cel ieftin este ok oare? Nu mă interesează încărcare rapidă prea mult, dacă măresc familia Dewalt o să am două cu siguranță. Mai am câteva scule Einhell pe care le folosesc și rămân de backup sau completare.

Din câte îmi dau seama dcf809 și dcd709 sunt modele puțin mai vechi? Văd că sunt capabile cam toate din gama Dewalt, însă aș vrea să mă orientez către ceva mai nou, cu siguranță voi cumpăra mai scule utile pe lângă casă. 

Daca iei direct DCF921 atunci clar e bine sa iei acumulatorul powerstack de 5Ah

eu sunt multumit de incarcatorul DCB1104

Link spre comentariu

Am observat o diferenta intre DCF921 si DCF922, la patrat mai exact. Unul este cu acea bila si celalalt fara ea, nu stiu cum se numeste asta. 

Difera accesoriile, trebuie sa fiu atent sa iau ceva anume pentru una sau pentru cealalta? Din ce imi dau seama 922 pare ca s-ar potrivi cu ce accesorii am mai folosit eu.

DCF921.JPG

DCF922.JPG

M-am grabit putin cu postarea. Am gasit primul clip unde explica destul de bine, il las poate ajuta pe cineva. Traducerea nu este prea exacta, dar imi dau seama ca 921 foloseste acel inel si nu are bila iesita in relief. Pe cand 922 nu are inelul respectiv, dar are acea bila. Diferenta ar fi usurinta cu care introduci sau extragi accesoriile. Nu cred ca impacteaza in alt fel.

Am mai gasit o diferenta - pe 921 exista un mod scaffolding, pe cand 922 are modul timber. In al doilea clip face o demonstratie cu modul scaffolding.

In pozele de pe zivtool nu apare modul scaffolding la 921.

Link spre comentariu

1 hour ago, Cavaleru said:

921 are hog ring, belciug am ales-o ca ma gandeam ca bila aia e mai expusa uzurii sau sa cedeze..

Hog ring-ul cedeaza mai repede decat bila, dar se schimba usor.

2 hours ago, iulianserban said:

Am mai gasit o diferenta - pe 921 exista un mod scaffolding, pe cand 922 are modul timber.

Gizmo-uri de luat banii, pana nu lucrezi ceva vreme cu o scula de impact nu o sa dobandesti acea ''finete'' in utilizare, care nu poate fi modulata prea bine din electronica.

Link spre comentariu

Acum 1 oră, iulianserban a spus:

Asa pare. Iar hog ring ul se poate inlocui daca va ceda.

Pe 921 ai modul scaffolding?

am 4 moduri, unul reprezentat de un surub precision, altul de schela si apoi 1 si 2

Scafolding Mode (Fig.C)

DCF921

Your tool is equipped with a mode designed for scaffolding

applications. In forwards rotation it will run down the nut on

the scaffold clamp and then impact for a period of time before

cutting off to avoid over tightening of the fastener. In reverse

rotation it will impact to break the nut free, before winding

down the nut and cutting off after a period of time to limit

damage toclamps.

Precision Wrench™ Mode (Fig.C)

In addition to low speed impacting modes, this tool features

the Precision Wrench™ mode which grants the user greater

control in both fastening and loosening applications. When set

in forward, the tool will fasten at 2500RPM until impact begins.

The tool will then pause for 0.5 seconds before continuing

to impact at a rate of 3550IPM, providing the user with

greater control and reducing the chance of overtightening or

damagingmaterial.

When set in reverse, the tool will impact at a normal speed and

rate of 3550IPM. Upon sensing that the fastener has broken

free, the tool will cease to impact and will reduce speed to help

prevent “run‑off” of loosehardware.

Editat de Cavaleru
Link spre comentariu