Csj Postat Octombrie 11, 2011 Share Postat Octombrie 11, 2011 (editat) Nu, RCA nu despagubeste in cazul in care conducatorul auto este sub influenta alcoolului. Si este oarecum logic : De ce eu firma de asigurari, sa despagubesc pe cineva, daca persoana cu care am contract consuma bauturi alcoolice (droguri,anumite medicamente, etc) , provoaca un accident ca urmare a iresponsabilitatii, si dupa sa-mi recuperez suma de bani, la o data incerta printr-un proces civil. Nu, problema se dezbate strict intre vinovat si pagubit. * Excluderi Se exclud de la plata despagubirilor: Daune produse de un autovehicul cu asigurarea RCA expirata sau aflata in perioada in care Asiguratorul nu are raspundere; Valoarea daunelor care depasesc limita despagubirii prevazuta prin lege; Bunurile transporate daca acestea sunt parte a unui contract comercial intre soferul autovehiculului asigurat si persoane prejudiciate; Amenzi si cheltuieli penale; Daune rezultate in urma savarsirii unei infractiuni pe drumuri publice, precum conducerea sub influenta alcoolului. Editat Octombrie 11, 2011 de Csj Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
DragosM Postat Octombrie 11, 2011 Share Postat Octombrie 11, 2011 * Excluderi Daune rezultate in urma savarsirii unei infractiuni pe drumuri publice, precum conducerea sub influenta alcoolului. Deci daca era baut dar nu era infractiune (adica sub 0.8 la mie daca nu ma insel) atunci RCA acopera. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Csj Postat Octombrie 11, 2011 Share Postat Octombrie 11, 2011 (editat) Textul cu *Excluderi l-am luat copy/paste de pe un site al unui asigurator ( termenul de infractiune trebuie sters din fraza respectiva). RCA nu despagubeste daca vinovatul s-a aflat sub influenta alcoolului, indiferent daca fapta intra in domeniul contraventional sau penal. Ideea e, ca nicio firma de asigurari, nu incurajeaza / permite consumul de alcool sau alte tipuri de substante interzise, indiferent de cantitatile in care ar fi consumate, tocmai pentru a se pune la adapost de eventuale despagubiri nedorite. Editat Octombrie 11, 2011 de Csj Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
donys Postat Octombrie 31, 2011 Share Postat Octombrie 31, 2011 Revin....Am iesit din spital.Actualmente ma simt putin mai bine,inca mai am dificultati la mers...sunt sub tratament de recuperare,iar vinovatul nu sa interesat si nici nu ma cautat absolut deloc...Voi lasa justitia sal pedepseasca si voi cere in plangerea care o voi face ulterior la politie ca vinovatul sa raspunda ..penal in fata legii....''P.S.GRESEALA SE IARTA CA SUNTEM OAMENI SI TOTI GRESIM ,INSA NESIMTIREA NU E DE IERTAT..'' Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
TETEA. Postat Noiembrie 1, 2011 Share Postat Noiembrie 1, 2011 Asa sa faci! Sanatate maxima si ai grija de oasele tale! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
vAli. Postat Noiembrie 1, 2011 Autor Share Postat Noiembrie 1, 2011 Revin....Am iesit din spital.Actualmente ma simt putin mai bine,inca mai am dificultati la mers...sunt sub tratament de recuperare,iar vinovatul nu sa interesat si nici nu ma cautat absolut deloc...Voi lasa justitia sal pedepseasca si voi cere in plangerea care o voi face ulterior la politie ca vinovatul sa raspunda ..penal in fata legii....''P.S.GRESEALA SE IARTA CA SUNTEM OAMENI SI TOTI GRESIM ,INSA NESIMTIREA NU E DE IERTAT..'' De acord cu tine. Recuperare totala si sa auzim ca ai facut ce trebuie cu "berica". Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Vizitator stress_L&P Postat Noiembrie 3, 2011 Share Postat Noiembrie 3, 2011 Offtopic: Baieti cred ca ar trebui sa va lamuriti cum functioneaza forumul asta si ca eu am acolo un titlu cu verde de 2-3 ani. Daca nu, pot sa va dau pauza la postat 1-2 luni sa aveti timp sa aprofundati problema. Ontopic: S-a rezolvat cu titlul... 2 ani. si aia cu pauza, mai lasa totusi atitudinea de stapan al forumului ca nu esti... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Method Postat Noiembrie 3, 2011 Share Postat Noiembrie 3, 2011 Din cate stiu eu RCA nu acopera daunele in cazul conducerii sub influenta substantelor etc etc. Deci trebuie dat in judecata pe civil pt recuperarea daunelor. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
donys Postat Decembrie 5, 2011 Share Postat Decembrie 5, 2011 Revin cu noutati....soferul BETIV DE MESERIE cu ANTECEDENTE in ultimul an 2 accidente cu victime vatamate f grav tot din cauza alcoolului. Da in continuare dovada de o nesimtire crunta.... Sanatate si numai bucurii tuturor...... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
crowcreek Postat Decembrie 5, 2011 Share Postat Decembrie 5, 2011 Arde-l pe nemernic. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Penetru Postat Decembrie 5, 2011 Share Postat Decembrie 5, 2011 Ar trebui dat la televizor,cum se poate să circule în continuare? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Cristifrig Postat Decembrie 5, 2011 Share Postat Decembrie 5, 2011 Revin cu noutati....soferul BETIV DE MESERIE cu ANTECEDENTE in ultimul an 2 accidente cu victime vatamate f grav tot din cauza alcoolului. Da in continuare dovada de o nesimtire crunta.... Sanatate si numai bucurii tuturor...... Are mult tupeu deoarece nu i s-a intimplat nimic in urma accidentelor provocate anterior. Legea e foarte permisiva cu asemenea specimene . Succes in solutionarea cazului. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate