Sari la conținut

Un Pic De Distractie Nu Strica...


Kali
 Share

Postări Recomandate

Zilele astea am facut ordine prin casa, pt ca, de la actiunea cu scoala de la tara, am ramas cu tot felul de bolovani, carticele si componente de calculator, creioane si alte minunatii, care au continuat sa curga, timp de 3 luni. Micuta noastra garsoniera arata ca un depozit de placi, placute, jumperi, fire, coolere, boxe, imprimante etc.

 

Multumita sotului meu ( :puke: :) ) care a tot mesterit la ele cu rabdare, aceste componente au devenit PC-uri si vor pleca la tara in curand, pentru a se alatura suratelor lor duse in vara.

 

Sa va spun ce mi-a trasnit prin cap: :)

 

Pentru ca acestea trebuie sa ajunga acolo (pun eu masina si benzina :nono: ), ma gandeam sa o facem in jurul inceputului de decembrie (poate de Sf. Nicolae :cheers: ). Ca o paranteza, va spun ca, pentru elevii mei, intentionez sa ajung in Europa sa cumpar dulciuri si jucarii.

 

 

Si acum, za big aidia :)

 

O super-mega-gigapetrecere, intr-un bar nou, care se va deschide cam in 2 saptamani in Buc, pe Bd-ul Matei Voievod nr. 67. Daca am inteles bine, barul se va numi "Biker's Place" sau "Bikers' Place", ghiciti de ce :hurt:

 

In fine, ca sa nu ma lungesc inutil, am vb cu patronii si sunt de acord sa facem o petrecere de Sf Andrei (sau in preajma zilei de Sf Andrei, nu m-am uitat exact in calendar sa vad cand pica), dar nu o petrecere obisnuita, ci un fel de bal mascat. Ca o petrecere de Halloween, cu masti, dovlecei cu lumanarele etc.

 

Putem organiza concursuri, ne dau voie sa facem gratar in curte, putem dansa, putem veni cu motoarele, ca avem unde le parca (asta, daca nu ninge pana atunci).

 

Astept sugestii de organizare ;) :P Eu ma gandisem ca "plata" pentru intrare sa fie o jucarie sau o cutie de bomboane sau..., sau... Lista poate continua.

 

Ce ziceti, ne distram putin? Diferenta intre noi si copii este doar la pretul jucariilor :) :D

Haideti sa redevenim copii, sa tragem o petrecere de pomina, cu pitici, cu zane, cu monstri, cu feti-frumosi si pirati. Cred ca va iesi super!

 

 

Daca aveti idei de jocuri, de decoratiuni interioare pe tematica si (eventual) disponibilitate (ca timp) sa dati o mana de ajutor, nu va sfiiti. Notez tot! :smoke:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 228
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

O urna/pushculita la intrare pt ca fiecare care intra sa cotizeze :) Am incredere ca banii vor fi folositi cu folos si nu sunt singurul :cheers:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

O urna/pushculita la intrare pt ca fiecare care intra sa cotizeze :D Am incredere ca banii vor fi folositi cu folos si nu sunt singurul :)

 

 

Sa fie obligati sa cotizeze :cheers:

 

 

O data exacta cand pot afla, sa stiu sa fiu liber?

 

 

P.S. : domnu' Zicu poate fi monstru la party ( in caz ca nu'si pune dintele pina atunci :) )

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Auziti, care cumva vedeti cum faceti si nu va costumati in Mos Craciun, ca tragem de voi si va scotocim in topcase sau in sidebag-uri dupa cadouri :D :)

 

Le's party, ce mai! :cheers: :)

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

30 noiembrie pica joi... :cheers: Putem tine petrecerea vineri, pe 1 decembrie, ca pt unii e zi libera ( :) ) . O facem seara, de la 19.00 sau 20.00 si petrecem cat ne tin puterile. Daca optati pt varianta cu pusculita, in loc de jucarii, o sa am rugamintea la unul-doi-tre-20 dintre voi sa mergem duminica dimineata, pe 2 decembrie, in Europa, sa si cumparam cadourile pt copii.

 

Daca reusim sa ne mobilizam si mai mult, sigur mai stiti si voi camine de copii / batrani unde putem da o mana de ajutor :D :)

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Nu trebuie sa alegem intre variantele "pusculita" - "jucarii". Sa aduca fiecare ce vrea si ce poate!

Nu stiu ce o mai fi pana atunci, dar in principiu (adica daca nu se strica masina sau ceva de genul asta...) pot sa vin cu masina in Europa la cumparat de cadouri :cheers:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Cotizez si vin...dar imbracat normal, I HATE HALLOWEN sau cum dreq ii zice, o prostie luata de la amercanii prosti.

 

Vino cum vrei, numai vino sa ne distram. Iar sarbatoarea Sfantului Andrei este oarecum (subliniez cuvantul oarecum) similara celei de Halloween, in sensul ca si poporul nostru are o noapte a spiritelor, iar aceea este cea a Sf. Andrei (cand, conform credintelor vechi, se pune usturoi la ferestre ca sa alunge moroii).

 

 

Obiceiuri populare în noaptea de Sf. Andrei

 

În noaptea premergătoare sărbătorii Sfîntului Andrei (29/30 noiembrie), în special la sate, se practică încă ritualuri ciudate, din credința că astfel se pot găsi mai uÂşor protecția de toate relele, bunăstarea Âşi chiar dragostea.

 

Vrăji de dragoste

Cele mai multe ritualuri sînt dedicate atragerii iubirii. De pildă, prin ascunderea sub pernă a unui fir de busuioc sfințit, se crede că se obține în vis imaginea "ursitului". Pentru "atragerea" acestuia este mult folosită Âşi metoda "făcutului cu ulcica". La miezul nopții, singură la gura sobei, tînăra întoarce cu gura în jos o ulcică nouă de lut, iar pe dosul vasului lasă sa pîlpîie trei cărbuni. În timp ce roteÂşte ulcica uÂşor, rosteÂşte o incantație menită a suscita o atracție irezistibilă pentru cel iubit. O altă metodă folosită pentru cunoaÂşterea viitorului constă în a privi, la miezul nopții, între două lumînări aprinse, într-un pahar cu apă neîncepută, aÂşezat pe cenuÂşă. În centrul paharului este lăsată să cadă o verighetă care a fost deja sfințită de preot prin cununie religioasă Âşi se crede că în verighetă apare chipul ursitului, dacă este privită intens cîteva minute. Unele tinere mai încearcă să îÂşi vadă viitorul soț la miez de noapte. AÂşezate complet dezbrăcate între două oglinzi, în cameră întunecoasă, cu cîte o lumînare în fiecare mînă, încearcă să privească în oglinda din față pentru a vedea imagini reflectate din oglinda din spate. Se crede, Âşi unele persoane chiar au avut această iluzie, că prin fața ochilor încep să se perinde scene de viață, că tînăra îÂşi vede viitorul soț sau, în unele cazuri, că i se dezvăluie scene din viitor.

Mistere lămurite

Oricît de periculoase li se par unora spiritele care, zice-se, bîntuie în această noapte, meÂşterele în ale magiei spun că tocmai mesagerii întunericului pot fi puÂşi la treabă pentru a dezlega secretele. Există credința că în asemenea noapte magică se pot afla autorii unor crime sau furturi ori unde se află persoane ori bunuri dispărute fără urmă sau de unde a pornit o nenorocire abătută asupra unei case. Toată magia se desfăÂşoară în cimitir, în miez de noapte, aÂşa că puțini au nervii suficient de tari pentru a experimenta aÂşa ceva. Ingredientele sînt lumînări, apă sfințită, un vas nou cu gura largă Âşi cîteva monede de argint, care sînt aÂşezate deasupra unui mormînt vechi Âşi părăsit. Practicantul ritualului trebuie să fi postit trei zile Âşi se crede că, în lumina lumînărilor, după ce a rostit anumite rugăciuni, poate vedea în apa turnată în vas filmul evenimentelor enigmatice pe care le dorea dezvăluite.

Obiceiuri pentru protecție

Prin unele sate din Bucovina există Âşi acum credința că în această noapte bîntuie strigoii Âşi lupii sînt mai fioroÂşi ca oricînd. Despre lupi se crede că pot, în această noapte, să vorbească Âşi să-Âşi miÂşte gîturile înțepenite. Despre cei ce vor să audă vorbele lor se spune că află taine teribile, dar că vor muri repede, iar omul sau animalul atacat de lup în noaptea cu pricina se va transforma în vîrcolac. Pentru ca spiritele rele să nu se cuibărească în case, femeile întorc seara toate oalele Âşi cănile cu gura în jos. Scot din sobă cenuÂşa caldă de peste zi, pentru ca spiritele neliniÂştite să nu-Âşi găsească adăpost la căldură. Alteori, împrăÂştie resturi de pîine prin curte, pentru ca spiritele flămînde să nu caute prin cămări de-ale gurii. Împotriva vîrcolacilor, gospodinele folosesc cununile de usturoi agățate la intrare Âşi lasă aprinsă candela de lîngă icoane. Pentru protecția vitelor, cu o seară înainte li se amestecă animalelor în hrană busuioc sfințit sau li se toarnă cîteva picături de agheasmă în apă. După miezul nopții sau în dimineața de Sf. Andrei, exista în trecut obiceiul "descîntecului sării". Un drob de sare, descîntat Âşi îngropat sub pragul grajdului, era dezgropat în primăvară, de Sf. Gheorghe, cînd sarea era amestecată în hrana vitelor pentru a le feri de farmece, boli Âşi de vrăjile pentru "luarea laptelui".

Prognoza meteo populară

Tot în noaptea de Sf. Andrei sînt practicate Âşi predicții meteorologice populare pentru anul următor. De obicei, în podul casei sînt urcate 12 cepe sănătoase, la fel de mari, care sînt lăsate acolo pînă în seara de Crăciun, cînd se află rezultatul. Fiecărei cepe îi este atribuit numele unei luni. Cepele care s-au s-au stricat indică luni ploioase sau cu grindină, iar cele care au încolțit ? luni favorabile recoltei. O predicție asemănătoare, legată de soarta recoltei, se realizează cu ajutorul unor boabe de grîu. Pentru fiecare tip de cultură pe care intenționează să o semene în grădină, gospodina casei "botează" cîte un bob Âşi îl pune la încolțit în bucătărie. Peste 7 zile, boabele sînt analizate: cele care au încolțit arată soarta favorabilă a culturii, iar celelalte, pagubă. Dacă noaptea de Sf Andrei este senin Âşi cald, se crede că iarna nu va fi geroasă. Dacă este frig Âşi ninsoare, se crede că acestea sînt doar începutul troienelor pe care le va aduce o iarnă grea.

Iuliana Popescu, Evenimentul zilei

 

www.evenimentul.ro/articol/obiceiuri-populare-in-noaptea.html

 

 

Imi pare rau ca va indemn si la lucruri rele, dar daca aveti vecini care au dovleci in curte....

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

sariti gardul si furati vreo 10 dovleci :cheers: :) :D :)

Editat de Kali
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Imi pare rau ca va indemn si la lucruri rele, dar daca aveti vecini care au dovleci in curte....

sariti gardul si furati vreo 10 dovleci :cheers: :) :D :)

 

Acum e bine pentru politai ca stiu de unde sa inceapa ancheta pentru oamenii care fura dovleci. :) :) :P Kali, asa ii inveti si pe elevi? :smoke:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Az iujual a veri gud aidia.

Kali super ideea si sunt alaturi de tine in caz ca ai nevoie de ajutor.

29 spre 30 pica miercuri spre joi, am putea face petrecerea pe 1 Decembrie, de ziua natioanala, unde putem face bal mascat dar in alt scop, mai romanesc.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.


MOTOCICLISM.ro
Grup Facebook: +36000 membri
Înscrie-te în grup
Discutii despre motociclism pe Facebook
 
BIKESHOP.ro
Grup Facebook: +18000 membri
Înscrie-te în grup
Anunturi de vanzare - cumparare pe Facebook.


×
×
  • Creează nouă...