b374 Postat Noiembrie 20, 2013 Share Postat Noiembrie 20, 2013 (editat) Trebuie multa buna vointa in a crede povestea la poza cu dama in masina.... Centrul turistic, yeah right... What happens in Siberia stays in Siberia? Editat Noiembrie 20, 2013 de b374 Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
plescoi rulz Postat Noiembrie 22, 2013 Share Postat Noiembrie 22, 2013 Trebuie multa buna vointa in a crede povestea la poza cu dama in masina.... Centrul turistic, yeah right... What happens in Siberia stays in Siberia? Pai in cazul asta mai povesteam? Iar esti sub influenta teoriei conspiratiei? Hahahahaha! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
adam.adrian Postat Noiembrie 22, 2013 Share Postat Noiembrie 22, 2013 Foarte frumoasa calatoria,foarte frumoase si pozele...Imi plac pozele astea,cand pare ca suntem si NOI cu VOI. Bafta multa! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ianachim Postat Noiembrie 22, 2013 Share Postat Noiembrie 22, 2013 Pai in cazul asta mai povesteam? Iar esti sub influenta teoriei conspiratiei? Hahahahaha! plescoi man se pare ca ai mare LIPICI la ...FETE Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
b374 Postat Decembrie 19, 2013 Share Postat Decembrie 19, 2013 bob, cand mai decupezi harti include scala, e mai usor la apreciat distantele. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
bob66 Postat Decembrie 20, 2013 Autor Share Postat Decembrie 20, 2013 (editat) bob, cand mai decupezi harti include scala, e mai usor la apreciat distantele. ai dreptate. avand in vedere ca forumul nu imi permite editarea ulterioara, pot adauga eu aici niste distante: Irkutsk - Kranoyarsk ~1000 kmKrasnoyarsk - Kyzyl ~ 800 kmKyzyl - Kosh Agash ~ 700 km ps: acum ma apuc de scris aici pe forum urmatorul episod Se pare ca baietii de la flickr au schimbat zilele astea ceva la interfata ... pana acum am sapat cum se face "embed", au scos butonul.. am gasit eu o modalitate, dar am mai constatat ceva ->toate pozele de pana acum erau pe flickr la 1200px. vad ca aici pe forum apar la 1024. se poate seta sa apara la 1200px? azi, dupa noua interfata a flickr, desi uploadez pozele la 1200 apar la 1024. stie cineva ceva? textul este pregatit, pozele sunt pregatite, sper sa reusesc ceva azi maine. Bob Editat Decembrie 21, 2013 de l.u.v Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Dan Rosca Postat Decembrie 20, 2013 Share Postat Decembrie 20, 2013 Asteptam. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Admin l.u.v Postat Decembrie 20, 2013 Admin Share Postat Decembrie 20, 2013 Daca ai de gand spune-mi pe PM exact ce editari/adaugiri/retusari vrei la topic si ti le fac in masura posibilitatilor.. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
bob66 Postat Decembrie 20, 2013 Autor Share Postat Decembrie 20, 2013 (editat) Azi incepe povestirea din Republica Tuva harta traseuZiua 9, Luni, 22 iulie 2013Fericiti ca am obtinut permisele pentru zona de granita din Republica Tuva plecam spre Chadan. Peisajele devin tot mai frumoase, incep muntii.O bucata din drumul spre Chadan mergem pe langa raul Enisei. Raul, care se transforma in fluviu, are peste 5500 km si se varsa in oceanul Arctic.Din loc in loc mai facem cate o pauza sa admiram peisajul si sa fotografiem un pic.Cu aproximativ 70 km inainte de Chadan ne hotaram sa cautam un loc de cort, sa putem admira si noi un pic peisajul inainte de a se intuneca. Facem stanga din drumul principal si urcam pe un deal. E un drum care duce pe partea cealalta a dealului si pare necirculat.Bogdan urca intai pana in saua de sus in recunoastereApoi revine si ne apucam sa montam corturile. La ora 8 suntem instalati. Bogdan cu Andrei dau o fuga pana la sosea la un popas la cativa km in ideea de a cumpara niste bere. La popas nu se vinde alcool. Gasesc niste pateuri cu carne… bune si alea, merg bine cu conservele noastre.Dupa ce ne instalam corturile, mancam de seara, ne relaxam si apoi ne urcam pana sus pe deal sa prindem semnal gsm. Andrei ramane jos la corturi.Undeva printre brazi se vad niste punctulete care sunt corturile noastre:Se vede totul de jur imprejurSurpriza serii... apare un jeep cu 2 localnici. Noi ne uitam de sus un pic ingrijorati. Andrei este singur la corturi. Plecam si noi spre corturi. Masina nu zaboveste mult acolo si pleaca mai departe spre coama dealului. Cand ne vad pe noi se opresc. Ne intreaba ceva in rusa, ne facem ca nu intelegem nimic si plecam mai departe. Avand in vedere ca erau un pic piliti, probabil ca vroiau ceva bautura Ziua 10, Marti, 23 iulie 20133 ore de cand ne trezim toti pana plecam. Se vede ca suntem inca la inceput 3xKTM + 1xBMWSoarele ne face o surpriza placutaIntr-un pas ne oprim sa fotografiem un ovoo. Cat stam noi acolo apare o masina plina cu localnici. Cum ne vad opresc si vin la noi sa-si faca poze pe motociclete.Peisajul este foarte frumos, vremea este excelenta.Ajungem in orasul Chadan. Nu este greu sa gasim un loc unde sa mancam. Orasul este destul de mic. In centru sunt mai multe magazine si un local unde mancam destul de bine de pranz.La iesirea din "cafe" apar iar niste localnici. Momentul culminant este cand vine un tatic care ridica copilul cu tot cu carut sa se fotografieze cu BMW-ul lui AndreiInca o pauza pentru o mica sesiune foto va urma (maine dupa amiaza; materialul este pregatit, dar mi-e un sooomn.. si chiar daca as fi vrut, si tot nu mai puteam continua ca s-a atins limita de fotografii) ... Bob Editat Decembrie 20, 2013 de bob66 Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Vizitator _Raul_ Postat Decembrie 21, 2013 Share Postat Decembrie 21, 2013 Maxim ! Astept continuarea. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
bob66 Postat Decembrie 21, 2013 Autor Share Postat Decembrie 21, 2013 Dupa 2200 km de la plecarea din Irkutsk in sfarsit se termina asfaltul. Bucurie mare ! Drumul asfaltat merge in continuare spre Mongolia si ajunge pana in orasul Ulaangom, noi facem dreapta spre “tuva track”.Traseul urmeaza indeaproape granita Rusia – Mongolia. Intram intr-o zona foarte salbatica, putin populata.Ajungem intr-un pas chiar langa granita Rusia Mongolia. N50 33.260 E91 26.345. Peisajul e frumos, facem o pauza mai mare. Mancam ceva, facem poze. Norii vin si trec.Dincolo de gard incepe zona de granita cu Mongolia.Apare un camion incarcat cu bolovani. Cu soferul care este un localnic din Kyzyl Khaya este si un rus. Nu am retinut din ce oras. Stam un pic de vorba prin semne. Ne intreaba pe unde mergem, ii spunem ca mergem la lacul Khindiktig-Khol’ prin Mugur Aksy. Cand aude ne spune sa nu mergem pe acolo ca e o zona mlastinoasa in apropierea lacului si ca nu o sa putem trece. Auzisem noi de 10 km de mlastina, dar nu stim cat de greu este. Stim ca au mai fost unii pe acolo, dar cu motociclete usoare sau cu 4×4. Ne propune un traseu mai usor, de ocolire prin Kyzyl Khaya. Ne uitam pe harta, e vorba de ocolirea muntelui Mongun Taiga prin sud, in loc de nord. Traseul pare la fel de frumos, asa ca nu stam prea mult pe ganduri.Dupa vreo 20 minute apare un sat in stanga, satul Sagli. In spatele muntilor este Mongolia.Dupa inca 10 minute de mers ne propunem sa gasim loc de cort. Din drum facem dreapta, mergem cativa kilometri si ne oprim.Ne instalam tabara undeva la baza unui deal (N50 30.671 E91 14.263). Drumul e undeva jos de tot. Avem semnal gsm de Mongolia. Ne curatam fiecare cate un loc de cort, pentru ca terenul e un pic bolovanos. Suntem pe la vreo 1800 m si e plin de tantari. Ne iau cu asalt.A plouat de mai multe ori azi, si inca nu s-a terminat. Mai da cativa stropi la un moment dar. Din fericire nu ploua mult. Cat sa apara un curcubeu de toata frumusetea.Surpriza serii este luna plina si foarte mare...Ziua 11, Miercuri, 24 iulie 2013... care luna se vede si a doua zi dimineata. Tot la 11 reusim sa ne urnim si azi. Avem noroc de inca o zi cu soare. (e nevoie de reply) va urma... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
b374 Postat Decembrie 21, 2013 Share Postat Decembrie 21, 2013 ... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
throttle Postat Decembrie 21, 2013 Share Postat Decembrie 21, 2013 superbe locuri! superbe poze! superbe cuvinte! felicitari! astfel de ture imi doresc sa fac! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
unnamed Postat Decembrie 21, 2013 Share Postat Decembrie 21, 2013 foarte frumos, asteptam continuarea! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
KNO3 Postat Decembrie 21, 2013 Share Postat Decembrie 21, 2013 Frumoase peisajele, felicitari pentru tura! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
bob66 Postat Decembrie 21, 2013 Autor Share Postat Decembrie 21, 2013 Ziua 11, Miercuri, 24 iulie 2013 E liniste totala. Nu se vede nimeni. Ne punem in miscare. Sentimentul de libertate e total.Apare un camionAndreiGigiBobFoarte rar se mai vede cate o iurta.Localnici Tuva. Nu mai tin minte ce i-am intrebat de ne aratau ei ceva.Tot ce inteleg de pe indicatoare este "Mongun Taiga (muntele de argint)" - numele parcului natural si al muntelui de 3970 m.Sunt multe rauri de traversat, toate au poduri. ...dati un reply ca mai am ceva material... Bob Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Alin G. Postat Decembrie 21, 2013 Share Postat Decembrie 21, 2013 (editat) Super fain ! Da mai departe ! Editat Decembrie 21, 2013 de Triplu xXx Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
bob66 Postat Decembrie 21, 2013 Autor Share Postat Decembrie 21, 2013 Dupa pasul Koge Dava (aproape 2400 m - N50 19.234 E90 41.556) urmeaza o coborare spectaculoasa pe serpentine pana la ~1600 m unde este punctul de control de granita.Mongun Taiga in spatePunctul militar de granita este exact dupa muchia din fata. Raul de jos pleaca de la vreo 40 km mai sus de Mugur Aksy si se varsa in lacul Uureg din Mongolia.Vedere spre lacul Uureg (Mongolia). Trecem de punctul vamal fara sa ne intrebe nimeni nimic (e adevarat ca punctul e la ceva km de drumul principal). De fapt urmeaza sa fim controlati in Mugur Aksy (cred ca si-au dat baietii prin statie ca au venit dupa noi chiar in oras cand stateam in fata unui magazin).Nori negri se vad spre oras. Ne oprim sa ne echipam de ploaie.Cu 5 km inainte de oras cu cativa km mai oprim o data sa fotografiem Mongun Taiga.Chiar la intrarea in Mugur Aksy este o benzinarie. Ajungem acolo dar nu au benzina. Initial ma sperii un pic pentru ca in gps aveam o singura benzinarie. Tanti de acolo (nu prea inteleg de ce statea acolo daca nu aveau benzina) ne spune sa mergem in centru ca mai e o benzinarie.Ajungem la benzinarie. Intreaba Andrei ceva, intelege ca au numai de 80. Intreb si eu, inteleg acelasi lucru. Gigi se aseaza resemnat la o tigara in timp ce ceilalti pun benzina.In timp ce baietii pun benzina mai vad o masina venind care pune din pompa de 90.. Ne lamurim ca au si benzina de 92. Eu sunt singurul care nu am apucat sa pun benzina. Se pare ca cine rade la urma rade mai bine … eu pun de 92, restul au pus deja de 80.Intrebarile obisnuite aici sunt legate de dimensiunea rezervorului si de cilindree. Nu prea intereseaza pe nimeni "cat baga".Langa benzinarie este un “Cafe” destul de mare. Speram si noi la ceva mancare calda. Ajungem acolo si vedem cum se fac pregatiri de nunta. Nu ne pot servi.Mergem la magazinul local sa cumparam apa si bere. In timp ce stateam in fata magazinului apare un militar rus care ne cere actele si permisele la control. Militarul scoate telefonul ca sa ne pozeze permisele si isi noteaza ceva intr-un caiet.Cativa copii se tot joaca pe langa noi.Plecam din sat ametiti de foame, cu planul de a opri imediat ce iesim din oras sa mancam o conserva.va urma... din pacate o sa facem o pauza de cateva zile ca nu mai am material Bob Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
unnamed Postat Decembrie 21, 2013 Share Postat Decembrie 21, 2013 nuuu... hai ca inca e weekend, e timp Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Vizitator ala cu F-ul Postat Decembrie 23, 2013 Share Postat Decembrie 23, 2013 Felicitări! Puțini au ocazia în viață să facă o excursia așa frumoasă. Aștept cu interes și restul poveștii. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ADVRadu Postat Februarie 4, 2014 Share Postat Februarie 4, 2014 Hai baieti cu continuarea...ca de cand astept Si sunt curios si de niste detalii 'tehnice': Cum a decurs treaba cu vizele? Cum ati obtinut permisele pentru Tuva? Cum s-au descurcat motoarele la altitudine ridicata? Si nu in ultimul rand....felicitari pentru tura! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
CipriAT Postat Februarie 15, 2014 Share Postat Februarie 15, 2014 Foarte frumos!!! Felicitari si astept cu nerabdare continuarea!!! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
bob66 Postat Martie 12, 2014 Autor Share Postat Martie 12, 2014 Hai baieti cu continuarea...ca de cand astept Si sunt curios si de niste detalii 'tehnice': Cum a decurs treaba cu vizele? Cum ati obtinut permisele pentru Tuva? Cum s-au descurcat motoarele la altitudine ridicata? Si nu in ultimul rand....felicitari pentru tura! Cu vizele nu e prea complicat. Noi am vorbit cu Stan Tours care ne-a trimis o scrisoare de invitatie cu care am mers la ambasada Rusiei la Bucuresti. Am avut nevoie de viza business (cu 2 intrari) pentru ca am depasit 30 zile (cat e viza turistica). Permisele pentru Republica Tuva se obtin in urma unei cereri pe mail. Aici sunt toate detaliile: http://www.horizonsunlimited.com/hubb/northern-asia/tuva-track-and-altay-57161-2 la #20. Bob Salut baieti, am pregatit continuarea, dar din cauza limitei de 20 foto / post imi e cam imposibil. chiar nu se poate scoate limita asta? suntem intr-un topic cu fotografii de calatorie de peste mari si tari totusi. multumesc Bob Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
b374 Postat Martie 12, 2014 Share Postat Martie 12, 2014 baga tu 20 si mai comenteaza careva Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
yoyo_man Postat Martie 12, 2014 Share Postat Martie 12, 2014 Nu știu cum va găsiți dar in toate excursiile astea mișto este un fotograf adevărat care face poze asa cum sunt astea. Adevărul e că ar fi păcat să nu fie. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate