Ulita Postat Octombrie 25, 2013 Share Postat Octombrie 25, 2013 Va salut, Am si eu o mica nesiguranta in ceea ce am facut.Mai exact am montat pe un Suzuki GSR un set de lumini de zi DRL care au un consum de 20W.Intrebarea mea este,poate afecta intr-un fel instalatia electrica,mai exact releul de incarcare?. Va multumesc! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
TNG Postat Octombrie 25, 2013 Share Postat Octombrie 25, 2013 Nu. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Ulita Postat Octombrie 25, 2013 Autor Share Postat Octombrie 25, 2013 Nu. Merci mult de tot TNG! Chiar ma bucura acest raspuns. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Penetru Postat Octombrie 25, 2013 Share Postat Octombrie 25, 2013 Merci mult de tot TNG! Chiar ma bucura acest raspuns. Ca de obicei TNG închide topicul , pe el nu-l putem contrazice. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
kerozen Postat Octombrie 25, 2013 Share Postat Octombrie 25, 2013 Daca te uitai pe becul vechi,vedeai cat wati are,cel putin 35w,raspunsul era simplu , Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
TNG Postat Octombrie 25, 2013 Share Postat Octombrie 25, 2013 Ca de obicei TNG închide topicul , pe el nu-l putem contrazice. De ce sa nu ma contrazici? Eu sunt deschis sa invat de la fiecare. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
R6 lover Postat Octombrie 25, 2013 Share Postat Octombrie 25, 2013 nu iti afecteaza cu nimic , modulul DRL funtioneaza doar pe faza lunga , insa nu ofera becului 12v ci doar undeva la 8-9v , astfel nu te orbeste Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Performance Solutions Postat Octombrie 25, 2013 Share Postat Octombrie 25, 2013 Daca te uitai pe becul vechi,vedeai cat wati are,cel putin 35w,raspunsul era simplu , sunt separate ale omului deci ori se aduna la consumul becului, ori consuma mai putin. orice ar fi, motoretele au si rezerva de putere. nu iti afecteaza cu nimic , modulul DRL funtioneaza doar pe faza lunga , insa nu ofera becului 12v ci doar undeva la 8-9v , astfel nu te orbeste "un set de lumini" inseamna separate... si nu vad rostul scaderii voltajului (care la 9 v pentru un bec de 60w inseamna aproximativ 38.5w) cand faza scurta are 55w... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Ulita Postat Octombrie 26, 2013 Autor Share Postat Octombrie 26, 2013 Setul de lumini DRL sunt separate si se aprind odata cu pozitia.Ma interesa cel mai mult sa stiu daca afecteaza releul de incarcare,dar se pare ca pot sta linistit. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
cristi 57 Postat Octombrie 27, 2013 Share Postat Octombrie 27, 2013 ...Eu sunt deschis sa invat de la fiecare. Raspunsul tau nu este tocmai bun. De ce? Pentru ca alimentarea unui bec de putere mai mica face sa cresca curentul de punerea la masa a regulatorului de tensiune... adica creste solicitarea lui (cu 30W probabil asta-i diferenta inte cele 2 becuri). Evident in timp poate sa reziste sau poate sa crape. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Performance Solutions Postat Octombrie 27, 2013 Share Postat Octombrie 27, 2013 depinde de releu, daca e cu tiristori sau cu mosfet... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
TNG Postat Octombrie 28, 2013 Share Postat Octombrie 28, 2013 Raspunsul tau nu este tocmai bun. De ce? Pentru ca alimentarea unui bec de putere mai mica face sa cresca curentul de punerea la masa a regulatorului de tensiune... adica creste solicitarea lui (cu 30W probabil asta-i diferenta inte cele 2 becuri). Evident in timp poate sa reziste sau poate sa crape. Deci eu inteleg asa din ce ai spus: Cu cat sunt mai putini consumatori o sa creasca si mai mult " curentul de punere la masa a regulatorului de tensiune" te-am citat. Atunci dupa logica mea daca nu aprind nici o lumina se arde releul,corect? PS. Eu sunt mecanic nu electrician, asa ca vreau sa invat. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
gtr 1000 Postat Octombrie 28, 2013 Share Postat Octombrie 28, 2013 Va salut, Am si eu o mica nesiguranta in ceea ce am facut.Mai exact am montat pe un Suzuki GSR un set de lumini de zi DRL care au un consum de 20W.Intrebarea mea este,poate afecta intr-un fel instalatia electrica,mai exact releul de incarcare?. Va multumesc! Daca faci o adunare cu toti consumatorii electrici pe care-i are motorul tau si compari cu puterea generata de generatorul de curent montat pe motorul tau o sa vezi ca ai o rezerva bunicica intre curentul generat si cel consumat de toti consumatorii . Asta din cauza ca exista o "rezerva " de curent tocmai pentru a nu suprasolicita generatorul cu al sau releu de incarcare , si pentru a permite montarea de consumatori auxiliari gen priza electrica, un proiector , etc. Deci poti sa montezi lumini suplimentare dar fara sa depasesti "puterea instalata" ! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
cristi 57 Postat Octombrie 28, 2013 Share Postat Octombrie 28, 2013 ...Cu cat sunt mai putini consumatori o sa creasca si mai mult " curentul de punere la masa a regulatorului de tensiune"... Exact! Aici este vorba despre un macnetou. Sa nu-l confunzi cu un alternator! - In primul caz puterea este maxima tot timpul(atat cat poti obtine din turatie), stabilizarea tensiunii se face prin punere la masa a surplusului. - In al doilea caz puterea este controlata de curentul de excitatie, generandu-se exact cat ai nevoie. Sunt doua principii constructive diferite... Ca sa nu ma repet citeste aici: http://cristi57.blogspot.ro/2013/02/alternatorul-magnetic-nefinalizat.html Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
gn77b Postat Octombrie 28, 2013 Share Postat Octombrie 28, 2013 Exact! Aici este vorba despre un macnetou. Sa nu-l confunzi cu un alternator! banuiesc ca e magnetou la GSR dar la Banditii, GSXR-urile si Katanele vechi (cu racire pe ulei) e alternator. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
yuk Postat Octombrie 28, 2013 Share Postat Octombrie 28, 2013 Setul de lumini DRL sunt separate si se aprind odata cu pozitia.Ma interesa cel mai mult sa stiu daca afecteaza releul de incarcare,dar se pare ca pot sta linistit. manerele de 35w sunt un unele cazuri la limita "bunului simt" Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
adrianm Postat Octombrie 28, 2013 Share Postat Octombrie 28, 2013 Raspunsul tau nu este tocmai bun. De ce? Pentru ca alimentarea unui bec de putere mai mica face sa cresca curentul de punerea la masa a regulatorului de tensiune... adica creste solicitarea lui (cu 30W probabil asta-i diferenta inte cele 2 becuri). Evident in timp poate sa reziste sau poate sa crape. Tu nu ai înțeles. Nu a înlocuit un bec cu altul mai mic ci a adăugat pur și simplu 20w la consumul total. În plus, aproape sigur DRL nu consumă 20W ci mai puțin pt că așa dau ei specs urile și întotdeauna am văzut puterea electrică mai mică (dacă măsori curentul) decât cea declarată. De ex un DRL ca cel din poză de 12W compus din 12 leduri 5050 și un cree led de 5W cu lupă consumă 4.5 W, pe măsurate - 0.38A . Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
cristi 57 Postat Octombrie 28, 2013 Share Postat Octombrie 28, 2013 ...nu ai înțeles.... a adăugat pur și simplu 20w la consumul total.... In cazul asta este ok. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
dedant68 Postat Octombrie 28, 2013 Share Postat Octombrie 28, 2013 Totul se raporteaza la puterea debitata de generator. Ex, pentru un CBR 500 , puterea generatorului este de 300W, daca admitem tensiunea debitata 14V, rezulta un curent maxim de 21A, adica valoare maxima din toate circuitele/consumatorii. In toate cazurile este o rezerva suficienta de curent si implicit putere, curentul este cerut/consumat in functie de puterea consumatorului, acesta absoarbe o valoare data de raportul dintre putere si tensiunea de la borne. In cazul tau, 20W, implica max. 1,4 A, nu sunt probleme. Situatiile dificile apar in cazul consumatorilor de puterea mare, curentul absorbit creste si exista pericolul incalzirii conductoarelor, se recurge la relee de conectare. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Ulita Postat Octombrie 29, 2013 Autor Share Postat Octombrie 29, 2013 Deci poti sa montezi lumini suplimentare dar fara sa depasesti "puterea instalata" ! Va multumesc mult de tot pentru informatii! Eu unul va spun ca sunt varza la tot ceea ce tine de partea electrica,dar oricum sunt foarte interesat sa invat cate ceva.Nu stiu daca intreb bine,oare cat este puterea instalata la un Suzuki GSR? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate