Sari la conținut

Problema frana Yamaha R6


alex.alexey
 Share

Postări Recomandate

Salut , ieri am cumparat un Yamaha r6 2002. Problema sta in felul urmator . Am vazut ca nu tine frana de fata deloc bine . Apas si abia daca franeaza .
Azi am dat etrierii jos , curatat pistonase ca lumea , degresat .. una alta . Am aerisit putin frana , am completat cu lichid. Dar frana tot nu tine .

Discurile sunt ft bune , pompa face presiune , pistonasele merg bine , iar placutele au carne pe ele destula . Ce are ... ?

Si mai am o problema cu acceleratia . Cand accelerez tare mai are o ezitare .

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

maneta de frana, la apasat e moale, tare? baga o cheie cu etrierul scos si apasa frana, ies toate pistonasele? (cheia bagata in etrier, ca sa nu scoti pistonasele de tot). Aerisirea ai facut-o bine? Incearca sa o faci invers cu o siringa mare prin aerisitor, deci pe dos...

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Inainte s-o iau frana era mai moale , dar tot nu tinea . Azi dupa ce am curatat pistonasele , nu ies toate deodata . Si da , am incercat cu o cheie intre pistonas .
Acum e mai tare frana , se apasa mai greu

Editat de alex.alexey
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Salut ,

 

. Am vazut ca nu tine frana de fata deloc bine .. Ce are ... ?

Aeriseste franele din nou, foloseste o pompa de vacuum daca ai.

Daca problema persista, inlocuieste placutele de frana (s-ar putea sa fie contaminate cu lichid de frana).

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vizitator r_amonna

pentru o curatare cum trebuie trebuiesc scoase pistonasele de tot, date jos garniturile, o veselie intreaga. dar merita. totusi inainte de toate astea aeriseste circuitul si pe la pompa, sus. desfaci surubul care tine furtunul/furtunurile si il inchizi exact ca pe aerisitoarele de la etriere. tii maneta, desfaci, strangi, dai drumul la maneta.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

O sa fac azi o poza la placute pentru ca nu ma pricep . Iar cu pistonasele , ma refer ca , cand apas frana nu ies toate de-o data , unu iese mai repede , altul ramane mai inaintru ...

 

Foarte rar se intampla ca toate pistonasele sa iasa sincron.

Etrierii respectivi nu sunt foarte predispusi la blocare dar mai stii...

Inspecteaza cu o sursa puternica de lumina daca cumva s-au deformat si au iesit din canalul lor, gariturile de praf ale pistonaselor.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Dupa ce le-ai curatat,incearca sa le si gresezi.Sigur se va schimba situatia.

Vezi ca exista o vaselina de la trw pentru asa ceva.Cel putin asta folosesc eu,caci altceva n-am gasit momentan

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

placutele sunt de vina. Eu mi-am luat o teapa asemanatoare cu placutele SBS care nu sunt chiar low cost. In prima mie de km frana extraordinar, acum au inceput sa scartaie si trebuie sa trag de levier cu putere pentru o frana de urgenta

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

e normal sa-ti iasa pistonasele pe rand "la liber"

 

placutele de pe modelul tau de etrier sunt folosite pe zeci de modele de motociclete, exista fake-uri sau pur si simplu placute foarte proaste.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Pune si tu niste Nissin sau EBC HH, m-am ferit intotdeauna de TRW, Ferodo sau alte firme de genul asta. Cheltuiam cam 150 lei pe set, dar cel putin stiam o treaba. O singura data mi-am luat si eu ceva mai ieftin, chiar nu aveam bani, si am dat vreo 80 lei pe set. Nu se va mai intampla. Mai bine trag pe dreapta si mai strang bani decat sa mai iau placute ieftine.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Eu cred ca-s EBC HH. In continuare, tot parerea mea e ca nu a facut aerisirea bine.

daca inca iti e moale maneta,da jos capacul de la bazinul de lichid,apasa maneta.de vreo cateva ori si vezi daca scoate blue mic I de aer in bazin.daca da ,atunci apasa maneta usor timp de cateva minute incontinuu pana nu Mai apart bule de aer.pe urma aeries esti etrierele.daca nici Asa nu ai resolvat problema.verifica furtunele sa fie originale,caci s ar putea sa fie elastice.pe pompa de Frana e trecuta o dimensiune in inch.gen 1/2,3/4.verifica dupa manual daca are debitul corect.daca ai o pompa cu debit Mai mic ,nu o sa fie efficiently presiunea.exercitata.pt franare
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Maneta e tare , se apasa destul de greu . Dar in mers , daca pun frana se blocheaza undeva la 3 sferturi . Nu stiu cum sa zic . Apas un sfert din ea , nu se intampla nimic , dupa trebuie sa apas ceva mai tare si pleaca dintr-o data .Are o retinere. Iar dupa un sfert , tot nu tine . La viteza mica mica am incercat sa strang fata tare , franeaza , dar nu cum trebuie . Deci mai exact, merge intrerupt cand apas maneta .

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...