Sari la conținut

Motociclisti bucatari? (in bucataria proprie, evident!)


superbec

Postări Recomandate

  • Răspunsuri 1,7k
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

Si...in ordinea in care se vor topi...

P.S.- mai lipsesc din poza de grup unele chestii, dar voi mai reveni cu amanunte pe parcursul supliciului!

20200418_183224.jpg

20200418_213443.jpg

 

 

20200418_214232.jpg

20200417_193505.jpg

Editat de ivan pedala
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Da, va multumesc, asa este...dar fara ajutorul doamnei baba, nu prea aveam ce organiza! Ce-i drept, n-as muri de foame, dar dezmatul culinar de care am parte zilnic, ar fi mai putin pompos si nu asa diversificat...fiindca baba mea pare nascuta in bucatarie! Daca as vrea s-o pedepsesc, i-as inchide bucataria sau i-as ascunde ustensilele de gatit! Dar pedeapsa cea mare ar fi pe capu' meu! Meritul meu este ca le am cu ornatu' si aranjatu', dibui cantitatile din ochi si stiu cand un fel este facut dupa miros...si-o privire aruncata-n oala! Gata, ma simt deja ostenit...cu burta plina si dupa o baie pe cinste (ma jucai iar cu potaia dupa masa de seara si pute ca dracu' jivina, si nu sta sa-l spal nici mort!) simt ca ma solicita patu'! S-aveti sarbatori pascale imbelsugate, cu liniste si sanatate, noroc si voie buna! ;)

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Azi a fost zi lejera. La pranz niste gratarel de ton cu pireu de cartof dulce. Pt ca nu ma pot abtine cu ierburile, azi am testat niste tarhon pe una din bucatile de ton. Acu depinde de gusturi, e foarte bun si simpluz dar e tare bun si aromat.

 

Pe seara am bagat o ciorbica de macris.

 

Next project sos de macris a la france. Inca nu m am gandit peste ce carne sa l tolosesc. Da o sa imi vina idei 😛

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Lejer si aici, numa' ca luat de val am cam uitat de poze...o sa ma rog de ostasi sa imi imprumute cate ceva, daca or fi facut! De la mine mai subtirel...🤭

20200419_100510.jpg

IMG-20200412-WA0003.jpg

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Din ce am mai facut zilele astea....bine mai mult sotia, eu doar cu gratarul,  si tinut ligheanul la framantat cozonac, plus spart nuca.  Desertul se vrea a fi un tort din clatite, cu branza dulce si stafide, iar pastele sunt cu un mix de fructe de mare.

20200419_124743.jpg

20200419_130746.jpg

20200419_132401.jpg

20200419_135125.jpg

20200422_194336.jpg

 

20200422_194700.jpg

20200422_195259.jpg

IMG-20200418-WA0004.jpg

 

 

Editat de Nooxy
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Again clătite , după o rețetă nouă cu banană pasată în compoziție. 

20200426_080559.jpg

20200426_082107.jpg

Urmează o supă cremă cu dovleac, țelină, ciuperci, morcov, cartof și niște crutoane făcute la cuptor sare , ulei și ierburi.😏

Editat de Flower-Power
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

neeeeee.....7cu plus sau 8 cu minus....pare pufoasa dar 

-marginile zdrentuite

-ce cauta portocala pe farfurie?

 

daca era ceva dulceata mai avea logica (in mintea mea) ca na, bagai clatita in dulceata pe stilul "mic in mustar"...dar observ o imbunatatire

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Nush ce ai tu cu marginile alea zdrentuite. Mie chiar imi plac asa, (mai ales daca sunt si putin crocante).

Daca nici astea nu ti-au placut, lasa ca lovesc eu in urmatoarele ore cu o saramura de somn cu mamaliguta si medalioane la gratar cu cartofi natur (tot somn). 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

in principiu nu am nica cu marginile zdrentuite ca la infasusare se mascheaza.....ia sa faca un valau de clatite si sunt convins ca dupa vreo 10 bucati isi face mana si la cantitatea din polonic si la rotit tigaia sa distribuie cum trebuie maglavaisul si sa iasa bordura faina....eu chiar propun ca pe 16mai sa faca  asa un teanc de clatite, vreo 40-50 si daca se da semiliber sa ne aduca la degustare undeva :)

era sa spun la o bere undeva dar sunt convins ca o sa ramana inchise barurile si terasele

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Acum 12 ore, Flower-Power a spus:

Rețeta..că nu scapi!😁 arată delicios..udătura un demisec alb sper.😁

 

Stiu ce zici, dar la faza asta mi-a alunecat putin piciorusul...am inceput cu bere la despicat lemnele si nu am mai schimbat 🍻

Somnul nu prea gras...da, cred ca ar fi mers demisec.

Reteta e extrem de simpla. Se coc pe gratar legumele, se frige pestele pe gratar cu sare grunjoasa multa si piper, se pune apa la fiert pentru saramura si mamaliga, se scoate pestele si se pune in vasul in care va fi definitivata saramura, se scot legumele coapte de pe gratar, se presara un pic de sare, se belesc si se toaca grosier, se arunca in apa clocotita si se lasa sa fiarba la foc iute. Se pregateste mujdeiul, se mesteca in mamaliga, se toaca patrunjelul. Se ia fiertura cu legume si se toarna clocotita peste peste, se pune patrunjelul, se acopera cateva minute ca sa umble sarea si aromele.

Legume pe gratar: ardei rosu (capia), rosii, ardei iute, jumatate de capatana de usturoi (taiata pe ecuator, cealalta jumatate se face mujdei). Optional, ardei galben, ceapa (puristii nici nu vor da auda de ceapa, dar, daca se doreste musai, nu cred ca strica nimic).

Saramura: apa. Optional, boabe de piper, foaie de dafin, ardei iute, sare (cu grija, ca risti sa iasa ocna, e destula sare pe peste si in zeama de legume tocate). 

Scheme: legumele nu se aleg dupa aspect ci cat mai coapte. Legumele nu se parpalesc timid, se tin destul cat sa se arda coaja bine. Zeama pe care o lasa legumele cat zac arse, sarate (putin) si claie peste gramada in bol, nu se arunca. Inainte de a curata ardeii, se cresteaza pe meridian si se lasa la scurs in bolul vietii. Cand se curata si se toaca legumele, zeama nu trebuie irosita. E clar, sper, ca zeama vietii prezinta importanta majora si nu trebuie pierduta. Ardeiul iute nu mai e chiar asa iute dupa coacere, deci fie se alege foarte iute, fie se pune mai mult in functie de preferinte. Pestele nu se face pe foc anemic, e de dorit o crusta si micile portiuni aparent arse sau pielea arsa nu se indeparteaza sub nicio forma. Pestele nu se fierbe impreuna cu saramura, aceasta se toarna peste bucati la sfarsit, se presara patrunjelul tocat si se lasa cateva minute sub capac inainte de masa. Mamaliga se face spre tare, dar nu chiar chitroasa. Mujdeiul se pune la sfarsit, peste portie.

Cam atat.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Vizitator pinned this topic

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.


MOTOCICLISM.ro
Grup Facebook: +36000 membri
Înscrie-te în grup
Discutii despre motociclism pe Facebook
 
BIKESHOP.ro
Grup Facebook: +18000 membri
Înscrie-te în grup
Anunturi de vanzare - cumparare pe Facebook.


×
×
  • Creează nouă...