Sari la conținut

Motociclisti bucatari? (in bucataria proprie, evident!)


superbec

Postări Recomandate

  • Răspunsuri 1,7k
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

Acum 11 ore, WotRU2Me a spus:

 

Nu ma complic prea mult cand ii fac pentru orez...toc usturoi, ghimbir, ardei iute si patrunjel. Incing bine tigaia (i-am facut in wok ca sa nu mai murdaresc inca una, dupa ce am l-am curatat cu apa fiarta pe foc mare), cand e hot pun uleiul (putin) mai las cateva secunde si arunc crevetii (sa fie bine scursi daca sunt decongelati). Pun piper si sare si ii las cam un minut doua pana sa-i intorc. Cand estimez eu ca sunt aproape gata, arunc usturoiul, ghimbirul si ardeiul iute, agit totul bine sa se lase aromele, fara sa ard insa usturoiul si ghimbirul. Aici poti sa pui si ceapa tocata (daca vrei). Ii sting cu zeama de lamaie (merge si cu putin vin alb), arunc patrunjelul tocat, mai amestec o data repejor si ii scot. Cam trei minute toata afacerea.

Poti folosi otet de orez, sos de soia, fish sos, ulei de susan si alte chestii asemanatoare daca le ai si-ti plac, eu insa nu sunt fan. Le folosesc doar cand trag legumele in wok, avand grija la sare.

Dar uneori ii fac si pe grill, separat, dupa care ii amestec in alta tigaie cu unt incins cu usturoi, ghimbir, ciusca tocata, ceapa tocata stinsi cu vin alb, pus patrunjel tocat etc. Ies mai...aspectuosi.

Astfel gatiti nu pot fi serviti copiilor insa...

 

 

Orez prajit cu legume si creveti 🍻

Pot face la fel cu amestecul congelat de fructe de mare din mega? Știi, la congelate, la pungă? Sunt calamari, scoici, caracatiță.. Nu sunt mare fan creveți..am fost la un moment dat și așa mi se întâmplă când mănânc până la saturație..am prăjituri pe care nu mai pot să le mănânc din același motiv. Ce-aș mânca niște scoici..ce film am..😂astă-vară am mancat aproape pe săturate scoici de la chef Scărlătescu. Cred că mâncam zilnic 2 porții..el le făcea cu roșii, nu știu cum ,dar gustoase rău.

 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

A fost foarte laudat Scarlatescu cand a gatit pe litoral la Festivalul Scoicilor (sau cum s-o numi), cred ca stie omul ce face 😀

Daca vrei sa le pui in orez, probabil ca merge asa. Daca vrei cu paste, as sugera un mod mai mediteranean.

Ulei de masline pe care il incingi si-l aromezi cu cativa catei de usturoi. Vezi doar sa nu arzi usturoiul, sa nu devine amar. Oricum, fiind greu sa sortezi fructele de mare cred ca-ti trebuie foc mediu, deci sanse mai mici sa innegresti totul. Arunci apoi totul in uleiul ala condimentezi (in loc de sare poti pune doua fileuri de ansoa si mai gusti pe final sa vezi daca mai trebuie, de asemenea poti adauga si capere acum) si incepi sa amesteci din cand in cand. Pui rosii cubulete (decojite in prealabil) sau cherry taiate jumatati. Condimentezi cu busuioc si stingi cu vin alb sec. Lasi sa bulbuceasca amestecand ocazional pana obtii un sos cremos (probabil un minut doua). Cand e gata, adaugi patrunjel tocat, arunci pastele al dente in tigaie amestecand totul inca un minut (poti sa mai adaugi un fir de ulei de masline) si cam aia e 😁

Btw, fructele sa fie scurse si mai jonglezi cu focul ala daca e nevoie, sa bulbuceasca tigaia, nu sa faca doar niste aburi anemici.

Si sa nu te zgarcesti la usturoi, oricum e lockdown 😁

Sa revenim la what's really important

 

 

IMG_20200417_161748.jpg

IMG_20200417_154811.jpg

IMG_20200417_165259.jpg

IMG_20200417_162125.jpg

Editat de WotRU2Me
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Măi omule, dacă te-ai implicat ești super tare!!! Bravos!

Cu proxima ocazie după sărbători mă apuc de fructe de mare acum că am rețeta, deși o să fiu singura din familie care mănâncă așa ceva.😆aștept pozele de după..și pune și ceva miros când le urci.😂

Editat de Flower-Power
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Am tocat (cu manutele) ceea ce mi s-a parut a fi, ca durata,  o viata la drobul ala, l-am dimensionat si am ales tava astfel incat sa fie imbracat de prapur pe toata suprafata (zenit-nadir). In plus, am carcotit in permanenta la cozonaci (nu i-am facut eu 😁), deci pot pretinde ca ma implic. Peste vreo ora introduc, solemn, friptura de miel in cuptor si le cer, condescendent totusi, femeilor sa spele chestii pentru salata 😂

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Si...in ordinea in care se vor topi...

P.S.- mai lipsesc din poza de grup unele chestii, dar voi mai reveni cu amanunte pe parcursul supliciului!

20200418_183224.jpg

20200418_213443.jpg

 

 

20200418_214232.jpg

20200417_193505.jpg

Editat de ivan pedala
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Da, va multumesc, asa este...dar fara ajutorul doamnei baba, nu prea aveam ce organiza! Ce-i drept, n-as muri de foame, dar dezmatul culinar de care am parte zilnic, ar fi mai putin pompos si nu asa diversificat...fiindca baba mea pare nascuta in bucatarie! Daca as vrea s-o pedepsesc, i-as inchide bucataria sau i-as ascunde ustensilele de gatit! Dar pedeapsa cea mare ar fi pe capu' meu! Meritul meu este ca le am cu ornatu' si aranjatu', dibui cantitatile din ochi si stiu cand un fel este facut dupa miros...si-o privire aruncata-n oala! Gata, ma simt deja ostenit...cu burta plina si dupa o baie pe cinste (ma jucai iar cu potaia dupa masa de seara si pute ca dracu' jivina, si nu sta sa-l spal nici mort!) simt ca ma solicita patu'! S-aveti sarbatori pascale imbelsugate, cu liniste si sanatate, noroc si voie buna! ;)

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Azi a fost zi lejera. La pranz niste gratarel de ton cu pireu de cartof dulce. Pt ca nu ma pot abtine cu ierburile, azi am testat niste tarhon pe una din bucatile de ton. Acu depinde de gusturi, e foarte bun si simpluz dar e tare bun si aromat.

 

Pe seara am bagat o ciorbica de macris.

 

Next project sos de macris a la france. Inca nu m am gandit peste ce carne sa l tolosesc. Da o sa imi vina idei 😛

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Lejer si aici, numa' ca luat de val am cam uitat de poze...o sa ma rog de ostasi sa imi imprumute cate ceva, daca or fi facut! De la mine mai subtirel...🤭

20200419_100510.jpg

IMG-20200412-WA0003.jpg

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Din ce am mai facut zilele astea....bine mai mult sotia, eu doar cu gratarul,  si tinut ligheanul la framantat cozonac, plus spart nuca.  Desertul se vrea a fi un tort din clatite, cu branza dulce si stafide, iar pastele sunt cu un mix de fructe de mare.

20200419_124743.jpg

20200419_130746.jpg

20200419_132401.jpg

20200419_135125.jpg

20200422_194336.jpg

 

20200422_194700.jpg

20200422_195259.jpg

IMG-20200418-WA0004.jpg

 

 

Editat de Nooxy
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Again clătite , după o rețetă nouă cu banană pasată în compoziție. 

20200426_080559.jpg

20200426_082107.jpg

Urmează o supă cremă cu dovleac, țelină, ciuperci, morcov, cartof și niște crutoane făcute la cuptor sare , ulei și ierburi.😏

Editat de Flower-Power
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

neeeeee.....7cu plus sau 8 cu minus....pare pufoasa dar 

-marginile zdrentuite

-ce cauta portocala pe farfurie?

 

daca era ceva dulceata mai avea logica (in mintea mea) ca na, bagai clatita in dulceata pe stilul "mic in mustar"...dar observ o imbunatatire

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Nush ce ai tu cu marginile alea zdrentuite. Mie chiar imi plac asa, (mai ales daca sunt si putin crocante).

Daca nici astea nu ti-au placut, lasa ca lovesc eu in urmatoarele ore cu o saramura de somn cu mamaliguta si medalioane la gratar cu cartofi natur (tot somn). 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

in principiu nu am nica cu marginile zdrentuite ca la infasusare se mascheaza.....ia sa faca un valau de clatite si sunt convins ca dupa vreo 10 bucati isi face mana si la cantitatea din polonic si la rotit tigaia sa distribuie cum trebuie maglavaisul si sa iasa bordura faina....eu chiar propun ca pe 16mai sa faca  asa un teanc de clatite, vreo 40-50 si daca se da semiliber sa ne aduca la degustare undeva :)

era sa spun la o bere undeva dar sunt convins ca o sa ramana inchise barurile si terasele

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Vizitator pinned this topic

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.


MOTOCICLISM.ro
Grup Facebook: +36000 membri
Înscrie-te în grup
Discutii despre motociclism pe Facebook
 
BIKESHOP.ro
Grup Facebook: +18000 membri
Înscrie-te în grup
Anunturi de vanzare - cumparare pe Facebook.


×
×
  • Creează nouă...