Sari la conținut

Aproape accident


raluca_carlan
 Share

Postări Recomandate

Aproape sa fiu lovita astazi de o masina. Sa descriu. Sosea cu 4 benzi. Merg linistita cu mobra mea micuta. La un moment dat trebuie sa fac la stanga pe o strada secundara. Ma incadrez pe banda din stanga si semnalizez stanga, asteptandu-i pe cei care vin din sens opus. In fata mea un VW Passat negru. Care si el face acelasi lucru, vrea sa o ia la stanga si semnalizeaza. Bun, Passat-ul se pune in miscare. Ma uit in fata, in departare la mare distanta se vede o duba alba, asa ca zic ca am timp sa trec si eu, si plec imediat in spatele Passat-ului. Numai ca acesta se misca ca ochii mortului. Ii trag un flash cu farul sa se miste mai repede. Omul se opreste in fata mea. Sa descriu mai clar: el intrase cu Passatul cam 90-95% din lungimea lui pe strada secundara. Eu eram cu motocicleta perpendicular pe soseaua cu 4 benzi. Din fata (de fapt din dreapta mea) venea amenintator duba. Cand il vad ca se opreste ii dau un claxon. Omul sta pe loc, nu se misca deloc. Imi ingheata poponeata cand vad duba venind spre mine. Aceasta (duba) claxoneaza si ma ocoleste prin spate. Intr-un final Passat-ul se pune in miscare, si pleaca in tromba. Am pornit si eu dupa el. L-am lasat balta (cu 125-ul meu nu aveam nici o sansa sa il prind, si chiar daca il prindeam ce puteam sa ii fac eu ca fata?).Cred ca am trecut prin spaima vietii.

Ce naiba a vrut sa faca? Nu s-a miscat pana nu a trecut duba aia. Puteam sa fiu lovita, daca nu ma ocolea duba aia prin spate.

LE din cauza emotiei am pocit titlu. Rog mult un moderator sa il corecteze.

Editat de raluca_carlan
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Cand te faci mai mare ia-ti un tanc ... o sa poti sa treci peste passat.

Dar pana te faci mai mare trebuie sa inveti ca dand flashuri si claxoane nu faci altceva decat sa sporesti orgoliul din prosti care vor face exact ceea ce a facut soferul passatului ... te vor pune in situatii incomode doar sa-ti arate ca sunt mai jmecheri.

Dealtfel trebuie sa mai inveti ca atunci cand traversezi un bulevard poti sa mergi usor paralel cu autovehicolul ca doar ai 80 cm latime si poti sa tragi apoi de ghidon sa corectezi si sa intri pe strada laterala dupa el.

Dealtfel si la franari bruste in aglomeratie trebuie sa stai cat mai intre benzi sa nu risti sa fii facuta acordeon daca soferul din spate nu franeaza la timp.

Sunt multe povetze, insa nu o sa ti le zica nimeni, va trebui sa le inveti singurica mai cu umilinta.

Asa ca lasa aerele de motociclista cu flashuri si claxoane, fii mai umila pana inveti mai bine cum sa te asezi in trafic pt ca ajungi in situatii ca asta si nu-i bine sa avem fete motocicliste accidentate.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

In cazuri de genul asta cel mai intelept este sa "iei masca" masina din fata care face aceeasi operatiune, cum este in cazul tau. Adica incepi sa cotesti concomitent cu el, relativ in paralel si neincomodandu-l pe om, incadrand masina respectiva intre tine si traficul de pe sens opus. Ajunge masina pe straduta laterala cu botu', franezi usor si te repliezi in spatele lui, potentialul pericol fiind deja depasit. Castigi si timp, si protectie. Fara flashuri, claxoane si tras oamenii de maneca, ca nu e frumos si ai parte de reactii nu tocmai placute, de altfel complet justificate.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Ca tot te vad bine documentat in ce priveste legea, flashurile si claxoanele ca sa impingi omul de la spate cum sunt? Sunt LE-GA-LE? Mai invat si eu una-alta.

Creca ai Codul Rutier prins cu soricei de ghidon, este?

Iti multumesc in avans :laugh:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Ca tot te vad bine documentat in ce priveste legea, flashurile si claxoanele ca sa impingi omul de la spate cum sunt? Sunt LE-GA-LE? Mai invat si eu una-alta.

Creca ai Codul Rutier prins cu soricei de ghidon, este?

Iti multumesc in avans :laugh:

Bine ar fi sa inveti cate ceva...

 

In situatiile evitarii unui pericol iminent, flashurile si claxoanele sunt LE-GA-LE...iar boului parvenit care

 

merge nejustificat cu viteza mica sau iti opreste in fata blocandu-ti calea n-ar trebui sa i se caute justificari...

 

Dar poate ca o fi ceva adevar in zicala: cin s-asemana s-aduna....

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vizitator goe 75

Cred ca ai vrut sa spui "de altfel complet" I-LE-GA-LE...

Colegu,asteptam cu nerabdare ca guvernul sa dea o ordonanta prin care interzice populatiei sa mai intre online .Tu o sa te conformezi,noi nu. Happy days.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Astept cu nerabdare sa vad si topicul in care nu o sa fiti prezenti, dar sansele sunt nule! Fwuteti oricare topic il prindeti, pe oricine prindeti. Unii sunt zeii codului rutier, altii ai conducerii preventive, unii sunt agramati dar corecteaza pe altii, unii christosii motocicletelor...plina tara asta de valori frate!

 

On topic. Si o fi dat spartul seama ca esti fata si nu stia cum sa si scoata masculinitatea in evidenta. Mare, mare schema ti a facut. Cioban!

Editat de BMWs1000RR
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Smardoiala ca de obicei.Care e mai tare.

On topic:poate sa faca misto a facut asta.Eu de regula daca vad ca nu inainteaza,ma bag in lateral.Asa fac eu.Bine ca nu o fost ceva mai nasol.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Colegu,asteptam cu nerabdare ca guvernul sa dea o ordonanta prin care interzice populatiei sa mai intre online .Tu o sa te conformezi,noi nu. Happy days.

Asteptati! rebelilor...

 

Vedeti sa nu le treaca prin cap sa dea o ordananta prin care sa va oblige sa ganditi, nu inainte de a intra online,

 

ci inainte de a posta...

Editat de mianmar23
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Sfatul dat de Paulynos e cel corect, din punctul meu de vedere. In 90% din situatii fac intr-un fel sa am o "masca" in momentul unui astfel de viraj, dar trebuie sa fii convinsa ca te-a vazut, ca poate face o intoarcere si se suie pe tine. Acum, n-am fost acolo, dar omul poate n-a oprit nejustificat, poate trecea un pieton, sau un caine, sau a vazut un spiridus. Daca a oprit totusi nejustificat, doar sa-si arate cocoseala, flashurile si claxoanele sunt meritate. La fel, in opinia mea.

Un alt sfat ar fi sa-ti schimbi nick-ul, mult mai melodios ar suna Carlan Raluca. RaluCA CArlan e o nefericita abordare si apropiere a celor doua nume.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Reciteste sfatul lui paulyons, asa ar fi trebuit procedat odata ce ai ajuns in situatia aceea. De obicei stradutele laterale au si treceri de pietoni (in 90% din cazuri puse fix pe colt), eventual unele se intersecteaza cu trotuar si evident ca masina din fata va opri pt a acorda prioritate. Ca poate in cazul tau s-a oprit ca e bizon, asta e altceva, din astia vei intalni o gramada in trafic. Get used to it!

 

Bun, daca din sensul opus vedea o mobra cu acceleratie blana ? Pe tine te vedea in ultima clipa, se speria, trantea fierul pe jos si iti reteza un picior. Passatul pleca linistit, iar tu, cu piciorul amputat, erai vinovata de accident (nu aveai ce cauta de-a latul pe strada).

 

Atlfel pus, veneai tu din sens opus si gaseai in mijlocul strazii fie o mobra, fie alta masina. Daca nu stiai sa franezi sau sa eviti, se lasa cu oase rupte, sau chiar mai rau. Si probabil ar fi fost culmea nesimtirii ca cel pus de-a latul sa dea vina pe Passatul din fata ca nu s-a miscat.

 

Is curios daca faci la fel si cu masina. In fiecare zi intalnesc in trafic din astia care se baga ca orbii dupa cel din fata si raman in mijlocul strazii, iar cand ii claxonezi, fie tot ei sar cu gura, fie daca is femei, stau tzapene la volan cu privirea in fata ca si cand daca nu se uita spre "pericol", acesta nu exista X-(

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Data viitoare astepti sa termine masina manevra ,apoi cand ai cale libera te bagi fara probleme. Aceiasi manevra se foloseste frecvent pe sosele, depasesc cate doi,trei deodata, apoi frane si claxoane la revenirea pe banda

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Din patania povestita de tine bag de seama ca este prima ta categorie pe permis sau pur si simplu nu ai suficienta experinta in trafic (pe doua sau patru roti). Persevereaza si in timp o sa inveti sa nu te pui in astfel de situatii. Toti avem intamplari asemanatoare

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Eu pur si simplu cred ca domnisoara s-a speriat ca nenea cu passatul a incetinit, lucru care poate avea enorm de multe cauze dupa cum s-a mai zis: pietoni, caine, groapa, strada ingusta la un unghi ciudat, murit motoru' ca e viteza prea mica, picat tigara din bot...multe. Pentru toate astea trebuie sa fii pregatit si ca sa faci asta trebuie un pic de atentie, arunci o privire si peste masina sa vezi ce e mai in fata, daca stai cu ochii pironiti in cuiul de remorcare si in stopurile lui ... Absolut nimeni nu opreste in strada neintemeiat, da-amboulea, or fi si exceptii nu zic, dar extrem de putine, inclusiv pentru astia trebuie sa fii pregatit sa reactionezi, sa te astepti.

 

Daca nu incomodezi "bizonul" cu nimic niciodata nu va face asta fara motiv. In schimb daca scapi 3 picaturi in chiloti si te proptesti in butonul de flash si claxon ca a incetinit omul ca sa ia curba cum trebe, eventual si el incomodat la randul lui, lucru normal de altfel, patesti cum ai patit tu domnisoara. Consideri ca nu esti pregatita pentru asemenea manevra? Nu e nici o problema, iti astepti randul fain si frumos. Pretentiile sa se dea lumea la o parte sa treaca printesa cu caleasca sunt... spune tu cum sunt.

 

Spatele fereste fata, intotdeauna, si nu invers. In mod sigur se vor trezi cativa din astia care dorm cu codul rutier sub perna sa ma contrazica, lor le voi spune ca am un amic doctor la Universitar, ba chiar doi, si un proctolog la alt spital, care ii poate ajuta. Macar vor fi multumiti ca s-au tinut batosi si au respectat legea, de pe patul de spital...

Editat de paulynos
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Aproape sa fiu lovita astazi ...

faptul ca passatul a mers incet / oprit e irelevant dpdv al codului rutier. chiar daca ti se pare ciudat, manevra la care te ai angajat (viraj la stanga) o incepi si o termini tu, nu pleci "imediat in spatele passatului" pt ca a plecat el. deoarece se poate intampla exact ce s a intamplat: masina opreste PANA sa intre pe straduta si tu ramai aiurea in drum. teoretic astepti pana nu sunt pietoni care sunt angajati in traversare / masini in fata ta cu aceeasi manevra neterminata. practic toti facem ce ai facut tu, dar ar fi bine sa stim ca legea ne apara doar in cazul acela descris teoretic. restul ne asumam.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Una dintre variante este cea expusa de @paulynos. A doua este cea a lui @claman.

Eu ti-as recomanda sa nu te mai bazezi niciodata pe ceilalti participanti la trafic (daca te pleznea duba, erai vinovata - neacordare de prioritate) si in niciun caz sa nu mai mergi lipita de cel din fata, nici macar daca e sotul tau (si lui i se poate opri motorul sau scurge ulei). Daca o faci, lasa-ti loc sa poti ocoli repede in caz de nevoie.

Succes!

Editat de dexxter
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Mai e si varianta ca soferul sa fi oprit tocmai pentru ca a auzit claxonul si s-o fi gandit ca e ceva pericol iminent si a oprit instantaneu :)) Am mai intalnit de-astia care se blocheaza complet cand le dai preventiv un claxon de atentionare scurt... Cam ca pietonii care traverseaza pe rosu si se blocheaza in mijlocul trecerii cand ii atentionezi cu un claxon in ideea sa grabeasca pasul.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Bine ar fi sa inveti cate ceva...

 

In situatiile evitarii unui pericol iminent, flashurile si claxoanele sunt LE-GA-LE...iar boului parvenit care

 

merge nejustificat cu viteza mica sau iti opreste in fata blocandu-ti calea n-ar trebui sa i se caute justificari...

 

Dar poate ca o fi ceva adevar in zicala: cin s-asemana s-aduna....

 

Mai barosane, habar nu ai despre ce vorbesti, hai sa-ti desenez ca esti tare de cap:

 

- domnisoara s-a incadrat defectuos in virajul la stanga neacordand prioritate dubei care venea pe contrasens -> I-LE-GAL;

- aflandu-se in ilegalitate si pericol iminent, in care singura s-a pus, s-a apucat sa dea flashuri si claxoane enervandu-se pah omul nevinovat din fata ei, nu de acolo venea pericolul ci din dreapta ei -> I-LE-GAL;

 

Momentul in care claxonul este legal este atunci cand esti in LE-GA-LI-TA-TE, adica pe prioritate, si pus in fata unui pericol iminent.

 

S-aude in fund mai frumosule, chiparosule, legiuitorule care esti tu legiuitor?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Mai barosane, habar nu ai despre ce vorbesti, hai sa-ti desenez ca esti tare de cap:

 

- domnisoara s-a incadrat defectuos in virajul la stanga neacordand prioritate dubei care venea pe contrasens -> I-LE-GAL;

- aflandu-se in ilegalitate si pericol iminent, in care singura s-a pus, s-a apucat sa dea flashuri si claxoane enervandu-se pah omul nevinovat din fata ei, nu de acolo venea pericolul ci din dreapta ei -> I-LE-GAL;

 

Momentul in care claxonul este legal este atunci cand esti in LE-GA-LI-TA-TE, adica pe prioritate, si pus in fata unui pericol iminent.

 

S-aude in fund mai frumosule, chiparosule, legiuitorule care esti tu legiuitor?

Ti-a trebuit cam mult dar nu te dezminti...

 

Ai vorbit cumva pe privat cu D-soara ? Ai fost tu in stare sa spui ca avionul nu poate decola pentru ca in enunt se

 

spune ca avionul sta pe o banda, de unde conform comprehensibilitatii mintii tale a rezultat ca avionul nu poate decola, asa ca nu ma

 

mai mira nimic in ceea ce te priveste...si vad ca debitezi tampenii la nesfarsit...

 

De remarcat faptul ca un motociclist adevarat ia apararea unui conservar, in numele adevarului si legalitatii desigur, de care habar n-ai.

 

P.S. Da amici la psihiatrie n- ai ?...

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Ti-a trebuit cam mult dar nu te dezminti...

 

Ai vorbit cumva pe privat cu D-soara ? Ai fost tu in stare sa spui ca avionul nu poate decola pentru ca in enunt se

 

spune ca avionul sta pe o banda, de unde conform comprehensibilitatii mintii tale a rezultat ca avionul nu poate decola, asa ca nu ma

 

mai mira nimic in ceea ce te priveste...si vad ca debitezi tampenii la nesfarsit...

 

De remarcat faptul ca un motociclist adevarat ia apararea unui conservar, in numele adevarului si legalitatii desigur, de care habar n-ai.

 

P.S. Da amici la psihiatrie n- ai ?...

poate in cazul domnișoarei erau legale flasurile si clacsoanele,in cazul in care era lovită de duba era vinovată si sifonata,acum am si eu curiozitatea cum reacționezi in cazul in care te confrunți cu un pericol iminent?pe la 120 kmh mai ai timp si pt flasuri si clacsoane ?

la tară la mine flasurile din spate sunt

» Post actualizat in 17 Jun 2017 17:40

2-3 postari bune pt d-soara de luat aminte si restul doar FLASURI SI CLACSOANE.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...