Admin l.u.v Postat Mai 7, 2019 Admin Share Postat Mai 7, 2019 Salut, Fac o revizie cap coada si am 2 intrebari: - Ici colo am pe cadru mici pete ruginii. Cum le curat si tratez inaintea vopsirii cadrului? - Mai am si niste cleme + suruburi carene care sunt pe dedesubt si sunt expuse la umezeala. Ce fel de vaselina sa folosesc pentru a le unge inainte de montaj? Mersi! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
cercelgeo Postat Mai 8, 2019 Share Postat Mai 8, 2019 Pentru petele de rugina poti folosi Feruginol. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Cataaa Postat Mai 8, 2019 Share Postat Mai 8, 2019 Sau Kelfos! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
The_Sin_Eater Postat Mai 8, 2019 Share Postat Mai 8, 2019 Smirghel fin (1200), Feruginol sau Kelfos, grund care sa ofere protectie anticoroziva (d'asta iti dau eu ca mai am 3/4 dintr-un tub), apoi vopsea si lac. am scris aici: Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ilie.ardeias Postat Mai 8, 2019 Share Postat Mai 8, 2019 (editat) Legat de Kelfos, am folosit acum 4 ani pe sasiul un Mitsubishi Pajero patruns binisor de rugina. Efectele au fost peste asteptari. Acum 3 luni, am mai cumparat un bidon de 0.5l de la Cel.ro pentru cateva mici pete de rugina pe usa de la portbagaj..dar efectul a fost practic aproape inexistent. Am dat de 4 ori..si tot degeaba..se formeaza o pojghita neagra (nu albastra cum ar trebui) care se curata cu unghia. Deci, ori calitatea s-a dus in jos, ori am nimerit eu apa supa chioara de la suprafata ceaunului.. As recomanda un inhibator mai de calitate..de exemplu de la Loctite Editat Mai 8, 2019 de ilie.ardeias Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
The_Sin_Eater Postat Mai 8, 2019 Share Postat Mai 8, 2019 am scris in acelasi timp cu Good. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Admin l.u.v Postat Mai 8, 2019 Autor Admin Share Postat Mai 8, 2019 Perfect, mulțumesc. Pe partea de vaselina rezistenta la șuruburile și clemele expuse? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
The_Sin_Eater Postat Mai 8, 2019 Share Postat Mai 8, 2019 uite aici: ....dar, părerea mea este ca nimic nu tine prea mult, deci ar fi necesara o curatare si reungere a acelor suruburi si cleme cel putin 1 data/sezon, sau mai des daca ai timp si kef. si am mai gasit aici: https://www.emag.ro/vaselina-anti-apa-triax-hydron-2-400g-albastru-trx870406/pd/DMTBJ7BBM/ Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Fiziflash Postat Mai 9, 2019 Share Postat Mai 9, 2019 subscriu cu ce s-a spus mai sus. Ai nevoie sa folosesti un inhibitor de rugina. Vopsesti cadrul electrostatic? Era interesant sa faci si un mic worklog la asa reparatie capitala... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Admin l.u.v Postat Mai 9, 2019 Autor Admin Share Postat Mai 9, 2019 Nu vopsesc cadrul, petele sunt minore. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
fuchsia Postat Mai 9, 2019 Share Postat Mai 9, 2019 La 08.05.2019 la 0:21, l.u.v a spus: - Ici colo am pe cadru mici pete ruginii. Cum le curat si tratez inaintea vopsirii cadrului? Acum 2 ore, l.u.v a spus: Nu vopsesc cadrul, petele sunt minore. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Admin l.u.v Postat Mai 9, 2019 Autor Admin Share Postat Mai 9, 2019 Omul a întrebat dacă vopsesc cadrul electrostatic, adică integral. Nu, rezolv și retușez local acele pete. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
nflt Postat Mai 9, 2019 Share Postat Mai 9, 2019 https://m.emag.ro/spray-izolare-praguri-500-ml-nigrin-74065/pd/DL3WZJBBM/ Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
wawessh Postat Mai 9, 2019 Share Postat Mai 9, 2019 Din experienta mea de la masini vechi. Daca nu sablezi trebuie curatata rugina cat mai bine (mai ales cea care sare de pe metal-uneori degeaba dai cu smirghel sau perie de sarma ca te pacaleste). Dupa ce ai curatat tot ce se poate desprinde ulterior, trebuie sa dai cu un convertizor de rugina. (feruginolul si deruginolul sunt pe baza de acid fosforic si pentru reparatii minore eu nu prea il recomand). Convertizorul de rugina (generic)e pe baza de acid tanic si e in general o substanta albicioasa care in contact cu rugina se face un negru lucios frumos. Eu am avut rezultate bune cu: https://www.hornbach.ro/shop/Grund-protectie-rugina-Maston-gri-200-ml/6005714/produs.html Dupaia trebuie data suprafata cu grund si vopsea. Oricum asta trebuie facuta de un vopsitor ca altfel nu iese frumos fara experienta. Acum depinde si ce si unde vopsesti. Acum am in garaj si FERDAC 1610 si o sa vad ce poate. In general sunt la fel daca sunt pe baza de acid tanic. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
botezu' Postat Decembrie 9, 2019 Share Postat Decembrie 9, 2019 On 09.05.2019 at 11:42, wawessh said: feruginolul si deruginolul sunt pe baza de acid fosforic si pentru reparatii minore eu nu prea il recomand De ce nu recomanzi Feruginol pentru reparatii minore? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
megamotoreta Postat Decembrie 16, 2019 Share Postat Decembrie 16, 2019 Mie mi-a aparut rugina pe cadru la seria de sasiu, la ITp se uita inginerul o ora sa desluseasca seria, noroc ca vin mereu la el si mergem pe incredere. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate