Jump to content

Vehiculele pe 3 roti vor fi interzise in centrul Bucurestiului !


Bogdan Secelean
 Share

Recommended Posts

Salut ! Cititi va rog proiectul de Consiliu General al Capitalei si veti vedea ca vehiculele pe trei roti (adica scutere si motociclete pe 3 roti sau cele cu atas) vor fi interzise in centru (daca au euro 0 , 1 sau 2) si vor trebui sa plateasca vinieta ca sa circule in restul Bucurestiuliui. Daca nu platesc, li se poate aplica amenda de 2.000 lei de catre Politie sau Politia Locala ! Se mai poate schimba ceva AZI pana nu se adopta legea in sedinta Consiliului de joi 24 octombrie. Incercati sa ii rugati pe cei de la MOTO ADN (comment pe pagina lor de FB) sa evite asa ceva, ei au reusit sa excepteze vehiculele pe doua roti de la aplicarea acestei legi. dar nu si cele pe trei, nu stiu de ce a fost scaparea asta la primarie, desi ei au propus ca si vehiculele pe 3 roti sa fie exceptate.

Detalii si proiectul aici https://motoadn.ro/taxa-de-mediu-pentru-accesul-autovehiculelor/?fbclid=IwAR3zjl4_T51FulBYSH1hZZQHomJtQzMIuoB54x3r2KE3EEUFk4NSFztmoFk

si discutia aici

 https://www.facebook.com/motoADN.ro/?__tn__=kC-R&eid=ARAJBenxtwAzWZNm1L0fweyU8WsXAcg_3wIuWSbvlOTFJddWj0Xg1zl_aNyDTOYvdK66Bx45QDS9lWLH&hc_ref=ARTsd8088D08yxL2Q8tZPdiAT4SvSBhSMLaPlSvD_zvWsk54OqyN_qeb5VuqXU1RteU&fref=nf&__xts__[0]=68.ARCot8cpZBmy4AgWxxXuhuZQpsFGqpckksWdDgXG3cc5nH_RqD0l7-CzQikt25xBLyAGU6DhPU5XJ0kARTchZ5H24Y1Bu1S0g4hp80hQrVQDzNzL1bzgLub0Pui3hG0vFJpPG_DqxRUfcJGVYzf427isUX8H16gZLaaLZtTYGQoJ98aGIvbI6KTd4fEiJ8b1hUigB_DduRknwIDAEB8TIXBJ9TMdktERq20GtNOc2mjY0qPN8BEwB_SCA9-7vseRGotb_1B6e26CsOHssbNNYIIuD0shCdobwLsp-CDtCv7iSV2zEoH4-2FlVagiKURo4Gaq3torqrApm8fA45IrocbqI8COibHa2fZL

 

Link to comment
Share on other sites

Cel mai mare impact l-ar avea asupra scuterelor cu 3 roți, alea sunt cele mai multe. Trike-uri și motociclete cu ataș sunt foarte puține și oricum cred că intră ori la vehicule speciale, ori istorice. Mai mult, este o zonă gri acolo, în modul de aplicare. Normele de poluare Euro sunt diferite între autoturisme și motociclete/scutere. 

Link to comment
Share on other sites

in forma actuala , multumita lui MOTO ADN, daca se voteaza maine , da, vehiculele pe 2 roti vor fi exceptate ! ne-a trecut glontul pe la ureche si nu am stiut ...dar nasol cu cele pe trei gen Yamaha Tricity, Piaggio MP3, etc. Chiar si Yamaha Niken , noua minune de stabilitate va trebui sa plateasca vinieta Oxigen , ca are doar Euro 4 :)Cititi proiectul de hotarare aici, e scurt, nu va ia mult si dati un comment daca vreti la pagina de PB Moto ADN, e topic special cu asta acolo, am comentat si eu si i-am rugat sa faca ceva   https://motoadn.ro/taxa-vinieta-oxigen-bucuresti/

Link to comment
Share on other sites

26 minutes ago, Bogdan Secelean said:

ca are doar Euro 4

 

Cum spuneam, normele de poluare Euro nu sunt echivalente între auto și moto. Norma Euro 4 de exemplu se aplică la auto din 2005, la moto fiind norma maximă actuală, aplicată din ianuarie 2016. La auto suntem deja la Euro 6 (din 2014 chiar), pe când la moto, Euro 5 se aplică abia din ianuarie 2020.

 

Mai mult, normele europene pentru moto includ mopedurile și vehiculele pe 3 roți. Deci chiar dacă, prin absurd, s-ar decide taxarea abuzivă a acestor vehicule cu trei roți începând de anul viitor, o eventuală amendă ar fi foarte ușor de atacat și de anulat în justiție.

Link to comment
Share on other sites

stiu, ai dreptate, asta a sustinut si Moto ADn in amendamentele depuse si s-a tinut cont de ele. In schim treaba cu atacatul in justitie nu cred ca e o solutie decat daca ai timp, nervi si bani de pierdut , eu lucrez in domeniu si stiu cum e :) . In momentul de fata discutam la concret. despre cum putem evita taxarea autovehiculelor pe 3 roti, si anume foarte simplu. in proiectul respectiv litera b de la art. 4 spune ca se excepteaza de la aplicarea legii autovehiculele pe doua roti. Asta va trece clar , legea se va adopta si nimeni nu o sa aiba treaba cu autovehiculele pe doua roti. Ideea topicului era ca textul sa sune "pe doua sau trei roti". atata tot. si asta se poate face cum am aratat mai sus, ca in alt fel pare cam tarziu, maine e sedinta Consiliului General al capitalei, adoptarea hotararii respective fiind pe ordinea de zi .

Link to comment
Share on other sites

Acum 16 minute, mircea_simson a spus:

Pe vremea lui Ceausescu in centrele oraselor nu era voie cu moto pe 2 roti pentru a nu incurca circulatia.

Poi vezi ca mai sunt cateva tari comuniste ...daca te arde dorul ...go planet !...dar pana si aia s-au mai desteptat ...

Link to comment
Share on other sites

Acum 3 ore, Bogdan Secelean a spus:

Salut ! Cititi va rog proiectul de Consiliu General al Capitalei si veti vedea ca vehiculele pe trei roti (adica scutere si motociclete pe 3 roti sau cele cu atas) vor fi interzise in centru (daca au euro 0 , 1 sau 2) si vor trebui sa plateasca vinieta ca sa circule in restul Bucurestiuliui. Daca nu platesc, li se poate aplica amenda de 2.000 lei de catre Politie sau Politia Locala ! Se mai poate schimba ceva AZI pana nu se adopta legea in sedinta Consiliului de joi 24 octombrie.

 

In mod normal ar trebui ca notiunea de vehicul in textul legii sa fie cuprins categoriilor stabilite de RAR: http://www.rarom.ro/cs-uploads/categorii_vehicule.pdf

 

Teoretic, scuterele sau motocicletele cu trei roti ar trebui sa fie scutite pt ca nu sunt autoturism, la fel si cele cu atas. 

Link to comment
Share on other sites

Scuze de off dar pana la urma s-a adoptat treaba cu marirea capacitatii la 125 pt categoria B? Ieri am auzit pe cineva care sustinea ca de 2 saptamani a intrat in vigoare dar nu am gasit nimic 🤷🏻‍♂️

On: nasoala treaba cu triciclurile 

Link to comment
Share on other sites

1 oră în urmă, ianachim a spus:

dupa ce ca ZDREANTA a folosit banii publici ca o PROASTA

acum ma mai pune sa i dau altii fara nici o noima

ba ... astia care ati votat o sa va iasa pe nas

Strange bani sa mai dea o rata de 80 mil pentru catedrala prostiri neamului.

Link to comment
Share on other sites

Acum 1 oră, Aion2014 a spus:

Scuze de off dar pana la urma s-a adoptat treaba cu marirea capacitatii la 125 pt categoria B?

 

Din ce am mai citit prin alte parti se pare ca fost adoptata tacit de deputati dar mai trebuie sa treaca de senat.

Link to comment
Share on other sites

Acum 1 oră, Aion2014 a spus:

nasoala treaba cu triciclurile

Chiar imbecila as spune.

Oau, au o roata in plus, asa , si?

Latime tot 60-80cm au, cat o moto. 

Da au o roata in plus.

 

Alea can-am...acolo alea ocupa loc cat o masina, n-ai ce spune. Incurca traficul .. Dar scutere pe 3roti, LOL nu il incurca.

Link to comment
Share on other sites

Acum 9 ore, Bogdan Secelean a spus:

Salut ! Cititi va rog proiectul de Consiliu General al Capitalei si veti vedea ca vehiculele pe trei roti (adica scutere si motociclete pe 3 roti sau cele cu atas) vor fi interzise in centru (daca au euro 0 , 1 sau 2) si vor trebui sa plateasca vinieta ca sa circule in restul Bucurestiuliui.

Ce legatura are titlul cu continutul? Clickbait sau nu esti in stare sa intelegi ce scrii?

 

Ce e aia Euro 0, o noua norma care se aplica din 2050?

Link to comment
Share on other sites

Cam e click bait, nu vor fi interzise, vor trebui sa dea niste iepurasi

 

🐇.             🐇🐇.       🐇    

🐇.           🐇.     🐇.   🐇

🐇.           🐇.      🐇🐇

🐇.           🐇.      🐇🐇

🐇🐇🐇.     🐇🐇.     🐇🐇🐇

 

Edited by frigider
Link to comment
Share on other sites

Acum 10 ore, AdrianB1 a spus:

Ce legatura are titlul cu continutul? Clickbait sau nu esti in stare sa intelegi ce scrii?

 

Ce e aia Euro 0, o noua norma care se aplica din 2050?

mea culpa, voiam sa zic non -euro :)  E chiar pe bune treaba, ai citit proiectul ? te uiti la stiri ?  si daca nu era asociatia Moto ADN si altii pe care ii intereseaza drepturile motociclistilor, fii sigur ca plateai si tu vinieta ca sa mergi prin Bucuresti cu Fazerul tau, ca nu cred ca ai Euro 5 la ea :) sau daca nu o faceai, sa fii nevoit sa dovedesti in instanta in care ai fi contestat amenda de 2000 lei ca Euro 3 de la motociclete e echivalent cu Euro 5 de la masini. Dar ma rog, e mai usor sa iei la misto pe forum decat sa te implici impotriva unor masuri abuzive  sau scapari ale autoritatilor. Si apoi sa fii nevoit incalci legea , pe care statea in puterea ta sa eviti sa se adopte doar cu putina implicare . Hai sa lasam astea si sa vedem ce se voteaza azi, cei de la Moto ADN au promis ca vor fi la sedinta ca sa se asigure ca motocicletele si scuterele din categoriile L1 e- L-5 e vor fi exceptate de la prevederile acestei hotarari.

Edited by Bogdan Secelean
Link to comment
Share on other sites

Cred ca mai ok pentru inceput era sa puna:(sau asa e deja?)

  • EUR0,1,2- interzis centru si taxa pentru restul capitalei;
  • EUR3,4- taxa pe centru, liber in rest;
  • EUR5,6-liber peste tot

Sincer nu stiu de ce nu se face diferentierea si intre benzina si motorina. Eu merg in oras cu bicicleta de multe ori si ma dispera astia cu motorina lor si dpf off.  Dupa benzinare pot sa merg linistit, dar cand dau de un sir de diesel trebuie sa imi tin respiratia.

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Acum 3 ore, frigider a spus:

Cam e click bait, nu vor fi interzise, vor trebui sa dea niste iepurasi

 

🐇.             🐇🐇.       🐇    

🐇.           🐇.     🐇.   🐇

🐇.           🐇.      🐇🐇

🐇.           🐇.      🐇🐇

🐇🐇🐇.     🐇🐇.     🐇🐇🐇

 

eu inteleg din textul proiectului ca daca toate autovehiculele non -euro, euro 1 si 2 vor fi interzise in zona centrala, cu exceptia celor pe doua roti , asta inseamna ca cele pe trei roti din categoriile astea de poluare vor fi interzise de luni pana vineri intre orele 7 si 22. Nu cred ca o motocicleta cu atas sau un scuter pe trei roti cu non-euro ar putea scapa de prevederea asta. Poate cele  de la  Euro 1 in sus, daca dovedesc ca e echivalentul lui Euro 3 in sus de la masini. Iepurasii s-ar da la non-euro ca sa circuli in exteriorul perimetrului  ZACA (Zona de Actiune pentru Calitatea Aerului).  Nu e cazul de click bait, am si alte treburi decat sa stau pe aici, voiam sa atrag atentia asupra unor greseli sau discriminari din proiect . Si ca e foarte usor sa avem probleme daca nu suntem atenti la timp cu ce vor sa impuna autoritatile  :) Hai ca stiti mai bine cum e, daca nu e presiune din partea oamenilor si a celor vizati de masuri, cei de sus isi fac de cap pt ca au interesul sa scoata bani pt buget sau sa adopte legi pt interesul propriu

Edited by Bogdan Secelean
Link to comment
Share on other sites

Acum 4 ore, Bogdan Secelean a spus:

eu inteleg din textul proiectului ca daca toate autovehiculele non -euro, euro 1 si 2 vor fi interzise in zona centrala, cu exceptia celor pe doua roti , asta inseamna ca cele pe trei roti din categoriile astea de poluare vor fi interzise de luni pana vineri intre orele 7 si 22. Nu cred ca o motocicleta cu atas sau un scuter pe trei roti cu non-euro ar putea scapa de prevederea asta. Poate cele  de la  Euro 1 in sus, daca dovedesc ca e echivalentul lui Euro 3 in sus de la masini. Iepurasii s-ar da la non-euro ca sa circuli in exteriorul perimetrului  ZACA (Zona de Actiune pentru Calitatea Aerului).  Nu e cazul de click bait, am si alte treburi decat sa stau pe aici, voiam sa atrag atentia asupra unor greseli sau discriminari din proiect . Si ca e foarte usor sa avem probleme daca nu suntem atenti la timp cu ce vor sa impuna autoritatile  :) Hai ca stiti mai bine cum e, daca nu e presiune din partea oamenilor si a celor vizati de masuri, cei de sus isi fac de cap pt ca au interesul sa scoata bani pt buget sau sa adopte legi pt interesul propriu

scuze, greseala mea :D

 

visul meu e sa plec din groapa asta de gunoi, de-asta nu mai urmaresc tv, siteuri de stiri etc plm csf ncsf.

Link to comment
Share on other sites

S-a rezolvat, oameni buni ! Nicio motocicleta sau scuter indiferent de numarul de roti nu va plati nico taxa sau nu va fi interzisa in Bucuresti ! Asta arata ca se poate cu implicare si preocupare pentru noi .Hai sa fim uniti in continuare :)  Multumim Asociatia Moto ADN ! Detalii aici 

 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...