Doctor X Postat Mai 13, 2011 Share Postat Mai 13, 2011 Observ ca numarul celor ce cred in Dumnezeu incepe sa depaseasca pe cel al ateilor. Lucru imbucurator! De ce? Simplu, pentru ca exista inca oameni destui care au preocupari sufletesti, inalte. Si asta nu se datoreaza atat fricii de moarte ori altor motive invocate pe aici, ci in principal constientizarii de sine, a trairii si a existentei adevarate... Agnosticii sunt de asemenea in opinia mea mai apropiati credintei, intrucat ei nu neaga existenta divinitatii, cat sustin ca este cu neputinta de a cuprinde cu mintea o asemenea existenta, lucru in parte foarte adevarat. Bravo, Endo. Ai observat bine. Ma uitai la stiri si vazui ce "preocupari sufletesti, inalte", nu din cauza fricii de moarte, ci doar a fricii de boala cauzatoare de moarte, au cei care cred in al de sus: http://www.mediafax.ro/social/credinciosii-s-au-imbulzit-la-sfintirea-bisericii-adormirea-maicii-domnului-din-vatra-luminoasa-oficiata-de-pf-daniel-8246183 Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
BQGDDAN Postat Mai 13, 2011 Share Postat Mai 13, 2011 Nu mai moare topicul asta ? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Cesar Postat Mai 13, 2011 Share Postat Mai 13, 2011 Tu chiar ai crezut postul ala a lui cesar cu calugaru cu leptocu si cu pricochi? Cesar isi bate joc de noi toti.. face el pe credinciosu, dar rade de se strica presupun.. E pe bune, chiar asa a fost. A fost legat de sensul discutiei pe care am purtat-o - despre libertatea fiintei umane. Sa fac pe credinciosu.... ma, sunt un pacatos vai de capul meu. Nu, din nefericire nu e nimic de ras Dar mai intru din cand in cand sa incerc sa va mai feresc sa-L vorbiti de rau pe Bunul Dumnezeu. Eh... viata e complexa si plina de aspecte. Cine crede ca se trage din maimuta are dreptate. Este valabil pentru cel care crede asta. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
BQGDDAN Postat Mai 13, 2011 Share Postat Mai 13, 2011 E pe bune, chiar asa a fost. A fost legat de sensul discutiei pe care am purtat-o - despre libertatea fiintei umane. Sa fac pe credinciosu.... ma, sunt un pacatos vai de capul meu. Nu, din nefericire nu e nimic de ras Dar mai intru din cand in cand sa incerc sa va mai feresc sa-L vorbiti de rau pe Bunul Dumnezeu. Eh... viata e complexa si plina de aspecte. Cine crede ca se trage din maimuta are dreptate. Este valabil pentru cel care crede asta. Ateii, macar daca si-ar tine gura ... Dar ei trebuie sa manance de cacao ... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Louis Cyphre Postat Mai 13, 2011 Share Postat Mai 13, 2011 Amice, faptul ca esti credincios vad ca iti ofera si minunata, imuabila posibilitate de a vorbi ca un retardat. Chipiton withy the good work. Sa ma cert cu tine ar fi ca atunci cand m-as certa cu un caine. Cam acelasi nivel de intelegere. Hai, pa! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
jenifer Postat Mai 13, 2011 Share Postat Mai 13, 2011 Uat? Ma uimesti pe zi ce trece cu inteligenta ta. Eu chiar simt ca tu esti o primata, adica nu simt eu, se simte in general. Eu nu pot sa cred ca am discutii despre dubii despre evolutia omului in anul 2011 la varsta de 33 de ani. Adica frate, mai glumim, ne prostim, dar cat de prosti sunt unii sa nege evidentul? PENIBIL. PROSTIA CAT CASA in JUR. Deci cine neaga teoria evolutionista pur si simplu e IMBECIL. ba manca-v-as gura, da ce ne facem prosti unii pa altii?/??voi astia , ateii lu peste faceti prosti pa baietii astia care cred in Dumnezeu....pe cand eu, sau nu numai eu , ci si petre tutea , va vad , va vedem prosti pe voi , astia ateii....ateii lu peste .....care o fi adevaru?ca doar adevaru n-o fi ceva detinut de un moldovean din galati , plecat la munca in cehia sau de louis cyphre de la sibiu, sau alti papitoi d'astia...sictir! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
vrajitorul din oz Postat Mai 13, 2011 Share Postat Mai 13, 2011 Credinciosii sint foarte umili si sereni, observ. Vorna aia, preocupatari inaltatoare, d-ale spiritului, d-astea. Ba, sa nu faceti dreacu infarct de la nervii care vi-i faceti sa dati ochii cu belzebuth inainte de vreme. Ca hei, macar ateii nu stiu mai bine de atit, dar voi meritati iadul cu virf si indesat. Miroase a barbeque pe aici hahaha.... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Louis Cyphre Postat Mai 13, 2011 Share Postat Mai 13, 2011 Hai ca incepe sa devina interesant. Mestere, tu macar ai idee ce inseamna un papitoi? Nu cred ca se imbraca in piele, poarta manusi si bocanci. Daca da, asta e, sunt papitoi. Si, ca sa purtam o discutie valabila, va rog sa incercati sa mentineti stacheta peste nivelul de jigniri gratuite. Va desconsidera in primul rand ca oameni, abea apoi ca si crestini. Stiu ca pentru unii dintre voi este mai greu, chiar imposibil, dar, aveti totusi optiunea de citi doar, fara sa va manifestati in scris. Ca orice dubii dispar cand trantiti falangele pe tastatura, in marea majoritate. Partea proasta este ca, in timp, credinta, oricum desueta, va deveni un anacronism, asa cum, personal, o consider. Si nu va mai dura foarte mult. Si atunci ce o sa faceti? Dispareti iar prin subterane si zgariati pesti pe pereti, ca semn de recunoastere? PS Nu inteleg relevanta faptului ca sunt din Sibiu. Poate ma lamuresti tu. Dar - poate, ti-a zis tie preotul si prietenul tau apropiat, Tutea, care, intre noi fie vorba, a fost ateu pana cu cativa ani inaintea mortii, ca numai la tine in sat sunt oameni inteligenti. Asa o fi. Probabil tu te-ai stabilit acolo la o varsta matura.. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Bebiku Postat Mai 13, 2011 Share Postat Mai 13, 2011 Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
zaelu Postat Mai 13, 2011 Share Postat Mai 13, 2011 Hirtz ca am mai imbogatit "lista" oleaca... Mane... da' ce e asa mare scofala cu evolutionismu asta de e asa mare bau bau de fug credinciosii de el ca dracu de tamaie? Frate... Cititi oelaca geneza aia... macar oleaca. Chiar credeti ca aia este o descriere "stiintifica" a felului in care a facut mnezo lumea? Hai sa zicem ca a facut mnezo lumea... fie... de dragu discutiei. Bon... zice god sa faca lumea... cum o face? O face si lumea incepe sa putrezeasca? Chiar nu se vede ca lumea se transforma continuu? chiar nu se vede ca asta e lumea... TRANSFORMARE? Apai daca lumea se transforma... asta inseamna variatie... Vi se pare normal ca un animal sa creasca si sa imbatrineasca (uitati-va in oglinda), sa putrezeasca dupa ce moare... dar alte transformari NU! E interzis. Chiar credeti ca mnezo are sfircuri? Este ca e "metaforica geneza"? Ne-a creat dupa chipul si asemanarea lui... dar... nu chiar ad literam... putem presupune ca nu are sfircuri la fel de nefolositoare ca cele ale barbatului nu? Ca doar nu or fi de fapt "lasere Jedi" in rai sa fim seriosi. Bon... Hai sa stabilim ca mnezo a facut lumea... dar nu chiar ca handicapatii si sa zicem ca a suflat si a dres exact cum ar face omu. Putem presupune ca a avut o metoda prin care a creat-o. OK? Bon... daca a creeat-o... si observam ca totul se transforma in lumea asta... nu e lesne sa presupunem ca... A LUAT TRANSFORMAREA IN CALCUL??? Ca doar e mnezo nu? Acu... ce observam noi... asa cu ochiu liber: 1. Animalele (si omu) seamna teribil de mult in felul in care "masinaria" e facuta nu? cum zic "creationistii" cu "intelligent design"... Common design... cmon designer. OK? Mnezo e designerul... si a facut ca lucrurile sa semene. ca e mai economic. -Embrionii cresc cam la fel pe o buna perioada de vreme... i-am pozat facind asta -Codurile genetice si ADNurile insele seamana in proportie colosala (ceva in gen 95% acelasi intre noi si maimute) -Semanam da-o dreq rau de tot cu maimutele... ba gind ne certam de multe ori sintem fix maimute... a fost azi "Senatorul melcilor" la TV... erau niste scene acolo tipice de monkeys. Bon... nu e greu sa ridicam o sprinceana asa... nedumerita vizavi de asemanarile astea... dar zicem... COMMON DESIGNER ok? mnezo... mare si jmecher. Da' zicem pentru inceput... coincidenta... Apoi... 2. Vedem ca pe vremea lu Eva nu existau pechinzi si mai stiu eu ce pisici flocoase sau porumbei ciudati... cum vedem? Pai i-am creat noi dreq... Cum? Simplu... Prin selectie artificiala... De fiecare data cind natura se transforma nistel si niste caini sau niste pisici manifestau o chestie care ni se parea noua interesanta sau folositoare... ii puneam sa se foota intre ei de ii gasea dracii astfel incit sa producem o noua rasa. Ce e asta? Inmultire cu Variatie supusa Selectiei artificiale. La fel facem si cum mobrele si ideile despre ele... Cind s-a inventat mobra prima oara dracu stia cum o sa arate mobra lu Rossi... dar prin multe idei care au creat variatie nevoia de viteza, manevrabilitte etc a SELCTAT incet caracteristicile care ii erau folositoare... asa... incet incet din mina nevazuta a inginerului comun alcatuit din miile de ingineri si inventatori in domeniul moto si nu numai... s-a slefuit mobra lu Rossi... la fel ca David care era in piatra si astepta sa fie scos la iveala de sculele potrivite. Pai Daca mnezo vorbeste in biblia aia metaforic. Daca vedem cum putem noi modifica rase de animale intregi prin variatie si selectie Daca vedem asemanarea izbitoare intre noi si maimute in special dar... cum s-a mai zis... avem asemanari la nivel de cod genetic nu cu tzintarii... cu virusii frate Nu e la mintea cocosului sa deducem MNEZO A CREAT LUMEA SI A LASAT_O SA SE TRANSFORME SI SA EVOLUEZE DUPA NISTE SCHEME EVOLUTIONISTE? Nu e la mintea cocosului sa conchidem ca impresia nostra initiala ca mnezo vorbea pe bune in geneza era incorecta si ca de fapt mnezo daca lucreaza lucreaza cu evolutionismu si in geneza doar vorbea metaforic pentru niste oieri imbecili? Cit de orbi putem fi? Cine spune ca evolutionismul este "mort" este la fel de demn de mila ca talibanii care zbiara ca mecca e centru universului. Ba mai mult... se poate observa ca totul nu e decit o ambitie copilareasca din moment ce de fiecare data cind vine vorba de asta intra in crize comitiale zbierind agresiv la inchiderea discutiei... mers la biserica si platit acatiste anti "atei" etc.... Frate... evolutionismul nu numai ca nu e mort, E PESTE TOT. Se cheama acum 'evolutionism generalizat'. E aplicat (APLICAT, adica nu pe tabla la scoala ci in produse finite pe care le folosim toti) la scara universala. De fiecare data cind exista o "problema" de rezolvat... algoritmii evolutionisti au cele mai bune rezultate... si asta dovedeste ca evolutionismul nu e treaba de sansa.. ca a stat mnezo titiindu-i kuru ca poate are sansa sa iasa omu din namol... odata pusa treaba in miscare... omul iese din namol... la sigur. Daca mnezo exista... el stia treaba asta si ride cu fundu de aia care neaga asta. Insistenta asta cu povestea cu omu se trage din maimutza (in 2011 for fuck sake) este penibila de-a dreptu. Ba nene... aia a fost o gluma de la bun inceput... what the hell??? Evolutionismul de acum este colosal fata de ideea incipienta a lui Darwin... dar se poate spune ca ideea de baza el a publicat-o primu. Si zic a publicat-o pentru ca a fost la intrecere cu inca unu din vremea lui care ajunsese la aceleasi concluzii. Eu nu simt... e rationez ca Darwin a avut cea mai tare idee de pina acum. Este ideea cu care in sfirsit intelegem lumea. O idee mareata de acelasi calibru s-a nascut de ceva vreme dar inca creste in legatura cu "retelele". Terminati cu habotnicia asta cu: "mi-a zis bunica ca ia zis poapa ca nu ne tragem din maimutza, moarte lu Darwin!" Aveti oleaca de rabdare si cititi nu ca sa "demontati", trivializati si batjocoriti o carte de evolutionism ca sa vedeti cu ce se maninca defapt ca ce ati inteles pina acum e de risu curcilor. ete, vedeti macar atit: http://www.youtube.com/watch?v=CM-FSUo-HDM Daca dumnezeu a creat lumea a creat-o prin evolutionism... acu... partea a doua e de ce avem nevoie pina la urma de acel dumnezeu... care ba are barba... ba e nevos... ba e o energie... ba e ordinea... ba e blind... ???????? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
pisica matache Postat Mai 14, 2011 Share Postat Mai 14, 2011 Hirtz ca am mai imbogatit "lista" oleaca... Mane... da' ce e asa mare scofala cu evolutionismu asta de e asa mare bau bau de fug credinciosii de el ca dracu de tamaie? Frate... Cititi oelaca geneza aia... macar oleaca. Chiar credeti ca aia este o descriere "stiintifica" a felului in care a facut mnezo lumea? Hai sa zicem ca a facut mnezo lumea... fie... de dragu discutiei. Bon... zice god sa faca lumea... cum o face? O face si lumea incepe sa putrezeasca? Chiar nu se vede ca lumea se transforma continuu? chiar nu se vede ca asta e lumea... TRANSFORMARE? Apai daca lumea se transforma... asta inseamna variatie... Vi se pare normal ca un animal sa creasca si sa imbatrineasca (uitati-va in oglinda), sa putrezeasca dupa ce moare... dar alte transformari NU! E interzis. Chiar credeti ca mnezo are sfircuri? Este ca e "metaforica geneza"? Ne-a creat dupa chipul si asemanarea lui... dar... nu chiar ad literam... putem presupune ca nu are sfircuri la fel de nefolositoare ca cele ale barbatului nu? Ca doar nu or fi de fapt "lasere Jedi" in rai sa fim seriosi. Bon... Hai sa stabilim ca mnezo a facut lumea... dar nu chiar ca handicapatii si sa zicem ca a suflat si a dres exact cum ar face omu. Putem presupune ca a avut o metoda prin care a creat-o. OK? Bon... daca a creeat-o... si observam ca totul se transforma in lumea asta... nu e lesne sa presupunem ca... A LUAT TRANSFORMAREA IN CALCUL??? Ca doar e mnezo nu? Acu... ce observam noi... asa cu ochiu liber: 1. Animalele (si omu) seamna teribil de mult in felul in care "masinaria" e facuta nu? cum zic "creationistii" cu "intelligent design"... Common design... cmon designer. OK? Mnezo e designerul... si a facut ca lucrurile sa semene. ca e mai economic. -Embrionii cresc cam la fel pe o buna perioada de vreme... i-am pozat facind asta -Codurile genetice si ADNurile insele seamana in proportie colosala (ceva in gen 95% acelasi intre noi si maimute) -Semanam da-o dreq rau de tot cu maimutele... ba gind ne certam de multe ori sintem fix maimute... a fost azi "Senatorul melcilor" la TV... erau niste scene acolo tipice de monkeys. Bon... nu e greu sa ridicam o sprinceana asa... nedumerita vizavi de asemanarile astea... dar zicem... COMMON DESIGNER ok? mnezo... mare si jmecher. Da' zicem pentru inceput... coincidenta... Apoi... 2. Vedem ca pe vremea lu Eva nu existau pechinzi si mai stiu eu ce pisici flocoase sau porumbei ciudati... cum vedem? Pai i-am creat noi dreq... Cum? Simplu... Prin selectie artificiala... De fiecare data cind natura se transforma nistel si niste caini sau niste pisici manifestau o chestie care ni se parea noua interesanta sau folositoare... ii puneam sa se foota intre ei de ii gasea dracii astfel incit sa producem o noua rasa. Ce e asta? Inmultire cu Variatie supusa Selectiei artificiale. La fel facem si cum mobrele si ideile despre ele... Cind s-a inventat mobra prima oara dracu stia cum o sa arate mobra lu Rossi... dar prin multe idei care au creat variatie nevoia de viteza, manevrabilitte etc a SELCTAT incet caracteristicile care ii erau folositoare... asa... incet incet din mina nevazuta a inginerului comun alcatuit din miile de ingineri si inventatori in domeniul moto si nu numai... s-a slefuit mobra lu Rossi... la fel ca David care era in piatra si astepta sa fie scos la iveala de sculele potrivite. Pai Daca mnezo vorbeste in biblia aia metaforic. Daca vedem cum putem noi modifica rase de animale intregi prin variatie si selectie Daca vedem asemanarea izbitoare intre noi si maimute in special dar... cum s-a mai zis... avem asemanari la nivel de cod genetic nu cu tzintarii... cu virusii frate Nu e la mintea cocosului sa deducem MNEZO A CREAT LUMEA SI A LASAT_O SA SE TRANSFORME SI SA EVOLUEZE DUPA NISTE SCHEME EVOLUTIONISTE? Nu e la mintea cocosului sa conchidem ca impresia nostra initiala ca mnezo vorbea pe bune in geneza era incorecta si ca de fapt mnezo daca lucreaza lucreaza cu evolutionismu si in geneza doar vorbea metaforic pentru niste oieri imbecili? Cit de orbi putem fi? Cine spune ca evolutionismul este "mort" este la fel de demn de mila ca talibanii care zbiara ca mecca e centru universului. Ba mai mult... se poate observa ca totul nu e decit o ambitie copilareasca din moment ce de fiecare data cind vine vorba de asta intra in crize comitiale zbierind agresiv la inchiderea discutiei... mers la biserica si platit acatiste anti "atei" etc.... Frate... evolutionismul nu numai ca nu e mort, E PESTE TOT. Se cheama acum 'evolutionism generalizat'. E aplicat (APLICAT, adica nu pe tabla la scoala ci in produse finite pe care le folosim toti) la scara universala. De fiecare data cind exista o "problema" de rezolvat... algoritmii evolutionisti au cele mai bune rezultate... si asta dovedeste ca evolutionismul nu e treaba de sansa.. ca a stat mnezo titiindu-i kuru ca poate are sansa sa iasa omu din namol... odata pusa treaba in miscare... omul iese din namol... la sigur. Daca mnezo exista... el stia treaba asta si ride cu fundu de aia care neaga asta. Insistenta asta cu povestea cu omu se trage din maimutza (in 2011 for fuck sake) este penibila de-a dreptu. Ba nene... aia a fost o gluma de la bun inceput... what the hell??? Evolutionismul de acum este colosal fata de ideea incipienta a lui Darwin... dar se poate spune ca ideea de baza el a publicat-o primu. Si zic a publicat-o pentru ca a fost la intrecere cu inca unu din vremea lui care ajunsese la aceleasi concluzii. Eu nu simt... e rationez ca Darwin a avut cea mai tare idee de pina acum. Este ideea cu care in sfirsit intelegem lumea. O idee mareata de acelasi calibru s-a nascut de ceva vreme dar inca creste in legatura cu "retelele". Terminati cu habotnicia asta cu: "mi-a zis bunica ca ia zis poapa ca nu ne tragem din maimutza, moarte lu Darwin!" Aveti oleaca de rabdare si cititi nu ca sa "demontati", trivializati si batjocoriti o carte de evolutionism ca sa vedeti cu ce se maninca defapt ca ce ati inteles pina acum e de risu curcilor. ete, vedeti macar atit: http://www.youtube.com/watch?v=CM-FSUo-HDM Daca dumnezeu a creat lumea a creat-o prin evolutionism... acu... partea a doua e de ce avem nevoie pina la urma de acel dumnezeu... care ba are barba... ba e nevos... ba e o energie... ba e ordinea... ba e blind... ???????? Observ cu surprindere ca te poti cobori ,cand vrei si la nivelul prostovanilor,adica la nivelul meu,ca sa nu generalizez.. Ca sa fii si tu putin surprins,o sa-ti marturisesc ca in mare parte sunt de acord cu cele scrise..(desi stiu ca parerea mea e irelevanta) Da,Geneza pare o poveste pentru copii,putin probabil ca Dumnezeu sa fi procedat asa,pare exact cum spui,o metafora pt oieri imbecili... Da, se observa prea multe asemanari intre noi oamenii si alte dobitoace...care poate nu s-a vrut a fi intamplatoare... Reticenta mea ca si crestin ,ca m-as putea trage din maimuta,ascunde poate altceva...neputinta de a intelege sansa pe care o are omul ,dar nu o are maimuta...aceea de a evolua spiritual Eu cred ca nu e intamplatoare asemanarile dintre diverse religii,toate avand in comun tocmai inaltarea spirituala a individului.. Daca cineva o sa vina cu argumente de gen tata Floarea,preoti betivi si poponari,este doar rau intentionat..,atata timp cat au existat si exista crestini ,care ca si oameni nu lasa loc de comentarii. Usurinta cu care un crestin tinde sa nege evolutionismul,e comparabila cu usurinta ateilor cu care acestia neaga Divinitatea..dar cred eu,nu la fel de grava. Si daca tot se discuta de Biblie,poate ar bine sa ne limitam la Noul Testament,dintr-un simplu motiv...dupa parerea mea,nu e adresat oierilor imbecili... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Louis Cyphre Postat Mai 14, 2011 Share Postat Mai 14, 2011 Daca tu crezi ca religia are ceva cu inaltarea spirituala a individului, esti intr-o mare eroare. Religia este doar un instrument de imbecilizare si manipulare a masei. Si ai dreptate, nu se adreseaza oierilor. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Ancalagon Postat Mai 14, 2011 Share Postat Mai 14, 2011 Oare Cesar chiar citeste postarile sau e o drona cu raspunsuri automate? Discutia despre evolutionism a fost redeschisa recent datorita faptului ca americanii si-au aplicat in sfarsit constitutia si au "interzis interdictia" ca acesta sa fie predat in scoli. Reactia comunitatii religioase la secularizarea invatamantului in scolile publice a fost imediata - evolutionismul a fost atacat de toate publicatiile religioase, a aparut "inteligent design"-ul, copt de niste asa-zisi savanti "cre(s)tini" pe care, ulterior, in numele "audiatur et altera pars", bigotii au cerut sa fie predat la orele de biologie ca un alt punct de vedere in paralel cu teoria darwinista. A fost un proces public super-mediatizat si dezbatut - de, USA, oameni cu mult timp si cu nivel de trai corespunzator pentru asta - care s-a incheiat cu 1:0 pentru tabara oamenilor rationali - inteligent design-ul a fost demascat ca o scamatoria sofista cu care religiosii au incercat sa recupereze o parte din terenul ideologic pierdut si pentru ca legea americana nu mai da voie sa fie prezentate in invatamantul public decat lucruri verificate riguros stiintific - si va pot garanta ca sunt criterii foarte drastice pentru asta, sunt in stare sa te dea afara din facultate daca nu precizezi in bibliografie de unde provine un banal motto - nu a fost permisa predarea sa. Corect. Stiinta de nivelul revistei Turnul de veghe sau TV Trinitas nu are ce sa caute intr-un invatamant serios. Si pentru ca presiunea bisericii se exercita mai nou prin lobby-uri politice - politicieni "favorabili", ONG-uri cu scopuri retrograde, propaganda mass-media - putem spune fara probleme ca principiul invatamantului apolitic este incalcat, nu libertatea de opinie; cata nesimtire, dupa ce Inchizitia a pus pumnul in gura la generatii intregi timp de sute de ani sa vii acum sa te plangi ca se incalca libertatea de exprimare si copiii nu afla si parerea bisericii asupra evolutiei. No shit? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
zaelu Postat Mai 14, 2011 Share Postat Mai 14, 2011 ... Reticenta mea ca si crestin ,ca m-as putea trage din maimuta,ascunde poate altceva...neputinta de a intelege sansa pe care o are omul ,dar nu o are maimuta...aceea de a evolua spiritual Eu cred ca nu e intamplatoare asemanarile dintre diverse religii,toate avand in comun tocmai inaltarea spirituala a individului.. ..; Si daca tot se discuta de Biblie,poate ar bine sa ne limitam la Noul Testament,dintr-un simplu motiv...dupa parerea mea,nu e adresat oierilor imbecili... Vezi tu... noi oameni sintem capabili de cele mai frumoase vise. De la iubiri inaltatoare la lumi perfecte. Dar... faptul ca un vis este minunat nu il face neaparat real. Evolutionismul este de fapt usor de inteles/observat de catre oricine acorda putin timp pentru a pricepe. Evolutionismul in prima etapa... nu contravine religiei de nici un soi. dumnezeu ramine in picioare... evolutionismul fiind doar unealta prin care a lucrat si lucreaza in continuare. Nu este o contradictie ci doar o corectie faptul ca evolutionismul, practic, lasa sa se priceapa clar ca lumea o fi fost facuta in "6 zile"... dar mnezo dupa ziua a 7 a continuat... asa cum toti continuam. Evolutia spirituala a omului... aici e o mare discutie... putem totusi observa 2 lucruri. Faptul ca .,.,., colosala majoritate a oamenilor daca li se ia apa calda si aifonu redevin primate cu colti... li se vede dantura la fiecare rinjet sinistru chiar si in mici polemici . De fapt "spiritul" uman nu e nici pe departe asa de greu de coborit in originea lui animalica. Apoi... odata ce intelegi ce inseamna acel termen... "meme"... pricepi cum e capabila o specie ca in 100 000 de ani sa aibe o evolutie ca a omului. Animalele mishuna pe pamint de citeva miliarde de ani... a venit omul si in 100 000 de ani le-a dat mucul... la fel... in nici 200 de ani omul modern a sters pe jos cu omul antic in toate domeniile. Exista conditii care accelereaza dezvoltarea unui lucru in mode surprinzator... gen drojdia pusa in coca care o umfla abrupt de x ori fata de volumul initial. Cauta pe youtube "the most important video" ca sa vezi despre ce e vorba, in alt domeniu decit cel religios dar implicatiile vor fi evidente. Sansa pe care crezi ca o are omul fata de maimuta... este, din punctul meu de vedere, destul de eronat inteleasa... fiind mai mult wishful-thinking. Noi oamenii punem deseori carul inaintea boilor... uneori merge... gen... Lamborghini . Dar alteori dam chix... gen cind credem ca batul din departare este sarpe... etc. La fel de nesurprinzator ca zeii seamana e si ca limbile oamenilor seamana... toate au cuvinte... toate au o sintaxa o gramatica etc etc. Sursa e comuna... Apoi... poate ar trebui sa citesti ceva gen "Istoria Religiilor" de Eliade sa vezi si diferentele dintre religii... unele colosale. De exemplu diferentele dintre Crestinism si Buddhism... ca sa nu dau exemplu de vreo religie din care au mai ramas 5 insi. La fel... asemanarile... ar trebui sa se analizeze si motivele pentru care Crestinismul (tot ca exemplu) seamana cum seamana cu religia vechilor faraoni... din Egiptul antic. Oare ce spun lucrurile astea? Stai tu si gindeste-te... de ce cind e vorba de analizat "sursa" religiei crestine... multi au tendinta sa spuna asta... "sa nu mai discutam de vechiul testament". Ca si cum le-ar fi rusine cu el. Nu e vorba lu mnezo? Nu e lipit in fata noului testament. Il scoatem sau nu? Nu il scoatem nu e asa? Ca ar fi un precedent periculos... Vezi tu... religia... este ca un animal gigantic... nu moare de la o singura sageata... dar cind vin mii de sageti... e coplesit si isi da buhul. Solutia religiosilor este sa faca dodging intre sageti... de fiecare data cind stabilesti o eroare in sistemul religios... ea este uitata "magic" 2 mutari mai tirziu. Dar, odata ce incepi sa tii minte erorile din sistemul religios... soarta ii este pecetluita... asa am devenit eu ateu... stiu sigur ca functioneaza. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Altair Postat Mai 14, 2011 Share Postat Mai 14, 2011 (editat) Observ cu surprindere ca te poti cobori ,cand vrei si la nivelul prostovanilor,adica la nivelul meu,ca sa nu generalizez.. Ca sa fii si tu putin surprins,o sa-ti marturisesc ca in mare parte sunt de acord cu cele scrise..(desi stiu ca parerea mea e irelevanta) Da,Geneza pare o poveste pentru copii,putin probabil ca Dumnezeu sa fi procedat asa,pare exact cum spui,o metafora pt oieri imbecili... Da, se observa prea multe asemanari intre noi oamenii si alte dobitoace...care poate nu s-a vrut a fi intamplatoare... Reticenta mea ca si crestin ,ca m-as putea trage din maimuta,ascunde poate altceva...neputinta de a intelege sansa pe care o are omul ,dar nu o are maimuta...aceea de a evolua spiritual Eu cred ca nu e intamplatoare asemanarile dintre diverse religii,toate avand in comun tocmai inaltarea spirituala a individului.. Daca cineva o sa vina cu argumente de gen tata Floarea,preoti betivi si poponari,este doar rau intentionat..,atata timp cat au existat si exista crestini ,care ca si oameni nu lasa loc de comentarii. Usurinta cu care un crestin tinde sa nege evolutionismul,e comparabila cu usurinta ateilor cu care acestia neaga Divinitatea..dar cred eu,nu la fel de grava. Si daca tot se discuta de Biblie,poate ar bine sa ne limitam la Noul Testament,dintr-un simplu motiv...dupa parerea mea,nu e adresat oierilor imbecili... O sa o iau de la coada la cap. Ambele carti sunt niste culegeri, inspirate doar din cultura (cu multe plagiate) si imaginatia autorilor. Noul Testament a aparut ca o reactie la avantul diverselor scoli gnostice, crestinismul, an emerging religion la acea data in paralel cu gnosticismul, din care btw a furat enorm de mult la fel cum fara rusine a furat din orice sursa orice le-a fost convenabil, a modificat sau citat trunchiat sau gresit corespunzator scopului si a ars si distrus tot ce putea arunca o lumina asupra practicilor sale. Bineinteles ca au legat cartea de Vechiul Testament pentru a-i da legitimitate, pentru a rastalmaci profetiile continute in acesta si a distruge, prin asimilare la fel cum a facut sau macar incercat cu toate celelate religii, percepute concurente. De aparut a aparut la cateva sute de ani dupa intamplarea evenimentelor narate, un "sobor de preoti" a ales din sutelede evanghelii doar patru dintre ele. De ce patru? Pentru ca patru ereau vanturile lumii, patru erau anotimpuril, deci patru trebuiau sa fe si evangheliile Perfect logic. Nu conteaza nici ca astea patru nu se pupa si sunt vreo 150,000 de versiuni acum ale acestor patru care difera fie ca exprimare fie prin omisiuni, ideea era oricum ca pulimea sa nu poata citi vreodata aceasta carte magica. E mai convenabil asa pentru ca altfel se putea ajunge la discutii, asa cum facem de exemplu acum. Apoi, Vechiul Testament, pus intr-un chivot impreuna cu cele doua tabilte cu legi date lui Moise si interzis oricarui sa se atinga de el, nu sa il deschida, sub pedeapsa cu moartea (un caraus se repede sa-l spijine cand acesta era gata sa cada de pe targa pe care era transportat si cade imediat mort dupa ce l-a atins). Dumenezeu le da oamenilor cunoasterea dar o inchide intr-o cutie si se aseaza pe ea. In sfarsit cand Solomon vrea sa deschida chivotul (indraznet baiet) cand termina marele Templu in Ierusalim si o si face, nu gaseste "culegerea" inauntru. Dupa 350 de ani de la moartea lui Solomon, marele preot Hilkiah gaseste "obiectul". Amazing! Regele numeste un comitet care sa-si dea cu parerea asupra autenticitatii. Comitetul da fuga la prezicatoarea/Mama Omida Huldah care le confirma ca ala este Cuvantul Domnului. Case closed! Biblia este o carte orientala. Orientalii mint, e patologic. E destfel cunoscut ca o minciuna trebuie acoperita. Cu ce? Cu o alta minciuna deobicei. Cat despre oierii imbecili. V-ati gandit vreodata de ce evreii sunt cu doi pasi inaintea tuturor mai mereu desi si-au luat-o la greu in decursul istorii? Cu siguranta nu pentru ca sunt imbecili. Oieri poate. For the sheep called man. Daca Biserica Orthodoxa, Crestina daca vreti ar fi avut aceeasi aplecare si traditie in studierea Bibliei pe care o au evreii in studierea Talmudului, omenirea ar fi fost colonizat astazi alte planete in afara sistemuui nostru solar. Religiile nu capitalizeaza avantajele omului ci speculeaza slabiciunile lui. Este simptomatic, patologic pentru credinciosi, s-a mai spus aici, sa incurce cauza cu efectul in scopul ajungerii cat mai repede la rezultatul dorit. La fel de simptomatica si patologica este aroganta pe care o afiseaza cu privire la alte specii, alte credinte, alt punct de vedere, etc. Maimutele ne sunt net superioare, in mediul lor. Referitor la morala, termen FURAT, MONOPOLIZAT si VANDUT de religia crestina, maimutele le pot da clasa atat mirenilor cat si clerului. Mai avem milenii ca sa le ajungem ma tem. Am pus mai demult un link youtube cu referire la experimentul Milgram. It's a must pentru oricine vrea sa inteleaga natura umana si tarele ei. Stalin, Hitler, Mao nu au fost atei, au fost intemeietori de religii. Humans -- who enslave, castrate, experiment on, and fillet other animals - -- have had an understandable penchant for pretending animals do not feel pain. A sharp distinction between humans and "animals" is essential if we are to bend them to our will, wear them, eat them -- without any disquieting tinges of guilt or regret. It is unseemly of us, who often behave so unfeelingly toward other animals, to contend that only humans can suffer. The behavior of other animals renders such pretensions specious. They are just too much like us. In the annals of primate ethics, there are some accounts that have the ring of parable. In a laboratory setting, macaques were fed if they were willing to pull a chain and electrically shock an unrelated macaque whose agony was in plain view through a one-way mirror. Otherwise, they starved. After learning the ropes, the monkeys frequently refused to pull the chain; in one experiment only 13% would do so -- 87% preferred to go hungry. One macaque went without food for nearly two weeks rather than hurt its fellow. Macaques who had themselves been shocked in previous experiments were even less willing to pull the chain. The relative social status or gender of the macaques had little bearing on their reluctance to hurt others. If asked to choose between the human experimenters offering the macaques this Faustian bargain and the macaques themselves -- suffering from real hunger rather than causing pain to others -- our own moral sympathies do not lie with the scientists. But their experiments permit us to glimpse in non-humans a saintly willingness to make sacrifices in order to save others -- even those who are not close kin. By conventional human standards, these macaques -- who have never gone to Sunday school, never heard of the Ten Commandments, never squirmed through a single junior high school civics lesson -- seem exemplary in their moral grounding and their courageous resistance to evil. Among these macaques, at least in this case, heroism is the norm. If the circumstances were reversed, and captive humans were offered the same deal by macaque scientists, would we do as well? (Especially when there is an authority figure urging us to administer the electric shocks, we humans are disturbingly willing to cause pain -- and for a reward much more paltry than food is for a starving macaque (cf. Stanley Milgram, Obedience to Authority: An Experimental Overview). In human history there are a precious few whose memory we revere because they knowingly sacrificed themselves for others. For each of them, there are multitudes who did nothing." ~ Drs. Carl Sagan & Ann Druyan, Shadows of Forgotten Ancestors Editat Mai 14, 2011 de aquilla Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Louis Cyphre Postat Mai 14, 2011 Share Postat Mai 14, 2011 Misto de tot exemplul macacilor, te cam pune pe ganduri. Putini sunt oamenii pentru care as face foamea 14 zile. Sau daca ar fi nevasta-mea, cred ca as curenta-o tot la 2 minute, de control.. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
pisica matache Postat Mai 14, 2011 Share Postat Mai 14, 2011 Vezi tu... noi oameni sintem capabili de cele mai frumoase vise. De la iubiri inaltatoare la lumi perfecte. Dar... faptul ca un vis este minunat nu il face neaparat real. Evolutionismul este de fapt usor de inteles/observat de catre oricine acorda putin timp pentru a pricepe. Evolutionismul in prima etapa... nu contravine religiei de nici un soi. dumnezeu ramine in picioare... evolutionismul fiind doar unealta prin care a lucrat si lucreaza in continuare. Nu este o contradictie ci doar o corectie faptul ca evolutionismul, practic, lasa sa se priceapa clar ca lumea o fi fost facuta in "6 zile"... dar mnezo dupa ziua a 7 a continuat... asa cum toti continuam. Evolutia spirituala a omului... aici e o mare discutie... putem totusi observa 2 lucruri. Faptul ca .,.,., colosala majoritate a oamenilor daca li se ia apa calda si aifonu redevin primate cu colti... li se vede dantura la fiecare rinjet sinistru chiar si in mici polemici . De fapt "spiritul" uman nu e nici pe departe asa de greu de coborit in originea lui animalica. Apoi... odata ce intelegi ce inseamna acel termen... "meme"... pricepi cum e capabila o specie ca in 100 000 de ani sa aibe o evolutie ca a omului. Animalele mishuna pe pamint de citeva miliarde de ani... a venit omul si in 100 000 de ani le-a dat mucul... la fel... in nici 200 de ani omul modern a sters pe jos cu omul antic in toate domeniile. Exista conditii care accelereaza dezvoltarea unui lucru in mode surprinzator... gen drojdia pusa in coca care o umfla abrupt de x ori fata de volumul initial. Cauta pe youtube "the most important video" ca sa vezi despre ce e vorba, in alt domeniu decit cel religios dar implicatiile vor fi evidente. Sansa pe care crezi ca o are omul fata de maimuta... este, din punctul meu de vedere, destul de eronat inteleasa... fiind mai mult wishful-thinking. Noi oamenii punem deseori carul inaintea boilor... uneori merge... gen... Lamborghini . Dar alteori dam chix... gen cind credem ca batul din departare este sarpe... etc. La fel de nesurprinzator ca zeii seamana e si ca limbile oamenilor seamana... toate au cuvinte... toate au o sintaxa o gramatica etc etc. Sursa e comuna... Apoi... poate ar trebui sa citesti ceva gen "Istoria Religiilor" de Eliade sa vezi si diferentele dintre religii... unele colosale. De exemplu diferentele dintre Crestinism si Buddhism... ca sa nu dau exemplu de vreo religie din care au mai ramas 5 insi. La fel... asemanarile... ar trebui sa se analizeze si motivele pentru care Crestinismul (tot ca exemplu) seamana cum seamana cu religia vechilor faraoni... din Egiptul antic. Oare ce spun lucrurile astea? Stai tu si gindeste-te... de ce cind e vorba de analizat "sursa" religiei crestine... multi au tendinta sa spuna asta... "sa nu mai discutam de vechiul testament". Ca si cum le-ar fi rusine cu el. Nu e vorba lu mnezo? Nu e lipit in fata noului testament. Il scoatem sau nu? Nu il scoatem nu e asa? Ca ar fi un precedent periculos... Vezi tu... religia... este ca un animal gigantic... nu moare de la o singura sageata... dar cind vin mii de sageti... e coplesit si isi da buhul. Solutia religiosilor este sa faca dodging intre sageti... de fiecare data cind stabilesti o eroare in sistemul religios... ea este uitata "magic" 2 mutari mai tirziu. Dar, odata ce incepi sa tii minte erorile din sistemul religios... soarta ii este pecetluita... asa am devenit eu ateu... stiu sigur ca functioneaza. |In legatura cu evolutia spirituala...eu unul ma indoiesc ca un om evoluat spiritual,va resimti lipsa apei calde,sau a oricarui altui bun material,sau facilitate...si n-o sa dau decat exemplele inchisorilor comuniste,unde unii oameni au putut ramane oameni,datorita poate credintei sau poate unui caracter iesit din comun. Cand spuneam ca toate religiile au ceva in comun,tocmai la dezinteresul pentru aceste lucruri ma refeream... Exista vreo religie sa predice desfraul,imbuibarea,acumularea de bunuri,sau dimpotriva? Daca scopul unei religii e sa atraga adepti,de ce ar pune atatea piedici? Ca noua omului modern nu prea ne convine situatia,e alta poveste...poate de aceea e confortabil ateismul,nu ai nici-o restrictie,orice religie insa iti cere ceva acum,ca sa-ti ofere,POATE ceva maine. Orice om cu mintea intreaga va spune ca e absurd sa dai vrabia de aici pe cioara de dincolo,dar poate nu e suficient sa fii doar cu mintea intraga... Eu unul nu sunt de acord nici cu suprematia omului modern asupra celui antic,...asa ne place noua sa credem;ca traim mai bine,mai confortabil,mai mult,stim mai multe,ca am ajuns pe Luna? Ei si? Suntem insa mai evoluati spiritual? Observ cu surprindere o anumita nuantare din partea unor atei,in ceea ce priveste posibilitatea existentei Divinitatii.. Ca exista sau nu exista Dumnezeu e o intrebare caruia nimeni nu-i poate respunde argumentat,din simplul motiv ca sunt foarte putini oamenii preocupati la modul serios de aceasta problema..eu unul ma indoiesc ca unul dintre ei posteaza pe aici,sau ca vreunul dintre noi ateu sau credincios,nu poate dormi noaptea framantat de aceste intrebari;ne putem da insa cu parerea,ca nu ne costa nimic. In ceea ce priveste Noul Testament,nu stiu daca trebuie trebuie separat sau nu de Vechiul Testament,stiu doar ca eu l-am simtit infinit mai aproape ,descria parca un alt Dumnezeu; daca cineva l-ar citi lasand la o parte ideile preconcepute,daca l-ar citi ca un copil ce citeste o poveste,si nu ca un adult care STIE el ca nu e asa,care zambeste ironic la ficare fraza,poate ar avea o alta perceptie... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
vrajitorul din oz Postat Mai 15, 2011 Share Postat Mai 15, 2011 Ma, m-ai innebunit cu evolutia asta spirituala. Ce insemna ea? poti sa o definesti? Eu sint mai prost si o confund cu nebuneala, da poate ma convingi. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Altair Postat Mai 15, 2011 Share Postat Mai 15, 2011 Eu unul nu sunt de acord nici cu suprematia omului modern asupra celui antic,...asa ne place noua sa credem;ca traim mai bine,mai confortabil,mai mult,stim mai multe,ca am ajuns pe Luna? Ei si? Suntem insa mai evoluati spiritual? Da rewind 200 de ani si pune intrebarea asta in acel context. Biserica nu a inventat si nu a adaugat mare lucru (ca sa nu zic - nimic) la spiritualitate omului, a luat-o ostateca, tavalit-o, violat-o si scoas-o la produs. Daca in alta bransa poti sa zici "am spalat-o, e ca noua", cu morala si constiinta lucrurile sunt mai complicate. Nu cumva Isus a facut ceea ce tu ceri celorlalti sa nu faca, sa se ia ca tata Floarea de preoti in particular si de religia izvorata din traditie in general? Daca erai acum 2000 de ani in piata, erai credincios in religia si divinitatea vremii te-ai fi luat cu Isus in gura? Te vad... Ok, ai mers pe apa, ai vindecat niste bolnavi, ai facut din apa vin si ai salvat o prostituata de la moarte dar suntem mai evoluati spiritual? For fuck sake, de doua mii de ani biserica/religia are monopulul moralei si al spirituaitatii, nu ti se pare periculos pentru cauza pe care o aperi sa pui intrebarea asta "Suntem insa mai evoluati spiritual?" Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
pisica matache Postat Mai 15, 2011 Share Postat Mai 15, 2011 Da rewind 200 de ani si pune intrebarea asta in acel context. Biserica nu a inventat si nu a adaugat mare lucru (ca sa nu zic - nimic) la spiritualitate omului, a luat-o ostateca, tavalit-o, violat-o si scoas-o la produs. Daca in alta bransa poti sa zici "am spalat-o, e ca noua", cu morala si constiinta lucrurile sunt mai complicate. Nu cumva Isus a facut ceea ce tu ceri celorlalti sa nu faca, sa se ia ca tata Floarea de preoti in particular si de religia izvorata din traditie in general? Daca erai acum 2000 de ani in piata, erai credincios in religia si divinitatea vremii te-ai fi luat cu Isus in gura? Te vad... Ok, ai mers pe apa, ai vindecat niste bolnavi, ai facut din apa vin si ai salvat o prostituata de la moarte dar suntem mai evoluati spiritual? For fuck sake, de doua mii de ani biserica/religia are monopulul moralei si al spirituaitatii, nu ti se pare periculos pentru cauza pe care o aperi sa pui intrebarea asta "Suntem insa mai evoluati spiritual?" Pe langa cele cateva minuni,irelevante poate,ca de,e Dumnezeu si poate orice, a facut altceva..a murit pe cruce,ca om. Ma gandesc ca gestul asta a avut ceva impact,atata timp cat de-a lungul timpului exemplul i-a fost urmat de oameni care au renuntat la viata,dar n-au renuntat la credinta. Vin si intreb cati atei au ales moartea pentru un ideal,indiferent care ar fi ala? In ce priveste morala si spiritualitatea,indiferent cine ar detine monopol asupra lor,nu poate forta pe nimeni;poate arata doar o cale,pe care fiecare e liber s-o aleaga,sau nu. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
vrajitorul din oz Postat Mai 15, 2011 Share Postat Mai 15, 2011 Ma acu daca tu ai fi atotputernic si ai putea face minuni, ai face chestii d-astea copilaresti? Toata povestea asta parca e scrisa de pustani de 9 ani... hai sa dam foc la luminare, facem apa vin, mergem pe apa, distrcatii d-astea. Inviem pe unul si atit? Pai si cu problemele alea adevarate ce facem? Ce relevanta are invierea unuia, de ce nu a aluilalt, de ce nu 2, 3, de ce nu toti? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Altair Postat Mai 15, 2011 Share Postat Mai 15, 2011 (editat) Pe langa cele cateva minuni,irelevante poate,ca de,e Dumnezeu si poate orice, a facut altceva..a murit pe cruce,ca om. Ma gandesc ca gestul asta a avut ceva impact,atata timp cat de-a lungul timpului exemplul i-a fost urmat de oameni care au renuntat la viata,dar n-au renuntat la credinta. Vin si intreb cati atei au ales moartea pentru un ideal,indiferent care ar fi ala? In ce priveste morala si spiritualitatea,indiferent cine ar detine monopol asupra lor,nu poate forta pe nimeni;poate arata doar o cale,pe care fiecare e liber s-o aleaga,sau nu. Iti dai seama ce faci? Imi dai un raspuns la postul meu dar parca nu l-ai fi citit sau daca l-ai citit ai facut abstractie de continut si mi-ai trantit concluzia universal valabila cu care ai fost parca programat . E Dumnezeu , face ce vrea. Nu ce stie, ci ce vrea, macar asta sper ca ai inteles pana acum. Daca el nu stie, presupunand ca exista, e clar ca oamenii au cu atat mai putin cum sa stie ce e in mintea lui asa ca nu le ramane deca sa-si inchipuie/imagineze/construiasca in capul lor o multime de lucruri care de care mai extraordinare, doar doar i-o baga si pe ei cineva in seama. Cred ce de la gestul ala incepe de fapt toata nenorocirea credintei, legitimarea tuturor relelor pe pamant in schimbul mirajului unei recompense ulterioare. Ridiculazati musulmanii pentru cele 72 de fecioare promise dar nu vad diferenta decat in materializarea recompensei, principiul este acelasi. Normal ca este acelasi, e vorba de acelasi principiu si se stie bine ca "don't fix it if it works". MAGIC BOOK V.1 completata cu V.2 si vanduta ca si Collector's Edition dupa care the franchise goes to new studio care scoate Magic Book V3 cu multe imbunatatiri fata de versiunile anterioare. Intrebai de cati atei au murit pentru un ideal. Intrebarea corecta este, cati atei au fost omorati de Biserica pentru ca urmareau un ideal? Cati credinciosi nu au fost sanctificati desi au facut mult rau in viata lor, ia-o ca exemplu pe Maica Theresa, care a cauzat suferinta si durere doar pentru a-si satisface o convingere, un egoism care insa a ajuns total deformat la opinia publica, la consumatorii de pilde si increzatorii in miracole. Ai auzit de bulgarul care a decapitat-o pe britanica in Tenerife ieri. Zicea ca e Dumnezeu pe pamant. A mai pus cineva un clip cu Gore si ala e cu bricheta in tarcul cu butelli de oxigen. Ce au oamenii astia in comun, au o convingere, nu conteaza care, dar au o convingere. Apropos de convingeri, mi-a placut o vorba, Nietzche "Convingerile sunt dusmani mai mari ai adevarului decat sunt miciunile". Ma intreb cum poate cineva vorbi de spiritualitate plecand de la barbaricul gest, pe care sta toata religia asta, de a sacrifica propriul copil intr-un setup grotesc, dovedit ineficient pentru morala / foarte bun pentru prozelitism dar fara indoiala de o violenta si perversitate iesita din comun. Pentru ce? Ca sa luminezi viata oamenilor? Era asta singura cale? Nu uita ca vorbim de Dumnezeul tau, cel atotputernic, atotstiutor si nemarginit de bun. Nu te surprind multele exemple de cruzime, inselaciune, furt, fratricid, incest, aluziile la canibalism continute intr-o carte care are ca scop, dupa cum zici tu, inaltarea spirituala a lumii? Daca asta era cartea de "Asa nu!" unde e cartea aia cu "Asa da!"? Eu cred ca asteapta sa fie scrisa, nu de credinciosi, nici de cei ce li se opun credinciosilor ci de cei care vad ca viitorul omenirii este in mainile lor si nu intr-un cataclism comandat de un Dumnezeu suparacios, cu toane si figuri de primadona. Este incredibil cati credinciosi, care se pretind inteligenti, asteapta sfarsitul lumii in aceasta decada, vaicarindu-se despre mocirla morala in care se zbate omenirea azi, de parca asta n-ar avea nimic de-a face cu religia si dominatia bisericii in ultimele doua milenii. Materialismul a fost IMPUS de biserica, un locas de cult este cu atat mai important cu cat este mai inalt si mai bogat decorat, ce va spune asta? Isus nu a fost intemeietorul acestei religii, a fost prima ei victima. Editat Mai 15, 2011 de aquilla Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Chris_Savage Postat Mai 15, 2011 Share Postat Mai 15, 2011 Mare adevar graiesti... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Ancalagon Postat Mai 15, 2011 Share Postat Mai 15, 2011 Bine zis, Aquilla si Shobolanu... Nu putem spune ca suntem superiori in sens strict celor din antichitate - genetic nu ne-am schimbat in tr-o perioada atat de scurta. Societatea moderna este superioara, chiar asa imperfecta cum este, dar aspectul nu are nici o relevanta in argumentul adus de pisica matache. Atei existau si atunci si ca sa vezi, pentru credinciosi erau si alti zei, desfiintati ulterior prin decretul papei si a lui Mohamed. Consecventa in gandire ne apartine, se pare... Nuantare in gandire? Deloc. Putem afirma cu relaxare ca Dumnezeu nu exista. Si nu sunt frustrat deloc daca mi-o trag cu fecioarele alea acum, si nu ma gandesc ca poate o sa fac asta dupa ce mor. Realizezi ce tampenii ti-au bagat in cap? Ne pare rau ca sunt inca oameni pacaliti ca tine, nu suntem frustrati - traim inca intr-un loc unde putem sa-i tragem un sut preceptorului de taxe a bisericii daca avem chef si daca pute ca un sconcs conform traditiei... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
pisica matache Postat Mai 15, 2011 Share Postat Mai 15, 2011 Iti dai seama ce faci? Imi dai un raspuns la postul meu dar parca nu l-ai fi citit sau daca l-ai citit ai facut abstractie de continut si mi-ai trantit concluzia universal valabila cu care ai fost parca programat . E Dumnezeu , face ce vrea. Nu ce stie, ci ce vrea, macar asta sper ca ai inteles pana acum. Daca el nu stie, presupunand ca exista, e clar ca oamenii au cu atat mai putin cum sa stie ce e in mintea lui asa ca nu le ramane deca sa-si inchipuie/imagineze/construiasca in capul lor o multime de lucruri care de care mai extraordinare, doar doar i-o baga si pe ei cineva in seama. Cred ce de la gestul ala incepe de fapt toata nenorocirea credintei, legitimarea tuturor relelor pe pamant in schimbul mirajului unei recompense ulterioare. Ridiculazati musulmanii pentru cele 72 de fecioare promise dar nu vad diferenta decat in materializarea recompensei, principiul este acelasi. Normal ca este acelasi, e vorba de acelasi principiu si se stie bine ca "don't fix it if it works". MAGIC BOOK V.1 completata cu V.2 si vanduta ca si Collector's Edition dupa care the franchise goes to new studio care scoate Magic Book V3 cu multe imbunatatiri fata de versiunile anterioare. Intrebai de cati atei au murit pentru un ideal. Intrebarea corecta este, cati atei au fost omorati de Biserica pentru ca urmareau un ideal? Cati credinciosi nu au fost sanctificati desi au facut mult rau in viata lor, ia-o ca exemplu pe Maica Theresa, care a cauzat suferinta si durere doar pentru a-si satisface o convingere, un egoism care insa a ajuns total deformat la opinia publica, la consumatorii de pilde si increzatorii in miracole. Ai auzit de bulgarul care a decapitat-o pe britanica in Tenerife ieri. Zicea ca e Dumnezeu pe pamant. A mai pus cineva un clip cu Gore si ala e cu bricheta in tarcul cu butelli de oxigen. Ce au oamenii astia in comun, au o convingere, nu conteaza care, dar au o convingere. Apropos de convingeri, mi-a placut o vorba, Nietzche "Convingerile sunt dusmani mai mari ai adevarului decat sunt miciunile". Ma intreb cum poate cineva vorbi de spiritualitate plecand de la barbaricul gest, pe care sta toata religia asta, de a sacrifica propriul copil intr-un setup grotesc, dovedit ineficient pentru morala / foarte bun pentru prozelitism dar fara indoiala de o violenta si perversitate iesita din comun. Pentru ce? Ca sa luminezi viata oamenilor? Era asta singura cale? Nu uita ca vorbim de Dumnezeul tau, cel atotputernic, atotstiutor si nemarginit de bun. Nu te surprind multele exemple de cruzime, inselaciune, furt, fratricid, incest, aluziile la canibalism continute intr-o carte care are ca scop, dupa cum zici tu, inaltarea spirituala a lumii? Daca asta era cartea de "Asa nu!" unde e cartea aia cu "Asa da!"? Eu cred ca asteapta sa fie scrisa, nu de credinciosi, nici de cei ce li se opun credinciosilor ci de cei care vad ca viitorul omenirii este in mainile lor si nu intr-un cataclism comandat de un Dumnezeu suparacios, cu toane si figuri de primadona. Este incredibil cati credinciosi, care se pretind inteligenti, asteapta sfarsitul lumii in aceasta decada, vaicarindu-se despre mocirla morala in care se zbate omenirea azi, de parca asta n-ar avea nimic de-a face cu religia si dominatia bisericii in ultimele doua milenii. Materialismul a fost IMPUS de biserica, un locas de cult este cu atat mai important cu cat este mai inalt si mai bogat decorat, ce va spune asta? Isus nu a fost intemeietorul acestei religii, a fost prima ei victima. Nu prea pricep rostul vehementei cu care imi raspunzi... Sa clarificam putin lucrurile;tot ce am spus pana acum e doar o parere personala..ca parerea mea nu coincide cu a ta,mi se pare firesc... N-am venit cu citate de nu stiu unde,si filmulete despre nu stiu ce... am expus doar un punct de vedere ,ma repet,personal. Am crezut ca se poate discuta fara a reveni de fiecare data la cliseul repetat obsesiv ca religia e vinovata de toate relele omenirii...s-a mai spus pe aici,vinovat este doar omul. Eu te intreb cati atei au murit pentru ceva,tu imi raspunzi ca au fost atei ucisi de biserica;nu este relevant in discutia de fata raportul victimelor,ci motivatia pt care un om alege cu seninatate moartea,in locul unui compromis;ca veni vorba de moarte,gestul ala barbar,de care vorbesti,e poate mai important decat orice...nu ti se pare o imensa concesie pe care zeul suparacios ,cu toane si figuri de primadona,din primul volum,o face omului in cel de-al doilea ? Chiar daca Isus nu a fost intemeietorul unei religii,cred eu ca i-a dat un alt sens. Omul ca e cresin sau nu e imperfect...Mi se pare putin naiva permanenta antiteza ateu-crestin,permanenta tendinta de tragere a spuzei ba pe o turta,ba pe alta;am convingerea ca exista atei cu un caracter de exceptie,la fel cum exista oameni care imbraca credinta ca pe o haina cand vine ploaia. Cine stie daca nu cumva primii n-or avea parte de fecioare,iar ceilalti doar de moarte? Ca veni vorba de fecioare.. Ma indoiesc ca frica de moarte sau promisiunea celor nspe fecioare e motivatia tuturor credinciosilor. Chiar daca 99% corespund descrierii tale,tot ramane 1% din perspectiva carora se poate privi altfel nevoia omului de ceva, ceva ce nu poate gasi aici. Si nu ma refer la bulgar sau la Gore,sau cum il cheama.. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate